Jump to content

Προτιμάτε να αγοράζετε τα κινητά σας από Ελλάδα ή εξωτερικό;


 Κοινοποίηση

Αγορές από Ελλάδα ή Εξωτερικό?  

38 members have voted

  1. 1. Αγορές από Ελλάδα ή Εξωτερικό?

    • Ελλάδα
      27
    • Εξωτερικό
      11


Recommended Posts

Ενώ κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό οι αγορές είναι πιο φτηνές στο σύνολο, δεν υπάρχει η ανάλογη τάση να γίνονται αγορές από το εξωτερικό και πολλοί ούτε καν το σκέφτονται σαν επιλογή… ;)

 

Η αφορμή της εν λόγω δημοσκόπησης είναι το γεγονός ότι συχνά διαβάζω ποστς στο φόρουμ του στυλ «Και είναι ασφαλές να το αγοράσω από το εξωτερικό?» «Και από ποιο μαγαζί στο εξωτερικό? Και πως?» :wacko:

 

Πείτε εμπειρίες σας από τα μαγαζιά στο εξωτερικό (και ποια είναι αυτά) για να πείσουμε ακόμα και αυτούς που είναι δίλημμα ή ακόμα και στο «σκοτάδι» :ninja: να μην είναι διστακτικοί απέναντι σε αγορές εξωτερικού! :D

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αγοράζω κινητά από Ελλάδα. Δυστυχώς όσον αφορά τις τιμές στα κινητά οι διαφορές είναι αρκετά μικρές και αν συνυπολογίσουμε το ρίσκο να πιαστεί στο τελωνείο στην ουσία δεν συμφέρει. Αν πάλι πάμε για τα γνωστά μας κινέζικα τότε η διαφορά είναι μεγάλη και εκεί ψηφίζω σίγουρα εξωτερικό.

 

Εξωτερικό πάλι για πράγματα που στην Ελλάδα ζητούν παράλογα ποσά πχ αντάπτορες χειριστηρίων αυτοκινήτων, χειριστήρια για παιχνιδομηχανές κ.α

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

 

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Link to comment
Share on other sites

και αν συνυπολογίσουμε το ρίσκο να πιαστεί στο τελωνείο στην ουσία δεν συμφέρει.

 

Για EU δεν εχεις προβλημα. Και τα Κινεζικα που λες αμα ειναι μικρο το πακετο παλι δυσκολα το σταματα...εχει βεβαια το ρισκο του ;)

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα ειναι οπω;ς ολοι γνωρίζουμε ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ..κακά τα ψέμματα αφορμές ψάχνουν..εδώ σε μενα ξαφνικά χβρις να πεσει νερό πάνω του χαλασε το κινητό. το πάω στην αντιπροσωπεία και μου λενε μπηκε νερο.. λεω δε μπηκε νερο..ε λεει μηπως ιδρωνουν τα χερια σας ή ζειτε σε μερος με πολλή υγρασία; (στη σαχάρα μαλλον λειτουργούν μόνο :p )

 

αυτη την απάντηση την πήρα για τηλέφωνο αγορασμένο απο ελλάδα...σκέψου να ηταν και απο εξωτερικό.. προτιμώ να δώσω 50 ευρώ παραπάνω και να ξέρω με "ποιον εχω να κάνω"

(ασε που το iphone ειναι το φθηνοτερο στην ελλαδα απο ολη την ευρωπη)

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Τα κινητά θεωρώ πως δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφόρα στην τιμή, οπότε μάλλον Ελλάδα.
Power is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εννοειται απο Ελλαδα και εννοειται παω αυτοπροσωπως στο μαγαζι και οχι ιντερνετικες παραγγελιες..

Παω,αγοραζω,καθομαι σε μια γωνιτσα η στο αμαξι μεσα,ανοιγω,δοκιμαζω 5-10 λεπτα τα παντα ολα στο μενου και αν υπαρξει κολλημα(η λευκη οθονη restart και τετοια) τσουπ μεταβολη πισω στον πωλητη παρτο-φερε αλλο ;)

Αντε τωρα να το χεις φερει απ εξω..ξανα πακεταρισμα ξανα στειλτο-περιμενε κλπ..

ΔΕ ΛΕΕΙ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω αγορασει ποτε απο εξωτερικο αλλα ουτε το σκεφτομαι(τουλαχιστον για καινουργιο κινητο).Ποιο σημαντικος λογος ειναι το θεμα της εγγυησης.Αν παθει κατι το να το στειλω εξωτερικο ειναι τσαμπα χρονος και ταλαιπωρια απο το να το παω στο κοντινοτερο καταστημα.Επισης δεν βρισκω λογο να το παρω απ εξω μιας και οι τιμες ειναι πανω-κατω οι ιδιες.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Αγοράζω απο εξωτερικό συνήθως κάτι σε μεταχειρισμένο. Το ομνια που πήρα το καλοκαίρι μου βγήκε τέλειο και δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω, και σε τιμή πάααααααρα πολύ χαμηλότερη απο ότι το έβρισκα εδώ μεταχειρισμένο. Κατά τα άλλα επειδή τα υπόλοιπα κινητά μου είναι απο επιδότηση όταν πρόκειται για καινούριο αγοράζω απο εδώ. Γενικά είμαι μεγάλος fun του ebay πάντως μιας και έχω αγοράσει πολλά πράγματα χωρίς να έχω ποτέ κανένα πρόβλημα
Link to comment
Share on other sites

εχω παρει και απο το εξωτερικο και απο εδω. αν εχω μεγαλη διαφορα παιρνω απο εξω και μονο απο ΕΕ για να μην εχω προβλημα με εγγυησεις.
Link to comment
Share on other sites

Μεχρι τωρα αγοραζα απο Ελλαδα γιατι δεν ηξερα πολλα απο online αγορες.

Τωρα που μαθαινω σιγα σιγα θα ξεκινησω κατι δοκιμαστικες αγορες

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αγοράζω πάντα από Ελλάδα. Για μένα δεν ύπαρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος και ξέρω ότι πολλοί παίρνουν από το εξωτερικό με πολύ χαμηλότερη τιμή, αλλά δεν κάνω εγώ τις αγορές αλλά ο πατέρας μου (είμαι 14 χρονών ;)). Προσωπικά μπορεί να αγόραζα κάτι από το εξωτερικό αν είχε πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή (όπως το κινητό μου HTC HD που το πήρα από Ελλάδα 600Ε ενώ θα μπορούσα να το είχα πάρει καινούριο από εξωτερικό κοντά στα 400...). Αλλά και πάλι φοβάμαι το ρίσκο μήπως πάθει κάτι και μετά στείλ' το περίμενε κανένα μήνα και μπορεί να το ξαναδείς, όπως λέει ο bill_thes. Άντε να δοκιμάσεις με καμιά μικρή αγορά, αλλά και πάλι δεν συμφέρει, γιατί εκεί δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή ;)

Άρα Ελλάδα και πάλι Ελλάδα...

Βέβαια και από Ελλάδα που το παίρνω κάνω μία έρευνα στο skroutz για να συγκρίνω τιμές από διάφορα καταστήματα και βλέπω ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές... Συγκεκριμένα στα κινητά αυτοί που τα βαράνε πολύ είναι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (vodafone, cosmote, wind).

Για παράδειγμα δείτε ΕΔΩ... Είναι δυνατόν την ίδια συσκευή να την βρίσκεις 400Ε από τον ένα και 700Ε από τον άλλο ?? Ήθελα να 'ξέρα αυτοί που το βάζουνε 700Ε το HD αυτή τη στιγμή τι πελατεία έχουν από τη στιγμή που κυκλοφορεί το ίδιο τηλέφωνο 300Ε λιγότερα και επίσης το HD2 στα 620Ε :wacko:

Sorry που βγήκα λίγο off-topic στο τέλος ;)

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Βασικά από Ελλάδα εμπιστεύομαι ποιό πολύ να αγοράσω καποια συσκευή γιατί θεωρώ οτι από θέμα εγγύησης είσαι πλήρως καλυμένος ενώ απο εξωτερικό ισως συναντήσεις κάποια προμλήματα!!! Απο θέμα τιμής όμως είναι αρκετά ποιό φθηνά απο εξωτερικό ιδίος ένας φίλος που πήρε πριν κανενα χρόνο το HTC HD το είχε πάρει με τα μεταφορικά 450€ με αποδείξεις και εγγύηση ενώ τα ελληνικά καταστήματα το έδιναν 699€!!!!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...