Roid_rage Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Μπες στο θεμα του καλυτερα. Απο tinydeal και aliexpress (καλοί πωλητές ) ειναι τα επικρατέστερα Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Davout Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Μπορείτε να με βοηθήσετε εμένα που δε με καίει το να βάλω Windows, το ταμπλετ σε τι πλεονεκτεί έναντι Onda v989 9.7 και Cube 9.7; Ο επεξεργαστής του Onda δεν είναι καλύτερος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 (edited) Μπορείτε να με βοηθήσετε εμένα που δε με καίει το να βάλω Windows, το ταμπλετ σε τι πλεονεκτεί έναντι Onda v989 9.7 και Cube 9.7; Ο επεξεργαστής του Onda δεν είναι καλύτερος; Για να μη βγούμε εκτός θέματος, δες μια σύντομη απάντηση εδώ. Αν πάντως θέλεις το tablet 100% για Android και gaming χρήση σε Retina ανάλυση, ο A80 είναι λίγο-πολύ μονόδρομος (λόγω GPU). Για τίποτε άλλο όμως. Δες επίσης από εδώ και κάτω σχετικά με τη λογική ARM και Intel και το πως αλλάζουν τα πράγματα με τους BayTrail, αλλά και εδώ για μια ακριβέστερη απάντηση. Δεν ειχα ποτέ windows σε κινητο, αλλα οι εφαρμογες που υπάρχουν στο αντροιντ είναι κάτι απερίγραπτο, για ότι θες να κάνεις υπάρχει εφαρμογή. Και κακά τα ψέμματα, σε ταμπλετ το αντροιντ είναι ότι πρέπει. Απλά και τα windows μπορει να χρειαστούν. (μέχρι να κολλήσει κανέναν ιό και να θυμηθείς γιατί εβαλες linux χεχε) Θέλω να κάνω δοκιμή να περάσω Plasma-active σε αυτό (αργότερα, μη του βγάλουμε τα μάτια με την πρώτη :p ) αλλά το να μπορείς να τρέξεις κανονικά Windows σε αυτό το hardware και με ικανοποιητικές επιδόσεις, είναι φοβερό vfm χωρίς να λάβουμε υπόψη ειδικές εφαρμογές (miniPOS). Edited October 27, 2014 by Frontier Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Davout Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση, αν μπορείς να ξοδέψεις 2 λεπτά για να με βοηθήσεις επειδή ψιλοεπείγομαι θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις τι χρειάζομαι εδώ : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5715982 Θέλω Android, όχι για gaming αλλά να μην κολλάει, καλή οθόνη για διάβασμα, κυρίως Wi-Fi, δε με χαλάει να έχει και 3g, δε χρειάζομαι gps. Απ'όσα κατάλαβα το teclast είναι για μένα ένα από τα δύο-τρία επικρατέστερα, γι αυτό έγραψα εδώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kikos7 Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Από θέμα αξιοπιστίας, είναι καλύτερη η teclast ή η onda? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Από θέμα αξιοπιστίας, είναι καλύτερη η teclast ή η onda? Teclast και με διαφορά. Η Onda βελτιώθηκε με τα τελευταία μοντέλα και κυρίως το 989. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση, αν μπορείς να ξοδέψεις 2 λεπτά για να με βοηθήσεις επειδή ψιλοεπείγομαι θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις τι χρειάζομαι εδώ : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5715982 Θέλω Android, όχι για gaming αλλά να μην κολλάει, καλή οθόνη για διάβασμα, κυρίως Wi-Fi, δε με χαλάει να έχει και 3g, δε χρειάζομαι gps. Απ'όσα κατάλαβα το teclast είναι για μένα ένα από τα δύο-τρία επικρατέστερα, γι αυτό έγραψα εδώ. Με βάση τα όσα ζητάς, κατά τη γνώμη μου, το X98 Air 3G είναι η μοναδική σου επιλογή: - Η Cube δε φημίζεται για την αξιοπιστία της, όπως και η Onda αν και το 989 δείχνει ότι είναι η επόμενη εποχή για την Onda. - Το Teclast κάνει ο, τι και το Cube Talk X9 αλλά έχει Intel που είναι καλύτερη πλατφόρμα και έχει και HDMI. - Την καλύτερη οθόνη από τα τρία, το Teclast. Σε όλα τα υπόλοιπα και τα 3 είναι στην ίδια μοίρα. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LouCi4er Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Με βάση τα όσα ζητάς, κατά τη γνώμη μου, το X98 Air 3G είναι η μοναδική σου επιλογή: - Η Cube δε φημίζεται για την αξιοπιστία της, όπως και η Onda αν και το 989 δείχνει ότι είναι η επόμενη εποχή για την Onda. - Το Teclast κάνει ο, τι και το Cube Talk X9 αλλά έχει Intel που είναι καλύτερη πλατφόρμα και έχει και HDMI. - Την καλύτερη οθόνη από τα τρία, το Teclast. Σε όλα τα υπόλοιπα και τα 3 είναι στην ίδια μοίρα. Και οτι φημιζεται για την αξιοπιστια της η Teclast?Μακαρι το ταμπλετ να βγει οσο καλο παρουσιαζεται παιδια αλλα την Teclast δεν της εχω καθολου εμπιστοσυνη.Η Onda ειναι πιστευω η μοναδικη Κινεζικη μαζι με FNF που ειναι αξιοπιστες.Το 989 ειναι πολυ δυνατο ταμπλετ,πολυ αξιοπιστο αλλα εχει τα 2-3 χαζα bugs που συνηθιζει να εχει η Onda:drain,sod, και καποια μικρα κολληματακια.Κατα τα αλλα ειναι κορυφαια επιλογη κατα την γνωμη μου.Τεσπα,συγνωμη για την παρενθεση,συνεχιστε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Davout Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 (edited) Αν το άλλο γενικότερο topic είναι καταλληλότερο για σύγκριση τάμπλετ ας πάμε εκεί. Για μένα που ξεκίνησα να ψάχνω ένα φτηνό ταμπλετ πριν 3 μέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσω ποιο είναι αφενός καλύτερο σε επιδόσεις και αφετέρου ποια εταιρεία πιο αξιόπιστη. Μου μοιάζουν ίδια ή το καθένα υπερτερεί σε ένα μικρό τομέα. Βρέθηκα σε αυτό το topic γιατί μια από τις τελικές μου επιλογές είναι το air 3g όπως φαίνεται, αν και βλέπω ότι υπάρχουν διαφωνίες. Εδώ επειδή φεύγω για Γαλλία δεν ξέρω καν αν με συμφέρει να το στείλω εκεί μήπως έχουν διαφορετικό καθεστώς από Ελλάδα και πληρώσω κανένα τελωνείο ακόμα και με απλό ταχυδρομείο... Edited October 27, 2014 by Davout Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 Και οτι φημιζεται για την αξιοπιστια της η Teclast?Μακαρι το ταμπλετ να βγει οσο καλο παρουσιαζεται παιδια αλλα την Teclast δεν της εχω καθολου εμπιστοσυνη.Η Onda ειναι πιστευω η μοναδικη Κινεζικη μαζι με FNF που ειναι αξιοπιστες.Το 989 ειναι πολυ δυνατο ταμπλετ,πολυ αξιοπιστο αλλα εχει τα 2-3 χαζα bugs που συνηθιζει να εχει η Onda:drain,sod, και καποια μικρα κολληματακια.Κατα τα αλλα ειναι κορυφαια επιλογη κατα την γνωμη μου.Τεσπα,συγνωμη για την παρενθεση,συνεχιστε. Η Teclast ανέκαθεν δεν έβγαζε tablets που είχαν 'killer specs', όπως έκανε η Onda και η Cube, προτιμούσε τις σίγουρες και δοκιμασμένες επιλογές (δες π.χ ότι δεν ασχολήθηκε καν με τον RK3188, όταν και η κουτσή Μαρία έβγαζε tablets με αυτόν). Aυτό και μόνο - κατά τη γνώμη μου - την κάνει πιο αξιόπιστη από τις υπόλοιπες. Η Onda δεν έχει "κολληματάκια" όπως λες, έχει σοβαρά θέματα (όπως και η PiPO με τον RK3288), το sod που λες τόσο απλά είναι μοιραίο για μια συσκευή (Sleep-Of-Death όπου σε πολλά μηχανήματα σε συνδυασμό με αποφόρτιση μπαταρίας είναι εγγύηση για brick). Νήματα όπως του 975 άλλωστε το αποδεικνύουν αυτό. Για την Cube, δε θέλω να σχολιάσω γιατί θα γράφω για ώρες με τα όσα έχω δει και διαβάσει από αξιόπιστες πηγές. Για να το κλείσω εδώ: την Teclast την θεωρώ - αυτή την περίοδο - την πιο αξιόπιστη, για 2 λόγους: 1) γιατί είναι πολύ πιο "συντηρητική" και δεν τρέχει να φέρει το killer προϊόν σε τιμή χώμα (το οποίο κακά τα ψέμματα, δεν υπάρχει), 2) γιατί έχει δεθεί πάνω στο άρμα της Intel περισσότερο από τους υπόλοιπους και εμπιστεύομαι την Intel. Υπάρχει και Teclast P/X98 (κάτι τέτοιο) με A80 επεξεργαστή και Retina ανάλυση, αλλά αν δεις δεν κυκλοφορεί ευρέως. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να προτείνω σε κάποιον που θέλει Α80 να το πάρει, θα του προτείνω 989 (το οποίο όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι η νέα εποχή της Onda για εμένα, διότι είναι πάρα πολύ καλό και ποιοτικό προϊόν που δεν φαίνεται να έχει τα προβλήματα που ανέκαθεν είχαν τα Onda). Αν το άλλο γενικότερο topic είναι καταλληλότερο για σύγκριση τάμπλετ ας πάμε εκεί. Για μένα που ξεκίνησα να ψάχνω ένα φτηνό ταμπλετ πριν 3 μέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσω ποιο είναι αφενός καλύτερο σε επιδόσεις και αφετέρου ποια εταιρεία πιο αξιόπιστη. Μου μοιάζουν ίδια ή το καθένα υπερτερεί σε ένα μικρό τομέα. Βρέθηκα σε αυτό το topic γιατί μια από τις τελικές μου επιλογές είναι το air 3g όπως φαίνεται, αν και βλέπω ότι υπάρχουν διαφωνίες. Εδώ επειδή φεύγω για Γαλλία δεν ξέρω καν αν με συμφέρει να το στείλω εκεί μήπως έχουν διαφορετικό καθεστώς από Ελλάδα και πληρώσω κανένα τελωνείο ακόμα και με απλό ταχυδρομείο... Απόλυτη σύμπνοια απόψεων και γνωμών δεν πρόκειται να βρεις για κανένα προϊόν, όχι μόνο εδώ μέσα αλλά παντού :) Κάτι που εσένα σου αρέσει και το θεωρείς κορυφαίο, για κάποιον άλλο κρίνεται ανεπαρκές: λέγεται άποψη :) Για την αγορά οποιουδήποτε tablet, αν δεν προλαβαίνεις να το παραλάβεις στην Ελλάδα, καλύτερα να το αγοράσεις από εκεί, από διάφορα e-shops που φέρνουν Κινέζικα (μου διαφεύγει ένα αρκετά γνωστό, αλλά αν ψάξεις στο youtube για ένα γαλλικό review του Onda 989, θα βρεις το site το οποίο φέρνει και το X98 Air 3G), τόσο για το θέμα της φορολόγησης όσο και για το θέμα της εγγύησης. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Davout Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 (edited) Κοίταξε πήρα το X98 Air 3G από το Aliexpress εκεί που πρότεινες και έβαλα διεύθυνση αποστολής Γαλλία. Ένα μέλος του forum που έχει κάνει παραγγελίες στη Γαλλία μου είπε πως με τα τελωνεία ισχύουν λίγο πολύ τα ίδια με Ελλάδα, αν και δεν έχει παραγγείλει ποτέ τόσο μεγάλο αντικείμενο. Αν τώρα στραβώσει στο τελωνείο, στράβωσε, θα ξέρω για την επόμενη φορά. :rolleyes: Edited October 28, 2014 by Davout Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LouCi4er Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 Η Teclast ανέκαθεν δεν έβγαζε tablets που είχαν 'killer specs', όπως έκανε η Onda και η Cube, προτιμούσε τις σίγουρες και δοκιμασμένες επιλογές (δες π.