Jump to content

Samsung Galaxy 3 (Ι5800)

paschos76
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση. Τις διαβασα αλλα θα ηθελα να μου λυσεις καποιες αποριες ή εσυ ή οποιος αλλος συμφορουμιτης γνωριζει.

1. Το κινητο ποτε θα το συνδεσω με τον υπολογιστη γιατι φανταζομαι εκει που πρεπει να επιλεξεις καποια πραγματα απο το Odin υποθετω οτι τα επιλεγεις απο τον υπολογιστη.

2. Το partition της SD το κανω αφου βαλω τη ρομ? Αν οχι ποτε πρεπει να το κανω?

3. Το κινητο θα χρειαστει να το κανω ροοτ? Αν ναι δεν εχω προβλημα. Α και κατι που δεν γνωριζω. Μπορω μετα να το "ξε-ρουταρω"?

Αυτα προς το παρον.

Ευχαριστω και παλι,

Πετρος

1. οταν μπει σε download mode τοτε θα το συνδεσεις με τον υπολογιστη.μετα βαζεις τα αρχεια στο odin.

2.ναι αφου βαλεις την ρομ

3.ναι χρειαζεται root με το αναλογο προγραμμα το οποιο μετα μπορεις επισης να το ξε-ρουταρεις. (τσεκαρε και στη σελιδα του astronayti https://sites.google.com/site/astronaytiscom/tips-tricks/root )

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

• Απαντήσεις 4,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1. οταν μπει σε download mode τοτε θα το συνδεσεις με τον υπολογιστη.μετα βαζεις τα αρχεια στο odin.

2.ναι αφου βαλεις την ρομ

3.ναι χρειαζεται root με το αναλογο προγραμμα το οποιο μετα μπορεις επισης να το ξε-ρουταρεις. (τσεκαρε και στη σελιδα του astronayti https://sites.google.com/site/astronaytiscom/tips-tricks/root )

Σ'ευχαριστω πολυ φιλε panagis_89 για την βοηθεια. Θα το δοκιμασω.

Όλο αυτό τον καιρό που έχω το τηλέφωνο αντιμετωπίζω πρόβλημα με το wi-fi. Κάθε 5-10 λεπτά χάνει την επικοινωνία με το ρούτερ μου και χρειάζεται απ το κινητό να το κλείνω και να το ανοίγω ώστε να το ξαναβρίσκει. Θεώρησα πως είναι κάποιο hardware θέμα του τηλεφώνου μιας και με αυτό το ρούτερ (Thompson TG585 v8), δουλεύουν απρόσκοπτα και άλλα κινητά και ασύρματες συσκευές.

Όμως τις προάλλες σε κάποιο φιλικό σπίτι με ένα παρόμοιο μοντέλο ρούτερ (Thompson TG585 v7 και με παλαιό firmware) το τηλέφωνό μου δούλεψε όλη την ώρα χωρίς να χάσει σήμα.

Τι στο καλό μπορώ να ρυθμίσω στο δικό μου ρούτερ;

Δοκίμασε το WifiFixerFree ή το wifi fixer.

Το πρώτο το έχω βάλει και έχει κάνει δουλειά.

Βοηθεια γρηγορα....

Εχω κατεβασει την εκδοση 8.0 του Κυριλλου και την εχω κανει unzip. Εχω ανοιξει το odin τωρα και ειμαι εκει που ειναι να επιλεξω το αρχειο .ops αλλα απ οτι βλεπω δεν υπαρχει τετοιο αρχειο. Επισης ουτε κανα αρχειο .tar υπαρχει απ οτι βλεπω.

Τι πρεπει να κανω? Πως θα συνεχισω?

Μηπως ειναι αυτο το αρχειο apollo_0531.ops που ειναι μαζι με το οντιν σε ενα φακελο Extras?

Δεν ξερω και αν εχω κατεβασει τη σωστη ρομ. Ποια πρεπει να κατεβασω?

(Αυτη που εχω κατεβασει μολις την ξεζιπαρεις εχει ενα φακελο Extras και ενα ζιπαρισμενο αρχειο με το ονομα Flash_this_as_one-package)

edit: Επισης το Odin οταν το ανοιγω μου πεταει ενα μηνυμα που λεει Image Path και κατι τετραγωνα στη συνεχεια. Φευγει μονο αν πατησεις καμποσες φορες ΟΚ. Ειναι προβλημα αυτο?

edit2:το .tar το βρηκα. Μονο μια ερωτηση. Σε ποιο απ ολα τα κουτια θα το εισαγω?

οσο για το .ops ειναι αυτο που σας εγραψα πιο πανω?

Edited by petros_alonso

Βοηθεια γρηγορα....

Εχω κατεβασει την εκδοση 8.0 του Κυριλλου και την εχω κανει unzip. Εχω ανοιξει το odin τωρα και ειμαι εκει που ειναι να επιλεξω το αρχειο .ops αλλα απ οτι βλεπω δεν υπαρχει τετοιο αρχειο. Επισης ουτε κανα αρχειο .tar υπαρχει απ οτι βλεπω.

Τι πρεπει να κανω? Πως θα συνεχισω?

Μηπως ειναι αυτο το αρχειο apollo_0531.ops που ειναι μαζι με το οντιν σε ενα φακελο Extras?

Δεν ξερω και αν εχω κατεβασει τη σωστη ρομ. Ποια πρεπει να κατεβασω?

(Αυτη που εχω κατεβασει μολις την ξεζιπαρεις εχει ενα φακελο Extras και ενα ζιπαρισμενο αρχειο με το ονομα Flash_this_as_one-package)

edit: Επισης το Odin οταν το ανοιγω μου πεταει ενα μηνυμα που λεει Image Path και κατι τετραγωνα στη συνεχεια. Φευγει μονο αν πατησεις καμποσες φορες ΟΚ. Ειναι προβλημα αυτο?

edit2:το .tar το βρηκα. Μονο μια ερωτηση. Σε ποιο απ ολα τα κουτια θα το εισαγω?

οσο για το .ops ειναι αυτο που σας εγραψα πιο πανω?

Αν και αργά: το ops είναι το apollo blabla. και πρέπει να τικάρεις το one package Και να βαλεις την ρομ στο κουτακι one package.

Αν και αργά: το ops είναι το apollo blabla. και πρέπει να τικάρεις το one package Και να βαλεις την ρομ στο κουτακι one package.

Τελικα την εβαλα φιλε Κυριλλε. Φοβερη ειναι. Πολυ ωραιο θεμα. Μπραβο.

Το μονο τωρα που θελω να κανω ειναι να κανω partition την sd αλλα δεν ξερω που επιλεγω την εφαρμογη mad_team_app2sd.

Πως μπορω να το κανω?

Ευχαριστω και παλι.

Πετρος

Τελικα την εβαλα φιλε Κυριλλε. Φοβερη ειναι. Πολυ ωραιο θεμα. Μπραβο.

Το μονο τωρα που θελω να κανω ειναι να κανω partition την sd αλλα δεν ξερω που επιλεγω την εφαρμογη mad_team_app2sd.

Πως μπορω να το κανω?

Ευχαριστω και παλι.

Πετρος

Έβαλες και το v8.2.1 update? Αν όχι, βάλτο. Επίσης, partition πρέπει να κάνεις από το recovery (πάτα το κουμπί Power => recovery), και μόλις μπεις recovery πάτα misceκατι => partition sd. Προσοχή! Κάνε αντιγραφή πρώτα όλα τα δεδομένα της sd στο pc, μετά κάνε partition (512-1gb ext + 0mb swap) και μετά πέρνα τα αρχεία και μην ξεχάσεις τα αρχεία του hybrid data2sd. Αν έχεις απορία δες εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1058071

Κύριλλος

Έβαλες και το v8.2.1 update? Αν όχι, βάλτο. Επίσης, partition πρέπει να κάνεις από το recovery (πάτα το κουμπί Power => recovery), και μόλις μπεις recovery πάτα misceκατι => partition sd. Προσοχή! Κάνε αντιγραφή πρώτα όλα τα δεδομένα της sd στο pc, μετά κάνε partition (512-1gb ext + 0mb swap) και μετά πέρνα τα αρχεία και μην ξεχάσεις τα αρχεία του hybrid data2sd. Αν έχεις απορία δες εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1058071

Κύριλλος

Κυριλλε συγνωμη που σε ζαλιζω αλλα δεν εχω ξανασχοληθει με το κινητο και δεν γνωριζω τι ειναι τα περισσοτερα.

Την εβαλα και την v8.2.1 update και ειναι ακομα καλυτερη.

Η καρτα μνημης που θα χρησιμοποιησω ειναι καινουργια (4GB class 10 HC) και εχω κρατησει αυτα που χρειαζομαι. Θα ηθελα να μου πεις τι ακριβως ειναι το hybrid data2sd, τι κανει και ποια αρχεια να περασω μεσα στη καρτα μνημης γιατι οπως καταλαβαινεις ειμαι ασχετος απο αυτα.

Και κατι αλλο.

Το Supercharger τι ακριβως κανει? Ειναι καλο να το ενεργοποιησω που γραφεις στο xda?

Α και οταν θα κανω partition την sd πρεπει να τρεξω και αυτα που γραφεις απο τo Terminal Emulator e?

Ευχαριστω και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.

Πετρος

Κυριλλε συγνωμη που σε ζαλιζω αλλα δεν εχω ξανασχοληθει με το κινητο και δεν γνωριζω τι ειναι τα περισσοτερα.

Την εβαλα και την v8.2.1 update και ειναι ακομα καλυτερη.

Η καρτα μνημης που θα χρησιμοποιησω ειναι καινουργια (4GB class 10 HC) και εχω κρατησει αυτα που χρειαζομαι. Θα ηθελα να μου πεις τι ακριβως ειναι το hybrid data2sd, τι κανει και ποια αρχεια να περασω μεσα στη καρτα μνημης γιατι οπως καταλαβαινεις ειμαι ασχετος απο αυτα.

Και κατι αλλο.

Το Supercharger τι ακριβως κανει? Ειναι καλο να το ενεργοποιησω που γραφεις στο xda?

Α και οταν θα κανω partition την sd πρεπει να τρεξω και αυτα που γραφεις απο τo Terminal Emulator e?

Ευχαριστω και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.

Πετρος

Αν ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγίες του Κυρίλλου σχετικά με τα partition στο xda (είναι μαζί με τις οδηγίες εγκατάστασης της v8) θα είσαι μια χαρά. Τα αρχεία που πρέπει να κάνεις αντιγραφή είναι μέσα στο zip της v8.

Όσο για το μέγεθος του ext partition νομίζω 500 MB ή 1 GB είναι μια χαρά. Για δοκίμασε και ό,τι θες ξαναρώτα.

Παιδιά πριν λίγες ημέρες έκανα εγκατάσταση την έκδοση 8,1 non oc του Κύριλλου . Η εγκατάσταση ήταν επιτυχής και σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Εντυπωσιάστηκα όπως είναι φυσικό.

Όμως:

1. Παρατήρησα ότι το κινητό συχνά κολλάει (δόνηση και τερματισμός εφαρμογών) όχι κάποιας συγκεκριμένης αλλά γενικά σε οποιαδήποτε σε οποιοδήποτε χρόνο. Σήμερα συνέβη να κάνει επανεκκίνηση.

2. Μερικές φορές όταν δέχομαι κλήσεις ακούω τον ήχο και στην οθόνη δεν εμφανίζεται τίποτα. Ούτε ο αριθμός κλίσης ούτε το πλήκτρο απάντησης. Η εμφάνισή τους γίνεται μετά από πολλή ώρα που συνήθως αυτός που με καλεί έχει είδη κλείσει το κινητό του (αποτέλεσμα να τον καλώ εγώ και να χρεώνομαι).

3. Επίσης δεν μπορώ να εγκαταστήσω την εφαρμογή google maps λόγο του ότι δεν είναι διαθέσιμο για τη χώρα μου.!!!!! (καινούριο αυτό!!!)..

Δεν ξέρω εάν έκανα κάποια βλακεία εγώ στους χειρισμούς μου... Παρακαλώ για τα φώτα σας.

Ευχαριστώ.

wipe data μετά την εγκατάσταση έκανες?

Εγώ θα ξαναφλάσαρα, αφού έκανα πρωτα επαναφορά εργοστασιακών.

Ελπίζω ΠΡΩΤΑ να πέρασες την 8.0 και ΜΕΤΑ την 8.1 :-)

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy 3 Kyrillos 10.6 ROM

--- Galaxy Y (rooted)

--- Galaxy Pocket (rooted)

wipe data μετά την εγκατάσταση έκανες?

Εγώ θα ξαναφλάσαρα, αφού έκανα πρωτα επαναφορά εργοστασιακών.

Ελπίζω ΠΡΩΤΑ να πέρασες την 8.0 και ΜΕΤΑ την 8.1 :-)

Ναι ακολούθησα τις οδηγίες εγκατάστασης 8.0 -> 8.1 και έκανα wipe σύμφωνα με τις οδηγίες.

Έσβησα κάποια προγράμματα και είδα ότι το κινητό ανάσανε.... Δεν είδα κωλύματα ξανά.

Πρέπει απ' ότι φαίνεται να επεκτείνω τη μνήμη του κινητού στη κάρτα μνήμης.

Δύο ακόμη ερωτήσεις..

1. Κάποια στιγμή επέλεξα συγκεκριμένο τύπο μενού από τα τρία που μου πρότεινε το κινητό (πατώντας το κεντρικό πλήκτρο του κινητού). Μετά την επιλογή του δεν μπορώ να ξαναδώ τα άλλα δύο;

2. Τι διαφορά έχει η OC έκδοση του Κύριλλου με την μη..;;; Είναι εξίσου σταθερή;

Ευχαριστώ.

Εχω ενα προβλημα, τρεχω την 8.2.1 ROM του Κυριλλου και δεν μπορω να λαβω MMS...

Εχει κανεις το ιδιο προβλημα ?

Mobile: OnePlus 9 Pro & Realme Pad 10.4" 

εχεις MMS apn σωστά εγκατεστημένα?

ασυρματη επικοινωνία/δικτυα κινητής τηλεφωνίας/ονόματα σημείων πρόσβασης

Αν έχεις πχ Vodafone, πρέπει να έχεις το Vodafone GR-MMS

Αν το έχεις, άνοιξέ το και σύγκρινε τις ρυθμίσεις του από τον πάροχό σου.

Edited by amkokos

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy Y (rooted)

Ναι ακολούθησα τις οδηγίες εγκατάστασης 8.0 -> 8.1 και έκανα wipe σύμφωνα με τις οδηγίες.

Έσβησα κάποια προγράμματα και είδα ότι το κινητό ανάσανε.... Δεν είδα κωλύματα ξανά.

Πρέπει απ' ότι φαίνεται να επεκτείνω τη μνήμη του κινητού στη κάρτα μνήμης.

Δύο ακόμη ερωτήσεις..

1. Κάποια στιγμή επέλεξα συγκεκριμένο τύπο μενού από τα τρία που μου πρότεινε το κινητό (πατώντας το κεντρικό πλήκτρο του κινητού). Μετά την επιλογή του δεν μπορώ να ξαναδώ τα άλλα δύο;

2. Τι διαφορά έχει η OC έκδοση του Κύριλλου με την μη..;;; Είναι εξίσου σταθερή;

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

1. Κατέβασε το home switcher for froyo από το android market.

2. Στην OC ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 83-1200MHz σε αντίθεση με την non oc που είναι 83-667. Με λίγα λόγια το κινητό γίνεται πιο γρήγορο αλλά μπορεί να μην είναι απόλυτα σταθερό σε όλα τα κινητά.

καποια εφαρμογη για το google+ που να ειναι συμβατη γι αυτο το τηλεφωνο?εχω βρει διαφορες.ποια ανταποκρινεται καλυτερα?

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα προβλημα που πριν περασω την καταπληκτικη ROM(v8.2.1) του Κυριλλου δεν το ειχα.

Τωρα δεν μπορω να μπω στο ιντερνετ με VPN συνδεση. Οταν παταω συνδεση και βαζω τα στοιχεια τοτε βγαζει αμεσως μηνυμα και μου λεει δεν ειναι δυνατη η συνδεση. Ενω πριν αυτο δεν μου το εβγαζε ποτε. Τωρα ουτε καν ελενχει για τα στοιχεια που του βαζω. Εχει κανενας καμια ιδεα για το τι συμβαινει και αν γινεται να διορθωθει το προβλημα αυτο?

Επισης κατι τελευταιο που εχω.

Τι ακριβως ειναι το hybrid data2sd και που χρησιμευει? Και αν θελω να το βαλω πως θα το βαλω?

Ευχαριστω

Πετρος

Καλημέρα έχω την Rom kyrillos v7 και καθώς πήγα να εγκαταστήσω κάτι το market crashαρε και απο τότε έχω μόνο 1.4 ΜΒ ελεύθερα οπότε με την ευκαιρία θα του περάσω και άλλη rom

• Για να περάσω τα τελευταία updates πρέπει να πάω v8 - 8.1 - 8.2 - 8.2.1 ή μπορώ κατευθείαν απο την 8 σε 8.2.1 ;
  • Επίσης με την hybrid data2sd οτι εγκαθιστώ πάει κατευθείαν απο μόνο του στην κάρτα ;

Καλημέρα έχω την Rom kyrillos v7 και καθώς πήγα να εγκαταστήσω κάτι το market crashαρε και απο τότε έχω μόνο 1.4 ΜΒ ελεύθερα οπότε με την ευκαιρία θα του περάσω και άλλη rom

• Για να περάσω τα τελευταία updates πρέπει να πάω v8 - 8.1 - 8.2 - 8.2.1 ή μπορώ κατευθείαν απο την 8 σε 8.2.1 ;
  • Επίσης με την hybrid data2sd οτι εγκαθιστώ πάει κατευθείαν απο μόνο του στην κάρτα ;

Καλημέρα!

1) Ναι, μπορείς. Πρέπει απλά να βάλεις την βάση που είναι η 8 και μετά μπορείς να βάλεις την 8.2.1 απευθείας.

2) Ακριβώς όπως γινόταν και με το app2sd. Κατευθείαν χωρίς να κάνεις τίποτα. Απλά ακολούθησε ευλαβικά τις οδηγίες βήμα βήμα. Επίσης, δεν ξέρω αν διορθώθηκε στις οδηγίες του Κύριλλου αλλά πρώτα θα κάνεις partition και wipe data και μετά θα περάσεις ένα φάκελο που λέει μέσα στις οδηγίες. Είναι για να ενεργοποιήσεις το hybrid data2sd.

καλησπέρα

κατα λάθος διέγραψα τις φωτογραφίες απο το κινητό, υπάρχει τροπος για επαναφορά τους ή μηπως υπάρχει κατι σαν καδος ανακύκλωσης όπου φυλάγονται προσωρινα?

ευχαριστώ

Καλησπερα σε ολους...

Μηπως ξερει καποιος τι γινεται οταν δεν μπρουμε να μπουμε στο Android market?? Να πω οτι εχω λογαριασμο google που ζηταει

Καλημέρα!

1) Ναι, μπορείς. Πρέπει απλά να βάλεις την βάση που είναι η 8 και μετά μπορείς να βάλεις την 8.2.1 απευθείας.

2) Ακριβώς όπως γινόταν και με το app2sd. Κατευθείαν χωρίς να κάνεις τίποτα. Απλά ακολούθησε ευλαβικά τις οδηγίες βήμα βήμα. Επίσης, δεν ξέρω αν διορθώθηκε στις οδηγίες του Κύριλλου αλλά πρώτα θα κάνεις partition και wipe data και μετά θα περάσεις ένα φάκελο που λέει μέσα στις οδηγίες. Είναι για να ενεργοποιήσεις το hybrid data2sd.

θα έλεγα να βάλει την 8.3beta κατευθείαν και τον νεο kernel...:yahoo::yahoo:

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy Y (rooted)

θα έλεγα να βάλει την 8.3beta κατευθείαν και τον νεο kernel...:yahoo::yahoo:

Μπαίνει κατευθείαν απο την 7 ή πρέπει να βαλω κάποια άλλη πρώτα ; Έχει μεγάλη διαφορά απο την 8.2.1 ;

θα βαλεις 8.0 και μετα 8.3

ναι, ειναι πολύ πιο γρήγορη, αν και τα γραμματα της 8.2 μου αρεσαν εμένα καλύτερα (προσωπική άποψη)

βάλε και τον νεο kernel μαζι

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy Y (rooted)

• The title was changed to Samsung Galaxy 3 (Ι5800)