Jump to content

Πρόβλημα με windows xp

nilasgr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Εχω ενα ξαφνικο προβλημα με το pc μου.Χθες το βραδυ δεν ειχα κανενα προβλημα και εκλεισα τον υπολογιστη μου κανονικα.Σήμερα το πρωι που πήγα να τον ανόιξω μου ανοιγε κανονικά μεχρι το σημειο που σου ζηταει το κωδικο να μπεις στα windows.Οταν μπαινει στα windows εμφανίζει το wallpaper των windows αλλα τίποτα αλλο ουτε φακελους ουτε την γρμμη εργαλειων σαν να μην φορτωνει τα windows κανω επαννεκινηση κανω επιδιορθωση μπαινω me safe mode για να κανω backup για να κανς φορματ αλλα και εκει το ιδιο προβλημα δεν μπορω με τιποτα να δω και να επεξεργαστω τα αρχεία μου.Ξεχασα εχω windows XP

Τι μπορω να κανω μου εχουν σπασει να νευρα SOS

Ευχαριστώ

Ctrl+Alt+Del και ανοίγεις τον task manager. Από κει File->New Task και στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογείς explorer.exe. Ελπίζω να δουλέψει.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Ctrl+Alt+Del και ανοίγεις τον task manager. Από κει File->New Task και στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογείς explorer.exe. Ελπίζω να δουλέψει.

Πατησα ALT+CTR+DEL αλλα δεν μου ανοιγει τον task manager ουτε μπορω να μπω σε safe mode γιατι και εκει μου κανει το ιδιο

Μπορεί το πρόβλημα να στο δημιούργησε κάποια ενημέρωση ή κάποιο SP που τυχόν πέρασες. Μιλάμε για γνήσια Windows,ε;

Ναι γνησια εχω.Την τελευταια φορα πριν το κλεισω εβλεπα ταινια οταν εκλεισα το προγραμμα εκανα ενα ψιλοκολληματακι(δλδ εξαφανιστηκαν ολα τα εικονιδια της επιφανειας εργασειας για 2 δευτερολεπτα αλλα δεν μου εβγαλε κανενα μυνημα και μετα εκανα τερματισμο των windows

Για δοκίμασε να κάνεις κανένα repair με το cd των windows...

Εβαλα το cd των windows να κανω repair kai με βγαζει σε περιβαλλον Dos. Tι εντολη να πατησω για κανει repair?

Εβαλα το cd των windows να κανω repair kai με βγαζει σε περιβαλλον Dos. Tι εντολη να πατησω για κανει repair?

Θα βάλεις το Cd, θα κάνεις Restart, θα περιμένεις μέχρι να σου βγάλει το "Πατήστε ένα οποιοδήποτε κουμπί" και θα μπεις στο "περιβάλλον" που κάνεις Format και επιδιόρθωση. Νομίζω (γιατί έχω καιρό να μπω) ότι με το "Enter" κάνεις Format και με το "R" κάνεις επιδιόρθωση. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά όταν θα μπεις θα σου γράφει ξεκάθαρα όλες τις διαθέσιμες εντολές και τι θες να κάνεις. :)

Θα βάλεις το Cd, θα κάνεις Restart, θα περιμένεις μέχρι να σου βγάλει το "Πατήστε ένα οποιοδήποτε κουμπί" και θα μπεις στο "περιβάλλον" που κάνεις Format και επιδιόρθωση. Νομίζω (γιατί έχω καιρό να μπω) ότι με το "Enter" κάνεις Format και με το "R" κάνεις επιδιόρθωση. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά όταν θα μπεις θα σου γράφει ξεκάθαρα όλες τις διαθέσιμες εντολές και τι θες να κάνεις. :)

Οκ τα εκανα αυτα που μου λες οταν πατησα τo R με εβγαλε σε μια μαυρη οθονη.

Πάνω Πανω γραφει Κονσολα επιθιορθωσεις Windows και απο κατω εχει

C:\. πατοντας το help μοθ βγαζει ολες τις εντολες που μπορω να πληκτρολογισω.

Ποια εντολη να γραψω και να τρεξω ωστε να κανω επιοδιορθωση

δοκίμασε να κάνεις install τα xp απο πάνω.Χωρίς format.

Λύση ανάγκης,αλλα πολλές φορές δουλεύει.

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

δοκίμασε να κάνεις install τα xp απο πάνω.Χωρίς format.

Λύση ανάγκης,αλλα πολλές φορές δουλεύει.

Οκ φιλε. Σε ευχαριστώ. Αυτο σκεφτομουνα να κανω

Οκ φιλε. Σε ευχαριστώ. Αυτο σκεφτομουνα να κανω

Μη! Αν έχεις προγράμματα που χρειάζεσαι , είναι πολύ πιθανόν να μη δουλέψουν! Δοκίμασε τις εντολές chkdsk, fixboot και fixmbr.

Τα fixboot και fixmbr δε νομίζω ότι έχουν καμία σχέση. Αφού λέει ότι τα windows φορτώνονται αλλά δεν εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας. Άρα το boot γίνεται κανονικά, μετά υπάρχει πρόβλημα. Πιθανόν να έχει καταστραφεί το αρχείο που φορτώνει την επιφάνεια εργασίας. Ίσως λοιπόν η αντικατάσταση του explorer.exe με το αντίστοιχο από το cd των XP να διορθώσει το πρόβλημα. Μπορεί βέβαια και κάποιο αρχείο κάποιου προγράμματος που έχει ρυθμιστεί να ξεκινά με την εκκίνηση του λειτουργικού να κρασάρει και να μη φορτώνεται η επιφάνεια εργασίας, αφού αναμένεται απ' το σύστημα να ολοκληρωθεί η φόρτωση του προγράμματος αυτού. Πιστεύω ότι κάπου εκεί πρέπει να βρίσκεται το πρόβλημα.

Το chkdsk βέβαια καλό είναι να το δοκιμάσεις πρώτα, γιατί αν υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο πολλά περίεργα μπορεί να συμβαίνουν που σε οδηγούν να ψάξεις αλλού.

Θα βαλεις το CD οταν σου βγαλει την οθονη που λεει Install ή Repair,πατα Install,στην επομενη οθονη θα εχει μια επιλογη Repair a previous Windows Installation,πατα εκει και θα κανει καποια ωρα αλλα μετα θα εισαι κομπλε!!!!
images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Θα βαλεις το CD οταν σου βγαλει την οθονη που λεει Install ή Repair,πατα Install,στην επομενη οθονη θα εχει μια επιλογη Repair a previous Windows Installation,πατα εκει και θα κανει καποια ωρα αλλα μετα θα εισαι κομπλε!!!!

Στην οθονη που μου γραφει enter: install ή R: repair οταν πατησω εnter μετα απο λιγο μου εμφανιζει το την μοναδα C και εχεις σαν επιλογη Enter: ή Setup L διαγραφη δεν μου εχει επιλογη για repair.Ρepair μπορω να κανω μονο στην αρχη που σου λεει να επιλεξεις install ή Repair δεν την βλεπω καθολου αυτη την επιλογη(Repair a previous Windows Installation)

Μη! Αν έχεις προγράμματα που χρειάζεσαι , είναι πολύ πιθανόν να μη δουλέψουν! Δοκίμασε τις εντολές chkdsk, fixboot και fixmbr.

Τα προγραμματα δεν με απασχολουν τοσο γιατι τα εχω σε cd αυτα που με απασχολουνε ειναι τα αρχεια αυτα προσπαθω να σωσω για να τα κανω backup.Απο κει και περα οταν καταφερω να κανω αυτο ενα θα φαει ενα φορματ καλο.Κατι αλλο το chkdisk που πατησα μου εβγαλε οτι υπαρχουν ανεπανορθωτα σφαλματα.τις αλλες 2 εντολες δεν τις δοκιμασα.Απο οτι κοιταξα σε ενα link της microsoft o explorer.exe δημιουργει τετοια προβληματα

Τα προγραμματα δεν με απασχολουν τοσο γιατι τα εχω σε cd αυτα που με απασχολουνε ειναι τα αρχεια αυτα προσπαθω να σωσω για να τα κανω backup.Απο κει και περα οταν καταφερω να κανω αυτο ενα θα φαει ενα φορματ καλο.Κατι αλλο το chkdisk που πατησα μου εβγαλε οτι υπαρχουν ανεπανορθωτα σφαλματα.τις αλλες 2 εντολες δεν τις δοκιμασα.Απο οτι κοιταξα σε ενα link της microsoft o explorer.exe δημιουργει τετοια προβληματα

Αν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να κάνεις save τα αρχεία σου, τότε μπορείς απλά να κατεβάσεις ένα liveCD Ubuntu, να μπεις από εκεί, να κάνεις τα αρχεία σου σε DVD ή να τα μεταφέρεις σε usb stick, και μετά κάνεις το format σου !

http://farm3.static.flickr.com/2691/4355497255_7c56e0d919_m.jpg

Αν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να κάνεις save τα αρχεία σου, τότε μπορείς απλά να κατεβάσεις ένα liveCD Ubuntu, να μπεις από εκεί, να κάνεις τα αρχεία σου σε DVD ή να τα μεταφέρεις σε usb stick, και μετά κάνεις το format σου !

τελικα ολα οκ βρηκα ενα cd (windows xp live) το εκανα boot και καταφερε πηρα τα αρχεια εκανα ενα Φορματ εβαλα και τα windows 7 και ολα καλα.

Σας ευχαριστω ολους για τις οδηγιες που μου δωσατε να ειστε καλα

υπάρχει windows xp live cd ? :S

Ναι το Windows PE (Preinstallation Environment)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Οπως σας ειπα ολα οκ με τα windows μου παρουσιαστηκε ενα αλλο προβλημα.Ο σκληρος δισκος μου ειναι 500GB απο μονο του εχει partition 113 GB πρωτο και 367GB ο δευτερος αν δεν κανω λαθος.Εκει που ειναι εγκατεστημενα τα windows στο 113Gb τον βλεπω κανονικα τον αλλον δεν τον εβλεπα πηγα στο υπολογιστη μου δεξι κλικ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ --> ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΣΚΟΥ και εκανα διαμορφωση το δισκο απο εκει και περα τον εβλεπα οταν και περασα μερικα αρχεια για να απο το backup που ειχα κανει. Σημερα οταν ανοιξα το pc παλι δεν τον εβλεπα τον δισκο.Τι να εγινε????

Δεν αντεχω θα τον σπασω

Πολύ απλά ο δίσκος σου τα έπαιξε. Πάρε έναν καινούργιο, αλλά κράτησε τον παλιό για να ρίξεις το backup σου μέσα στον καινούργιο σου δίσκο

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως