Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.

vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

:) Sxetika me ta greeklish, den mporw na grapsw Ellinika, kapoio kollima exei faei

Αυτο ειναι δικαιωμα του καθενα αλλα δεν σημαινει οτι μπορει να παραβιαζει κανονες με τετοια δικαιολογια.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Erwtisi parekseni :

Milisa ( proswpika ) me emporo apo Italia gia aftokinito pou me endiaferei kai mou eipe to eksis : Aftos leei prepei na aposyrei tis pinakides tou aftokinitou ekei, kai mono tote tha mporesw na to ektelwnisw ki egw edw. Tha to ferw me pinakides pou tha isxuoun 5 meres, tha tou tis steilw na tis aposyrei kai tha mou steilei ta aparaitita xartia gia na ektelwnisw egw edw. To mono kako einai oti tha prepei na to ektelwnisw syntoma, enw ypologiza na to kathysterisw ligo alla den me peirazei. O typos einai entaksei kai ton exw tsekarei kai apo allon alla afto einai ligo parakseno pou eipe. Isws omws na einai ok.

Kapoia gnwmi? Efxaristw.

Από όσο γνωρίζω από Ιταλία για να πωληθεί το όχημα εκτός χώρας πρέπει να παραδοθούν οι πινακίδες και να διαγραφεί από το σύστημά τους ως "εξαγόμενο".

Θα παραμείνει στα χέρια σου όμως ένα άλλο έντυπο που χρησιμοποιούν και είναι ο τίτλος κυριότητας του οχήματος. Με αυτό το έντυπο (σαν καρτέλα είναι) και το τιμολόγιο αγοράς θα γίνει ο εκτελωνισμός.

Η γραία εγαμήθηκεν, ετσούπωσεν και τα πόρτας!

Καλησπέρα! Ο πατέρας μου θα ήθελε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από Γερμανία.Έχει 3 παιδιά ωστόσο η αδερφή μου φέτος έπιασε δουλειά σε ένα δημοτικό σχολείο ως ορομίσθια(κερδίζει το αστρονομικό ποσό των 60 ευρώ την εβδομάδα), έτσι δεν θεωρείται 3ο τέκνο.Από όσο ξέρω δεν δικαιούμαστε αυτοκίνητο μεταχειρισμένο ή καινούριο χωρίς τέλη ταξινόμησης.Απλά κάποιος είπε στον πατέρα μου ότι δεν δικαιούμαστε καινούριο, αλλά διακαιούμαστε μεταχειρισμένο.Ισχύει κάτι τέτοιό;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Erwtisi parekseni :

Milisa ( proswpika ) me emporo apo Italia gia aftokinito pou me endiaferei kai mou eipe to eksis : Aftos leei prepei na aposyrei tis pinakides tou aftokinitou ekei, kai mono tote tha mporesw na to ektelwnisw ki egw edw. Tha to ferw me pinakides pou tha isxuoun 5 meres, tha tou tis steilw na tis aposyrei kai tha mou steilei ta aparaitita xartia gia na ektelwnisw egw edw. To mono kako einai oti tha prepei na to ektelwnisw syntoma, enw ypologiza na to kathysterisw ligo alla den me peirazei. O typos einai entaksei kai ton exw tsekarei kai apo allon alla afto einai ligo parakseno pou eipe. Isws omws na einai ok.

Kapoia gnwmi? Efxaristw.

Πράγματι για να βγούν προσωρινές πινακίδες στο αυτοκίνητο ,πρέπει να κατατεθούν οι κανονικές και να αποταξινομηθεί το όχημα (κοινώς να σβηστεί από τα μητρώα του ιταλικού υπ.συγκοινωνιών).Τα προβλήματα είναι

Α)Οι προσωρινές πινακίδες δεν μπορούν να βγούν στο όνομα ατόμου -μη μόνιμου κάτοικου ιταλιας!!!Κοινώς εστω προσωρινα πρέπει να δηλωθεί στο όνομα κάποιου ιταλού το όχημα για να μεταφερθεί μέχρι τα σύνορα της ιταλίας.

Β)Για το ίδιο διάστημα το όχημα πρέπει και να ασφαλιστεί,όσο διαρκούν οι προσωρινές πινακίδες.Για 5 μέρες εμένα μου ζητούσαν αν θυμάμαι καλά 300€.

Γ)Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρείς ασφαλιστική να να σου κάνει προσωρινή ασφάλεια.Δεν ξέρω γιατι ,αλλά αντιμετώπισα μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Αν δεν έχεις προσωρινές πινακίδες και ασφάλεια ,οι μαντράδες δεν στο δίνουν το αυτοκίνητο να το πάρεις.Κοινώς δεν είναι ελληνικο καφενείο που του λές ''ελα μωρέ -μέχρι την πάτρα θα πάω ,τι να μου τυχει?

Εφόσον του έχεις εμπιστοσυνη του πωλητή ,κάνε οτι σου λέει γιατι το Ιταλικό σύστημα δεν είναι καθόλου φιλόξενο για τέτοια θέματα.

(Ενημερωτικά εγώ δεν έβγαλα ούτε ασφάλεια ουτε πινακίδες και αναγκάστικα και το φορτωσα σε τρέιλερ για να το μεταφέρω ,γιατί είχα αρχίσει να τα παίρνω στο κρανίο με τα προβλήματα που δημιουργούνταν)

(Ενημερωτικά εγώ δεν έβγαλα ούτε ασφάλεια ουτε πινακίδες και αναγκάστικα και το φορτωσα σε τρέιλερ για να το μεταφέρω ,γιατί είχα αρχίσει να τα παίρνω στο κρανίο με τα προβλήματα που δημιουργούνταν)

Τα ίδια και με την μηχανή που πήρα εγώ...ούτε πινακίδς ούτε ασφάλεια μου έβγαζαν οπότε την φόρτωσα σε φορτηγάκι μέχρι το πλοίο...

Καλησπέρα! Ο πατέρας μου θα ήθελε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από Γερμανία.Έχει 3 παιδιά ωστόσο η αδερφή μου φέτος έπιασε δουλειά σε ένα δημοτικό σχολείο ως ορομίσθια(κερδίζει το αστρονομικό ποσό των 60 ευρώ την εβδομάδα), έτσι δεν θεωρείται 3ο τέκνο.Από όσο ξέρω δεν δικαιούμαστε αυτοκίνητο μεταχειρισμένο ή καινούριο χωρίς τέλη ταξινόμησης.Απλά κάποιος είπε στον πατέρα μου ότι δεν δικαιούμαστε καινούριο, αλλά διακαιούμαστε μεταχειρισμένο.Ισχύει κάτι τέτοιό;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αν η αδερφη σου ειναι μεχρι 18 ή μεχρι 23 και σπουδαζει καπου εστω και σαν δευτερη σχολη απο αυτη που τελειωσε και περυσι ο πατερας σου την δηλωνε σαν προστατευομενο μελος δεν εχεις προβλημα.Δικαιουται κανονικα.

Αυτο για τα μεταχειρισμενα δεν ισχυει σε κανεναν. Μονο για καινουργια αυτοκινητα που δεν εχουν εκτελωνιστει καν ισχυει σε οσους ισχυει.

Φιλικά Γιάννης

Αν η αδερφη σου ειναι μεχρι 18 ή μεχρι 23 και σπουδαζει καπου εστω και σαν δευτερη σχολη απο αυτη που τελειωσε και περυσι ο πατερας σου την δηλωνε σαν προστατευομενο μελος δεν εχεις προβλημα.Δικαιουται κανονικα.

Αυτο για τα μεταχειρισμενα δεν ισχυει σε κανεναν. Μονο για καινουργια αυτοκινητα που δεν εχουν εκτελωνιστει καν ισχυει σε οσους ισχυει.

Αυτό που λές που το βασίζεις?Το διάβασες κάπου ?

Στο εγχειριδιο τελωνειακών θεμάτων του υπ.οικονομικών αναφέρεται το εξής:

• Ποιες είναι οι προϋποθέσεις χορήγησης ατέλειας αυτοκινήτων στους γονείς με τρία παιδιά και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Οι γονείς που έχουν τρία (3) τουλάχιστον ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά δικαιούνται να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέχρι 2000 κυβ. εκατοστά, με απαλλαγή του 35% του τέλους ταξινόμησης για το έτος 2006, 70% για το έτος 2007 και 100% από το έτος 2008 και στο εξής. Για αυτοκίνητα με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών το ποσοστό της απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης είναι 50% των αντίστοιχα ανωτέρω αναφερόμενων. Ο τυχόν οφειλόμενος εισαγωγικός δασμός και ο Φ.Π.Α. καταβάλλονται κανονικά. Η απαλλαγή παρέχεται για μία μόνο φορά και ένα μόνο αυτοκίνητο κατά οικογένεια.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνω οτι ΦΠΑ και εισαγωγικός δασμός μπορεί να υπάρχει ,μπορεί και όχι.Ως γνωστόν ΦΠΑ έχουν μόνο τα καινούρια ,όπως επίσης και εισαγωγικός δασμός οφείλεται κατά την εισαγωγή αυτοκινήτου εκτός Ε.Ε.

Εγω από το εν λογο εγχειρίδιο καταλαβαίνω οτι μπορείς να εισαγεις και μόνος σου μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία και να μην πληρώσεις ούτε τελος ταξινόμησης (γιατί εισαι τρίτεκνος) ,ουτε ΦΠΑ (αφού ειναι μεταχειρισμένο και ο ΦΠΑ εχει πληρωθεί στη Γερμανία) ,ούτε εισαγωγικό δασμό (αφού προέρχεται από χώρα της Ε.Ε.)

Αν έχεις στοιχεία που να υποστηρίζουν το αντίθετο μοιράσου τα μαζί μας.

Αυτό που λές που το βασίζεις?Το διάβασες κάπου ?

Στο εγχειριδιο τελωνειακών θεμάτων του υπ.οικονομικών αναφέρεται το εξής:

• Ποιες είναι οι προϋποθέσεις χορήγησης ατέλειας αυτοκινήτων στους γονείς με τρία παιδιά και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Οι γονείς που έχουν τρία (3) τουλάχιστον ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά δικαιούνται να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέχρι 2000 κυβ. εκατοστά, με απαλλαγή του 35% του τέλους ταξινόμησης για το έτος 2006, 70% για το έτος 2007 και 100% από το έτος 2008 και στο εξής. Για αυτοκίνητα με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών το ποσοστό της απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης είναι 50% των αντίστοιχα ανωτέρω αναφερόμενων. Ο τυχόν οφειλόμενος εισαγωγικός δασμός και ο Φ.Π.Α. καταβάλλονται κανονικά. Η απαλλαγή παρέχεται για μία μόνο φορά και ένα μόνο αυτοκίνητο κατά οικογένεια.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνω οτι ΦΠΑ και εισαγωγικός δασμός μπορεί να υπάρχει ,μπορεί και όχι.Ως γνωστόν ΦΠΑ έχουν μόνο τα καινούρια ,όπως επίσης και εισαγωγικός δασμός οφείλεται κατά την εισαγωγή αυτοκινήτου εκτός Ε.Ε.

Εγω από το εν λογο εγχειρίδιο καταλαβαίνω οτι μπορείς να εισαγεις και μόνος σου μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία και να μην πληρώσεις ούτε τελος ταξινόμησης (γιατί εισαι τρίτεκνος) ,ουτε ΦΠΑ (αφού ειναι μεταχειρισμένο και ο ΦΠΑ εχει πληρωθεί στη Γερμανία) ,ούτε εισαγωγικό δασμό (αφού προέρχεται από χώρα της Ε.Ε.)

Αν έχεις στοιχεία που να υποστηρίζουν το αντίθετο μοιράσου τα μαζί μας.

Αυτα που γραφω μου τα ειπαν οταν πριν 20 μερες παρηγγειλα το νεο μου CRV .

Η κορη μου ειναι 20 + ετων αλλα επειδη περυσι δεν εργαζοταν στην φορολογικη δηλωση την εμφανιζα σαν προστατευομενο μελος επειδη σπουδαζει (Φιλοσοφικη Αθηνας).

Μου ζητησαν επειδη ειναι ενηλικη και προσφατο ποιστοποιητικο σπουδων απο το Καποδιστριακο που τους πηγα.Αν ειχε τελειωσει παλι θα μπορουσε να παρει πιστοποιητικο απο τυχον δευτερη σχολη που θα ηταν.Αν δεν σπουδαζε θα επρεπε να περιμενω μεχρι Σεπτεμβριο να την γραψω σε καποιο ΙΕΚ και παλι να εχει πιστοποιητικο φοιτησης. Κατι αναλογο μπορει να κανει και η αδερφη σου αφου περυσι δεν εργαζοταν και στην φορολογικη δηλωση του πατερα σου εμφανιζοταν σαν προστατευομενο μελος.

Για μεταχειρισμενα απο Ελλαδα σιγουρα δεν ισχυει απαλλαγη . Για εισαγομενα ας κρατησω επιφυλαξη.

Φιλικά Γιάννης

Το ότι στο είπαν από την αντιπροσωπεία δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα σωστό.

Για μεταχειρισμενα απο Ελλαδα σιγουρα δεν ισχυει απαλλαγη . Για εισαγομενα ας κρατησω επιφυλαξη.

Από Ελλάδα φυσικά δεν υπάρχει απαλλαγή γιατί έχει πληρωθεί το τέλος κατά την αρχική εισαγωγή του οχήματος. Από το εξωτερικό όμως δεν υπάρχει λόγος να μην ισχύει.

Το ότι στο είπαν από την αντιπροσωπεία δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα σωστό.

Μα δεν μου την ειπαν μονο την διαδικασια αλλα την εφηρμοσαν και ετσι.

Φιλικά Γιάννης

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ ΝΑ ΠΑΩ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ 16.000 ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΕΙ ΕΝΑ BMW Χ5 3000CC ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ?EIMAI ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ.

Η κορη μου ειναι 20 + ετων αλλα επειδη περυσι δεν εργαζοταν στην φορολογικη δηλωση την εμφανιζα σαν προστατευομενο μελος επειδη σπουδαζει (Φιλοσοφικη Αθηνας).

Μου ζητησαν επειδη ειναι ενηλικη και προσφατο ποιστοποιητικο σπουδων απο το Καποδιστριακο που τους πηγα.Αν ειχε τελειωσει παλι θα μπορουσε να παρει πιστοποιητικο απο τυχον δευτερη σχολη που θα ηταν.Αν δεν σπουδαζε θα επρεπε να περιμενω μεχρι Σεπτεμβριο να την γραψω σε καποιο ΙΕΚ και παλι να εχει πιστοποιητικο φοιτησης. Κατι αναλογο μπορει να κανει και η αδερφη σου αφου περυσι δεν εργαζοταν και στην φορολογικη δηλωση του πατερα σου εμφανιζοταν σαν προστατευομενο μελος.

Από Ελλάδα φυσικά δεν υπάρχει απαλλαγή γιατί έχει πληρωθεί το τέλος κατά την αρχική εισαγωγή του οχήματος. Από το εξωτερικό όμως δεν υπάρχει λόγος να μην ισχύει.

Δεν αμφισβητούμε οσα λες περί τριτέκνων και προυποθέσεων για να χαρακτηριστεί κάποιος ως τρίτεκνος.Αυτα είναι όπως τα λες.Αμφισβητούμε το αν ισχύει η απαλλαγή για μεταχειρισμένα εκτός από καινούρια.

Φυσικά και η ευνοική διάταξη αναφέρεται σε εισαγωγή οχήματος από το εξωτερικό και οχι για αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα και έχουν ηδη καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι.

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ ΝΑ ΠΑΩ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ 16.000 ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΕΙ ΕΝΑ BMW Χ5 3000CC ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ?EIMAI ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ.

Α)Μην γράφεις κεφαλαία.Είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται.

Β)Τα χρήματα αυτά δεν στα ζήτησε να τα βάλει στην τσέπη του.Τόσα θέλει το τελωνείο .

Γ)Δεν στο είχε πει πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία ,πόσο θα κοστίσει ο εκτελωνισμός?

Δ)Δώσε μας στοιχεία του οχήματος (1η άδεια και χιλιόμετρα) να σου πούμε κι εμείς μια τιμή για τον εκτελωνισμό.

Ε)Και άλλον εκτελωνιστή να σου βρούμε ,τα ίδια θα πληρώσεις στο τελωνείο.Είναι αυστηρά τα πράγματα πλέον.Δεν ''παίρνει νερό'' η κατασταση.

BMW X5,3000cc ,πρωτη αδεια 1ος/2006,με χιλιομετρα 200.000.

Συγνωμη για τα κεφαλαια πιο πανω

Φαντάζομαι 20.000 χλμ. εννοείς , ε?

Τι ποσό αναγράφει το τιμολόγιο αγοράς?

BMW X5,3000cc ,πρωτη αδεια 1ος/2006,με χιλιομετρα 200.000.

Συγνωμη για τα κεφαλαια πιο πανω

Αν και δεν έχουμε επίσημη τιμή από τον πίνακα για μοντέλο του 2006 - του 2005 δίνει εργοστασιακή αξία περίπου 38.000€.Αρα υπολογίζουμε σαν ελάχιστη αξία για το 2006 τα 40.000€ (λέω εγώ).

40.000 -παλαιότητα 27%=29.200€

29.200- χιλιόμετρα (20.000/1500*5%=0,6%) -250€=29.000

Τέλος ταξινόμησης για euro 4 >2000cc 50%*29.000=14.500€ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!! (προσωπική εκτίμηση)

Συν εξοδα εκτελωνιστή ....

Σε καλή μεριά!

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ ΝΑ ΠΑΩ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ 16.000 ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΕΙ ΕΝΑ BMW Χ5 3000CC ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ?

Θα είναι όπως το είπε ο φίλος rallis συν τα έξοδα μεταφοράς και ασφάλισης, οπότε θα φτάσεις τα 16.000 περίπου που σου ζήτησε ο εκτελωνιστής...

EIMAI ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ.

Κακώς είσαι σε κατάσταση υστερίας καθώς πρώτα έπρεπε να ρωτήσεις πόσο θα σου κοστίσει και μετά να το αγοράσεις...κοινός νους νομίζω...!!!

Παιδια 200.000χλμ

Σε 2,5 χρονια 200.000 χλμ ???? Που τα εκανε ο ατιμος ????

Φιλικά Γιάννης

40.000 κανω εγω λογω σπουδων και δουλειας ..

,μια χρονια ειχα κανει 67,000 ...

αν αυτος που το ειχε εκανε καθε μερα 200+ χιλιομετρα;

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Παιδιά άδικα τρελένεστε!!!

Λόγω του καινούριου νόμου που υπολογίζει και παλαιότητα στο αυτοκίνητο με βάση τα χιλιόμετρα ,είναι κοινός κανόνας η ''αύξηση'' των χιλιομέτρων στο κοντέρ πρόσκαιρα για τον εκτελωνισμό και κατόπιν το επαναφέρουν.Ξέρετε γιατί?

Στην προκειμένη περίπτωση με εργοστασιακή αξία αυτοκινητου 40.000€ για επιπλέον 180.000km (από τα ενδεχομένως πραγματικά 20.000 στα ενδεχομένως πλασματικά 200.000) προκύπτει μείωση φορολογητέας αξίας 6% (180.000/1500*5%) δηλαδή -2.400€ επί 50% τέλος ταξινόμησης = -1200€!!!Οχι ασχημα για 10 λεπτών δουλειά που είναι το κατσαβίδιασμα του κοντέρ.

Αν είχε 200.000km θα το αγόραζε λέτε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο?:lol::lol:

Βέβαια και οι τελωνειακοί δεν είναι μωρά με πιπίλες.Ξέρουν τι γίνεται και ενεργούν ανάλογα.

Διόρθωση:τα διανυθέντα χιλιόμετρα μειώνουν τη φορολογητέα αξία και όχι το φόρο ,όπως είχα λανθασμένα γράψει.

Αν ρίξετε μια ματιά θα δείτε οτι στη Γερμανια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ,μοντ.2006 ξεκινάει από 20.000€.Εγώ σου λέω να το πήρε 30.000+16.000 εκτελωνισμός , 46.000€ σύνολο!!!

Εδώ ξέρετε πόσο κάνει ??Περίπου 70.000€.Δηλαδή 24.000€ φθηνότερα-ε μην τρελαθούμε κιόλας!!!Μια χαρά θα του έρθει.

Βέβαια και οι τελωνειακοί δεν είναι μωρά με πιπίλες.Ξέρουν τι γίνεται και ενεργούν ανάλογα.

την λυση αυτην με τα αυξημενα χλμ την σκεφτηκα και εγω...

..

αλλα και οι τελωνιακοι που θα το καταλαβουν...

και τι εγινε?

τι μπορουν να κανουν?

με το ετσι θελω θα γραψουν λιγοτερα χλμ?

F1fan.gr

Καθημερινά νέα στα Ελληνικά, αναλύσεις αγώνων, τεχνικά θέματα, και όλες οι σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο φανατικός της Formula1.

τ

τι μπορουν να κανουν?

με το ετσι θελω θα γραψουν λιγοτερα χλμ?

μήπως απλά θεωρήσουν μεγαλύτερη εργοστασιακή αξία ή αρχίσουν να σου μετράνε διάφορα "εξτρά" ή απλά υπάρχουν μαξ ή μαξ/έτος χλμ που δικαιολογούνται?

Αυτό ακριβώς...θα μετρήσουν τα extras ένα - ένα και θα σου τα πάρουν και με το παραπάνω...