Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 - Android Development

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1.Το titanium backup ψάχνει το σύστημα και βλέπει που έχεις εγκατεστημένες τις εφαρμογές σου.Παίρνει λοιπόν αντίγραφο της εφαρμογής και των δεδομένων της,χωρίς να παίρνει backup ολόκληρο το sd-ext.Σαν να έχεις ένα σκληρό δίσκο με αρχεία και να τα κάνεις αντιγραφή σε ένα άλλο δίσκο.Αν κάποια στιγμή θα φορτώσεις νέα ρομ στην οποία δε θέλεις να έχεις sd-ext partition και να χρησιμοποιείς μόνο την εσωτερική μνήμη,το titanium θα το καταλάβει και θα σου επαναφέρει τις εφαρμογές στην εσωτερική μνήμη,εφόσον φυσικά χωράνε.

2.Πρέπει πρώτα να πας στο link2sd να κάνεις αποσύνδεση των εφαρμογών για να έρθουν στην εσωτερική μνήμη.Αν απλώς απεγκαταστήσεις την εφαρμογή link2sd,δε θα μεταφερθούν οι εφαρμογές στην εσωτερική μνήμη.Το link2sd ειναι το interface στην ουσία για ένα script που πηγαίνει στο /system/etc/init.d και κάνει όλη την δουλειά.Απλά αν δεν είχες την εφαρμογή link2sd θα έπρεπε να γράψεις χειροκίνητα το script για να γίνεται η δουλειά

3.Διαφέρει στο ότι το Link2sd με την επιλογή "σύνδεση" πάει περισσότερα μέρη της εφαρμογής(apk,dalvik cache,lib αρχείο της εφαρμογής) στο δεύτερο sd-ext partition,ενώ το move to sd πάει ένα μόνο μέρος του apk της εφαρμογής (που έχει επιλέξει ο developer της εφαρμογής) στο κανονικό partition της κάρτας fat32 που ειναι αυτό που βλέπεις όταν συνδέεις το κινητό στο pc ως αφαιρούμενο δίσκο.Επίσης με τον τρόπο move 2 sd αν μια εφαρμογή έχει widget και την μεταφέρεις στην κάρτα,χάνει το widget και αν συνδέσεις την συσκευή στο pc ως αφαιρούμενο δίσκο και τραβήξεις απότομα το καλώδιο ενδέχεται η εφαρμογή να πάψει να λειτουργεί και να χρειαστεί επανεγκατάσταση

Edited by bbbb

• Απαντήσεις 12χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θέλω να ρωτήσω εάν η jelly bean είναι κάτι διαφορετικό από την ics και αν υπάρχει ρομ που είναι οκ για καθημερινή χρήση.

Να κάνω σούπερ υπέρβαση δηλαδή και να περάσω από την ics, στη jelly bean?

Οπότε προβλέπω τις εξής πιθανότητες

1.να ξεκινήσει κανονικά αλλά οι εφαρμογές να μην έχουν τα δεδομένα-ρυθμίσεις ή και να λείπουν τελείως 40%

2.να κάνει bootloop 40%

3.να ξεκινήσει κανονικά και είναι όλα εκεί όπως πρέπει 20%

Πάρε ένα nandroid backup απο το recovery,δοκίμασε και πες μας αποτελέσματα

Φίλε bbbb σέβομαι τις γνώσεις σου, τους μαθηματικούς υπολογισμούς και τις πληροφορίες σου, αλλά παρέβλεψες την μπλε πανσέληνο του Αυγούστου, που επηρεάζει λίγο τα παραπάνω ποσοστά, εκτός από το 1 το οποίο μεταβάλλεται μόνο όταν ο Ερμής μπει ανάδρομος στην Αφροδίτη....:lol: :lol:

Τα άλλα διαμορφώνονται στο 43% και 17% αντίστοιχα....Έτσι γιατί πρέπει να είμαστε ακριβείς.... :lol: :lol:

Μήπως κάνεις προβλέψεις και για το τζόκερ??

P.S. κατάλαβες προφανώς, ότι το πρώτο μήνυμα, είναι στάχτη στα μάτια για να μη φάω καμιά κίτρινη κάρτα σαν off topic κλπ κλπ....που απ' ότι είδα κίτρινη κάρτα δεν απέφυγες για κάτι συνεχόμενα μηνύματα λέει..!!..

μου φαίνεται το ίδιο εξωφρενικό, σαν τη βρώμα που βγήκε ότι θα επιβληθεί τέλος ακινησίας για τα αυτοκίνητα που χουν παραδώσει πινακίδες!!!! ;)

Γιατί ειναι 3 χρόνων κινητό και δεν υποστηρίζεται από το hw αυτή η λειτουργία.

@demakhs

Στο interface δεν ειναι και πολύ διαφορετικό.Εχουν ακόμη μερικά προβλήματα-bugs.π.χ. έβαλα αυτή http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1773115 και ξαναγύρισα στην tytung.Μου έκανε 2 reboot σε τυχαίες στιγμές και γενικά όμως δε μου έκανε αυτο το "κλικ" για να μείνω σε αυτή.

Edited by bbbb

Πριν λίγο κατά λάθος, κρατώντας πατημένο το home key στο LMT , έσβησε η οθόνη. Μου φάνηκε παράξενο και την ενεργοποίησα πάλι. Κράτησα το home και είδα πως εμφανίστηκε ένα πλήκτρο KEY, με το οποίο πάλι έσβησε η οθόνη. Δεν ξέρω πως έγινε αλλά ήταν καλό lol

Μήπως στις ρυθμίσεις της "πίτας" στο home longpress έχεις επιλέξει --->key--->6 ;

Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάτι τέτοιο, στις ρυθμίσεις για την πρώτη πίτα οι ρυθμίσεις είναι όλες none, είτε στο πρώτο, δεύτερο κομμάτι κλπ, είτε στο παρατεταμένο πάτημα.

Έχει καταφέρει κάποιος να τρέξει το Google now; υπάρχει περίπτωση να δουλέψει, έστω και χωρίς τις φωνητικές οδηγίες;

Edited by cb600f

Φίλε bbbb διάβασα τον οδηγό σου για να δημιουργήσω extra χωρο στη μνήμη του τηλεφώνου μου , πρέπει όμως όπως λες "Αρχικά πρέπει να έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει το link2sd για να βλέπει το λειτουργικό το sd-ext partition" για να αυξήσω την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου?Πρέπει να κάνω τα 11 προγηγούμενα βήματα πρώτα για να προχωρήσω?

Φαντάζομαι ότι μέσα απο το μενού δε μπορώ να κάνω κάποια ρύθμιση ώστε οι εφραμογές μου να αποθηκεύονται στη κάρτα sd?

Xiaomi Mi Mix 3

Ναι για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να κάνεις τα βήματα του link2sd.Μέσα από το μενού μπορείς να μεταφέρεις κάποιες εφαρμογές στην κάρτα στο fat32 κομμάτι της.Διάβασε στην προηγούμενη σελίδα του θέματος ποστ 9701

Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάτι τέτοιο, στις ρυθμίσεις για την πρώτη πίτα οι ρυθμίσεις είναι όλες none, είτε στο πρώτο, δεύτερο κομμάτι κλπ, είτε στο παρατεταμένο πάτημα.

Έχει καταφέρει κάποιος να τρέξει το Google now; υπάρχει περίπτωση να δουλέψει, έστω και χωρίς τις φωνητικές οδηγίες;

Στην jelly bean το λειτούργησα κανονικά.Στην ics δεν το δοκίμασα

Edited by bbbb

Έβαλα την NexusHD 2.7 πάνω από την 2.5 και όλα πάνω μια χαρά.

Και αφού όλα πάνε μια χαρά είπα να μην ησυχάσω λίγο και να δοκιμάσω την paranoid jellybean hd2 Beta v1.992

Έχω κάνει όλα τα απαραίτητα backups (data+apps) μέσω του Titanium, όπως και έχω πάρει backup τη rom μέσω του MAGLDR για παν ενδεχόμενο.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που αλλάζω rom θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις μήπως και κάνω καμιά πατάτα και κλαίω μετά. :O

Διαβάζω τα εξής και επειδή είμαι στραβάδι δεν τα πολυκαταλαβαίνω:

There is no data.ext4 included, as a fresh install is recommended.

If haret booting, change startup.txt/data.size to whatever you like.

If magldr- default is 512mb

If you would like to resize your Data.ext4 see HERE and HERE or for different size data.ext4 see HERE

Έχοντας λοιπόν σαν δεδομένο την εγκατεστημένη NexusHD, μπορεί κάποιος με απλά λόγια να με καθοδηγήσει, υποδεικνύοντας συνοπτικά τα βήματα που θ' ακολουθήσω για να μεταβώ από την NexusHD-ICS στην Parandoid-JB μιας και απ' ότι πρόσεξα χρειάζονται διαφορετικά μεγέθη στα partitions και όχι μόνο;

Επίσης θα πρέπει να ξανά εγκαταστήσω το Link2SD στη νέα rom (στη NexusHD λειτουργεί περίφημα) ή χρειάζεται κάτι άλλο;

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και το χρόνο σας που σπαταλάτε για να μας ξεστραβώνετε!:dizzy:

Αυτό που κοιτάς ειναι η paranoid ρομ αλλά τρέχει από την sd και όχι από την nand.Eσυ έχεις τώρα την tytung από την εσωτερική μνήμη. Θες να δοκιμάσεις την paranoid απο sd ή να σβήσεις την tytung και στη θέση της να τρέξεις την paranoid?

Λέω κι εγώ ...κάτι δε μου κόλλαγε αφού άλλα διάβαζα χθες το βράδυ και άλλα τώρα. :wacko:

Χθες δεν έλεγε beta και σήμερα να λέει και που κολλάει η Parandroid με την Unofficial CM10...;

Τώρα καταλαβαίνεις πως ο χαρακτηρισμός "στραβάδι" που έδωσα δεν ήταν τυχαίος. :O

Αυτή έλεγα Unofficial CM10 HD2 [4.1.1][tytung_secureCRT_HWA_r3.3jb]

Και μάλιστα έχεις και την version unofficial-cm10-hd2-1.1_EXT, που αναφέρει το εξής:

If you use this version you need a 1gb-4gb ext3/4 partition on your SD. It's using Amurllaz a2sd script modified for JB by smokin901, nothing to do or change just flash ROM and it just works.
γι' αυτό και ρώτησα για το Link2SD.

Sorry, για το λάθος και επανέρχομαι με τις προηγούμενες ερωτήσεις.

OK!

Έχουμε λοιπόν με τη NexusHD 1GB ext partition (ext3) και cache 5MB swap 256MB

Στην Unofficial CM10 λέει 1-4GB ext partition (ext3/4), cache 5MB και λέει "System partition: 240mb recommended 235mb min".

Οπότε μεγαλώνω από την κάρτα μου με το EasyUS Partition Master το ext partition από 1GB σε 4GB (ext3 ή ext4),

μέσω του HD Toolkit κάνω Task29, δίνω system partition 240MB και cache 5MB και μετά φλασάρω τη rom;

Ναι αυτό κάνεις.Δε χρειάζεται να κάνεις 4gb ext partition.Μπορείς και με ένα αλλά και με 2 αν έχεις πολλές εφαρμογές.Με 1gb ext partition θα έχεις περίπου 850-900mb εσωτερική μνήμη.Το θεωρώ αρκετό για καμμια 80-90 εφαρμογές.

Και πριν φλασάρεις την νέα ρομ πας στο magldr--->ad recovery και κάνεις format factory/reset

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, swap από το AD Recovery->Partition CD Card δεν κάνω;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αντί της διαδικασίας να μεγαλώσω το partition από 1GB σε 2GB της SD μέσω του EasyUS Partition Master, μπορώ να το κάνω μέσω του AD Recovery->Partition CD Card;

Nαι μπορεις να το κανεις απο το κινητό.Αυτό που δε ξέρω ειναι αν μέσω του easeus μπορείς να το κάνεις χωρίς να γίνει format στην sd.Γιατι απο το κινητό,θα γινει format.To swap θα το κάνεις με την αλλαγή του μεγέθους του ext partition απο το recovery του κινητού

Επειδή δεν αναφέρει για swapping νόμιζα πως θα το έκανε από μόνο του.

Τί μέγεθος δίνω στο swap;

Δε με καίει κιόλας αν κάνω format την κάρτα (10 λεπτά παραπάνω θα κάνω να την "ξανά φορτώσω").

Θα δοκιμάσω όμως μέσω του EasyUS Partition Master μιας και μου δίνετε η ευκαιρία, έτσι απλά για να γνωρίζουμε αν μπορούμε να κάνουμε resize χωρίς να χρειαστεί format.

Θα έχετε νέα μου αργότερα...

Edited by kastel71

To swap θα το κάνεις στα 256.Aλλά ναι δοκιμασε να δούμε αν γίνεται χωρίς format το resize του ext partition.Aμα πετυχει το swap δε θα χρειαστεί να το ξανακάνεις,μιας και το έχεις ήδη.

Η εγχείρηση πέτυχε!!! :D

Αντί του EasyUS Partition Master χρησιμοποίησα το Mini Tool Partition Wizard Home Edition v7.5

Έκανα τα εξής:

1. Μίκρυνα το πρώτο partition (το μεγάλο), αυτόματα δημιουργήθηκε ένα unallocated τμήμα μεταξύ του κύριου partition και του ext

2. Διέγραψα το ext partition με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ενιαίο unallocated partition

3. Δημιούργησα ένα νέο partition (το unallocated) και το φορμάρισα (primary/ext3)

4. Έκανα Apply για να εκτελεστούν οι τροποποιήσεις που πραγματοποίησα παραπάνω.

Αποτέλεσμα: Τα αρχεία που υπήρχαν στην κάρτα δεν πειράχτηκαν!!!

Σημ.: Οι εικόνες που επισυνάπτω, η πρώτη ήταν πριν και η δεύτερη μετά.

Kράτα backup με το recovery για παν ενδεχόμενο και με ένα root explorer πήγαινε στο /system και αντικατέστησε το build.prop(το κρατάς αν θες backup πρώτα στην κάρτα) αρχείο με αυτό.Δωσε και τα σωστά permissions δηλαδή rw -r -r και κάνε reboot. Υποψιν οτι το αρχειο ειναι μόνο για tytung rom v2.6.

To κινητό πλέον θα αναγνωρίζεται απο το play ως galaxy s2.0[/url]

Φίλε πήγα να εγκαταστήσω το ggrs87 (πρόγραμμα για συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87) αλλά δεν το βρίσκω στο play και όταν το βρω στο

net μου λέει ότι το nexushd2 δεν είναι συμβατό....θα το μασκαρέψω λοιπόν και εγώ και ας μην έχουν έρθει ακόμα οι απόκριες...:p

Γράφεις να δώσουμε τα σωστά permissions: το rw -r -r

Τι ειν' τούτο, :wacko: δηλαδή εννοώ πως το κάνουμε?

Φίλε πήγα να εγκαταστήσω το ggrs87 (πρόγραμμα για συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87) αλλά δεν το βρίσκω στο play και όταν το βρω στο

net μου λέει ότι το nexushd2 δεν είναι συμβατό....θα το μασκαρέψω λοιπόν και εγώ και ας μην έχουν έρθει ακόμα οι απόκριες...:p

Γράφεις να δώσουμε τα σωστά permissions: το rw -r -r

Τι ειν' τούτο, :wacko: δηλαδή εννοώ πως το κάνουμε?

Μολις το εγκατεστησα. Το βλεπω κανονικα στο playstore, με Nexus v 2.7

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Μολις το εγκατεστησα. Το βλεπω κανονικα στο playstore, με Nexus v 2.7

Προυποθέτει λοιπόν το φλασάρισμα της 2.7.

Την κάνω απλά πάνω από την 2.6 και δεν χάνω προγράμματα, ρυθμίσεις κλπ κλπ?

Άσε που με προβλημάτισε πολύ που θα έβγαζα νυχτερινές φωτογραφίες με πράσινα ανθρωπάκια.... :lol: :lol:

Την κάνω απλά πάνω από την 2.6 και δεν χάνω προγράμματα, ρυθμίσεις κλπ κλπ?

Ναι.Εγώ τη πέρασα από πάνω χωρίς κάποιο πρόβλημα.