Jump to content

[Επίσημο] Motorola MILESTONE™

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

η δικη σου φαινεται πιο ενδιαφερον εννοουσα. πως και δεν την ειδα.. ευχαριστω

Απο ενα αλλο forum πηρα την ιδεα να κανουμε copy-paste τις εντολες σε ενα αρχειο .txt και να το μετατρεπουμε σε .bat για να ειναι η διαδικασια πιο συντομη.. Το δοκιμασα τωρα αλλα απλα μου ανοιγει το cmd και τρεχει μεχρι το adb shell και μενει εκει..

• Απαντήσεις 5,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

η δικη σου φαινεται πιο ενδιαφερον εννοουσα. πως και δεν την ειδα.. ευχαριστω

Απο ενα αλλο forum πηρα την ιδεα να κανουμε copy-paste τις εντολες σε ενα αρχειο .txt και να το μετατρεπουμε σε .bat για να ειναι η διαδικασια πιο συντομη.. Το δοκιμασα τωρα αλλα απλα μου ανοιγει το cmd και τρεχει μεχρι το adb shell και μενει εκει..

καλησπερα......την εβαλα και εγω την rom αλλα χαθηκε ρε ****το το mysign και με βολευε....υπαρχει λυση????????thanks

καλησπερα......την εβαλα και εγω την rom αλλα χαθηκε ρε ****το το mysign και με βολευε....υπαρχει λυση????????thanks

Ξεζίπαρε το αρχείο από κάτω και βάλε το Gestures.apk στην κάρτα μνήμης και κάνε το install με το Astro ή όποιο file manager χρησιμοποιείς.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Παιδιά η διαδικασία για να παίζουμε flac αρχεία στην κινητάρα μας.....

Κατεβάστε το αρχείο και ξεζιπάρετε το. Βάλτε το φάκελο ocflac στην κάρτα μνήμης.

Μετά ανοίξτε το cmd και πηγαίνεται στο adb.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1) Κάνουμε backup για σιγουριά:

adb shell

su

mkdir /sdcard/ocflacbackup

cp /system/lib/libmediaplayerservice.so /sdcard/ocflacbackup

cp /system/lib/libopencore_player.so /sdcard/ocflacbackup

cp /system/framework/framework.jar /sdcard/ocflacbackup

2)Install Flac support:

su

mount -o remount,rw /dev/mtd/mtdblock6 /system

cp -f /sdcard/ocflac/libFLAC.so /system/lib

cp -f /sdcard/ocflac/libmediaplayerservice.so /system/lib

cp -f /sdcard/ocflac/libopencore_player.so /system/lib

cp -f /sdcard/ocflac/framework.jar /system/framework

chmod 644 /system/lib/libFLAC.so

chmod 644 /system/lib/libmediaplayerservice.so

chmod 644 /system/lib/libopencore_player.so

chmod 644 /system/framework/framework.jar

mount -o remount,ro /dev/mtd/mtdblock6 /system

reboot

Μόλις ανοίξει το τηλέφωνο από το reboot, ξανακλείστε το και ξανανοίξτε το. 2 reboot συνεχόμενα δηλαδή....

To δοκίμασα πέρασα κάποια κομμάτια flac και παίζανε κανονικά με το music. Η όλη διαδικασία είναι από το Αlldroid.org.

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Ανακοινωθηκε σημερα το Google Earth για Android, αλλα οπως φαινεται ειναι διαθεσιμο μονο στην 2.1

Τι θα γινει τελικα με αυτην την εκδοση θα την παρουμε τελικα εμεις?

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:

Ανακοινωθηκε σημερα το Google Earth για Android, αλλα οπως φαινεται ειναι διαθεσιμο μονο στην 2.1

Τι θα γινει τελικα με αυτην την εκδοση θα την παρουμε τελικα εμεις?

Είναι και για μας μεγάλε.... Όλα κάνουν στο τηλεφωνάκι μας...

http://img63.imageshack.us/img63/2503/cap201002222135.th.jpg

Tην ανεβάζω επειδή είναι free...

Από εδώ μάγκες...

