Jump to content

[Επίσημο] HTC Desire Z / T-Mobile G2

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από καθημερινή χρήση της Andromadus για αρκετές ημέρες έχω τα εξής σχόλια/παρατηρήσεις: Η κάμερα δεν δουλεύει καλά, ούτε και το βίντεο, δεν υπάρχει ραδιόφωνο (όχι stream, απλό ραδιοφωνάκι), οι επαφές ΟΛΕΣ πρέπει να περάσουν μέσω του gmail, εκτός αν κάνεις ταρζανιές (όπως εγώ), η ROM είναι εξαιρετικά γρήγορη και τρέχει σφαίρα (!!!!) δυστυχώς όμως συχνά κολλάει και κάνει corrupt όλους τους Ελληνικούς χαρακτήρες των προγραμμάτων (οπότε reboot), καμιά φορά δεν κάνει snap το Ελληνικό πληκτρολόγιο του Smart Keyboard Pro που του φόρεσα για να υποστηρίζει Ελληνικά στο QWERTY και τέλος, ο Browser που διαθέτει δεν κάνει reflow τις σελίδες (μόνο μια zoom λειτουργία, σχεδόν μούφα). :(

Πιστεύω ότι θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Εξαιρετική ROM αν κεφάρεις να την φλασάρεις για δοκιμή!:)

Μόλις τώρα βγήκε update για την Andromadus, η έκδοση 4. Θα την δοκιμάσω.

τι λέει η 4? έφτιαξε καθόλου η κάμερα ή μπα?

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

τι λέει η 4? έφτιαξε καθόλου η κάμερα ή μπα?

Δεν είμαι σίγουρος. Κοίταξε να δεις, έχω το Paper Camera, το οποίο δεν δούλευε πριν με την v.3, αλλά όταν φόρεσα την 4 δούλεψε, αναγκάστηκα όμως να επαναφέρω το Nandroid, γιατί τα contacts δεν δούλευαν σωστά, ίσως επειδή είχα κάνει την ταρζανιά με τα contacts πριν με το BirdieSync, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. :confused:

Θα ξανακάνω το update και θα σου πω.

Παρατήρησα όμως στο site τους ότι ξέρουν το πρόβλημα με τα corrupt fonts αλλά μάλλον δεν ξέρουν ακόμα ΠΩΣ να το λύσουν (http://andromadus.com/2012/05/26/beta-4/).... :(

Θα ενημερώσω μόλις την ξαναπεράσω σχετικά.

Λοιπόν, την ξαναπέρασα και δεν είδα καμία σοβαρή διαφορά στην κάμερα, μάλιστα, σε σύγκριση με αυτό που είχε από τον κατασκευαστή (HTC) το zoom της Andromadus είναι για τα πανηγύρια, καμία σχέση με το δικό του που είναι κλάσεις ανώτερο, το είδα ταυτόχρονα στο τηλ. της συζύγου. Έχουμε ίδιο τηλ. αλλά το δικό της δεν είναι rooted....

Μετά το update πρέπει να ξαναπεράσεις τα gapps....

Για το πληκτρολόγιο θα σας ενημερώσω αργότερα, αυτά τα ολίγα προς το παρόν....

Edited by kater

Μπορεί κάποιος να προτείνει μια καλή και σταθερή rom , gingerbread όχι ics ; Διάβασα αρκετά στο xda(ίσως υπερβολικά πολλά)Με ενδιαφέρει να λειτουργεί το hardware πληκτρολόγιο στα ελληνικά . ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Μπορεί κάποιος να προτείνει μια καλή και σταθερή rom , gingerbread όχι ics ; Διάβασα αρκετά στο xda(ίσως υπερβολικά πολλά)Με ενδιαφέρει να λειτουργεί το hardware πληκτρολόγιο στα ελληνικά . ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Για δοκίμασε αυτές.. η μια είναι σαν την stock χωρίς τα ενοχλητικά προβλήματα http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=837042

η άλλη είναι η CyanogenMod 7 googlαρε το και πήγαινε στην επίσημη σελίδα τους

ILWT CM7. Καμία άλλη.

σε μια προηγούμενη έκδοση είχα πρόβλημα με το gps, λύθηκε?

Δεν το είχα αντιληφθεί. Δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα για πλοήγηση, κατά καιρούς παίζω με το GPS για geocaching ή καταγραφή διαδρομών και δεν είχα πρόβλημα.

Αν θέλεις πες μου ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα, να κοιτάξω αν υπάρχει στην latest.

Δεν το είχα αντιληφθεί. Δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα για πλοήγηση, κατά καιρούς παίζω με το GPS για geocaching ή καταγραφή διαδρομών και δεν είχα πρόβλημα.

Αν θέλεις πες μου ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα, να κοιτάξω αν υπάρχει στην latest.

απλά δεν μου κλείδωνε δορυφόρο όταν ήθελα πλοήγηση!

απλά δεν μου κλείδωνε δορυφόρο όταν ήθελα πλοήγηση!

Δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα... Πρόσεξε μόνο στον installer όταν την βάλεις, να επιλέξεις ILWT kernel, euro AGPS server, και CM7 GPS libraries. Εγώ έτσι το έχω και δουλεύει απροβλημάτιστα νομίζω.

Δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα... Πρόσεξε μόνο στον installer όταν την βάλεις, να επιλέξεις ILWT kernel, euro AGPS server, και CM7 GPS libraries. Εγώ έτσι το έχω και δουλεύει απροβλημάτιστα νομίζω.

οκ ευχαριστώ για το tip!

οκ ευχαριστώ για το tip!

Γενικά αποφεύγω να προτείνω ROMs γιατί θεωρώ ότι είναι υποκειμενικό θέμα, αλλά η συγκεκριμένη δίνει άλλη πνοή στο γερασμένο πλέον Z μας (το οποίο δεν μπορώ να αποχωριστώ γιατί είναι τόσο τέλειο το πληκτρολόγιο του), είναι πιο σταθερή από οποιαδήποτε άλλη έχω δοκιμάσει, official η custom.

Λοιπόν, η Andromadus 4 δουλεύει ωραία και μετά τα gapps, Ελληνικά στο QWERTΥ πληκτρολόγιο δεν υπάρχουν, η κάμερα στα ίδια επίπεδα χαμηλής ποιόιτητας αλλά δεν κολλάει όπως πριν και σε συνδυασμό με άλλα προγράμματα (Camera Zoom FX, Paper Camera), κατανάλωση μπαταρίας καλή, ραδιόφωνο δεν υπάρχει, το πληκτρολόγιο (εάν έχεις επιλέξει το Smart Keyboard Pro και κλείσεις το πληκτρολόγιο, παραμένει στην οθόνη μισό (!) και είναι άχρηστο..., αλλά πέραν αυτών σκεφτόμουν αυτό που έγραψε ο Xander, ότι δηλαδή παλιώνει το HTCDZ, αλλά οι περισσότεροι από εμάς το κρατάμε γιατί το πληκτρολόγιό του είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, και έτσι μια ROM που δεν υποστηρίζει Ελληνικά στο πληκτολόγιο "κόβει" την αποδοτικότητά του κατά πολύ, νομίζω...

Άλλωστε, απ' όσο έχω δει, δεν υπάρχει άλλη συσκευή με hardware πληκτρολόγιο. Αυτά τα λίγα. :)

Με βλέπω σύντομα να επιστρέφω στο gingerbread ...

όταν έχω τη φωτεινότητα στο αυτόματο η ώρες προβολής είναι περισσότερες από ότι όταν έχω τη φωτεινότητα χαμηλά...

