Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Επιλογή / Αναβάθμιση

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδή χτες ρύθμισα windows tablet μέσα στις αρχικές ρυθμίσεις μου πρότεινε κατευθείαν να κάνω αναβάθμιση. Αν δεν ψάχνεις κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δεν χρειάζεται να περιμένεις.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπέρα παιδια. Εχω ένα turbo-x pc του 2010 με intel core i3 540 και 3gb ram και καρτα γραφικων 512 mb. Σκέφτομαι (μετα από προχειρη ερευνα αγορας) να αγορασω αυτό το λαπιτοπ για να φουνταρω το pc. Δεν κανω καμια τρομερη χρηση. Ιντερνετ, μουσικη, ταινιες και καθολου παιχνίδια... Πως το βλέπετε αυτό; Εχει κανεις να προτεινει κατι άλλο; Καμια άλλη μαρκα ισως; Εως 550 αντε 600 ευρω max μπορω να διαθεσω, αν εχει κανεις να προτεινει κατι.

Ευχαριστω πολύ.

Μια χαρά το βλέπω το μηχάνημα. Το προτείνω

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Για laptop γενικής χρήσης,χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε παιχνίδια αυτά πώς σάς φαίνονται;

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/153425-lenovo-g50-80

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/149696-toshiba-satellite-l50b1mr

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/148218-hp-15-g204nv

Κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα λεφτά;

Edited by SERS1612

Για laptop γενικής χρήσης,χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε παιχνίδια αυτά πώς σάς φαίνονται;

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/153425-lenovo-g50-80

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/149696-toshiba-satellite-l50b1mr

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/148218-hp-15-g204nv

Κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα λεφτά;

Μια χαρά είναι τα μηχανήματα που βρήκες.

Η πρότασή μου είναι :

1. hp-15-g204nv

2. toshiba-satellite-l50b1mr

3. lenovo-g50-80

:)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Μια χαρά είναι τα μηχανήματα που βρήκες.

Η πρότασή μου είναι :

1. hp-15-g204nv

2. toshiba-satellite-l50b1mr

3. lenovo-g50-80

:)

Ευχαριστώ φίλε μού...

καλησπερα παιδια ξεκινησα απο αναζητηση ταμπλετ για απλη χρηση αλλα επειδη στην τελικη θελω να παιζω και κανενα παιχνιδι αποφασισα να παρω ενα λαπτοπ γυρω στα 600-800

εχω καποιες αποριουλες

1)υπαρχουν λαπτοπ με 4g δηλαδη αναλογα με τα lte ταμπλετ (εχω ενα δευτερο αριθμο μονο για mb,και θελω να μπαινω αν το εχω καπου χωρις wifi)

2)απο γκειμς θελω λιγο μανατζερ λιγο πιλαρς οφ ετερνιτι,οχι βαρια γκειμς πχ witcher 3 κτλ,στα ποσα χρηματα θα μαι οκ για απαιτησεις,να υποθεσω μια 8 ραμ και ι7 επεξεργαστη?

3)βλεπω καποια που μου αρεσαν αλλα φορανε λογισμικο λινουξ και δεν το χω δουλεψει ποτε,ξερω οτι για browsing και εφαρμογες τυπου word υπαρχουν σχετικες στο λινουξ,παιχνιδια ομως βγαινουν οπως στα γουιντος η μονο τα μπεστσελερ??(πχ το πιλαρς που αναφερω?)

4)γνωριζω πανω κατω τις γνωστες εταιριες,ασους,hp,λενοβο,ντελ--να προσεξω την μαρκα η αν εχω καλα σπεκς δεν παιζουν και μεγαλες διαφορες?

