Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

E, λοιπόν ενώ την πρώτη φορά είχα μπει με τον τρόπο αυτό και έκανα ένα nandroid backup, σήμερα πήγα να ξανακάνω, μπαίνω λοιπόν στο 2eR, update.zip και μπαίνω σε CWR. Επιλέγω nandroid backup και η διαδικασία τελειώνει κανονικά. Πατάω reboot και κολάει στο S!

Βγάζω μπαταρία, μπουτάρει κανονικά και γίνεται χαμός από FC, όλων των εφαρμογών.

Πάλι καλά που είχα πάρει το παλιό nandroid με το οποίο ευτυχώς επανήλθε στην προ πενθημέρου κατάσταση....

Τί σκ@τ@ έφταιξε????

Ενδιαφέρον... Δεν έχω ιδέα :)

- Alex

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ενδιαφέρον... Δεν έχω ιδέα :)

Ωραία...

Παιδιά ό,τι θέλετε λέγετέ μου να δοκιμάζω... Αν πάει καλά σε μένα, δε στραβώνει με τίποτα....

Thnx

Αντώνης.

Όταν φλασάρει low firmwares, που περιέχουν και bootloaders. Που συνήθως δίνονται με 3 αρχεία για το Odin.

Ακόμα και με 3 αρχεία, αν έχεις ήδη το ίδιο partition table, (η Samsung δεν το έχει αλλάξει από την έκδοση JM1 τον Ιούλιο -512.pit, εκτός ίσως από 2-3 Σκανδιναβικές test εκδόσεις), δε χρειάζεται καν repartition, δε θα κερδίσεις κάτι.

Αν ας πούμε βάλεις από την XXJF3 την XXJPU, ναι, το repartition είναι απαραίτητο. Aν βάλεις από την JPU την JPY, δε χρειάζεται.

Ευχαριστω πολυ για την διευκρινηση! :)

Τελικα η JPH που ανεβηκε εδω μεσα για εμας που ειχαμε EUR [και οχι COS] δεν κανει;

Ευχαριστω πολυ για την διευκρινηση! :)

Τελικα η JPH που ανεβηκε εδω μεσα για εμας που ειχαμε EUR [και οχι COS] δεν κανει;

Κάνει, μία δόθηκε σε όλους. :)

- Alex

Όταν φλασάρει low firmwares, που περιέχουν και bootloaders. Που συνήθως δίνονται με 3 αρχεία για το Odin.

Ακόμα και με 3 αρχεία, αν έχεις ήδη το ίδιο partition table, (η Samsung δεν το έχει αλλάξει από την έκδοση JM1 τον Ιούλιο -512.pit, εκτός ίσως από 2-3 Σκανδιναβικές test εκδόσεις), δε χρειάζεται καν repartition, δε θα κερδίσεις κάτι.

Αν ας πούμε βάλεις από την XXJF3 την XXJPU, ναι, το repartition είναι απαραίτητο. Aν βάλεις από την JPU την JPY, δε χρειάζεται.

Πολυ σημαντικη αυτη η παρατηρηση, μιας και δοθηκε η ευκαιρια και το εγραψες Αλεξ. Το εχουν ρωτησει πολλοι κατα καιρους. Τα 2 σημεια που εχω με bold πιστευω πρεπει να προστεθουν και στον οδηγο στο σημειο που διαχωριζεις τα βηματα για flashing με η χωρις repartition.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

παλικαρια ξερει κανεις κανεναν αλλο τροπο περα απο το sgs tools, το οποιο παραδοξως βγηκε και απο το market, να εχω περισσοτερες απο 4 καρτελες ανοιχτες στον browser?

ειμαι με την stock js3

ps και η καταναλωση εξακολουθει να τα σπαει!!! εχω κλεισει 2 24ωρα και ακομη εχω 47% με μετρια χρηση!!! :D :D :D

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Το μπουτάρισμα λύθηκε με την 9.0.1, αλλά όλα μα όλα λύθηκαν με την 9.0.2

Έχω βάλει τη νέα darky 9.0.2 και πάει πολύ καλά. Η 9.0.1 και αυτή μπήκε καλά, αλλά πήγα να φλασάρω τον speedmod για να συγκρίνω και κόλλησε. Ίσως είχα λάθος αρχείο.

