Jump to content

[Πληκτρολόγιο] SlideIT

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Administrators

SlideIT is the best way to enter text into Touchscreen devices.

With SlideIT you can multiply your writing speed after a few days of use.

From now on, just Slide along the letters with your

finger or stylus, and words will “magically” appear.

Accuracy is not required.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=aErvb9dU9H4]YouTube- SlideIT 2009 - Main features[/ame]

SlideIT main features includes:

• Prediction
  • Graffiti
  • On/Off line correction
  • Shortcut
  • Multilanguage (Greek supported)

http://www.dasur.co.il/product/slideit/SlideIT.php

Modpic.gif

Πολυ καλο πληκτρολογιο. λειτουργει αψογα στα αγγλικα. στα ελληνικα λειτουργει επισης καλα αν και θελει πιστευω καποια βελτιωση. το δοκιμασα στο hd2 μου.

γραφει και sms με 160 χαρακτηρες.

πιστευω οτι πλεον και το swype θα βγαλει πολυ γρηγορα υποστηριξη για ελληνικα γιατι θα χασει εδαφος απο το slideit.

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

• Administrators
Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το swype το οποίο προτιμώ αλλά μέχρι να υποστηρίξει ελληνικά, μένουμε με το SlideIT.

Modpic.gif

από που αλλάζει η γλώσσα βρε παιδιά μόνο αγγλικά έχει στις ρυθμίσεις:confused:

η v4.1.0.3 υποστηρίζει ελληνικά?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παρα πολυ καλο.

Χρειαζεται εξασκηση οπως το λενε και εχει προβλημα στις μεγαλες λεξεις.

Εχω ομως την εντυπωση οτι ειναι καλυτερο απο το official ακομα και σε απλη χρηση.

Μετα απο καποιο διαστημα που θα εχουν αποθηκευτει αρκετες λεξεις θα ειναι ακομα καλυτερο.

Πρεπει να ψαξουμε λιγο που αποθηκευονται οι λεξεις που προσθετουμε για να κραταμε backup να μην τις χανουμε καθε φορα που φλασαρουμε.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

από που αλλάζει η γλώσσα βρε παιδιά μόνο αγγλικά έχει στις ρυθμίσεις:confused:

η v4.1.0.3 υποστηρίζει ελληνικά?

Κώστα και σε εμένα που το δοκίμασα πριν λίγο είχε μόνο αγγλική γλώσσα. Πρέπει να πας στο site του δημιουργού του και να κατεβάσεις το Greek Pack. Μόλις το εγκαταστήσεις σου βγάζει και Greek στη λίστα με τις γλώσσες.

Πολυ καλο πληκτρολογιο. λειτουργει αψογα στα αγγλικα. στα ελληνικα λειτουργει επισης καλα αν και θελει πιστευω καποια βελτιωση. το δοκιμασα στο hd2 μου.

γραφει και sms με 160 χαρακτηρες.

πιστευω οτι πλεον και το swype θα βγαλει πολυ γρηγορα υποστηριξη για ελληνικα γιατι θα χασει εδαφος απο το slideit.

Το πληκτρολόγιο είναι πραγματικά πανέμορφο και καλοσχεδιασμένο. Δυστυχώς όμως υπάρχουν 2 θέματα. Το πρώτο είναι το θέμα με τους 160 χαρακτήρες στα SMS που τελικά δεν δουλεύει σε αγγλικές ROMs. Το δεύτερο είναι ότι όταν επιλέγω Greek μου εμφανίζει άσχετους χαρακτήρες πάνω στα πλήκτρα και όχι τους ελληνικούς. Μάλλον κάτι παίζεται με τις γραμματοσειρές και το locale του συστήματος, δεν ξέρω... :(

Αν πάντως υποστήριζε 160-character SMS και δούλευαν και τα ελληνικά σε αγγλικές ROMs θα ήταν πολύ καλός αντικαταστάτης του built-in πληκτρολογίου. Αφού όμως παίζει ΟΚ σε ελληνικές ROMs όπως λες, τότε αξίζει να το έχεις ακόμα και σαν default.

Παρα πολυ καλο.

Χρειαζεται εξασκηση οπως το λενε και εχει προβλημα στις μεγαλες λεξεις.

Εχω ομως την εντυπωση οτι ειναι καλυτερο απο το official ακομα και σε απλη χρηση.

Μετα απο καποιο διαστημα που θα εχουν αποθηκευτει αρκετες λεξεις θα ειναι ακομα καλυτερο.

Πρεπει να ψαξουμε λιγο που αποθηκευονται οι λεξεις που προσθετουμε για να κραταμε backup να μην τις χανουμε καθε φορα που φλασαρουμε.

Κώστα έχεις αγγλική ROM/Manila; Κατέβασες το Greek Pack που λέω παραπάνω; Όταν στο πληκτρολόγιο επιλέγεις Greek, πάνω στα κουμπιά εμφανίζονται ελληνικοί χαρακτήρες ή άσχετοι international characters; Εμένα στο Greek μου βγάζει άσχετα... Μάλλον κάτι παίζεται με το locale του OS/Manila που το έχω default στα αγγλικά.

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Οι λέξεις αποθηκεύονται στο αρχείο gre.dat, έτσι με copy paste από backup έχεις πάντα το λεξιλόγιο σου

-----------------------------------------------------

Edit

Παιδιά μάλλον λάθος έκανα, μην το λάβετε υπόψιν

Το πληκτρολόγιο είναι πραγματικά πανέμορφο και καλοσχεδιασμένο. Δυστυχώς όμως υπάρχουν 2 θέματα. Το πρώτο είναι το θέμα με τους 160 χαρακτήρες στα SMS που τελικά δεν δουλεύει σε αγγλικές ROMs. Το δεύτερο είναι ότι όταν επιλέγω Greek μου εμφανίζει άσχετους χαρακτήρες πάνω στα πλήκτρα και όχι τους ελληνικούς. Μάλλον κάτι παίζεται με τις γραμματοσειρές και το locale του συστήματος, δεν ξέρω... :(

.Κώστα έχεις αγγλική ROM/Manila; Κατέβασες το Greek Pack που λέω παραπάνω; Όταν στο πληκτρολόγιο επιλέγεις Greek, πάνω στα κουμπιά εμφανίζονται ελληνικοί χαρακτήρες ή άσχετοι international characters; Εμένα στο Greek μου βγάζει άσχετα... Μάλλον κάτι παίζεται με το locale του OS/Manila που το έχω default στα αγγλικά.

Για να εμφανιστουν τα Ελληνικα σωστα πρεπει στο Location να εχεις επιλεξει τα Ελληνικα.

Αν τα ειχες επιλεξει απο πριν, ξανακαντο αφου περασεις το αρχειο με την ελληνικη γλωσσα και κανε soft reset.

Σπανια στελνω μεγαλα sms. Αν προκειται να το κανω δεν ειναι τιποτα να επιλεξω το πληκτρολογιο που ηδη εχω και δεν χρειαζεται να γινει απεγκατασταση για να δουλεψει το Slid.

Επιμενω οτι η αισθηση που εχω στα δαχτυλα μου οταν πληκτρολογω ακομα και με τον κλασσικο τροπο ειναι πολυ καλυτερη.

Ενα αλλο προβλημα πιο σοβαρο απο τα sms ειναι οτι δεν διαθετει τα βελακια, κατι που οταν γραφεις απο τον οπερα ειναι απαραιτητο αφου πολλες φορες οταν το ποστ ειναι μεγαλο, χανεις το κειμενο και δεν μπορεις να μετακινηθεις διαφορετικα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν ξερω που αποθηκευονται οι λεξεις, ομως μπορει οποιος θελει να αποθηκευει τις λεξεις που θελει σε ενα αρχειο text η ενα αρχειο του word στον υπολογιστη του.

αντιγραφει αυτο το αρχειο στο κινητο και οποτε κανει hard reset, ανοιγει το word στο κινητο, επιλεγει ολες τις λεξεις, κανει αντιγραφη, μετα πηγαινει στο slideit, παταει παρατεταμενα το πληκτρο '12@', και μολις το αφησει εμφανιζονται οι επιλογες οπου παταει paste (επικολληση) και μετα παταει το κουμπι + που εχει το slideit πανω αριστερα.

ετσι προστιθενται ολες οι λεξεις που καναμε αντιγραφη απο το word.

γενικως ισχυει αυτο για οποια λεξη θελουμε. αν κανουμε μια λεξη αντιγραφη απο οπουδηποτε (opera, κειμενο κ.τ.λ) παμε στο slideit και με την διαδικασια παραπανω την προσθετουμε στο λεξικο.

υπαρχει περιορισμος στην διαδκασια αυτη, το κειμενο που θα επιλεξουμε (απο το word που ανεφερα παραπανω) να ειναι μεγιστο 1000 χαρακτηρες. οποτε αν εχουμε πολλες λεξεις μεσα στο word αρχειο τις περναμε με την παραπανω διαδικασια που περιγραψα αλλα οχι ολες αλλα λιγες λιγες λαμβανωντας υποψη τον περιορισμο με τους 1000 χαρακτηρες.

σας παραθετω και τις οδηγιες στα αγγλικα οπως υπαρχουν στο manual του slideit για οποιους προτιμουν τα αγγλικα :

Large Dictionary Updates

The user has the option to introduce a large number of new words into the dictionary rapidly or to even use a customized dictionary. To do this, create a file containing the new words on a PC and then move the file to the device. The user must open the file and select all of its content. Next, tap on the indicator ‘+’. The bulk update is then performed. Note that the maximum length of the selected text is 1000 characters."

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

Καλό πληκτρολόγιο, αλλά βασικό μεινέκτημα βρίσκω αυτό που ανέφερε ο Κώστας, οτι δεν έχει βελάκια, που όντως, χρειάζονται πολύ συχνά στον Opera...
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Οι λέξεις αποθηκεύονται στο αρχείο gre.dat, έτσι με copy paste από backup έχεις πάντα το λεξιλόγιο σου

-----------------------------------------------------

Edit

Παιδιά μάλλον λάθος έκανα, μην το λάβετε υπόψιν

Τελικά μετά από δοκιμές που έκανα, οι λέξεις αποθηκεύονται πράγματι στο gre.dat.

Όποιος θέλει να δικομάσει ας κάνει πρώτα save now το curent dictionary από τα option και ας ξαναεγκαταστήσει το SlideIT αφού πάρει backup to gre.dat

Βελάκια υπάρχουν στη 4 σελίδα του πλήκτρου 12@

Για να εμφανιστουν τα Ελληνικα σωστα πρεπει στο Location να εχεις επιλεξει τα Ελληνικα.

Αν τα ειχες επιλεξει απο πριν, ξανακαντο αφου περασεις το αρχειο με την ελληνικη γλωσσα και κανε soft reset.

Σπανια στελνω μεγαλα sms. Αν προκειται να το κανω δεν ειναι τιποτα να επιλεξω το πληκτρολογιο που ηδη εχω και δεν χρειαζεται να γινει απεγκατασταση για να δουλεψει το Slid.

Επιμενω οτι η αισθηση που εχω στα δαχτυλα μου οταν πληκτρολογω ακομα και με τον κλασσικο τροπο ειναι πολυ καλυτερη.

Ενα αλλο προβλημα πιο σοβαρο απο τα sms ειναι οτι δεν διαθετει τα βελακια, κατι που οταν γραφεις απο τον οπερα ειναι απαραιτητο αφου πολλες φορες οταν το ποστ ειναι μεγαλο, χανεις το κειμενο και δεν μπορεις να μετακινηθεις διαφορετικα.

ΟΚ, σ' ευχαριστώ, αν εννοείς τη ρύθμιση Locale & text --> Regional, εκεί έχω United Kingdom - μάλλον αυτό θα φταίει.

Πράγματι είναι πολύ αξιόλογο πληκτρολόγιο, όμορφο και λειτουργικό. Όπως είπες δεν χάνουμε τίποτα να το έχουμε μέσα ταυτόχρονα με το HTC keyboard. Για τα βελάκια δεν το παρατήρησα, όντως είναι μειονέκτημα αυτό... Όπως επίσης και το ότι για να αλλάξεις γλώσσα θέλει δύο taps και όχι ένα όπως το HTC.

Φιλικά, Κώστας

ΟΚ, σ' ευχαριστώ, αν εννοείς τη ρύθμιση Locale & text --> Regional, εκεί έχω United Kingdom - μάλλον αυτό θα φταίει.

Πράγματι είναι πολύ αξιόλογο πληκτρολόγιο, όμορφο και λειτουργικό. Όπως είπες δεν χάνουμε τίποτα να το έχουμε μέσα ταυτόχρονα με το HTC keyboard. Για τα βελάκια δεν το παρατήρησα, όντως είναι μειονέκτημα αυτό... Όπως επίσης και το ότι για να αλλάξεις γλώσσα θέλει δύο taps και όχι ένα όπως το HTC.

Σίγουρα αυτό φταίει! Και πως λειτουργούσες τη συσκευή σου έτσι; :wacko:

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις πάντα μετά απο φλασάρισμα ρομ είναι η ρύθμιση στο Reggional settings στις ρυθμίσεις των WM.

Σίγουρα αυτό φταίει! Και πως λειτουργούσες τη συσκευή σου έτσι; :wacko:

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις πάντα μετά απο φλασάρισμα ρομ είναι η ρύθμιση στο Reggional settings στις ρυθμίσεις των WM.

Παντού και πάντα έβαζα United Kingdom στα Regional settings (ακόμα και στο desktop/laptop PC έτσι το έχω). Είναι απομεινάρι από την εποχή που βρισκόμουν Αγγλία (έμεινα εκεί για 11 χρόνια). Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του τηλεφώνου, τα πάντα παίζουν OK και διαβάζω/γράφω κανονικά ελληνικά (με το HTC keyboard πάντα). Το SlideIT είναι η πρώτη εφαρμογή που χρειάζεται αλλαγή στα Regional settings.

Θα το δοκιμάσω σε λιγάκι και θα σου πω.

Φιλικά, Κώστας

Έτσι εξηγείται... Γιατί μου έκανε εντύπωση όπως καταλαβαίνεις...

Ήρθε η ώρα να αφήσεις το απομεινάρι πίσω.. :D

Λοιπόν παίδες δοκίμασα το πληκτρολόγιο με Greek στα Regional settings και όλα OK, τώρα βλέπω μια χαρά τους ελληνικούς χαρακτήρες στα κουμπιά. :up:

Κάτι αρνητικό που παρατήρησα είναι ότι για να γράψεις τονισμένα ελληνικά θα πρέπει για κάθε τονισμένο γράμμα να πηγαίνεις στα σύμβολα και μετά στην 3/4 σελίδα, η οποία δεν παραμένει αλλά πρέπει να ξαναεπιλέγεται για κάθε τονισμένο γράμμα. Αυτό είναι βασικό μειονέκτημα και κάνει πρακτικά αδύνατη την πληκτρολόγηση για όσους γράφουν τονισμένα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι και 3 τα ξημερώματα και είμαι στο πόδι απ' τις 8 το πρωί...

Παρόλα τα μειονεκτήματά του, με έχει κερδίσει η ομορφιά του και μάλλον θα το αφήσω μέσα, όχι όμως σαν default.

Φιλικά, Κώστας