5)gps με εγκατασταση ναβιγκον η παρομοιες εφαρμογες υπαρχει σε λαπτοπ

αυτα παιδια οποιος γνωριζει :cool::cool::cool::cool:

καλησπερα παιδια ξεκινησα απο αναζητηση ταμπλετ για απλη χρηση αλλα επειδη στην τελικη θελω να παιζω και κανενα παιχνιδι αποφασισα να παρω ενα λαπτοπ γυρω στα 600-800

εχω καποιες αποριουλες

1)υπαρχουν λαπτοπ με 4g δηλαδη αναλογα με τα lte ταμπλετ (εχω ενα δευτερο αριθμο μονο για mb,και θελω να μπαινω αν το εχω καπου χωρις wifi)

2)απο γκειμς θελω λιγο μανατζερ λιγο πιλαρς οφ ετερνιτι,οχι βαρια γκειμς πχ witcher 3 κτλ,στα ποσα χρηματα θα μαι οκ για απαιτησεις,να υποθεσω μια 8 ραμ και ι7 επεξεργαστη?

3)βλεπω καποια που μου αρεσαν αλλα φορανε λογισμικο λινουξ και δεν το χω δουλεψει ποτε,ξερω οτι για browsing και εφαρμογες τυπου word υπαρχουν σχετικες στο λινουξ,παιχνιδια ομως βγαινουν οπως στα γουιντος η μονο τα μπεστσελερ??(πχ το πιλαρς που αναφερω?)

4)γνωριζω πανω κατω τις γνωστες εταιριες,ασους,hp,λενοβο,ντελ--να προσεξω την μαρκα η αν εχω καλα σπεκς δεν παιζουν και μεγαλες διαφορες?

5)gps με εγκατασταση ναβιγκον η παρομοιες εφαρμογες υπαρχει σε λαπτοπ

αυτα παιδια οποιος γνωριζει :cool::cool::cool::cool:

Kαλημέρα,

1) Laptops με ενσωματωμένα modems 3G/4G δε βγαίνουν (συνήθως τουλάχιστον)... Ωστόσο μπορείς εύκολα να βρεις από παρόχους (Voda, Cosmote κλπ) ή γενικά από μόνος σου usb modems 3G/4G που θες, που είναι σα στικάκι...

2) Στα λεφτά που λες ότι διαθέτεις φαντάζομαι είσαι οκ για games χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις... Ι7 μάλιστα ίσως είναι too much καλύτερα κοίτα να έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών και οχι onboard και ας έχει και i5 cpu αντί για i7... Αν μπορείς να βρεις με i7 βέβαια και 8GB Ram που λες ακόμα καλύτερα προφανώς...

3)Όσα έχουν linux είναι για να είναι φτηνότερη η τιμή αγοράς καθώς δεν περιλαμβάνει την άδεια των Windows... Το Linux μια χαρά λειτουργικό είναι, αλλά γεικά δεν είναι για games... Για browsing και ότι άλλο είναι μια χαρά και σίγουρα αξίζει να ασχοληθείς και να το χρησιμοποιείς... Aπό εκεί και πέρα μπορείς πάντα εύκολα να περάσεις και Windows...

4)Προσωπική μου άποψη ότι η μάρκα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο... Κοίτα τα specs κύρια και μετά πήγαινε να δεις τα laptop από κοντά για να δεις τι σε ικανοποιεί σε design, ποιότητα κατασκευής κλπ (όπου προφανώς υπάρχουν διαφορές από μάρκα σε μάρκα και από μοντέλο σε μοντέλο)... Διαφορές φαντάζομαι υπάρχουν και στην υποστήριξη που προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία, αλλά επ' αυτού δεν έχω προσωπική άποψη...

5)Gps με Navigon κλπ δεν υπάρχει γιατί ισχύει ότι και στο 1), ότι δηλαδή τα laptops συνήθως πάντα δεν έχουν δέκτη GPS (όπως αντίστοιχα δεν έχουν και ενσωματωμένα modem 3G/4G)... Oπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεις εξωτερικό δέκτη GPS και κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το laptop ως navigator....

Laptop (που περνάει το 70% του χρόνου του σε docking station στο γραφείο) Fhd ή Uhd οθόνης;

Η διαφορά τους στο ίδιο μοντέλο είναι σχετικά μικρή 100€ (τα laptops τα κρατάμε τουλάχιστον 5 έτη), η διαφορά στην gpu που θα καταναλώνει η Uhd σίγουρα είναι μεγάαααλη :( όμως με ένα σχετικά δυνατό υπόβαθρο (Lenovo Y50-70 UHD-4K i7 16GB GTX960-4GB) πιστεύω θα είναι υποφερτή.

Η ερώτηση μου είναι η εξής παράξενη.. Εάν πάρω το Uhd* και το δουλεύω σε ανάλυση Fhd θα υπάρχει κάποιο θέμα; :blink: π.χ. θα μου κάνει κάποιο upscaling ή downscaling που ούτως η άλλως θα μου γονατίζει την gpu ή απλά θα τρέχει άνετος απευθείας σε Fhd;;;

*Γιατί να αγοράσω το Uhd ενώ θα δουλεύω σε Fhd: Γιατί στα επόμενα 2-3 χρόνια μπορεί με software λύσεις (Microsoft ακούς; ) να μπορεί να υποστηριχθεί η Uhd με λιγότερη ξεζούμισμα της gpu κλπ. :ninja:

The HD2 has no limits. It's middle name is INFINITE!

P800, P990i, P1, LEO(!), Sensation, Lg Nexus4, Lg Nexus5, One M8(!), Z5_6853

Αντώνης.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα ενα λαπτοπ για οικιακή χρήση (internet, ταινίες, office κλπ.), καθολου gaming με οθόνη 15.6" είτε 17.3" και αξιόπιστο.

Bugdet: 450-500€

Τι έχετε να μου προτείνετε;

Μία πολύ καλή επιλογή για τις προδιαγραφές του θα σου πρότεινα το HP 15-r219nv . Αλλά από θέμα αξιοπιστίας καλύτερα να δείς το Toshiba Satellite L50-B-11K

Καλημερα παιδια.Το λαπτοπ μου λεει οτι εχει shared μνημη γραφικων και λιγο που το εψαξα βρηκα οτι ειναι:οτι μιραζεται την ram του συστηματος με την καρτα γραφικων.Τωρα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι 1) μπορω να ρυθμησω εγω ποση μνημη ram θα περνει η καρτα?? και 2)αν βαλω παραπανω ram(4gb εχω,και λεω να βαλω αλλα 4 η παραπανω)θα εχω περισσοτε μνημη για την γραφικων? Edited by pcGamer2015

Καλημερα παιδια.Το λαπτοπ μου λεει οτι εχει shared μνημη γραφικων και λιγο που το εψαξα βρηκα οτι ειναι:οτι μιραζεται την ram του συστηματος με την καρτα γραφικων.Τωρα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι 1) μπορω να ρυθμησω εγω ποση μνημη ram θα περνει η καρτα?? και 2)αν βαλω παραπανω ram(4gb εχω,και λεω να βαλω αλλα 4 η παραπανω)θα εχω περισσοτε μνημη για την γραφικων?

Eχει την δυνατότητα να παρει και άλλη μνήμη;

• 2 weeks later...
Πρωσοπικα θα επερνα το lenovo γτ ειναι και πολυ καλο στα χαρακτηριστικα αλλα και ειναι lenovo πραγμα το οποιο συμαινει εγγυηση αλλα και ανθεκτικοτιτα.Τωρα αναλογα τι θελεις.Εγω ειπα την γνωμη μου.

Kαλησπέρα παιδιά. Παρόλο που ασχολούμαι πολύ με gadgets, στα των φορητών νιώθω λίγο έξω από τα νερά μου. Είδα το ίδιο laptop με τον Raptor1

Είναι αυτό. Νομίζω για τα λεφτά του είναι εξαιρετική πρόταση.

Δεν είμαι απαιτητικός χρήστης. Βασικό multitasking με 5-6 ανοιχτές καρτέλες στον browser (Youtube σε FHD ανάλυση, Facebook, sites), Torrent να ανεβοκατεβάζει, Spotify ανοιχτά. Αυτά τα κάνω έστω και με λίγη... υπομονή και με ένα τετραπύρηνο χρεπάκι που έχω τώρα. Απλά πλέον δεν θέλω να κάνω υπομονή. :)

Από παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει γιατί έχω κονσόλες, άντε κάνα παιχνιδάκι μέσω Steam.

Αύριο πρωί θα το παραγγείλω, οπότε καλοδεχούμενο οποιοδήποτε σχόλιο. Ευχαριστώ.

Edited by konstantinoslp
[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα!Είμαι κι εγω σε φάση αναζήτησης νέου λαπτοπ, απλής-γενικής χρήσης.

Θα χρησιμοποιηθει κυρίως για πλοήγηση ,multitasking, office, θεαση σειρών-ταινιών και ίσως κανένα παιχνίδι (δεν είμαι σε καμία περίπτωση gamer , εννοώ παιχνίδια τύπου age of empires ή sims καμία φορά και αν).

Το προηγούμενο που είχα ηταν Dell αλλά κοιτάζω και σε HP ή Toshiba μήπως βρω κάτι δελεαστικό.Αυτό πως σας φαίνεται;

Καμιά άλλη ιδέα; (500€ max)

Kαλή επιλογή αλλά πριν τα capital controls το digideli και το e-shop είχαν το ίδιο ακριβώς στα 389. Πλέον τα έχουν ακριβύνει όλα λόγω διαθεσιμότητας. Εγώ προτίμησα τελικά το http://www.public.gr/produ...prod7630323pp/ που έβαλα και παραπάνω και μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά.

Καλύτερα επέλεξε μεταξύ αυτού και της προσφοράς του you.gr στο lenovo g50-80 με τον i5.

Τέλος η προσφορά του you.gr

Πήρα σήμερα. Το ξήλωσαν και από το site.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλή επιλογή το HP 15-r209nv αλλά εγώ θα έψαχνα κάτι σε Toshiba ή Dell. Πιστεύω ότι στο χρόνο θα σου βγουν πιο ανθεκτικά. Δες για παράδειγμα το Toshiba Satellite L50-B-11K . Είναι αρκετά καλό και από τα πιο περιζήτητα τελευταία.

Μια βοήθεια παλικάρια. Ο χρονισμός του επεξεργαστή είναι πολύ σημαντικός; Γιατί βρήκα αυτόν. Πάλι i5 αλλά στα 1.7 αντί για 2.2 αυτού που είχε το you.gr.

Πώς σας φαίνεται;

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/acer-aspire-e5-571g-156-i5-4210u4gb500gb820m/prod7770341pp/

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μια βοήθεια παλικάρια. Ο χρονισμός του επεξεργαστή είναι πολύ σημαντικός; Γιατί βρήκα αυτόν. Πάλι i5 αλλά στα 1.7 αντί για 2.2 αυτού που είχε το you.gr.

Πώς σας φαίνεται;

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/acer-aspire-e5-571g-156-i5-4210u4gb500gb820m/prod7770341pp/

Είναι προτελευταίας γενιάς ο επεξεργαστής σε σχέση με το άλλο μηχάνημα που ήταν τελευταίας. Να φανταστώ σε ενδιαφέρουν άτοκες δόσεις, οπότε οι επιλογές σου είναι πιο περιορισμένες.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Καλή επιλογή το HP 15-r209nv αλλά εγώ θα έψαχνα κάτι σε Toshiba ή Dell. Πιστεύω ότι στο χρόνο θα σου βγουν πιο ανθεκτικά. Δες για παράδειγμα το Toshiba Satellite L50-B-11K . Είναι αρκετά καλό και από τα πιο περιζήτητα τελευταία.

Είδα ότι το προτείνετε αρκετά αυτό το Toshiba ,ωραίο δεν μπορω να πω..

Το μονο που δεν μ αρέσει είναι που δεν έχει φυσικά πλήκτρα μαζί με το touchpad.. :confused:

Είναι προτελευταίας γενιάς ο επεξεργαστής σε σχέση με το άλλο μηχάνημα που ήταν τελευταίας. Να φανταστώ σε ενδιαφέρουν άτοκες δόσεις, οπότε οι επιλογές σου είναι πιο περιορισμένες.

Ακριβώς. Συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν οι δόσεις ακόμα και έντοκες

[sIGPIC][/sIGPIC]