Έβαλα 9.0.2 με voodoo, καλός ήταν, αλλά ίσως ιδέα μου, η μπαταρία έπεφτε πολύ με wifi, και έβαλα πάλι speedmod απο πάνω. Όλα καλά. Και το darky app δουλεύει καλά. Απλά το τρέχεις και διαλέγεις πριν φλασάρεις, και αυτό δημιουργεί μερικά αρχεία (κενά) στην sd απλά για να δώσει οδηγίες στο script της rom για το τι να βάλει μέσα.

Η διαφορά που βλέπω με του doc, είναι κυρίως στη μνήμη ram, η darky δεν αφήνει την ram να πέσει πολύ. Συνέχεια έχω 100-130mb ελεύθερα. Ενώ στου doc άνοιγα τον browser, και κολλούσε λίγο λόγω ram.

Επίσης, και αυτό μάλλον έχει να κάνει με JS3(Doc) και JPY(darky), στην doc έχει καλύτερο gallery, σίγουρο αυτό, αλλά έχει χειρότερο browser. Δηλαδή πέραν της μνήμης που καταναλώνει παραπάνω (70+ έναντι 50-60 στην jpy), όταν κάνεις pinch zooming πιξελιάζουν τα γράμματα για λίγο. Για stock browser μιλάω. Ενώ στην darky-jpy είναι σαφώς καλύτερο.

Δεν ξέρω, ίσως γίνεται να βάλλω το apk της gallery του js3 στην darky/ Θα το δοκιμάσω και θα πω.

Να σε ρωτήσω κάτι με τα πληκτρολόγια και τα SMS. Στην 9.0.2 έχει ελληνικό keyboard (με ενδιαφέρει μόνο το Samsung keypad ή το Gingerbread keyboard)?

Αν έχει (που θα έχει λογικά) έχεις δοκιμάσει να στείλεις SMS στα ελληνικά που να παίρνει 160 χαρακτήρες? Γιατί στην 8.1 του Darky που δοκίμασα έπαιρνε μόνο 70 χαρακτήρες ανά SMS και όταν το γύρναγα σε GSM mode ο παραλήπτης έπαιρνε αλαμπουρνέζικα!!!!

Το μαμά firmware της Samsung XWJPH (Froyo 2.2) που μου είχε περάσει το Kies δούλευε μια χαρά (το κλασσικό που γυρνάει μόνο σε κεφαλαία αλλά στέλνει σωστά 160 χαρακτήρες).

Υ.Γ: Αν κάποιος χριστιανός ξέρει πως να το ρυθμίσω να στέλνω SMS με 160 χαρακτήρες (GSM, 7bit mode) στην Darky 8.1 θα με σώσει. Κερνάω καφέ, του χαρίζω τη μάνα μου, την αδερφή μου (που δεν έχω) και την γκόμενα μου (θέλω αναβάθμιση)....

παλικαρια ξερει κανεις κανεναν αλλο τροπο περα απο το sgs tools, το οποιο παραδοξως βγηκε και απο το market, να εχω περισσοτερες απο 4 καρτελες ανοιχτες στον browser?

ειμαι με την stock js3

Αν ο λογος που δεν θες τη λυση του sgs tools ειναι οτι δεν υπαρχει στο market, μπορεις να το κατεβασεις απο εδω http://www.mediafire.com/?xtw16417su40j7b

Να σε ρωτήσω κάτι με τα πληκτρολόγια και τα SMS. Στην 9.0.2 έχει ελληνικό keyboard (με ενδιαφέρει μόνο το Samsung keypad ή το Gingerbread keyboard)?

Αν έχει (που θα έχει λογικά) έχεις δοκιμάσει να στείλεις SMS στα ελληνικά που να παίρνει 160 χαρακτήρες? Γιατί στην 8.1 του Darky που δοκίμασα έπαιρνε μόνο 70 χαρακτήρες ανά SMS και όταν το γύρναγα σε GSM mode ο παραλήπτης έπαιρνε αλαμπουρνέζικα!!!!

Το μαμά firmware της Samsung XWJPH (Froyo 2.2) που μου είχε περάσει το Kies δούλευε μια χαρά (το κλασσικό που γυρνάει μόνο σε κεφαλαία αλλά στέλνει σωστά 160 χαρακτήρες).

Υ.Γ: Αν κάποιος χριστιανός ξέρει πως να το ρυθμίσω να στέλνω SMS με 160 χαρακτήρες (GSM, 7bit mode) στην Darky 8.1 θα με σώσει. Κερνάω καφέ, του χαρίζω τη μάνα μου, την αδερφή μου (που δεν έχω) και την γκόμενα μου (θέλω αναβάθμιση)....

Η darkys αν δεν κανω λαθος βασιζεται σε εκδοση που δεν υποστηριζει τους 160 χαρακτηρες οπως εκανε η ελληνικη που ειχες περασει. Επειδη δεν εχω ασχοληθει με custom δεν ξερω αν υπαρχει αλλος τροπος, αλλα ενας σιγουρος που μπορω να σου προτεινω ειναι η εφαρμογη handcent απο το market και δεν χρειαζεται να μου χαρισεις κανενα συγγενικο σου προσωπο:)

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Αν ο λογος που δεν θες τη λυση του sgs tools ειναι οτι δεν υπαρχει στο market, μπορεις να το κατεβασεις απο εδω http://www.mediafire.com/?xtw16417su40j7b

το sgs το εχω

απλα θυμαμαι υπηρχε μια εκδοση sgs tools που σου ειχε την επιλογη για περισσοτερα tabs για τον stock browser, ενω αυτη που εχω δυστυχως δεν εχει αυτη την επιλογη

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Στο Handcent keyboard που έχω εγκαταστήσει δεν ξέρω πως αλλάζει από ελληνικά-αγγλικά και επίσης δεν είναι qwerty.

Αλλά εάν ξέρει κάποιος πως γίνεται η αλλαγή γλώσσας πείτε μου σας παρακαλώ. Thanks in advance...

Στο Handcent keyboard που έχω εγκαταστήσει δεν ξέρω πως αλλάζει από ελληνικά-αγγλικά και επίσης δεν είναι qwerty.

Αλλά εάν ξέρει κάποιος πως γίνεται η αλλαγή γλώσσας πείτε μου σας παρακαλώ. Thanks in advance...

Το Handcent στο προτεινα για τους 160 χαρακτηρες. Το πληκτρολογιο ειναι ασχετο με την εφαρμογη. Αν δεις στους οδηγους υπαρχει οδηγος για να περασεις το ελληνικο πληκτρολογιο της samsung η το ελληνικο swype.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Παιδιά μπορεί να με βοηθήσε κάποιος; Αφού διάβασα αρκετές φορές τον οδηγό του Παναγιώτη για την ενεργοποίηση του 3 button combo στο γαλαξία μου ακολούθησα κατά γράμμα τα βήματα αλλά δεν μπόρεσα να κάνω τη διαδικασία.Το Odin μου βγάζει τα εξής:

<ID:0/007> Added!!

<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..

<ID:0/007> File analysis..

<ID:0/007> Enter CS for MD5..

<ID:0/007> Check MD5.. Do not unplug the cable..

<ID:0/007> Please wait..

<ID:0/007> Checking MD5 finished Sucessfully..

<ID:0/007> Leave CS..

<ID:0/007> SetupConnection..

<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

Τι μπορεί να κάνω στραβά? Φοράω τώρα την 2.2.1 jpy και θέλω να περάσω την js3 (με έπιασε το μικρόβιο των φλασαρισμάτων...) οπότε και θέλω να ενεργοποιήσω το 3 button combo πρώτα και μετά να προχωρήσω.. Ευχαριστώ παιδιά..

Δημήτρης

LUCAS HOOD

Παιδιά μπορεί να με βοηθήσε κάποιος; Αφού διάβασα αρκετές φορές τον οδηγό του Παναγιώτη για την ενεργοποίηση του 3 button combo στο γαλαξία μου ακολούθησα κατά γράμμα τα βήματα αλλά δεν μπόρεσα να κάνω τη διαδικασία.Το Odin μου βγάζει τα εξής:

<ID:0/007> Added!!

<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..

<ID:0/007> File analysis..

<ID:0/007> Enter CS for MD5..

<ID:0/007> Check MD5.. Do not unplug the cable..

<ID:0/007> Please wait..

<ID:0/007> Checking MD5 finished Sucessfully..

<ID:0/007> Leave CS..

<ID:0/007> SetupConnection..

<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

Τι μπορεί να κάνω στραβά? Φοράω τώρα την 2.2.1 jpy και θέλω να περάσω την js3 (με έπιασε το μικρόβιο των φλασαρισμάτων...) οπότε και θέλω να ενεργοποιήσω το 3 button combo πρώτα και μετά να προχωρήσω.. Ευχαριστώ παιδιά..

Το προβλημα που ειναι? Ολα οκ φαινονται να εγιναν.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

μια μικρη παρατηρηση για οσους ειχαν προβλημα με το locarisma των δορυφορων

πρωτα απο τις ρυθμισεις , στην τοποθεσια και ασφαλεια ξετικαρετε -το χρηση ασυρματων δικτυων - μετα

πληκτρολογειτε *#*#1472365#*#*

στο lbstestmode πατε στο apilcation settings

στο οperetion mode βαζετε ms based , accuracy 100,

μετα στο supl/cp settings

στο server fqdn επιλεγετε custom config και στο server γραφετε supl.google.com

στο server port βαζετε 7276

βγαινετε απο τις επιλογες ,2 φορες restart ,και ξανατικαρουμε την χρηση ασυρματων δικτυων

ολη αυτη η διαδικασια υποτιθετε βελτιωνει το σημα και την ενταση του σηματος,

εν μερη σωστο

ειδα μεχρι και 9 δορυφορους με ενταση σηματος μερικων μεχρι και 43

αλλα ειχα κλειδωμα στα 4 πολλες φορες και 5 λεπτα

και σημερα ανακαλυψα οτι τηρωντας τις παραπανω ρυθμισεις αλλα

στο σημειο server FQDN Type ξαναγυρισα την επιλογη σε ayto config και....... ο το θαυμα εχω κλειδωμα δορυφορων σε 5 -6 δευτερολεπτα σε σημειο δυσκολο με δεντρα και πολυκατοικιες δεξια αριστερα

Edited by milena03
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το Handcent στο προτεινα για τους 160 χαρακτηρες. Το πληκτρολογιο ειναι ασχετο με την εφαρμογη. Αν δεις στους οδηγους υπαρχει οδηγος για να περασεις το ελληνικο πληκτρολογιο της samsung η το ελληνικο swype.

Ακολούθησα τον οδηγό μπας και διορθωθεί αλλά πάλι 70 χαρακτήρες έστελνε.

Ελληνικά έχει η Darky 8.1 (και interface, και Swype και Gingerbread), αλλά με ενδιέφερε το μέγεθος των SMS.

Γι’ αυτό και ρωτάω αν έχει γίνει κάτι στην 9.0.2 και παίρνει 160 χαρακτήρες στα SMS. Όποιος γνωρίζει... HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP...

Ακολούθησα τον οδηγό μπας και διορθωθεί αλλά πάλι 70 χαρακτήρες έστελνε.

Ελληνικά έχει η Darky 8.1 (και interface, και Swype και Gingerbread), αλλά με ενδιέφερε το μέγεθος των SMS.

Γι’ αυτό και ρωτάω αν έχει γίνει κάτι στην 9.0.2 και παίρνει 160 χαρακτήρες στα SMS. Όποιος γνωρίζει... HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP...

Αφου εχει ελληνικο πληκτρολογιο τοτε ποιο το προβλημα? Βαζεις το handcent και ξεμπερδευεις. Αν καταλαβα καλα το προβλημα σου γιατι η αληθεια ειναι οτι με μπερδεψες λιγο.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

ερωτηση οσοι βαλατε την 9,0,2 του darky με το gps ολα καλα? σε ποση ωρα λοκαρει, ακριβεια και χανει το σημα?

γιατι σε εμενα δυσκολευετε να δει δορυφορους..[/QU

Καλησπερα παιδια νεος σχετικα στο forum.Αλλα οχι στο κινητο:p

Ανοιξε το sgs tools,secret codes,gps test,get position test και μολις λοκαρει εισαι ετοιμος. Ετσι εκανα και στο δικο μου και το aura(sygic) δουλευει μια χαρα.

Ελπιζω να βοηθησα!!!

Edited by siberiantiger

Το προβλημα που ειναι? Ολα οκ φαινονται να εγιναν.

Δεν έκανε reboot όπως περιγράφεται στον οδηγό και όταν δοκιμάζω το συνδυασμό δεν γίνεται κάτι αλλά ανοίγει το τηλέφωνο κανονικά. Μήπως να το ξανακάνω;;:wacko:

Δημήτρης

LUCAS HOOD

Δεν έκανε reboot από μόνο του όπως περιγράφεται στον οδηγό και όταν δοκιμάσω το συνδυασμό δεν γόνεται κάτι αλλά το τηλέφωνο ανοίγει κανονικά!

Μήπως να το ξανακάνω;;;

Λογικα δεν επιασε αλλα απο αυτα που λες δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε λαθος. Αν θελεις ξαναπροσπαθησε μεσω odin.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Αφου εχει ελληνικο πληκτρολογιο τοτε ποιο το προβλημα? Βαζεις το handcent και ξεμπερδευεις. Αν καταλαβα καλα το προβλημα σου γιατι η αληθεια ειναι οτι με μπερδεψες λιγο.

Μόλις τέσταρα το HANDcent και όντως στέλνει 160 χαρακτήρες και σωστά τα ελληνικά σε άλλα τηλεφωνα (με το ελληνικό Gingerbread keyboard που έχει η Darky 8.1).

Το πρόβλημα μου είναι τι θα μπορούσα να κάνω για να δουλέψει σωστά και το μαμά app από τη Samsung (δεδομένου ότι δούλευε σωστά στην Froyo XWJPH που είχα πριν βάλω Darky 8.1).

Μπορώ να flashαρω το SMS app της Samsung από το official ROM στην Darky???

ΥΓ: Ευχαριστώ έστω και για το προσωρινό fix!!!

Μόλις τέσταρα το HANDcent και όντως στέλνει 160 χαρακτήρες και σωστά τα ελληνικά σε άλλα τηλεφωνα (με το ελληνικό Gingerbread keyboard που έχει η Darky 8.1).

Το πρόβλημα μου είναι τι θα μπορούσα να κάνω για να δουλέψει σωστά και το μαμά app από τη Samsung (δεδομένου ότι δούλευε σωστά στην Froyo XWJPH που είχα πριν βάλω Darky 8.1).

Μπορώ να flashαρω το SMS app της Samsung από το official ROM στην Darky???

ΥΓ: Ευχαριστώ έστω και για το προσωρινό fix!!!

Δεν μπορεις να κανεις τετοιο φλασαρισμα οχι. Δεν νομιζω να υπαρχει τροπος για την μαμα εφαρμογη σε darky (απο δω, αν το ζητησεις απο τον darky ισως στο φτιαξει:p ). Απο την αλλη γιατι τοση ταλαιπωρια αφου το handcent ειναι ουτως η αλλως καλυτερο απο την μαμα app.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Λογικα δεν επιασε αλλα απο αυτα που λες δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε λαθος. Αν θελεις ξαναπροσπαθησε μεσω odin.

Θα ξαναπροσπαθήσω τώρα που προλαβαίνω μια φορά ακόμη γιατί μετά θα πάω για δουλειά και θα ενημερώσω τι έγινε. Ευχαριστώ...

Δημήτρης

LUCAS HOOD

Καλησπερα.Φοραω την Darky's 9.02 και στελνω κανονικα 160χαρ. ελληνικα:lol:

με το Gingerbread πληκτρολογιο.

καλησπερα παιδια!!!!!!!!!

Μετα απο 3 χρονια συμβιωσης με το ετεν glofiishχ600 ακομη το setaro (οσοι ξερουν καταλαβαν) η ωρα ηρθε για τον γαλαξια.Ομως μετα απο ωρες διαβασμα εχω λιγο ζαλιστει και μου προκειπτουν 2 σημαντικοτατα ερωτηματα αν καποιος μπορει να μου τα απαντησει υπεύθυνα ευχαριστω εκτ ων προτερων.

1- Αν το αγορασω τωρα κατα πασα πιθανοτητα τα εχει 2.1 eclair? αν την φορτωνω προγραμματα οταν θα βγει το οφισιαλ 2,3 adroid θα τα χασω ολα ή με ενα backup eimai ok?

2- Με τα καινουργια firmware και αδροιδ το lag υπαρχει ακομη?Ακομη χρειαζεται lag fix?

3- firmware που βλεπω πια ειναι η latest και η official ωστε να μπορεσω αμεσως να την αναβαθμισω? (σε ποιο site?)

4-οι εφαρμαγες επι πληρωμης πρεπει παντα να "πληρωνονται *.......? κανενα site?

thanks! αναμενω και εφυγα για πλαισιο..

TrelosPlanitis.blogspot.com

- ολα τα τρελά εδώ .. -

• The topic was unlocked