Jump to content

[Επίσημο] Motorola MILESTONE™

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κοίταξε όταν δίνουμετόσα λεφτά για κάτι πρέπει και αυτοί που το πουλάνε να σέβονται 5 πράγματα. Το κινητό είναι πολύ καλό αλλά η εταιρεία που το βγάζει παίζει λάθος παιχνίδια. Και θα ξαναβρεθεί μάλλον εκεί που ήταν πριν το milestone...

Και είναι καλό να λέγονται κάποιες αλήθειες για να μάθουν και οι εταιρείες να συμπεριφέρονται όπως πρέπει...

Και είναι κρίμα γιατί η Motorola επανήλθε με το milestone στο προσκήνιο, αλλά δυστυχώς με τα μυαλά που κουβαλάνε θα τα βρούνε μπροστά τους. Πάνε να μιμηθούν την Apple σε συμπεριφορά και γίνονται ακόμα χειρότεροι...

Με αυτά που διαβάζω στο net εχω απογοητευτεί... γιατί στα καινούργια της μοντέλα ακολουθεί ακόμα χειρότερη τακτική με αυτή του milestone...

Καλά όλα αυτά αλλά εμάς δε μας ακούει κανείς. Αν η ίδια η Motorola δε βάλει μυαλό τα πράματα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Και μιας και πήραμε το Milestone το οποίο έχει κλειδωμένο Bootloader από τότε που βγήκε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να ζήσουμε με τα ελαττώματά του. Απλά η Motorola μας ανάγκασε μέσω του Milestone και των επόμενων Android τηλεφώνων της να χάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Android OS ως ανοιχτό λειτουργικό σύστημα: τις Custom ROMS. Αν μπορούσαμε να περάσουμε Custom ROMS θα είχαμε λύσει όλα αυτά τα προβλήματα όπως την stock Media Gallery κλπ κλπ που αναφέρετε. Και απ ό,τι βλέπω κάτι γίνεται. Σιγά σιγά και overclock έχουμε, και dalvik cache hack έχουμε για περισσότερη ελεύθερη χωρητικότητα κι ένα σωρό άλλα καλούδια που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι χρήστες Android κινητών. Οπότε από δω και πέρα μόνο Nexus One. :p

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Οταν λες οτι η motorola με το milestone καθως και με τα αλλα κινητα ακολουθει λαθος τακτικη.τι εννοεις;

Καταρχάς δεν είπα ότι ακολουθεί λάθος τακτική γενικώς με τα κινητά της, αλλά συγκεκριμένα με το milestone και επίσης με τα επόμενα Android που ετοιμάζει...

'Ετσι λοιπόν με αυτό που είπα, εννοώ ότι από την μια δεν είναι ικανοί να φτιάξουν σωστές εφαρμογές για το κινητό που μας πουλάνε (π.χ η εφαρμογή της κάμερας και του Gallery από την HTC δουλεύουν καλύτερα από τις εφαρμογές που έφτιαξε η ίδια η Motorola για το Milestone) και από την άλλη κλειδώνει τον "πυρήνα" (bootloader) των συσκευών της και έτσι οι developers δεν μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά με τα Αndroid Motorola τηλέφωνα, καλύπτωντας με custom roms όλες τις παραφωνίες τους....

Και από ότι λέγετε τα επόμενα κινητά με Android της Motorola θα έχουν επιπλέον ασφάλεια eFuse (με απλά λόγια όταν ανοίγει το τηλέφωνο και βρίσκει ότι κάτι έχει πειραχτεί και δεν είναι ακριβώς όπως το έστησε η Motorola, θα κολάει και για να μπορείς να το ξαναλειτουργήσεις θα πρέπει να το στείλεις μόνο στην Motorola).

Aυτή η εξέλιξη λοιπόν είναι το λιγότερο δυσάρεστη, μια και η Μotorola ΔΕΝ έχει δείξει ότι μπορεί να υποστηρίζει τα τηλέφωνα της όπως πρέπει.... Είτε με τις εφαρμογές που φτιάχνει, είτε με τα διάφορα bugs που δημιουργεί με τις παραμβάσεις της στο Android και που δεν έχουν άλλα Android (π.χ ΗΤC).

Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει είναι να βάλει μια δικλίδα ασφαλείας στον κώδικα της ώστε αν κάποιος χρήστης "το πειράξει", να μην ισχύει η εγγύηση και εκεί θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι....

Αλλά η Motorola πάει 10 βήματα παραπέρα και βάζει ασφάλεια eFuse. Δηλαδή αν είναι δυνατόν. Σαν να σου λέει, δώσε 600-800€ και πάρε ένα τηλέφωνο που όποτε αποφασίσω εγώ και αν το αποφασίσω θα διωρθόνονται τα τυχόν bugs και αν και όποτε το αποφασίσω εγώ θα λαμβάβεις updates. Aν είχε φτιάξει η ίδια το Android (όπως η Apple που φτιάχνει η ίδια το OS του iPhone) να καταλάβω τέτοιου είδους κινήσεις.

Αλλά υποτείθεται ότι το Android είναι open source λειτουργικό και η Motorola όχι μόνο δεν το χρησιμοποιεί ως τέτοιο, αλλά βάζει και σαν ασφάλεια κλειδώματος των συσκευών της, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας....

Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι υπόλοιποι κατασκευαστές (με πρωτάρα την HTC, που είναι και το αντίπαλο δέος στα Android κινητά) μετά από ένα μικρό διάστημα της κυκλοφορίας των τηλεφώνων τους, δίνουν τον κώδικα τους σε όποιον developer το ζητήσει...

Επειδή το post μου έχει γίνει πολύ μεγάλο, κλείνω λέγοντας μια παροιμία που πιστεύω ότι θα ταιριάζει απόλυτα στην Motorola αν τελικά υιοθετήσει όλα αυτά που γράφονται σε όλο το internet: "Έβαλα τα χεράκια μου και έβγαλα τα ματάκια μου"...

Y.Γ. Σε όλη βέβαια αυτή την κατάσταση και την στάση που έχει επιλέξει η Motorola για τις Android συσκευές της, κατά την γνώμη μου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθήνης και η ίδια η Google, που θα έπρεπε να υποχρεώνει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της να συμπεριφέρονται όπως η ίδια έχει δηλώσει δηλαδή σαν ένα λειτουργικό Open Source..

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Μήπως μπορείτε να ανεβάσετε μερικές από τις καλύτερες ποιοτικά φωτογραφίες σας, να δω κι εγώ τι βγάζει το Milestone? Επειδή βγάζω πολλές φωτό με το κινητό μου είναι σημαντικός παράγοντας..

Ακόμα προσπαθώ να καταλήξω σε κάποιο σμαρτπηονε, τώρα έχει αρχίσει και με ψήνει και το Galaxy S, αλλά δεν έχει Flash...!

Ευχαριστώ.

--- Sony Xperia 5 II ---

Παίδες έχω μια ερώτηση, αν μπορείτε να με διαφωτίσετε γιατι θα μου στρίψει.

Είμαι συνδρομητής Vodafone. Πριν κάποιους μήνες είπα να βάλω ενα data plan μιας και το Milestone χωρίς data plan ειναι "μισό".

Έβαλα αρχικά το Small πρόγραμμα, μέχρι 300mb το μήνα.

Δυστυχώς όπως φάνηκε εκ των υστέρων, μετά τον 2ο λογαριασμό, το πρόγραμμα μου ηταν ανεπαρκές, το είχα ξεπεράσει κατα αρκετά mb και φυσικά χρεώθηκα αρκετά.

Οπότε επέλεξα το mobile internet large πακέτο με τα 750mb το μήνα.

Και... έρχεται τελευταίος λογαριασμός 3ψήφιο νούμερο!

Κοιτάζω και τι να δω;

Ενώ ειναι καταχωρημένο κανονικά το πάγιο του mobile internet, υπάρχει μια μεγάλη χρέωση για 550mb!!!

Θυμίζω οτι το πάγιο του προγράμματος καλύπτει μέχρι 750mb το μήνα, κι εγώ ειχα 'κατανάλωση' 550mb περίπου, τα οποία χρεώθηκα κανονικά!

Φυσικά κανείς στο 13830 δε μπόρεσε να βγάλει άκρη και αναμένω επικοινωνία απ' το τμήμα λογαριασμών μετά απο αίτηση αμφισβήτησης λογαριασμού.

Το θέμα ειναι το εξής...

Στις τελευταίες Central European roms του Milestone υπάρχουν έτοιμα τα APNs των διαφόρων εταιριών (Vodafone, WIND κλπ) οπότε χωρίς να χρειάζεται να βάλει κανείς ρυθμίσεις απλά μπαίνει στο ιντερνετ.

Κοιτόντας τον αναλυτικό λογαριασμό online, βλέπω οτι τις διάφορες χρεώσεις του mobile internet στο ιστορικό κλήσεων τις έχει καταχωρημένες ως 'Λοιπές Υπηρεσίες' και όχι ως 'Mobile Internet' όπως θα πρεπε...

Και αναρωτιέμαι... Μήπως ειναι λάθος τα APNs που έχει σωσμένα το Milestone και μπαίνω τοσο καιρό στο ιντερνετ απο λάθος access point και γι αυτό με χρέωσαν έτσι χωρίς να μετρήσουν τα 500τοσα mb στο μηνιαίο μου quota?

Έχει κανείς καμιά ιδέα; Εγώ για internet στο Milestone μου έχω ως APN το internet.vodafone.gr.

Xperia Z5 Premium, Xperia Z2, Xperia Z4 Tablet, Asus Nexus 7 (2013) 16GB

Μια χαρά είναι οι ρυθμίσεις που έχεις.Τα ίδια ακριβώς μου έχουν κάνει και εμένα από την Vodafone. Πάντως θα σου κόψουν πιστωτικό μην ανησυχείς.

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

Δημήτρης

Μια χαρά είναι οι ρυθμίσεις που έχεις.Τα ίδια ακριβώς μου έχουν κάνει και εμένα από την Vodafone. Πάντως θα σου κόψουν πιστωτικό μην ανησυχείς.

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

Και μένα τα ίδια μου κάνει η Vodafone... Μπας και τσιμπήσει μάλλον κάποιος και τα πληρώσει χωρίς να την ψάξει...

Οι ρυθμίσεις είναι μια χαρά... Το πρόβλημα είναι δικό τους. 'Η το σύστημα τους δεν λειτουργεί σωστά ή το κάνουν επίτηδες...

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Και μένα τα ίδια μου κάνει η Vodafone... Μπας και τσιμπήσει μάλλον κάποιος και τα πληρώσει χωρίς να την ψάξει...

Οι ρυθμίσεις είναι μια χαρά... Το πρόβλημα είναι δικό τους. 'Η το σύστημα τους δεν λειτουργεί σωστά ή το κάνουν επίτηδες...

Αυτό το κάνουν κάθε φορά που αλλάζω ή ξεκινάω νέο πρόγραμμα data. Ακόμα και στο usb stick broadband μου το έκαναν. :grin:

Δημήτρης

Y.Γ. Σε όλη βέβαια αυτή την κατάσταση και την στάση που έχει επιλέξει η Motorola για τις Android συσκευές της, κατά την γνώμη μου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθήνης και η ίδια η Google, που θα έπρεπε να υποχρεώνει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της να συμπεριφέρονται όπως η ίδια έχει δηλώσει δηλαδή σαν ένα λειτουργικό Open Source..

Αν έβαζε τέτοιες προϋποθέσεις η Google θα ήμασταν κομπλέ. Και σκέψου ότι και με κλειδωμένο bootloader κάνει αρκετές πωλήσεις το Milestone σε όλη την Ευρώπη. Αν ήταν ξεκλείδωτο τότε θα είχαμε βρει την υγειά μας.

Υ.Γ. Μπες msn όταν μπορείς να σου πω.

spacer.png

Τελικά ο bootloader του milestone είναι ακόμα κλειδωμένος? Δεν μπορεί να πειραχτεί? Και με το o/c δηλαδή πρέπει κάθε φορά να το κάνεις set το frequency? Επειδή έχω καιρό να παρακολουθήσω το άρθρο έχει ακουστεί τίποτε για το πότε θα βγει η official 2.2? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τελικά ο bootloader του milestone είναι ακόμα κλειδωμένος? Δεν μπορεί να πειραχτεί? Και με το o/c δηλαδή πρέπει κάθε φορά να το κάνεις set το frequency? Επειδή έχω καιρό να παρακολουθήσω το άρθρο έχει ακουστεί τίποτε για το πότε θα βγει η official 2.2? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ακόμα κλειδωμένος και ναι πρέπει να το ρυθμίζουμε μετά από κάθε restart. Δεν έχει ανακοινωθεί ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη κυκλοφορία του 2.2 δυστυχώς.

spacer.png

Αν έβαζε τέτοιες προϋποθέσεις η Google θα ήμασταν κομπλέ. Και σκέψου ότι και με κλειδωμένο bootloader κάνει αρκετές πωλήσεις το Milestone σε όλη την Ευρώπη. Αν ήταν ξεκλείδωτο τότε θα είχαμε βρει την υγειά μας.

Υ.Γ. Μπες msn όταν μπορείς να σου πω.

Πόσοι νομίζεις ότι ενδιαφέρονται για αυτά?

Οι περισσότεροι δεν έχουν κάν ιδέα τι είναι.

Και παιδιά, κακά τα ψέματα, καμία εταιρία δεν επιτρέπει τις custom roms.

Ακόμα και στο nexus1 , δεν σε καλύπτει το σέρβις.

Το θέμα είναι ότι κάτι τέτοιο δεν γράφεται σε κανένα manual και σε κανέναν όρο εγγύησης :D:D.

Αν ποτέ μου δωθεί η ευκαιρία θα το κάνω θέμα και λόγω ιδιότητας (δικηγόρος είμαι) θα το φτάσω μέχρι το τέλος.

Κανονικά η εγγύηση πρέπει να ισχύει.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Και παιδιά, κακά τα ψέματα, καμία εταιρία δεν επιτρέπει τις custom roms.

Ακόμα και στο nexus1 , δεν σε καλύπτει το σέρβις.

Εννοείτε ότι καμιά εταιρεία δεν υποστήριζει τις costum roms. Και εννοείτε ότι δεν καλύπτουν με εγγύηση πειραγμένα τηλέφωνα... Εγώ δεν είπα ότι κάποια εταιρεία υποστηρίζει τις costum roms. Εγώ είπα ότι εταιρείες όπως η HTC δίνουν το πηγαίο κώδικα σε όποιον developer τον ζητήσει. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Σαν να τους λέει εγώ σας έδωσα ένα τηλέφωνο, πάρτε και τον κώδικα και βγάλτε του τα μάτια άμα γουστάρετε, αλλά άμα το πειράξετε δεν σας καλύπτω με εγγυήσεις... Τι πιο ωραία εξήγηση και τίμια. Αναγνωρίζει δηλαδή ότι το android είναι open source, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θέλει να πειραματιστεί και άμα ξέρει να διορθώσει τυχόν bugs, ας το κάνει, ώστε να εποφελειθούν και άλλοι κάτοχοι των συγκεκριμένωντηλεφώνων...

ακόμα κλειδωμένος και ναι πρέπει να το ρυθμίζουμε μετά από κάθε restart. Δεν έχει ανακοινωθεί ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη κυκλοφορία του 2.2 δυστυχώς.

Κάνεις λάθος ΔΕΝ πρέπει να ρυθμίζουμε το overclock μετά από κάθε restart. Yπάρχει τρόπος να ανοίγει πάντα στη συχνότητα που θέλουμε και το έχω περιγράψει τον τρόπο σε λίγες σελίδες πιο πίσω... και για να μην ψάχνετε το post μου, εδώ είναι...

@satpanos

Θα μου ανεβάσεις κάπου όλα τα .apk από το /system/app και τα framework-res.apk - services.jar από το /system/framework... να παίξω λίγο.... εεεεεεεεε???? φανταστικέ ΜοtoSensακια???

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

@satpanos

Θα μου ανεβάσεις κάπου όλα τα .apk από το /system/app και τα framework-res.apk - services.jar από το /system/framework... να παίξω λίγο.... εεεεεεεεε???? φανταστικέ ΜοtoSensακια???

Κατσε ρε να κανω κατι μαλλον καλυτερο...Κατεβασε το αρχειο που επισυναπτω και ξεζιπαρισε το....Μετα οποιο data.img η system.img απο nandroid backup θελεις το σερνεις πανω στο unyaffs.exe και αυτο τα κανει εξαγωγη σε φακελους...Το nandroid MotoSenseV03 FULL το εχεις , ετσι?

http://rapidshare.com/files/408026980/unyaffs.rar

Κατσε ρε να κανω κατι μαλλον καλυτερο...Κατεβασε το αρχειο που επισυναπτω και ξεζιπαρισε το....Μετα οποιο data.img η system.img απο nandroid backup θελεις το σερνεις πανω στο unyaffs.exe και αυτο τα κανει εξαγωγη σε φακελους...Το nandroid MotoSenseV03 FULL το εχεις , ετσι?

http://rapidshare.com/files/408026980/unyaffs.rar

Έσειρα πάνω το system.img, άνοιξε για λίγο το cmd αλλά δεν βρίσκω πουθενά φακέλους....

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Έσειρα πάνω το system.img, άνοιξε για λίγο το cmd αλλά δεν βρίσκω πουθενά φακέλους....

Σε μενα δουλευει κανονικα, μολις το ξαναδοκιμασα....Ανοιγει το cmd και απο πισω δημιουργει τους φακελους bin,cache,framework etc.....

Παιδια το A2SD παιζει στο Milestone?

Αν εννοείς το Apps2sd, ναι.

spacer.png

Κάνεις λάθος ΔΕΝ πρέπει να ρυθμίζουμε το overclock μετά από κάθε restart.

Επισης, με τη got recovery μπορει να γινει overclock που βεβαια δεν χανεται μετα απο καθε επανεκκινηση.

Ομως προσοχη λιγο με το vsel.

Καπου στο blog των got διαβασα οτι στο δικο τους o/c διατηρουν παντα το vsel στην εργοστασιακη του τιμη (56) για να μην καει τιποτα.

Αληθεια, παιζει κατι τετοιο?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Επισης, με τη got recovery μπορει να γινει overclock που βεβαια δεν χανεται μετα απο καθε επανεκκινηση.

Ομως προσοχη λιγο με το vsel.

Καπου στο blog των got διαβασα οτι στο δικο τους o/c διατηρουν παντα το vsel στην εργοστασιακη του τιμη (56) για να μην καει τιποτα.

Αληθεια, παιζει κατι τετοιο?

Ναι, η GOT Προτείνει να το έχουμε στα 56 vesel γιατί αν βάζουμε παραπάνω μπορεί να υπερθερμανθεί και να ακούσουμε κανά μπουμ λογώ υψηλού voltage.

spacer.png

Ναι, η GOT Προτείνει να το έχουμε στα 56 vesel γιατί αν βάζουμε παραπάνω μπορεί να υπερθερμανθεί και να ακούσουμε κανά μπουμ λογώ υψηλού voltage.

Κάποιος σε ένα forum έγραψε ότι μετά το overclock του κάηκε το τηλέφωνο.... Αλλά δεν το έχω διαβάσει πουθενά αλλού... Πάντως και εγώ το max vsel το έχω στα 56, πιο πολύ για λόγους ασφαλείας...

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εδώ στα droid το έχουν χρονισμένο έως και στα 1200... υποτίθεται πως δε μασάει ο συγκεκριμένος επεξεργαστης,αν δείτε σε κανένα άλλο τηλέφωνο δε δοκιμάζουν τέτοιες τρελές τιμες της τάξης του 120 %... κανα 10-15% συνήθως τα υπερχρονιζουν.

Εγω εχω καταληξει σε ενα συντηρητικο 720 χωρις ενεργοβορα setcpu και τετοια,που σε συνδιασμο με το jit compiler του froyo,και το launcherpro συμπεριφερεται αρκετα snappy που λενε και οι αγγλοφωνοι.

Εγω προς το παρων καλυπτομαι,μακαρι να σκασει το froyo,αλλα και παλι,σε αυτα τα λεφτα,κανα hero θα ειχαμε...

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

Εδώ στα droid το έχουν χρονισμένο έως και στα 1200... υποτίθεται πως δε μασάει ο συγκεκριμένος επεξεργαστης,αν δείτε σε κανένα άλλο τηλέφωνο δε δοκιμάζουν τέτοιες τρελές τιμες της τάξης του 120 %... κανα 10-15% συνήθως τα υπερχρονιζουν.

Εγω εχω καταληξει σε ενα συντηρητικο 720 χωρις ενεργοβορα setcpu και τετοια,που σε συνδιασμο με το jit compiler του froyo,και το launcherpro συμπεριφερεται αρκετα snappy που λενε και οι αγγλοφωνοι.

Εγω προς το παρων καλυπτομαι,μακαρι να σκασει το froyo,αλλα και παλι,σε αυτα τα λεφτα,κανα hero θα ειχαμε...

Sent from my Milestone

Έβαλες το jit από το froyo???

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Και εγω το εχω βαλει αλλα οχι αμεσα...αλλα μεσω αυτου του nandroid...:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=722304

Αρκετα γρηγορη rom με αρκετα καλη καταναλωση.

Με χαλαγε λιγο το galaxy s theme αλλα το αλλαξα με αλλο framelayout και ολα οκ.

Επισης ειχε stock overclock στα 1000 και το εκανα στα 800.

Θελει αρκετο μαγειρεμα...(η ειδικοτητα σου kalagas...)

Βεβαια δε ξερω αν αξιζει να ασχοληθουμε με αυτη που σας ειπα ή με τη "sensui" η οποια εχει και flash lite(το οποιο αναβαθμιζεται ατυπα σε flash 10.1 και χωρις froyo,στο evo 4g αλλα μπορει και σε εμας)

Edited by agekalp