χ ότι δεν ασχολήθηκε καν με τον RK3188, όταν και η κουτσή Μαρία έβγαζε tablets με αυτόν). Aυτό και μόνο - κατά τη γνώμη μου - την κάνει πιο αξιόπιστη από τις υπόλοιπες. Η Onda δεν έχει "κολληματάκια" όπως λες, έχει σοβαρά θέματα (όπως και η PiPO με τον RK3288), το sod που λες τόσο απλά είναι μοιραίο για μια συσκευή (Sleep-Of-Death όπου σε πολλά μηχανήματα σε συνδυασμό με αποφόρτιση μπαταρίας είναι εγγύηση για brick). Νήματα όπως του 975 άλλωστε το αποδεικνύουν αυτό. Για την Cube, δε θέλω να σχολιάσω γιατί θα γράφω για ώρες με τα όσα έχω δει και διαβάσει από αξιόπιστες πηγές. Για να το κλείσω εδώ: την Teclast την θεωρώ - αυτή την περίοδο - την πιο αξιόπιστη, για 2 λόγους: 1) γιατί είναι πολύ πιο "συντηρητική" και δεν τρέχει να φέρει το killer προϊόν σε τιμή χώμα (το οποίο κακά τα ψέμματα, δεν υπάρχει), 2) γιατί έχει δεθεί πάνω στο άρμα της Intel περισσότερο από τους υπόλοιπους και εμπιστεύομαι την Intel. Υπάρχει και Teclast P/X98 (κάτι τέτοιο) με A80 επεξεργαστή και Retina ανάλυση, αλλά αν δεις δεν κυκλοφορεί ευρέως. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να προτείνω σε κάποιον που θέλει Α80 να το πάρει, θα του προτείνω 989 (το οποίο όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι η νέα εποχή της Onda για εμένα, διότι είναι πάρα πολύ καλό και ποιοτικό προϊόν που δεν φαίνεται να έχει τα προβλήματα που ανέκαθεν είχαν τα Onda). Τις περισσοτερες φορες,συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις γι'αυτο ειναι αλλωστε και η πρωτη φορα που σου κανω quote.Το οτι θεωρεις την Teclast πιο αξιοπιστη απο τους υπολοιπους διοτι δεν εβγαλε μοντελο με 3188,δεν μπορω να συλλαβω στο μυαλο μου πως το συμπερανες.Κατι θα ξερεις περισσοτερο παντως(δεν το λεω ειρωνικα,προς Θεου).Το v975m το εχω εδω και 7 μηνες.Αν μου βρεις εστω μια αναφορα που να λεει οτι καποιος επαθε brick απο sleep of death ή επειδη αποφορτιστηκε εντελως το ταμπλετ του,θα τραβηξω βιντεο πως παταω με το αμαξι μου το v975m(λες να βρεις? :cry::cry:.Οχι το v975m δεν εχει σοβαρα θεματα οπως υποστηριζεις,απλα καποια μικροκολληματακια σε μερικους(εγω ποτε δεν ειχα) και αυτο ειναι ολο.Το drain με ενα reboot σταματαει.Το δε sod απλα μερικες φορες δεν ξυπναει το ταμπλετ με την πρωτη και θελει να το πατησεις 3-4 φορες,τοσο τραγικο ειναι?Οπως καταλαβαινεις,ειναι οντως απλα bugs. Για Pipo-Cube συμφωνω με οσα γραφεις.Μακαρι οπως εγραψα και πιο πανω να βγει οντως πολυ καλο μοντελο για να εχουμε μια ακομα σιγουρη επιλογη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 Τις περισσοτερες φορες,συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις γι'αυτο ειναι αλλωστε και η πρωτη φορα που σου κανω quote.