amelidis Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 Στα 12.000χλμ το λαστιχο ειναι πρακτικα καινουριο... Ακομα δεν ειναι δυνατον να δειξει συμαδια κοπωσης! Μετα τα 30-35.000 θα δεις απο τι ειναι φτιαγμενο το λαστιχο!! Εγω με τα PremiumContact2 πλεον φτανω στα 35.000χλμ και αρχιζω απο τωρα και σκεφτομαι το επομενο λαστιχακι μου! Οχι οτι αντιμετωπιζω καποιο προβλημα, καθε αλλο, αλλα δεν προκειται να κατσω να αντιμετωπισω προβληματα για να τα αλλαξω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouhou2 Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 μετα τα continental contisportcontact3 το χαος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 ρε παιδια για βοηθηστε γιατι πηγα για λαστιχα και με μπερδεψαν οι λαστιχαδες.... εχω ενα grand cherokee το οποιο πηγαινει μαξ το χρονο σε χιονια 10 μερες και τις υπολοιπες σε αθηνα και καποιες φορες σε χωματινα μονοπατια.με ενδιαφερει να εχει το λαστιχο καλα κρατηματα στην βροχη που στην αθηνα ειναι το πιο συχνο δυσκολο καιρικο φαινομενο.για τις λιγες φορες χωματος και χιονιου τι πρεπει να βαλω?90-10,80-20 ,βροχινα ,all terain?για βοηθηστε πλιζ και σε ποιον να παω για καλες τιμες αν ξερετε! Θα πρότεινα 50-50 επιλέγοντας τα παρακάτω: 1. Yokohama Geolandar A/T-S 2. BF Goodrich All - Terrain T/A KO Τα έχω δοκιμάσει και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες. Μακριά απο αναγομώσεις (π.χ. Fedima,Colway κ.τ.λ.) είναι πιο φτηνά αλλά χαμηλής ποιότητας. Θα πρότεινα έρευνα αγοράς. Τα συγκεκριμένα έχουν λίγο τσιμπιμένες τιμές αλλά αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 Θα πρότεινα 50-50 επιλέγοντας τα παρακάτω: 1. Yokohama Geolandar A/T-S 2. BF Goodrich All - Terrain T/A KO Τα έχω δοκιμάσει και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες. Μακριά απο αναγομώσεις (π.χ. Fedima,Colway κ.τ.λ.) είναι πιο φτηνά αλλά χαμηλής ποιότητας. Θα πρότεινα έρευνα αγοράς. Τα συγκεκριμένα έχουν λίγο τσιμπιμένες τιμές αλλά αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. 50-50 μου χρειαζονται για λιγες μερες σε χωμα (απλο χωματοδρομο στρωμενο)?95% πηγαινω ασφαλτο και βροχη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 50-50 μου χρειαζονται για λιγες μερες σε χωμα (απλο χωματοδρομο στρωμενο)?95% πηγαινω ασφαλτο και βροχη. Εγώ δεν τα βγάζω ποτέ χειμώνα καλοκαίρι σε όλες τις συνθήκες. Σε χώμα και σε χιόνι τα καταφέρνουν εξαιρετικά. Απο όσα έχω δοκιμάσει είναι τα πιο αθόρυβα. Τα θεωρώ την ιδανική λύση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 Εγώ δεν τα βγάζω ποτέ χειμώνα καλοκαίρι σε όλες τις συνθήκες. Σε χώμα και σε χιόνι τα καταφέρνουν εξαιρετικά. Απο όσα έχω δοκιμάσει είναι τα πιο αθόρυβα. Τα θεωρώ την ιδανική λύση.αυξανουν πολυ την καταναλωση?ηδη καιω πολλα.....:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 αυξανουν πολυ την καταναλωση?ηδη καιω πολλα.....:p H καταλάνωση σχετίζεται με τις διαστάσεις του ελαστικού. Αν βάλεις την ίδια διάσταση δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν βάλεις μεγαλύτερα είναι αυτονόητο ότι θα αυξηθεί και η κατανάλωση. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι 50-50 ή κάτι άλλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 Φυσικα και εχει... Ενα λαστιχο το οποιο ειναι φτιαγμενο για εκτος δρομου διαδρομες πρεπει να προσφερει μεγαλυτερα ποσοστα τριβης! Κατα συνεπεια στην ασφαλτο στην οποια αυτο το ποσοστο τριβης ειναι περιττο απλα θα αυξανει την καταναλωση!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. October 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2008 αρα....αν κανω 90% των χλμ σε ασφαλτο βρεγμενη η μη,τι να βαλω 90-10,80-20,70-30?αν βσλω 80-20 και παω σε χωμα απλο οχι τιποτα λασπες τρελες θα καταστραφουν τα λαστιχα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. October 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2008 Ολα τα γνωστα λαστιχα καλα ειναι . το ποιο σημαντικο νομιζω ειναι να αποφασισουμε αναλογα με το αυτοκινητο μας, την σωστη διασταση και το σωστο δεικτη ταχυτητας. πχ βλεπω αυτοκινητα με 100-120 αλογα να εχουν λαστιχα με δεικτη 240! και διασταση 225/45/17! δηλαδη ιδια λαστιχα με εμενα που εχω ενα GTI με 212 αλογα. Αυτο ειναι λαθος. να βαζεις λαστιχα που ζεστενονται δυσκολα σε αμαξι με λιγα αλογα ή πολυ φαρδυ. πχ το χειμωνα τα χειμωνιατικα μου michelin pilot alpin εχουν δεικτη 210 παρολο που το αμαξι μου εχει τελικη 240. γιατι? πολυ απλα για να ζεστενονται ποιο γρηγορα και αρα να συμπεριφερονται καλυτερα. απο την αλλη βλεπω κατι punto με λαστιχα με δεικτη 240 ακομα και το χειμωνα! ποτε θα ζεσταθει αυτο το λαστιχο βρε παιδια? Αρα σημαντικοτερο ειναι να επιλεξουμε τον καταλληλο δεικτη ταχυτητας, την διασταση και να εχουμε παντα σωστη πιεση(κατι που ποτε δεν εχουμε γιατι ποτε δεν ελεγχουμε την πιεση...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. October 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2008 σημερα που βρεχει βγηκες εξω; :p στο φυσικο που λες ειναι αντε γεια σιγουρα :D συμφωνω ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. October 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2008 Φυσικα και εχει... Ενα λαστιχο το οποιο ειναι φτιαγμενο για εκτος δρομου διαδρομες πρεπει να προσφερει μεγαλυτερα ποσοστα τριβης! Κατα συνεπεια στην ασφαλτο στην οποια αυτο το ποσοστο τριβης ειναι περιττο απλα θα αυξανει την καταναλωση!! Τα λάστιχα τα οποία προανέφερα ΔΕΝ είναι για κίνηση εκτός δρόμου αλλά 50/50 on/off. (τα διαχώρισα απο τις εκτός δρόμου αναγομώσεις) Το ποσοστό τριβής (grip) σχετίζεται με το είδος του πέλματος,το πλάτος και το υλικό κατασκευής. Περισσότερη επιφάνεια επαφής με τον δρόμο=περισσότερη τριβή. Εντελώς το αντίθετο απο αυτό που είπες εφόσον για το ίδιο πλάτος π.χ. 215 ένα εντός δρόμου ελαστικό με μικρές αυλακώσεις εχει μεγαλύτερη επιφάφεια επαφής απο ένα π.χ. 50/50 ή 20/80(Mud) το οποίο έχει αυλακώσεις μεγάλου πλάτους. Στα 20/80 δε στον δρόμο πατούν μόνο τα "τακούνια" π.χ. BF Goodrich MUD Terrain. Ενώ το πλάτος του είναι 215 η ωφέλιμη επιφάνεια επαφής είναι μόλις ενός 185. Την διαφορά στην κίνηση εκτός δρόμου δεν την κάνει η "τριβή" αλλά ο σχεδιασμός του πέλματος. Ο προσανατολισμός, το σχήμα και το βάθος των αυλακώσεων επιτρέπουν σε ορισμένα ελαστικά να κινούνται εκτός δρόμου. Οι βαθιές αυλακώσεις μεγάλου πλάτους επιτρέπουν απομάκρυνση της λάσπης και του χιονιού ώστε να μην "μπουκώνουν" Η αύξηση στην κατανάλωση προκύπτει διότι κάποιοι κάτοχοι 4Χ4 κατά τα αμερικάνικα πρότυπα βάζουν μεγαλύτερου μεγέθους/βάρους ελαστικά τα οποία επιπλέον προξενούν τεράστιες φθορές στο σύστημα μετάδοσης. Αρα τα ελαστικά εκτός δρόμου ΔΕΝ προσφέρουν επιπλέον προσφυση αλλά ευκολία κίνησης σε ορισμένες συνθήκες και αντοχή λόγω των ενισχύσεων που φέρουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. October 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2008 Θα πρότεινα 50-50 επιλέγοντας τα παρακάτω: 1. Yokohama Geolandar A/T-S 2. BF Goodrich All - Terrain T/A KO Τα έχω δοκιμάσει και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες. Μακριά απο αναγομώσεις (π.χ. Fedima,Colway κ.τ.λ.) είναι πιο φτηνά αλλά χαμηλής ποιότητας. Θα πρότεινα έρευνα αγοράς. Τα συγκεκριμένα έχουν λίγο τσιμπιμένες τιμές αλλά αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. τα 50-50 στην ασφαλτο δεν κανουν αρκετο θορυβο κυλισης; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. October 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2008 τα 50-50 στην ασφαλτο δεν κανουν αρκετο θορυβο κυλισης; Οχι δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. October 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2008 Οχι δεν έχεις κανένα πρόβλημα.ρωτησα και τελικα οδηγησα 50 50 χτες και κανουν πααααρα πολυ θορυβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!και μιλαω για γνωστες μαρκες ελαστικων.οσους ρωτησα μου ειπαν για ασφαλτο μακρια απο 50-50 λογω θορυβου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. October 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2008 ρωτησα και τελικα οδηγησα 50 50 χτες και κανουν πααααρα πολυ θορυβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!και μιλαω για γνωστες μαρκες ελαστικων.οσους ρωτησα μου ειπαν για ασφαλτο μακρια απο 50-50 λογω θορυβου! Η απορία μου είναι η εξής αν τα 50/50 κάνουν πάρα πολύ θόρυβο(τα δικά μου δεν κάνουν σχεδόν καθόλου) αυτοί που σου είπαν μακριά τι ακριβώς προτείνουν γιατί τα κουκιά και οι λύσεις είναι μετρημένες. Τότε κρατάς τα ασφάλτινα και δεν έχεις ούτε ελάχιστο θόρυβο και είναι όλα ΟΚ. Θα επιβαρυνθείς βέβαια με μία έξτρα τετράδα ζαντολάστιχα για 10 μέρες για τον χειμώνα. Αυτό δεν το βλέπω ως value for money σε καμία περίπτωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. October 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2008 Η απορία μου είναι η εξής αν τα 50/50 κάνουν πάρα πολύ θόρυβο(τα δικά μου δεν κάνουν σχεδόν καθόλου) αυτοί που σου είπαν μακριά τι ακριβώς προτείνουν γιατί τα κουκιά και οι λύσεις είναι μετρημένες. Τότε κρατάς τα ασφάλτινα και δεν έχεις ούτε ελάχιστο θόρυβο και είναι όλα ΟΚ. Θα επιβαρυνθείς βέβαια με μία έξτρα τετράδα ζαντολάστιχα για 10 μέρες για τον χειμώνα. Αυτό δεν το βλέπω ως value for money σε καμία περίπτωση.τωρα τι να σου πω?εγω δεν ξερω αλλα αυτα που δοκιμασα εκαναν θορυβο (πολυ πιο πολυ απο τα 80-20 που εχω) γιατι τα 80-20 all weather δεν θα με βγαλουν για 10 μερες το χειμωνα λες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scharal Δημ. October 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2008 Έχω ένα Peugeot 207 1.4 90HP του 2006 και έφτασα αισίως τα 31.000κλμ μέσα σε 2,5 χρόνια, με Goodyear GT3 (διάσταση 185-65-15). Σκέφτομαι λοιπόν να τα αλλάξω με κάποιο από τα ακόλουθα, χωρίς να μεταβάλλω τη διάσταση του ελαστικού με μεγαλύτερη: 1.Continental Ecocontact 3, με δείκτη ταχύτητας Τ (290 Ευρώ) 2.Continental Premiumcontact 2, με δείκτη ταχύτητας Η (370 Ευρώ) 3.Michelin Energy, με δείκτη ταχύτητας Τ (300 Ευρώ) Ποιο από τα 3 είναι καλύτερο (ανεξαρτήτου χρημάτων) με δεδομένο ότι οδηγώ κατά 90% σε πόλη, με κάποια ταξίδια εκτός Αθήνας που και που, χωρίς πολλές υπερβολές στην οδήγηση? Δίνω έμφαση στο καλό φρενάρισμα, στο κράτημα και στην κατανάλωση. Τα Premium αξίζουν τα 70-80 Ευρώ που κοστίζουν παραπάνω? Γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτά. Έχουν μεγάλη διαφορά από τα Eco 3 σαν ποιότητα? Δε θα έχουν θέμα με το ζέσταμα μέσα στην πόλη, δεδομένου ότι έχουν πιο υψηλό δείκτη ταχύτητας από τα άλλα 2? Θα έχουν υψηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τα Eco 3? Βασικά είμαι περισσότερο μεταξύ Eco 3 και Premium 2, με τα Energy να έρχονται τρίτα στην προτίμηση μου! Τι λέτε και εσείς?! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RooF1629398566 Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 Continental SportContact σε διασταση 195 45 R16 φοραω στο Fiesta S 1.6. Τωρα παιζει αλλαγη με Pirelli PZero Nero. Παράθεση play4free.gr | Το blog της δωρεάν διασκέδασης :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scharal Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 κανείς...;! :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris15 Δημ. October 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2008 παιδια τα λαστιχα της γουρουνας μου θελουν αερα μεταξυ 3.5 και 5 psi μονο που κοφλερ ειναι με λιμπρες ποσες λιμπρες ειναι τα 3.5 και 5 psi? Παράθεση υπογραφή εκτός ορίων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalkat Δημ. October 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2008 Νομίζω ότι το psi είναι η λίμπρα ανά τετραγωνική ίντσα psi=lb/in2 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 βαλε τα continental premiumcontact II, αν μπορεις οικονομικα... σαφως καλυτερα λαστιχα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scharal Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 βαλε τα continental premiumcontact II, αν μπορεις οικονομικα... σαφως καλυτερα λαστιχα. Μόλις πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα με τα ελαστικά και μου είπαν ότι τα Premiumcontact ΙΙ δεν βγαίνουν πλέον στη διάσταση 185/65/15 που θέλω εγώ... Οπότε μάλλον αναγκαστικά πάω για τα Ecocontact ΙΙΙ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 Ωχ, και εσύ αυτή την κωλοδιάσταση έχεις; :worry: Θα ήθελα να ήξερα τι σκεφτόντουσαν όταν έβαλαν τέτοιες ζάντες στα αυτοκίνητά μας (Nissan Almera του 2002 στην περίπτωσή μου)... :mad: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts