evi32 Δημοσιεύτηκε August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 9, 2010 ΦΜΑΠ Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας 2% επί της αντικειμενικής αξίας. Ερχεται τρελος και εντελως παραλογος φορος μεγαλης ακινητης περιουσιας. 1% επι της αντικειμενικης αξιας συν 1% εκτακτη εισφορα. Συνολο 2%. Καθε χρονο. Με λιγα λογια θα μας αναγκασουν να δωσουμε τα σπιτια μας εναντι πινακιου φακης γιατι θα τα αγορασουν οι πολλοι πλουσιοι κ οι ξενοι. Γινεται ενας πολεμος χωρις τανκς. Το αλλο τρελο ειναι οτι ακομα κ αν δεν εχεις την επικαρπια του ακινητου θα πληρωνεις τρελα ποσα ακομα κ αν δεν ειναι δικο σου το ακινητο. Δηλαδη μπορει αλλος να εισπρατει τα ενοικια κ εσυ να πληρωνεις τρελλους φορους, επειδη απλα εχεις την ψιλη κυριοτητα. Παρακαλω πειτε την γνωμη σας και τροπους να το αποφυγουμε. Πχ εχω ακουσει οτι οι επιχειρησεις εχουν μονο 0,6% φορο. Ισχυει? Συμφερει να τα βαλουμε τα ακινητα σε επιχειρηση? Μπορεις να το κανεις αν εχεις μονο την ψηλη κυριοτητα? Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Δε βλέπω το λόγο να μην πληρώνουν φόρο οι μεγαλοιδιοκτήτες. Μου είμαι άγνωστο τι θεωρείται μεγάλη ακίνητη περιουσία, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Απορώ πάντως που κάποιος πραγματικά ενδιαφερόμενος για το θέμα αναζητά πληροφορίες ή συμβουλές σε ένα φόρουμ όπως αυτό, αντί να καταφύγει στους καθ' ύλην αρμόδιους. Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karakatsanisg Δημ. August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Οι φορολογικοί συντελεστές διαμορφώνονται σε 0,1% για αξία μεταξύ 400.001- 500.000 ευρώ, σε 0,3% από 500.001 ώς 600.000 ευρώ, σε 0,6% από 600.001 ώς 700.000 ευρώ, σε 0,9% από 700.001 μέχρι 800.000 ευρώ και σε 1% για την αξία από τα 800.000 ευρώ και πάνω. Δεν είμαι σίγουρος 100% αν έχουν αλλάξει τα παραπάνω αλλά δε μου φαίνονται τρομερά. Οι έχοντες πρέπει επιτέλους να πληρώσουν.... πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4559864&ct=3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 9, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 (edited) Ειναι απλο Οταν καποιος εχει ενα κ μονο ενα σπιτι σε ακριβη περιοχη τοτε η αντικειμενικη αξια ειναι πολυ παραπανω απο 1 εκατομυριο ευρω. Οποτε το σπιτι που απλα μενει κ δεν μπορει να το πουλησει του το παιρνουν Αν το εχει κληρονιμησει προφανως δεν εχει κ τα λεφτα να πληρωσει πολλες χιλιαδες ευρω για να μενει στο ιδιο του το σπιτι. Το να εχεις ενα σπιτι δεν σημαινει οτι εχεις κ λεφτα. Τι να κανεις? Να το πουλησεις? Αυτο θελουν δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς. "Η καθιέρωση βαρύτατων φορολογικών συντελεστών, έως και 1% ετησίως από τα 800.000 ευρώ, εν γνώσει του ότι μέγας αριθμός υπαγομένων δεν έχει έσοδα για να τον καταβάλει, σημαίνει ότι η ακίνητη ιδιοκτησία φεύγει μοιραία από τα χέρια των εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων σε όλη τη χώρα που αδυνατούν να πληρώσουν τον υπέρογκο αυτό φόρο, για να καταλήξει στα χέρια των οικονομικά ισχυρών που καραδοκούν να την ιδιοποιηθούν αντί πινακίου φακής. Πιστεύω ότι ο παράλογος και καταστρεπτικός αυτός φόρος, ο οποίος απειλεί