Το οτι θεωρεις την Teclast πιο αξιοπιστη απο τους υπολοιπους διοτι δεν εβγαλε μοντελο με 3188,δεν μπορω να συλλαβω στο μυαλο μου πως το συμπερανες.Κατι θα ξερεις περισσοτερο παντως(δεν το λεω ειρωνικα,προς Θεου).Το v975m το εχω Δεν το λέω εγώ, στο Freaktab σε μια σχετική συζήτηση στην ενότητα Android tablets, το έλεγε ο Finless. Αφορμή ήταν η "μανία" της Rockchip να υποστηρίζει αργές NAND μνήμες, το ότι ο RK3188 δεν υποστήριζε (το ίδιο το SoC) HDMI (όπως έκανε ο RK3066) και γενικότερα "γκρίνιαζε" γιατί ενώ ο 3188 υποτίθεται ότι θα διόρθωνε τις ελλείψεις του 3066, ήταν πιο ατελής υλοποίηση. Ο συλλογισμός είχε να κάνει με το ότι την περίοδο τότε, ο Α31 ήταν πολύ πιο πλήρες SoC, ιδίων αν όχι καλύτερων επιδόσεων (ειδικά στα γραφικά, ο Α31 ήταν πολύ καλύτερος του RK3188), αλλά κανένας - πλην Onda - δεν έβγαζε λύσεις με αυτόν και η Onda είχε κάτι χαζούς περιορισμούς (π.χ δεν είχε Bluetooth κ.λπ). To κατάλαβα ότι δεν το λες ειρωνικά, συζήτηση κάνουμε, απλά δεν το εξήγησα γιατί τα είχα γράψει στο σχετικό νήμα για τις CPU/GPU πέρσι τέτοια εποχή :) εδω και 7 μηνες.Αν μου βρεις εστω μια αναφορα που να λεει οτι καποιος επαθε brick απο sleep of death ή επειδη αποφορτιστηκε εντελως το ταμπλετ του,θα τραβηξω βιντεο πως παταω με το αμαξι μου το v975m(λες να βρεις? :cry::cry:.Οχι το v975m δεν εχει σοβαρα θεματα οπως υποστηριζεις,απλα καποια μικροκολληματακια σε μερικους(εγω ποτε δεν ειχα) και αυτο ειναι ολο.Το drain με ενα reboot σταματαει.Το δε sod απλα μερικες φορες δεν ξυπναει το ταμπλετ με την πρωτη και θελει να το πατησεις 3-4 φορες,τοσο τραγικο ειναι?Οπως καταλαβαινεις,ειναι οντως απλα bugs. Το 975m όντως δεν έχει θέμα με bricking από sod και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή υποστήριξη της AmLogic - αυτό το έχουν το PiPO P1 και P4 αυτή την περίοδο - το 975 όμως (το σκέτο, όχι το m με τον AL802, αλλά αυτό με Α31), brickαρε σε τέτοιες φάσεις και γιαυτό είχαν βγει 3 διαφορετικές εκδόσεις hardware (1, 2, 3 - ίσως βγήκε και v4 αλλά είχα ξενερώσει απίστευτα και δεν ασχολήθηκα ξανά). Μια αναζήτηση σε forums όπως το arctablet και το slatedroid και θα δεις πολλούς με παράπονα, αρκετοί από αυτούς πήγαν στο 975m και έμειναν ευχαριστημένοι και άλλοι στο 975i. Το περίεργο είναι ότι ενώ ο Α31 έχει λειτουργία σαν την maskrom του 3188, για κάποιο μυστήριο λόγο η Onda δεν τη χρησιμοποιούσε, παρά έβγαζε άλλη revision του hardware (με παρόμοια flash κ.λπ). Για Pipo-Cube συμφωνω με οσα γραφεις.Μακαρι οπως εγραψα και πιο πανω να βγει οντως πολυ καλο μοντελο για να εχουμε μια ακομα σιγουρη επιλογη. Θα το δούμε και θα το κρίνουμε το X98 Air 3G, μην ανησυχείς :) Ως τώρα πάντως διαβάζω καλά πράγματα, στο xda κάποιος του πέρασε και την Windows 10 Preview Edition και έπαιξε. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 Το P9 ειναι στην ιδια μοιρα με το P1? Με τη rom του Riley δε λύνονται αυτα; Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LouCi4er Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 Δεν το λέω εγώ, στο Freaktab σε μια σχετική συζήτηση στην ενότητα Android tablets, το έλεγε ο Finless. Αφορμή ήταν η "μανία" της Rockchip να υποστηρίζει αργές NAND μνήμες, το ότι ο RK3188 δεν υποστήριζε (το ίδιο το SoC) HDMI (όπως έκανε ο RK3066) και γενικότερα "γκρίνιαζε" γιατί ενώ ο 3188 υποτίθεται ότι θα διόρθωνε τις ελλείψεις του 3066, ήταν πιο ατελής υλοποίηση. Ο συλλογισμός είχε να κάνει με το ότι την περίοδο τότε, ο Α31 ήταν πολύ πιο πλήρες SoC, ιδίων αν όχι καλύτερων επιδόσεων (ειδικά στα γραφικά, ο Α31 ήταν πολύ καλύτερος του RK3188), αλλά κανένας - πλην Onda - δεν έβγαζε λύσεις με αυτόν και η Onda είχε κάτι χαζούς περιορισμούς (π.χ δεν είχε Bluetooth κ.λπ). To κατάλαβα ότι δεν το λες ειρωνικά, συζήτηση κάνουμε, απλά δεν το εξήγησα γιατί τα είχα γράψει στο σχετικό νήμα για τις CPU/GPU πέρσι τέτοια εποχή :) Το 975m όντως δεν έχει θέμα με bricking από sod και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή υποστήριξη της AmLogic - αυτό το έχουν το PiPO P1 και P4 αυτή την περίοδο - το 975 όμως (το σκέτο, όχι το m με τον AL802, αλλά αυτό με Α31), brickαρε σε τέτοιες φάσεις και γιαυτό είχαν βγει 3 διαφορετικές εκδόσεις hardware (1, 2, 3 - ίσως βγήκε και v4 αλλά είχα ξενερώσει απίστευτα και δεν ασχολήθηκα ξανά). Μια αναζήτηση σε forums όπως το arctablet και το slatedroid και θα δεις πολλούς με παράπονα, αρκετοί από αυτούς πήγαν στο 975m και έμειναν ευχαριστημένοι και άλλοι στο 975i. Το περίεργο είναι ότι ενώ ο Α31 έχει λειτουργία σαν την maskrom του 3188, για κάποιο μυστήριο λόγο η Onda δεν τη χρησιμοποιούσε, παρά έβγαζε άλλη revision του hardware (με παρόμοια flash κ.λπ). Θα το δούμε και θα το κρίνουμε το X98 Air 3G, μην ανησυχείς :) Ως τώρα πάντως διαβάζω καλά πράγματα, στο xda κάποιος του πέρασε και την Windows 10 Preview Edition και έπαιξε. Τωρα μαλιστα,ξεκαθαριστηκαν αρκετα πραγματα.Για ακομη μια φορα συμφωνω απολυτα με τα οσα γραφεις.Μια ενσταση μονο,εκει που λες για πολυ καλη υποστηριξη απο την amlogic,στο θεμα φλασαρισματος ρομ η Onda μαζι με την amlogic τα εχουν κανει μανταρα.Δεν υπαρχει χειροτερος SoC provider κατα την γνωμη μου απο την amlogic.Προσωπικα (και μαζι με μενα το 99% των κατοχων του v975m)δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω ξανα συσκευη με amlogic SoC. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 (edited) Το P9 ειναι στην ιδια μοιρα με το P1? Με τη rom του Riley δε λύνονται αυτα; Δεν γνωρίζω για το P9, σε αυτό το νήμα πάντως (ένα απόγευμα που βαριόμουν έκατσα και το διάβασα όλο) το πρόβλημα υπάρχει στα P1 και P4. Ο Randy (RileyRom) δεν μπορεί να κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί απλούστατα δεν έχει kernel sources (ο άνθρωπος το λέει καθαρά ότι "πειράζει" τις ROMs, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει δική του ROM top-to-bottom). Το πρόβλημα έχει να κάνει με το hardware και χρειάζεται αλλαγή στη σχεδίαση της μητρικής τους. Για να μην "πετάξουν" το προβληματικό hardware, η PiPO/RK βάζουν patches στον πυρήνα, αλλά είναι "παρηγοριά στον άρρωστο" (όπως και το ότι κανένα RK3288 δεν τρέχει στα 1.8GHz, ούτε καν στα 1.6GHz παρά είτε στα 1.2GHz ή 1.4GHz αν υπάρχει καλή ψύξη). Αν διαβάσεις και τα νήματα (εδώ για παράδειγμα) που έχουν να κάνουν με RK3288 sticks, θα δεις εκπρόσωπο της Minix να τα "χώνει" στη Rockchip γιατί από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο τους άλλαζε διαρκώς τα specifications και τα σχέδια για την υλοποίηση των υποσυστημάτων του RK3288 (π.χ πως θα πρέπει να συνδεθεί η RAM, το MIPI interface και τέτοια) - έβγαλε συνολικά 8(!) revisions μέχρι να καταλήξει - με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος του τελικού προϊόντος, αλλά και να καθυστερούν να έρθουν τα προϊόντα στην αγορά. Ο εκπρόσωπος της Minix - πρέπει να είναι PCB designer σύμφωνα με τα όσα έγραφε, γιατί ήταν πολύ προχωρημένα - έλεγε ότι αυτή η ιστορία τους κόστισε αρκετά, επειδή δεν "έσπρωξαν" τα προβληματικά προϊόντα στην αγορά, όπως έκαναν άλλοι κατασκευαστές (καρφί για την PiPO και το P1, όπου engineering samples κατέληξαν στο AliExpress/eBay και πουλήθηκαν κανονικότατα και έγιναν ωραιότατα bricks μετά από λίγο στα χέρια των κατόχων τους). Όπως έγραψα και εδώ και μόνο το γεγονός ότι η Rockchip εξαπατά τον κόσμο, διαφημίζοντας τον RK3288 ως Cortex A17 ενώ είναι Cortex A12, με κάνει να απορρίπτω οποιαδήποτε RK3288 υλοποίηση ασχέτως κατασκευαστή. Για εμένα αυτή τη στιγμή αξίζουν μόνο ο Α80 για gaming και γραφικά σε Android και Baytrail για όλα-σε-ένα λύση και με δυνατότητα εκτέλεσης Windows. Edited October 28, 2014 by Frontier Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_ath Δημ. October 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2014 (edited) Καλησπέρα φιλοι μου.Ψαχνω ένα ταμπλετ οικονομικο μεχρι 100 ευρω και ηθελα να ρωτησω την γνωμη των πιο ψαγμένων περι ταμπλετ σχετικα με το συγκεκριμενο ταμπλετ. Το βρηκα στα 99 ευρω στον Κωτσοβολο και αν το παρω μεσω ιντερνετ παει στα 89,50 ευρω.η χρηση που το θελω είναι περισσοτερο για e book και μια σχετικη περιηγηση στο ιντερνετ. Από τα χαρακτηριστικα που διαβασα το μονο εντελως χαλι είναι η καμερα του.Ολα τα αλλα τα βρισκω ικανοποιητικα πιστευω για τις δικες μου απαιτησεις. τα χαρακτηριστικα του είναι αυτά εδώ : Χαρακτηριστικά Λειτουργικό Android Tablet Μέγεθος Οθόνης σε Ίντσες 7 3G/4G Υποστηρίζεται 3G Χωρητικότητα 4GB Επεξεργαστής Mediatek MT8312 Dual core A7 1.3 GHz Έκδοση Λειτουργικού Android 4.4 Τύπος Οθόνης TFT capacitive Ανάλυση Οθόνης 1024 x 600 Δέκτης GPS with A-GPS support G Sensor Υποστηρίζεται Φωτογραφική Μηχανή 0.3 Mp (μπροστά) / 0.3 Mp (πίσω) Φλάς Δεν υποστηρίζεται Zoom Υποστηρίζεται Εγγραφή Video Standard Δυνατότητα Βιντεοκλήσης Μόνο μέσω εφαρμογών (π.χ. Skype) Εσωτερική Μνήμη RAM 512 MB Τύπος Κάρτας Μνήμης MicroSD USB 2.0 1 USB 3.0 Δεν διαθέτει WiFi 802.11b Bluetooth Διαθέτει Χρόνος Αναμονής σε Ώρες 72 Τύπος Μπαταρίας Lithium Χρώμα Λευκό Βάρος σε gr 282 Διαστάσεις σε mm ( Υ x Π x Β) 188 x 108 x 11 Εγγύηση Προμηθευτή 1 έτος Ευχαριστω εκ των προτερων Edited October 30, 2014 by stelios_ath Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. October 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2014 Οτιδηποτε κατω του 1GB RAM απορριπτεται Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Davout Δημ. October 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2014 Γενικά πτωχά όλα τα χαρακτηριστικά του. Ταπεινή μου γνώμη ότι θα σέρνεται. Με λίγα περισσότερα χρήματα αγοράζεις πολύ ισχυρότερο online. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaloudis Δημ. October 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2014 (edited) Στο ψάξιμο για ταμπλετάκι περίπού στα 150+ στις 10" Χρήση στο σπίτι για να μη σηκώνομαι στο σταθερό pc Ψάχνω να έχει 3G/GPS για χρήση και εκτός(αν και υπάρχει κινητάκι 5" coolpad F1) Το teclast x98 μου έπεσε στο μάτι μαζί με Cube U65/Talk 9X 3G Edited October 31, 2014 by kaloudis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Davout Δημ. October 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2014 Εγώ το x98 Air 3G παρήγγειλα και αναμένω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IwnDrag Δημ. October 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2014 Για να το κλείσω εδώ: την Teclast την θεωρώ - αυτή την περίοδο - την πιο αξιόπιστη, για 2 λόγους: 1) γιατί είναι πολύ πιο "συντηρητική" και δεν τρέχει να φέρει το killer προϊόν σε τιμή χώμα (το οποίο κακά τα ψέμματα, δεν υπάρχει), 2) γιατί έχει δεθεί πάνω στο άρμα της Intel περισσότερο από τους υπόλοιπους και εμπιστεύομαι την Intel. Υπάρχει και Teclast P/X98 (κάτι τέτοιο) με A80 επεξεργαστή και Retina ανάλυση, αλλά αν δεις δεν κυκλοφορεί ευρέως. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να προτείνω σε κάποιον που θέλει Α80 να το πάρει, θα του προτείνω 989 (το οποίο όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι η νέα εποχή της Onda για εμένα, διότι είναι πάρα πολύ καλό και ποιοτικό προϊόν που δεν φαίνεται να έχει τα προβλήματα που ανέκαθεν είχαν τα Onda). Ποιος είναι πιο καλός/γρήγορος; Ο Α80 ή της intel (baitrail νομίζω λέγεται); Γιατί η αλήθεια είναι πως εμένα με ψήνει το P98. :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2014 Ποιος είναι πιο καλός/γρήγορος; Ο Α80 ή της intel (baitrail νομίζω λέγεται); Γιατί η αλήθεια είναι πως εμένα με ψήνει το P98. :wacko: Δείτε το νήμα των CPU/GPU. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jokey5 Δημ. November 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2014 από αυτά τα 3-4 μοντέλα που βλέπω συνεχώς στα 170 περίπου ευρώ πιο είναι καλύτερο για παιχνίδια για τον πιτσιρικά ? Με ενδιαφέρει η ποιότητα κατασκευής ο αποθηκευτικός χώρος για τα παιχνίδια και κυρίως να τα τρέχει απροβλημάτιστα .Διάβασα πιο πάνω πως ο καλύτερος επεξεργαστής για παιχνίδια είναι ο Α80 αλλά δεν κατάλαβα πιο τάμπλετ έχει αυτό το τσιπάκι . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Asterisd Δημ. November 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2014 Onda V989 και Teclast P98 Air. Περιμένω να φέρει το δεύτερο κάποιο σοβαρό μαγαζί, για να το τσιμπήσω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts