JiMiS_13 Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 γεια σε ολους σας. Πριν απο 2-3 μέρες αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό 2.5' με σκοπό να τον γεμισω τραγούδια και να τον συνδέω στο ραδιοcd του αυτοκινήτου ωστε να μπορώ να τα ακούω. Οταν όμως τον φορτωσα τραγούδια και δοκίμασα να τον συνδέσω είδα πως το ηχοσύστημα δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει. Μετα απο κάποια ''τεστ'' ωστε να βρω τι φταίει κατέληξα πως φταίει οτι είναι στο συστημα αρχείων NTSC και όχι FAT32 όπως είναι όλα τα στικάκια και δουλεύουν κανονικά. Ετσι ψάχνω κάποιο πρόγραμμα ωστε να μπορώ να μετατρέψω τον σκληρό σε FAT32 μιας και απο την διαμόρφωση που έχει ως επιλογή τα windows δεν υπάρχει σαν επιλογή η μετατροπή σε FAT32.. Θέλω την βοήθειά σας στο να μου πείτε ποιο πρόγραμμα μπορεί να κάνει αυτήν τη μετατροπή και ακόμα καλυτερα να μου δώσετε και κάποιο λινκ. Ευχαριστώ προκαταβολικά!! Περιμένω προτάσεις σας γιατι καιγομαιιιιιιι!!:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. February 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2010 Tο FAT32 πάει μέχρι 32GB partition. Και για να λες οτι τον αγόρασες πρόσφατα, σίγουρα είναι πάνω από αυτό το όριο. Μάλλον γι' αυτό δε στο βγάζει στις επιλογές. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον χωρίσεις σε όσα partitions θέλεις, με το ένα από αυτά να είναι μικρότερο από 32GB. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JiMiS_13 Δημ. February 1, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2010 ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Μηπως έχεις να μου προτείνεις και κανενα προγραμμα ή τρόπο για partition?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. February 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2010 Μέσα από τα ίδια τα Windows: Κάνε δεξί κλικ στο My Computer->Manage->Επέλεξε Disk Management από αριστερά. Διάλεξε το σωστό δίσκο, κάνε δεξί κλικ πάνω του και πάτα Delete Volume για να σβήσει το partition. Στη συνέχεια κάνε δεξί κλικ στο Unallocated Space, επέλεξε New Partition και ακολούθησε τον οδηγό. Αυτό το βήμα θα το επαναλάβεις τόσες φορές, όσα και τα partitions που θες να δημιουργήσεις. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tsilisgeo Δημ. February 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2010 Παντως αν θες παρολα αυτα καποιο προγραμμα τοτε το Αcronis Disk Director Suite μπορει να κανει τη δουλεια με τα partitions. Ειναι πολυ ευχρηστο και εχει να διαλεξεις αρκετα φορματ (ακομη και για unix συστηματα,κατι που δεν εχει το αντιστοιχο προγραμμα της norton την τελευταια φορα που κοιταξα). Δυστυχως δεν ειναι δωρεαν, μπορεις να το βρεις σε shareware αμα θες η και "σπασμενο". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JiMiS_13 Δημ. February 2, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2010 Ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια. τελικά κατέβασα το paragon partition magic και μου μετέτρεψε όλο τον δίσκο χωρίς να χρειαστεί να κάνω partitions σε σύστημα αρχείων FAT32. Σας ευχαριστω και παλι για τον χρόνο σας..! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
corkala Δημ. February 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2010 Δεν ηθελα να ανοιξω νεο τοπικ οποτε το βαζω εδω! Εχω προβλημα με ενα λαπτοπ και εβγαλα τον σκληρο του (παλιας τεχνολογιας οχι SATA το αλλο).Πηρα λοιπον ενα συστημα που το βαζεις μεσα και τον εχεις σαν εξωτερικο σκληρο. Το αλλο λαπτοπ με ΒΙΣΤΑ πανω, το αναγνωριζει κανονικα αλλα οταν παω να τον αλλαξω μπλοκαρουν τα παντα! Πρεπει να κανω καποια ρυθμιση για να τον διαβασει?? Ενημερωνω απλα οτι εχω ελληνικα βιστα! ΣΩΣΤΕ ΜΕ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. February 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2010 γεια σε ολους σας. Πριν απο 2-3 μέρες αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό 2.5' με σκοπό να τον γεμισω τραγούδια και να τον συνδέω στο ραδιοcd του αυτοκινήτου ωστε να μπορώ να τα ακούω. Οταν όμως τον φορτωσα τραγούδια και δοκίμασα να τον συνδέσω είδα πως το ηχοσύστημα δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει. Μετα απο κάποια ''τεστ'' ωστε να βρω τι φταίει κατέληξα πως φταίει οτι είναι στο συστημα αρχείων NTSC και όχι FAT32 όπως είναι όλα τα στικάκια και δουλεύουν κανονικά. Ετσι ψάχνω κάποιο πρόγραμμα ωστε να μπορώ να μετατρέψω τον σκληρό σε FAT32 μιας και απο την διαμόρφωση που έχει ως επιλογή τα windows δεν υπάρχει σαν επιλογή η μετατροπή σε FAT32.. Θέλω την βοήθειά σας στο να μου πείτε ποιο πρόγραμμα μπορεί να κάνει αυτήν τη μετατροπή και ακόμα καλυτερα να μου δώσετε και κάποιο λινκ. Ευχαριστώ προκαταβολικά!! Περιμένω προτάσεις σας γιατι καιγομαιιιιιιι!!:p Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογείς το εξής, όπου γράμμα_μονάδας_δίσκου είναι η μονάδα δίσκου που θέλεις να μετατρέψεις: convert γράμμα_μονάδας_δίσκου: /fs:fat32 Για παράδειγμα, πληκτρολογείς την ακόλουθη εντολή για να μετατρέψεις τη μονάδα δίσκου E στο σύστημα FAT32: convert e: /fs:fat32 Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
corkala Δημ. February 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2010 Δεν ηθελα να ανοιξω νεο τοπικ οποτε το βαζω εδω! Εχω προβλημα με ενα λαπτοπ και εβγαλα τον σκληρο του (παλιας τεχνολογιας οχι SATA το αλλο).Πηρα λοιπον ενα συστημα που το βαζεις μεσα και τον εχεις σαν εξωτερικο σκληρο. Το αλλο λαπτοπ με ΒΙΣΤΑ πανω, το αναγνωριζει κανονικα αλλα οταν παω να τον αλλαξω μπλοκαρουν τα παντα! Πρεπει να κανω καποια ρυθμιση για να τον διαβασει?? Ενημερωνω απλα οτι εχω ελληνικα βιστα! ΣΩΣΤΕ ΜΕ! Ελα ρε μην βαριεστε δωστε μια λυση και σε μενα... Να προσθεσω οτι το καλωδιο USB εχει ενα βυσμα στην μια ακρη και ενα διπλο στην αλλη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. February 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2010 Δεν ηθελα να ανοιξω νεο τοπικ οποτε το βαζω εδω! Εχω προβλημα με ενα λαπτοπ και εβγαλα τον σκληρο του (παλιας τεχνολογιας οχι SATA το αλλο).Πηρα λοιπον ενα συστημα που το βαζεις μεσα και τον εχεις σαν εξωτερικο σκληρο. Το αλλο λαπτοπ με ΒΙΣΤΑ πανω, το αναγνωριζει κανονικα αλλα οταν παω να τον αλλαξω μπλοκαρουν τα παντα! Πρεπει να κανω καποια ρυθμιση για να τον διαβασει?? Ενημερωνω απλα οτι εχω ελληνικα βιστα! ΣΩΣΤΕ ΜΕ! Απ' ότι καταλαβαίνω έχεις δύο λάπτοπ και προσπάθησες να πάρεις τον δίσκο από το α στο β. Αν ναι λογικό αυτό που σου κάνει γιατί απ' ότι φαίνεται δεν έχουν το ίδιο chipset για να μπορέσει να παίξει απροβλημάτιστα.Εάν όχι τότε γίνε ποιο συγκεκριμένος ;) Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. February 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2010 Δε νομίζω να προσπαθεί να κάνει boot απο τον παλιό. Απλά θέλει να τον έχει ως εξωτερικό. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts