Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 - Android Development

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση, πήρα ένα HD2 φίλου και θέλω να του βάλω μια καλή ics nand rom -όχι cm9- που να είναι σταθερή με καλή μπαταρία και καλό σήμα (του έχω περασμένη μια cm7 και το radio που έχει είναι άστα να πάνε σε σήμα ). Ποιά θα μου προτείνατε; Ευχαριστώ. Edited by Jonous

• Απαντήσεις 12χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

aosp ics roms δεν υπάρχουν για το hd2.Θα βάλεις είτε cm9/paranoid,είτε aokp.Πιο σταθερή όμως ειναι η cm9.Απο ράδιο έχει πάνω το 2.15.50.14; To βλέπεις στις ρυθμίσεις,εκει που λεει baseband version.Προσωπικά δεν έχω παράπονο από το σήμα της συσκευής.

aosp ics roms δεν υπάρχουν για το hd2.Θα βάλεις είτε cm9/paranoid,είτε aokp.Πιο σταθερή όμως ειναι η cm9.Απο ράδιο έχει πάνω το 2.15.50.14; To βλέπεις στις ρυθμίσεις,εκει που λεει baseband version.Προσωπικά δεν έχω παράπονο από το σήμα της συσκευής.

Μάλιστα, ποια χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εδώ που να θεωρείται σταθερή με καλή αυτονομία; Κανένας έλληνας chef έχει μαγειρέψει καμιά καλή; Το radio ναι είναι το 2.15.50.14 αλλά ο φίλος χάνει τελείως το σήμα σε κάποιο σημείο του σπιτιού του και χάνει κλήσεις και έλεγα μήπως είχα επιλογή να δοκιμάσω κάποιο άλλο.

Καλημέρα σε όλους. Πήρα ένα HTC HD2 με android περασμένο αλλά μου κάνει πρόβλημα, όταν με καλούν δεν φαίνετε τίποτα στην οθόνη αλλά αυτός που παίρνει ακούει ένα τουτ και μετά τον πάει στον τηλεφωνήτη.

1. Υπάρχει τρόπος να ξεκινήσει στα windows τουλάχιστον να δω εάν είναι hardare το πρόβλημα?

2. Με ποιό τρόπο το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση δηλαδή με τα τελευταία windows?

3. Τελικά με τι είναι καλύτερα να το έχω το HTC HD2?

Ευχαριστώ

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

Για επαναφορά στα windows

1.με κλειστή συσκευή πατάς power + vol down για να μπει στον bootloader

2.συνδέεις τη συσκευή στο pc και φλασάρεις μια wm rom π.χ. omega http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=272257

αυτο για να δεις αν λειτουργεί με wm κανονικά.αν τώρα θες να το επαναφέρεις σε τελειως "μαμα" κατάσταση θα πρέπει με βάση το serial number της συσκευής,να βρεις ποια ειναι η επισημη ρομ.Την κατεβάζεις απο http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623283

και την φλασάρεις απο την κάρτα μνήμης με την διαδικασία που αναφέρεται στο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3048165#post3048165

3.Το κανονικό του λειτουργικό και πιστοποιημένο ότι δουλεύουν όλα σωστά ειναι τα wm.Ειναι πολλοί όμως που το έχουν με android ή wp7 και δεν έχουν πρόβλημα.

Μάλιστα, ποια χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εδώ που να θεωρείται σταθερή με καλή αυτονομία; Κανένας έλληνας chef έχει μαγειρέψει καμιά καλή; Το radio ναι είναι το 2.15.50.14 αλλά ο φίλος χάνει τελείως το σήμα σε κάποιο σημείο του σπιτιού του και χάνει κλήσεις και έλεγα μήπως είχα επιλογή να δοκιμάσω κάποιο άλλο.

Το 2.15.50.14 ειναι το τελευταίο και θεωρείται το καλύτερο.Αν τώρα θες να δοκιμάσεις κάποιο παλιότερο,δες εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=22030348#post22030348 π.χ. δοκίμασε το 2.12.50.02

μην δοκιμάσεις κάποιο απο αυτά που έχει .51 στον τίτλο γιατι δεν ειναι συμβατά με android

Eλληνας chef για το hd2 σε android,δεν εμφανίστηκε δυστυχώς κάποιος

Edited by bbbb

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Μόνο μία μικρή βοήθεια στο που βάζω το serial number για να βρω την stock rom?

H htc άλλαξε το site της και δε θα το βρεις από εκει

Δες το serial που έχεις και σύγκρινέ το ως εξης με αυτά απο http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623283 απο εκει που γράφει στις 1.66 roms

Tα 3 πρώτα ψηφία και τα 4,5,6 ειναι ίδια για όλα τα hd2

Eτσι αν το hd2 σου ειναι αγγλικό το serial σου πρέπει να ειναι της μορφής ΗΤ9xZNWxxxxx

αν ειναι ελληνικό θα πρέπει να ειναι HT9xMNWxxxxx

Ναι το διάβασα το ποστ αλλά έχει serial number μόνο στις 1.66 ROM άρα κατεβάζω την αντίστοιχη 3.14?

thanks

Έχω την NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.4

και απο τη βλέπω το WiFi δεν κλείνει καθόλου με αποτέλεσμα να μου τρώει πολύ μπαταρία,

τι μπορώ να κάνω ?

https://dl.dropbox.com/u/8908047/Screenshot_2012-07-09-15-15-20.png

Edited by sinepofli

Απο ότι βλέπω στην εικόνα, προφανώς έχεις ανοιχτό συνέχεια το wifi και δεν έχεις χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου την οθόνη.Πόση ώρα χρήσης σου λέει στο wifi; Λογικό ειναι λοιπόν να είναι πρώτο στην λίστα

edit

Δες και μια εικόνα από μένα,σχεδόν παρόμοια με την δική σου και μια ακόμη σε σχέση με την υπόλοιπη χρήση του κινητού.Η χρήση της οθόνης ειναι 1 ώρα και 18 λεπτά

Edited by bbbb

το WIFI το έχω συνέχεια ανοικτό...

από την στιγμή όμως πού το τηλέφωνο είναι σε αδράνεια δεν θα έπρεπε να κλείνει από μόνο του ?

Στις ρυθμίσεις--->wifi--->σύνθετα έχει μια επιλογή για το αν θες το wifi να μένει πάντα ανοιχτό ή να κλείνει όταν κλεινεις την οθόνη αλλά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί data ή αν έχεις κλειστά τα data,δε θα σου έρχονται ειδοποιήσεις για mail κτλ κατά την αναμονή.

επισης βάλε και κάποια εφαρμογή όπως το battery monitor widget και δες αν κατά την αναμονή η κατανάλωση ειναι φυσιολογική.Φυσιολογική σημαίνει να βλέπεις από 3-8ma με κάποια peak στα 30-60ma όταν κάνει συγχρονισμό.Αν ειναι συνέχεια πάνω από 60ma σημαινει ότι κάποια εφαρμογή ή κάτι στο σύστημα έχει "κολλήσει" και σου τρώει μπαταρία.

Τα screenshots που έβαλα στο προηγούμενο ποστ μου ειναι απο αυτή την ρομ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1759815

πράγματι δείχνει πιο "ελαφριά" από την κανονική tytung cm9 και έχει τα features-rom control της aokp αλλά δεν έχει (και μάλλον δεν πρόκειται να έχει) ελληνικό μενού και στον dialer δεν βρίσκω τα settings για το t9 dialing

Edited by bbbb

Μετά από 4 μήνες ο NRG έβγαλε update

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733649

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Eπισης να ξέρεις ότι μπορεί όλα τα hd2 να ειναι θεωρητικά ίδια αλλά στην πράξη δε συμβαίνει αυτό.Υπάρχουν από hd2 σε hd2 αλλαγές στον κατασκευαστή της οθόνης,της μητρικής,της nand μνήμης που οδηγούν συνολικά σε ένα καλύτερο ή χειρότερο αποτέλεσμα.Mπορεί στα wm να μην φαίνεται τόσο η διαφορά αλλά στο android φαίνεται.

Μετά από 4 μήνες ο NRG έβγαλε update

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733649

σε εμενα με clk δεν δουλευε με τιποτα το gprs,vodafon internet.

Δεν τη δοκιμασα ακομα, αλλα απˊ ο,τι διαβασα κι αλλοι εχουν αυτο το προβλημα. Edited by sso

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Εχει κανείς aokpa και πρόβλημα με reboots; Αν ναι,μπορεί να δοκιμάσει να σβήσει από το /system/etc/init.d όλα τα αρχεία πλην των

01modules,03usbtethering,04mic_level,07mountext,09cron,10apps2sd,97ppp να την δουλέψει κανονικά όπως πάντα και να διαπιστώσει αν συνεχίζει να έχει reboots; τουλάχιστον σε μένα,μετά το σβήσιμο των υπόλοιπων αρχείων πλην αυτων που γράφω,φαίνεται να βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση με τα reboots.

εννοείται ότι μπορούμε να κρατήσουμε και ένα nandroid backup για να επανέλθουμε όποτε θέλουμε στην πρότερη κατάσταση.

Edited by bbbb

Το 2.15.50.14 ειναι το τελευταίο και θεωρείται το καλύτερο.Αν τώρα θες να δοκιμάσεις κάποιο παλιότερο,δες εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=22030348#post22030348 π.χ. δοκίμασε το 2.12.50.02

μην δοκιμάσεις κάποιο απο αυτά που έχει .51 στον τίτλο γιατι δεν ειναι συμβατά με android

Eλληνας chef για το hd2 σε android,δεν εμφανίστηκε δυστυχώς κάποιος

Τώρα διάβασα στο Link με τα radios που έδωσες, γράφει σε ένα post:

"Leo_RADIO_2.15.50.14**, Leo_RADIO_15.37.50.07U_2.10.50.08_2 (from KR_1.74.911.2)

Just to be sure...wich is better between this two?"

"The better one is the one that works best for you. 2.15 is newer, but more aggressive power saving means some people find the later radios don't hold signal in low signal areas when in standby."

Δεν τη δοκιμασα ακομα, αλλα απˊ ο,τι διαβασα κι αλλοι εχουν αυτο το προβλημα.
καί ούτε να την βάλεις.δεν είδα κάποια διαφορά από την προηγούμενη έκδοση. η lite είναι είναι ότι καλύτερο είχε βγάλει, απορώ μετά από δύο μήνες πώς τού ξέφυγε αυτό το πρόβλημα.

Εγώ πάλι δε μπορώ να ξαναγυρίσω με τίποτε σε gingerbread.Θα συνεχίσω να κινούμαι μεταξύ cm9/slim/aokp και περιμένω cm10.

Τώρα διάβασα στο Link με τα radios που έδωσες, γράφει σε ένα post:

"Leo_RADIO_2.15.50.14**, Leo_RADIO_15.37.50.07U_2.10.50.08_2 (from KR_1.74.911.2)

Just to be sure...wich is better between this two?"

"The better one is the one that works best for you. 2.15 is newer, but more aggressive power saving means some people find the later radios don't hold signal in low signal areas when in standby."

Γιαυτό σου λέω δοκίμασε και όποιο σου κάτσει καλύτερα.Εγώ με το 2.15.50.14 στο μόνο σημείο (στις περιοχές που κινούμαι) που χάνω το 3g σήμα ειναι στο ασανσερ του σπιτιού μου όπου και γυρνάει σε 2g.Επισης διαβάζω και κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες χάνεται το σήμα και δεν επανέρχεται.Σε μένα δε συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Edited by bbbb

Εγώ πάλι δε μπορώ να ξαναγυρίσω με τίποτε σε gingerbread.Θα συνεχίσω να κινούμαι μεταξύ cm9/slim/aokp και περιμένω cm10./QUOTE]

cm10 είναι η jelly bean;

Θα μείνω με του tytung την ρομ. Αν και δεν πρέπει να είναι η πιο γρήγορη, είναι πιο σταθερή απο aokp/aokpa και paranoid. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω μετά απο όσες φορές τις δοκίμασα.Θα κρατούσα την paranoid μόνο για την ευκολία του βάλε-βγάλε των soft buttons.

Πάντως τα περιθώρια του HD2 στενεύουν επικίνδυνα. Οι devs που ασχολούνται έχουν μειωθεί δραματικά. Δεν παρακολουθώ τι γίνεται με wm7 ή wm8 λόγω χρόνου αλλά νομίζω πως φτάνει ο καιρός να παροπλιστεί, άντεξε αρκετά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκέφτομαι συχνά την αγορά μιας native android συσκευής, αλλά βλέπω και απο το galaxy P7500 που έχω, πως το βαριέμαι αρκετά πολλές φορές γιατί δεν το έχω ''πειράξει'' καθόλου. Φοβάμαι μήπως συμβεί το ίδιο και με το smartphone. Σαν λύση βλέπω μόνο απο τον Cotulla εάν και εφόσον κυκλοφορήσει τον magloader 2.

Άραγε τότε θα αρχίσουν πάλι να ασχολούνται περισσότεροι devs ή θα είναι μια απ'τα ίδια;

Edited by cb600f

Ναι η cm10 θα ειναι με jelly bean.Το καλό με τον tytung ειναι ότι γενικά φτιάχνει σταθερές ρομ