Jump to content

LG Optimus (GT540)

Spidey
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τηλέφωνο έιναι στα ελληνικά αλλά από δεξιά δεν έχει ελληνικά στην αναζήτηση κατά γράμμα! :( Τι να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!

Συγχαρητήρια! Έχεις Android 2.1, γι' αυτό! Στην 1.6 δεν το έκανε αυτό και είχε και ομάδες!

Δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Έτσι το κάνανε, έτσι είναι!

Edited by koolxs2973

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχω την 2.1 της LG και με το link2sd του έχω βάλει πολλές εφαρμογές με αποτέλεσμα ο 600mhz επεξεργαστής τα έχει παίξει :lol: Σκέφτηκα να κάνω overclocking στα 825mhz αλλά με το setCPU και με το κινητό να είναι root δεν ανεβαίνει πάνω από 600mhz όσα έχει δηλαδή τώρα.Τι μπορεί να φταίει?

ΥΓ:κάπου διάβασα οτι θέλει αναβάθμιση o πηρύνας (v 0.3.1) έτσι είναι?

To Link2SD από ό,τι φαίνεται όντως ΕΧΕΙ κάποια θεματάκια με ΚΑΠΟΙΕΣ εφαρμογές.

(Δεν το λέω με αποδείξεις χειροπιαστές, απλώς με παρατήρηση και λίγη διαίσθηση).

Συγκεκριμένα διαπίστωσα προβληματάκια με το Mortplayer και το MixZing, όπως και με το handcent.

Το Mixzing το έστειλα τελείως off από το κινητό. Το Mort player έβγαζε κάποια μηνυματάκια (χωρίς να το έχω θέσει καν σε λειτουργία με το άναμμα του κινητού).

Έβγαζε κάτι stole...de μηνύματα και με googlάρισμα είδα ότι είναι μηνύματα του Player αυτού. Επίσης το handcent είχε κάτι μηνυματάκια προβλήματος.

Θεώρησα λοιπόν (ορθώς όπως αποδείχτηκε) ότι φταίει το Link και τα επανέφερα στην μνήμη. Και από τότε δεν έχω προβλήματα.

Α και να μην ξεχάσω... Το σοβαρότερο όλων ήταν όταν μια μέρα εκεί που δούλευε κανονικά το κινητό, με πετάει έξω (από το handcent αν θυμάμαι καλά) και προσπαθώντας να πάει σε home οθόνη έκανε blinking η οθόνη (αναβόσβηνε). Νόμιζα ότι χάλασε το κινητό. Αλλά μπαίνοντας πχ στην slide οθόνη των πληροφοριών (από επάνω) δεν αναβόσβηνε. Άρα του έφταιγε κάποιο από τα ανοικτά προγράμματα. Βγάζοντας από linked τα Handcent και Mortplayer δεν μου το ξαναπαρουσίασε.

παιδιά το gt540 μου έχει android έκδοση 1.6 αν την κάνω update μέσα από την lg σε 2.1 κανονικά

θα μπορώ μετά να κάνω το root.

και γενικός τι μου προτείνεται πως είναι καλύτερο να την αφήσω σε 1.6 η να την κάνω update σε 2.1 ?

παιδιά το gt540 μου έχει android έκδοση 1.6 αν την κάνω update μέσα από την lg σε 2.1 κανονικά

θα μπορώ μετά να κάνω το root.

και γενικός τι μου προτείνεται πως είναι καλύτερο να την αφήσω σε 1.6 η να την κάνω update σε 2.1 ?

προτινω να το φλασαρεις σε 2.1 γτ θα ειναι πιο γρηγορο και θα μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα. Θα μπορεις να κανεις ρουτ κανονικα αλλα θα χαθουν ολα οσα εχεις στην συσκευη

προτινω να το φλασαρεις σε 2.1 γτ θα ειναι πιο γρηγορο και θα μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα. Θα μπορεις να κανεις ρουτ κανονικα αλλα θα χαθουν ολα οσα εχεις στην συσκευη

ok ευχαριστώ.

επί ευκαιρίας κατέβασα το z4root1.3.0.apk

σε πιο φάκελο να το περάσω στο κινητό η στην memory και από που μέσα στο κινητό θα μπορέσω να το τρέξω για να το install

ok ευχαριστώ.

επί ευκαιρίας κατέβασα το z4root1.3.0.apk

σε πιο φάκελο να το περάσω στο κινητό η στην memory και από που μέσα στο κινητό θα μπορέσω να το τρέξω για να το install

απλα περνα το στην καρτα μνημης. οπου και να το περασεις το ιδιο ειναι. μπορεις για παραδειγμα να φτιαξεις ενα φακελο με το ονομα Applications και να βαζεις εκει ολες τις εφαρμογες σου. μετα θα πας στο μαρκετ και θα κατεβασεις μια εφαρμογη τυπου file manager, astro file manager π.χ, θα την ανοιξεις και θα πας εκει που ειναι το z4root, θα πατησεις πανω του και θα επιλεξεις εγκατασταση. ειναι πολυ απλο

Παιδιά δεν ξέρω αν αλλάζει αυτό αλλά ρωτάω. Όταν με παίρνουν τηλέφωνο, αρχίζει να χτυπάει σιγά και μετά δυναμώνει σιγά σιγά μέχρι να φτάσει στη μέγιστη ένταση (σε 2-3 περίπου δευτερόλεπτα έχει φτάσει). Γίνεται να το κάνω να χτυπάει κατευθείαν με φουλ ένταση και να μην ανεβαίνει σταδιακά;

Παιδιά δεν ξέρω αν αλλάζει αυτό αλλά ρωτάω. Όταν με παίρνουν τηλέφωνο, αρχίζει να χτυπάει σιγά και μετά δυναμώνει σιγά σιγά μέχρι να φτάσει στη μέγιστη ένταση (σε 2-3 περίπου δευτερόλεπτα έχει φτάσει). Γίνεται να το κάνω να χτυπάει κατευθείαν με φουλ ένταση και να μην ανεβαίνει σταδιακά;

πηγαινε στις ρυθμισεις του ηχου>ενταση ηχου>ηχος κλησης και επελεξε την ενταση που σε βολευει περισσοτερο

Όχι δεν κατάλαβες. Την ένταση στο φουλ την έχω απλά όταν με παίρνουν τηλ, δεν χτυπάει κατευθείαν στην φουλ ένταση, ξεκινάει σιγά, και μετά αυξάνει λίγο λίγο μέχρι που φτάνει την φουλ. Αυτό λέω αν μπορώ να αλλάξω αν και δε το νομίζω...

Όχι δεν κατάλαβες. Την ένταση στο φουλ την έχω απλά όταν με παίρνουν τηλ, δεν χτυπάει κατευθείαν στην φουλ ένταση, ξεκινάει σιγά, και μετά αυξάνει λίγο λίγο μέχρι που φτάνει την φουλ. Αυτό λέω αν μπορώ να αλλάξω αν και δε το νομίζω...

Νομίζω δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση. Πάντα ανεβαίνει σταδιακά και ρυθμίζεις μέχρι ποιο στάδιο θες να φτάνει μέγιστο η ένταση. Χαζό είναι και επίσης μου την σπάει και εμένα αυτό όπως και άλλα πολλά σ'αυτό το κινητό.

ενας καλος τροπος για να κανω partition στην sd???

δες εδώ τον οδηγό http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=294953

Καλημέρα σε όλους. Υπάρχει κανένα καλό πρόγραμμα που να αντικαθιστά το phone book και τη διαχέιριση των επαφών με καλά αποτελέσματα ειδικά για το 540;

Ζητώ κάτι σαν εκείνο της έκδοσης 1.6 που είχε ΚΑΙ ομάδες ΚΑΙ ψάξιμο με ελληνικά (εννοώ με την πλευρική μπάρα κύλισης).

Ευχαριστώ.

παιδιά έχω ένα θεματάκι ... έχω κάνει root το κινητό και έχω περάσει την εφαρμογή link2sd αλλά πολλές φορές κολλάει, αναβοσβήνει η οθόνη η κάνει συνέχεια επανεκκίνηση και στα καλά καθούμενα χωρίς να πατήσω κάτι μου βγάζει μηνύματα του τύπου προετοιμασία κάρτας sd. τα φώτα σας δεν ξέρω τι να κάνω...

παιδιά έχω ένα θεματάκι ... έχω κάνει root το κινητό και έχω περάσει την εφαρμογή link2sd αλλά πολλές φορές κολλάει, αναβοσβήνει η οθόνη η κάνει συνέχεια επανεκκίνηση και στα καλά καθούμενα χωρίς να πατήσω κάτι μου βγάζει μηνύματα του τύπου προετοιμασία κάρτας sd. τα φώτα σας δεν ξέρω τι να κάνω...

η πιο σιγουρη λυση, αν εισαι σιγουρος πως φταιει αυτο ειναι να κανεις απεγκατασταση της εφαρμογης. μηπως εχεις κανει κανενα overlock?

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν αξίζει να αγορασω αυτο το κινητακι για την κοπέλα μου

με λιγα λογια τιμη/προϊόν

ευχαριστω:rolleyes:

υ.γ.εχω πολυ λιγο χρονο για να διαβασω τοσες σελιδες

Ξέρει μήπως κανείς το site της εκκλησίας που θέλω να κατεβάσω κάτι καντήλια;

είχα δοκιμάσει να κάνω overclock αλλά δεν τα κατάφερα και τώρα δεν έχω καμία εφαρμογή για overclock στη συσκευή. Λες να βγάλω το link2sd και να το ξαναπεράσω?

η πιο σιγουρη λυση, αν εισαι σιγουρος πως φταιει αυτο ειναι να κανεις απεγκατασταση της εφαρμογης. μηπως εχεις κανει κανενα overlock?

είχα δοκιμάσει να κάνω overclock αλλά δεν τα κατάφερα και τώρα δεν έχω καμία εφαρμογή για overclock στη συσκευή. Λες να βγάλω το link2sd και να το ξαναπεράσω?

Κι εγώ έχω τέτοια προβλήματα και επιπλέον παίρνω και μηνύματα σφάλματος από το Superuser. Άρα πρέπει να εμπλέκεται το root και το Link2SD.

παιδιά έχει περάσει κανείς την 2.2 η την 2.3 αν ναι θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να περάσω κάποια από της 2? αν μπορεί κάποιος να μου φτιάξει έναν απλό οδηγό θα το εκτιμούσα καθώς έχω ψάξει πολλές σελίδες πολλά forum αλλά έχασα πανηγυρικά την μπάλα, πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σε αυτή την κατάσταση...

Aρχικα θα κατεβασετε την ρομ του 2.1 η οποια περιεχει το φαστμπουτ απο αυτο το λινκ http://www.mediafire.com/?imautlh0m29cl2t. Για οσους εχουν ξαναφλασαρει το κινητο με την χρηση του kdz_upd, ο τροπος ειναι ακριβως ο ιδιος. Γι' αυτους που το δοκιμαζουν για πρωτη φορα πρεπει να κανουν τα εξης:

Πρωτα θα πρεπει αν κανετε back-up τα αρχεια, τις επαφες και ολα τα αλλα που χρειαζεστε με την χρηση μιας εφαρμογης που ονομαζεται mybackup την οποια θα την βρειτε στο market. Οταν τελειωσετε αφαιρεστε την καρτα μνημης για να μην χαθουν τα δεδομενα κατα το φλασαρισμα

Επειτα θα ανοιξετε το αρχειο .zip που κατεβηκε προηγουμενως και θα κανετε extract τον φακελο που εχει μεσα. Εκει θα βρειτε ενα αρχειο με το ονομα msxml.msi το οποιο και θα το κανετε εγατασταση

Μετα οι χρηστες των windows 7 kai windows vista θα πρεπει να κανουν εγκατασταση το LGAndroidDriver_WHQL_ML_Ver1.0_All_Win7.exe που βρησκεται μεσα στον φακελο. Οσοι χρησημοποιουν τα εξ πι θα πρεπει να κατεβασουν τα drivers εδω http://www.mediafire.com/?l0z3jv0n1eexsqj, θα κανουν αποσυμπιεση τα αρχεια που εχει μεσα σε εναν φακελο (οποιον θελουν), θα πατησουν δεξι κλικ στο αρχειο android_usb.inf και θα πατησουν εγκατασταση

Μετα που θα τελειωσει καντε μια επανεκινηση και οταν ξανανοιξει ο υπολογηστης θα ανοιξετε το KDZ_FW_UPD και θα επιλεξετε τις εξης ρυθμισεις:

1. Στο πεδιο type πρεπει να επιλεξετε το 3GQCT

2. Στο πεδιο phone mode θα επιλεξετε το DIAG

3. Θα πατησετε το εικονηδειο με τον κιτρινο φακελο, θα πατε στον τον οποιο κατεβασατε στην αρχη και θα επιλεξεται το αρχειο V20B_00+Fastboot.kdz. Αν ολα πανε καλα θα ειναι καπως ετσι

http://4.bp.blogspot.com/_CiEzxyY2h1s/TQIFT7J1zXI/AAAAAAAAAOk/xjgjC6PwuJU/s1600/KDZ_FW_UPD.jpg

(μην σας απασχολει το ονομα του αρχειου που βλεπετε στην εικονα)

Στο κινητο θα πατε στο ρυθμησεις>εφαρμογες>αναπτηξη> επιλεξτε τον εντοπισμο σφαλματων

Συνδεστε το κινητο στον υπολογιστη με το usb και περιμενετε μεχρι να βγει το μηνυμα που λεει πως εχουν εγκατασταθει τα drivers του κινητου.

Οταν θα ειναι ολα ετοιμα πατηστε το launch software update και περιμενεται να φτασει στο 100% οπου θα βγει ενα μηνυμα που θα λεει πως τελειωσε η αναβαθμηση.

Αν ολα θα πανε καλα θα πατε στο επομενο σταδιο. Θα κατεβασετε αυτο το αρχειο http://www.mediafire.com/?r85grujdl0d78oh και θα το κανετε extract σε φακελο με το ονομα Android που θα τον φτιαξετε εσεις και θα τον μεταφερετε στον C:

Kλειστε το κινητο. Οταν ειναι κλειστο κρατηστε το κουμπι της καμερας πατημενο και ανοιξτε το κινητο (κρατοντας την καμερα πατημενη). Οταν ανοιξει θα εμφανιστει το σημα της ελ-τζι και μετα μια μαυρη οθονη που σημαινει πως βρησκεστε στο fastboot. Συνδεστε το κινητο με τον υπολογιστη και ανοιξτε το cmd (σαν διαχειρηστης).

Οταν ανοιξει θα πατησετε τις παρακατω εντολες ( μετα απο καθε εντολη να πατατε enter και να παριμενετε να τελειωσει η ενεργεια της mια εντολης για να πατε στην επομενη)

cd  C:\Android

fastboot.exe -w

fastboot.exe erase system

fastboot.exe flash system system.img

fastboot.exe flash boot boot.img

fastboot.exe reboot

fastboot.exe flash recovery recovery_clockwork_2.5.1.8_swift.img

Οταν το κινητο κανει επανεκινηση σημαινει πως τελειωσε και πω εχετε πλεον την 2.1. Την πρωτη φορα θα αργησει λιγο να ανοιξει αλλα ειναι φυσιολογικο. Συγνωμη για το μεγεθος αλλα ηθελα να ειμαι οσο πιο αναλλυτικος μπορουσα. Για οποιαδηποτε απορια ρωτηστε ελευθερα

ΠΗΓΗ:http://androidforums.com/lg-optimus-gt540/251202-cyanogenmod-6-1-android-2-2-here-gt540.html

με βοηθήσανε όλα αυτά αλλά την rom που θα την βρω? το αρχείο που λες το γραφεί σαν europe open + fastboot.kdz

θελω να μου πει κάποιος εάν θα δουλεύουν όλα μετά και αν όχι τι θα είναι εκτός και εάν θα έχω ελληνικό μενού.. (εάν κάτι πάει στραβά επαναφορά γίνετε?)

με βοηθήσανε όλα αυτά αλλά την rom που θα την βρω? το αρχείο που λες το γραφεί σαν europe open + fastboot.kdz

θελω να μου πει κάποιος εάν θα δουλεύουν όλα μετά και αν όχι τι θα είναι εκτός και εάν θα έχω ελληνικό μενού.. (εάν κάτι πάει στραβά επαναφορά γίνετε?)

το πρωτο λινκ εχει την ρομ για την 2.1 και το προγραμμα με το αποιο θα φλασαρεις το κινητο ενω το τριτο λινκ την ρομ για την 2.2.

δεν δουλευουν αυτα: Fm-Radio, Camera (Video in H264/MP4), Codecs (XVID, DIVX)

τελικά πέρασα την 2.3 από εδώ

http://androidforums.com/lg-optimus-gt540/276446-cyanogenmod-7-android-2-3-avaliable-gt540.html

έχω κάποια θεμετάκια περιμένω μήπως γίνει κάτι , εάν τα καταφέρω θα είναι τέλεια

τελικά πέρασα την 2.3 από εδώ

http://androidforums.com/lg-optimus-gt540/276446-cyanogenmod-7-android-2-3-avaliable-gt540.html

έχω κάποια θεμετάκια περιμένω μήπως γίνει κάτι , εάν τα καταφέρω θα είναι τέλεια

τι θεματακια ακριβως?

έχω πρόβλημα με το backup Που έχω κάνει με το titanium backup δεν μπορώ να κάνω επαναφορά και δeν λειτουργεί το bluetooth στο αυτοκίνητο κατά τα άλλα όλα μια χαρά πετάει...

Τελικά υπάρχει κάποιος που να μπορεί με σαφήνεια να πει ποια έκδοση λειτουργικού και ποια συγκεκριμένη ROM είναι η καλύτερη και η πιο σταθερή;

Εγώ με την 2.1 έχω πολλά προβλήματα τελευταία:

- Η οθόνη μερικές φορές αναβοσβήνει συνεχώς και πρέπει να κάνω reboot.

- Βγάζει πολύ συχνά μηνύματα σφάλματος του στιλ lghome.android.... κλπ ή με μηνύματα με το handcent ή κάτι μετο superuser και λίγο μετά δεν μπορείς να πατήσεις τίποτα σχεδόν χωρίς να σου βγάλει μήνυμα σφάλματος και τερματισμού μιας εφαρμογής που δεν την έχεις ανοίξει ποτέ από την τελευταία εκκίνηση του τηλεφώνου.

- Πηγαίνει από μόνο του μερικές φορές σε κατάσταση boot με τη λέξη android στο κέντρο της οθόνης αλλά δεν ανάβει ποτέ τελικά το κινητό. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βγάλω τη μπαταρία.

Δεν ξέρω τι από όλα που του έχω βάλει του φταίει. Έχω μια διαίσθηση (και μόνο) ότι δεν έχει αρκετή μνήμη για να δουλέψει το κινητό όταν κάνει ..."multitasking" (στο background φυσικά).

Κάτι τέτοιο πάθαιναν παλιά οι υπολογιστές (εν έτει 1992-1996) όταν η σε πετούσε ένα πρόγραμμα off λόγω ανεπαρκούς μνήμης στην RAM ή στην κάρτα γραφικών, ή όταν δούλευε πολύ ώρα το PC και θερμαινόταν η κάρτα γραφικών. Θυμάται κανένας;

Κάτι ανάλογο μου μοιάζει και αυτό.

Άρα συμπεραίνω ότι τελικά το GT540 είναι μεν smartphone αλλά είναι και ΦΘΗΝΟ smartphone με ό,τι και να σημαίνει αυτό το πράγμα. Δεν είναι έτοιμο για δυνατή χρήση. Μην περιμένουμε θαύματα.

Το θέμα είναι αν έχει τόσα προβλήματα λόγω κακού σχεδιασμού και κακού στησίματος με το το λειτουργικό ή αν όντως τα επιμέρους κυκλώματα μέσα του είναι μικρών δυνατοτήτων.

• The title was changed to LG Optimus (GT540)