με πλήρη απαξίωση το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, την ακίνητη ιδιοκτησία του, θα καταρρεύσει συντομότερα από τις τρεις προηγούμενες φορές..." Edited August 9, 2010 by Nikos_s3 Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Ε ναι, αν δεν έχεις τα χρήματα για να συντηρήσεις ένα τόσο μεγάλο/ακριβό σπίτι, εννοείται να το πουλήσεις, και να πάρεις ένα στα μέτρα σου. Κατ' αυτόν τον τρόπο: +Έχεις ένα σπίτι που μπορείς να το συντηρήσεις, αυτό που πραγματικά ανταποκρίνεται στα εισοδήματα σου +Σου μένει ρευστό στην άκρη +Δεν πληρώνεις ΦΜΑΠ -Αποχωρίζεσαι ένα σπίτι που ίσως έχεις συναισθηματικούς δεσμούς. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karakatsanisg Δημ. August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Ειναι απλο Οταν καποιος εχει ενα κ μονο ενα σπιτι σε ακριβη περιοχη τοτε η αντικειμενικη αξια ειναι πολυ παραπανω απο 1 εκατομυριο ευρω.... " Αν η αντικειμενική άξια είναι πολύ παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ τοτε η εμπορική είναι πολύ παραπάνω από 3 εκατομμύρια. Πούλα το ρε φίλε τότε .... και παίρνεις 10. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;;;; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τι θα ισχύει του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση όποιος κρίνει ότι αδικείται,μπορεί να προσφύγει σχετικά στην Δικαιοσύνη ατομικά ή συλλογικά. Πολλές φορές έχουν ανατραπεί κυβερνητικές αποφάσεις.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 9, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 (edited) Δηλαδη δεν ισχυει ακομα ο φορος του 1% συν 1% εκτακτη εισφορα? Δηλαδη συνολο 2% επι τις αντικειμενικης αξιας? Πιστευετε οτι ειναι λογικος φορος? Θα αυξησουν 200% τις αντικειμενικες αξιες οποτε πανω απο 1 σπιτι κανεις δεν θα μπορει να εχει γιατι καθε χρονο θα πληρωνει τρελους φορους. Αν το πουλησω ποιος θα το παρει? Ο ξενος ο λεφτας? Αρα ξεπουλιομαστε σαν Ελλαδα χωρις να ανοιξει μυτη. Θα παρουν τα ωραια μας σπιτακια απο τα Ελληνικα χερια και εμεις θα λεμε ο ενας στον αλλον: ε αφου εχεις πουλα τα. Ειναι λογικη αυτη? Αλλα αν φυγει η περιουσια απο Ελληνικα χερια τοτε θα γελασει ο καθε πικραμενος. Edited August 9, 2010 by evi32 Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. August 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2010 Στην Κύπρο που η αγορά των παραθεριστικών ακινήτων στηρίζεται σε Άγγλους και οι επιχειρήσεις σε Ρώσους, δεν τους χάλασε καθόλου πάντως. Μια χαρά αναπτύσσεται χρόνια τώρα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angelos1983 Δημ. August 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2010 Δηλαδη δεν ισχυει ακομα ο φορος του 1% συν 1% εκτακτη εισφορα? Δηλαδη συνολο 2% επι τις αντικειμενικης αξιας? Πιστευετε οτι ειναι λογικος φορος? Θα αυξησουν 200% τις αντικειμενικες αξιες οποτε πανω απο 1 σπιτι κανεις δεν θα μπορει να εχει γιατι καθε χρονο θα πληρωνει τρελους φορους. Αν το πουλησω ποιος θα το παρει? Ο ξενος ο λεφτας? Αρα ξεπουλιομαστε σαν Ελλαδα χωρις να ανοιξει μυτη. Θα παρουν τα ωραια μας σπιτακια απο τα Ελληνικα χερια και εμεις θα λεμε ο ενας στον αλλον: ε αφου εχεις πουλα τα. Ειναι λογικη αυτη? Αλλα αν φυγει η περιουσια απο Ελληνικα χερια τοτε θα γελασει ο καθε πικραμενος. Ανοιξες το θεμα και συνεχιζεις κανοντας μας πλακα,δεν εξηγειται διαφορετικα.. http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946 Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 11, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Διαβαστε σημερινη ειδηση Γερό χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Πότε θα πάτε ταμείο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=37377&nslt=1&catid=3 Νέα μέτρα που θα κάνουν απαγορευτικά τα όνειρα για να αποκτήσει ο καθένας ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του ζήτησαν οι ελεγκτές της τρόικας λίγο πριν φύγουν από την Αθήνα. Τα περισσότερα έχουν ήδη προαναγγελθεί κάποι άλλα όμως θα τσούξουν αρκετά την τσέπη. 'Ετσι περιμένουμε: - Προσωρινές «εισφορές κρίσης» στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ, όχι μόνο φέτος αλλά και για το 2011, και το 2012 και το 2013, για έσοδα επιπλέον 600 εκατ. ευρώ. - Αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε δύο δόσεις (φέτος και το 2011) κατά 20%-30%, με στόχο την αποκόμιση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ επιπρόσθετα έσοδα. Η αύξηση αναμένεται να πλήξει κυρίως τα λαϊκά προάστια και τα εκτός σχεδίου ακίνητα, όπου παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις αντικειμενικές και τις εμπορικές αξίες. - Αυστηρότερα τεκμήρια φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες, για έσοδα 1,5 δισ ως το 2013. - Είσπραξη των προστίμων αυθαιρέτων (συν το ειδικό τέλος για τους ημιυπαίθριους) οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα ευρώ από το 2011 ως το 2013, εκ των οποίων τα 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011. - Εισαγωγή «πράσινου φόρου» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με απόδοση 300 εκατομμυρίων ευρώ το 2011. - Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατομμύρια ευρώ από δικαιώματα. Επιπλέον, ως το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2011 η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξει - το ΕΤΑΚ του 2009, που προϋπολογιζόταν για το α’ εξάμηνο - και τον ΦΜΑΠ του 2010 - πρόστιμα σε αυθαίρετα που "αυτοκαταγγέλθηκαν" στις πολεοδομίες το 2004 για να πάρουν ρεύμα από τη ΔΕΗ (58 ευρώ το τετραγωνικό). Διαβαζετε εκει που λεει οτι θα αυξηθουν οι αντικειμενικες σε λαικες περιοχες? Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2010 evi32 δυστηχώς ο μόνος τρόπος για την απαλλαγή και κατάργηση του ΦΜΑΠ είναι η προσφυγή σε ελληνικά ή ακόμα και ευρωπαΙκα δικαστήρια. Αδυνατώ να κατανοήσω πως γίνεται να επιβάλλεται ένας μεμονομένος φόρος κατοχής σε ακίνητα τα οποία μπορεί να μην νοικιάζονται και να μην αποφέρουνε κανένα άλλο ειισόδημα. Και πως είναι δυνατόν να πληρώνει τόσα επιπλέον χρήματα ένας εργαζόμενος των 650ευρώ που ήδη φορολογείται για τα εισοδήματα του από μισθωτές υπηρησίες. Δεν φτάνει που ξοδέψαμε μια ολόκληρη περιουσία για φόρο κληρονομιάς ενός διετηρητέου ακινήτου αλλά έχουμε και τα ΕΤΑΚ / ΦΜΑΠ που φορολογούνε την κατοχή. Δεν φτάνει που με τον μισθό μου συντηρώ και την άνεργη μητέρα μου θα έχουμε και τον ΦΜΑΠ. Το ελληνικό κράτος πέρα από τον μειωτικό συντελεστή 0.8 δεν μπορεί να προσφέρει καμία άλλη ανάσα που να μειώνει τεχνιτά την αντικειμενική αξία των διατητητέων. Δεν είπε κανείς να μην πληρώνουν φόρο οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων. Όμως θα πρέπει οι συντελεστές να είναι δίκαιοι και όχι εξωντοτικοί όπως τους έχουν τώρα και όπως τους είχανε και παλαιότερα άλλωστε. Ακόμα και με το ΕΤΑΚ βρήκανε κόλπα για να αυξάνουν τεχνιτά τον φόρο όταν έπεφτε ο φόρος κάτω από τα 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Αλλά τι να λέω τώρα. Στο κράτος της αδιαφορίας και της ανελγισίας δεν πρόκειτε ποτέ να επικρατήσει η λογική. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karakatsanisg Δημ. August 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2010 evi32 δυστηχώς ο μόνος τρόπος για την απαλλαγή και κατάργηση του ΦΜΑΠ είναι η προσφυγή σε ελληνικά ή ακόμα και ευρωπαΙκα δικαστήρια. Αδυνατώ να κατανοήσω πως γίνεται να επιβάλλεται ένας μεμονομένος φόρος κατοχής σε ακίνητα τα οποία μπορεί να μην νοικιάζονται και να μην αποφέρουνε κανένα άλλο ειισόδημα. Και πως είναι δυνατόν να πληρώνει τόσα επιπλέον χρήματα ένας εργαζόμενος των 650ευρώ που ήδη φορολογείται για τα εισοδήματα του από μισθωτές υπηρησίες. Δεν φτάνει που ξοδέψαμε μια ολόκληρη περιουσία για φόρο κληρονομιάς ενός διετηρητέου ακινήτου αλλά έχουμε και τα ΕΤΑΚ / ΦΜΑΠ που φορολογούνε την κατοχή. Δεν φτάνει που με τον μισθό μου συντηρώ και την άνεργη μητέρα μου θα έχουμε και τον ΦΜΑΠ. Το ελληνικό κράτος πέρα από τον μειωτικό συντελεστή 0.8 δεν μπορεί να προσφέρει καμία άλλη ανάσα που να μειώνει τεχνιτά την αντικειμενική αξία των διατητητέων. Δεν είπε κανείς να μην πληρώνουν φόρο οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων. Όμως θα πρέπει οι συντελεστές να είναι δίκαιοι και όχι εξωντοτικοί όπως τους έχουν τώρα και όπως τους είχανε και παλαιότερα άλλωστε. Ακόμα και με το ΕΤΑΚ βρήκανε κόλπα για να αυξάνουν τεχνιτά τον φόρο όταν έπεφτε ο φόρος κάτω από τα 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Αλλά τι να λέω τώρα. Στο κράτος της αδιαφορίας και της ανελγισίας δεν πρόκειτε ποτέ να επικρατήσει η λογική. Το κράτος για πολλούς και διάφορους λόγους θέλει ΧΡΗΜΑΤΑ. Από που θα τα πάρει από τους συνταξιούχους των 500 ευρώ;;;; Θα τα πάρει από τους έχοντες. Έχοντες μεγάλα εισοδήματα , μεγάλα ακίνητα, σκάφη, είδη πολυτελείας κλπ κλπ. Και αυτό γίνετε γιατί δεν μπορεί να ελέγξει την παραοικονομία.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. August 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2010 Επιπλεον μιας και απ οτι καταλαβα σε αφορα το θεμα γιατι δεν ψαχνεις για "μαχημο" λογιστη ? θα υπαρχουν λυσεις...π.χ. offshore Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 16, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2010 Εκει ειναι που μπερδευεται το πραγμα. Δεν ειναι απαραιτητα εχοντες οι κατοχοι ενος ακινητου σε ακριβη περιοχη. Και ουτε μπορουν να πουλησουν μερος του ακινητου καθε χρονο. Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angelos1983 Δημ. August 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2010 Λοιπον,για να τελειωνουμε. Εφοσον με καποιον τροπο (ισως κληρονομια) απεκτησες ενα ακριβο σπιτι σε μια ακριβη περιοχη εισαι και εσυ πλεον "εχοντας". Αν δε μπορεις να το κρατησεις,απλα πουλησε το. Στα σοβαρα ομως. Και μην ανησυχεις.Ακομη και ξενος να το παρει δε θα γινουμε προτεκτορατο κανενος..αν αυτο σε καιει και δεν το πουλας. Αν δε θες να το πουλησεις,ΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946 Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 17, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2010 Απλα σε 2 με 3 χρονια θα θυμηθουν ακομα και οι εχοντες ενα απλο σπιτακι, οτι καποιος απο ενα απλο forum ελεγε οτι θα τους παρουν τα σπιτια. Οταν ξεκινησει η αποστολη των πρωτων σημειωματων θα καταλαβετε για τις φορους μιλαμε και ποιοις αφορουν. Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2010 (edited) Πολύ κόσμος όμως τα φέρνει ήδη πολύ δύσκολα οικονομικά χωρίς να έχει και δικό του σπίτι..... και κανείς επίσης δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον...:X Edited August 17, 2010 by Starenios Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. August 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2010 Αρχικό μήνυμα από George_1987 evi32 δυστηχώς ο μόνος τρόπος για την απαλλαγή και κατάργηση του ΦΜΑΠ είναι η προσφυγή σε ελληνικά ή ακόμα και ευρωπαΙκα δικαστήρια. Αδυνατώ να κατανοήσω πως γίνεται να επιβάλλεται ένας μεμονομένος φόρος κατοχής σε ακίνητα τα οποία μπορεί να μην νοικιάζονται και να μην αποφέρουνε κανένα άλλο ειισόδημα. Και πως είναι δυνατόν να πληρώνει τόσα επιπλέον χρήματα ένας εργαζόμενος των 650ευρώ που ήδη φορολογείται για τα εισοδήματα του από μισθωτές υπηρησίες. Δεν φτάνει που ξοδέψαμε μια ολόκληρη περιουσία για φόρο κληρονομιάς ενός διετηρητέου ακινήτου αλλά έχουμε και τα ΕΤΑΚ / ΦΜΑΠ που φορολογούνε την κατοχή. Δεν φτάνει που με τον μισθό μου συντηρώ και την άνεργη μητέρα μου θα έχουμε και τον ΦΜΑΠ. Το ελληνικό κράτος πέρα από τον μειωτικό συντελεστή 0.8 δεν μπορεί να προσφέρει καμία άλλη ανάσα που να μειώνει τεχνιτά την αντικειμενική αξία των διατητητέων. Δεν είπε κανείς να μην πληρώνουν φόρο οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων. Όμως θα πρέπει οι συντελεστές να είναι δίκαιοι και όχι εξωντοτικοί όπως τους έχουν τώρα και όπως τους είχανε και παλαιότερα άλλωστε. Ακόμα και με το ΕΤΑΚ βρήκανε κόλπα για να αυξάνουν τεχνιτά τον φόρο όταν έπεφτε ο φόρος κάτω από τα 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Αλλά τι να λέω τώρα. Στο κράτος της αδιαφορίας και της ανελγισίας δεν πρόκειτε ποτέ να επικρατήσει η λογική. Το κράτος για πολλούς και διάφορους λόγους θέλει ΧΡΗΜΑΤΑ. Από που θα τα πάρει από τους συνταξιούχους των 500 ευρώ;;;; Θα τα πάρει από τους έχοντες. Έχοντες μεγάλα εισοδήματα , μεγάλα ακίνητα, σκάφη, είδη πολυτελείας κλπ κλπ. Και αυτό γίνετε γιατί δεν μπορεί να ελέγξει την παραοικονομία.... Και όμως κάνεις λάθος φίλε μου αν νομίζεις οτι οι έχοντες και μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι και οι πλούσιοι. Επίσης είσαι πολύ γενικός,αυτός που λαμβάνει εισόδημα ας φορολογείται αυτό είναι και λογικό. Εγώ όμως ήδη έχω φορολογηθεί με φόρο κληρονομιάς και ξόδεψα μια ολόκληρη περιουσία. Λές για τους εργαζομένους των 500ευρώ το μήνα. Και εγώ λαμβάνω μισθό 650ευρώ για τα οποία ήδη φορολογούμε,ίσως και να είμαι στα αφορολόγητα εισοδήματα. Και στην τράπεζα έχουμε διαθέσιμα 6400ευρώ. Με τον ΦΜΑΠ που αποφασίσθηκε μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δήμευση,και ακόμα δεν μου ήρθε το ΕΤΑΚ 2009 με την έκτακτη εισφορά.Με τα χρήματα που μου περισεύουν μόνο τον ΦΜΑΠ 2010 μπορώ να πληρώσω για το 2011 τέλος. Μετά θα πρέπει να ψάχνω δικηγόρους να τους πληρώσω κιόλας και να καταβάλλω και το 25% του κάθε φόρου εφόσον προσφύγω δικαστηκά,και με αμφίροπο αποτέλεσμα αμα κερδίσω την δίκη. Το ΠΑΣΟΚ είχε πει πριν ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο οτι για όλους θα υπάρχει πόθεν έσχες τραπεζικών καταθέσεων,οτι εντοπιστεί και είναι αδήλωτο θα κατάσχεται. Και μόλις ακούστηκε αυτό όλοι μετέφεραν τις τεράστιες τραπεζικές καταθέσεις τους στο εξωτερικό,έπρεπε να βρεθεί τρόπος να μπλοκάρουν αυτές τις μεταφορές. Μόνο έτσι θα μπορούσε το κράτος να βρεί τους έχοντες και κατέχοντες. Μετά φοβήθηκαν οι έλληνες τραπεζίτες και το υπουργίο οικονομικών και είπανε δεν πρόκειτε να δηλώνετε τίποτα απο καταθέσεις. Άντε να αποδείξω εγώ στο κράτος τώρα οτι δεν είμαι ελέφαντας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Eosphoros Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 (edited) Το ΠΑΣΟΚ είχε πει πριν ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο οτι για όλους θα υπάρχει πόθεν έσχες τραπεζικών καταθέσεων,οτι εντοπιστεί και είναι αδήλωτο θα κατάσχεται. Και μόλις ακούστηκε αυτό όλοι μετέφεραν τις τεράστιες τραπεζικές καταθέσεις τους στο εξωτερικό,έπρεπε να βρεθεί τρόπος να μπλοκάρουν αυτές τις μεταφορές. Μόνο έτσι θα μπορούσε το κράτος να βρεί τους έχοντες και κατέχοντες. Μετά φοβήθηκαν οι έλληνες τραπεζίτες και το υπουργίο οικονομικών και είπανε δεν πρόκειτε να δηλώνετε τίποτα απο καταθέσεις. Άντε να αποδείξω εγώ στο κράτος τώρα οτι δεν είμαι ελέφαντας. Καταρχήν,αν δεν κάνω λάθος επίσημα δεν ειπώθηκε ποτέ ότι θα φορολογηθούν οι τραπεζικές καταθέσεις ή οτι θα κατασχεθούν.Ότι ειπώθηκε στα δελτία ειδήσεων και ότι ακούστηκε μια τέτοια φήμη για τις καταθέσεις,ναι.Αλλά αυτό αποκλείεται να εφαρμοζόταν έτσι και αλλιώς γιατί όλοι θα τις μετέφεραν στο εξωτερικό,οπότε θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που θα προσπαθούσαν να λύσουν. Πάντως και εμένα δε μου φαίνεται σωστό να πληρώνει κάποιος τόσα λεφτά κάθε χρόνο.Αν έχεις ένα σπίτι 800.000 ευρώ και αν τελικά ο φόρος είναι 2% θα πρέπει να δίνεις 16.000.Για να μένεις. Να ρωτήσω μήπως ξέρει κανένας.Ο φόρος κληρονομιάς πόσος είναι;Και επίσης,αν σε ένα σπίτι είναι δύο άτομα συνιδιοκτήτες και ο ένας απεβιώσει ο άλλος μετά πληρώνει φόρο κληρονομιάς; Edited August 18, 2010 by Eosphoros Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Το τι ειναι σωστο και τι δεν ειναι ελαχιστα ενδιαφερει τους χοντροπετσους βουλευτες και υπουργους οι οποιοι ψαχνουν πως μπορουν να παρουν χρηματα απο τον Ελληνα πολιτη.Το ελληνικο κρατος παντα κοιταει να φορολογησει υψηλοτατα αυτο που ο Ελληνας εχει ειτε αυτο λεγεται ακινητο ειτε κινητο τηλεφωνο ειτε αυτοκινητο κλπ.Ειμαι σιγουρος οτι εαν αυριο αποφασισουν οι Ελληνες να χρησιμοποιουν ποδηλατο για τις μετακινησεις τους θα το φορολογησουν αμεσως.Στον αδελφο μου που μενει σε ενα σπιτι 90τμ,χωρις κανενα αλλα ακινητο στην ιδιοκτησια του, του ηρθε ΕΤΑΚ 100 ευρω.Πληρωνει λοιπον επειδη εχει το "ΘΡΑΣΟΣ" να εχει στην κατοχη του ενα σπιτι. Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 18, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Eνας γνωστος με σπιτι 80 τμ σε οικοπεδο 310 τμ, θα πληρωνει ΦΜΑΠ 20000 ευρω καθε χρονο. Γιατι πολυ απλα σε εκεινη την περιοχη φορολογουν κ το οικοπεδο. Μιλαμε για ενα σπιτι παλιο μονο 80τμ Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nucleogenesis Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 είναι αδικο αυτο που γίνεται και είναι άδικο να βάζουμε όλους τους ανθρώπους σε ένα τσουβάλι επειδή είτε ζηλεύουμε είτε είμαστε κομπλεξικοί. Προσωπικά , δεν εχω σπιτι, με ενοικιο μενουμε. Μένω Βουλιαγμένη. Ολοι θεωρουν οτι ειναι μονο για πλουσιους, ε λοιπον δεν είναι έτσι! Πολλές απο τις περιοχές οι οποίες σήμερα θεωρούνται φιλέτα παλια ήταν χωριά. Κυριολεκτικά. Και η Βουλιαγμένη. Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν χρόνια σε αυτες τις περιοχές γιατι πολύ απλα εκει έμεναν και οι γονείς τους. Αυτο δεν σημαίνει οτι είναι έχοντες (!) Ελεος πια με αυτή τη καραμέλα. Και έλεος με αυτή τη μνησικακία. Δηλαδη όποιος είχε τη τυχη να κληρονομήσει ένα σπιτι θα πρεπε να το πουλήσει επειδη ανεβηκε η αξια της περιοχης? Ακομη κι αν τη περιοδο που χτίστικε ηταν απλά ενα χωριό? Γιατι? Δεν πληρωσε οταν το αγορασε? Οταν το έχτισε? Ειναι εντελως παραλογο να πληρωνεις επιπλεον καθε χρονο για κατι που εχεις ήδη αγοράσει. Και δεν μιλάω για βίλλες με πισινες προφανως . evi32 κατ αρχην απορω με την υπομονη σου με αυτα που εχεις διαβασει εδω μέσα... αλλά απ'την αλλη θεωρώ πως πολυ λίγες πιθανοτητες εχεις να μαθεις κατι χρησιμο απο αυτό το φόρουμ μιας και ειναι κατα βαση τεχνολογικού περιεχομένου Porphyrion - Electronic music Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. August 18, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Eχεις δικιο. Αλλα ποτε δεν ξερεις. Ολο κ καποιος ξερει κατι κ προσθετει κατι στο λιθαρακι της γνωσης. Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. August 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2010 Eχεις δικιο. Αλλα ποτε δεν ξερεις. Ολο κ καποιος ξερει κατι κ προσθετει κατι στο λιθαρακι της γνωσης. Επειδη μαλλον εχει γινει παρεξηγηση θελω να διευκρινισω οτι συμφωνα απολυτα μαζι σου.Την αναφορα για την περιπτωση του αδελφου μου την εγραψα για να τονισω οτι το κρατος προσπαθει να τα παρει απο παντου.Συμφωνα απολυτα οτι δεν θε επρεπε να πληρωνεις τιποτα απο το τη στιγμη που το σπιτι το εχεις για να ζεις και δεν εχεις εσοδα απο αυτο.Τις βλακειες περι συντηρησης τις εχουν βγαλει για να διακαιολογουν τις φορολογιες που βαζουν.Αραγε τα κινητα που φορολογουνται εχουν εξοδα συντηρησης και αυτα; Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts