George_1987 Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Αρχικό μήνυμα από George_1987 Το ΠΑΣΟΚ είχε πει πριν ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο οτι για όλους θα υπάρχει πόθεν έσχες τραπεζικών καταθέσεων,οτι εντοπιστεί και είναι αδήλωτο θα κατάσχεται. Και μόλις ακούστηκε αυτό όλοι μετέφεραν τις τεράστιες τραπεζικές καταθέσεις τους στο εξωτερικό,έπρεπε να βρεθεί τρόπος να μπλοκάρουν αυτές τις μεταφορές. Μόνο έτσι θα μπορούσε το κράτος να βρεί τους έχοντες και κατέχοντες. Μετά φοβήθηκαν οι έλληνες τραπεζίτες και το υπουργίο οικονομικών και είπανε δεν πρόκειτε να δηλώνετε τίποτα απο καταθέσεις. Άντε να αποδείξω εγώ στο κράτος τώρα οτι δεν είμαι ελέφαντας. Καταρχήν,αν δεν κάνω λάθος επίσημα δεν ειπώθηκε ποτέ ότι θα φορολογηθούν οι τραπεζικές καταθέσεις ή οτι θα κατασχεθούν.Ότι ειπώθηκε στα δελτία ειδήσεων και ότι ακούστηκε μια τέτοια φήμη για τις καταθέσεις,ναι.Αλλά αυτό αποκλείεται να εφαρμοζόταν έτσι και αλλιώς γιατί όλοι θα τις μετέφεραν στο εξωτερικό,οπότε θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που θα προσπαθούσαν να λύσουν. Πάντως και εμένα δε μου φαίνεται σωστό να πληρώνει κάποιος τόσα λεφτά κάθε χρόνο.Αν έχεις ένα σπίτι 800.000 ευρώ και αν τελικά ο φόρος είναι 2% θα πρέπει να δίνεις 16.000.Για να μένεις. Να ρωτήσω μήπως ξέρει κανένας.Ο φόρος κληρονομιάς πόσος είναι;Και επίσης,αν σε ένα σπίτι είναι δύο άτομα συνιδιοκτήτες και ο ένας απεβιώσει ο άλλος μετά πληρώνει φόρο κληρονομιάς; Όχι δεν ειπώθηκε οτι θα φορολογηθούνε. Η όποια φορολόγηση τραπεζικών καταθέσεων γίνεται με την παρακράτηση του 10% των τόκων. Αυτό που σχεδίαζαν να γίνει είναι η δήλωση των καταθέσεων ωστέ να γίνει σύγκριση των καταθέσεων ενός ατόμου με τα περιουσιακά του στοιχεία και τα ακίνητα. Άμα βγάζεις λέω εγώ 1000ευρώ το μήνα και έχεις 5-6 ακίνητα αντικειμενικής 900.000 ευρώ θα ψάξουν τραπεζικές καταθέσεις,άμα στις καταθέσεις δήλωσες π.χ 30000ευρώ θα ελέγξουν άμα τα ακίνητα τα κληρονόμησες,άμα δεν τα κληρονόμησες και τα αγόρασες τότε γίνεται περισσότερος έλεγχος να δούνε από τα παλιότερα εισοδήματα από που τα βρήκες τα χρήματα. Άμα δεν υπάρχει ούτε κληρονομιά ούτε υψηλά εισοδήματα για να δικαιολογήσουν αγορά ακινήτου ή ακινήτων αντικειμενικής 900.000ευρώ,δηλαδή πραγματικής εμπορεύσιμης αξίας πάνω από 1.000.000 ευρώ τότε είσαι υποψήφιος για διακήνηση μαύρου χρήματος ή απόκρυψη εισοδημάτων από εφορία και γενικά κάποιας πράξης που διώκεται ποινικά. Οι συντελεστές ΦΜΑΠ του 2% που είπες είναι για μεγαλύτερης αντικειμενικής αξίας από 800.000 ευρώ. Άμα ήταν τόσο μεγάλος τότε θα είχανε βγεί οι ιδιοκτήτες με τα κουμπούρια στους δρόμους. Το δικό μου σπίτι αγγίζει τις 800.000ευρώ και εκεί που ερχόταν το ΕΤΑΚ 900ευρώ και η κατάσταση ήταν οριακή τώρα ο ΦΜΑΠ θα έρθει 2500-3000ευρώ. Ο φόρος κληρονομιάς υπολογίζεται με συντελεστές όπως για τον ΦΜΑΠ επί της αντικειμενικής αξίας. Μπές εδώ και δές τους πίνακες http://www.pomida.gr/foroi/klimakes.html Αν σε ένα σπίτι είναι 2 άτομα συνιδιοκτήτες λογικά ο καθένας θα κατέχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό της ακίνητης περιουσίας το οποίο έχει οριστεί με συμβολαιογραφική πράξη. Άμα πεθάνει ο ένας ο άλλος θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς,αλλά όχι για όλο το ακίνητο,μόνο για το ποσοστό που κατείχε ο άλλος. Eνας γνωστος με σπιτι 80 τμ σε οικοπεδο 310 τμ, θα πληρωνει ΦΜΑΠ 20000 ευρω καθε χρονο.Γιατι πολυ απλα σε εκεινη την περιοχη φορολογουν κ το οικοπεδο. Μιλαμε για ενα σπιτι παλιο μονο 80τμ Σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας φορολογούνται τα οικόπεδα. Υπάρχουν κάποιες απαλλαγές από τον ΦΜΑΠ για οικόπεδα που τα καλλιεργούνε αγρότες γεωργικές εκτάσεις κτλπ. Τα 20000 ευρώ είναι πολύ μεγάλος αριθμός και ωφείλεται προφανώς στα πολλά τετραγωνικά του οικοπέδου και πολύ πιθανόν στην υψηλή τιμή ζώνης της περιοχής εκείνης. Και εγώ είμαι σε οικόπεδο 220 τ.