Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 - Android Development

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 12χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

H εφαρμογη θα διαγραφει αλλα οχι τα αρχεια που κρατησε backup και που βρισκονται στο /sdcard/titanium backup.ετσι με το που βαλεις την νεα ρομ εγκαθιστας παλι απο play το titanium και επαναφερεις τις εφαρμογες σου

Και που φυλάγονται τα backups?διαγραφοντας την ρομ δεν διαγράφεται και η εφαρμογή Titanium?

η εφαρμογή χάνεται αλλά δημιουργείται ένας φάκελος στην sd "titanium backup" στο fat 32 μέρος ...

Χρήστο είσαι με speech to text ; πως γίνεται να μην σε προλαβαίνει κανένας ;

btw αυτή την στιγμή είμαι με ubuntu στον υπολογιστή (με stick) πως μπορώ να "δω" ένα data.img ή .ext4 ?

Edited by mimo

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Για τα data.img επειδή ειναι συμπιεσμένο δε ξέρω αν μπορείς να το δεις.Αλλά για το ext4 βάλε την κάρτα μνήμης σου και θα το δεις κάπου στο "υπολογιστής μου" υποθέτω

...... παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι το ext4 το έκανα μεν από το pc αλλά το ξαναφόρμαρα μέσα από το 4ext recovery

Απ το pc φαντάζομαι την φόρμαρες με το minitool partition....Αυτό το μέσα από το 4ext recovery πως το κάνουμε? Το είχα απορία πάντα :O

Πρέπει να περάσω άλλο recovery εκτός από το CWM-based Recovery v5.0.2.6 που έχω (αρχαίο??) ?

Ή μήπως εννοείς το *.apk απ το play??

Πρέπει να σ' έχω στείλει ε? Ούτε τα βασικά μιλάμε.....:lol:

EDIT: Κανένας?? άντε ρε παιδιά και πρέπει να φορμάρω....με τρώει το χέρι μου.....

Υ.Γ. Αυτή τη φορά δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά :p.

Edited by demakhs

Το 4ext recovery έχει ένα μενού που λέγεται ext3-4ext-ext4. Πας σε αυτό και επιλέγεις το wipe | format ext4 και θα στο φορμάρει σε ext4.

Αν είσαι με magldr υπάρχουν 2 τρόποι να περάσεις το 4ext recovery.Eννοείται ότι φορμάρισμα του ext partition συνεπάγεται σβήσιμο των ρομ που έχεις σε αυτό ή των αρχείων της nand rom που βρισκονται εκει με κάποιο script π.χ. link2sd.Oπότε θα μπεις στο υπάρχον recovery που έχεις τώρα και θα κάνεις ένα backup απο την επιλογή backup and restore.Το backup απο το recovery που έχεις τώρα,ειναι συμβατό με το 4ext recovery.

1.Ξανακάνεις τα partitions κατεβάζοντας το ανάλογο partition απο αυτά που έχω στον οδηγό,στην ενότητα για τον magldr.Eτσι θα έχεις στην nand στην θέση magldr--->ad recovery το 4ext recovery.

2.Aν δε θες να χρησιμοποιήσεις pc για να ξαναφορμάρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 4ext recovery που τρέχει από την κάρτα sd.Kατεβάζεις από http://goo.im/devs/Xylograph/Various/Recoveries/SD το αρχείο recovery_4EXT2.2.7_leo_sd.zip.

Αποσυμπιέζεις και βάζεις στην κάρτα το φάκελο 4extrecovery

Πας magldr--->services--->boot settings--->ad sd dir και επιλέγεις το φάκελο 4extrecovery.Μετά πας magldr-->boot ad sd και ξεκινά το 4ext recovery.Κάνεις format το sd-ext partition και συνεχίζεις με την εγκατάσταση της ρομ.

Y.Γ. Kάνεις ή δεν κάνεις πλάκα εμένα δε με ενοχλεί και μάλιστα μου αρέσει που το θέμα μας εδώ έχει μια ευχάριστη νότα.

