Jump to content

Jailbreak... αξίζει ή όχι;


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[imgalign]http://www.nogeek.org/wp-content/uploads/2008/07/iphone-jail.jpg[/imgalign]PALO ALTO, California – To jailbreak or not to jailbreak the iPhone.

 

Το ερώτημα αυτό αποτέλεσε το καυτό θέμα συζήτησης την Παρασκευή, 1η Μαΐου, μεταξύ στελεχών της Apple και του EFF (Electronic Frontier Foundation), λειτουργών του Copyright Office (για την κατοχύρωση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας), δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφικών στούντιο και της βιομηχανίας λογισμικού.

 

H Apple εξέφρασε τη σθεναρή αντίθεση της ενάντια στο jailbreaking, υποστηρίζοντας ότι η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων είναι η γενεσιουργός αιτία για την δημιουργία του iPhone, για το 1 δισεκατομμύριο πωλήσεις στο App Store, για τους 50,000 δημιουργούς εφαρμογών και τις 35,000 εφαρμογές. Με την ίδια ένταση, το EFF προέτρεψε το Copyright Office να εγκρίνει το jailbreaking, που ουσιαστικά πρόκειται για hacking στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής, ώστε να επιτρέπεται στους κατόχους της να εκτελέσουν σε αυτήν οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων οι οποίες δεν φέρουν την έγκριση της Apple.

 

"Ουσιαστικά, πρόκειται για το αυτοκίνητο μου", ανέφερε ο Fred von Lohmann (Electronic Frontier Foundation’s copyright genius) υπερθεματίζοντας ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται στους χρήστες της συσκευής να την αξιοποιήσουν κατά τον τρόπο που επιθυμούν, όπως ακριβώς και οι κάτοχοι αυτοκινήτων.

 

Για την Apple διακυβεύεται το κλειστό επιχειρησιακό μοντέλο το οποίο απολαμβάνει από το 2007, όταν το iPhone τέθηκε σε κυκλοφορία. Έκτοτε έχουν πωληθεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια συσκευές. "Το γεγονός αυτό (έγκρισης του jailbreaking) θα περιόριζε σημαντικά τη δυνατότητα μας να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε καθώς επίσης και τη δυνατότητα μας για εισαγωγή περαιτέρω καινοτομιών μελλοντικά", ανέφερε ο Greg Joswiak (Apple’s iPhone marketing czar).

 

Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των συνομιλητών, σε μία συζήτηση η οποία διεξάγεται στα πλαίσια της τριετούς αναθεώρησης εκ μέρους του Copyright Office αναφορικά με την εκχώρηση άδειας εξαιρέσεων από το Digital Millennium Copyright Act του 1998. H νομοθετική πράξη απαγορεύει την παράκαμψη της τεχνολογίας κρυπτογράφησης με στόχο την αντιγραφή ή την τροποποίηση πνευματικά κατοχυρωμένων εργασιών. Στην περίπτωση του iPhone πρόκειται για την κρυπτογράφηση η οποία προστατεύει το bootloader το οποίο βρίσκεται συνδεδεμένο με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

 

Τόσο η Marybeth Peters (Copyright Office officials registrar) όσο και οι τρεις δικηγόροι του Copyright Office δεν φάνηκαν πρόθυμοι, κατά την διάρκεια της τρίωρη ακρόασης, να υποστηρίξουν το αίτημα για παραχώρηση άδειας εξαίρεσης από το Κογκρέσο, από το οποίο αναμένεται η τελική απόφαση αργότερα εντός του έτους. Η θέση αυτή του Copyright Office ωστόσο ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι έχει κατά το παρελθόν αρνηθεί αλλαγές για δίκαια χρήση, φιλικές προς τον καταναλωτή. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν αιτήματα για εκχώρηση αδειών διατήρησης αντιγράφων ασφαλείας DVDs και Video games, καθώς επίσης και αιτήματα για κατοχύρωση δικαιώματος αντιγραφής DVDs σε laptops και φορητές συσκευές.

 

Παρά το γεγονός ότι το iPhone αποτελεί μία ιδιαίτερα δημοφιλή συσκευή, ο αριθμός των παρισταμένων στην τρίωρη ακρόαση για το jailbreaking η οποία έλαβε χώρα στο Stanford University, ήταν πολύ μικρός (περίπου 40 άτομα παρευρέθηκαν). Η ακρόαση διεξήχθη δύο μόλις μήνες πριν την κυκλοφορία του καινούριου λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές, του iPhone OS 3.0. Οι jailbroken συσκευές υπολογίζονται σε πλέον του ενός εκατομμυρίου, ανέφερε ο von Lohmann.

 

Η Apple μέσω του Joswiak υποστήριξε ότι το jailbreaking θα είχε ως επακόλουθο μαζικές μεταβολές και έδωσε ως παράδειγμα εφαρμογές οι οποίες θα μετέτρεπαν τη συσκευή σε WiFi center, ενέργεια την οποία ο νόμος απαγορεύει. Επίσης, ανέφερε ότι εάν επέτρεπε ανεξέλεγκτα την κυκλοφορία οποιασδήποτε εφαρμογής αυτό θα είχε επιπτώσεις στην καλή λειτουργία της συσκευής με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένη να απαντά σε μαζικές κλήσεις εξαγριωμένων καταναλωτών οι οποίοι θα της ζητούσαν να επιλύσει τα προβλήματα που θα παρουσιάζονταν από την δυσλειτουργική συμπεριφορά των εφαρμογών. Τέλος, μία τέτοια αλλαγή θα επέφερε άμεσο πλήγμα στις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει η εταιρεία με 30 παροχείς κινητής τηλεφωνίας, παγκοσμίως.

 

Ο Ben Golant (Copyright Office’s assistant general counsel), ρώτησε κατά πόσο η AT&T, ο αποκλειστικός παροχέας στις ΗΠΑ "απαγορεύει στην Apple την ενσωμάτωση συγκεκριμένων εφαρμογών".

 

"Δεν επιτρέπουμε την υπέρμετρη κατανάλωση bandwidth" απάντησε ο Joswiak. Πρόσθεσε ότι η Apple δεν επιτρέπει εφαρμογές οι οποίες σχετίζονται με ερωτικό ή άλλο απρεπές περιεχόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά την εφαρμογή "Baby Shaker" η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από το App Store με σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία.

 

Το EFF ζήτησε την εξαίρεση του jailbreaking από τον νόμο περί ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων (Digital Millennium Copyright Act).

 

Η Apple (pdf) ανησυχεί ότι θα χάσει χρήματα εάν ανοίξει την πλατφόρμα της σε μη εγκεκριμένες εφαρμογές. Κερδίζει το 30% επί των εισπράξεων για κάθε εφαρμογή που πωλείται μέσω του δικού της App Store ενώ δεν θα κέρδιζε τίποτα σε περίπτωση κατά την οποία οι εφαρμογές δεν πωλούνταν μέσω του iTunes. Ωστόσο, μεγαλύτερο φόβο για την εταιρεία αποτελεί η πειρατεία· άνοιγμα του λειτουργικού της συστήματος θα είχε ως αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση σε πειρατικές εκδόσεις εφαρμογών και παιχνιδιών καθώς επίσης και πρόσβαση σε πειρατικές ταινίες και μουσική.

 

Οι συνδέσμοι Motion Picture Association of America, Recording industry Association of America, Business Software Alliance και άλλοι, υποστήριξαν ότι ο νόμος περί ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων (DMCA) δεν επιτρέπει εξαιρέσεις οι οποίες θα είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία “χώρου φιλόξενου για ενέργειες παραβίασης”.

 

"Η εξαίρεση θα έχει ως αντίκτυπο τη δημιουργία πεδίων δράσης για δημιουργούς και παροχείς πειρατικών παιχνιδιών", ανέφερε ο Steve Metalitz, εκπρόσωπος της αντίστοιχης ομάδας.

 

Ο von Lohmann με τη σειρά του υποστήριξε ότι η εξαίρεση, η οποία θα εφαρμοστεί σε όλες τις φορητές συσκευές συμπεριλαμβανομένης και της πλατφόρμας Android της Google, δικαιολογείται διότι το άνοιγμα ενός χώρου για δημιουργία εφαρμογών από τρίτους αποτελεί ουσιαστικά μία ενέργεια η οποία δεν παραβιάζει κάποιο δικαίωμα και την οποία η πράξη περί ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων ήδη κατοχυρώνει.

 

"Αυτό αποτελεί ένα κλειστό οικοσύστημα επιχειρησιακού μοντέλου" ανάφερε χαρακτηριστικά ο von Lohmann προσθέτωντας ότι: "Δεν πιστεύω ότι το Κογκρέσο είχε αυτό υπόψιν του κατά την ψήφιση του νόμου περί ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων".

 

Ο νόμος, τον οποίο υπέγραψε το πρόεδρος Κλίντον πριν από δέκα χρόνια υπαγορεύει ότι "δεν επιτρέπεται σε κανένα άτομο η παράκαμψη τεχνολογικών μέτρων τα οποία ελέγχουν αποτελεσματικά την πρόσβαση σε εργασία η οποία βρίσκεται υπό την προστασία του τίτλου αυτού".

 

Ωστόσο, με βάση τον νόμο, κάθε τρία χρόνια το Κογκρέσο είναι επιφορτισμένο με εξέταση δημόσιων αιτημάτων για εξαιρέσεις από την συγκεκριμένη διατύπωση περί παράκαμψης.

 

Μία εξαίρεση η οποία υιοθετήθηκε κατά την τελευταία αναθεώρηση, το 2006, επέτρεψε στους κατόχους κινητών τηλεφώνων να παρακάμπτουν τα κλειδώματα της συσκευής από τους παροχείς. Η ενέργεια αυτή επέτρεψε στους χρήστες των συσκευών να αλλάζουν παροχείς χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν καινούριες συσκευές. Η εξαίρεση αυτή βρίσκεται υπό αναθεώρηση και φέτος, η Peters και άλλα μέλη του Copyright Office μετέφεραν προτάσεις για ανανέωση της για τρία ακόμη χρόνια.

 

Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν δοθεί ορισμένες άδειες για εξαίρεση οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αντιγραφή αποσπασμάτων από DVDs τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για θέματα εκπαίδευσης, την παράκαμψη της λειτουργίας εκφώνησης κειμένου σε e-book reader για τη διευκόλυνση ενός τυφλού ατόμου, την παράκαμψη για πρόσβαση ελέγχου σε CDs με σκοπό την διερεύνηση σφαλμάτων ασφαλείας κ.ά.

 

Μπορείτε να δείτε τις εννέα εξαιρέσεις που θα εξεταστούν φέτος, εδώ.

 

είδηση από Wired

Link to comment
Share on other sites

Ωραία....αν δε θέλουν να κάνουμε jailbreak, τότε ας ανοίξουν το bluetooth για μεταφορά αρχείων και ας μειώσουν τις τιμές των εφαρμογών... Αν το κάνουν αυτό, εγώ δε θα κάνω ξανά jailbreak...
Link to comment
Share on other sites

H Apple δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει τίποτα, η συσκευή πωλείται "As is" ξέρεις από πριν τι δυνατότητες έχει και δεν έχει, δεν εξαπάτησαν κανένα υποσχόμενοι χαρακτηριστικά που λείπουν. Ούτε μπορούμε να επιβάλουμε μείωση τιμών υποχρεωτικά (κάτι που ορίζεται από τους developers και όχι από την Apple), επίσης εάν κάτι το θεωρούμε πολύ ακριβό έχουμε πάντα την επιλογή του ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ...

:)

Διευκρίνηση:

Όταν λέω να μην αγοράσουμε κάτι, δεν εννοώ να το κλέψουμε, αλλά να ζήσουμε χωρίς αυτό....

Link to comment
Share on other sites

Η Apple έχει απόλυτο δίκιο σε ένα σημείο. Όσοι γνωρίζουν στοιχειώδη οικονομικά καταλαβαίνουν πως η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει μια αγορά. Χωρίς αυτή την προστασία δε θα υπάρχει iPhone σε λίγα χρονια. Η μοναδική σοβαρή απειλή για τη βιωσιμότητα αυτής της πλατφόρμας είναι η παράκαμψη των πνευματικών δικαιωμάτων. Αν συμβεί αυτό θα είναι game over...

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Εγω νομίζω πως και η Apple ανεπισημα βολεύτηκε από το jailbraking και όλες αυτές τις εφαρμογές που βγήκαν. Εχω δεί πάρα πολλές εφαρμογές που ήταν παλιά στον Installer σε σπασμένο τηλέφωνο να πωλούνται πια από το App Store. Κάποιες τις παρουσιάσανε στο keynote για την ελευση του OS2. Το band αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν είχε γίνει αυτό δεν θα υπήρχαν τόσες εφαρμογές με το καλημέρα στο App Store. Χώρια που κάποιοι χάκερς βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που υιοθετεί η Apple, όπως κάνουν και αλλές εταιρείες.

 

Τώρα για αυτούς που λένε για "βιωσημότητα" και "μη κλοπή" να θυμίσω πόσα τραγούδια και πόσες ταινίες έχουμε όλοι στον σκληρό μας που δεν αγοράσαμε.

Link to comment
Share on other sites

...Τώρα για αυτούς που λένε για "βιωσημότητα" και "μη κλοπή" να θυμίσω πόσα τραγούδια και πόσες ταινίες έχουμε όλοι στον σκληρό μας που δεν αγοράσαμε.
Είναι ένα εντελώς άλλο επίπεδο να νομιμοποιήσεις την κλοπή από το να "κλέβεις". Επίσης ναι, υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν την μουσική τους, κατεβάζουν τις ταινίες που θέλουν εάν δεν την δουν στο σινεμά και θα αγοράσουν το dvd όταν βγει στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, κάνει το ίδιο με τα anime που δεν έχουν γίνει licensed ακόμα και κατεβάζουν σειρές που θα κάνουν χρόνια ή δεν θα 'ρθουν ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση. Παρότι κάποιες από τις ενέργειες αυτές είναι παράνομες (σε μικρότερο βαθμό από αυτό που περιγράφεις), δεν θα ζητούσα ποτέ να νομιμοποιηθεί αυτή η δράση.

Νομίζω καταλαβαίνεις την διαφορά...

;)

Link to comment
Share on other sites

Τα περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι όλα "μπούρδες", εχω πληρώσει 3-4 φορές τα ίδια δικαιώματα επειδή άλλαξε το μέσον διάθεσης του προϊόντος στην αγορά.

Το αν η βιοσημότητα του iPhone εξαρτάτε από τα πνευματικά δικαιώματα τότε κάπου οι λογιστές της Apple έκαναν λάθος.

Όσο για τα Media που κρατάμε στους δίσκους μας τα δικαιώματα έχουν πληρωθεί με έμμεσους τρόπους (πολλαπλάσια του ενός) στους δικαιούχους, τηλεόραση, ράδιο, video club, κινηματογράφος.

Γιατί δηλαδή όταν εχω πληρώσει τα δικαιώματα την πρώτη φορά στον κινηματογράφο να τα ξαναπληρώσω και την δεύτερη φορά που ίσως τύχη να πάω με έναν άλλο φίλο η και τρίτη φορά αν θα την νοικιάσω να την δω στο σπίτι με την οικογένεια μου η ακόμα και τέταρτη φορά έμμεσα από την τηλεόραση εξαναγκάζοντας με να βλέπω διαφημίσεις.

Ποιος είναι ο κλέφτης ακόμα δεν κατάλαβα.

 

Τελικά αν είναι να πληρώνουμε μόνο για το μέσον διάθεσης (και τα πνευματικά δικαιώματα μόνο την πρώτη φορά) τότε θα γίνω ο καλύτερος πελάτη τους.

 

Για το αν θα πρέπει η όχι να πειράζουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε νομίζω ότι δεν πέφτει λόγω σε κανέναν τι θα κάνουμε με το αντίτιμο των χρημάτων που πληρώσαμε.

 

Έχουμε καταντήσει, όλοι οι κατέχοντας να έχουν δικαιώματα και οι απλοί πολίτες μόνο υποχρεώσεις.

http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).
Link to comment
Share on other sites

Τα περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι όλα "μπούρδες", εχω πληρώσει 3-4 φορές τα ίδια δικαιώματα επειδή άλλαξε το μέσον διάθεσης του προϊόντος στην αγορά.

Το αν η βιοσημότητα του iPhone εξαρτάτε από τα πνευματικά δικαιώματα τότε κάπου οι λογιστές της Apple έκαναν λάθος.

Όσο για τα Media που κρατάμε στους δίσκους μας τα δικαιώματα έχουν πληρωθεί με έμμεσους τρόπους (πολλαπλάσια του ενός) στους δικαιούχους, τηλεόραση, ράδιο, video club, κινηματογράφος.

Γιατί δηλαδή όταν εχω πληρώσει τα δικαιώματα την πρώτη φορά στον κινηματογράφο να τα ξαναπληρώσω και την δεύτερη φορά που ίσως τύχη να πάω με έναν άλλο φίλο η και τρίτη φορά αν θα την νοικιάσω να την δω στο σπίτι με την οικογένεια μου η ακόμα και τέταρτη φορά έμμεσα από την τηλεόραση εξαναγκάζοντας με να βλέπω διαφημίσεις.

Ποιος είναι ο κλέφτης ακόμα δεν κατάλαβα.

 

Τελικά αν είναι να πληρώνουμε μόνο για το μέσον διάθεσης (και τα πνευματικά δικαιώματα μόνο την πρώτη φορά) τότε θα γίνω ο καλύτερος πελάτη τους.

 

Για το αν θα πρέπει η όχι να πειράζουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε νομίζω ότι δεν πέφτει λόγω σε κανέναν τι θα κάνουμε με το αντίτιμο των χρημάτων που πληρώσαμε.

 

Έχουμε καταντήσει, όλοι οι κατέχοντας να έχουν δικαιώματα και οι απλοί πολίτες μόνο υποχρεώσεις.

 

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου... Αλλωστε κι εγω οτι ταινια εχω δει κατεβασμενη ειναι αυτη που δεν προκειται να πληρωσω για να δω!

Αλλα ολα αυτα που λες δεν εχουν να κανουν με το τηλεφωνο και τα προγραμματα του! Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο! Οπως εγραψαν στην συζητηση για το παραδειγμα με το αυτοκινητο οτι το αγοραζεις και μετα το φτιαχνεις και το πειραζεις ετσι θα μπορεις να κανεις με το κινητο. Μονο που στο αυτοκινητο αμα το πειραξεις δεν εχεις εγγυηση! Ας πειραζες λοιπον το iphone αλλα μετα να μην ειχες ουτε itunes,appstore ουτε τιποτα επισημο. Τοτε σιγουρα πολλοι θα το σκεφτοντουσαν!!!

Link to comment
Share on other sites

Η apple έχει δίκιο, δεν μπορείς να πάρεις το τηλέφωνο να το κάνεις χειριστήριο για βαλλιστικό πύραυλο (ιδέα του minos, σε λίγο στο appstore :lol: ) και μετά να ζητάς να στο φτιάξει άμα χαλάσει επειδή του έχεις βγάλει τα μάτια.

Η συσκευή πωλείται και την αγοράζεις όπως ακριβώς στην δίνει η apple και συμφωνείς με την αγορά και στους όρους. Αυτό για τον παραλληλισμό με αυτοκίνητο είναι π@π@ριές και δεν έχει λογική. Θα πάρεις ένα κανονικό αυτοκίνητο, θα το κόψεις από πάνω, θα του αλλάξεις μηχανή, θα το σηκώσεις και όταν το βάλεις σε 2 μέτρα λάσπη θα κατηγορείς την εταιρεία γιατί έμεινες και έμπασε νερά;

Το δικαίωμα να το κάνω ότι θέλω το έχω έτσι κι αλλιώς, το έχω αγοράσει και το κάνω addon στην καφετιέρα μου. Αυτό που προσπαθεί η apple να μην γίνει είναι να μην είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε δεν έχει την έγκρισή της και νομίζω ότι αυτό είναι θεμιτό από μέρος της.

edit: όσο για τα πνευματικά δικαιώματα, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα...

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω κανένας (λογικός) που έχει πειράξει την συσκευή του μετά να ζητήσει ευθύνες από την κατασκευάστρια εταιρεία.

 

A DMCA exemption for cell phone "jailbreaking" -- liberating iPhones and other handsets to run applications from sources other than those approved by the phone maker. More than a million iPhone owners have "jailbroken" their iPhones in order to use applications obtained from sources other than Apple's own iTunes "App Store." Apple has taken the position that any modification of an iPhone's software to enable the use of applications from other sources violates the DMCA.

 

!!!!!!!!!!

http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω κανένας (λογικός) που έχει πειράξει την συσκευή του μετά να ζητήσει ευθύνες από την κατασκευάστρια εταιρεία.

 

Στις ΗΠΑ δεν ήταν η θεά που αγόρασε αυτοκίνητο και νόμιζε ότι το cruise control είναι αυτόματος πιλότος και θα την πήγαινε σπίτι της; Έκανε μήνυση και πήρε λεφτά. Άσε μην το ψάχνεις!!!!

 

Γενικά δεν είμαι αντίθετος στο hacccking όταν αυτό δεν αποφέρει χρήματα σε αυτόν που το κάνει. Απλά οι εταιρείες νομίζουν ότι είμαστε καταναλωτές μόνο και θέλουν να μας βυζαίνουν από παντού. Εμ δεν είμαστε, είμαστε άνθρωποι που καταναλώνουμε !

Σαφέστατα τις χαζομάρες που κατεβάζω από τορεντάδικα δεν θα τα νοίκιαζα ούτε με 0,01 ευρώ το χρόνο και τα λίγα προγράμματα που μου αποφέρουν χρήματα τα έχω αγορασμένα. Τώρα άμα πιστεύει κάποιος ότι βάζοντας τη μαγική κλανιά στο appstore 1 ευρώ, τον κλέβουμε εμείς, είναι γελασμένος.

Τα χρήσιμα πράγματα συνήθως τα αγοράζουμε. Εξαιρούνται κάτι κουλά λογισμικά που κοστίζουν 15000 και το θες να χρησιμοποιήσεις ως ιδιώτης το 1%.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Πάω αύριο και αγοράζω ενα iPhone. Την ίδια μέρα στέλνω μια επιστολή στη μαμά Apple με την οποία δηλώνω οτι ΔΕΝ με ενδιαφέρει η εγγύηση και οτιδήποτε συμβεί στη συσκευή μου, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Μπορώ να κάνω ΕΠΙΣΗΜΑ και ΝΟΜΙΜΑ jailbrake? Απο τη στιγμή που η συσκευή μου ανήκει και την έχω αγοράσει, μπορώ να κάνω ο,τι θέλω.

 

Αν αγοράσω ενα αυτοκίνητο και πάω και του βάλω turbo και πρόγραμμα και μετά απο 1 μήνα σπάσει ο κινητήρας, φυσικά και δεν θα έχω την απαίτηση απο την αντιπροσωπεία να με καλύψει. Αναλαμβάνω την ευθύνη και γνωρίζω τι κάνω, πριν το κάνω.

 

Το jailbrake δεν έχει να κάνει με copyrights. Εχει να κάνει με τα Ελληνικά που η Apple τόσο καιρό ΔΕΝ μας δίνει και μας αγνοεί επιδεικτικά, έχει να κάνει με το Bluetooth που η Apple έχει κλειδώσει και ΔΕΝ μας αφήνει να μοιραστούμε αρχεία. Εχει να κάνει με πολλά πολλά ακόμα, τα οποία φυσικά και δεν παραβιάζουν κανενός είδους copyright.

 

Στην τελική είτε το νομιμοποιήσουν είτε όχι, δε νομίζω οτι απασχολεί και κανέναν ιδιαίτερα. Αυτό που είναι να κάνουμε το κάνουμε έτσι κι'αλλιώς. Λίγοι είναι αυτοί που δεν κάνουν jailbrake επειδή είναι παράνομο. Αντίθετα γνωρίζω πολλούς που δεν το επιχειρούν είτε γιατί δεν γνωρίζουν, είτε γιατί φοβούνται μήπως πάθει κάτι η συσκευή κλπ.

Phantom Of The Opera
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι εκεί το θέμα παίδες. Το έχει πει και η ίδια η Apple ως επιχείρημα ότι το jailbreak είναι τρόπος να αποκτάς σπασμένες εφαρμογές. Oυσιαστικά πιστεύω αυτό είναι το πρόβλημα της. Και μάλιστα έχει και δίκιο. Τα περί εγγύησης κτλπ μάλλον βλακεία ακούγονται
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι εκεί το θέμα παίδες. Το έχει πει και η ίδια η Apple ως επιχείρημα ότι το jailbreak είναι τρόπος να αποκτάς σπασμένες εφαρμογές. Oυσιαστικά πιστεύω αυτό είναι το πρόβλημα της. Και μάλιστα έχει και δίκιο. Τα περί εγγύησης κτλπ μάλλον βλακεία ακούγονται
+1

Επίσης και η εγγύηση παίζει ρόλο, εάν κάνεις jailbreak και δημιουργήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα ή εγκαταστήσεις μια εφαρμογή που θα σου κάνει το τηλ. "κουλουβάχατα", τώρα θα σου πει "καλά να πάθεις", ενώ εάν νομιμοποιηθεί η διαδικασία του jailbreak ανοίγει ο δρόμος για νόμιμο unlock σε οποιοδήποτε πάροχο (που εάν κάνει κάτι η apple για να το ξανακλειδώσει μπορεί να πέσουν και μηνύσεις) και άλλα πολλά με την εγγύηση της apple.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Associated Press αναφέρει μια πολύ σημαντική είδηση σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά το jailbreak θα επιτρέπεται και με το νόμο πλέον στις ΗΠΑ!

H απόφαση έρχεται από το Library of Congress, το οποίο ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την κατάσταση του jailbreak/unlock νομιμοποιώντας το πλήρως!

 

 

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για το downloading εφαρμογών που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple αλλά και για τη χρησιμοποίηση κινητών τηλεφώνων και σε άλλα δίκτυα.

 

WASHINGTON – Owners of the iPhone will be able to break electronic locks on their devices in order to download applications that have not been approved by Apple. The government is making that legal under new rules announced Monday.

 

The decision to allow the practice commonly known as “jailbreaking” is one of a handful of new exemptions from a federal law that prohibits the circumvention of technical measures that control access to copyrighted works. Every three years, the Library of Congress authorizes such exemptions to ensure that existing law does not prevent non-infringing use of copyrighted material.

 

Another exemption will allow owners of used cell phones to break access controls on their phones in order to switch wireless carriers.

 

H νομοθετική ρύθμιση αναφέρει:

 

(2) Computer programs that enable wireless telephone handsets to execute software applications, where circumvention is accomplished for the sole purpose of enabling interoperability of such applications, when they have been lawfully obtained, with computer programs on the telephone handset.

 

(3) Computer programs, in the form of firmware or software, that enable used wireless telephone handsets to connect to a wireless telecommunications network, when circumvention is initiated by the owner of the copy of the computer program solely in order to connect to a wireless telecommunications network and access to the network is authorized by the operator of the network.

 

 

Σπουδαία εξέλιξη πραγματικά!

 

[iPhoneTech.gr via news.yahoo]

Edited by sakiss
Link to comment
Share on other sites

OMFG

 

Χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Ειλικρινά όμως! :lol:

 

Αυτό όμως τι σημαίνει; Εμάς πού μας συμφέρει;

Edited by one_tree_hill
Link to comment
Share on other sites

OMFG Χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Ειλικρινά όμως! :lol: Αυτό όμως τι σημαίνει; Εμάς που μας συμφέρει;

 

Αν επιστρεψεις για επισκευη συσκευη που εχεις κανει JB, δεν θα μπορουν πλεον να σου πουν οτι ειναι εκτος εγγυησης γιατι χρησιμοποιησες παρανομο λογισμικο :rolleyes: Λεω εγω τωρα :D

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω, δεν έχει η Apple το δικαίωμα να μη δεχτεί τη συσκευή;
Link to comment
Share on other sites

Guest lagoudakis
Δε νομίζω, δεν έχει η Apple το δικαίωμα να μη δεχτεί τη συσκευή;
θα την δεχτει απλα θα σε βγαλουν εκτος εγγυησης,το ιδιο ισχυει και με την htc αν τους πας συσκευη με μαγειρεμενη ρομ
Link to comment
Share on other sites

θα την δεχτει απλα θα σε βγαλουν εκτος εγγυησης,το ιδιο ισχυει και με την htc αν τους πας συσκευη με μαγειρεμενη ρομ

 

Ναι αλλα τωρα με αυτη την αποφαση δεν θα μπορει γιαυτο το λογο να στη βγαλει εκτος εγγυησης. Πιθανως να ανακαλυψει / σκαρφιστει κατι αλλο, αλλα οχι πλεον γιαυτο ;)

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση της Apple στο Cult of Mac...

 

http://iappshellas.gr/?p=516

 

...το Jailbreak ακυρώνει την εγγύηση; Ναι, την ακυρώνει!

 

Υ.Γ.: Αν καταλάβουν πως η συσκευή σου είναι JB, σωστά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

iAppsHellas.gr : Νέα και εφαρμογές για το iOS από Έλληνες για Έλληνες και… όχι μόνο!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Η απάντηση της Apple στο Cult of Mac...

 

http://iappshellas.gr/?p=516

 

...το Jailbreak ακυρώνει την εγγύηση; Ναι, την ακυρώνει!

 

Υ.Γ.: Αν καταλάβουν πως η συσκευή σου είναι JB, σωστά;

 

 

 

σωστα:rolleyes:

s4, 5s
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

καταρχήν καλησπέρα

η apple the θεωρεί το jailbreak παράνομο, και στο multirama έχουν ως εκθεσιακό ipad 2 με jailbreak .LOL

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Jailbreak... αξίζει ή όχι;

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...