μ το οποίο έχει σχεδόν μηδενική πραγματική αξία αφού το κτήριο που βρίσκεται πάνω στο οικόπεδο είναι διατηρητέο και δεν μπορεί κανείς να το γκρεμίσει εφόσον το πουλήσω για να το κάνει π.χ εμπορικό κέντρο ξενοδοχείο και να βγάλει τρελά λευτά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSmiths Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 παιδιά, διάβασα προσεκτικά όλες τις απόψεις. Εγώ προσωπικά μένω σε ενοίκιο, και πληρώνω 370 ευρώ, όσο ακριβώς είναι και ένα μικρό διαμέρισμα που νοικιάζω. Ερχεται το κράτος στο τέλος του χρόνου και μου ζητάει και 2000 ευρώ γιατί νοικιάζω το σπίτι που κανονικά έπρεπε να μείνω. Δηλαδή εγω που έχω κληρονομίσει σπίτι στο κέντρο της Αθήνας (50 ετών παρακαλώ το διαμέρισμα) πρέπει και αναγκαστικά να μείνω εκεί βρέξει χιονίσει!!! Και ψάχνομαι μηπως και το πουλήσω (ίσως βοηθήσουν και λίγο οι γονείς) και πάρω και ένα χαμηλό δάνειο να πάρω ένα διαμέρισμα της προκοπής να μείνω. Αυτό είναι το κράτος μας. Πρέπει δηλαδή να μείνω κάπου που δεν θέλω (το σπίτι που κληρονόμησα είναι και 1,5 ώρα μακριά από τη δουλεία μου) είτε να παντρευτώ σόνι και καλά για να έχω ψευτοπρονόμια δανείου (με ρωτήσατε αν θέλω?) είτε να ψωμολυσάξω σε ένα διαμερισματάκι 45 τετραγωνικών (σε τέτοιο μένω) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά νοικιάζεις τώρα ένα σπίτι που κληρονόμισες κάποτε,και με τα λευτά που λαμβάνεις από εκείνο το σπίτι έχεις νοικιάσει εσύ ένα άλλο πολύ φθηνότερο διαμέρισμα. Από που και ως πού σου ζητάει το κράτος 2000ευρώ επειδή σε ένα σπίτι που είναι δικό σου το νοικιάζεις και δεν διαμένεις εσύ,τέτοιο πράγμα δεν έχω ακούσει ποτέ. Το ενοίκιο που λαμβάνεις από το πρώτο σπίτι φορολογείται κανονικά,μήπως εννοείς οτι τα 200ευρώ είναι ο φόρος από τα ενοίκια ? Να το πουλήσεις φίλε απλά ξέχνα το δε συμφέρει με τίποτα. Έχω συγγενείς που έχουν κατασκευαστικές εταιρίες και γνωρίζω αρκετά καλά από ακίνητα κτλπ. Οτι είναι να γίνει τα 3 επόμενα χρόνια είναι μόνο με ενοίκια. Αγορές/πωλήσεις τέλος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 18, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Tα 2000 ευρω απο οτι καταλαβα ειναι το ΦΜΑΠ που θα πληρωνει. Δεν ξερω αν εχει υπολογισει κ την εκτακτη εισφορα. Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSmiths Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Tα 2000 ευρω απο οτι καταλαβα ειναι το ΦΜΑΠ που θα πληρωνει. Δεν ξερω αν εχει υπολογισει κ την εκτακτη εισφορα. Nαι, είναι ο φόρος ενοικίου, σου κρατάει το κράτος κάπου το 30 %. Εγω προσωπικά, απ την στιγμή που νοικιάζω ένα σπίτι (άρα δεν αποταμιέβω χρήματα) δεν θα έπρεπε να πληρώνω. Τωρα, αν κάποιος έχει κληρονομίσει ένα ακριβό σπίτι, και δεν μπορεί να το συντηρίσει, η άποψη μου είναι να το πουλήσει και να πάρει ένα φτηνότερο, που να ταιριάζει με τα οικονομικά του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 (edited) Το ενοικιο θεωρείται έσοδο για τον ιδιοκτήτη και είναι άσχετο αν ξοδεύει κανείς ή όχι τα χρήματα. Αντίθετα για κάθε ενοικιαστή (που μπορεί και να έχει και εισοδήματα και από αλλού όπως πχ ενοίκια), θεωρείται έξοδο και αφαιρείται από την εφορία . Πολλοί νοικιάζουν κάτι ,και με το έσοδο που έχουν πληρώνουν αλλού ενοίκιο. Αν όμως έχουν συνολικά έσοδα παραπάνω από τα 10000 ευρώ του αφορολόγητου πληρώνουν (καλώς ή κακώς) φόρο κλιμακωτά για όλα....Πάντα ίσχυε αυτό,η κλίμακα φόρου αλλάζει κάθε φορά (και η παρακράτιση φόρου που βάζει το Κράτος επιπλέον έναντι για την νέα χρονιά). Edited August 19, 2010 by Starenios Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angelos1983 Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 είναι αδικο αυτο που γίνεται και είναι άδικο να βάζουμε όλους τους ανθρώπους σε ένα τσουβάλι επειδή είτε ζηλεύουμε είτε είμαστε κομπλεξικοί. Προσωπικά , δεν εχω σπιτι, με ενοικιο μενουμε. Μένω Βουλιαγμένη. Ολοι θεωρουν οτι ειναι μονο για πλουσιους, ε λοιπον δεν είναι έτσι! Πολλές απο τις περιοχές οι οποίες σήμερα θεωρούνται φιλέτα παλια ήταν χωριά. Κυριολεκτικά. Και η Βουλιαγμένη. Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν χρόνια σε αυτες τις περιοχές γιατι πολύ απλα εκει έμεναν και οι γονείς τους. Αυτο δεν σημαίνει οτι είναι έχοντες (!) Ελεος πια με αυτή τη καραμέλα. Και έλεος με αυτή τη μνησικακία. Δηλαδη όποιος είχε τη τυχη να κληρονομήσει ένα σπιτι θα πρεπε να το πουλήσει επειδη ανεβηκε η αξια της περιοχης? Ακομη κι αν τη περιοδο που χτίστικε ηταν απλά ενα χωριό? Γιατι? Δεν πληρωσε οταν το αγορασε? Οταν το έχτισε? Ειναι εντελως παραλογο να πληρωνεις επιπλεον καθε χρονο για κατι που εχεις ήδη αγοράσει. Και δεν μιλάω για βίλλες με πισινες προφανως . evi32 κατ αρχην απορω με την υπομονη σου με αυτα που εχεις διαβασει εδω μέσα... αλλά απ'την αλλη θεωρώ πως πολυ λίγες πιθανοτητες εχεις να μαθεις κατι χρησιμο απο αυτό το φόρουμ μιας και ειναι κατα βαση τεχνολογικού περιεχομένου Ωραια λογια.Αλλα κενου περιεχομενου.Ουτε καραμελα,ουτε μνησικακια,ουτε τιποτα. Πολυ απλα,εστω οτι ΕΤΥΧΕ,να ανεβει η αξια της περιοχης,της Βουλιαγμενης μιας και εκει αναφερθηκες,(προφανως δεν ετυχε,αυξηθηκε για καποιο λογο..). Μετα τι;'Η φορολογεις τους κατοικους εκει με τα ιδια μετρα και σταθμα,προφανως ολους,ή δε φορολογεις κανεναν με το συγκεκριμενο σκεπτικο οτι...προυπηρχε. Φανταζομαι το πρώτο. Να σου αναφερω επισης και το ακραιο παραδειγμα οπου εγω μπορει να μην εχω μαντυλι να κλαψω και ενας μπάρμπας μου,να μου αφηνει τη μισή Μυκονο κληρονομια επειδη του εστριψε στα γηρατια.Με τη λογικη σας,μπορω να γκρινιαζω ανετα μετα αν μου ζητανε καθε χρονο φορο και να το θεωρω εντελως αδικο; Ή αν καποιος θα μου πει "τωρα πλήρωνε" θα ειναι μνησικακος; http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946 Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Να σου αναφερω επισης και το ακραιο παραδειγμα οπου εγω μπορει να μην εχω μαντυλι να κλαψω και ενας μπάρμπας μου,να μου αφηνει τη μισή Μυκονο κληρονομια επειδη του εστριψε στα γηρατια.Με τη λογικη σας,μπορω να γκρινιαζω ανετα μετα αν μου ζητανε καθε χρονο φορο και να το θεωρω εντελως αδικο; Ή αν καποιος θα μου πει "τωρα πλήρωνε" θα ειναι μνησικακος; Έτσι όπως το περιγράφεις λεκτικά και μόνο έχεις δίκιο. Ας μιλήσουμε όμως και ποσοτικά στο παράδειγμα που ανέφερες για να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Άμα σου άφηνε την μισή μύκονο και πρίν δεν είχες μαντίλι να κλάψεις προφανώς δεν θα μπορέσεις να κληρονομίσεις τίποτα γιατί θα έπρεπε να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς εκατομυρίων ευρώ για το σύνολο όλης αυτής της περιουσίας. Αλλά ας θεωρήσω εγώ οτι έχεις όσα λευτά χρειάζονται για την κληρονομιά. Άμα λοιπόν η μισή μύκονος που σου άφησε ο μπάρμπας για φέτος είχε αντικειμενική αξία 25.000.000 ευρώ λέω εγώ (και λίγα είναι....) θα έπρεπε να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς άμα στα άφησε πατέρας ή μητέρα 2.485.000 ευρώ,άμα στο άφησε θείος ή αδελφός τότε θα έπρεπε να πληρώσεις 4.980.000 ευρώ και άμα στο άφησε ακόμα ποιο μακρυνός συγγενής τότε θα πλήρωνες 9.980.500 ευρώ. Μετά λοιπόν αφού πλήρωνες ένα εκ των τριών παραπάνω ποσών για κληρονομιά θα ερχόταν το ΕΤΑΚ 2009 να πληρώσεις 25.000 ευρώ. Θα ερχόταν η έκτακτη εισφορά του ΕΤΑΚ 2009 να πληρώσεις 207.800 ευρώ. Μετά θα ερχόταν ο ΦΜΑΠ 2010 να πληρώσεις 458.000 ευρώ. Άμα ήσουν ο κόκαλης ο βαρδινογιάννης ή ο βγενόπουλος θα τα πλήρωνες. Αλλά πιστεύεις υπάρχουν πολλοί άνθρωποι να μπορούν να δίνουν στο κράτος τόσα χρήματα ? Μετά από όλα αυτά θα γκρίνιαζες και θα θεωρούσες δίκαιους αυτούς τους φόρους? Και άμα άκουγες να σου λέγαν καλά να πάθεις πλήρωνε τώρα θα σου άρεσε ? Και μην μου πείς οτι θα πούλαγες τα ακίνητα ή θα τα νοίκιαζες διότι και εκεί πέφτει και άλλος φόρος επί της τιμής πώλησης ενώ θα έπρεπε να πληρώσει και φόρο μεταβίβααης αυτός που θέλει να αγοράσει το κάθε ακίνητο (11% της αξίας). Συνολικά για τα 25.000.000 ευρώ θα έπρεπε εκτός της εμπορικής αξίας οι αγοραστές συνολικά όλοι να δώσουν επιπλέον 2.750.000 ευρώ φόρο στο κράτος. Άμα υπήρχε το ΕΤΑΚ και τα νοίκιαζες όλα θα τα έβγαζες πέρα. Με τον ΦΜΑΠ δε νομίζω να καταφέρεις να βγάζεις κάθε χρόνο 450.000ευρώ. Και άμα πάνε +30% οι αντικειμενικές 560.000 ευρώ. Άρα και μαθηματικά οδηγήσε στην αδυναμία πληρωμήνς όλων αυτών των φόρων και στην δήμευση περιουσίας από το κράτος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 19, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2010 Εχεις απολυτο δικιο. Ειναι καθαρη δημευση. Και σε πολλες περιπτωσεις δεν φτανουν τα ενοικια για να σωσεις τα ακινητα. Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 Ξεχνάτε όμως ότι σε υποθέσεις κληρονομιας όταν σου τύχει ,υπολογίζεις τα υπέρ και κατά και αποφασίζεις αν την αποδεκτείς.:!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 (edited) :) έχουν διαφορά οι αντικειμενικές με τις αληθινές τιμές στα συμβόλαια; Υπάρχουν Έλληνες που κρύβουν μερικά από τα λεφτά που έδωσαν και κλέβουν φόρους από το κράτος (δηλαδή από όλους τους Έλληνες και από τους εαυτούς τους) ;;; Γίνονται αυτά στην Ελλάδα;;; Σοβαρά τώρα, υπάρχουν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις που είναι κάπως άδικες. Και το πρόβλημα είναι ότι η φορολογία της κληρονομιάς είναι απαιτητή εδώ και τώρα ενώ για να το πουλήσεις αυτό τον καιρό είναι κάτσε και περίμενε...μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δυστυχώς το κράτος θέλει λεφτά και μία εύκολη πηγή λεφτών είναι τα ακίνητα οπότε χτυπάει στο κεφάλι δίκαιους και άδικους. Από την άλλη υπάρχει και τρελή φοροδιαφυγή και διαφθορά στα ακίνητα. Κλασική περίπτωση Ελλάδας όπου οι τίμιοι πληρώνουν παραπάνω για να καλύψουν τα σπασμένα των απατεώνων...μακάρι να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε αυτά. Edited August 20, 2010 by Nikos_s3 Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 MAD 13 δε σου έκανε εντύπωση που το ποστ σου διαγράφηκε την πρώτη φορά..?? Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες κτλ πολιτικά απαγορεύονται πάραυτα... προσοχή λοιπόν, γιατί κρίμα είναι να πέσει λουκέτο..:) thanks.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSmiths Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 :) έχουν διαφορά οι αντικειμενικές με τις αληθινές τιμές στα συμβόλαια; Υπάρχουν Έλληνες που κρύβουν μερικά από τα λεφτά που έδωσαν και κλέβουν φόρους από το κράτος (δηλαδή από όλους τους Έλληνες και από τους εαυτούς τους) ;;; Γίνονται αυτά στην Ελλάδα;;; Σοβαρά τώρα, υπάρχουν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις που είναι κάπως άδικες. Και το πρόβλημα είναι ότι η φορολογία της κληρονομιάς είναι απαιτητή εδώ και τώρα ενώ για να το πουλήσεις αυτό τον καιρό είναι κάτσε και περίμενε...μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δυστυχώς το κράτος θέλει λεφτά και μία εύκολη πηγή λεφτών είναι τα ακίνητα οπότε χτυπάει στο κεφάλι δίκαιους και άδικους. Από την άλλη υπάρχει και τρελή φοροδιαφυγή και διαφθορά στα ακίνητα. Κλασική περίπτωση Ελλάδας όπου οι τίμιοι πληρώνουν παραπάνω για να καλύψουν τα σπασμένα των απατεώνων...μακάρι να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε αυτά. Φίλε μου είσαι απόλυτα σωστός... Τώρα που το κράτος είναι υπό διάλυση, ζητά χρήματα με κάθε τρόπο. Και φυσικά θα τα πάρει απ τον απλό κοσμάκη που έχει ένα ψωροακίνητο (πχ εγώ έχω ένα διαμέρισμα του 65 στην βικτώρια κι πληρώνω και εφορία 1500 τον χρόνο επειδή τόλμισα να το νοικιάσω και επειδή επέλεξα να μείνω σε άλλη περιοχή) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MAD 13 Δημ. August 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2010 Οι αντικειμενικές αξίες των ακινητων σύντομα θα εξισωθουν με τις εμπορικές αξίες! Επισης μελετανε να βαλουν εντος σχεδιου και την τελευταια ραχουλα ωστε να αποκτισει αξια! Οποτε ο μέσος Ελληνας που εχει ενα απλο σπιτι στην πολη κι ενα στο χωριο θα θεωρειται μεγαλο-εισοδηματίας και θα πληρωνει ΦΜΑΠ!!! Αλλα εχει ο καιρος γυρισματα, οπως καποιοι πηραν τα λεφτα τους σε τραπεζες του εξωτερικού, οπως καποιοι εχουν τα καραβια τους με ξενες σημαιες, οπως ηδη καποιοι εχουν offshore, συντομα και ο τελευταιος Ελληνας θα παρει το ακινητο του στο εξωτερικο! Ετσι θελουν για να βαλουν μυαλό ολοι τους!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2010 TheSmiths να σε ρωτήσω κάτι ? Τα ποσά που λαμβάνεις από ενοίκιο φορολογούνται σαν να ήσουν μισθοτός? Εφόσον δουλεύεις προστίθενται στο εισόδημά σου? Ή φορολογείται το ενοίκιο από μόνο του με διαφορετικούς συντελεστές ? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSmiths Δημ. August 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2010 TheSmiths να σε ρωτήσω κάτι ? Τα ποσά που λαμβάνεις από ενοίκιο φορολογούνται σαν να ήσουν μισθοτός? Εφόσον δουλεύεις προστίθενται στο εισόδημά σου? Ή φορολογείται το ενοίκιο από μόνο του με διαφορετικούς συντελεστές ? Κοίτα, εγώ λαμβάνω γύρω στα 14.000 το χρόνο από τη δουλειά μου και άλλα 4.000 από το ενοίκιο μου περίπου. Μένω σε νοικάρικο σπίτι και δίνω πάλι 4.000 όσα δλδ ακριβώς παίρνω από το ενοίκιό μου. Πέρισι πλήρωσα 1.500 στην εφορία, φέτος δεν μου έχει έρθει αλλά σίγουρα θα είναι πιο πολλά (υπολογίζω γύρω στα 1700). Και ναι το ενοίκιο έχει διαφορετικούς συντελεστές (νομίζω παίρνει το κράτος το 40% των ενοικίων που λαμβάνεις, κάτι τέτοιο) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2010 Μάλιστα. Θα το ψάξω περισσότερο. Πάντως επειδή έγινε αναφορά και στην εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές. Ουσιαστικά θα αυξήσουν τις τιμές ζώνης των περιοχών και των δήμων. Αυτό δεν σημαίνει μόνο παραπάνω ΦΜΑΠ αλλά και παραπάνω τέλη ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) τα οποία τα πληρώνουμε κάθε δίμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ως δημοτικά τέλη. Οι αυξήσεις θα μας επηρεάσουνε όλους από μια καλύβα μέχρι μια βιλάρα εφόσον υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Άκουσα κιόλας οτι η ΔΕΗ έκανε πρώταση στην ρυθμιστική αρχή ενέργειας για αύξηση οικιακών τιμολογίων μέρχι και 110%. Άμα το δεχτεί αυτό η υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος θα συνθλήψει όσα νοικοκυριά βρίσκονται στα όρια αντοχής τους οικονομικά τώρα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 "Οι τιμές θα αρχίσουν από τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο στις αρχές του 2011 να αυξάνουν κατακόρυφα για τους περισσότερους από τους 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές, προκειμένου η ΔΕΗ να ανακτήσει το μερίδιο που έχασε από ιδιώτες προμηθευτές στη χονδρική αγορά, αλλά και για να αναμορφωθεί η αγορά ως προς το κομμάτι της παραγωγής, ώστε να έχουν κίνητρο να δραστηριοποιηθούν οι ιδιώτες που διαθέτουν μονάδες φυσικού αερίου και σήμερα ζημιώνονται μην μπορώντας να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ στο κόστος παραγωγής. " «Ε» Σαββάτου 7 Αυγούστου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angelos1983 Δημ. August 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 Έτσι όπως το περιγράφεις λεκτικά και μόνο έχεις δίκιο. Ας μιλήσουμε όμως και ποσοτικά στο παράδειγμα που ανέφερες για να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Άμα σου άφηνε την μισή μύκονο και πρίν δεν είχες μαντίλι να κλάψεις προφανώς δεν θα μπορέσεις να κληρονομίσεις τίποτα γιατί θα έπρεπε να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς εκατομυρίων ευρώ για το σύνολο όλης αυτής της περιουσίας. Αλλά ας θεωρήσω εγώ οτι έχεις όσα λευτά χρειάζονται για την κληρονομιά. Άμα λοιπόν η μισή μύκονος που σου άφησε ο μπάρμπας για φέτος είχε αντικειμενική αξία 25.000.000 ευρώ λέω εγώ (και λίγα είναι....) θα έπρεπε να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς άμα στα άφησε πατέρας ή μητέρα 2.485.000 ευρώ,άμα στο άφησε θείος ή αδελφός τότε θα έπρεπε να πληρώσεις 4.980.000 ευρώ και άμα στο άφησε ακόμα ποιο μακρυνός συγγενής τότε θα πλήρωνες 9.980.500 ευρώ. Μετά λοιπόν αφού πλήρωνες ένα εκ των τριών παραπάνω ποσών για κληρονομιά θα ερχόταν το ΕΤΑΚ 2009 να πληρώσεις 25.000 ευρώ. Θα ερχόταν η έκτακτη εισφορά του ΕΤΑΚ 2009 να πληρώσεις 207.800 ευρώ. Μετά θα ερχόταν ο ΦΜΑΠ 2010 να πληρώσεις 458.000 ευρώ. Άμα ήσουν ο κόκαλης ο βαρδινογιάννης ή ο βγενόπουλος θα τα πλήρωνες. Αλλά πιστεύεις υπάρχουν πολλοί άνθρωποι να μπορούν να δίνουν στο κράτος τόσα χρήματα ? Μετά από όλα αυτά θα γκρίνιαζες και θα θεωρούσες δίκαιους αυτούς τους φόρους? Και άμα άκουγες να σου λέγαν καλά να πάθεις πλήρωνε τώρα θα σου άρεσε ? Και μην μου πείς οτι θα πούλαγες τα ακίνητα ή θα τα νοίκιαζες διότι και εκεί πέφτει και άλλος φόρος επί της τιμής πώλησης ενώ θα έπρεπε να πληρώσει και φόρο μεταβίβααης αυτός που θέλει να αγοράσει το κάθε ακίνητο (11% της αξίας). Συνολικά για τα 25.000.000 ευρώ θα έπρεπε εκτός της εμπορικής αξίας οι αγοραστές συνολικά όλοι να δώσουν επιπλέον 2.750.000 ευρώ φόρο στο κράτος. Άμα υπήρχε το ΕΤΑΚ και τα νοίκιαζες όλα θα τα έβγαζες πέρα. Με τον ΦΜΑΠ δε νομίζω να καταφέρεις να βγάζεις κάθε χρόνο 450.000ευρώ. Και άμα πάνε +30% οι αντικειμενικές 560.000 ευρώ. Άρα και μαθηματικά οδηγήσε στην αδυναμία πληρωμήνς όλων αυτών των φόρων και στην δήμευση περιουσίας από το κράτος. Ωραια.Αλλά νουμερα και αριθμοι.Καποια προταση ομως;Το προβλημα ειναι ολα αυτα τα μεγαλα νουμερα;Συνεχιζοντας το παραπανω παραδειγμα,οντως,δε θα ειχα ολα αυτα τα χρηματα να πληρωσω.Οποτε τι γινεται;Απαιτω να μην πληρωσω επειδη δεν τα εχω;Δε γινεται.Θα απαιτησουν να μην πληρωσουν και αυτοι που εχουν.Λογικοτατη απαιτηση μετα.Οποτε πολυ απλα,και επειδη δε μπορει να γινει κανενος τετοιου ειδους διαχωρισμος,πρεπει να πληρωσουν ολοι. Δεν ενδιαφερεται κανεις πως απεκτησες το σπιτι στην Κηφησια,στην Εκαλη,στη Βουλιαγμενη και δεν ξερω και εγω που αλλου.Ενδιαφερεται απλα να πληρωσεις. Και,αν δεν συμφωνεις στα παραπανω,ειμαι ανοιχτος να ακουσω και να συζητησω την δικη σου προταση. http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946 Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 22, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 Να ελεγχει απο που το απεκτησες. Να ελεγχει αν μπορεις να το πληρωσεις. Να ελεγχει αν ειναι πρωτη κατοικια. Και πολλα αλλα δικαια μετρα Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 Εγώ δεν είπα να μην πληρώσει κανένας. Όλη η Ελλάδα θα ήθελε να μην πλήρωνε. Εφόσον όλοι πληρώνουν δεν γίνεται να απαιτεί κάποια μερίδα πληθησμού να μην πληρώσει. Ωστόσο πιστεύω οτι ο τρόπος φορολόγησης θα έπρεπε να ήταν πολύ ποιο δίκαιος. Άν θες να σου πώ λύσεις για την φορολογία θα σου πώ 2 πράγματα. 1ον. Η γνώμη μου είναι οτι αν υπήρχε το παλιότερο σύστημα με το ΕΤΑΚ που όλοι πλήρωναν αναλογικώς τι κατέχουν ετησίως θα ήταν το ποιό δίκαιο που μπορεί να γίνει. Και άμα ήθελε η κυβέρνηση να προστατεύσει τα άτομα με πολύ μικρή περιουσία θα μπορούσε έστω να έβαζε έναν συντελεστή κάτω του 1/1000 για μικρής αξίας ακίνητα και έναν 1/1000 για μεγαλύτερης. Το σύστημα της ετήσιας φορολόγησης εφαρμόζεται νομίζω και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οι φόροι κληρονομιάς,γονικής παροχής,μεταβίβασης και ΦΜΑΠ έπρεπε να καταργηθούνε,έτσι και έγινε. Το μεγαλύτερο κακό είναι οτι οι φόροι αυτοί όχι μόνο επανήλθαν αλλά επανήλθαν σε περίοδο οικονομικής κρίσης και κινδυνεύει να καταρεύσει ο κατασκευαστικός κλάδος. Αυτό θα φανεί άμα μιλήσω πάλι αριθμητικά,δηλαδή ο μελλοντικός κάτοχος ακινήτου καλείται σε μια φόρα να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στο κράτος μαζί με την αξία πώλησης που έχει συμφωνηθεί (φόρος μεταβίβασης). Το γεγονός αυτό σε συνδιασμό με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τους έχει κάνει όλους να μην θέλουν να αγοράσουν τίποτα. Ας αναφέρω εδώ ένα απλό και ρεαλιστικό παράδειγμα. Κάποιος θέλει να αγοράσει διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 170.000 ευρώ που η πραγματική αξία που θα πληρώσει για αυτό στον κατασκευαστή είναι 200.000ευρώ. Με το ΕΤΑΚ δεν θα πλήρωνε τίποτα πέραν κάποιων εξόδων για συμβολαιογράφο και στην συνέχεια θα του ερχόταν ένα ΕΤΑΚ των 170ευρώ κάθε χρόνο,άμα δε ήταν έγγαμος ή με παιδιά ακόμα μικρότερο. Τώρα με τον φόρο μεταβίβασης θα πρέπει να πληρώσει 16.600ευρώ κατεύθείαν δηλαδή σύνολο 216.600ευρώ. Φαντάσου δηλαδή περίπου 100φορές το ΕΤΑΚ,σαν να είχε το ακίνητο στην κατοχή του για 100χρόνια! Εκτός από αυτό βάλε και την αύξηση αντικειμενικών αξιών. Πές οτι αυξάνεται η αντικειμενική του διαμερίσματος κατά 25%. Άρα πάει στις 212.500ευρώ. Τότε ο κατασκευαστής θα αύξανε και την εμπορική τιμή σίγουρα,τώρα το πόσο ακριβώς δεν ξέρω. Αλλά θα μεγάλωνε και κατα 25% ο φόρος μεταβίβασης και θα γινόταν 21.000ευρώ. Ενώ το ΕΤΑΚ αν υπήρχε θα έδινε 212.5ευρώ το έτος. Ένα ποσό δηλαδή σεβαστό πιστεύω για τους περισσότερους. Πρίν την εφαρμογή των φόρων αυτών όλοι ξέραν οτι όταν θα αγοράσουν όταν θα πουλήσουν ή οταν θα μεταβιβάσουν/κληρονομίσουν ένα ακίνητο δεν θα έχουνε τις φασαρίες με τους φόρους αυτούς. Και ιδιαίτερα ο φόρος κληρονομιάς είναι από τους ποιο άδικους φόρους του ελληνικού φορολογικού συστήματος,γιατί πέρα από τα χρήματα που πρέπει να βρεθούνε και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν τα έχουν οι υποψήφιοι κληρονόμοι,είναι και ο πόνος της οικογένειας από τον χαμό του αγαπημένου της προσώπου που τους κληροδότησε το ακίνητο. Τώρα άμα την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει πώς απέκτησε κάποιος το ακίνητο του και τι κόπους έχει καταβάλει στην ζωή του κάποιος τόσο σε χρήματα όσο και σε κούραση (Ψυχική υγεία,άγχος κτλπ),αλλά μόνο να πληρώνει τότε επιβεβαιώνει οτι ο Έλληνας μόνο για τον εαυτό του νοιάζεται και κοιτάει πώς να σκάψει τον λάκο του συμπολίτη του. Διότι όταν θα βρεθεί η ευκαιρία να φοροδιαφύγει κανένας ή να δηλώσει ανακριβή στοιχεία στην εφορία για την μείωση των φόρων εκμεταλευόμενος τις ατέλεις του ελεγχτικού συστήματος τότε θα την αρπάξει αμέσως την ευκαιρία. Και όσο για τον φόβο μην εντοπιστεί και φάει πρόστημο ας γελάσω. Με μια δικαστική προσφυγή και καταβολή του 25% του προστήμου παρατείνεται η καταβολή του κατά 5χρόνια μη πώ και περισσότερα και στο τέλος παραγράφεται. 2ον. Πέρα από την επαναφορά του ΕΤΑΚ θα έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει μια τροποποίηση και ένας εξυγχρονισμός του συστήματος προσδιορισμού αξίας ακινήτων. Το οποίο βασίζεται σε νόμο του 1982 και είναι πολύ πίσω με τα σημερινά δεδομένα. Με λίγα λόγια δεν είναι δυνατόν για ένα σπίτι πάνω από 40 έτη παλαιότητας να μην μειώνεται και άλλο ο μειωτικός συντελεστής 0.6. Ένα διαμέρισμα 50 ή 60 ετών θα έπρεπε να είχε συντελεστή παλαιότητας 0.5. Και ακόμα παλαιότερα ακίνητα να έφθαναν και το 0.4 ακόμα. Επίσης θα έπρεπε τα οικόπεδα να φορολογούνται μόνο για τον χώρο ο οποίος δεν καταλαμβάνεται από κτισμένο ακίνητο επάνω. Άμα π.χ σε οικόπεδο 200τ.μ υπάρχει κατοικία 150τ.μ πρέπει να προσμετρώνται μόνο τα 50τ.μ. Το υπόλοιπο άμα δεν κατεδαφιστεί το κτήριο για να χτιστεί κάποιο άλλο δεν έχει νόημα να φορολογείται. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSmiths Δημ. August 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 μιας και μαλλον γνωρίζεις αρκετά να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα? Αν οι γονείς μου πουλήσουν (είναι ένα πιθανό σενάριο) ένα οικόπεδο και λάβουν ένα ποσό πχ της τάξεως των 80.000 ευρώ, και μου μεταβιβάσουν το ποσό σαν δωρεά προς συγγενικό πρόσωπο με σκοπό από εμένα αγορά πρωτης κατοικίας (με το συμπλήρωμα χρημάτων από εμένα) θα φορολογηθώ για το ποσό που θα λάβω από αυτούς? Και αν ναι σε ποιό ύψος ανέρχετε το ποσό αυτό? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 Φίλε έψαξα στο ιντερνετ και το βρήκα. Σου έχω άσχημα νέα. Θα φορολογηθείς με το 10% της αξίας των χρημάτων που θα σου δώσουνε,δηλαδή άμα πάρεις 80.000 ευρώ θα πληρώσεις 8.000ευρώ. Και για την αγορά κατοικίας θα πληρώσεις και άλλα σε φόρους μεταβίβασης. Επίσης Angelos1983 να πώ και κάτι άλλο που ξέχασα να το γράψω στο προηγούμενο post. Η εκκλησία της ελλάδος δεν ήθελε να πληρώσει την έκτακτη εισφορά του ΕΤΑΚ 2009. Και τότε έκαναν αντάρτικο όλοι οι μητροπολήτες στα Ε9 να γράψουνε οτι τα υποβάλλον στις ΔΟΥ με επιφύλαξη και καμία εκκλησία να μην καταβάλλει την έκτακτη εισφορά. Η κοινωνία που λές οτι νοιάζεται μόνο για το αν πλήρωσες τι έκανε σε αυτήν την περίπτωση? Βγήκαν στους δρόμους να εκφράσουν την αντίθεσή τους? Προσέφυγε κανένας δικαστικώς για αυτές τις μεθοδεύσεις της εκκλησίας? Δεν έκανε κανείς τίποτα και έμειναν μόνο στα λόγια. Τελικά δεν ξέρω τι έκανε η εκκλησία και αν τα πλήρωσε αλλά θυμάμαι που συμφώνησε ο υπουργός οικονομικών τότε να μην τα πληρώσουν. Γιατί αν μην κάνουν λοιπόν και το ίδιο πράγμα όσοι θα τους έρθει να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά? Είναι ένας σοβαρός λόγος να μην πληρώσουν ούτε cents. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 Φίλε έψαξα στο ιντερνετ και το βρήκα. Σου έχω άσχημα νέα. Θα φορολογηθείς με το 10% της αξίας των χρημάτων που θα σου δώσουνε,δηλαδή άμα πάρεις 80.000 ευρώ θα πληρώσεις 8.000ευρώ. Και για την αγορά κατοικίας θα πληρώσεις και άλλα σε φόρους μεταβίβασης. . Το Internet ξέρει τι άλλα εισοδήματα έχουn συνολικά οι εμπλεκόμενοι,και τι μεθόδοι υπάρχουν από φοροτεχνικούς όπως τα δηλώσουν, να γλιτώσουμε κάτι ή όχι; Δεν είναι καλύτερο να ρωτήσει κανείς ειδικό ή αυτόν που του κάνει την δήλωση ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2010 Σαφέστατα και είναι καλύτερο για περισσότερη σιγουριά να ρωτήσει λογιστή ή φοροτεχνικό. Πάντως για αυτό που απάντησα πρίν δίνω και το link για να μην φανεί οτι είπα κάτι του κεφαλιού μού http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=889448 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts