Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.


vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

-Ισχύει ότι από 1-1-08 οι τρίτεκνοι δεν πληρώνουν τελωνείο;

 

σοβαρα θα ισχυσει κατι τετοιο????

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

δλδ ρε παιδια με βαση το αρθρο της express η μειωση απο 7% το χρονο παει γυρο στο 13%? κατα τη γνωμη μου αν ειναι ετσι οπως λεει το αρθρο χωρις κανενα "κρυφο χαρτι" μιλαμε για καλη μειωση .. αν εχετε τπτ "εκ τον εσω" πληροφοριες θα σας παρακαλουα να τα μοιραστειτε μαζι μας.
Link to comment
Share on other sites

σοβαρα θα ισχυσει κατι τετοιο????

 

ισχυει 100%!!αλλα μονο μεχρι 2000κυβικα!για περισσοτερα θα πληρωνεις αλλα μειωμενο της ταξης του 50%!για το τελευταιο δεν το εγγυωμαι...

[sIGPIC][/sIGPIC]TOYOTA COROLLA AE86..&τα μυαλα στα καγκελα!!!
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εγω που εχω 2 μικροτερα αδερφια δεν πληρωνω τελωνιο(τελος ταξινομισης)???Αν για παραδειγμα φερω απο γερμανια ενα αμαξι πληρωνω μονο πινακιδες και τελη κυκλοφοριας:confused::confused:
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εγω που εχω 2 μικροτερα αδερφια δεν πληρωνω τελωνιο(τελος ταξινομισης)???Αν για παραδειγμα φερω απο γερμανια ενα αμαξι πληρωνω μονο πινακιδες και τελη κυκλοφοριας:confused::confused:

 

πρεπει να εισαι μεχρι 24χρονων&να εισαι δηλωμενος στην φορολογικη δηλωση των γονιων σου(δλδ να εισαι υπο την προστασια τους)!αν ισχυουν αυτα φερνεις αυτοκινητο οπως τα αναφερεις παραπανω αλλα μεχρι 2000κυβικα!&βεβαια δηλωνετε στο ονομα των γονιων σου το αμαξι&οχι στο δικο σου!ισως να υπαρχει ομως&ενας περιορισμος..τοτι δεν μπορεις να το πουλησεις για καποια χρονια αλλα δεν το ξερω σιγουρα ρωτησε το αυτο!α,επισης ισχυει για ενα αυτοκινητο..

[sIGPIC][/sIGPIC]TOYOTA COROLLA AE86..&τα μυαλα στα καγκελα!!!
Link to comment
Share on other sites

αυτο γινεται για αμαξι οποιασδηποτε χρονολογιας??Ισχυει και τωρα η απο το νεο ετος??
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Tote mporw na ferw to amaksi Ellada me Germanikes pinakides kai na tis allaksw mesa se ena evlogo xroniko diastima H prepei amesws?H allagi tis adeias tha ginei sti Germania H stin Ellada.

 

Το αυτοκινητο που θα φερεις απο Γερμανια εαν το φερεις οδηγωντας το εσυ θα πρεπει να εχει προσωρινες πινακιδες (zoll). Αυτες εχουν διαρκεια απο 5 ημερες εως 6 μηνες . Αναλογα με την διαρκεια ανεβαινει και το κοστος. Δεν εχει νοημα ομως να παρεις πινακιδες προσωρινες με διαρκεια μεγαλυτερη των 15 ημερων γιατι απο την στιγμη που το αυτοκινητο θα φτασει στο λιμανι της Πατρας θα πρεπει να δηλωθει αμεσως στο τελωνειο. Απο την στιγμη που θα παρεις την δηλωση αφιξης στα χερια σου εχεις 15 ημερες προθεσμια να το εκτελωνισεις στο τελωνειο της επιλογης σου. Εαν δεν το εκτελωνισεις εντος 15 ημερων πρεπει να το βγαλεις εκτος Ελλαδας διαφορετικα αρχιζουν τα προστιμα. Οποτε οι προσωρινες πινακιδες ειναι χρησιμες για κυκλοφορια μονο για 15 ημερες. Απο εκει και περα ειτε ειναι πινακιδες με διαρκεια 15 ημερων η 6 μηνων δεν εχει καμια σημασια.
Link to comment
Share on other sites

αυτο γινεται για αμαξι οποιασδηποτε χρονολογιας??Ισχυει και τωρα η απο το νεο ετος??

 

για το πρωτο θα σε γελασω αλλα λογικα οποιασδηποτε χρονολογιας...για το δευτερο δεν ξερω,αλλα σιγα μισος μηνας εμεινε μεχρι το 2008 οποτε&θα ισχυει κανονικα!

[sIGPIC][/sIGPIC]TOYOTA COROLLA AE86..&τα μυαλα στα καγκελα!!!
Link to comment
Share on other sites

13/12/07

 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ-

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ- ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

......

.......

.......

 

Άρθρο 29

Φορολογητέα αξία επιβατικών αυτοκινήτων

 

Η περίπτωση (α) της παραγράφου 1 του άρθρου 126 του ν.2960/2001 (ΦΕΚ Α΄265) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Την τιμή χονδρικής πώλησης από τον κατασκευαστή οίκο του αυτοκινήτου, κατά τύπο παραλλαγή και έκδοση αυτού, όπως αυτή εμφανίζεται στους υποβαλλόμενους τιμοκαταλόγους στην αρμό¬δια Τελωνειακή Αρχή από τους επίσημους διανομείς αυτοκινήτων, όπως αυ¬τοί προσδιορίζονται από τον Κανονισμό (ΕΚ) 1400/2002 της Επιτροπής της 31ης Ιουλίου 2002 (ΕΕ L 203,της 1ης Αυγούστου 2002), συμπεριλαμβανομένης και της αξίας του προαιρετικού (EXTRA) αυτού εξοπλισμού.

 

Για τα μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα λαμβάνεται υπόψη, η κατά τα παραπάνω τιμή χονδρικής πώλησης του αντίστοιχου επιβατικού αυτοκινήτου κατά το χρόνο κυκλοφορίας του στη διεθνή αγορά, αφού αυτή μειωθεί λόγω παλαιότητας και λόγω διανυθέντων χιλιομέτρων με βάση τα παρακάτω ποσοστά μείωσης για κάθε μήνα κυκλοφορίας:

Για τον πρώτο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται σε 1,30% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τον δεύτερο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,70% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τον τρίτο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,50% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τα πέντε επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,40% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τα τρία επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,30% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τα δύο επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,20% για κάθε μήνα κυκλοφορίας και

Για τα επόμενα χρόνια η μείωση, θα ανέρχεται σε 0,10% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Στο συντελεστή παλαιότητας που προκύπτει με βάση τα προηγούμενα ποσοστά θα προστίθεται και ποσοστό 5% επί των διανυθέντων χιλιομέτρων δια χίλια πεντακόσια (1.500).

Ο κατά τα παραπάνω διαμορφούμενος συντελεστής απομείωσης δεν δύναται να είναι ανώτερος του 81%.».

Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από την κατάθεσή της στη Βουλή των Ελλήνων.

 

......

......

......

 

Άρθρο 33

Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς των διατάξεων αυτού του νόμου αρχίζει:

α. των άρθρων 5 έως 20 και 27 από την 1η Ιανουαρίου 2008.

β. του άρθρου 25 από την 15η Ιανουαρίου 2008.

γ. των λοιπών διατάξεων από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά ισχύουν τα εξής.

 

1) Ισχύουν οι γνωστοί συντελεστές φορολόγησης με βάση τα κυβικά

έως και 900κ.ε. 5%

901 - 1400 12%

1401 -1600 20%

1601 -1800 30%

1801 -2000 40%

πάνω από 2001 50%

 

2) Για μεταχειρισμένο 12 μηνών μείωση 15,6% της φορολογητέας αξίας, 24 μηνών 24%, 36 μηνών 30%, με τον υπολογισμό να γίνεται ανά μήνα όπως αναλυτικά μπορείτε να δείτε πιο πάνω.

 

3) (Με επιφύλαξη αυτό) Πολλαπλασιάζετε τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου σας με 0,05 (το 5%) και διαιρείτε με 1500. Αυτό που προκύπτει, ως ποσοστό, αφαιρείται από τη φορολογητέα αξία. Πιο απλά, και αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος, για κάθε 30.000χλμ. υπάρχει μείωση της φορολογητέας αξίας κατά 1% (0,5% για 15.000χλμ., 2% για 60.000χλμ. κλπ.)

 

4) Τα ανωτέρω ισχύουν για αυτοκίνητα Euro 4 δηλαδή από ότι διαβάζω για αυτοκίνητα 2005 και μετά. Σε κάθε περίπτωση η χρονολογία ενός οχήματος δε σας διασφαλίζει. ΠΑΝΤΑ θα πρέπει να ελέγχετε την πιστοποίηση των προδιαγραφών ρύπων που αυτό πληροί.

Είναι δυνατόν, δύο ίδια αυτοκίνητα με ίδιο κινητήρα και λίγους μήνες διαφορά στην ημερομηνία παραγωγής, να φέρονται ότι πληρούν διαφορετικές προδιαγραφές ρύπων.

 

5) Όπως πάντα φορολογητέα αξία θεωρείται αυτή που εμφανίζεται στο τιμολόγιο αγοράς σας, εκτός και αν η τιμή "εργοστασίου" που έχει στους καταλόγους το κράτος, μειωμένη ανάλογα με παλαιότητα και χιλιόμετρα όπως περιγράφουμε πιο πάνω, είναι μεγαλύτερη οπότε φορολογείστε βάση αυτής.

 

6) Toν προπέρσινο κατάλογο με τις αξίες των οχημάτων που θεωρεί ως βάση υπολογισμού το κράτος μπορείτε να το βρείτε εδώ (click me) σε PDF μορφή

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να πώ ότι μελέτησα τα παραπάνω, αλλά και τα στοιχεία στο bloka.gr αλλά θα ήθελα και τη βοήθειά σας για τον υπολογισμό των φόρων εισαγωγής για ένα BMW X5 2003 sportpaket όπου η μέση τιμή πώλησης σήμερα στη Γερμανία είναι περίπου 25000 ευρώ. Τι ποσό θα ειναι οι φόροι κατά την εισαγωγή στην Ελλάδα?
Link to comment
Share on other sites

O φόρος θα είναι 50% αν μπαίνει στις Euro 4 οδηγίες (δύσκολο) ή αν προλάβεις πριν την εφαρμογή των νέων κανόνων (δεν ξέρω από πότε αρχίζουν να ισχύουν).

 

Για 3λιτρη ως φορολογητέα αξία μάλλον θα ληφθούν τα 25.000 άρα 12500 φόρος.

Link to comment
Share on other sites

ανήκω σε πολύτεκνη οικογένεια, με αλλά τρία αδέλφια μεγαλύτερα από εμένα, η απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης ισχύει μόνο για το πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας και στην περίπτωση που και τα τέσσερα τέκνα είναι κάτω των 24; στην περίπτωση μου που είμαι ο μόνος κάτω των 24 και το πρώτο μας αυτοκίνητο με πινακίδες πολύτεκνου έχει κλείσει 20 ετία υπάρχει τρόπος να αγοράσω αυτοκίνητο χωρίς τέλη ταξινόμησης;

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

 

Link to comment
Share on other sites

Για την ώρα οι Τρίτεκνοι πληρώνουν περίπου το 1/3 του τελωνείου. Οι τρίτεκνοι ζητούν πλήρη εξομοίωση με τους πολυτέκνους αλλά δεν έχω ακούσει ακόμη αν έγινε αυτό. Είμαι σε καθημερινή βάση σε μάντρα (τελωνειακή αποθήκη) αν αλλάξει κάτι θα το μάθω σίγουρα και θα ενημερώσω.

 

Όσο για το σχέδιο νόμου που βρήκε ο manionas είναι σωστό και εν μέρη και η εξήγηση του nickolas84 και λέω εν μέρη διότι τα ποσοστά φορολόγησης θα αλλάξουν παιδιά και δεν θα μείνουν αυτά. Αν έμεναν θα ήταν σαν να άλλαζαν μόνο τον συντελεστή απομείωσης και τα εισαγόμενα θα ήταν ακόμη πιο προσιτά μα δεν νομίζω να είναι έτσι τα πράγματα.

Φίλος εκτελωνιστής μου είχε πει για το σχέδιο όπως το παρέθεσε και ο manionas και πως περιμένουν τώρα τους συντελεστές φορολόγησης. Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει είναι τα αυτοκίνητα με κλειδί (Schadstoffschlussel) από 62 και πάνω να πληρούν πλέον τις προδιαγραφές (οδηγία 98/69)ενώ μέχρι τώρα τις πληρούσαν όλα τα επιβατικά από 44 (Schadstoffschlussel) και πάνω. Με άλλα λόγια θα γίνει ασύμφορη η εισαγωγή για πολλά μοντέλα αυτοκινήτων τα περισσότερα από το 2004 και πρίν. Αν και υπάρχουν και μερικά μοντέλα με κλειδί 62 και πρίν το 2004 αλλα λίγα. Αν είναι έτσι τα πράγματα θα μειωθούν κατά πολύ τα εισαγόμενα και αυτός είναι ο σκοπός τους άλλωστε βοηθώντας τις αντιπροσωπείες που πίεζαν γι’ αυτό, αυξάνοντας παράλληλα τα ποσοστά απομείωσης ειδικά για τα ενός και δύο ετών αυτοκίνητα που ήταν και ο κύριος λόγος που μας τραβούσαν στα δικαστήρια.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ενδιαφέρεστε για αυτοκίνητα 1- 2 ετών αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι που περίμεναν να καταργηθεί ή και να μειωθεί το τελωνείο και να πάρουν ένα μεταχειρισμένο του πχ του 2001 δεν θα συμφέρει πια να το κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον ο κατάλογος σου nikolas84, τι είναι η αξία που έχει στην δεξιά στήλη?

Η χονδρική τιμή του αυτοκινήτου?

Link to comment
Share on other sites

Εγω που ειμαι τριτεκνος(δηλ οι γονεις μου) θα με συμφερει να φερω σε κανα δυο μηνες αμαξι απο εξω χρονολογιας 1997-1999
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εγω που ειμαι τριτεκνος(δηλ οι γονεις μου) θα με συμφερει να φερω σε κανα δυο μηνες αμαξι απο εξω χρονολογιας 1997-1999

 

αν τηρεις τις προυποθεσεις που αναφερθηκαν παραπανω τοτε λογικα ναι...

[sIGPIC][/sIGPIC]TOYOTA COROLLA AE86..&τα μυαλα στα καγκελα!!!
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον ο κατάλογος σου nikolas84, τι είναι η αξία που έχει στην δεξιά στήλη?

Η χονδρική τιμή του αυτοκινήτου?

 

Eίναι η προ φόρων τιμή, με ενσωματωμένη την μείωση λόγω παλαιότητας όπως αυτή ίσχυε με τα παλαιά μέτρα.

Σου δίνει μια καλή ιδέα πάντως για το πόσο θεωρεί το κράτος ότι αξίζει το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Εγω που ειμαι τριτεκνος(δηλ οι γονεις μου) θα με συμφερει να φερω σε κανα δυο μηνες αμαξι απο εξω χρονολογιας 1997-1999

Πχ μια c-180 Mercedes του 98 πληρώνει τώρα περίπου 4600 € τελωνείο, εσύ θα πλήρωνες το 30% (1380 € ) Αν αυξηθεί το τελωνείο γι’ αυτά τα αυτοκίνητα θα πληρώσεις το 30% του τελωνείου που θα βγάζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αν φτάσει πχ τις 6000 € θα δώσεις 1800 €. Κάτι πήρε το αυτί μου ότι τριτεκνοι = πολύτεκνοι από το νέο έτος αλλά δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Πάντως ότι και αν αλλάξει τους πολυτέκνους, ανάπηρους και γενικά όσους έχουν ατέλεια δεν τους ενδιαφέρει διότι δεν πληρώνουν τελωνείο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ.!!!!!Μηπως ξερεις που ειναι γραμμενη αυτη η διαταξη???

όχι, αλλά πιστεύω αν ψάξεις και βρείς στο Νετ κάποιο site τριτεκνων θα πάρεις τις πληροφορίες σου.

Link to comment
Share on other sites

ξερει κανεις την τιμη CIF για ενα AUDI TT coupe (το νεο μοντελο) του 2007 βρε παιδια;;;

παιρνω εδω και ποσες ημερες στο 210 4536532 και ή μιλαει ή δεν το σηκωνουν καν.....κωλοδημοσιο....

Across the satellite beams Across the oceans or seas

To the lighthouse I could be I see some soldiers with guns

And they are killing for fun They are killing to entertain me

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Μήπως έχει ψαχτεί κάποιος για Porsche Cayman 2.7?

Αν συμφέρει να φέρεις από εξωτερικο συγκριτικά με τα 66000 που κάνει εδώ.

Αν υπάρχει κανείς....

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...