Edited by bbbb

Άργησες και τα κανα μαντάρα...:mad:

Μέχρι το σημείο να πατάω το 8. ad recovery και να μου γράφει κάτι με κόκκινα γράμματα "no boot sources"....κρύος ιδρώτας...:worry:

toolkit-->repartition-->format την κάρτα-->minitool-->έβαλα τη jellybean σαν nand με dataext (πςςςςςςςςςςς)-->αλλά είχα ξεχάσει το 320-->πάλι απ' την

αρχή λοιπόν.... μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση....... και, χα χα χα χα..... νάτο και το μήνυμα με τις οδηγίες σου....ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ....$#%^$*%^@^*(??¨"@@

Τώρα να σου πω ευχαριστώ????? grrrrrrrrrrrr

Έφταιγε η φαγούρα στο χέρι γμτκρτ μου....

Εκεί που λες για τα partitions, προφανώς θα κατεβάσω το 220 έως 330 και τρέχω το daf.exe από το usbflasher?

Καλά δίνω ρέστα σήμερα.

Ναι θα κατεβάσεις αυτο το πακέτο και αφού το αποσυμπιέσεις θα βρεις αυτό που λέει 320 και θα το αποσυμπιέσεις και θα το τρέξεις για να περαστεί

EDIT

Οσοι είστε με windows mobile δείτε και έναν ακόμη android loader ειδικά για τις nativesd roms και το 4ext recovery http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=33174747

Eπισης υπάρχει περίπτωση για τις nativesd roms να δει κάποιος καλύτερη απόδοση αν με κάποιο πρόγραμμα όπως το sd boost βάλουμε την τιμή για το buffer της sd σε 4096 ή 8192

Edited by bbbb

Σωκράτη δες τι voύμερα μου δίνει η sandisk 8gb ultra1 μέσα από την nexushd2 jellybean nativesd.Δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι το ext4 το έκανα μεν από το pc αλλά το ξαναφόρμαρα μέσα από το 4ext recovery

Χρήστο για να το έχουμε υπ' όψιν μας.

Ξαναφορμάρισα την κάρτα μέσα από το recovery και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.:)

Συνολικό σκορ:3229

SD Card read : 16,7

SD Card write : 10,7

Tο τεστ μέσα από τη NativeSD του tytung και η Rom πετάει. Καμιά σχέση με πριν. Μέρα με τη νύχτα!

Και ενώ έκανα εγκατάσταση της Rom από την αρχή μου την επανέφερε στημένη όπως την άφησα πριν το format. Πως έγινε αυτό;

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Ωραια.Μηπως τα επανεφερε απο το αντιγραφο του gmail; αλλα και παλι ειναι λιγο περιεργο να τα εφερε ακριβως.

Ωραια.Μηπως τα επανεφερε απο το αντιγραφο του gmail;

Που να ξέρω ρε φίλε!!:happy:

Ας μας πει ο demakhs!!!:lol::p:lol:....:respect:

Και γιατί εξαφανίστηκε η επιλογή Screenshot από το μενού του (κρατώντας πατημένο) power???

EDIT:Το ενεργοποίησα μέσα από τις ρυθμίσεις.

Edited by sso
Προσθήκη screenshot

Η επιλογή αυτή ειναι στις ρυθμίσεις--->system--->power menu.Αν ξαναεγκαταστήσεις την ρομ, στο /system partition που στην ουσία για τις nativesd ειναι στο sd-ext/NativeSD/Ονομα φακέλου ρομ/system γίνεται φορματ ή σωστότερα διαγράφονται τα περιεχόμενά του πριν την επανεγκατάσταση της ρομ μέσω του aroma.O φάκελος όμως sd-ext/NativeSD/Ονομα φακέλου ρομ/data που περιέχει τις εφαρμογές χρήστη,ρυθμίσεις κτλ αν βάλεις από πάνω την ρομ δε σβήνεται αυτόματα οπότε αν επανεγκαταστήσεις την ρομ θα έχεις πάλι τις εφαρμογές σου.Εκτος και αν επιλέξεις wipe κατά την εγκατάσταση από τον aroma κάτι που όμως νομίζω ότι το έχει μόνο η nexushd2 jb ως επιλογή.

Από την άλλη όμως εσύ έκανες φορματ στο sd-ext partition απο το 4ext recovery οπότε έπρεπε να σβηστούν όλα τα περιεχόμενα.Δε ξέρω φίλε,μπερδεύτηκα :lol::lol:

Πριν κάνω το format από το 4ext-recovery πήρα ένα backup. Αυτό το backup κράτησε πολύ περισσότερη ώρα απ' ότι συνήθως.

Μήπως όταν έχουμε και NativeSD Rom παίρνει κάποιο backup κι από την NativeSD Rom;

Πριν ξαναεγκαταστήσω την NativeSD έκανα Restore του backup που είχα πάρει;)

Πες το ρε φίλε ότι έκανες restore και ψάχνουμε φαντάσματα :lol:.Οταν παίρνεις backup από το recovery παίρνει backup και το sd-ext που περιέχει ολόκληρη την nativesd rom.Υπόψιν ότι αν έχει κάποιος nand android τότε γίνεται μέσα από το 4ext recovery κανονικό full backup που περιέχει ταυτόχρονα και την nand android rom και όλες τις nativesd που έχουμε στο sd-ext.Αν έχουμε wm ή wp7 πρέπει να πάμε backup and restore--->advanced backup--->sd-ext για να έχουμε backup των nativesd rom μας.Το backup αυτό αποθηκεύεται στο φάκελο της sd clockworkmod/backup/advanced backup/sdext για όποιον θέλει να το κρατήσει και στο pc του

Ξαναφορμάρισα την κάρτα μέσα από το recovery και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.:)

Συνολικό σκορ:3229

SD Card read : 16,7

SD Card write : 10,7

Όταν εννοείς ξαναφορμάρισες την κάρτα, εννοείς το ext4 κομμάτι ή το FAT 32? Βλακεία ερώτηση?:wacko:

Και όταν εννοείς μέσα από το recovery, το 4ext recovery ή το άλλο το απλό?

Και το σκορ που αναφέρεις το πέτυχες στην samsung των 9,90 ?!? :blink:....τι λε ρε θηρίο.....

Μήπως τα χεις παραποιήσει λίιιιιιιγο τα στοιχεία ρε παλιοπαπακωνσταντίνου? λίγο λέω, όχι όπως η λίστα λαγκαρντ.. :lol:

Ή πάτησες το κουμπάκι "overclock"????:X

Στην nativesd του tytung: σκορ 3068/write 5,4/read 13,1

και είναι η γ κ ρ ι - κ ό κ κ ι ν η sandisk ultra...θα βάλω τα κλάματα.....:cry:

Ας μας πει ο demakhs!!!

Ο demakhs το χει κάψει φίλε μου τώρα τελευταία...προσπαθεί ακόμα να αποκωδικοποιήσει εκείνο το εξωγήινο μήνυμα

του bbbb.......άσε που κατάφερε και πέρασε και nativesd rom!! Τα χει ξεπεράσει τα όριά του για το τελευταίο μήνα!

Μη ζητάς παραπάνω, θα βραχυκυκλώσω!

EDIT: Ώπα.....έπιασα τα 300?? κερδίζω κάτι???

Edited by demakhs

Το 4ext recovery έχει ένα μενού που λέγεται ext3-4ext-ext4. Πας σε αυτό και επιλέγεις το wipe | format ext4 και θα στο φορμάρει σε ext4.

Επισης υπάρχει και μια επιλογή που σου λέει αν τα partition έχουν σωστό alignment ή σε απλά ελληνικά αν είναι σωστά "ευθυγραμμισμένα" :p Πας στο 4ext recovery--->advanced--->check partition alignment και βλέπεις τι θα βγάλει.Αν λέει "your fat32 partition is perfectly aligned" και "your first sd-ext partition is perfectly aligned" είσαι οκ.Αν λέει "non perfectly aligned,you may consider repartitioning" μπορείς να πας στην επιλογή advanced--->partition sd card και να ξανακάνεις το sd-ext partition.Εννοείται ότι στην κάρτα θα γίνει φορματ (μια επιλογή που λέει save my fat32 partition δε δούλεψε σωστά--->ευτυχώς είχα κρατήσει backup στο pc) oπότε κρατάς backup στο pc και το fat32 κομμάτι της κάρτας

Επισης πιο πάνω έγραψα και για την αλλαγή του sd cache στην κάρτα.Με την εφαρμογή sd booster έβαλα το sd cache στα 8192.Ετσι με αυτές τις αλλαγές με την 8αρα κάρτα η nexushd2 jb πετάει και το σκορ (που προσωπικά δε δίνω σημασία στα νούμερα αλλά στο "feeling" που λαμβάνω χρησιμοποιώντας την συσκευή,παρόλα αυτά τα νούμερα υπάρχουν για κάποιο σκοπό) μου δίνει πάνω από 22mb read/write

Τώρα ψάχνω να βρω πως θα "ευθυγραμμίσω" τα partition και στην 32αρα γιατί το 4ext κάνει μέχρι 4gb sd-ext ενώ εγώ θέλω 6gb για τις ρομ που θέλω να έχω.

