gased Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 κάτοχος htc desire (android 2.29.405.5) Not-Rooted παιδιά ερώτηση έχω σχεδόν γεμίσει όλη τη την rom (με εφαρμογές-παιχνίδια) έχω ελεύθερο 14MB περίπου δεν χρησιμοποιώ όλες τις εφαρμογές πάντα αλλά όταν θέλω να κατεβάσω κάποια καινούρια (ή κάποιο update) είμαι στο ράβε ξήλωνε, clear cache και unistall εφαρμογών, για να ελευθερώσω χώρο, αν rootάρω το τηλέφωνο οι εφαρμογές θα κάθονται όλες στην sd card; θα απελευθερωθεί χώρος; στο froyo που έχω, όσες εφαρμογές επιτρέπουν μεταφορά στην sdcard, έχουν μεταφερθεί αλλά κάποιο μέρος κάθε φορά παραμένει στην ram συν οι εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν app2sd (βλέπε facebook, shazam κ.α.) αν rootαρω το desire θα δώ κάποια αλλαγή p.s. πιστεύω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτούς που κατεβάζουν πολλά apps app p.s.2 (η εφαρμογή app2sd μου δείχνει ότι έχω 147,62MB in total η rom φαντάζομαι ( τι στο διάολο συμβαίνει ??? στα χαρακτηριστικά η htc λεει ROM: 512 MB) Eιχα ακριβως τις ιδιες απορίες αλλα επειδή λίγοι εδω πέρα θα θυμούνται οταν πήραν το κινητό τί απορίες είχαν θα σου απαντήσω τι ακριβώς παίζει και νομίζω οτι θα ειναι η καλύτερη απάντηση για noobs σαν εμάς :P Διάβασε μέχρι το τέλος όμως γιατί η τελευταία παράγραφος είναι η πιο ενδιαφέρουσα ;) Aν κανεις root το τηλέφωνο ετσι όπως είναι δεν θα δεις καποια διαφορά. Αν όμως αλλάξεις την rom (την κανεις flash δλδ) με καποια αλλη απο δω http://www.xda-developers.com, που υποστηρίζει apps2sd+ τοτε ναι θα δεις. Βασικα αυτο που κανει το apps2sd+ ειναι να φτιάχνει έναν χώρο στην microsd σου και να μοιράζεται αυτόν τον χώρο σαν να είναι μέρος του συστήματος. Σαν να κάνεις δηλαδή expand την internal memory απο 512mb και merge με την sd να την πας πχ στo 1gb (πρακτικά βέβαια δεν είναι έτσι αφού αυτή η μέθοδος ονομάζεται data2ext και ειναι παρόμοια με την apps2sd+ σε λειτουργία) . Eτσι ενώ το τηλέφωνο θα συνεχίσει να εγκαθιστά εφαρμογές θα πηγαίνουν αυτόματα μαζί με την Dalvik cache στo partition που δημιούργησες στην microsd. Έχει εν τω μεταξύ βάλει ένα symlink(shortcut) στην internal memory και οταν θες να τρέξεις ένα application παει στο shortcut. Το apps2sd+ ειναι διαφορετικό απο το apps2sd. Tο apps2sd ειναι στην ουσία αυτό που κάνει το froyo μόνο του. Με το apps2sd+ δεν χρειαζεται να κανεις εσυ μεταφορές, γίνονται αυτόματα και σε όλες τις εφαρμογές. Για το ps2 η μνήμη σου έχει ώς εξής 250 system, 150mb applications ,40 cache. Τώρα υπάρχει ενα τρίκ απόλυτα νόμιμο για να μην χρειαστείς rooting για λίγο καιρό μέχρι να εξοικιωθείς με το android και να το πάρεις απόφαση να αλλάξεις rom. Απλά θα αλλάξεις μία ρύθμιση στο κινητό και έτσι όσες (σχεδόν)εφαρμογές κατεβάζεις (εκτός απο google maps fb κτλ) θα εγκαθιστούνται στην microsd είτε δίνει την δυνατότητα αυτή ο δημιουργός της εφαρμογής είτε όχι(σε κατι γκρί μεταφορα στην sd applications πχ) Πήγαινε εδώ και κάνε οτι λέει. Eίναι πολύ εύκολο και εμένα με έχει σώσει. Ενώ κάθε μέρα εβγαζε μια φορά τουλάχιστον low memory τώρα ειμαι κομπλέ και έχω όσες εφαρμογές θέλω. credits go to williamj1 απο το androidforums.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
whatever123 Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 (edited) ωραία τα λές αλλά δεν είναι λογικό κάθε 3 σελίδες να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Καλό είναι να διαβάζουμε 5 πραγματάκια πριν αρχίσουμε να ρωτάμε τα ίδια 3 φορές σε μία σελιδα (!) Για μένα φίλε μου αξίζει να κάνεις το root γιατί το κινητό σου θα γινει 10 φορές καλύτερο. Αν το αποφασίσεις διάβασε τους οδηγούς και καμια 50ρια σελίδες του forum (απο το τέλος) και θα καταλάβεις τι παίζει. Τότε ό,τι απορία σου δημιουργηθεί ευχαρίστως ;) Edited January 14, 2011 by whatever123 Device: HTC Desire Radio: 32.44.00.32U_5.09.05.30_2 ROM: StarBurst Froyo HTC 2.29.405 Stable Data2SD Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cuore_Sportivo Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 finn μηπως δοκιμασες την GingerVillain0.8? κανενας αλλος? Εγώ! Βέβαια έχω ένα προβληματάκι, γιατί μου φαίνεται ότι οι εφαρμογές αντί να εγκαθίστανται στο ext3 διαμέρισμα, εγκαθίστανται στην εσωτερική μνήμη (από την οποία έχω μόνο 80ΜΒ ελεύθερα ενώ με την 0.6 είχα 110+)... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
timos1968 Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Εγώ! Βέβαια έχω ένα προβληματάκι, γιατί μου φαίνεται ότι οι εφαρμογές αντί να εγκαθίστανται στο ext3 διαμέρισμα, εγκαθίστανται στην εσωτερική μνήμη (από την οποία έχω μόνο 80ΜΒ ελεύθερα ενώ με την 0.6 είχα 110+)... παντως γραφει οτι εχει a2sd Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cuore_Sportivo Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 παντως γραφει οτι εχει a2sd Ναι γι αυτό μου κάνει εντύπωση... Με την 0.6 δεν είχα κανέναν απολύτως πρόβλημα (όσον αφορά το θέμα της μνήμης), για αυτό άλλωστε είχα και περίπου 110ΜΒ ελεύθερα. Ενώ τώρα με την 0.8, παρατηρώ, ότι όταν εγκαθιστώ μία εφαρμογή από το Market, πέφτει συνεχώς ο διαθέσιμος χώρος... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
timos1968 Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Ναι γι αυτό μου κάνει εντύπωση... Με την 0.6 δεν είχα κανέναν απολύτως πρόβλημα (όσον αφορά το θέμα της μνήμης), για αυτό άλλωστε είχα και περίπου 110ΜΒ ελεύθερα. Ενώ τώρα με την 0.8, παρατηρώ, ότι όταν εγκαθιστώ μία εφαρμογή από το Market, πέφτει συνεχώς ο διαθέσιμος χώρος... νομιζω οτι καπου ειχε επιλογη internal external η΄auto θα την φλασαρω τωρα να δω Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cuore_Sportivo Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Τελικά όντως εγκαθίσταντο όλες στην εσωτερική μνήμη! Πάντως τώρα είναι όλα οκ! You can move the dalvik-cache to ext if you want: adb shell a2sd cachesd (your phone will reboot after this command and recreates the dalvik-cache on ext) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
observ8 Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 ωραία τα λές ... Πραγματικά συγνώμη που σου χάλασα το "timeline" ρωτώντας τα ίδια και τα ίδια αλλά στις πρώτες 50αρια σελίδες δεν έβρισκα πληροφορίες στην ερώτηση που έκανα, δεν θα ξανασυμβεί, την επόμενη φορά θα μελετήσω & τις άλλες 700, σε ευχαριστώ για την βοήθεια Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kollatos Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Πραγματικά συγνώμη που σου χάλασα το "timeline" ρωτώντας τα ίδια και τα ίδια αλλά στις πρώτες 50αρια σελίδες δεν έβρισκα πληροφορίες στην ερώτηση που έκανα, δεν θα ξανασυμβεί, την επόμενη φορά θα μελετήσω & τις άλλες 700, σε ευχαριστώ για την βοήθεια Δεν χρειάζεται να μελετήσεις τίποτα αρκεί αν ξέρεις να ψάχνεις μέσα στο thread κι απ' ότι φαίνεται οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως να ψάχνουν. [sIGPIC][/sIGPIC] Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
whatever123 Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 (edited) Πραγματικά συγνώμη που σου χάλασα το "timeline" ρωτώντας τα ίδια και τα ίδια αλλά στις πρώτες 50αρια σελίδες δεν έβρισκα πληροφορίες στην ερώτηση που έκανα, δεν θα ξανασυμβεί, την επόμενη φορά θα μελετήσω & τις άλλες 700, σε ευχαριστώ για την βοήθεια 1ον: Δεν σου είπα να διαβάσεις 700 σελίδες forum 2oν: Σε συμβούλευσα να κοιτάξεις τις τελευταίες 50 και όχι τις πρώτες. Τοτε δεν είχε βγεί καλά καλά το Desire. 3ον: Διαβάζοντάς τις θα καταλάβεις και τί ακριβώς εννοώ με τις επαναλήψεις! 4ον: Υπάρχει και το search φιλικα ps: MIUI 1.1.14 Coming Soon :) Edited January 14, 2011 by whatever123 Device: HTC Desire Radio: 32.44.00.32U_5.09.05.30_2 ROM: StarBurst Froyo HTC 2.29.405 Stable Data2SD Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 32.49.00.32U_5.11.05.27 πρεπει να το αφησω να ανοιξει την πρωτη φορα κ μετα φλασαρω το δικο σου? Όχι.Αμέσως φλασάρεις και το δικό μου. http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Petr3_Dinamik Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 (edited) Όχι.Αμέσως φλασάρεις και το δικό μου. To quadrant ποσο θα επρεπε να δειχνει στην miui ? την πρωτη μου εβγαλε 1290 (κατω απο το nexus!!) κ δευτερη προσπαθεια εδειξε 1600... λιγο ασταθες ?!? Επισης εγραφε τα minimum - max της cpu κ εγραφε οτι ειναι ρυθμισμενη στα 245mhz...:blink: Τι παιζει ακριβως? Γρηγορα πηγαινει γενικα το τηλεφωνο αλλα καποια κολληματακια τα συναντω καπου καπου.. δεν δοκιμασα να τρεξω με launcherpro ακομη αλλα ειδα μια app "set cpu" ... την εχει περασει κανεις? αξιζει τον κοπο ? p.s. Επισης 2 apps που ειχα περασμενες αλλα δεν τις εχω βαλει ακομη.. battery saver και ram optimizer οι οποιες εκαναν δουλεια να σας πω την αληθεια κυριως στο θεμα της καταναλωσης! Απλως τωρα που ειμαι root ψαχνω για apps που δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω πριν οποτε οποια συμβουλη δεκτη! Edited January 14, 2011 by Petr3_Dinamik Pain is Inevitable - Suffering is Optional Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
whatever123 Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Επισης εγραφε τα minimum - max της cpu κ εγραφε οτι ειναι ρυθμισμενη στα 245mhz...:blink: Τι παιζει ακριβως? Γρηγορα πηγαινει γενικα το τηλεφωνο αλλα καποια κολληματακια τα συναντω καπου καπου.. δεν δοκιμασα να τρεξω με launcherpro ακομη αλλα ειδα μια app "set cpu" ... την εχει περασει κανεις? αξιζει τον κοπο ? απ οσα ξέρω, η rom που έχεις βάλει είναι ρυθμισμένη να παίζει από 245 μεχρι 1152 Mhz αυτόματα ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του κινητού έτσι ώστε να εξοικονομείται μπαταρία και να έχεις επιδόσεις όταν τις χρειάζεσαι. Οπότε μη σε ανησυχεί αυτό που διάβασες. Εμενα το quadrant ου εβγαλε 1400 και κατι ψιλα, λίγο πανω απο το nexus one 2.2+ Device: HTC Desire Radio: 32.44.00.32U_5.09.05.30_2 ROM: StarBurst Froyo HTC 2.29.405 Stable Data2SD Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
timos1968 Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 απ οσα ξέρω, η rom που έχεις βάλει είναι ρυθμισμένη να παίζει από 245 μεχρι 1152 Mhz αυτόματα ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του κινητού έτσι ώστε να εξοικονομείται μπαταρία και να έχεις επιδόσεις όταν τις χρειάζεσαι. Οπότε μη σε ανησυχεί αυτό που διάβασες. Εμενα το quadrant ου εβγαλε 1400 και κατι ψιλα, λίγο πανω απο το nexus one 2.2+ καλησπερα η 1.1.14 ποτε περιπου ερχεται?:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Άυριο μεσημέρι θα σας το χω έτοιμο. http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_skari Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Σήμερα πήρα το κινητό από το service οπου έγινε αλλαγή μητρικής (είχε πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις) Περνώντας σιγα σιγά κάποιες εφαρμογές που είχα παρατήρησα οτι δεν δουλεύει καθόλου το gps. Δηλαδή δεν βλέπει καθόλου δορυφόρους ακίνητος έξω στο δρόμο ούτε το turbo gps ούτε το ndrive, το sygic, το gps status τίποτα κανένα. Καμια ιδέα παιδιά; Γίνεται από πουθενά reset στους αισθητήρες αυτούς γιατι κανονική επανεκκίνηση έκανα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kollatos Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Έχεις ενεργοποιήσει το gps? [sIGPIC][/sIGPIC] Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_skari Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 βέβαια ζήτησε μόνο του μόλις άνοιξα τα σχετικά προγράμματα, δείχνει το σηματάκι του δορυφόρου, ψάχνει ψάχνει αλλά τίποτα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kollatos Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 Υπολόγισε ότι θέλει και 10-15 λεπτά για να συγχρονίσει την πρώτη φορά και καλό θα είναι να έχεις και σύνδεση στο net ενεργή για να κατεβάσει τις θέσεις των δορυφόρων. [sIGPIC][/sIGPIC] Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_skari Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 (edited) δεν ξέρω αν περίμενα τόσο πολύ σε μέρος που να είχα ταυτόχρονα και wifi Θα δοκιμάσω να το αφήσω στο μπαλκόνι λίγη ώρα που έχει και ασύρματο δίκτυο και βλέπουμε Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση Τώρα που πήρα απόφαση να ξεκινήσω να το πειράζω με root και άλλες rom δεν θέλω να έχω πάλι θέματα hardware αποτυχία μετα από 20 λεπτά το turbo gps τίποτε (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ύψος γιατί είμαι στον 4ο όροφο) Δοκιμάζω τώρα με το gps status... το ίδιο δεν εντοπίζει καθόλου Edited January 14, 2011 by kollatos Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 αποτυχία μετα από 20 λεπτά το turbo gps τίποτε (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ύψος γιατί είμαι στον 4ο όροφο) Δοκιμάζω τώρα με το gps status... το ίδιο δεν εντοπίζει καθόλου άντε κι αλλη μια με Ndrive αν δεν πάθει τίποτα το κινητό από το κρύο (-1 έχει έξω) ασε το wifi...τα data τα εχεις ανοιχτα; τωρα σε μπαλκονι δυσκολο να βρεις ακρη παντως. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_skari Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 τώρα άνοιξα και τα data ....τι να πω ...έχω απογοητευτεί ο αισθητήρας αυτός είναι πάνω στη μητρική; ξέρετε; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_skari Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 (edited) τώρα άνοιξα και τα data ....τι να πω ...έχω απογοητευτεί ο αισθητήρας αυτός είναι πάνω στη μητρική; ξέρετε; η εφαρμογή του google "χάρτες" δουλεύei μόλις άνοιξα τα data (εντοπίζει δηλ. τη θέση μου στο περίπου από την κεραία της κινητής) Όμως σήμα και κλείδωμα το gps τίποτα. Edited January 14, 2011 by g_skari Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 η εφαρμογή του google "χάρτες" δουλεύei μόλις άνοιξα τα data (εντοπίζει δηλ. τη θέση μου στο περίπου από την κεραία της κινητής) Όμως σήμα και κλείδωμα το gps τίποτα. εγω λεω καλυτερα αυριο το πρωι να βγεις καπου ανοιχτα...μονο με data..να ανοιξεις το gps απο τις ρυθμισεις, να τρεξεις το gps status...και να περιμενεις... μετα βλεπεις.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_skari Δημ. January 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2011 εγω λεω καλυτερα αυριο το πρωι να βγεις καπου ανοιχτα...μονο με data..να ανοιξεις το gps απο τις ρυθμισεις, να τρεξεις το gps status...και να περιμενεις... μετα βλεπεις.. ΟΚ αυτό θα κάνω... ευχαριστώ και.. καληνύχτα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts