Jump to content

Ποιό παιχνίδι παίζετε αυτό τον καιρό;


eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παμε μερικες ομορφιες απο clouded forest το τελευταιο μεγαλο μερος του παιχνιδιου. Συνεχιζει να ριχνει σαγονια δεν εχουν κανει εκπτωσεις σε κανενα κομματι του παιχνιδιου και το καθενα ειναι διαφορετικο με τη δικη του αγρια φυση αλλα και χλωριδα.
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2

Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2
Avatar-Frontiers-of-Pandora-Screenshot-2

Edited by king2009
Link to comment
Share on other sites

Avatar: Frontiers of Pandora[100%]

Screenshot-3.png

https://www.ubisoft.com/en-gb/game/avatar/frontiers-of-pandora

Το τελευταιο δημιουργημα της Ubisoft και συγκεκριμενα Massive Entertainment η οποια μας εχει δωσει τα 2 Division το οποιο ειναι ο ορισμος του σεβασμου του lore των ταινιων του Cameron απο τον συνολικο κοσμο μεχρι τις clan μεχρι το δραματικο στοιχειο που τις διακατεχει μεχρι τα συναισθηματα που βγαζουν οι χαρακτηρες κυριως οι Navi προς τον παικτη. 

Ο κοσμος ειναι χαοτικος πραγματικα αλλα και εμεις ειμαστε πανυψηλοι ωστε να διανυουμε τεραστιες αποστασεις γρηγορα. Η πρωτη επαφη μολις βγουμε απο τις ανθρωπινες εγκαταστασεις στον κοσμο της Πανδωρα ειναι ενα μεγαλο σοκ με την αγρια φυση να μας καλωσοριζει οχι και τοσο θερμα οσο θα θελαμε. Πλουσια βλαστηση τεραστια δεντρα ποταμια να κυλανε παντου μικρα ζωακια αλλα και predators που αρχικα πρεπει να αποφευγουμε ολα μαζι φτιαχνουν εναν μοναδικο κοσμο σαν αυτο των ταινιων περνουν αριστα και τους αξιζει μεγαλο μπραβο μιας και το immersion ειναι πολυ καλο για τοσο μεγαλο open world παιχνιδι. Μεσα στον κοσμο θα βρουμε 3 τεραστιες κεντρικες clan η καθε μια με τον χαρακτηρα της και τις  ιδιαιτεροτητες της αλλα και παρα πολλα camps που ζουν Navi αρκετα μικροτερα προφανως απο τις μεγαλες clan. Γενικα ο κοσμος ειναι ζωντανος και ειναι εκει να μας το επιβεβαιωσει καθε στιγμη. 

Η ιστορια μας εφοσον εχετε δει τις ταινιες ξερετε οτι θα δειτε κατι αδικο με αρκετο δραμα αλλα και με ψυχη των χαρακτηρων που δινουν τα παντα για την αγαπη που εχουν για την Πανδωρα και την Eywa την μητερα ολης της Πανδωρα αλλα και των ιδιων των Navi. Δεν θα επεκταθω περισσοτερο στην κεντρικη ιστορια μιας και ο καθενας πρεπει αυτο που θα ζησει να ειναι κατι πρωτογνωρο αλλα θα πω οτι μου προσφερε πολλες ανατριχιλες με πολλα συναισθηματα. Τα side quest επισης αν και οχι κατι τρομερο δεν ειναι ασχημα και γνωριζουμε περισσοτερο τους κεντρικους μας χαρακτηρες. 

Στα των γραφικων ειναι ευκολα οτι καλυτερο εχουμε δει ποτε κυριως στη ζουγκλα η οποια Massive Entertainment με τη βοηθεια της Snowdrop engine καταφερνει να αποδωσει κατι υπεροχο η καθαροτητα και η γεωμετρια των γραφικων ειναι 2 επιπεδα πανω απο οτι εχουμε δει μεχρι σημερα και αυτο δεν ισχυει μονο στο πρωτο μεγαλος δασος αλλα και στις αλλες 2 τεραστιες περιοχες. 

