Jump to content

Buy & Sell: Σχολιασμός και κλειδώματα

SAXOVTS
 Κοινοποίηση

Κλείδωμα αγγελιών: Υπέρ ή Κατά;  

56 members have voted

1. 1. Κλείδωμα αγγελιών: Υπέρ ή Κατά;

• Ναι, συμφωνώ απόλυτα με το (αυτόματο) κλείδωμα των αγγελιών, εφόσον επιτρέπεται και το edit.
      30
    • Όχι, δεν συμφωνώ με το (αυτόματο) κλείδωμα των αγγελιών.
      22
    • Το θέμα με αφήνει αδιάφορο.
      2
    • Δεν κάνω αγγελίες στο myPhone, προτιμώ το Fleamarket ή/και τη Χρυσή Ευκαιρεία
      2

Recommended Posts

καλο ττο κλειδωμα των αγγελιων αλλα αν ας πουμε θελω ναλλαξω την τιμη της αγγελιας μου θα πρεπει να ανοιξω καινουργια αγγελια? :(

• Απαντήσεις 119
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αλλαγη τιμης μπορει να γινει καθε 3 μερες φιλε εφοσον σου δινεται το δικαιωμα να κανεις καινουργια αγγελια.Γενικα παντως,συμφωνω απολυτα με την αποφαση των mods.Το buy & sell αντι να ειναι ενας χωρος για να μπορουν οι χρηστες να πουλησουν-ανταλλαξουν το κινητο τους,εγινε χωρος κυριαρχιας διαφορων εμπορων που βομβαρδιζουν καθημερινα τα μελη με αγγελιες πωλησης.Ανοιξτε ρε παιδια κανενα μαγαζι και πουληστε τα κινητα σας και αφηστε και εμας να μπορουμε να χρησιμοποιουμε το buy & sell οταν πραγματικα το χρειαζομαστε.

Σημειωση:Δεν εχω τιποτα με τα παιδια,απλα νομιζω οτι η ολη κατασταση ηταν λαθος.

Φιλικα

Are you with Us?

και εγω συμφωνω με αυτην την αποφαση αλλα το μονο προβληματακι μου ειναι αυτο γυρω απο το θεμα τις αλλαγης και επισεις αν ας πουμε οτι πουλησες το προιον πως θα ξερουν οι χρηστες οτι το πουλησες.φαντασου να εχεις πουληση κατι καλο και να πρεπει να απαντας με πμ στον καθε ενδιαφερομενο οτι το προιον πουληθικε.μηπως πρεπει να μπορουμε να κανουμε τελικα edit στην αγγελια?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lord British (13 Φεβ. 2004 , 10:08)

Αλλαγη τιμης μπορει να γινει καθε 3 μερες φιλε εφοσον σου δινεται το δικαιωμα να κανεις καινουργια αγγελια.Γενικα παντως,συμφωνω απολυτα με την αποφαση των mods.Το buy & sell αντι να ειναι ενας χωρος για να μπορουν οι χρηστες να πουλησουν-ανταλλαξουν το κινητο τους,εγινε χωρος κυριαρχιας διαφορων εμπορων που βομβαρδιζουν καθημερινα τα μελη με αγγελιες πωλησης.Ανοιξτε ρε παιδια κανενα μαγαζι και πουληστε τα κινητα σας και αφηστε και εμας να μπορουμε να χρησιμοποιουμε το buy & sell οταν πραγματικα το χρειαζομαστε.

Σημειωση:Δεν εχω τιποτα με τα παιδια,απλα νομιζω οτι η ολη κατασταση ηταν λαθος.

Φιλικα

και πιστευεις LORD οτι τωρα αλλαξε κατι με αυτους τους ΕΜΠΟΡΟΥΣ ?

παλι δεν μπορουν να βαλουν να πουλησουν οτι γουσταρουν?

Υπηρχε περιορισμος και υπαρχει για 5 αντικειμενα την εβδομαδα, αρα οι εμποροι εχουν περιορισμο ουτως η αλλως.

Η ιστορια με το κλειδωμα μαλλον εγινε διοτι γινοταν χαμος απο ασχετους σχολιασμους στις αγγελιες. και εδω φταιει ο καθε πικραμενος που πηγαινε και ρωτουσε οτι του κατεβενε στο κεφαλι. 'Γιατι το πουλας' 'ειναι ακριβο' κλπ. Ετσι με το κλειδωμα θα ησυχασουμε απο αυτους τους εξυπνακηδες.

Οσο για την τιμη, ο πονηρος εβαζε υψηλη τιμη και καθε λιγο αλλαζοντας την τιμη κατα 5-10 ευρω, ανεβαζε την αγγελια πρωτη. Ησυχασαμε και απο αυτους.

Τελικα ειναι καλυτερα ετσι διοτι σε πολλες αγγελιες για να καταλαβεις τι πωλειται και ποσο, επρεπε να ψαχνεις μεσα σε 10-15 posts.

To kalo gia ton pwlhth einai oti den tha dexete epitheseis tou typou giati to poulas, einai akrivo etc etc....

To kalo gia ton agorasth einai oti tha ksekina o pwlhths na to poulaei apo thn pragmatikh tou timh. Opws leei kai o akatsim oloi ksekinousane apo ypervoliko poso mono kai mono gia na katevazoune thn timh kai na ginete bumping!

Ta arnhtika einai h adynamia EDIT, h adynamia ameshs enhmerwshs stous xrhstes tou forum oti to antikeimeno poulithike kathws kai ta live pazaria (sxedon live mias kai milame gia forum) pou sthn telikh vgazane kerdismeno ton agorasth.

Pistevw oti aksizei peiramatika na dokimastei kai to kleidwma twn aggeliwn pou isos apodeixthei mia poly kalh lysh! Gia na pw kai thn proswpikh mou apopsh... protimw opws htan prin. Se kammia periptwsh omws den shmenei oti oi dikes mou protimiseis einai kai oi swstes.

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουνε.

Ναι, αλλά μην ξεχνάτε ότι πλέον οι συνεννοήσεις θα γίνονται με PMs, οπότε θα μπορείτε να κάνετε "edit" έτσι τις τιμές σας.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DeathMatch (13 Φεβ. 2004 , 13:16)

To kalo gia ton pwlhth einai oti den tha dexete epitheseis tou typou giati to poulas, einai akrivo etc etc....

To kalo gia ton agorasth einai oti tha ksekina o pwlhths na to poulaei apo thn pragmatikh tou timh. Opws leei kai o akatsim oloi ksekinousane apo ypervoliko poso mono kai mono gia na katevazoune thn timh kai na ginete bumping!

Ta arnhtika einai h adynamia EDIT, h adynamia ameshs enhmerwshs stous xrhstes tou forum oti to antikeimeno poulithike kathws kai ta live pazaria (sxedon live mias kai milame gia forum) pou sthn telikh vgazane kerdismeno ton agorasth.

Pistevw oti aksizei peiramatika na dokimastei kai to kleidwma twn aggeliwn pou isos apodeixthei mia poly kalh lysh! Gia na pw kai thn proswpikh mou apopsh... protimw opws htan prin. Se kammia periptwsh omws den shmenei oti oi dikes mou protimiseis einai kai oi swstes.

http://www.network54.com/Hide/Forum/246740

Ayto einai ena forum me buy&sell gia Panerai watches pou mpaino synexos. Oi typoi exoun kanei to eksis aplo: Akoma kai an kaneis post reply to post den anevainei. Opote to bumping telos. Exoun kai ena periorismo 1 item/week kai telos. Gia roloia einai ok to 1 gia kinita ta 5 einai logiko. Episis exei ypoxreotiki tin anagrafi timis. Diladi aggelies tou styl "exo sx1, posa dinete" apagorevontai. Exei kai mia magkia pou stin arxi vazeis FS (for sale) WTB (want to buy) etc kai etsi vlepeis amesa ti einai gia polisi, gia agora, antallagi klp.

Apla pragmata kai apotelesmatika. To ponaei kefali, kovei kefali den einai kalo.

O MsK τα εξηγει λεπτομερώς πιστεύω στην ανακοίνωσή του, που θα βρείτε όσοι δεν την έχετε δει ακόμα στο forum Buy & Sell.

Πρέπει κάποια στιγμή να βελτιωθεί η κατάσταση στο συγκεκριμένο Forum. Για ένα χρονικό διάστημα θα τεστάρουμε να δούμε πως πάει, γεγονός που προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο... Βελτιώσεις θα γίνουν στην υπάρχουσα κατάσταση, όπως π.χ. αυτό που αναφέρει ο akatsim... Όλα όμως εν καιρώ.

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

ακριβώς φίλε απόστολε. έτσι είναι. τα περισσότερα ξένα σάιτ αγωροπωλησιών φιλοξενούν τέτοια συστήματα ;)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

και εγω συμφωνω με αυτην την αποφαση αλλα το μονο προβληματακι μου ειναι αυτο γυρω απο το θεμα τις αλλαγης και επισεις αν ας πουμε οτι πουλησες το προιον πως θα ξερουν οι χρηστες οτι το πουλησες.φαντασου να εχεις πουληση κατι καλο και να πρεπει να απαντας με πμ στον καθε ενδιαφερομενο οτι το προιον πουληθικε.μηπως πρεπει να μπορουμε να κανουμε τελικα edit στην αγγελια?

Αυτό είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα που παρατηρώ εγώ και θέλω να δω πώς θα πάει.

edit δυστυχώς το φόρουμ δεν επιτρέπει σε κλειδωμένες αγγελίες.

Βέβαια μετά από κάποιες μέρες (20 αλλά μπορεί και να μειωθεί) οι αγγελίες μεταφέρονται στο buy&sell αρχείο όπου εκεί θεωρούνται "ληγμένες"

και πιστευεις LORD οτι τωρα αλλαξε κατι με αυτους τους ΕΜΠΟΡΟΥΣ ?

παλι δεν μπορουν να βαλουν να πουλησουν οτι γουσταρουν?

δεν μπορουν γιατί δεν θέλουν. τους άρεσε η αμεσότητα του παλιου συστήματος και ο χαμός που γινόταν πάντα στα θέματα τους με αποτέλεσμα να κρατιεται υψηλά το θέμα.

Όπως είπε και ο Mythozz αυτό το σύστημα είναι πειραματικό και περιμένει τις προτάσεις σας και ιδέες για το πώς μπορεί να βελτιστοποιηθεί.

Το προηγούμενο σύστημα πάντως δεν πήγαινε μιας και έφτασα σε σημείο να επεμβαίνω σε 20-30 αγγελίες την ημέρα :blink:

Η πρόταση του akatsim για WTB και FS είναι καλή και μπορεί να εφαρμοστεί με [ζητείται] και [πωλείται] ;)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Den vlepo kanena provlima.Kai opoios poulisei kai thelei na kleisei i aggelia tou,stelnei pm ston moderator kai tin vazei sto arheio..
Mutilator :shifty:

Παιδια τα πιο σοβαρα θεματα ειναι το bumping και τα σχολια. Το πρωτο ισως να λυνεται με τον τροπο που ανεφερα. Το δευτερο ειναι δικο μας λαθος και το ειχαμε παρα-ξευτιλισει. Γινοταν κουβεντα και διαξιφισμοι σε αγγελια πωλησης. Το κεφαλι μας φταιει.

Παντως ειναι "μουντο" ετσι οπως ειναι. Χανει τη ζωντανια του. Αλλο η ΧΕ που ειναι εφημεριδα και αλλο το "ζωντανο" και "δυναμικο" ενος φορουμ. Ελπιζω να επιστεψει σε μια μορφη του παρελθοντος συντομα, διοτι θα "κρυωσει" το πραγμα. Και χωρις ζωντανο buy&sell θα κρυωσει και ολο το myphone. Πιστεψτε με, μην νομιζετε οτι ειναι ενα απο μικρο τμημα του, ειναι η ραχοκοκαλια του.

Κατσε ρε akatsim με ξενέρωσες τώρα. Είπα έχεις κάποια βάση αλλά το έκανες μακρυνάρι... Αν είναι το buy & Sell η ραχοκοκκαλιά του site, πάω να φύγω ρε φίλε! :)

Δηλαδή αν το κλείναμε θα χανόταν και το myphone??? Eleos!

Το θέμα όπως είπα πολλές φορές είναι σε περίοδο τεσταρίσματος. Ερευνούμε όλες τις δυνατές λύσεις, και ο ΜσΚ πιστεύω οταν μπει αργότερα θα έχει να πει και την άποψή του. Αν γίνεται στο forum μας αυτό που πρότεινες με το να ΜΗΝ ανεβαίνουν ψηλά οι απαντήσεις... λύνεται το θέμα του bumping. Τώρα στα σχόλια... μπορούμε να γίνουμε πιο αυστηροί και να κλειδώνεται αμέσως κάποιο θέμα που "μυρίζει" απατεωνιά...

Μη μου λες τέτοια όμως... για ραχοκοκκαλιές γιατί είναι... εκτός πραγματικότητας. :p

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Egw apla diafwnw me ayto... :

Πιστεψτε με, μην νομιζετε οτι ειναι ενα απο μικρο τμημα του, ειναι η ραχοκοκαλια του.

Den einai i raxokokkalia tou Myphone to buy & Sell... Min trellathoume...

Sta ypoloipa nomizw katalava ti ennoouse... :confused:

@mythozz

Συνεχιζω να πιστευω αυτο που λεω και θα δεις. Δηλαδη μπαινω, διαβαζω για το νεο φοβερο και τρομερο τηλεφωνο. Φτιαχνομαι και το θελω και εγω. Που θα παω αμεσως: στο buy&sell. Θα δωσω το παληο, και θα παρω το super καινουργιο. Εγω και πιστευω πολοι εδω μεσα εχουν αυτη την αρρωστεια, της συνεχης αλλαγης κινητων. Με το παζαρι, τα σχολια κλπ γινεται χαβαλες. Ειναι κατι σαν το Μοναστηρακι, εχει ιδιαιτερη γοητεια. Δες το λιγο φιλοσοφικα.

Εγώ προτειμώ την παλιά μορφή, αλλα με σωστή συμπεριφορά απο τα μέλη. Κάτι που βέβαια δεν μπορεί να διασφαλιστεί. Πρέπει να φαίνεται άμεσα και το πιό πουλήθηκε και πιό όχι. Ενα δικό μου παράδειγμα μου δείχνει πως το "φρεσκάρισμα" μιάς παλιάς αγγελίας ενός προιόντος που δεν έχει πουληθεί, βοηθάει διοτι εάν ειναι κλειδωμένο δεν το βρίσκει εύκολα ο οποιοσδίποτε ενδιαφερώμενος. Εχει τύχει σε δικιά μου αγγελία. Μόλις το ξαναέβγαλα στην νέα λίστα των thread's, βρέθηκε ενδιαφερώμενος και πουλήθηκε. Ενώ πρίν τίποτα, διότι μετά απο 2 μέρρες, κρύβεται το thread. Oπότε εάν είναι κλειδωμένο... καληνύχτα.

Ομως και εμείς πρέπει να σεβώμαστε τους κανόνες αγοραπωλησίας.

+ Σεβασμός των κανόνων τις αγοραπωλησίας δεν υπάρχει/υπήρχε και γι αυτόν το λόγο θα προστεθεί με την πρώτη ευκαιρεία και μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας ... θα ελέγχεται δηλαδή το κατά πόσον ένα μέλος έχει κάνει λιγότερες ή όχι από 5 αγγελίες από εβδομάδα. Το μόνο που δέχθηκα από τις αγοραπωλησίες ήταν νεύρα, φωνές, έως και απειλές... Το Buy & Sell είναι μια έξτρα παροχή στα μέλη και όχι το myphone.gr μια έξτρα παροχή στους αποκλειστικούς χρήστες του Buy & Sell. Και επειδή η υπομονή έχει και τα όριά της... εξαντλήθηκαν πριν από μερικές ώρες.

+ Εν καιρώ θα προστεθεί και η δυνατότητα του edit της αρχικής αγγελίας. Ίσως με ένα απλό κουμπάκι να μπορεί ο δημιουργός της να αλλάξει τιμή ή να δηλώσει ότι το προϊόν πουλήθηκε. Ίσως πάλι να λειτουργήσει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα. Όλα είναι πιθανά και σίγουρα όλα συζητήσιμα. Για την ώρα όμως το αφήνουμε ως έχει και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Στόχος να μειωθούν τα παράπονα / ημέρα και να γίνει το forum των αγοραπωλησιών ανθρώπινο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος akatsim (13 Φεβ. 2004 , 19:46)

@mythozz

Συνεχιζω να πιστευω αυτο που λεω και θα δεις. Δηλαδη μπαινω, διαβαζω για το νεο φοβερο και τρομερο τηλεφωνο. Φτιαχνομαι και το θελω και εγω. Που θα παω αμεσως: στο buy&sell. Θα δωσω το παληο, και θα παρω το super καινουργιο. Εγω και πιστευω πολοι εδω μεσα εχουν αυτη την αρρωστεια, της συνεχης αλλαγης κινητων. Με το παζαρι, τα σχολια κλπ γινεται χαβαλες. Ειναι κατι σαν το Μοναστηρακι, εχει ιδιαιτερη γοητεια. Δες το λιγο φιλοσοφικα.

Φιλοσοφικά δες το εσύ φίλε akatsim. :D Εγω το βλέπω πρακτικά, απο την πλευρά ενός ατόμου που πρέπει μαζί με αλλους 30 (πόσοι είμαστε στο myphone) να βρουν μια λύση σε ένα θέμα πολύ σημαντικό. Εσύ μπαίνεις κάνεις το χαβαλέ σου... και τελείωσε. Υπάρχουν άλλα 2000 άτομα που μπορεί να παραπονιούνται για τον χαβαλέ, το bumping, τις κλίκες, τις παρέες, τα κολλητάρια που όπως κλασσικοί έλληνες σπρώχνουν ο ένας το προιόν του άλλου. :mad:

Αυτά στο Μοναστηράκι... Έδώ ο κάθε χρήστης που γούσταρε ένα κινητό που τα παιδιά του Editors έβαλαν στην πρώτη σελιδα, θα πάει άμεσα να ποστάρει στο Buy & Sell το δικό του, και θα βρει να το πουλήσει στην τιμή που ζητάει, γιατί κανένας δεν θα τον θάψει, και κανένας δεν θα τον εκμεταλλευτεί...

Συμφωνω απολυτα με τον mythozz και τον MSK.Το κακο ειχε παραγινει με ολους αυτους που βομβαρδιζαν καθημερινα τα μελη με τις αγγελιες τους.Φιλοξενουμαστε σε ενα φορουμ και οχι σε ενα πολυκαταστημα.Οσον αφορα τις παρεες,κλικες,πολλαπλα account νομιζω οτι κατι παραπανω ξερουν οι moderators για να το αναφερουν.Η μορφη που δοθηκε σημερα στο Buy & Sell χαρακτηριστηκε αυστηρη και σιγουρα ειναι.Ειναι ομως και δικαιη και ισοτιμη προς ολα τα μελη.Η αρχικη τιμη που δινεται μπορει να "παζαρευεται" με πμ αλλα μπορει και να αλλαζει ανα 3 μερες εφοσον μπορει να δημιουργηθει νεα αγγελια.Οσον αφορα τα προιοντα που πωλουνται και οι αγγελιες τους πρεπει να αποσυρονται θα προτεινα την εξης λυση:Μπροστα ή στο τελος της καθε αγγελιας θα υπαρχει αριθμος.Θα ξεκιναει καθε δευτερα πρωϊ απο το 1 και θα τελειωνει την κυριακη το βραδυ με το νουμερο που θα εχει προκυψει.Μπορει να δημιουργηθει ενα account οπου θα μπορουν οι χρηστες να στειλουν pm και θα δηλωνουν μονο το νουμερο της αγγελιας.Μια φορα την ημερα καποιος mod θα βλεπει τα πμ και θα σβηνει τα αντιστοιχα νουμερα-αγγελιες.

Ευχαριστω για την προσοχη

Φιλικα

Are you with Us?

Η φραση "σεβασμος στη διαφορετικη αποψη" δεν πρεπει να σου λεει και πολλα.Την "παρομοιωση" που εκανες με το μοναστηρακι την αφηνω να την κρινουν οι υπολοιποι.

Προσωπικα δεν εχω κανει καμια αγγελια στο buy & Sell.Μου "τη σπαει" ομως η αδικια και ειδικα οταν αποδεικνυεται οτι δεν παιζουν ολοι με ισους ορους.

Οτι ειχα να πω και οτι ειχα να προτεινω το ανεφερα.Το θεμα απο την πλευρα μου εληξε και δεν θα απαντησω οτι και αν ειπωθει στη συνεχεια.

Φιλικα

Are you with Us?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lord British (13 Φεβ. 2004 , 22:31)

Η φραση "σεβασμος στη διαφορετικη αποψη" δεν πρεπει να σου λεει και πολλα.Την "παρομοιωση" που εκανες με το μοναστηρακι την αφηνω να την κρινουν οι υπολοιποι.

Προσωπικα δεν εχω κανει καμια αγγελια στο buy & Sell.Μου "τη σπαει" ομως η αδικια και ειδικα οταν αποδεικνυεται οτι δεν παιζουν ολοι με ισους ορους.

Οτι ειχα να πω και οτι ειχα να προτεινω το ανεφερα.Το θεμα απο την πλευρα μου εληξε και δεν θα απαντησω οτι και αν ειπωθει στη συνεχεια.

Φιλικα

Κατ αρχη δεν το ελεγα σε εσενα. Αλλα τα περι "σεβασμου" που κολλανε με εμενα? Φασιστικες αποψεις θα δεις πολλες, αλλα οχι απο εμενα.Επι της ουσιας εμενα μου εχουν χαλασει και 10-20 αγγελιες, αλλα το παιρνω στη πλακα. Και στην πιο ουσια εχω κανει και 3-4 προτασεις εδω και καιρο για βελτιωση του φαινομενου, σε ανυποπτο χρονο οχι τωρα που εσκασε το θεμα με το κλειδωμα.

Βιαζεσαι να χαρακτηρισεις.

Το my phone δεν είναι χρυσή ευκαιρία.

O λόγος σαφέστατα και πρέπει να συμφονεί με κανόνες.

Η αφερεσή του λόγου παραβιάζει κανόνες.

Βεβαιο ειναι οτι κατάσταση στο buy and sell ήταν απαράδεκτη.

Βεβαιο ειναι οτι κατάσταση στο buy and sell είναι απαράδεκτη.

Επίσης βεβαιο ειναι οτι στο buy and sell πρεπει να γίνει απενεργοποίηση του bumping.

Ετσι το ασκοπο posting στο πρώτο και μεγαλύτερο σκελος θα μειωθεί αφου δεν θα αποφέρει σε bumping.

Το δευτερο σκελος ειναι υπόθεση δική μας και δουλειά των mods.

Η υιοθετηση FS (for sale) WTB (want to buy) ειναι πολύ καλη ιδέα.

Ελικρινά δεν θα ήθελα να ξαναδώ μια αντίστοιχη λύση πανικού.