Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Επιλογή / Αναβάθμιση

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

fikast said:
Exω ένα φορητό, HP 15-d012sv και θέλω να του βάλω ένα δίσκο SSD. Ψάχνω χωρίς επιτυχία, εως τώρα, στο διαδίκτυο, vα βρω αν υποστηρίζει SATA 3 6gb.. Η ram ειναι DDR 3 , έχει και USB 3, αν λέει κάτι αυτό. Υπάρχει κάποια εφαρμογή, η άλλος τρόπος να το ανακαλύψω. Σε Sata 2 με SSD δεν τρελαίνεσαι κιόλας από την διαφορά.. Ευχαριστώ.....

Αντιπροσωπεια δεν εχει;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

fikast said:
Exω ένα φορητό, HP 15-d012sv και θέλω να του βάλω ένα δίσκο SSD. Ψάχνω χωρίς επιτυχία, εως τώρα, στο διαδίκτυο, vα βρω αν υποστηρίζει SATA 3 6gb.. Η ram ειναι DDR 3 , έχει και USB 3, αν λέει κάτι αυτό. Υπάρχει κάποια εφαρμογή, η άλλος τρόπος να το ανακαλύψω. Σε Sata 2 με SSD δεν τρελαίνεσαι κιόλας από την διαφορά.. Ευχαριστώ.....

Αυτοι δεν κανουν, εκτος αν δεν καταλαβα τι θελεις

https://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi/f/5986_252963_342914/SSD-2-5-151-%CE%AD%CF%89%CF%82-250GB.html?keyphrase=ssd+SATA+3+6gb

fikast said:

Ποιος σου ειπε οτι δεν εχει μεγαλη διαφορα ο SSD σε sata2 απο εναν μηχανικο; :wacko::wacko:

Samsung S21 Ultra

nikos_kallithea said:

Ρωτάω αν υποστηρίζει sata 3 το μηχάνημα.

fikast said:
Ρωτάω αν υποστηρίζει sata 3 το μηχάνημα.

με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα πληροφορίες, ρώτα στην αντιπροσωπεία καλύτερα για σίγουρα...;)

fikast said:

Εγώ χρησιμοποιώ έναν SATA 3 SSD με SATA 1 υπολογιστή και η διαφορά είναι τεράστια. Από τα 150MB/S που είναι το όριο τα 130MB/S τα βλέπω συχνά ενώ με τον μηχανικό που το όριο του ήταν κοντά στα 80MB/S και αυτό μόνο σε μεγάλα συνεχόμενα αρχεία δεν το είδα ποτέ και ο μέσος όρος ήταν από 45-65MB/S.

Βέβαια ήταν και δίσκος στις 5400 για λόγους οικονομίας μπαταρίας αλλά δεν νομίζω να άλλαζε το νούμερα αρκετά.

Η διαφορά είναι τεράστια όταν ανοίγεις πολλές εφαρμογές γιατί μπορεί να γράφει και να διαβάζει σχεδόν ταυτόχρονα.

Άλλωστε ένας δίσκος SSD εκτός του ότι είναι η καλύτερη αναβάθμιση που έχω δει σε υπολογιστή είναι και επένδυση γιατί μεταφέρεται εύκολα σε νέο.

http://i.imgur.com/wnuK4NC.jpg

Edited by dedalos
http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).

Καλησπερα.

Το ξαδερφακι προκειται να αγορασει laptop μεχρι 400 €.

Θελει turxo x.

Κανοντας ερευνα,δεν βρηκα κατι αξιολογο, σε αυτη την τιμη.

Αν δωσει 450 παιρνει καλουτσικο μηχανημα.

Αν εχει κανεις κατι αλλο κατα νου,ακουω προτασεις.

georgesoho said:
Καλησπερα.

Το ξαδερφακι προκειται να αγορασει laptop μεχρι 400 €.

Θελει turxo x.

Ορίστε;;;; :lol:

Πρώτη φορά το ακούω αυτό! Τόσες σοβαρές εταιρείες υπάρχουν και θέλει Τουρμπο χί;

Ορίστε δύο καλά λάπτοπ, το ένα με linux και το άλλο με windows αν δεν μπορείτε να βάλετε εσείς:

http://www.skroutz.gr/s/3797743/Dell-Inspiron-15-3521-i3-3217U-4GB-500GB-Linux.html

http://www.skroutz.gr/s/4567185/Dell-Inspiron-3537-i3-4010U-4GB-500GB-W8.html

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

johnnytifosi said:
Ορίστε;;;; :lol:

Πρώτη φορά το ακούω αυτό! Τόσες σοβαρές εταιρείες υπάρχουν και θέλει Τουρμπο χί;

Ορίστε δύο καλά λάπτοπ, το ένα με linux και το άλλο με windows αν δεν μπορείτε να βάλετε εσείς:

http://www.skroutz.gr/s/3797743/Dell-Inspiron-15-3521-i3-3217U-4GB-500GB-Linux.html

http://www.skroutz.gr/s/4567185/Dell-Inspiron-3537-i3-4010U-4GB-500GB-W8.html

Ευχαριστω πολυ,αδερφε.

Εχει κολησει με τουρμπο χι, γιατι δεν κατεχει το eshopping.

Γιατί βρίζετε τα turbo-x?? Ο μπαμπάς μου έχει ένα laptop από το 2008 και είναι σαν καινούριο (μόνο ένα τροφοδοτικό του αλλάξαμε γιατί είναι συνέχεια στην μπρίζα), και ένα ανεμιστηράκι (και πολύ άντεξε, τις περισσότερες φορές ήταν σε κουβέρτες), παρ'όλα αυτά είναι τέλειο.

Επίσης πριν κάνα δίμηνο πήρα και εγώ έναν σταθερό με προσφορά μια 19.5 οθόνη, μόνο πρόβλημα ήταν η οθόνη είχε ένα καμένο pixel.Αντικαταστάθηκε αμέσως με μια καινούρια και όλα καλά.:)

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

NickTheGreek99 said:
Γιατί βρίζετε τα turbo-x?? Ο μπαμπάς μου έχει ένα laptop από το 2008 και είναι σαν καινούριο (μόνο ένα τροφοδοτικό του αλλάξαμε γιατί είναι συνέχεια στην μπρίζα), και ένα ανεμιστηράκι (και πολύ άντεξε, τις περισσότερες φορές ήταν σε κουβέρτες), παρ'όλα αυτά είναι τέλειο.

Επίσης πριν κάνα δίμηνο πήρα και εγώ έναν σταθερό με προσφορά μια 19.5 οθόνη, μόνο πρόβλημα ήταν η οθόνη είχε ένα καμένο pixel.Αντικαταστάθηκε αμέσως με μια καινούρια και όλα καλά.:)

Προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος.

Εχει ο αδερφος μου και οτι προβλημα του εβγαλε,λυθηκε αμεσως απο το service τους.

Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω,ειναι γιατι ενω η ΕΕ εχει πει για αγορες εντος της ισχυει εγγυηση 2 χρονων, και στο πλαισιο δινουν 1 χρονο.

georgesoho said:
Προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος.

Εχει ο αδερφος μου και οτι προβλημα του εβγαλε,λυθηκε αμεσως απο το service τους.

Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω,ειναι γιατι ενω η ΕΕ εχει πει για αγορες εντος της ισχυει εγγυηση 2 χρονων, και στο πλαισιο δινουν 1 χρονο.

Το καλό (για μένα), είναι ότι το laptop ξεβιδώνοντας λίγες βίδες βλέπεις σχεδόν τα πάντα(σε σχέση με hp & asus που πρέπει να βγάλεις 200 βίδες για να φτάσεις στον σκληρό).

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Παιδες θελω τη βοηθεια σας καθως εχω πληρως μαυρα μεσανυχτα επι του θεματος. Σκεφτομαι να αναβαθμισω το λαπτοπακι! Τωρα το εχω με 2GB μνημη RAM (1+1GB) και θελω να του βαλω 4GB (2x2GB). Αυτος που μου το χε πουλησει πριν καιρο μου ειπε οτι δεχεται μεχρι 4GB αλλα δεν εχω ιδεα τι τυπο πρεπει να παρω. Ξερω οτι ειναι ddr2 και so-dim αλλα δεν ξερω τι αλλο πρεπει να κοιταξω.

Για παραδειγμα, τι διαφορα εχει αυτο

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200018369

Απο αυτο;;

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200018371

Υπαρχει κανενας που να ξερει απο αυτα; και ποιος ειναι ο πιο απλος τροπος να βρω ποιος τυπος ταιριαζει στο λαπτοπ μου?

Να ανοιξω το καπακι πισω και να δω τι φοραει τωρα? Το φοβαμαι λιγο αυτο γιατι ειμαι αμπαλος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η διαφορά είναι ότι η πρώτη μνήμη είναι στα 667 και η δεύτερη στα 800. Αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να βρω ένα πρόγραμμα που θα μου έλεγε ακριβώς τι υποσυστήματα έχει ο υπολογιστής μου, και έτσι θα ήξερα οι μνήμες μου σε πόσα Mhz παίζουν έτσι ώστε να πάρω τις κατάλληλες. Μπορώ να σου προτείνω το Sisoft Sandra σαν διερευνητικό πρόγραμμα, αλλά θα υπάρχουν και άλλα πολλά.

CPU-Z, μικρο γρηγορο, δωρεαν και εχει οτι ακριβως θες.

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Hierophant said:
Η διαφορά είναι ότι η πρώτη μνήμη είναι στα 667 και η δεύτερη στα 800. Αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να βρω ένα πρόγραμμα που θα μου έλεγε ακριβώς τι υποσυστήματα έχει ο υπολογιστής μου, και έτσι θα ήξερα οι μνήμες μου σε πόσα Mhz παίζουν έτσι ώστε να πάρω τις κατάλληλες. Μπορώ να σου προτείνω το Sisoft Sandra σαν διερευνητικό πρόγραμμα, αλλά θα υπάρχουν και άλλα πολλά.

και πρακτικα αυτο τι σημαινει; ειναι πιο γρηγορη;

trod said:
CPU-Z, μικρο γρηγορο, δωρεαν και εχει οτι ακριβως θες.

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Ευχαριστω πολυ παιδια! Το CPU-Z για καποιο περιεργο λογο το ειχα κατεβασει. Τι ακριβως κοιταω και τι να ποσταρω εδω για να μου πειτε;

[sIGPIC][/sIGPIC]

konstantinoslp said:
και πρακτικα αυτο τι σημαινει; ειναι πιο γρηγορη;

Ευχαριστω πολυ παιδια! Το CPU-Z για καποιο περιεργο λογο το ειχα κατεβασει. Τι ακριβως κοιταω και τι να ποσταρω εδω για να μου πειτε;

Στις καρτέλες Memory kai SPD έχει ότι πληροφορίες θες. Προσοχή, στο DRAM frequency αναγράφεται η μισή συχνότητα από αυτή που έχει η μνήμη (πχ αν γράφει 400 MHz η μνήμη είναι 800 MHz).

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

johnnytifosi said:
Στις καρτέλες Memory kai SPD έχει ότι πληροφορίες θες. Προσοχή, στο DRAM frequency αναγράφεται η μισή συχνότητα από αυτή που έχει η μνήμη (πχ αν γράφει 400 MHz η μνήμη είναι 800 MHz).

Λοιπόν. Μου γράφει αυτά. Άρα τι κάνουμε; :rolleyes: :p'

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα ζητήσεις μνήμες SO DIMM DDR 2 στα 333. Αν όμως έχεις 32bit λειτουργικό θα βλέπεις μόνο μέχρι τα 3GB. Στα 64bit Windows θα δεις μέχρι τα 4 ή τα 8 που θες να βάλεις.

Οπότε τι Windows έχεις;

Μεταχειρισμενο το hp dv6000 150€ αξίζει; παλιό μοντέλο είναι, χρήση Internet, καμία ταινία, Skype ή να δώσω +100€ και να πάρω lenovo g505 καινούργιο, τι λέτε;

ulvergr said:
Μεταχειρισμενο το hp dv6000 150€ αξίζει; παλιό μοντέλο είναι, χρήση Internet, καμία ταινία, Skype ή να δώσω +100€ και να πάρω lenovo g505 καινούργιο, τι λέτε;

Εξαρταται σε τι κατασταση ειναι και πως δουλευει στην πραξη. 150€ για να λειτουργικο μεταχειρισμενο laptop που δεν θα χρειαστει να το ανοιξεις ουτε για καθαρισμα απο σκονες ειναι παρα πολυ καλα λεφτα. Τι cpu/ram/gpu εχει?

Το G505 ειναι τις πλακας νομιζω φοραει ενα πολυ μικρο amd cpu.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

ulvergr said:

150 ευρώ για λαπτοπ 8ετίας που πλέον θα ζορίζεται να σηκώσει και τα windows 7 είναι πεταμένα λεφτά. Με 320 ευρώ παίρνεις π.χ. το Lenovo B590 με 4gb ram και cpu intel celeron.

manolog3 said:
Εξαρταται σε τι κατασταση ειναι και πως δουλευει στην πραξη. 150€ για να λειτουργικο μεταχειρισμενο laptop που δεν θα χρειαστει να το ανοιξεις ουτε για καθαρισμα απο σκονες ειναι παρα πολυ καλα λεφτα. Τι cpu/ram/gpu εχει?

Το G505 ειναι τις πλακας νομιζω φοραει ενα πολυ μικρο amd cpu.

Intel Core 2 Duo T5450 (2 MB L2 Cache, 1.7 GHz

2 GB DDR2

NVIDIA GeForce Go 8400

johnnytifosi said:
150 ευρώ για λαπτοπ 8ετίας που πλέον θα ζορίζεται να σηκώσει και τα windows 7 είναι πεταμένα λεφτά. Με 320 ευρώ παίρνεις π.χ. το Lenovo B590 με 4gb ram και cpu intel celeron.

σκοπος ειναι να μην ανεβω τοσο χρηματικα για αυτο κοιταω και για μεταχειρισμενο γυρω στα 150.....οσο αφορα το λειτουργικο δεν τα εχω καλα με την microsoft ,linux θα μπει

ulvergr said:
Intel Core 2 Duo T5450 (2 MB L2 Cache, 1.7 GHz

2 GB DDR2

NVIDIA GeForce Go 8400

σκοπος ειναι να μην ανεβω τοσο χρηματικα για αυτο κοιταω και για μεταχειρισμενο γυρω στα 150.....οσο αφορα το λειτουργικο δεν τα εχω καλα με την microsoft ,linux θα μπει

Εντάξει με linux μια χαρά θα την παλέψει.