Όταν εννοείς ξαναφορμάρισες την κάρτα, εννοείς το ext4 κομμάτι ή το FAT 32? Βλακεία ερώτηση?:wacko:

Το ext4 ξαναφορμάρισα

Και όταν εννοείς μέσα από το recovery, το 4ext recovery ή το άλλο το απλό?

Από το 4ext recovery

Και το σκορ που αναφέρεις το πέτυχες στην samsung των 9,90 ?!? :blink:....τι λε ρε θηρίο.....

Ναι, ναι...έτσι για να μη χλευάζεις τη καρτούλα της samsung:lol:

Μήπως τα χεις παραποιήσει λίιιιιιιγο τα στοιχεία ρε παλιοπαπακωνσταντίνου? λίγο λέω, όχι όπως η λίστα λαγκαρντ.. :lol:

Ή πάτησες το κουμπάκι "overclock"????:X

No...No

Στην nativesd του tytung: σκορ 3068/write 5,4/read 13,1

και είναι η γ κ ρ ι - κ ό κ κ ι ν η sandisk ultra...θα βάλω τα κλάματα.....:cry:

:(

Ο demakhs το χει κάψει φίλε μου τώρα τελευταία...προσπαθεί ακόμα να αποκωδικοποιήσει εκείνο το εξωγήινο μήνυμα

του bbbb.......άσε που κατάφερε και πέρασε και nativesd rom!! Τα χει ξεπεράσει τα όριά του για το τελευταίο μήνα!

Μη ζητάς παραπάνω, θα βραχυκυκλώσω!

:lol:

EDIT: Ώπα.....έπιασα τα 300?? κερδίζω κάτι???

Πάρε μια samsung!!!...χαχα

EDIT: Και τα partitions(fat32 & ext)...are perfectly aligned

Γιατί όμως το ext partition μου λέει ότι είναι ext3;;

Είναι ext4!!!

Edited by sso

Γίνεται μέσα από το android να βλέπω κάποια αρχεία που υπάρχουν στα WP, όπως φωτογραφίες ή τραγούδια ;

Οχι δε γίνεται.Γίνεται όμως να βλέπεις κάποια αρχεία του fat32 partition (φωτό,mp3 κτλ που έχεις στο android) μέσα από τα wp μόνο όμως αν έχεις κάνει το fat32 partition με τα extracab αρχεία τα οποία όμως δεν ειναι συμβατά με τις τελευταίες wp roms.Αν έχεις κάνει το fat32 με τις οδηγίες του βίντεο και το mini tool partition,δε γίνεται δυστυχώς

Edit

Σχετικά με την επιλογή του 4ext recovery --->advanced--->partition my sd card--->save my fat32 partition λειτουργεί κανονικά εφόσον στο fat32 partition ο ελεύθερος χώρος ειναι περισσότερος από τον χρησιμοποιούμενο.Φυσικά αυτό δεν αναιρεί την αξία του να κρατάμε backup απλά το αναφέρω ότι υπάρχει ως επιλογή.

Edited by bbbb

Φορμαρα την sd και όταν διαλέξω το pc να την βλέπει σαν σκληρό δεν την βλέπει. Οταν διαλέξω active sync την βλέπει. Επίσης το κινητό την βλέπει. Το sd format δεν την βλέπει. Καμία ιδέα;

Από android δοκίμασες? Να τρέχει δηλαδή android το κινητό και συνδέοντας το καλώδιο,κατεβάζεις την μπάρα και επιλέγεις σύνδεση usb για αντιγραφή αρχείων

Είχα native sd. Κάτι έβαλα μέσα στην sd και δελ λειτουργούσε η ρομ. Μετά φορματ και ξανά πέρασα native sd αλλα to play store δεν μου κατέβασε εφαρμογές. Ξανά φορματ και πλέον η sd δεν διαβάζεται όταν στο κινητό διαλέξεις την επιλογή να φαίνεται στο PC σαν εξωτερικός δίσκος. Εννοείται ότι το κινητό είναι στην αρχική του μορφή windows 6,5. Επίσης η partition εφαρμογη την διαβάζει ως επίσης όταν κανεις active sync. Η εφαρμογή sd format δεν την διαβάζει.