το αντίθετο δε θα πρεπε να συμβαίνει;

με όλες τις ρομ το παρατήρησα αυτο

Εγω εχω γυρισει εδω και πολυ καιρο στο gingerbread και μαλισα στη virtuous sense. Οτι πιο κοντα στη μαμα εκδοση και χωρις κανενα προβλημα. Επισης αρκετα καλη ειναι και η Glite vision που ειναι οτι πιο κοντα στο vanilla android χωρις πολλα πολλα προσθετα.

Device: HTC Desire Z, S-off

Rom: Andromadus CM10 (JellyBean 4.1.2)

Οδηγος rooting για HTC Desire Z

Proud driver of Hellenic Racing team.

Εγω εχω γυρισει εδω και πολυ καιρο στο gingerbread και μαλισα στη virtuous sense. Οτι πιο κοντα στη μαμα εκδοση και χωρις κανενα προβλημα. Επισης αρκετα καλη ειναι και η Glite vision που ειναι οτι πιο κοντα στο vanilla android χωρις πολλα πολλα προσθετα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Νίκο. Για την Glite δεν ξέρω, δεν την δοκίμασα. Θυμάμαι όμως όσο φόραγα την Virtuous Sense, ήθελε να κάνει ένα update, το έκανες ή δεν γίνεται;

Δοκιμασα να κανω το update με το custom recovery που εχω στη συσκευη μου, το 4EXT. Δεν καταφερε ποτε να γινει το update λογικα λογο του οτι δεν συνεργαζονται. Το πιθανοτερο ειναι οτι περνοντας παλι το stock recovery της συσκευης το update να γινεται κανονικα. Δεν ξερω ομως αν θα εχει ακομα δικαιωματα root η συσκευη μετα το update μιας και δεν το εχω δοκιμασει. Αυτο τον καιρο τρεχω με δουλεια και σχολη και δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ομως θα το κανω σιγουρα μεσα στην επομενη εβδομαδα.

Δοκιμασα να κανω το update με το custom recovery που εχω στη συσκευη μου, το 4EXT. Δεν καταφερε ποτε να γινει το update λογικα λογο του οτι δεν συνεργαζονται. Το πιθανοτερο ειναι οτι περνοντας παλι το stock recovery της συσκευης το update να γινεται κανονικα. Δεν ξερω ομως αν θα εχει ακομα δικαιωματα root η συσκευη μετα το update μιας και δεν το εχω δοκιμασει. Αυτο τον καιρο τρεχω με δουλεια και σχολη και δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ομως θα το κανω σιγουρα μεσα στην επομενη εβδομαδα.

Αν έχεις νεώτερα ενημέρωσε σε παρακαλώ. Καλή δουλειά και καλό τρέξιμο!

Με την glite και τον holo launcher από πάνω ( http://www.liveplace.gr/software/kane-to-android-kinhto-sou-na-fainetai-pws-trexei-ics-me-ton-holo-launcher ) το κινητό πετάει.

Το μόνο παράπονο είναι πως το auto brightness είναι παρά πολύ φωτεινό όπως σχεδόν σε όλες τις ROM και πρέπει να το μειώσεις με κάποια εφαρμογή.

Ποτε δεν ειχα ιδιαιτερη συμπαθεια στο interface του ICS στην κεντρικη οθονη, ισως να ειναι και θεμα συνηθειας μιας και δεν δοκιμασα και πολυ να το συνηθισω. Στην glite προτιμισα να μεινω στον default android launcher αλλα πολυ καλη εντυπωση και αριστη λειτουργια μου προσφερε και ο SPB 3D. Πολυ αξιολογος launcher, βεβαια λιγο ακριβος αλλα λυσεις υπαρχουν.

Με την G2 slim ειχα αντιμετωπισει προβλημε με την ενεργοποιηση των data για τη χρηση του internet. Δεν ξερω αν διορθωθηκε το προβλημα σε καποιο επομενο update αλλα αν δεν κανω λαθος ηταν η τελευταια εκδοση που ειχα περασει. Δεν ασχοληθηκα παραπανω να δω αν γινεται να διορθωθει οποτε το αφησα. Αυτο το 3days 12hours που βλεπεις στο screenshot για τη διαρκεια της μπαταριας εγω το εχω κανει και 4d και κατι ψιλα δεν θυμαμαι με προσεκτικη χρηση! Επισης οι 2 ROM ειναι σχεδον ιδιες πανω κατω οποτε οποια και να διαλεξεις δεν θα δεις αισθητες διαφορες.

Η Virtuous G-Lite απο την αλλη, αν επιλεξεις να βαλεις τον stock launcher θα παρατηρησεις οτι εχει ενα θεμα με τη notification bar στην πρωτη εκκινηση. Ενω φαινεται να παιζει κανονικα μετα απο καποια ωρα εξαφανιζεται και χρειαζεται reboot. Μετα την πρωτη επανεκκινηση δεν ξαναεμφανιζεται το προβλημα αυτο ποτε και η ROM ειναι πολυ γρηγορη και με πολυ καλη διαρκεια μπαταριας. Μην παραλειψεις να φτιαξεις αμεσως το φακελο ringtones και να βαλεις τους δικους σου ηχους γιατι αλλιως η ROM δεν κανει κιχ οταν σε καλουν!!!!!

Αυτα χοντρικα μιας και η G-Lite ειναι μια ROM που χρησιμοποιουσα για πολυ καιρο.

Αν θελεις κατι αλλο εδω ειμαι!

με την glite υπάρχει η δυνατότητα oc; γιατί με την g2slim που είμαι εδώ και αρκετό καιρό, δε μπορώ να πάω πάνω από 800mhz :(

με την glite υπάρχει η δυνατότητα oc; γιατί με την g2slim που είμαι εδώ και αρκετό καιρό, δε μπορώ να πάω πάνω από 800mhz :(

Παει μεχρι 1.9 νομιζω. Αλλα δεν το εχω δοκιμασει τοσο ψηλα. Μεχρι 1.4 το δουλευα και ηταν μια χαρα.

Δεν μπορω να κανω edit το παραπανω post γιατι ειναι παλιο, αν καποιος moderator μπορει ας το κανει.

Σημερα ειπα να αλλαξω λιγο την εμφανιση της συσκευης με αφορμη μια ιδεα που ειχα δει παλιοτερα στο xda.

Οποτε οριστε το carbon καπακι μου!!!

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover1.JPG

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover2.JPG

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover3.JPG

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover4.JPG

Edited by kollatos
Συνένωση κατόπιν αιτήσεως του χρήστη.

Παει μεχρι 1.9 νομιζω. Αλλα δεν το εχω δοκιμασει τοσο ψηλα. Μεχρι 1.4 το δουλευα και ηταν μια χαρα.

Δεν μπορω να κανω edit το παραπανω post γιατι ειναι παλιο, αν καποιος moderator μπορει ας το κανει.

Σημερα ειπα να αλλαξω λιγο την εμφανιση της συσκευης με αφορμη μια ιδεα που ειχα δει παλιοτερα στο xda.

Οποτε οριστε το carbon καπακι μου!!!

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover1.JPG

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover2.JPG

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover3.JPG

https://dl.dropbox.com/u/32250405/Images/Vision_battery_cover4.JPG

ρε Νίκο τέλειο το έκανες... μπράβο και εγώ το είχα δεί και σκεφτόμουν να το κάνω αλλά μου φαίνεται πολύ μπελαλίδικο... και το καπάκι μου ρε ****το έχει αρχίσει και ξεφλουδίζει.. αν το περάσω με γυαλόχαρτο θα καλυτερέψει λέτε ή θα γίνει χειρότερο?

Με λίγη τριβή δεν θα αρχίσει να φεύγει αυτό; είναι πολύ ωραίο!