Jump to content

Motorola DEFY

tsoump
 Κοινοποίηση

Motorola Defy  

202 members have voted

1. 1. Motorola Defy

• Θετική ψήφος
      185
    • Αρνητική ψήφος
      17

Recommended Posts

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

• Απαντήσεις 2,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

αν το μονο που εκανες ειναι αναβαθμιση και δεν εχεις κανει επαναφορα σε εργοστασιακες..δοκιμασε το! επισης μπορεις να δοκιμασεις το battery calibration(που πιθανοτατα θα σου λυσει το προβλημα) αλλα χρειαζεται ροοτ.

Καλησπερίζω την παρέα!Είμαι από χθες κάτοχος το defy.Το πήρα από ένα φίλο μου και καταλάθος είχε περάσει την ρομ του defy+ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε downgrade αλλά ούτε να πέρασουμε rom του defy.Υπάρχει τρόπος για downgrade?Κι αν ναι,πως?

Γεια σας παιδιά !

Πριν απο λίγες μέρες πριν πάω για ύπνο το defy μου είχε 90% μπαταρία, όταν ξύπνησα είχε 30%, έκανα reboot το κινητό αλλά πλεον δεν ανοίγει. Για να ανοίξει πρέπει να το συνδέσω έπανω στον φορτιστή μόνο από την πρίζα, όχι από pc. Aλλά όταν ανοίγει μου εμφανίζει κάποτε την μπαταρία άδεια με ένα ερωτηματικό μέσα και κάποτε το λογότυπο του cyanogen 7.1-11 και δεν προχωράει-δεν φορτίζει. Έχω δοκιμάσει hard reset αλλά τίποτα. Έχω περάσει την cyanogen από τον Νοέμβριο και δούλευε τέλεια, αλλά τον τελευταίο καιρό το τηλέφωνο μου έκανε κάποια κολλήματα, η μπαταρία δεν άντεχε ούτε μια μέρα, crashes κτλ.

Καλησπερίζω την παρέα!Είμαι από χθες κάτοχος το defy.Το πήρα από ένα φίλο μου και καταλάθος είχε περάσει την ρομ του defy+ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε downgrade αλλά ούτε να πέρασουμε rom του defy.Υπάρχει τρόπος για downgrade?Κι αν ναι,πως?

δες λίγο ποιο πάνω στα λινκ αν και μου φαίνεται δεν υπάρχει επιστροφή από την δική σου

http://forum.xda-developers.com/wiki/Motorola_Defy

Πριν απο λίγες μέρες πριν πάω για ύπνο το defy μου είχε 90% μπαταρία, όταν ξύπνησα είχε 30%, έκανα reboot το κινητό αλλά πλεον δεν ανοίγει. Για να ανοίξει πρέπει να το συνδέσω έπανω στον φορτιστή μόνο από την πρίζα, όχι από pc. Aλλά όταν ανοίγει μου εμφανίζει κάποτε την μπαταρία άδεια με ένα ερωτηματικό μέσα και κάποτε το λογότυπο του cyanogen 7.1-11 και δεν προχωράει-δεν φορτίζει. Έχω δοκιμάσει hard reset αλλά τίποτα. Έχω περάσει την cyanogen από τον Νοέμβριο και δούλευε τέλεια, αλλά τον τελευταίο καιρό το τηλέφωνο μου έκανε κάποια κολλήματα, η μπαταρία δεν άντεχε ούτε μια μέρα, crashes κτλ.

πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε backup με το" Backup pro root"

βγάλε την μπαταριά και καθάρισε τους ακροδέκτες με άσπρο οινόπνευμα ή γομολάστιχα και δες να πατάνε οι επαφές αν δεν σήκωσε τες

με μια καρφίτσα αν δεν συνέρθει

από το recovery

format user data

format cashe

format Davlik cashe

reset battery stats

reboot

αν δεν γίνει τίποτα με αυτό 2 δρόμους

1)ξαναφλάσαρε την ρομ

2)αν δεν αγόρασε άλλη μπαταρία

Edited by sokel
http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

@mariosdeme εγω θα ελεγα να ξαναφλασαρεις τη ρομ ή ακομη καλυτερα να δοκιμασεις καποια αλλη οπως αυτη του WajkIUI

Έχω μία SanDisk 4class 8gb και θέλω να την αντικαταστησω μια 16gb 10class Samsung. Τι κάνω μόνο copy paste?ε το όνομα της κάρτας κάνω κατι;ευχαριστώ

Sent from my MB525

OnePlus 5t

Φίλε sokel έχεις δίκιο.Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει τρόπος το να επιστρέψει σε άλλη rom....???Αν κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα κ κατάφερε να το γυρίσει ας απαντήσει.Εκτός κ αν υπάρχει περίπτωση να το διορθώση η Motorola στην ελλάδα...

Φίλε sokel έχεις δίκιο.Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει τρόπος το να επιστρέψει σε άλλη rom....???Αν κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα κ κατάφερε να το γυρίσει ας απαντήσει.Εκτός κ αν υπάρχει περίπτωση να το διορθώση η Motorola στην ελλάδα...

Καλησπέρα. Είχα κάποιο πρόβλημα στο δικό μου defy δεν έχει άμεση σχέση με αυτό που έχεις πάθει εσύ αλλά είναι παρόμοιο πιστεύω. Εγώ δεν είχα καμία πρόσβαση στο κινητό δεν μπορούσα να βάλω κάποια rom είτε official είτε σπασμένη. Δεν θυμάμαι σε πιο site αλλά είχα δει πως downgrade μπορούσα να κάνω μόνο με την official έκδοση 2.1. Επειδή δεν είχα κάτι να χάσω το δοκίμασα και ενώ το τονίζω <<δεν μπορούσα να βάλω καμία άλλη rom ούτε official 2.2.2, ούτε CM, ούτε MIUI>> με την 2.1 μπόρεσα να κάνω downgrade. Βέβαια ξαναλέω πως είχα άλλο πρόβλημα!

...:::Joe:::...

ο λογος που δεν μπορεις να κανεις downgrade αν φλασαρεις full sbf και οχι fixedsbf ειναι οτι ο bootloader της μοτορολα ειναι κλειδωμενος.καθε ρομ που βγαζει η μοτορολα εχει εναν αριθμο bootloader.αν αυτος ειναι μεγαλυτερος απο την εκδοση που ηδη εχεις τοτε δεν υπαρχει τροπος να κανεις downgrade.κλασικη περιπτωση οσοι εχουν defy+ και καταλαθος φλασαρουν ρομ για απλο ντεφι..καταληγουν σε bootloop.γι αυτο το λογο οταν βγαινει μια καινουρια ρομ αν θελουμε να τη δοκιμασουμε φλασαρουμε nandbackup και fixedsbf.στην ουσια το fixedsbf ειναι η ρομ χωρις 2 αρχεια ωστε να μην αναβαθμιζεται ο bootloader.

ουτε η μοτορολα στην Ελλαδα μπορει να το διορθωσει..αλλα δεν υπαρχει και προβλημα..στο xda εχει πολυ ωραιες ρομ ντεφι+ που δουλευουν αψογα στο απλο ντεφι με φουλ ελληνικα.

ο λογος που δεν μπορεις να κανεις downgrade αν φλασαρεις full sbf και οχι fixedsbf ειναι οτι ο bootloader της μοτορολα ειναι κλειδωμενος.καθε ρομ που βγαζει η μοτορολα εχει εναν αριθμο bootloader.αν αυτος ειναι μεγαλυτερος απο την εκδοση που ηδη εχεις τοτε δεν υπαρχει τροπος να κανεις downgrade.κλασικη περιπτωση οσοι εχουν defy+ και καταλαθος φλασαρουν ρομ για απλο ντεφι..καταληγουν σε bootloop.γι αυτο το λογο οταν βγαινει μια καινουρια ρομ αν θελουμε να τη δοκιμασουμε φλασαρουμε nandbackup και fixedsbf.στην ουσια το fixedsbf ειναι η ρομ χωρις 2 αρχεια ωστε να μην αναβαθμιζεται ο bootloader.

ουτε η μοτορολα στην Ελλαδα μπορει να το διορθωσει..αλλα δεν υπαρχει και προβλημα..στο xda εχει πολυ ωραιες ρομ ντεφι+ που δουλευουν αψογα στο απλο ντεφι με φουλ ελληνικα.

Τώρα κατάλαβα!Σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση,αν το ξερα δεν θα την φλάσαρα :( Τέλος πάντων,εγώ έχω το defy το απλό...θα μπορούσα να βάλω μία απο το defy+ 'οπως λες κ να'ναι full working?Αν ξέρεις καμία στείλε μου το λινκ.... :)

o walter εχει σχοληθει περισσοτερο απο ολους με ντεφι+ ρομ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1140839

αν δεν εισαι σιγουρος για τα βηματα ρωτα(πρωτα ομως διαβασε πολλες φορες το θρεντ που σου εδωσα).δες λιγο και αν εχεις green lens ή red lens στη καμερα..παιζει ρολο για τη φωτογραφικη.

1.Root your DEFY and Install BOOTMENU - CWM (2ndInit-Installer 2.0.apk (CWM-Recovery >5.0.3.1 is needed for restore the MS2Ginger backup)

2.REBOOT

3.run 2nd-init (voldown on blue LED)

4.Go to "Recovery"

5.Go to "Latest or Stable or Custom Recovery"

6."wipe data and cache"

7.Go to "Backup and Restore"

8.Go to "Advance Restore"

9.Select "MS2Ginger3.0"

10."restore system"

o walter εχει σχοληθει περισσοτερο απο ολους με ντεφι+ ρομ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1140839

αν δεν εισαι σιγουρος για τα βηματα ρωτα(πρωτα ομως διαβασε πολλες φορες το θρεντ που σου εδωσα).δες λιγο και αν εχεις green lens ή red lens στη καμερα..παιζει ρολο για τη φωτογραφικη.

1.Root your DEFY and Install BOOTMENU - CWM (2ndInit-Installer 2.0.apk (CWM-Recovery >5.0.3.1 is needed for restore the MS2Ginger backup)

2.REBOOT

3.run 2nd-init (voldown on blue LED)

4.Go to "Recovery"

5.Go to "Latest or Stable or Custom Recovery"

6."wipe data and cache"

7.Go to "Backup and Restore"

8.Go to "Advance Restore"

9.Select "MS2Ginger3.0"

10."restore system"

Σ'ευχαριστώ :)!Θα το διαβάσω προσεκτικά κ ότι είναι θα ρωτήσω πρώτα.Οσο για το lens της κάμερας αυτό πως το βλέπεις?Γιατί με την ρομ που του πέρασα απο το defy+ δεν λειτουργεί η κάμερα :(

@leuteris23 κοιτα την καμερα σου ... αν εχει χρωμα πρασινο ή κοκκινο ειναι ευδιακριτο παντως http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1116694

Εχω ενα defy αλλα οταν μιλαω τριζει το ακουστικο και ειναι εκνευριστικο!Εχει τυχει σε καποιον;Επισης service μονο αργυρουπολη εχουν για ολη την Αθηνα;Απλα απαραδεκτοι!
wifi planet

@leuteris23 κοιτα την καμερα σου ... αν εχει χρωμα πρασινο ή κοκκινο ειναι ευδιακριτο παντως http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1116694

Σ'ευχαριστώ!Είχες δίκιο...Τελικά είναι green lens.Θα διαβάσω το λινκ του @saltofx_v κ οτιδήποτε χρειαστώ θα σας ενημερώσω...:)

@soulfree ειναι απαραδεκτοι επειδη εχουν μονο ενα service..αυτο πρωτη φορα το ακουω(δεν ειναι ο AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ).για ολη την ελλαδα ειναι μονο στην αργυρουπολη.αν θελεις στειλτο με courier και αυτοι θα στο στειλουν ξανα πισω δωρεαν!

Μαλλον θα το παω αλλα θα τους πω να το ξαναστειλουν δωρεαν με courier.Nα δουμε τι θα κανουν.
wifi planet

@saltofx_v γιατί όταν πάω advance restore μου γράφει file not found?Αφου το χω περάσει το αρχείο κ έκανα ακριβώς τα βήματα που μου έστειλες στο λινκ....

Βάζεις το αρχείο που κατέβασες στο φάκελο που λέει ; clockworkmod /backup /? Μήπως θέλει κάποιο αρχείο ξεζιπαρισμα ;

Sent from my MB525 using Tapatalk

Βάζεις το αρχείο που κατέβασες στο φάκελο που λέει ; clockworkmod /backup /? Μήπως θέλει κάποιο αρχείο ξεζιπαρισμα ;

Τον φάκελο backup δεν τον βρήκα στο clockworkmod αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα γιατί τον δημιούργησα εγώ.Τοι ξεζίπαρα μέχρι κ τον τελευταίο φάκελο κ πάλι τα ίδια.....

REBOOT

run 2nd-init (voldown on blue LED)

Go to "Recovery"

Go to "Latest or Stable or Custom Recovery"

"wipe data and cache"

Go to "Backup and Restore"

Go to "Advance Restore"

Select "MS2Ginger3.0"

"restore system"

Defy Defy with soc (green) camera and Froyo kernel:

Go to "install zip from sdcard"

select and install"Install "MS2Ginger-Greenbread.zip" via install zip"

Εκανα όλα αυτά για το defy κ όταν του έκανα επαννεκίνηση μου έβγαλε: bootloader 09.10

err:A5,70,00,00,23

Κι εννοείται κολλάει εκεί το κινητό :mad:

Το greenbreadmod δεν έπρεπε να το βάλεις γιατί δεν έχεις froyo kernel.

• The title was changed to Motorola DEFY