Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Επιλογή / Αναβάθμιση

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η διαφορά είναι ότι η πρώτη μνήμη είναι στα 667 και η δεύτερη στα 800. Αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να βρω ένα πρόγραμμα που θα μου έλεγε ακριβώς τι υποσυστήματα έχει ο υπολογιστής μου, και έτσι θα ήξερα οι μνήμες μου σε πόσα Mhz παίζουν έτσι ώστε να πάρω τις κατάλληλες. Μπορώ να σου προτείνω το Sisoft Sandra σαν διερευνητικό πρόγραμμα, αλλά θα υπάρχουν και άλλα πολλά.

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

CPU-Z, μικρο γρηγορο, δωρεαν και εχει οτι ακριβως θες.

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Η διαφορά είναι ότι η πρώτη μνήμη είναι στα 667 και η δεύτερη στα 800. Αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να βρω ένα πρόγραμμα που θα μου έλεγε ακριβώς τι υποσυστήματα έχει ο υπολογιστής μου, και έτσι θα ήξερα οι μνήμες μου σε πόσα Mhz παίζουν έτσι ώστε να πάρω τις κατάλληλες. Μπορώ να σου προτείνω το Sisoft Sandra σαν διερευνητικό πρόγραμμα, αλλά θα υπάρχουν και άλλα πολλά.

και πρακτικα αυτο τι σημαινει; ειναι πιο γρηγορη;

CPU-Z, μικρο γρηγορο, δωρεαν και εχει οτι ακριβως θες.

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Ευχαριστω πολυ παιδια! Το CPU-Z για καποιο περιεργο λογο το ειχα κατεβασει. Τι ακριβως κοιταω και τι να ποσταρω εδω για να μου πειτε;

[sIGPIC][/sIGPIC]

και πρακτικα αυτο τι σημαινει; ειναι πιο γρηγορη;

Ευχαριστω πολυ παιδια! Το CPU-Z για καποιο περιεργο λογο το ειχα κατεβασει. Τι ακριβως κοιταω και τι να ποσταρω εδω για να μου πειτε;

Στις καρτέλες Memory kai SPD έχει ότι πληροφορίες θες. Προσοχή, στο DRAM frequency αναγράφεται η μισή συχνότητα από αυτή που έχει η μνήμη (πχ αν γράφει 400 MHz η μνήμη είναι 800 MHz).

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Στις καρτέλες Memory kai SPD έχει ότι πληροφορίες θες. Προσοχή, στο DRAM frequency αναγράφεται η μισή συχνότητα από αυτή που έχει η μνήμη (πχ αν γράφει 400 MHz η μνήμη είναι 800 MHz).

Λοιπόν. Μου γράφει αυτά. Άρα τι κάνουμε; :rolleyes: :p'

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα ζητήσεις μνήμες SO DIMM DDR 2 στα 333. Αν όμως έχεις 32bit λειτουργικό θα βλέπεις μόνο μέχρι τα 3GB. Στα 64bit Windows θα δεις μέχρι τα 4 ή τα 8 που θες να βάλεις.

Οπότε τι Windows έχεις;

Μεταχειρισμενο το hp dv6000 150€ αξίζει; παλιό μοντέλο είναι, χρήση Internet, καμία ταινία, Skype ή να δώσω +100€ και να πάρω lenovo g505 καινούργιο, τι λέτε;

Μεταχειρισμενο το hp dv6000 150€ αξίζει; παλιό μοντέλο είναι, χρήση Internet, καμία ταινία, Skype ή να δώσω +100€ και να πάρω lenovo g505 καινούργιο, τι λέτε;

Εξαρταται σε τι κατασταση ειναι και πως δουλευει στην πραξη. 150€ για να λειτουργικο μεταχειρισμενο laptop που δεν θα χρειαστει να το ανοιξεις ουτε για καθαρισμα απο σκονες ειναι παρα πολυ καλα λεφτα. Τι cpu/ram/gpu εχει?

Το G505 ειναι τις πλακας νομιζω φοραει ενα πολυ μικρο amd cpu.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

150 ευρώ για λαπτοπ 8ετίας που πλέον θα ζορίζεται να σηκώσει και τα windows 7 είναι πεταμένα λεφτά. Με 320 ευρώ παίρνεις π.χ. το Lenovo B590 με 4gb ram και cpu intel celeron.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Εξαρταται σε τι κατασταση ειναι και πως δουλευει στην πραξη. 150€ για να λειτουργικο μεταχειρισμενο laptop που δεν θα χρειαστει να το ανοιξεις ουτε για καθαρισμα απο σκονες ειναι παρα πολυ καλα λεφτα. Τι cpu/ram/gpu εχει?

Το G505 ειναι τις πλακας νομιζω φοραει ενα πολυ μικρο amd cpu.

Intel Core 2 Duo T5450 (2 MB L2 Cache, 1.7 GHz

2 GB DDR2

NVIDIA GeForce Go 8400

150 ευρώ για λαπτοπ 8ετίας που πλέον θα ζορίζεται να σηκώσει και τα windows 7 είναι πεταμένα λεφτά. Με 320 ευρώ παίρνεις π.χ. το Lenovo B590 με 4gb ram και cpu intel celeron.

σκοπος ειναι να μην ανεβω τοσο χρηματικα για αυτο κοιταω και για μεταχειρισμενο γυρω στα 150.....οσο αφορα το λειτουργικο δεν τα εχω καλα με την microsoft ,linux θα μπει

Intel Core 2 Duo T5450 (2 MB L2 Cache, 1.7 GHz

2 GB DDR2

NVIDIA GeForce Go 8400

σκοπος ειναι να μην ανεβω τοσο χρηματικα για αυτο κοιταω και για μεταχειρισμενο γυρω στα 150.....οσο αφορα το λειτουργικο δεν τα εχω καλα με την microsoft ,linux θα μπει

Εντάξει με linux μια χαρά θα την παλέψει.

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι τελειόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός και ψάχνω να αγοράσω ένα καινούργιο λάπτοπ καθώς το προηγούμενό μου dell (i5, 4gb ram, 1gb ati) που ειχα εδω και 4 χρόνια με καθημερινή πολύωρη χρήση αργοπεθαίνει.

Κυρίως θέλω ένα λάπτοπ με τέτοια χαρακτηριστικά ώστε να το χρησιμοποιώ και μετέπειτα από τη σχολή.

Τρέχω κυρίως Autocad 2d και 3d σχεδίαση , φωτορεαλισμός (3ds max) ,matlab ansys...

Απλά γίνεται ένας πανικός με τις κατηγορίες των επεξεργαστών και σε συνδυασμό με το μέγεθος μνήμης Ram που πρέπει να έχει το λάπτοπ

Λόγω προηγούμενης εμπειρίας μου από την Dell βρήκα αυτά τα μοντέλα καθώς και ένα Lenovo

http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=2367

https://www.skroutz.gr/s/3852552/Dell-Inspiron-15-3537-i7-4500U-8GB-1TB.html

http://www.you.gr/proionta/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/nb-lenovo-g510-i5-4200m-59404110

http://www.you.gr/proionta/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/nb-dell-inspir-3537,i5-4200,6g,1t,8670,w

Να προτιμήσω i5 ή i7 δεδομένου ότι είναι 4χχχ U ? και του Lenovo που είναι Μ ? Πάντα μιλώντας για ανεξάρτητη κάρτα γραφικών

Περιμένω τις συμβουλές σας

Ευχαριστώ

Από τα λάπτοπ που δίνεις το 2ο είναι αρκετά καλή επιλογή. Γενικά θα έλεγα ότι ένας i5 M είναι ανώτερος από έναν i7 U. Το θέμα είναι ότι για την χρήση που το θες χρειάζεται συνδυασμός καλού επεξεργαστή και γραφικών. Οπότε δες και κάποιο λαπτοπ με i7 MQ ή QM (τετραπύρηνοι) και αξιοπρεπή ανεξάρτητα γραφικά. Στο μπάτζετ το οποίο βλέπω ότι κινείσαι τα καλύτερα χαρακτηριστικά έχει αυτό http://www.skroutz.gr/s/3939922/HP-15-e046-sv-i7-3632QM-6GB-500GB.html, με μειονέκτημα το 1 ετος εγγύηση. Edited by johnnytifosi

Διαβασα καπου οτι τα Dell εχουν την καλυτερη εγγυηση. Ισχυει?

Οσο για το ΗΡ μπορεις να κανεις επεκταση εγγυησης , με καποιο κοστος βεβαια.

DELL Inspiron 5537 i7-4500U/8GB/1TB

σκέφτομαι αύριο να το αποκτήσω το τερατάκι. με MacBook Air πρώτης γενιάς από 2009, κοίταγα και MacBook Pro αλλά ξεφεύγαμε και δεν είχαν και κάτι ιδιαίτερο

Γίνεται να κάνω επέκταση εγγύησης (πάνω από 2 χρόνια) από DELL ???

Προτάσεις-απόψεις....

Αγόρασα πρόσφατα ενα HP 15-d012sv και αποφάσισα να του βάλω ενα δισκο SSD. Πήρα τον Samsung 840 evo. Ξεβιδώνω το πορτάκι και διαπιστώνω οτι δεν εχω πρόσβαση στον σκληρό οπως περίμενα, αλλα μονο στην ram και στην καρτα του wifi. Πρεπει να ξεβιδωθεί ολο το καπακι με λιγα λογια. Εχει κανει κανεις κατι αναλογο να μου δώσει τα φωτα του; Βαθμό δυσκολίας τροπος κλπ. Thanks.... Edited by fikast

Διαβασα καπου οτι τα Dell εχουν την καλυτερη εγγυηση. Ισχυει?

Οσο για το ΗΡ μπορεις να κανεις επεκταση εγγυησης , με καποιο κοστος βεβαια.

Γενικά έχω διαβάσει καλά λόγια. Είναι από τις λίγες εταιρείες που προσφέρει 2 χρόνια εγγύηση σε όλα τα λάπτοπ της, και η μοναδική που δίνει 3 χρόνια στις πιο ακριβές σειρές, και μάλιστα on site.

DELL Inspiron 5537 i7-4500U/8GB/1TB

σκέφτομαι αύριο να το αποκτήσω το τερατάκι. με MacBook Air πρώτης γενιάς από 2009, κοίταγα και MacBook Pro αλλά ξεφεύγαμε και δεν είχαν και κάτι ιδιαίτερο

Γίνεται να κάνω επέκταση εγγύησης (πάνω από 2 χρόνια) από DELL ???

Προτάσεις-απόψεις....

Το είδα το αντίστιοχο 17άρι από κοντά χτες και ήταν πολύ καλό. Πολύ όμορφο και ποιοτικό σασί και με καλή οθόνη. Μόνο μείον ο επεξεργαστής της σειράς U που δίνει βάση στην αυτονομία και όχι στις επιδόσεις. Αν δεν σε πειράζει αυτό τότε βουρ.

Αγόρασα πρόσφατα ενα HP 15-d012sv και αποφάσισα να του βάλω ενα δισκο SSD. Πήρα τον Samsung 840 evo. Ξεβιδώνω το πορτάκι και διαπιστώνω οτι δεν εχω πρόσβαση στον σκληρό οπως περίμενα, αλλα μονο στην ram και στην καρτα του wifi. Πρεπει να ξεβιδωθεί ολο το καπακι με λιγα λογια. Εχει κανει κανεις κατι αναλογο να μου δώσει τα φωτα του; Βαθμό δυσκολίας τροπος κλπ. Thanks....

Τα ΗΡ ειναι δυσκολα στην αποσυναρμολογηση. Στο δικο μου χρειαζεται να ξεβιδωσω 10 βιδες για να αλλαξω ραμ. Για να παω πιο κατω θελω αλλες τοσες και παραπανω. Τελικα το πηγα σε σερβις. Αν πιανουν τα χερια σου ψαξε για service manual του λαπτοπ σου ή δες και καποιο βιντεο στο youtube.

Καιρος για αλλαγη λαπτοπ

Βρηκα λαπτοπ με τα κατωθι χαρακτηριστικα που πιστευω οτι δεν θα με απασχολησει το θεμα hardware για αρκετο καιρο

• Windows 8

• Intel® Core™ i7-4700HQ Processor

• 17.3" Full HD Anti-Reflective Display (16:9; 1920 x 1080)

• NVIDIA® GeForce® GTX 765M 2G GDDR5

• Matrix Display

• Cooler Boost

• Full Color Anti-Ghosting Backlit Keyboard by SteelSeries

• 256GB SSD + 1 TB HDD (7200RPM)

• 16GB DDR3L 1600MHz System Memory

• Killer™ DoubleShot Technology (Killer™ E2200 + Killer™ Wireless-N 1202)

• USB 3.0 x 4

• HDMI, mDP X2

• Built-in 720p HD webcam

• Sound Blaster Cinema

Edited by bujinkan

Εύκολα μου βάζετε... :lol: http://www.msimobile.com/level3_productpage.aspx?id=410

Δεν ξέρω για τι χρήση προορίζεται, αλλά για λάπτοπ δεν θα έδινα τόσα χρήματα ακόμη και να τα διέθετα. Με ~1000 ευρώ (+70 ευρώ για έναν ssd) δεν παίρνεις πολύ χειρότερο λάπτοπ. Μόνο και μόνο σκέψου ότι αν χαλάσει π.χ. μητρική ή gpu πάει όλο για πέταμα. Για desktop από την άλλη τέτοιο ποσό το συζητάω, και παίρνεις ακόμη καλύτερο μηχάνημα. Just my two cents.

Edited by johnnytifosi

Εύκολα μου βάζετε... :lol: http://www.msimobile.com/level3_productpage.aspx?id=410

Δεν ξέρω για τι χρήση προορίζεται, αλλά για λάπτοπ δεν θα έδινα τόσα χρήματα ακόμη και να τα διέθετα. Με ~1000 ευρώ (+70 ευρώ για έναν ssd) δεν παίρνεις πολύ χειρότερο λάπτοπ. Μόνο και μόνο σκέψου ότι αν χαλάσει π.χ. μητρική ή gpu πάει όλο για πέταμα. Για desktop από την άλλη τέτοιο ποσό το συζητάω, και παίρνεις ακόμη καλύτερο μηχάνημα. Just my two cents.

Τσάκαλε:lol:

Οκ εχει 2 χρονια εγγυηση συν 1 που εκανα επεκταση οποτε δεν πολυανησυχω

Βασικα δεν χρησιμοποιω πια σταθερο καθολου οποτε ηθελα ενα φορητο τουμπανο

Προοριζεται για τα παντα απο απλο σερφαρισμα εως επεξεργασια φωτο και βιντεο

Παιχνιδια σπανια (μονο starcraft) παιζω που και που

Το περασα στην εταιρια οποτε πηρα πισω το φπα και καπως μετριαστηκε το ξαλαφρωμα του πορτοφολιου μου:lol: