bbbb Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 (edited) Το extrom άστο καλύτερα απενεργοποιημένο.Κάτι λάθος έχει γίνει στην εγκατάστασή σου ή κάτι έγινε corrupted λόγω του extrom.Σε magldr τουλάχιστον ειναι γνωστό ότι σε android αυτά τα τελευταία 24mb της nand (extrom στον clk) όταν ειναι ενεργοποιημένα,ενδέχεται να δημιουργήσουν data corruption.Εγώ τρέχω απο την nand tytung v2.7 και απο το sboot την cm9ight και όλα πάνε καλά.Τώρα έβαλα και στο tboot την aokp και δεν έχω πρόβλημα.Μου βγάζει στην αρχή το multiboot μενού και επιλέγω όποια θέλω.Τώρα λέω για δοκιμή, να βάλω και την paranoid στο vboot.Πάντως προσωπική μου άποψη ειναι ότι τελικά για τις Nativesd roms βολεύει περισσότερο ο magldr μιας και στον clk κάθε φορά που θέλεις να αλλάξεις ρομ, πρέπει αφού τρέξεις την εφαρμογή nativesd multiboot ώστε στο φάκελο NativeSD να βάλει τα σωστά αρχεία να μπαίνεις στο recovery και να φλασάρεις το sboot ή να περάσεις tboot,vboot κτλ που όμως τουλάχιστον προς το παρόν,θέλει editing scripts ή fastboot εντολές. Edited September 12, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anothersunnyday Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 Θα ξαναπεράσω λοιπόν ξανά την NAND και βλέπουμε. Τον cLK δεν τον αλλάζω, μου αρέσει πολύ. Παράθεση Φιλικά : Κωστής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ODY07 Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 ΛΟΙΠΟΝ παιδια τώρα κουφάθηκα Νόμιζα ότι είχα δημιουργήση ext4 παλιότερα και πήγα και εγκατέστησα μια Nativesd ρομ . όλα παιζουν στην NativeSd . Τώρα κοιτάω και το ext είναι 2 και όχι 4 . Εγώ νόμιζα ότι μόνο σε ext4 μπορούμε να βάλουμε nativesd Παράθεση Samsung Galaxy S3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 (edited) Kαι εγώ έτσι νόμιζα αλλά το ίδιο λένε και οι δημιουργοί της μεθόδου,ότι δηλαδή χρειάζεται ext4 partition http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1869673 Από ταχύτητα πως σου φαίνεται; Θα ξαναπεράσω λοιπόν ξανά την NAND και βλέπουμε. Τον cLK δεν τον αλλάζω, μου αρέσει πολύ. Nαι και μένα μου αρέσει ο clk με τις δυνατότητες για το partitioning που δίνει και γενικά τον τρόπο που λειτουργεί Edited September 12, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anothersunnyday Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 Το extrom άστο καλύτερα απενεργοποιημένο.Κάτι λάθος έχει γίνει στην εγκατάστασή σου ή κάτι έγινε corrupted λόγω του extrom. Τελικά ήταν αυτό. απενεργοποίησα extrom ξαναπέρασα sboot & cm9lite και όλα καλά Παράθεση Φιλικά : Κωστής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ODY07 Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 Κοίτα Απο Ταχύτητα δεν είμαι Και Πολύ ευχαριστημενος . νιωθω οτι εχει πολλα lag. θα αλλαξω ext και θα αναφερω. Παράθεση Samsung Galaxy S3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 Κάνε το partition σε ext4 μέσα από το 4ext recovery και αφού ολοκληρωθεί πήγαινε στην επιλογή advanced--->file system check και τσέκαρε αν έχει κάποια σφάλματα και μετά στην επιλογή check partition alignment Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ODY07 Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 και μία ερώτηση Αμα φτιάξω ένα ext4 partition και κάνω recovery θα το κάνει ή όχι ??? Δηλαδη θα μπορώ να βάλω την rom που έχω τώρα πάνω μέσω backup ??? Παράθεση Samsung Galaxy S3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ODY07 Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 Κάνε το partition σε ext4 μέσα από το 4ext recovery και αφού ολοκληρωθεί πήγαινε στην επιλογή advanced--->file system check και τσέκαρε αν έχει κάποια σφάλματα και μετά στην επιλογή check partition alignment που τα έχει όλα αυτά ??? είμαι με magl και όχι με clk .... Τι είναι 4ext recovery ??? που το βρίσκω ??? Παράθεση Samsung Galaxy S3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 Δεν ειμαι σίγουρος 100% ότι θα μπορέσεις να επαναφέρεις σε ext4 partition το backup που έχεις τώρα από το ext2 partition σου.Aν ήταν ext3 το 4ext recovery έχει επιλογή για την μετατροπή του σε ext4 partition και αντίστροφα. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ODY07 Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 (edited) Δεν ειμαι σίγουρος 100% ότι θα μπορέσεις να επαναφέρεις σε ext4 partition το backup που έχεις τώρα από το ext2 partition σου.Aν ήταν ext3 το 4ext recovery έχει επιλογή για την μετατροπή του σε ext4 partition και αντίστροφα. Χωρίς να σου διαγράψει τπτ ??? έκανα την απόπειρα για να αλλάξω το exτ2 σε ext4 και όλα πήγαν καλά μετα το restore ..... ολα καλά δηλαδή..... Edited September 12, 2012 by ODY07 Παράθεση Samsung Galaxy S3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 (edited) Ωραία.Το 4ext recovery όταν κάνει την μετατροπή μεταξύ ext3 <--->ext4 κάνει backup το ext partition και μετά το επαναφέρει αυτόματα. Τι ειναι τώρα αυτό.Ειναι σαν το recovery που έχεις τώρα και ξεκινά από magldr--->ad recovery και έχει κάποιες επιπλέον δυνατότητες.Κανονικά το φλασάρεις όταν φλασάρεις τα partition απο την επιλογή magldr--->usb flasher To κατεβάζεις από http://goo.im/devs/Xylograph/Various/Recoveries αν δε θες να ξαναφλασάρεις τον magldr,μπορείς να βάλεις στην sd το φάκελο recovery που θα βρεις αποσυμπιέζοντας το αρχείο 4EXTRecoverySD.zip και στη συνέχεια πας στον magldr--->services--->ad sd dir και επιλέγεις το φάκελο recovery.Το ξεκινάς από την επιλογή του magldr boot ad sd και κάνεις αυτά που έγραψα πριν (check file system,alignment) και μετά πας πάλι στο magldr--->services--->ad sd dir και επιλέγεις το φάκελο NativeSD Edited September 12, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 (edited) Όλα καλά με την nativeSD εκτός από την εφαρμογή που δεν την κατάφερα να δουλέψει, αλλά δεν έγινε και τίποτα, μήπως παρατήρησε κάνεις με τον νέο cLK, αν μετά από φόρτιση με το τηλέφωνο κλειστό, αν το τηλέφωνο ανοίγει ή πρέπει να βγάλεις την μπαταρία; Το tboot και vboot δουλεύει με cLK; πως γίνεται; Edit: στην nand έχω την aokp v2 και στο ext4 την pa_v2. Έχω την εντύπωση πως η nativeSD τρέχει καλύτερα από ότι η nand :-P Edited September 12, 2012 by cb600f Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2012 (edited) Οντως με την τελευταία έκδοση του clk φαίνεται πως δεν ανοίγει το κινητό,αν το φορτίσουμε κλειστό.Ειχα πάνω το 4ext recovery που έτσι και αλλιώς,αν το φορτίζεις κλειστό,θέλει βγάλσιμο μπαταρίας ή reset απο το κουμπάκι.Ξαναφόρτωσα τον clk για να πάρει το κανονικό recovery που είχε πάνω και βλέπω ότι με κλειστό κινητό,όταν το φορτίζεις και πας να το ανοίξεις,δεν ανοίγει.Θέλει βγάλσιμο μπαταρίας ή reset απο το κουμπάκι. ΤO tboot δουλεύει και με την προηγούμενη έκδοση του clk.To vboot μόνο με την τελευταία έκδοση.Πας clk--->settings--->add sboot.Με το που προσθέσεις το sboot,η επιλογή θα αλλάξει σε add tboot και μετά αφού βάλεις και το tboot,θα αλλάξει σε add vboot Τώρα για να φλασάρεις το tboot ή vboot partition προς το παρόν δε βλέπω κάποια λύση του στυλ του flash_sboot_v2.zip οπότε μπορείς να το κάνεις με fastboot εντολές. 1.Κατεβάζεις αυτό και το αποσυμπιέζεις στο c:\ ώστε να ειναι c:\fastboot\αρχεία 2.Βάζεις τη συσκευή στον clk και συνδέεις το καλώδιο.Θα σου ζητήσει drivers και με το wizard επιλογής των windows,το πας στο C:\fastboot\Android USB Driver και περιμένεις να ολοκληρωθεί 3.Στο φάκελο fastboot βάζεις τα αρχεία zimage και initrd.gz της ρομ που θέλεις να μπουτάρεις από το tboot partition.Eστω ότι εκεί θέλεις να έχεις την aokp.Από την κάρτα μνήμης του κινητού και τον φάκελο ΝativeSD\AOKP παίρνεις τα αρχεία zimage και initrd.gz και τα βάζεις στο φάκελο fastboot 4.Εναρξη-->εκτέλεση--->cmd για να ξεκινήσει η γραμμή εντολών ή αν είσαι στα 7αρια shift και δεξι κλικ πάνω στο φάκελο fastboot και επιλογή "Γραμμή εντολών εδώ" 5.Δινεις τις παρακάτω εντολές cd c:\fastboot (εφόσον δεν είσαι ήδη μέσα στο φάκελο fastboot) fastboot -c "rel_path=AOKP nand_boot=0" -b 0x11800000 flash:raw tboot zImage initrd.gz 6.Περιμένεις να τελειώσει και είσαι έτοιμος 7.Εστω ότι τώρα θες από το vboot partition να μπουτάρει η paranoid.Παίρνεις τα αρχεία του φάκελου της sdcard Nativesd/PA και τα βάζεις στο φάκελο fastboot στο pc 8.Ανοιγεις την γραμμή εντολών και δίνεις τις παρακάτω εντολές cd c:\fastboot fastboot -c "rel_path=PA nand_boot=0" -b 0x11800000 flash:raw vboot zImage initrd.gz Αν τώρα θες π.χ. να ειναι η paranoid στο tboot partition και η aokp στο vboot τότε οι αντίστοιχες εντολές στο fastboot θα ήταν Για την paranoid fastboot -c "rel_path=PA nand_boot=0" -b 0x11800000 flash:raw tboot zImage initrd.gz Για την aokp fastboot -c "rel_path=AOKP nand_boot=0" -b 0x11800000 flash:raw vboot zImage initrd.gz Edited September 12, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Άκυρο σε όλα. Πέρασα στην nand την aokp, στο sboot την PA v2 και στο tboot την CM9ight. To Το πρόβλημα τώρα είναι πως δεν ανοίγει η aokp και με γυρνάει στο recovery. Θα δω τι π@π@ρι@ έκανα και θα επανέλθω. Στις PA και AOKP παίζουν τα παιχνίδια της Disney, δηλαδή where's my water/Perry ; edit: Πέρασα απο πάνω την AOKP και φαίνεται πως ανοίγει. Τώρα πρέπει να δοκιμάσω και το sboot. Υπάρχουν κάπου μαζεμένες όλες οι nativeSD roms; Edited September 13, 2012 by cb600f Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menioseten Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Απίστευτο πάντρεμα ταχύτητας και κατανάλωσης μπαταριάς http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1769081 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Τελικά μετά την ενεργοποίηση του sboot και tboot ,γίνεται να δουλέψει το Nativesd multiboot με τον τελευταίο cLK χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να τρέχουμε το flash_sboot_v2.zip Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliosk Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Δεν ειμαι σίγουρος 100% ότι θα μπορέσεις να επαναφέρεις σε ext4 partition το backup που έχεις τώρα από το ext2 partition σου.Aν ήταν ext3 το 4ext recovery έχει επιλογή για την μετατροπή του σε ext4 partition και αντίστροφα. σε επιβεβαιώνω απόλυτα, ετσι εγινε με την δικη μου την περιπτωση. :) Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ODY07 Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Παιδιά μία ερώτηση Έχει ανεβάσει κανένας την ένταση στο HD2 πραγματικά ??? Θέλω όταν χρησιμοποι΄ακουστικά να είναι πιο δυνατα γίνεται κάπως ??? Εχω βάλει το HD2 mic gain αλλά τπτ .... Παράθεση Samsung Galaxy S3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Παιδιά μία ερώτηση Έχει ανεβάσει κανένας την ένταση στο HD2 πραγματικά ??? Θέλω όταν χρησιμοποι΄ακουστικά να είναι πιο δυνατα γίνεται κάπως ??? Εχω βάλει το HD2 mic gain αλλά τπτ .... Με το volume+ γίνεται Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enick Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Φιλε ODY07 Ναι την ένταση των ακουστικών την ανεβασα εγω με το πρόγραμμα volum+ απο την επιλογή handset settings αν θυμάμαι καλά. το κατεβάζεις απο το market Φίλε bbbb μπορείς αν ξερεις βέβαια να μου πεις κανέναν νεο Kernel να κατεβάσω γιατι την typhoon rom που έχω γιατι ο r13 που έχει είναι πολύ παλιός! αν και ψήνομαι να δοκιμάσω τις νέες nativ sd rom αλλά επειδή η typhoon είναι απ' λίγες rom που μου έχει κάτσει τόσο καλά στο κινητό μου λέω να την κρατήσω ακόμα λίγο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ODY07 Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Ωραία το βρήκα μπορεί να μου πεί κάποιος τις ρυθμίεις του για να τις δοκιμάω ??? Παράθεση Samsung Galaxy S3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Φιλε ODY07 Ναι την ένταση των ακουστικών την ανεβασα εγω με το πρόγραμμα volum+ απο την επιλογή handset settings αν θυμάμαι καλά. το κατεβάζεις απο το market Φίλε bbbb μπορείς αν ξερεις βέβαια να μου πεις κανέναν νεο Kernel να κατεβάσω γιατι την typhoon rom που έχω γιατι ο r13 που έχει είναι πολύ παλιός! αν και ψήνομαι να δοκιμάσω τις νέες nativ sd rom αλλά επειδή η typhoon είναι απ' λίγες rom που μου έχει κάτσει τόσο καλά στο κινητό μου λέω να την κρατήσω ακόμα λίγο! H τελευταία typhoon έχει τον r14.Για πιο καινούριο θα πας σε ics rom.Και θα έλεγα να δεις την περίπτωση των nativesd roms Τελικά μετά την ενεργοποίηση του sboot και tboot ,γίνεται να δουλέψει το Nativesd multiboot με τον τελευταίο cLK χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να τρέχουμε το flash_sboot_v2.zip Οχι δε γίνεται να δουλέψει όπως πρέπει, είτε με την ενεργοποίηση του tboot,είτε χωρίς αυτό.Ο σκοπός του nativesd multiboot ειναι κάθε φορά που πατάς το κουμπί μιας ρομ που θες να τρέξεις,να αντιγράφει στο φάκελο NativeSD τα αρχεία zimage και initrd.gz της ρομ που θες να τρέξεις και στη συνέχεια με reboot να επιλέξεις από magldr boot ad sd για να μπουτάρει στην άλλη ρομ.Δηλαδή ρυθμίζεις τον magldr να μπουτάρει την sd από το φάκελο NativeSD και κάθε φορά ο magldr "βλέπει" τα νέα αρχεία στον ίδιο φάκελο και μπουτάρει την νέα ρομ. To θέμα με τον clk ειναι ότι δεν έχει δυνατότητα να διαβάσει απευθείας από φάκελο της sd και έτσι πρέπει να φλασάρεις το partition.Αφού φλασάρεις το partition ακόμη και να αλλάξεις τα αρχεία του φακέλου NativeSD στην κάρτα με την εφαρμογή ΝativeSD multiboot ο clk θα συνεχίσει να τρέχει την προηγούμενη ρομ,μέχρι να ξαναφλασάρεις το partition Eν τω μεταξύ προσπάθησα να φλασάρω και το vboot partition για την PA με τον τρόπο που έγραψα στην προηγούμενη σελίδα και ίσως έκανα εγώ κάτι λάθος ή κάτι δεν ειναι σωστό αλλά μου τα έκανε λίγο άνω-κάτω.Δηλαδή με το που φλάσαρα την PA στο vboot,μου πήγε στο vboot την aokp και στα sboot,tboot την cm9ight ή μάλλον σωστότερα στο tboot partition έβαλε τον ίδιο κερνελ που είχα και στο sboot και η pa δεν φλασαρίστηκε κάπου Καταλήγω λέγοντας ότι προς το παρόν σίγουρη μέθοδος για Nativesd rom από clk ειναι sboot και tboot.Από εκεί και πέρα έχουμε θεματάκι ή χρειαζόμαστε κάποιον να φτιάξει ένα εύκολο τρόπο φλασαρίσματος των partitions.Kαι στο xda στο θέμα του clk δεν είδα προς το παρόν κάποιον να λέει ότι φλάσαρε επιτυχημένα με χ,ψ, διαδικασία τα sboot,tboot,vboot Edited September 13, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enick Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Αν θυμάμαι καλάς πας headset settings τσεκαρεις το speaker mod και το virtual room effect και μετα απο το eq settings πατας good quality και volume level +4 Οκ' Ευχαριστο bbbb! και ειπαμε οτι η nativ sd τρέχουν μονο σε ext4 partition; Edited September 13, 2012 by enick Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Ο φίλος ΟDY07 ανάφερε ότι την έτρεξε σε ext2 partition.Παρόλα αυτά οι δημιουργοί της μεθόδου http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1869673,προτείνουν το ext4 Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts