Jump to content

Εθελοντές Ολυμπιακών Αγώνων

antonis_wrx
 Κοινοποίηση

Θα γραφτείτε εθελοντές για τους Ολυμπιακούς?  

158 members have voted

1. 1. Θα γραφτείτε εθελοντές για τους Ολυμπιακούς?

• ΝΑΙ
      46
    • ΟΧΙ
      107
    • ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΚΟΜΑ
      5

Recommended Posts

• Απαντήσεις 446
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από τον johner

Αυτή την άποψη δεν την είχα σκεφτει!

Δεν ξέρω αν θυμάστε οι πιο παλιοί αλλά κατα την εποχή της δικτατορίας είχε μεγάλη ανάπτυξη το ποδόσφαιρο και δίπλα σε κάθε γήπεδο έβαζαν σημαίες υπέρ της δικτατορίες! (Δεν είχα γεννηθεί, ο,τι έχω ακούσει!)

Ασχολούταν ο κόσμος με το ποδόσφαιρο και ξεχνούσα τα ουσιώδη πράγματα της ζωης!

Akrivos afto File mou! Den vlepoume thn katantia tis xwras mas ... ksafnika arxisan ta skavoun oli thn Athina kai na ftiaxnoun pezodromia ... na vazoun dentrakia ... na klinoun tis lakouves apo tous dromous pou gia xronia emenan ws eixan ... na kanoun genika kiniseis entiposiasmou. :mad: Ola ma ola epidermika. Arkei to peritiligma na einai wraio ... :cool: kai gia na vgoun kai xoris polla eksoda ... ethelontismos. Exete silogistei to pou exei ftasei to kostos zwhs? Posi akrivia iparxei kai ti misthoi - sintakseis exoume? Akoma kai enan aplo logariasmo DEH na doume - pou to revma mas einai aparetito - tha diapistosoume sto entono mple plaisio oti gia to revma plironoume 42,30 euro ... alla o sinolikos logariasmos einai 91,00 euro :wacko: !!! Posoi ma posoi apofitoi panepistimion einai anergoi - oi kai posoi apo aftous einai gkarsonia sta kafe (kai kala kanoun, i douleia den einai dropi!!!). Exete perasei thn nixta apo thn Omonia? :'( Exete nosileftei se Dimosio nosokomio? Exete ... exete ... exete?

Na ginw ethelontis? Mpa, pos eipate? An eixa xrono tha ekana mia part time douleia gia na zisw kalitera ... efxaristw den tha parw! :mad:

Αρχικό Μήνυμα από τον WaYOuT

Na ginw ethelontis? Mpa, pos eipate? An eixa xrono tha ekana mia part time douleia gia na zisw kalitera ... efxaristw den tha parw! :mad:

Η κατακλείδα όλου του post... Έγραψες μεγάλε ;)

I Am The One, Orgasmatron...

Θλιβομαι ολο και περισσοτερο με οσα διαβαζω....

και θλιβομαι περισσοτερο γιατι ερχονται απο νεα παιδια, ερχοντια απο αυτους που θα πρεπει να στηριξουν την Ελλαδα του αυριο....

Κριμα παλικαρια και κυριες, κριμα που τα μονο αισθηματα που σας διακατεχουν ειναι η μιζερια, η απαισιοδοξια, η ηττοπαθεια και η γκρινια...

Ζω για τη στιγμη που οι Ολυμπιακοι Αγωνες θα ξεκινησουν και παλι στη χωρα που τους γεννησε 2 φορες και ας υπαρχει μια διαφημηση της Coca Cola στο βαθος, καποιος πρεπει να πληρωσει (για να μη χρησιμοποιηθουν οι φοροι σας), ζω για τη στιγμη που η μικρη μας πατριδα θα δειξει στα 4 δισεκατομυρια των θεατων παγκοσμιος το λαμπρο της προσωπο... Ζω για τη στιγμη που οι Μαραθωνοδρομοι θα ξεκινησουν απο το Μαραθωνα για να αναγκειλουν τη νικη εισερχομενοι στη πολη της Αθηνας.

Ναι κυριοι και κυριες, θα μας κοστισουν οι Ολυμπιακοι Αγωνες, δε ζω σε αλλο πλανητη, το γνωριζω. Θα πληρωσουμε για να εχουμε μαι μοναδικη εμπειρια που ερχεται μια φορα στη ζωη μας, και που με την ευκαιρια θα αφησει πισω μια μεγαλη προικα σε υποδομεσ και εμπειριες.

Ειμαι πλεον βεβαιος οτι δε μπορω να σας αλλαξω αποψη για το θεμα, ευχομαι το Ολυμπιακο πνευμα να τα καταφερει του χρονου τετοιες μερες. Οσο για την εμπορευματιποιηση του που τοσο πολυ προβαλετε, καποιος πρεπει να πληρωσει τα εξοδα των 16.000 αθλητων που θα ερθουν εδω για να αγωνιστουν, οι χορηγοι υπηρχαν και στην αρχαιοτητα...

<<Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατερά του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού, κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα, στη δόξα της δικής σου γης και τ'ουρανού.

Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι, στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή, και με τ' αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι, και σιδερένιο πλάσε κι άξιο το κορμί.

Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουν μαζί σου, σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός. Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου, Αρχαίο πνεύμ' αθάνατο, κάθε λαός.>>

Κωστης Παλαμας

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Κώστα μου είναι μάτεο.

πραγματικά είναι λυπηρό που οι Έλληνες αρνούνται τον ελληνισμό και οι Έλληνες νομίζουν ότι όλα θέλουν αμοιβή. κύριοι είστε ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΙ, δεν έχετε όραμα, ούτε ελπίδα να φτιάξετε και να ζήσετε κάτι ωραίο. πραγματικά κάθομαι και σκέφτομαι και λέω... γιατί τόσοι αγώνες για τον ελληνισμό και να καταληξουμε έτσι.

ναι! δεν μας κατέληξαν οι πολιτικοί ούτε οι αμερικάνοι έτσι. εμείς φταίμε. δείχνετε για μια καόμη φορά ότι ο έλληνας του 2003 δεν είναι σε τίποτα ο αρχαίος, ο σοφός, ο οικουμενιστής... είναι ο έλληνας της άρπα-κόλλα, της λούφας και της παραλλαγής. αυτοί είμαστε.

λυπάμε που σπατάλησα χρόνο και ενέργεια για να διαβάσω και να γράψω εδώ... αποχωρώ από τη συζήτηση για να μην διαβάσω άλλα.

φιλικά Αλέξης

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Προς: KostasV

Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που έγραψες.

Δεν μπορώ όμως να υιοθετήσω πολλά από αυτά, γιατί δεν μπορώ να συσχετιστώ με την λογική που στήνεται όλο αυτό το σκηνικό.

Κανείς δεν θέλει να μην πάνε καλά οι Ολυμπιακοί. Τιμή μας και καμάρι μας.

Η απογοήτευση του κόσμου όμως στις μέρες μας, χωρίς αυτό να είναι μιζέρια, είναι βασικός παράγοντας για να λειτουργεί κάποιος σαν πολίτης, με την έννοια της λέξης που θέλουν κάποιοι να είναι ο ενεργός πολίτης αυτής της χώρας και φυσικά, με τι εφόδια μπορεί να το κάνει αυτό. Η απογοήτευση, η γκρίνια κ.λ.π., δεν είναι θέμα χαρακτήρα κάποιου (σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις), αλλά το πώς βιώνει την καθημερινότητα του, σε αυτή την χώρα. Λίγο πολύ, μας θέλουν ανενεργούς πολίτες στα τόσα που συμβαίνουν και διαδραματίζονται σε αυτή την χώρα, όμως σε συγκεκριμένες στιγμές και καταστάσεις, ζητάνε κάποια πράγματα, που ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν μπορεί ο πολίτης να τα κάνει, γιατί έχει να σκεφτεί χίλια δυο άλλα πράγματα.

Πώς να πεις σε ένα παιδί 25 ετών, να πάει και να κάνει κάτι αφιλοκερδώς, από την στιγμή που όταν σε ρωτάει εκείνο το παιδί «Τώρα τελείωσα την σχολή, τι κάνω;» και εσύ δεν του δίνεις απαντήσεις ποτέ; Το ίδιο ισχύει και για οικογενειάρχες που ζητούν καθημερινά απαντήσεις στα απλά και κατανοητά από όλους μας, ερωτήματά τους, αλλά πάλι δεν παίρνουν απάντηση.

Για να είσαι συνειδητοποιημένος πολίτης, πρέπει να έχουν φροντίσει «να σε κάνουν», δίνοντας σου την δυνατότητα, να προσφέρεις σε αυτή την χώρα και μέσα από την δουλειά σου, κάτι που δυστυχώς (εργασία) δεν έχει φροντίσει το κράτος να δώσει, σε αυτούς που τρώνε τα νιάτα τους σε σχολές, σε ανθρώπους που ζητούν τα ίσα δικαιώματα, για ίση μεταχείριση σε μισθούς με αυτών των Ευρωπαίων (γιατί από την μία θέλουν να είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά πώς; ) και αναγκάζονται να εργάζονται σε οικοδομές π.χ. (χωρίς να είναι κακό αυτό), αλλά είναι οικογενειάρχες, με μια 2η ή και 3η ήδη δουλειά), κ.λ.π.

Όλη η παραπάνω περιγραφή (που είναι μηδαμινή μπροστά στην πραγματικότητα και όχι και τόσο καλά γραμμένη, λόγο της ώρας), «σκεπάζεται» και με το πέπλο της γκρίνιας, όταν στους ανθρώπους αυτούς, έρχεται η εικόνα, με τον χορό των εκατομμυρίων που γίνεται, μεταξύ των ατόμων που διοικούν και κανονίζουν τα των Ολυμπιακών αγώνων και όταν τα άτομα αυτά τους λένε: «Έλα να βοηθήσεις και εσύ», τόσο απλά, λες και δεν ξέρουν ότι οι περισσότεροι πολίτες σε αυτοί την χώρα, έχουν «διαμορφώσει χαρακτήρα» και μια «στάση απέναντι στα πράγματα» και τα οποία οφείλονται, στην συμπεριφορά και των τρόπο ζωής των ανθρώπων που κανονίζουν τους μισθούς, φορολογίες (και τους Ολυμπιακούς) κ.λ.π. στην χώρα μας.

Δεν σου μένει κουράγιο να σκεφτείς, τόσο όμορφα και καθαρά, όπως αυτοί που έχουν 500.000.000 στην τράπεζα και έχουν όλη την «καλή διάθεση» να βοηθήσουν, στους Ολυμπιακούς στην προκειμένη περίπτωση. Δεν λέω ότι όσοι είναι ήδη εθελοντές είναι και πάμπλουτοι. Ίσως έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου και μεγαλύτερο πάθος να προσφέρουν, σε κάτι, που όλοι μας θα θέλαμε (και θα το κάνουμε οι περισσότεροι εξάλλου, μέσα από την δουλειά μας), να προσφέρουμε.

Δεν αδικώ κανέναν για τις απαντήσεις και την στάση του στο συγκεκριμένο θέμα.

Η λογική λέει, μόλις διαβάζω τις περισσότερες παρατηρήσεις στο θέμα της «απουσίας» από τον εθελοντισμό, ότι οι λόγοι του καθενός, είναι και σεβαστοί και δεν ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Ο Πέρης τα είπε όλα... τι να γράψω άλλο.

Το ότι πολλοί από μας (βάζω και τον εαυτό μου) δεν υποστηρίζουν τον εθελοντισμό δεν σημάινει άμεσα ότι είμαστε οι Ελληναράδες της άρπα κόλας και της μιζέριας. Μην φτάνουμε στα άκρα και μην χωρίζουμε όλα τα πράγματα σε δύο κατηγορίες μόνο. Όταν όλα γύρω σου σε απογοητεύουν τότε χρειάζονται άπειρα ψυχικά αποθέματα αντοχής για να το παίξεις χαρούμενος σε διάφορες "χαρούμενες" ιδέες όπως ο εθελοντισμός ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Όταν η ανεργία βαράει κόκκινο (και δεν εννοώ αυτούς που δεν δουλέυουν καθόλου αλλά και όλους που δεν κάνουν αυτό που σπατάλησαν για 4,5 ή και βάλε χρόνια) με ένα κάρο προβλήματα παντού παιδεία, ασφάλεια, κράτος και ένα σωρό άλλα που αναφέρθηκαν και δεν θέλω να γράφω τα ίδια, τότε ...

...ΧΑΝΕΙΣ την θέλησή σου. Τη θέληση που είχες όταν ήσουνα παιδί και ήθελες να τα αλλάξεις όλα όταν μεγαλώσεις αλλά με το πέρασμα των χρόνων είδες ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και μπαίνεις και εσύ στο λούκι να βγάλεις 180 χιλιάρικα να ζήσεις (;;;;;) είναι δύσκολο να πείς να όταν σου έρχεται η Ολυμπιακή επιτροπή των 10 και μυρίων το μήνα και σου λέει έλα να δουλέψεις τσάμπα. Είναι κοροιδεία στη μούρη μας.

Αν όλα τα υπόλοιπα πήγαιναν εντάξει, τότε μπορεί και γώ να πήγαινα και ας μην το πίστευα. Από αγάπη και μόνο για κάτι που ανέλαβε η χώρα μου, πάρτο και έτσι. Τώρα no.

Η εμπειρία των Αγώνων? Ομολογουμένως πολύ καλή. Προτιμώ να δώσω 200 ή δεν ξέρω πόσα χιλιάρικα να πάω να τους δώ αλλού παρά να δώσω τα πολλαπλάσια για να γίνουν εδώ. Μια φορά και τέλος.

Και για κάποιον που είπε ότι λόγω των Ολυμπιακών φτιάχνονται παρκάκια στην Αθήνα. υπάρχει (ναι, το αγνοείτε, το ξέρω) ένα κάρο κόσμος εδώ έξω (επαρχία) που σόρυ κιόλας αλλά ψιλοχέστηκε για τα δεντράκια της Αθήνας και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε (κάποιος φίλος το ανέφερε ήδη) η επαρχία λόγω των Ολυμπιακών έχει μείνει τρομερά πίσω. Για να δεί ο επισκέπτης των Ολυμπιακών την Αθήνα με δεντράκια. Ματαιότης....

Για να κλείσω: Αφού τους πήραμε τουλάχιστον ας γίνουν όπως πρέπει σωστά. Άλλη ξεφτίλα δεν αντέχει αυτή η χώρα.

Currently: Samsung Galaxy S8+

http://mowned.com/sig/vlassis-koutouloufas.jpg

Oxi den agapaw thn Ellada ... thn LATREVW kai an xreiastei i Patrida mou parataw ginaika, spiti, oikogeneia, douleia pianw ena toufeki kai anevenw sta vouna me diathesi na dosw thn zwh mou gia thn Ellada MOU!!! Me ti xrono omos na ginw ethelontis ... otan i idia i xwra mou afti me exei anagkasei na trexw kai na min ftanw gia na zhsw? Poses douleies prepei na kanw? Pos zitame apo ton aderfo mou - ton filo mou - ton gnosto mou na ginoun ethelontes otan psaxnoun apegnosmena gia douleia, giati prepei na zhsoun kai aftoi kai apo panw tous katakrinoume? Pos tha pw stin prohn mou sinaderfo na ginei ethelontitria otan prin apo ena mina peripou, girnontas apo kati idiaitera mathimata pou ekane 10:30 to vradi ... ksilokopithike sthn Omonia kai tin eklepsan? Pos tha paw o idios otan "espasa" to prosopiko mou rekor kai eftasa kapoia stigmi na doulevw 17 sinexomenes wres? Oi argosxoloi pou den exoun provlima na pane. I Olimpiada fisika kai thelw na einai i poio epitiximeni ton aiwnwn ... as skeftei i kivernisi kai o opoios foreas katiterous tropous ... kai na min ksesikonei akoma kai tous fantarous na trexoun gia ta "parteria" anti na ekpaidevontai sta opla. Kirioi einai i Ethniki mas asfaleia!

Το ΥΠΕΧΩΔΕ (Πολιτεία-Κράτος) αναλαμβάνει να πληρώνει τα έργα, να τα εκτελεί αναθέτωντάς τα (ας μην μπούμε στο τρυπάκι του σε ποιόν και με ποιούς τρόπους...), να έχει αυτό την ευθύνη για τα έργα που θα μείνουν...

την ευθύνη όμως για την διεξαγωγή και την εκτέλεση των αγώνων (στα γήπεδα που θα φτιάξει το κράτος (εμείς) ) την έχει κάποιος τρίτος... κάποια επιτροπή μιάς ματσωμένης που έχει ένα τσούρμο καλοταϊσμένους παρατρεχάμενους δίπλα της...

γιατί?? δεν το έχετε αναρρωτηθεί ποτέ αυτό? γιατί αυτή η διαφοροποίηση σ αυτό το δυσκίνητο και γραφεικρατικό κράτος?

όλα τα θέματα της ζωής μας μπορούν να τα λύνουν οι πολιτικοί και οι εθνοπατέρες μας και στην Ολυμπιάδα ΜΟΝΟ χρειάστηκαν τεχνοκράτες? (τυπικά, γιατί αν πιάσουμε έναν έναν τους συμβούλους.. ανάθεμα...)

μήπως η πολυδιαφημισμένη κυρά Γιάννα θα πληρώσει το τίμημα της αποτυχίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο? μήπως οι πολιτικοί είδαν πολύ μπροστά και αρκέστηκαν απλά στο γνωστό τους και αγαπημένο τους άθλημα της μίζας για τα έργα και μέχρι εκεί???

και για να μη βγω τελείως εκτός θέματος... ο εθελοντισμός και κάθε κίνηση ανιδιοτελούςπροσφοράς προς το σύνολο είναι καταδικασμένη ν' αποτύχει στην Ελλάδα μας...

Σε μιά Ελλάδα που ο καθένας νοιάζεται για την πάρτη του και μόνο... και σε καμμία περίπτωση δεν το κατακρίνω αυτό, καλώς η κακώς... έτσι μας έμαθαν (ψήφισέ με για να έχεις θεσούλα να βολευτείς) έτσι μάθαμε κι εμείς για να επιβιώσουμε... σε μία τέτοια οικονομία σαν τη δική μας με τόσες αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη, το μόνο μας όπλο που μας κάνει να επιβιώνουμε ακόμα και να τα σπάμε στα μπουζούκια κάθε βράδυ, είναι ο ωχαδερφισμός μας και το αμύνεσθαι περί πάρτης.

Δεν υπάρχει Ολυμπιακή ιδέα πλέον... δεν θα τους κάνω εγώ οικονομία όταν βλέπω τέτοια σπατάλη και τέτοια ασυδοσία... ούτε ένα τόσο δα μικρό προγραμματάκι δεν έκαναν τόσο καιρό για να βολευτούν για λίγο κάποιοι άνεργοι, έστω για λίγο, δουλεύοντας.

αλλά το βαφτίσαμε εθελοντισμό και καθαρίσαμε.. και το μπαλάκι σ εμάς...

Να βοηθήσω εθελοντικά (τζαμπέ δλδ) για να κάνει οικονομία το κράτος για να τα χώνει πιό χοντρά στους εργολάβους που και αυτοί με τη σειρά τους να τα δίνουν σε Αλβανούς, Πακιστανούς εργάτες των έργων...

Δραχμή δεν θα μείνει εδώ... οι εργάτες θα τα βγάλουν στη χώρα τους και οι εργολάβοι στους λογαριασμούς τους στις ξένες τράπεζες...

εθελοντικά χρυσοπλήρωνα το σπατόσημο για να έχω ένα αεροδρόμιο, που δεν χρειαζόταν, που τελικά δεν μου ανήκει!

όπως δεν μου ανήκει και η Αττική οδός που φτιάχτηκε επιτέλους και την άξιζα μετά από τόσα καντήλια που έριχνα μετακινούμενος στην Αθήνα...

αλλά και αυτή ανήκει στους εργολάβους και πάλι... λίγα έφαγαν...

και να υπήρχε χρόνος, πολλοί θα ήθελαν μια 2η-5η δουλειά για να αντέξουν στις σημερινές πιέσεις, αλλά και για να είναι πιό έτοιμοι για το ΜΕΤΑ.. γιατί το μετά θα είναι το ζόρι... σήμερα ζούμε σε παράδεισο...

το πάρτυ συνεχίζεται λοιπόν.. όχι για εμάς, αλλά γι αυτούς που τα έχουν μοιραστεί ήδη και θα είναι οι μόνοι που έχουν κέρδη... όχι εμείς..

http://www.contra.gr/images/paparazzi_newlogo.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον Alexkass

Κώστα μου είναι μάτεο.

λυπάμε που σπατάλησα χρόνο και ενέργεια για να διαβάσω και να γράψω εδώ... αποχωρώ από τη συζήτηση για να μην διαβάσω άλλα.

φιλικά Αλέξης

Πιο πολύ να λυπάσαι για την ορθογραφία σου. Σε καμιά περίπτωση δε θα το έκανα θέμα ωστόσο δεν μπορώ άλλο, το οξύμωρο μου βγάζει τα μάτια. Δεν δέχομαι να μου γίνονται μαθήματα ελληνισμού από άνθρωπο που δεν κατέχει την ίδια του τη γλώσσα.

Δεν είναι προσωπική επίθεση, δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου. Αν αφήσεις τα μαθήματα ελληνισμού θα αδιαφορήσω κι εγώ για την ορθογραφία σου.

Μαϊμούδαρχος

Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV

<<Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατερά του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού, κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα, στη δόξα της δικής σου γης και τ'ουρανού.

Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι, στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή, και με τ' αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι, και σιδερένιο πλάσε κι άξιο το κορμί.

Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουν μαζί σου, σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός. Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου, Αρχαίο πνεύμ' αθάνατο, κάθε λαός.>>

Κωστης Παλαμας

Ωραία τα λες. Πες μας που βρήκες το "Αρχαίο πνεύμα" να ψάξουμε να το βρούμε κι εμείς.

Μαϊμούδαρχος

Αρχικό Μήνυμα από τον menes

Πιο πολύ να λυπάσαι για την ορθογραφία σου. Σε καμιά περίπτωση δε θα το έκανα θέμα ωστόσο δεν μπορώ άλλο, το οξύμωρο μου βγάζει τα μάτια. Δεν δέχομαι να μου γίνονται μαθήματα ελληνισμού από άνθρωπο που δεν κατέχει την ίδια του τη γλώσσα.

Δεν είναι προσωπική επίθεση, δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου. Αν αφήσεις τα μαθήματα ελληνισμού θα αδιαφορήσω κι εγώ για την ορθογραφία σου.

μου αραίση ώπος γράφο ωκ? αίχις κάπιω πρώβλιμα? αν κρήνοις κάπιων απώ τοιν ωρθωγραφήα τώτε τύ να πο... :blink:

το σταματάω εδώ. φαίνεσαι ανώριμος τη δεδομένη στιγμή να ακούσεις την γνώμη μου, δεν απαιτό να την ασπαστείς. και μάλιστα δεν θα το ανέφερες καν αλλα τα λόγια που στο ποστ μου σε έβαλαν σε υπαρξιακές σκέψεις. γιατό τα έγραψα για να τα ακούσουν όλοι.

κανένας δεν είναι άσφαλτος ( :D )

Alex = the best!

Ωραία τα λες. Πες μας που βρήκες το "Αρχαίο πνεύμα" να ψάξουμε να το βρούμε κι εμείς.

δεν είναι ανάγκη να περιγελάς έναν ύμνο επειδή δεν τον καταλαβαίνεις και δεν σε αγγίζει, σεβάσου άλλους που ζουν για αυτόν... :confused:

Alex = the best!

και ο καθένας ας σεβαστεί επιτέλους τις απόψεις του άλλου... και πιό πολύ αναφέρομαι σ εσένα Άλεξ... χαλαρά...

Αρχικό Μήνυμα από τον Wappy

και ο καθένας ας σεβαστεί επιτέλους τις απόψεις του άλλου... και πιό πολύ αναφέρομαι σ εσένα Άλεξ... χαλαρά...

με ποιά έννοια? άδικα ή άτιμο είναι να υποστηρίζω τον εθελοντισμό? ή είναι δα ντροπή? :blink:

έχω επίγνωση των λεγόμενών μου και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος κρίνει από την ορθογραφία... πραγματικά μου είναι τελείως τρελό. :confused:

Alex = the best!

το σταματάω εδώ. φαίνεσαι ανώριμος τη δεδομένη στιγμή να ακούσεις την γνώμη μου, δεν απαιτό να την ασπαστείς.

Ίσα ίσα, διάβασα προσεκτικά προκειμένου να κρίνω τα λεγόμενά σου. Και σου απαντώ πως δεν μπορείς να λες πως "οι Έλληνες αρνούνται τον ελληνισμό" ενώ η ορθογραφία σου βγάζει μάτι. Η γλώσσα δεν είναι κομμάτι του ελληνισμού δηλαδή;

Και για να τελειώνουμε, δεν απαιτώ από κανένα να είναι ορθογραφικά άψογος για να έχει γνώμη. Αν ωστόσο έχει γνώμη περί "ελληνισμού" ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ αλλιώς αυτοαναιρείται και κατά συνέπεια δεν λαμβάνεται στα σοβαρά.-

Μαϊμούδαρχος

Αρχικό Μήνυμα από τον kostas_mob

an eisai ellinas tha eprepe na ntrepese gia auto pou les.... den einai sosto na min timas ton umno. o alex exei dikio tha prepei na sevese tous allous pou ton timoun...

Αυτό κατάλαβες εσύ; Αν ναι, λυπάμαι αλλά κατάλαβες λάθος.

Μαϊμούδαρχος

δεν είναι ανάγκη να περιγελάς έναν ύμνο επειδή δεν τον καταλαβαίνεις και δεν σε αγγίζει, σεβάσου άλλους που ζουν για αυτόν... :confused:

Εγώ καθόλου δεν τον περιγελώ. Η Coca-Cola company και οι υπόλοιπες πολυεθνικές τον περιγελούν.

Γι αυτό ξαναρωτάω: Τι σχέση έχει το "αρχαίο πνεύμα" με τη σύγχρονη Ολυμπιάδα;

Μαϊμούδαρχος

Ίσα ίσα, διάβασα προσεκτικά προκειμένου να κρίνω τα λεγόμενά σου. Και σου απαντώ πως δεν μπορείς να λες πως "οι Έλληνες αρνούνται τον ελληνισμό" ενώ η ορθογραφία σου βγάζει μάτι. Η γλώσσα δεν είναι κομμάτι του ελληνισμού δηλαδή;

Και για να τελειώνουμε, δεν απαιτώ από κανένα να είναι ορθογραφικά άψογος για να έχει γνώμη. Αν ωστόσο έχει γνώμη περί "ελληνισμού" ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ αλλιώς αυτοαναιρείται και κατά συνέπεια δεν λαμβάνεται στα σοβαρά.-

και ο παππούς μου πολέμισε τους γερμανούς και δεν ξέρει να γράφει. και κάποιος μπορεί να γράφει και να είναι δυσλεκτικός. ευτυχώς που την ισότητα ελληνισμός=ορθογραφία την χρησιμοποιείς μόνο εσύ. :o

Alex = the best!

Εγώ καθόλου δεν τον περιγελώ. Η Coca-Cola company και οι υπόλοιπες πολυεθνικές τον περιγελούν.

Γι αυτό ξαναρωτάω: Τι σχέση έχει το "αρχαίο πνεύμα" με τη σύγχρονη Ολυμπιάδα;

οι χορηγοί όπως είπε και ο KostasV υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν. φυσικά και έχουν αλλάξει. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα δεν παύουν να είναι μια γιορτή της ελληνικής ιστορίας. δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τι κάνει η coca-cola για τους Ο.Α. αλλά με το τι κάνουμε εμείς :)

φιλικά Αλέξης

Alex = the best!

με ποιά έννοια? άδικα ή άτιμο είναι να υποστηρίζω τον εθελοντισμό? ή είναι δα ντροπή? :blink:

Καθόλου, αλλά να μας επιτρέπεις να μη συμμεριζόμαστε ούτε στο ελάχιστο την άποψή σου όσοι είμαστε κατά του εθελοντισμού.

έχω επίγνωση των λεγόμενών μου και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος κρίνει από την ορθογραφία... πραγματικά μου είναι τελείως τρελό. :confused:

Καθόλου τρελό. Πώς θα αισθανόσουν να σου λέει για τα καλά του στρατού κάποιος που δεν έχει πάει; Πως θα σου φαινόταν να σου κάνει αντικαπνιστικό κήρυγμα κάποιος που καπνίζει;

Πως λοιπόν περιμένεις να επιτρέπω σε κάποιον που δεν κατέχει σωστά την ορθογραφία, κομμάτι της ελληνικής γλώσσας, να μου κάνει κηρύγματα περί ελληνισμού;

Μαϊμούδαρχος

Και κάποιος μπορεί να γράφει και να είναι δυσλεκτικός. ευτυχώς που την ισότητα ελληνισμός=ορθογραφία την χρησιμοποιείς μόνο εσύ. :o

Ομολογώ ότι δεν είχα λάβει υπόψιν μου τους δυσλεκτικούς απλά και μόνο γιατί αυτοί δεν μπορούν να κατηγορηθούν για την ορθογραφία τους. Οι υπόλοιποι όμως μπορούν.

Αν είσαι δυσλεκτικός τότε δέξου σε παρακαλώ τη συγνώμη μου. Αν δεν είσαι, σημαίνει απλά πως δεν ξέρεις ορθογραφία οπότε δεν αλλάζει τίποτα.

Μαϊμούδαρχος