Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Επιλογή / Αναβάθμιση

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπερα,ενδιαφερομαι για αγορα νεου φορητου υπολογιστη,κυριως για μουσικη,παιχνιδια,για Multimedia χρηση γενικοτερα...εξεταζοντας τα μοντελα της καθε μαρκας εχω καταληξει σε δυο: ενα dell και ενα sony...το πρωτο υπερτερει σε hardware ομως αμφιβαλλω για την ποιοτητα κατασκευης...απο την αλλη εχω ακουσει τα καλυτερα για το service της dell...ομως η ποιοτητα της sony και ειδικα στην οθονη παιζει σημαντικο παραγοντα στην επιλογη μου...το laptop Που εχω τωρα ειναι ενα toshiba satellite a300-15b και η ποιοτητα κατασκευης του με εχει αφησει υπερ-ικανοποιημενο,μετα απο εντατικη χρηση 3.5 ετων...τα λαπτοπ που εχω επιλεξει ειναι αυτα.Να πω οτι το φορητο θα το χρησιμοποιω ως βασικο υπολογιστη επομενως αναζητω κατι καλο και οσο το δυνατον πιο ολοκληρωμενο,θα ηθελα να διαβασω τις αποψεις σας,ευχαριστω για τυχον απαντησεις!

http://www.mgmanager.gr/product/25710/dell-xps-l702x-i7-2670-8gb-2x500gb-gt555-3gb-173-w7hp-64bit-2y-nbd.html

http://www.mgmanager.gr/product/25228/sony-vaio-vpc-f22s1e-b.html

Μόλις χθές έγινα κάτοχος του συγκεκριμμένου λάπτοπ της Dell. Τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά και η ποιότητα κατασκευής άψογη.

Για 2 χρόνια ήμουν κάτοχος του συγκεκριμμένου λάπτοπ.

http://www.shop13.gr/hp-pavilion-dv7-2220ev-espresso-vl034ea-p-87254.html

Πολύ ευχαριστημένος απο το συγκεκριμμένο και και ο αντικαταστάτης του θα έπρεπε να ήταν εξίσου καλός και με 17άρα οθόνη μιας και καλοσυνήθισα. Αυτά που έψαχνα τα βρήκα ακριβώς στο συγκεκριμμένο Dell. Βοηθησε και το γεγονός οτι είναι αρκετά αξιόπιστα λάπτοπ και έχουν άψογο service.

Τα Sony τα θεωρώ ακριβά και με υποδυέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά και γι'αυτο κατέληξα σε Dell.

Αν τελικά καταλήξεις στο Dell είμαι σίγουρος οτι θα μείνεις ικανοποιημένος.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

Πολύ καθαρά και ζωντανά χρώματα. Εκανα μια μικρή δοκιμή τοποθετώντας δίπλα δίπλα τα 2 λάπτοπ και η η διαφορά ήταν σημαντική. Στο Hp τα χρώματα ήταν ξεθωριασμένα σε σχέση με το Dell.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

καλησπερα! εχω ενα netbook acer aspire one D250 με windows starter. αναβαθμισα σε home premium, και το netbooκ μαζευει τα κομματια του. Σκεφτομαι να κανω upgrade τη ram, αλλα εχω 2 ερωτησεις:

Α) Ποση ειναι η maximum ram που μπορει να δεκτει? Αλλου λενε 2gb αλλου 4gb κι εχω μπερδευτει.

Β) Αν η μεγιστη δυνατη αναβαθμιση που δεχεται ειναι τα 2gb αξιζει τον κοπο να αναβαθμισω? θα τρεχει καλα τα home premium? Η να κανω το netbook downgrade στα windows starter ξανα?

σας ευχαριστω!

Once you get a Mac, you never go back...

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

www.macspot.gr

καλησπερα! εχω ενα netbook acer aspire one D250 με windows starter. αναβαθμισα σε home premium, και το netbooκ μαζευει τα κομματια του. Σκεφτομαι να κανω upgrade τη ram, αλλα εχω 2 ερωτησεις:

Α) Ποση ειναι η maximum ram που μπορει να δεκτει? Αλλου λενε 2gb αλλου 4gb κι εχω μπερδευτει.

Β) Αν η μεγιστη δυνατη αναβαθμιση που δεχεται ειναι τα 2gb αξιζει τον κοπο να αναβαθμισω? θα τρεχει καλα τα home premium? Η να κανω το netbook downgrade στα windows starter ξανα?

σας ευχαριστω!

Α) Όλα τα netbook με Atom επεξεργαστή παίρνουν μέχρι 2GB RAM προς το παρόν, πρόκειται για περιορισμό που θέτει η Intel.

Β) Γενικά η αναβάθμιση στα 2GB αξίζει, τα χρήματα είναι λίγα και η ανάσα που θα πάρει το λειτουργικό, ειδικά αν πρόκειται για Vista / 7 θα είναι μεγάλη. Επίσης, τα Home Premium δεν έχουν διαφορά στις απαιτήσεις από τα Starter. Καλό είναι να αφήσεις τα Home Premium.

Α) Όλα τα netbook με Atom επεξεργαστή παίρνουν μέχρι 2GB RAM προς το παρόν, πρόκειται για περιορισμό που θέτει η Intel.

Β) Γενικά η αναβάθμιση στα 2GB αξίζει, τα χρήματα είναι λίγα και η ανάσα που θα πάρει το λειτουργικό, ειδικά αν πρόκειται για Vista / 7 θα είναι μεγάλη. Επίσης, τα Home Premium δεν έχουν διαφορά στις απαιτήσεις από τα Starter. Καλό είναι να αφήσεις τα Home Premium.

ευχαριστω φιλε μου! παραγγειλα μνημη λοιπον... απ οτι ειδα ειναι ευκολη η εγκατασταση της! λεω να τη βαλω μονη μου! και παλι ευχαριστω!:)

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

www.macspot.gr

Απορία:

Αγόρασα ένα netbook Lenovo ideapad S100.

Γενικώς όλα οκ, ευχαριστημένος είμαι, έχει πολύ στιβαρό πληκτρολόγιο και καλή μπαταρία, ένα έξυπνο λογισμικό quick start που ανοιγοκλείνει σε 3 δευτ. για να σερφάρεις στο ίντερνετ, αλλά...

δεν ξέρω πως, η ασφάλεια της μπαταρίας φαίνεται να έχει σπάσει, δηλ. δε μένει στη θέση της! Το καλύπτει η εγγύηση;

Η Lenovo έχει service στην Αθήνα; Παίρνω σε ένα τηλ που βρήκα με ψάξιμο

το 213 00 87200 αλλά δεν απαντούσε κανείς... :(

Και κάτι ακόμα: έχει Windows 7 starter.

Στο desktop δεν αλλάζει η εικόνα;

Το χω προσπαθήσει αλλά δεν...

[sIGPIC][/sIGPIC]

οχι δεν αλλαζει εικονα! ειναι πολυ restricted τα starter γι αυτο και αναβαθμισα και εγω στο δικο μου σε home premium... δεν ξερω αν με κανενα 3rd party προγραμμα το κανει τυπου picasa πχ... δοκιμασε κι ετσι! το γηγενες software δεν το κανει ομως! :)

www.macspot.gr

ερωτηση...πια η διαφορα αναμεσα σε home edition και home premium?:O

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Αγοραζοντας αντιστοιχο license key

written on Tapatalk by my sexy iPad 2 

www.macspot.gr

Απλα πας σ ενα καταστημα ηλεκτρονικων, και ζητας το παραπανω. Δηλαδη key για upgrade απο starter σε home premium πχ... Σου δινουν εναν κωδικο της microsoft, και ακολουθωντας μια συγκεκριμενη διαδικασια που αναγραφεται φυσικα, αναβαθμιζεις.. Τον κωδικο φυσικα και τον πληρωνεις....

www.macspot.gr

Παιδιά, τα netbooks δεν έχουν πεθάνει ακόμη, έχουν αρκετά να δώσουν.

Να σας παραθέσω την εμπειρία μου με ένα advent 4211, είναι κλώνος του MSI U100. Φοράει τον πρώτο atom, στα 1.6 GHz και είχε 1 GB.

Σταδιακά, του έκανα αρκετές αναβαθμίσεις. Πρώτα, του προσέθεσα φυσικά αλλο 1GB μνήμης και αγόρασα μία 9άρια μπαταρία, που έστειλε την αυτονομία του στις 7 ώρες, με την ανάλογη,φυσικά, αύξηση στον όγκο και στο βάρος. €30 και 40 αντίστοιχα.

Το netbook αυτό με το τελεταίο BIOS update από την MSI (που περνιέται και στο δικό μου), μπορεί να υπερχονιστεί στα 2GHz. Για να διατηρήσω την θερμοκρασία χαμηλά, άλλαξα την "ψύκτρα" του (ο Θεός να την κάνει, ένα χοντρό φύλλο αλουμινόχαρτο ήταν) με αυτήν την αλουμινένια, €23.

Στη συνέχεια, άλλαξα τον σκληρό του δίσκο με έναν SSD vertex 2 40GB, €70. Αγόρασα μία εξωτερική θήκη για τον HDD που έβγαλα από το netboook, οπότε τον χρησιμοποοιώ σαν αποθήκη, €10. Τέλος, άλλαξα την αισχρή wifi καρτα που είχε με μία εξαιρετική intel 4965, βελτιώνοντας πάρα πολύ την εμβέλειά του, €6.

Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά σβέλτο μηχανάκι. Αθόρυβο, δροσερό και πολύ ευχάριστο στη χρήση, σηκώνει τα win7 home premium 32bit με χαρακτηριστική άνεση. Το συνολικό ποσό που έδωσα μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά το έχω δώσει σταδιακά μέσα στα 3 χρόνια που το έχω, οπότε δεν μου φάνηκε. Σε σχέση με ένα tablet είναι πολύ λιγότερο "sexy" και μουράτο, αλλά η χρήση των win7 φτάνει και περισσεύει για να το προτιμήσω.

Όσοι έχετε κάποιο παλιό netbook, μην το ξεγράφετε εύκολα!

Πόσο έχει;

Αυτο πραγματικα δεν το θυμαμαι... Τσεκαρε τις τιμες online... Φτηνο μην περιμενεις να ειναι παντως (5-10€)

www.macspot.gr

Απορία:

Αγόρασα ένα netbook Lenovo ideapad S100.

Γενικώς όλα οκ, ευχαριστημένος είμαι, έχει πολύ στιβαρό πληκτρολόγιο και καλή μπαταρία, ένα έξυπνο λογισμικό quick start που ανοιγοκλείνει σε 3 δευτ. για να σερφάρεις στο ίντερνετ, αλλά...

δεν ξέρω πως, η ασφάλεια της μπαταρίας φαίνεται να έχει σπάσει, δηλ. δε μένει στη θέση της! Το καλύπτει η εγγύηση;

Η Lenovo έχει service στην Αθήνα; Παίρνω σε ένα τηλ που βρήκα με ψάξιμο

το 213 00 87200 αλλά δεν απαντούσε κανείς... :(

Για service σε Lenovo πηγαινε ή στην Quest ή στην Byte

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

ευχαριστω φιλε μου! παραγγειλα μνημη λοιπον... απ οτι ειδα ειναι ευκολη η εγκατασταση της! λεω να τη βαλω μονη μου! και παλι ευχαριστω!:)

Στο youtube θα βρεις αναλυτικό βίντεο. Απλά μεγάλη προσοχή γιατί είναι πολύ ευαίσθητα τα εξαρτήματα. Αν τα χέρια σου "δεν πιάνουν" καλύτερα να το κάνει κάποιος άλλος για σενα.

Στο youtube θα βρεις αναλυτικό βίντεο. Απλά μεγάλη προσοχή γιατί είναι πολύ ευαίσθητα τα εξαρτήματα. Αν τα χέρια σου "δεν πιάνουν" καλύτερα να το κάνει κάποιος άλλος για σενα.

πιαανουν και παραπιανουν!!!:D

www.macspot.gr

πιαανουν και παραπιανουν!!!:D

Άτσα!!:p

Ειρήνη, η τοποθέτηση μνήμης είναι σχετικά κάτι απλό. Προσοχή μόνο να κουμπώσει καλά στη θέση του το dimάκι της μνήμης.:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Άτσα!!:p

Ειρήνη, η τοποθέτηση μνήμης είναι σχετικά κάτι απλό. Προσοχή μόνο να κουμπώσει καλά στη θέση του το dimάκι της μνήμης.:)

Ναι Γιαννη! Εκει το χω! Εχω σταθερο και μικρο χερι! Η απορια μου ειναι,

πρεπει κατα το booting να μπω στο BIOS ν αλλαξω κατι;

www.macspot.gr

Δεν χρειάζεται να μπεις στο BIOS. Αν ακούσεις ένα μπιπ.......σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες καλά.

Εγώ που δεν έχω σταθερό χέρι, μια φορά πήγα να κάψω το σπίτι γιατί δεν είχε κουμπώσει καλά η μνήμη, είχα και στατικό ηλεκτρισμό και πήρε φωτιά η μητρική. Ευτυχώς μου το κάλυψε η εγγύηση.

Δεν χρειάζεται να μπεις στο BIOS. Αν ακούσεις ένα μπιπ.......σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες καλά.

Εγώ που δεν έχω σταθερό χέρι, μια φορά πήγα να κάψω το σπίτι γιατί δεν είχε κουμπώσει καλά η μνήμη, είχα και στατικό ηλεκτρισμό και πήρε φωτιά η μητρική. Ευτυχώς μου το κάλυψε η εγγύηση.

Αν πω οτι δεν τρομοκρατηθηκα, ψεμα θα ναι... :wacko: ελπιζω να το κανω σωστα!

εαν καποιος ξερει κανενα καλο καταστημα με φτηνες rams ας μου στειλει ενα πμ παρακαλω!

www.macspot.gr