Η περιηγηση στον χαρτη γινετε αρχικα με τα ποδια αλλα μολις ειμαστε ετοιμοι να παμε στην δευτερη τεραστια περιοχη κανουμε bond με το Ikran το πρασινο πουλι που βλεπουμε στο poster το οποιο θα μας κρατησει συντροφια μεχρι το τελος του παιχνιδιου χωρις αυτο δεν θα πηγαινουμε πουθενα μετα απο καποιο σημειο. Το gameplay περιλαμβανει απο crafting απο υλικα που μαζευουμε στον κοσμο απο ζωα η φυτα ειναι πρωτου προσωπου στυλ Far Cry και εχει και ενα αρκετα τιμιο shooting με τοξο αλλα και shotgun spear κτλ ειναι αρκετα fluid και αμεσο. 

Δυστυχως αν πατε για 100% οπως εγω θα χτυπησει μετα τις 15-20 ωρες αυτο το ubisoft στυλ gameplay το οποιο ειναι ξεκαθαρα για να βγουν πολλες ωρες ειναι ενα αρνητικο των περισσοτερων open world παιχνιδιων αλλα στα παιχνιδια της ubisoft χτυπαει ασχημα. Το να κανεις 100 ιδια πραγματα απλα για να βγουν οι παραπανω ωρες δεν σημαινει οτι ειναι κατι καλο. Ας μην βγει 60 ωρες ας βγει 30 κανεις δεν θα πει τιποτα και θα φτιαξεις και ενα αρκετα πιο συνετο και fluid παιχνιδι στη συνοχη. Οπως και να εχει ειναι κατι που ολοι ξερουμε με τα παιχνιδια της ubisoft και προφανως δεν ειναι υποχρεωτικο να γινουν τα παντα για την ολοκληρωση του παιχνιδιου. Πολλα collectibles τα περισσοτερα ειναι πολυ ενδιαφερον και προσθετουν στον ολο κοσμο ειδικα με τα sarentu totems αλλα και τα memory painting ειναι εξαιρετικα. 

Η δουλεια που εχει πεσει στο παιχνιδι φαινεται παντου. Υπαρχει ενας τεραστιος καταλογος απο log που μαζευουμε απο ολοκληρα κατεβατα για το καθε ζωο για το καθε φυτο και τον καθε χαρακτηρα που θα συναντησουμε στο παιχνιδι αυτο που εχουν φτιαξει με τις πληροφοριες στα παντα στον κοσμο σε λιγα παιχνιδια θα το δουμε και μου αρεσε πολυ. 

Να κλεισω λεγοντας οτι ειναι απο τα παιχνιδια που μπορεις να περασεις πολλες ωρες συνεχομενα χωρις να το καταλαβεις εχει τοσα πραγματα που αν υπαρξει μια ισορροπια μεταξυ κεντρικης ιστοριας side quests looting και collectibles θα περασετε τελεια. Προσωπικα το ελιωσα με 8 συνεχομενες μερες με 8ωρα καθημερινα μου πηρε ακριβως 64 ωρες για το 100% εκανα κυριολεκτικα τα παντα και το απολαυσα. 

Το προτεινω στο 100% σε οσους αγαπανε τις ταινιες το παιχνιδι τιμαει απειρα οτι αντιπροσωπευει το Avatar αλλα και ο κοσμος της Πανδωρα και οσοι ειστε completionist και βρισκετε ανιαρο να κανετε πολλες φορες τα ιδια και τα ιδια τοτε μεινετε μακρια. Αν παλι δεν εχετε θεμα και θελετε να δειτε αποκλειστικα την κεντρικη ιστορια να το παιξετε σιγουρα. Αναμφιβολα ενας δυνατος τιτλος για το 2023 με πολλα θετικα αλλα και τις παραξενιες που διεπουν την Ubisoft εδω και πολλα χρονια. 7.9/10

Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/PxyyyFS

Link to comment
Share on other sites

Το Crew είναι αυτό;
Το crew motorfest ναι. Τελειώνω mirage σε 2 3 μέρες και συνεχίζω με αυτό μέχρι τις 5 που τελειώνει το Ubisoft Plus.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Assassin-s-Creed-Mirage-Screenshot-2023-
Assassin-s-Creed-Mirage-Screenshot-2023-
Assassin-s-Creed-Mirage-Screenshot-2023-

Assassin's Creed Mirage[100%]

Screenshot-2.png

https://www.ubisoft.com/en-gb/game/assassins-creed/mirage

Aκομα ενα AC παιχνιδι φτανει στο τελος του και θα μας παει πολλα πολλα χρονια μετα το Origins στο 861μχ στη Βαγδατη μια πολη που τοτε ηταν στις μεγαλες δοξες της και θα ακουλουθησουμε την ζωη του Basim ενος μικροκλεφτη οπου μετα την εισοδο του στους Hidden Ones η elite ομαδα των Assassins θα βιωσει και θα φτιαξει την δικη του μεγαλη ιστορια στο συμπαν του AC. 11 χρονια πριν το Valhalla λοιπον και κοντα 900 χρονια μετα το Origins ενα πολυ αξιολογο AC παιχνιδι που θα το χαρει ο καθε παικτης και θα το λατρεψει ο καθε fan του franchise. 

Επιτελους επιστροφη στις ριζες νιωθεις πραγματικα assassin σε μονιμη βαση με το hidden blade να πρωταγωνιστει μαζι με τα υπολοιπα κολπα που θα μας βοηθησουν που ειναι ακρως stealth οπως smoke bombs traps βελακια noisemaker αλλα και μικρα μαχαιρια ολα τεραστιες βοηθειες για να εξολοθρευσουμε οτι εχθρος βρεθει μπροστα μας. Το παιχνιδι σου δινει προφανως και σπαθι και dagger και οι μαχες δεν ειναι ευκολες αντιθετως καποιοι εχθροι προτεινονται αποκλειστικα για stealth ειδικα στην αρχη και γενικα ειναι ετσι φτιαγμενο που σε κανει να πας υποχρεωτικα stealth και να το κανεις mastered μεχρι το τελος. 

Η ιστορια εχει να κανει κλασικα με το Order που για ακομα μια φορα ψαχνει κρυμμενες δυναμεις στον κοσμο μας και αυτη τη φορα το artifact βρισκεται στη Βαγδατη. Το πως βρισκουμε στοιχεια με το ολο investigation πανελ που εχουμε και τα kills ολα ειναι υποδειγματικα η ολη διαχειρηση που κανει το παιχνιδι στην αποκαλυψη της ιστοριας μας λιγο λιγο ειναι στα πολυ δυνατα κομματια του παιχνιδιου. 

Βρηκα εξαιρετικο επισης οτι δεν εχουμε "κακα" side quest. Ολα ακομα και τα contracts ειναι ανω του μετριου και μαζι με τα collectibles που ειναι κυριως οπλα αναβαθμισεις στολες και ιστορικα σημεια του χαρτη για την Βαγδατη και τον κοσμο τοτε βρηκα το παιχνιδι να μην εχει καμια σχεση με το ατελειωτο loot των προηγουμενων παιχνιδιων κατι πολυ θετικο μιας και χρειαζονταν. 

Διαβαζοντας πριν το παιξω οτι το παιχνιδι ηταν να βγει σαν DLC του Valhalla ειχα μικρες προσδοκιες οτι θα ειναι αρπαχτη και τελικα πηρα το ακριβως αντιθετο ενα μετρημενο με σωστες βασεις ΑC παιχνιδι με δυνατο χαρακτηρα τιμιοτατη ιστορια και το παλιο κλασικο gameplay που νιωθεις assassin. Τα γραφικα αν και οχι next gen ειναι πανεμορφα εχουμε να κανουμε με κατι κινηματογραφικο τα cutscenes εκπληκτικα η Βαγδατη πανεμορφη και γεματη ζωη γενικως εχει πεσει μερακι και ειναι μια αξιολογη προσθηκη στο συμπαν του AC. 

Δεν ειναι πολυ μεγαλο αλλα ουτε και μικρο μολις 28 ωρες με πηρε για τα παντα ολα ο οποιος χρονος θεωρω οτι ειναι το ιδανικο για ενα παιχνιδι που θελει να πει την ιστορια του αλλα να μην γινει και βαρετο κανοντας συνεχως τα ιδια και τα ιδια. Πετυχε διανα η ubisoft ελπιζω να συνεχισει με αυτο το ρυθμο σε οτι μελλοντικα παιχνιδια θα βγαλει. Ενα τεραστιο ευχαριστω στην ομαδα Assassins Creed Greece η οποια μας προσφερε υποδειγματικους ελληνικους υποτιτλους απο τα μεγαλυτερα κεντρικα quest μεχρι τις ομιλιες των απλων NPC μπραβο τους πραγματικα και ενα μπραβο και στην Ubisoft που απο το πουθενα εδωσε κατι αξιολογο πανω στο franchise που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα προηγουμενα παιχνιδια της σειρας. 8.6/10

Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/pTzDHrd

Link to comment
Share on other sites

The-Crew-Motorfest-Screenshot-2024-01-01
The-Crew-Motorfest-Screenshot-2024-01-01
The-Crew-Motorfest-Screenshot-2024-01-01
The-Crew-Motorfest-Screenshot-2024-01-03
The-Crew-Motorfest-Screenshot-2024-01-03
The-Crew-Motorfest-Screenshot-2024-01-05

The Crew Motorfest

the-crew-motorfest-key-art-2.jpg

https://www.ubisoft.com/en-gb/game/the-crew/motorfest

Ενα τιμιοτατο racing που για καποιο λογο δεν εχει ακουστει οσο θα επρεπε. Αρχικα να πω οτι δεν εχω παιξει καθολου τα πρωτα 2 οποτε οτι κανει να ξεχωριζει τη σειρα Crew ηταν κατι νεο για μενα. Δημιουργια της Ubisoft Ivory Tower που εχει φτιαξει ολα τα Crew μεχρι σημερα,

Το παιχνιδι ειναι ο ορισμος του διασκεδαστικου racing παιχνιδιου. Ολη του η δομη απο την πανεμορφη ηλιολουστη Hawaii μεχρι τα ενδιαφερον challenges και γενικα οτι εχει να κανεις στο χαρτη βγαζουν μια αβιαστη τρελα βγαζουν κατι ξεχωριστο. Δανειζεται στοιχεια και απο τo Forza Horizon με το κλασικο rewind κουμπακι να υπαρχει παντου αλλα και απο NFS με το customization το nitro αλλα και το πιο arcade στυλ του. Δεν μενει εκει ομως. Περα απο αμαξια εχουμε μηχανες γουρουνες αεροπλανα σκαφη θαλασσης εχουμε formula 1 εχουμε αμαξια concept γενικα δεν του λειπει τιποτα απο επιλογες αναμεσα σε κοντα 700 οχηματα που μπορουμε να οδηγησουμε. Ειναι αυτο που το κανει να ξεχωριζει απο οτι αλλο κυκλοφορει. 

Εχουμε ενα ατοφιο racing οπου σεβεται τον εαυτο του. Το παιχνιδι ξεκλειδωνει σιγα σιγα. Βγηκε με 15 playlists μολις κυκλοφορησε το παιχνιδι και αυτη τη στιγμη εχει προστεθει ακομα ενα το καθενα αποτελειται απο 7 μεχρι 9 αγωνες το καθε ξεχωριστο πχ εχουμε αμαξια vintage εχουμε Ιαπωνικα αμαξια εχουμε drift εχουμε formula εχουμε dream cars εχουμε πρωταθληματα formula μηχανων και ενα απο τα καλυτερα theme αυτο με τα Hoonigan για ατελειωτη δοση αδρεναλινης. Σε καθε playlist που ολοκληρωνουμε ξεκλειδωνουμε πολλα challenges μαζι με τα speedtraps τα slalom και πολλα πολλα collectibles το παιχνιδι μπορει να προσφερει ατελειωτες ωρες.

Δεν μενει εκει ομως. Μεσα απο το cross platform που προσφερει στο online κομματι του θα συναντησουμε χιλιαδες μην πω εκατομμυρια παικτες απο ολο τον κοσμο και σε καθε αγωνα το παιχνιδι θα μας δειχνει την καταταξη μας. Και μην ξεχναμε τα grand race μεγαλα sprint με 28 ατομα και σε καθε 1/3 του αγωνα αλλαζουμε και αλλο αμαξι 3 δηλαδη σε καθε αγωνα. Χαοτικο δυσκολο γεματο αδρεναλινη με παικτες απο ολο τον κοσμο. Προσωπικα ομως αγαπησα το demolition royale οπου 32 ατομα χωρισμενα σε 8 ομαδες των 4 πρεπει να φαγωθουμε και να καταστρεψουμε οτι αμαξι βρεθει μπροστα μας. Ατελειωτες τρακες αυτο το mode ειναι μια τρελα και δεν σταματαει ποτε να εχει κοσμο μολις βγειτε μπαινετε αμεσως ξανα. Μαζι σε ολα αυτα ερχεται και το summit contest. 9 διαφορετικοι αγωνες και feats καθε βδομαδα οπου οι πρωτοι 10 χιλιαδες περνουν ενα καταπληκτικο αμαξι και πολλα χρηματα και παει γενικα ο καθενας θα παρει απο κατι απλα ανα 10 χιλιαδες μεχρι τους πρωτους 30 χιλιαδες αναλογικα πεφτει το ποσο και αυτα που δινουν. Μπορειτε να περασετε ατελειωτες ωρες προσπαθωντας να μπειτε στους πρωτους 10 χιλιαδες ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος. 

Παμε στο handling των αμαξιων οπου στην πλειοψηφια τους ειναι αρτιος και στιβαρος περα απο καποιες περιπτωσεις που πανε λιγο μονοκομματα καποια αμαξια. Γενικα ομως πολυ καλη οδηγικη εμπειρια κατι ενδιαμεσο σε τερμα arcade και simulation. Θα οδηγησουμε παρα πολλα αμαξια και οχι μονο μιας και σε καθε playlist δανειζομαστε οχηματα για τον καθε αγωνα. Το μεγαλυτερο χαρακτηριστικο που το κανει να ξεχωριζει ειναι το fast fav. Εκει που τρεχουμε στο free roam παταμε ενα κουμπακι και αυτοματα μπαινουμε σε αεροπλανο και πεταμε να παμε οπου θελουμε και αν βρουμε θαλασσα μην φοβαστε υπαρχει το σκαφος για αυτη τη δουλεια. Χαρακτηριστικο που νομιζω μπηκε στο Crew 2 και μπραβο που το κρατησαν. 

Στον τεχνικο τομεα τα γραφικα ριχνουν σαγονια κυριολεκτικα ειναι ενα πολυ ομορφο παιχνιδι. Το οποιο παραλληλα τρεχει και αψογα δεν θα δειτε stutters η αλλα κολληματα τρεχει στα 60fps και δειχνει υπεροχο. Και οχι μονο δειχνει υπεροχο αλλα και ακουγεται υπεροχα. Το καθε αμαξι με τον ηχο του που με τη συνοδεια του soundtrack που μπορει να μην ειναι πολλα τα τραγουδια που θα ακουμε συχνα στο free roam το καθε playlist ομως εχει το soundtrack που το αναλογει και δενει με το theme του. 

Ειχα ακουσει οτι το Motorfest ηταν να βγει ως DLC του Crew 2. Χαιρομαι που δεν εγινε ετσι μιας και ειναι ενα εξαιρετικο standalone racing που στεκεται απο μονο του οσο καλυτερα θα μπορουσε δεν εχει αναγκη κανεναν προκατοχο του. 

Οσοι θελετε ενα αρτιο racing που εχει τρελα ειναι ηρεμο οταν θελουμε αλλα και αγριο με full αδρεναλινη εχει πληθωρα πραγματων να κανουμε στο χαρτη οσοι θελετε ανταγωνισμο που με το cross platform εκτοξευτηκε οσοι θελετε να μαθετε για των χωρο της αυτοκινησης αλλα και οσοι γουσταρετε θαλασσα αλλα και ουρανο το The Crew Motorfest ειναι εδω να σας τα δωσει ολα στον υπερθετικο βαθμο. Περασα 42 ωριτσες με το παιχνιδι μιας και ληγει σημερα το Ubisoft+ που πηρα για 1 μηνα και οταν πεσει αρκετα το παιχνιδι θα παει για αγορα ωστε να συνεχισω το ταξιδι κυριως στο online για ατελειωτες κοντρες. Δωστε του μια ευκαιρια δεν υπαρχουν μονο Forza και NFS σε αυτο τον κοσμο υπαρχει και το The Crew. 8.8/10

Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/pTFytCW

Link to comment
Share on other sites

Niko Through The Dream[100%]

056514d99586be65aeb34f1dd98695a7bb98d9b6

https://store.steampowered.com/app/296550/Niko_Through_The_Dream

Eνα πολυ ιδιαιτερο indie παιχνιδι της Studio Paint στο οποιο θα κανουμε ενα ταξιδι με τον κεντρικο μας χαρακτηρα την Niko στην επιστροφη της στον κοσμο της μεσα απο ονειρα το καθενα σαν ενα νησι γριφων το καθενα μια ματια στο παρελθον της. 

Ο minimal σχεδιασμος καθε chapter απο τα 18 που θα περασουμε υποδειγματικος με απαλα χρωματα και καθαρες γραμμες το νιωθουμε κυριολεκτικα σαν να βρισκομαστε στο πιο βαθυ μερος του μυαλου της Niko τοσο ιδιομορφο οσο και η ιδια. 

Οι γριφοι που καλουμαστε να λυσουμε ειναι κυριως λογικης τους βρηκα εξυπνους και σιγουρα οχι ανεφικτους εχουν το ιδανικο challenge για να ακονισουν το μυαλο του παικτη και μολις μπειτε στο κλιμα και στο νοημα καθε chapter τοτε η λυση θα εμφανιστει μπροστα σας. Η ονειρικη μουσικη βοηθαει πολυ στο να μπουμε στο κλιμα του παιχνιδιου και το narration γινεται μεσα απο διαδραστικα βιντεο που θα δουμε σε πολλα σημεια του παιχνιδιου. 

Δεν λειπουν φυσικα και τα collectibles σε καθε μερος του ονειρου θα βρισκουμε και το αρκουδακι μας που ειχαμε μικροι αλλες φορες σε ευκολια σημεια και αλλες σε αρκετα δυσκολα και φυσικα ως ενα δυσκολο παιχνιδι γριφων δεν λειπουν και καποια δυσκολα achievements τα οποια αν δεν τα κανετε πριν πατε στο επομενο chapter τοτε πρεπει να ξεκινησετε το παιχνιδι απο την αρχη μιας και δεν υπαρχει chapter select για το παιχνιδι οποτε προσοχη οσοι θελετε να πατε για το 100% εγω ξανα επαιξα τα πρωτα 7 chapters μιας και δεν ειχα δει καθολου τι χρειαζεται ακριβως για καποια achievements μεχρι εκεινο το σημειο. Γενικα ενα παιχνιδι που το προτεινω κυριως σε οσους θελουν ενα εξυπνο παιχνιδι με συναισθημα στην ιστορια του μεσα απο ενα περιβαλλον που αγγιζει υψηλα επιπεδα μινιμαλισμου. 7.7/10

Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/RWB2XQ0

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

The Almost Gone[100%]

artwork-02.png

https://store.steampowered.com/app/1115780/The_Almost_Gone

Ενα αρκετα μελαγχολικο point and click παιχνιδι απο την Happy Volcano το οποιο παταει ξεκαθαρα στο narrative κομματι μεσα απο μικρα text hints σε πολλα αντικειμενα που θα βρουμε μεσα στο παιχνιδι. 

Η ιστορια μας ξεκιναει με εμας την Εμιλυ ενα κοριτσι το οποιο εχει πεθανει προσφατα και προσπαθουμε να ανακαλυψουμε τι πραγματικα συνεβη αλλα και πως φτασαμε μεχρι εδω και στην ολη σχεση της οικογενειας της μητερας μας του πατερας μας και των παππουδων μας τα προβληματα και γενικα οτι οδηγησε στο θανατο μας. Ειναι ενα παιχνιδι που δεν στα πεταει ολα στο πιατο αλλα πρεπει να συνδυασουμε οι ιδιοι μεσα απο αυτα που θα διαβασουμε σε καθε αντικειμενο την ολη ιστορια και να σχηματισουμε τη γνωμη μας. Εχει αρκετο βαθος σαν ιστορια και δειχνει ενα μαυρο παρελθον για τους χαρακτηρες μας που οδηγησαν στο θανατο της Εμιλυ. 

Το gameplay οπως ειπα ειναι καθαρα point and click και μεσα απο τα 5 chapter θα περιπλανηθουμε απο το σπιτι μας μεχρι τη γειτονια μας μεχρι το νοσοκομειο που ηταν η μητερα μας. Καθε chapter ξεχωριστο με την δικη του ατμοσφαιρα και τους δικους του ιδιαιτερους γριφους οι οποιοι εχουν μεσαια δυσκολια ειδικα αν το ξεκινησουμε μη γνωριζοντας τιποτα εχει μια ενδιαφερον δυσκολια και ειναι εξυπνο στο συνολο του σαν παιχνιδι με hints εδω και εκει για την επιλυση καποιων γριφων. 

Τα γραφικα ειναι απλοϊκα με λεπτομερεια ομως και ομορφα και η περιηγηση σε καθε chapter γινεται σε στυλ δωματιων με αριστερα δεξια μπροστα πισω να μας πηγαινει σε καθε δωματιο σε καθε chapter. 4 κοντα ωρες μου πηρε για να τελειωσω το πρωτο walkthrough και μιας και υπαρχει achievement για να τελειωσουμε το παιχνιδι και δευτερη φορα το δευτερο walkthrough μου πηρε μολις 1 ωρα. Αν γνωριζεις τι πρεπει να κανεις σε καθε σημειο τοτε ειναι αρκετα μικρο σαν παιχνιδι οταν το παιζεις ομως πρωτη φορα και θες να μαθεις τα παντα για την ιστορια συν σε καποιους γριφους που μπορει να κολλησεις τοτε εχει αξιολογη διαρκεια ως point and click που ειναι και ειναι πολυ ενδιαφερον και η ιστορια που μαζι με το ποιοτικο δραματικο στοιχειο και την μελαγχολικη μουσικη επενδυση εχουμε κατι αξιολογο. 7.8/10

Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/qR7j8J9

Link to comment
Share on other sites

Akin[100%]

header.jpg

https://store.steampowered.com/app/487370/Akin

Ενα απο αυτα τα μικρα indie puzzle παιχνιδια με απλο gameplay που μου αρεσουν πολυ και που αν κολλησω κολλησα πρεπει να κανω οτι εχει να προσφερει με χρονους και challenges. Developers το studio ThinkOfGames οπου εχει και αλλα παρομοια παιχνιδια στο ιστορικο του. 

Το gameplay του απλο. Εχουμε τετραγωνα κουτακια μπλε και πορτοκαλι χρωματος και σε καθε level πρεπει να τα κανουμε ολα η πορτοκαλι η μπλε. Ενα κουτακι αν μεινει και να εχει αλλο χρωμα τελος χασαμε και ξεκιναμε απο την αρχη. Απλο? Σιγουρα οπως ακουγεται ειναι αρκετα απλο ΟΜΩΣ μεσα απο τα 8 μεγαλα stages που το καθενα αποτελειται απο 12 levels δηλαδη 96 levels στο συνολο του το καθενα θα ειναι και πιο δυσκολο και ειδικα μολις παμε στα τελευταια 3 μεγαλα stages η δυσκολια ανεβαινει κατακορυφα. 

Ταυτοχρονα ομως ανεβαινει και το learning curve κατακορυφα. Εκει που κατι σου φαινεται ακατορθωτο και λες πως να ξεκινησω και που να παω εκει κοιτας το καθε level και ως δια μαγειας σαν να ξερεις ακριβως που να πας και τι πρεπει να κανεις. Περιττο να πω οτι στα πρωτα 96 normal levels σε καποια μπορει να εφαγα και κοντα 1 ωρα για να τα βγαλω. 

Περα απο τα normal levels τα οποια δεν εχουν χρονο και εχεις στη διαθεση σου κυριολεκτικα οσο χρειαζεσαι υπαρχουν και 96 levels στο time mode. Εκει ερχεται το πραγματικο challenge που λιγο να καθυστερησεις καπου τελος. Οι developers εχουν βαλει achievement που πρεπει να περασεις και τα 96 levels με ενα χρονο κατω απο 15 λεπτα στο συνολο. Με τα πολλα καταφερα και τα ολοκηρωσα σε 14.43 και το παιχνιδι μου προσφερε ενα solid καψιμο εγκεφαλου 9 ωρων οπου στο τελος απλα κοιτας το level και κανεις αυτοματες κινησεις πανω στα κουτακια για τετοιο learning curve μιλαμε κατι που δεν περιμενα οταν το ξεκινησα. 

Ωραια μουσικουλα με αρκετα μπασα soundtracks οτι πρεπει για χαλαρωμα χωρις να σε αγχωνει παρολο τη βιασυνη στο time mode. Ηθελε λιγο παραπανω polished μιας και σε πολυ γρηγορες κινησεις του ποντικιου πανω στα κουτακια μερικες φορες δεν κανεις log και δεν αλλαζει το χρονο οποτε σε καποια σημεια ειναι λιγακι σπαστικο αλλα γενικα δεν συναντησα αλλα μεγαλα bugs που να αποτρεψουν καποιον να μην το παιξει. Ειναι δυσκολο προς το τελος θελει γερα νευρα και υπομονη αυτο που κανει ομως το κανει αψογα και οσοι ειστε fan παρομοιων puzzle παιχνιδιων δωστε του μια ευκαιρια. 7.7/10

Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/tqMNHtN

Link to comment
Share on other sites

Beyond Blue[100%]

H2x1-NSwitch-DS-Beyond-Blue-image1600w.j

https://store.steampowered.com/app/883360/Beyond_Blue

Ενα απο τα παιχνιδια με πραγματικη αγαπη για την υποθαλασσια ζωη το οποιο δεν εχει καποιο σοβαρο gameplay ειναι ομως μια καθαρα narrative εμπειρια μεσα απο τα ματια των δημιουργων της E-Line Media η οποια θελει να περασει μηνυματα στον κοσμο και τα καταφερνει με την ολη καταστροφη που δημιουργει ο ανθρωπος στον βαθυ πλουτο των ωκεανων και ποσο καταστροφικο αντικτυπο θα εχει στους ιδιους μας μιας και εφοσον δεν ενδιαφερομαστε για τους ωκεανους και γενικα την φυση καποια στιγμη θα μας γυρισει boomerang.

 Η ιστορια μας πιανει μια ομαδα εξερευνητων αλλα και επιστημονων του θαλασσιου πλουτου μας και εξερευνουμε κυριως τις φαλαινες φυσητηρες την συμπεριφορα τους και τον αντικτυπο που της οικολογικης καταστροφης που διαπραττει ο ανθρωπος. Μεσα απο αυτη την ιστορια εμεις ως δυτες ακολουθουμε την Mirai σε μερη οπως ο υφαλος μεχρι το απεραντο βαθος 4+ χιλιομετρων στο οποιο ταξιδι θα γνωρισουμε πανω απο 40 ειδη απο χταποδια και αστεριες μεχρι καρχαριες τεραστιες φαλαινες διαφορων ειδων μεχρι τα μικρα ψαρακια που ολοι ξερουμε οπως τις σαρδελες. 

Η δουλεια μας ειναι να σκαναρουμε καθε ειδος μεσα στη θαλασσα ωστε να ανακαλυψουμε συμπεριφορες του καθε ειδους και να μπορεσουμε να επικοινωνησουμε με τις φαλαινες καταλαβαινοντας τους ηχους που βγαζουν. Ταυτοχρονα μετα απο καθε καταδυση θα επιστρεφουμε στο υποθαλασσιο σκαφος μας και θα συζηταμε με το υπολοιπο πληρωμα τις ανακαλυψεις και πως θα συνεχισουμε οπως και με την αδερφη μας που ζει μακρια. 

Δεν λειπει και το live streaming και γενικα γινεται και ενα promote της OceanX κατι που ειδα ως θετικο μιας και προκειται ενα απο τα μεγαλυτερα projects για την ανακαλυψη της ζωης των ωκεανων. Αρκετα και τα πραγματικα βιντεο απο γνωστους του χωρου και γενικα μου αρεσε το ολο zen του θεματος εχει τον στοχο του με την ιστορια και το γυρναει και σε ντοκιμαντερ με τα βιντεο οπως ειπα ειναι ενα παιχνιδι με μεγαλη αγαπη στην υποθαλασσια ζωη αλλα και την στηριξη της.

Στα των γραφικων ειναι πανεμορφα αρκετα ρεαλιστικος ολος ο βυθος και ολα τα ειδη που θα συναντησουμε και γενικα μαζι με τον ηρεμο ηχο φτιαχνουν μια αρκετα zen εμπειρια που θα αγαπησουν οι λατρεις του βυθου. Το προτεινω σε οσους αγαπανε τη θαλασσα και σε οσους θελουν μια ξεγνοιαστη αλλα με πραγματικους προβληματισμους εμπειρια μιας και σιγουρα θα σας κανει να αναρωτηθειτε. 8/10

Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι

https://postimg.cc/gallery/NgwDCMh

Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-01-16-57-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-01-17-14-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-14-38-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-14-38-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-14-43-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-14-58-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-14-58-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-15-00-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-15-00-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-15-27-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-15-52-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-15-57-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-02-16-00-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-17-43-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-17-44-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-17-45-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-18-05-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-18-09-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-18-11-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-18-12-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-18-13-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-18-15-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-18-16-
Beyond-Blue-Screenshot-2024-02-03-23-29-

Link to comment
Share on other sites

Severed Steel. Τρελη επικουρα το παιχνιδι και οτι πιο γρηγορο εχω παιξει τα αντανακλαστικα πρεπει να ειναι over 9000

Severed-Steel-Screenshot-2024-02-04-17-5
Severed-Steel-Screenshot-2024-02-04-17-5
Severed-Steel-Screenshot-2024-02-04-17-5
Severed-Steel-Screenshot-2024-02-04-18-2
Severed-Steel-Screenshot-2024-02-04-18-3
Severed-Steel-Screenshot-2024-02-05-19-4
Severed-Steel-Screenshot-2024-02-05-19-5

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...