Καλά ε... παίξτε λίγο, κάντε zoom πατήστε πάνω σε τετραγωνάκια (ανοίγει και photos και videos από youtube). Έχουνε κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι ακόμα η πρώτη έκδοση...

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα την έχουμε,σύμφωνα με τη Μοτορόλα.

Αμφιμβάλω αν θα την βάλω. Αυτά που αλλάζουν (Launcher2, Live Wallpapes, music, clock κλπ) στην 2.1, μπορούμε να τα έχουμε ήδη. Οπότε για πιο λόγο να την βάλουμε??? Για να χάσουμε το root??? Mε ΤΙΠΟΤΑ δεν χάνω το root παιδιά... Θα την βάλω μόνο άμα ελευθερώσει τον bootloader της 2.1 η Motorola... πράγμα που θα σημαίνει πραγματικές costum rom σαν την Βeast του Pete που έχει βγει για το Droid (να μπορούμε να κάνουμε overclock και άλλα τέτοια καλούδια). Tότε ναι. Αλλιώς με τίποτα...

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Είναι και για μας μεγάλε.... Όλα κάνουν στο τηλεφωνάκι μας...

Αμφιμβάλω αν θα την βάλω. Αυτά που αλλάζουν (Launcher2, Live Wallpapes, music, clock κλπ) στην 2.1, μπορούμε να τα έχουμε ήδη. Οπότε για πιο λόγο να την βάλουμε??? Για να χάσουμε το root??? Mε ΤΙΠΟΤΑ δεν χάνω το root παιδιά... Θα την βάλω μόνο άμα ελευθερώσει τον bootloader της 2.1 η Motorola... πράγμα που θα σημαίνει πραγματικές costum rom σαν την Βeast του Pete που έχει βγει για το Droid (να μπορούμε να κάνουμε overclock και άλλα τέτοια καλούδια). Tότε ναι. Αλλιώς με τίποτα...

αποτι διαβαζα στο fb δεν εχει σκοπο να τον ελευθερωσει...

βεβαια ελπιζουμε στους devs...

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την πολιτικη της Motorola.Δεν βλεπει οτι εχασε απειρους πελατες που πηγαν ολοι για το nexus.Ενω το τηλεφωνο ειναι τελειο με την τακτικη αυτη μου θυμιζει την Apple.Δηλαδη τι θα εχανε η μοτο αν αφηνε ελευθερο τον bootloader?????:confused:Δεν μπορεις να εχεις ελευθερο το droid και το milestone να ειναι κλειδωμενο.Αμα το ηξερα θα ειχα κανει υπομονη και θα περιμενα το nexus η ακομα και το desire που εχει και τρομερη τιμη.Ας ελπισουμε να μπορεσει κανεις να το σπασει γιατι δυσκολα να το αφησει η μοτο

Φιλε kalaga οταν παω να κανω εγκατασταση το google earth μου λεει "there is a problem parsing the package", γιατι?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα!

Σκοπευω να γινω ο επομενος ιδιοκτητης ενος milestone.

Καθησα λοιπον και διαβασα ολο το thread για να ενημερωθω μιας και δεν ειμαι καθολου σχετικος με android.

Αυτο που με απασχολει κυριως ειναι αν και ποτε θα κυκλοφορησει επισημως στην Ελλαδα. Οχι για menu ή οτιδηποτε απλα για να ξερω οτι επισημως εχω support και ισως εκμεταλλευτω και καποια επιχορηγηση ή αλλαγη συμβολαιου.

Διαβασα μερικα replies που λενε "ναι, τελη μαρτιου" κτλ. Αυτα ειναι educated guesses ή υπαρχει καποια μυστικη ενημερωση for your eyes only. Επειδη και εγω εχω μια ας πουμε "εσωτερικη" ενημερωση πως στην motorola hellas δεν εχουν ιδεα για το αν και ποτε θα το φερουν.

Περι rooting : Πρακτικα απο κει και περα σου επιτρεπει να χειριζεσαι το κινητο σαν ενα linux μηχανακι?

Υπαρχει περιπτωση να "σταματησει" το rooting σε καποιο μελλοντικο rom/firmware? Θεωρειτε "κακο" το rooting? Δηλαδη σπαει εγγυηση ή κατι τετοιο?

Παραλληλα ποιος ο λογος για ολο αυτο εφοσον η ιδεα πισω απο το android ειναι ενα free λειτουργικο με full development rights?

Οσο αφορα τη μνημη ειναι τελειως ξεχωριστη η RAM με την μνημη αποθηκευσης του κινητου? Οταν δηλαδη περασω καποιο προγραμμα αλλα δεν το τρεχω εκεινη τη στιγμη πιανει χωρο στη RAM?

Τελος απλα μια παραητρηση : ηταν πολυ κουραστικο να διαβασω ολο το thread. Οχι οτι ηταν καποιος τεραστιος ογκος κειμενου, wall of text crits me for infinite damage, αλλα οι σημαντικες πληροφοριες ηταν ψιλοκρυμμενες αναμεσα σε posts για συγκεκριμενα μικροπροβληματα με το sync του outlook, κοντρες για την καμερα και υπερσυγκεκριμενες αναλυσεις για τη βορειοβιετναμεζικη-επαρχια τζιν-κυο rom.

Θα ηταν καλο πιστευω, με τη βοηθεια του bomber21 σαν mod, να μπει στο αρχικο post ενα quick answer guide με απαντησεις στα πιο βασικα ερωτηματα που δεν απαντωνται στις επισημες πηγες, π.χ.

• ημερομηνια κυκλοφοριας στην Ελλαδα : πιθανον τελη μαρτιου-μη επιβεβαιωμενο απο την Motorola Hellas,
  • δυνατοτητα root access, custom roms : ναι, μαζι με μερικα links ισως που να περιγραφουν τη διαδικασια
  • estimated battery life : x μερες με εντονη χρηση wifi/mobile internet και x λεπτα ομιλιας.
  • latest official rom/unofficial rom : 2.01 / 2.1HG ή whatever.

Τεσπα πραγματα βασικα που ομως δεν μπορουν να απαντηθουν ευκολα στις επισημες πηγες (το homepage της moto) και ειναι λιγο δυσκολα να βρεθουν σε αναζητηση λογω πολυ γενικων key words.

Οχι τιποτα αλλα ειδα καποιος ρωτησε κατι μερικες σελιδες πριν που ειχε ηδη απαντηθει (τουλαχιστον 10 σελιδες πιο πριν) και επεσε ο kalagas να τον φαει! :lol:

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον βοηθησει με τις αποριες μου.

Edited by bo8ran8rwpos

Οχι τιποτα αλλα ειδα καποιος ρωτησε κατι μερικες σελιδες πριν που ειχε ηδη απαντηθει (τουλαχιστον 10 σελιδες πιο πριν) και επεσε ο kalagas να τον φαει! :lol:

Δεν έπεσα να τον φάω... Είπα αυτό που λες και εσυ, ότι είχε απαντηθεί και αν διάβαζε το thread δεν θα ρωτούσε...

Με το root ναι θα χειριζεσαι το κινητο σαν ενα linux μηχανακι. Βέβαια χάνεις την εγγύηση, αν και αν δεν έχει πάθει καμιά ζημιά χοντρή και δεν ανοίγει, αν θες να το στείλεις μπορείς να ξαναπεράσεις την official και να έχεις εγγύηση κανονικά.

Και βέβαια υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να έχεις root αν βάλεις κάποια μελλοντική επίσημη rom.

Η RAM είναι ξεχωριστή από την ROM. Αν δεν τρέξεις μια εφαρμογή δεν πιάνει χώρο στην RAM εκτός και αν ανοίγει με την εκκίνηση του τηλεφώνου, πράγμα βέβαια που ελέγχεται (ποιες δηλ. εφαρμογές ξεκινούν μαζί με το λειτουργικό) μόνο όταν η συσκευή είναι rooted, με κάποια 3rd party applications όπως το AutoStart. Όταν λοιπόν κάνεις install μια εφαρμογή πιάνει χώρο στην εσωτερική μνήμη (ROM) και αν την ανοίξεις πιάνει χώρο στην (RAM). Kαι αν ανοίξεις πολλές μαζί τότε η RAM γεμίζει (δεν μου έχει τύχει ποτέ) γιατί το Android είναι moultitask και ξεμένεις από μνήμη. Αλλά και εκεί το Android είναι πραγματικά έξυπνο και αν η RAM σου πέσει κάτω από ένα όριο λόγω των πολλών ανοιχτών εφαρμογών, αναλαμβάνει μόνο του να κλείσει κάποιες εφαρμογές για να ελευθερωθεί μνήμη...

Tέλος πιστεύω ότι το thread ναι είναι λίγο μεγάλο αλλά όχι κουραστικό γιατί κάθε χρήστης σχολιάζει σύμφωνα με την δική του γνώμη. Δεν γίνεται σε ένα τέτοιο thread να υπάρχουν μόνο ερωτήσεις και απαντήσεις. Θα υπάρχουν και σχολιασμοί που κατά την ταπεινή μου γνώμη και αυτοί βοηθούν (μπορεί με έμμεσο τρόπο) στο να βγάλει κάποιος πιο γενικά συμπεράσματα. Πχ οι διαξιφισμοί για την κάμερα: Αν 10 χρήστες λένε ότι η κάμερα είναι πολύ καλή και 2 ότι δεν είναι καλή για τα 5 Μp, δεν βγαίνει κάποιο αντικειμενικό συμπέρασμα??? Ομοίως και το αντίθετο: Αν 10 χρήστες λένε ότι η κάμερα δεν είναι πολύ καλή και 2 ότι είναι καλή, δεν βγαίνει πάλι κάποιο αντικειμενικό συμπέρασμα???

Αυτά, πιστεύω να απάντησα στις ερωτήσεις σου...

Φιλε kalaga οταν παω να κανω εγκατασταση το google earth μου λεει "there is a problem parsing the package", γιατι?

Μήπως έχεις ακόμα την 2.0??? Γιατί το earth είναι για 2.0.1 και πάνω. Και όσοι έχουν την 2.0.1 πρέπει να είναι rooted γιατί πρέπει να πάνε στο /system και να αλλάξουν στο build.prop το ro.build.version.sdk= από 6 σε 7.

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εχω βαλει 2.0.1 και ειμαι rooted αλλα δεν με αφηνει να αλλαξω στο build.prop αυτο που μου λες,

μου λεει "error occured when trying to save the file.close anyway?" και δεν μου το αλλαζει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχω βαλει 2.0.1 και ειμαι rooted αλλα δεν με αφηνει να αλλαξω στο build.prop αυτο που μου λες,

μου λεει "error occured when trying to save the file.close anyway?" και δεν μου το αλλαζει...

Τον root explorer χρησιμοποιείς? Αν ναι πάτα πάνω πανω το κουμπακι που λέει MOUNT R/W, μετά κάνε το copy, paste στην κάρτα μνήμης, άνοιξε το με το WordPad στο PC, διόρθωσε το και με τον root explorer ξανακάνε το copy από την κάρτα paste στο /system. Τέλος παρατεταμένο πάτημα στο καινούργιο, permissions και δώσε του rw-r--r--

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Παιδιά καλημέρα περασα και τις δυο ρομ και την pulsar και την άλλη και ειδα διαφορα κολλήματα ,στην πουλσαρ το τηλεφωνο συχνα παγωνε ενω στην άλλη ενω φόρτωνε τα live wallpapers δεν μπορούσες να επιδράσεις πάνω τους.Τα παρατηρησε κανεις αλλος αυτά. Στην πουλσαρ ειχα περασει κατευθείαν την 1.2 έπρεπε να τα περασω με την σειρα ή δεν ειχε σημασία,ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Γιώργος

Παιδιά καλημέρα περασα και τις δυο ρομ και την pulsar και την άλλη και ειδα διαφορα κολλήματα ,στην πουλσαρ το τηλεφωνο συχνα παγωνε ενω στην άλλη ενω φόρτωνε τα live wallpapers δεν μπορούσες να επιδράσεις πάνω τους.Τα παρατηρησε κανεις αλλος αυτά. Στην πουλσαρ ειχα περασει κατευθείαν την 1.2 έπρεπε να τα περασω με την σειρα ή δεν ειχε σημασία,ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Δεν έχω δοκιμάσει την Pulsar. Αλλά με την Τello αν θες live wallpapers πρέπει να κάνεις install και τον Launcher2 (τον Launcher της 2.1 δηλαδη) γιατί από default ο τύπος έχει περάσει τον Launcher της 2.0.1 επειδή από ότι λέει με τον Launcher της 2.0.1 δουλεύει καλύτερα το Glass.

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Καλησπερα!

Σκοπευω να γινω ο επομενος ιδιοκτητης ενος milestone.........

...............Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον βοηθησει με τις αποριες μου.

Πολλές φορές επισημαίνω στα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό το thread να μη βγαίνουμε εκτός θέματος και να μην πιάνουμε κουβεντούλα για αυτόν ακριβώς το λόγο αλλά το παίρνουν στραβά...Ο χρήστης ψάχνει να βρει πληροφορίες και δυσκολεύεται... :!:

Για την ημερομηνία κυκλοφορίας:Το έγραφα κάποτε στο πρώτο ποστ αλλά το διέγραψα γιατί κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και με ενημέρωσαν επίσημα λανθασμένα.Πέρα από φήμες,ουδείς γνωρίζει αν θα έρθει η συσκευή επίσημα στην Ελλάδα.

Έχεις δίκιο για την τελευταία επίσημη ROM.Θα το προσθέσω.Για ανεπίσημες δε βλέπω το λόγο ακόμα.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα αμφιλεγόμενα θέμα και δεν είναι απόλυτη.

Τέλος,θα ήταν χαρά μου να βοηθούσε όποιος μπορεί να φτιάξουμε ένα FAQ και να το βάλουμε στο αρχικό ποστ ή να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό θέμα με αυτό,να το κλειδώσουμε και να το κάνουμε επισημασμένο ώστε να το βλέπουν όλοι και να έχουμε ένα πιο εύχρηστο,λειτουργικό και όμορφο thread και φόρουμ.Όποιος το επιθυμεί,ας με ενημερώσει με προσωπικό μήνυμα.

Edited by bomber21

Δεν έχω δοκιμάσει την Pulsar. Αλλά με την Τello αν θες live wallpapers πρέπει να κάνεις install και τον Launcher2 (τον Launcher της 2.1 δηλαδη) γιατί από default ο τύπος έχει περάσει τον Launcher της 2.0.1 επειδή από ότι λέει με τον Launcher της 2.0.1 δουλεύει καλύτερα το Glass.

Εγω εχω pulsar με launcher απο Tello (δηλαδη 2.0.1) και δουλευει τελεια. Ειδα οτι ο launcher της 2.1 εχει πολλα προβληματα (restart κλπ κολληματα)...

Mπορει καποιος καλος σαμαριτης να ανεβασει το original tiwlan.ini γιατι το εκανα λιγο χαλια και δεν το ειχα κανει σαν τον μλκ backup;; ευκολο ειναι βεβαια.. adb pull /system/etc/wifi/tiwlan.ini . ή απλα copy με ενα file manager (π.χ Astro) στην sdcard και απο εκει copy-paste στο δισκο.. Μου εχει γινει εμμονη να φτιαξω το adhoc network τωρα..:) ευχαριστω!

Mπορει καποιος καλος σαμαριτης να ανεβασει το original tiwlan.ini γιατι το εκανα λιγο χαλια και δεν το ειχα κανει σαν τον μλκ backup;; ευκολο ειναι βεβαια.. adb pull /system/etc/wifi/tiwlan.ini . ή απλα copy με ενα file manager (π.χ Astro) στην sdcard και απο εκει copy-paste στο δισκο.. Μου εχει γινει εμμονη να φτιαξω το adhoc network τωρα..:) ευχαριστω!

Mη ξεχάσεις όταν το ξαναβάλεις στη θέση του να δώσεις permissions rw-r--r--

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την πολιτικη της Motorola.Δεν βλεπει οτι εχασε απειρους πελατες που πηγαν ολοι για το nexus.Ενω το τηλεφωνο ειναι τελειο με την τακτικη αυτη μου θυμιζει την Apple.Δηλαδη τι θα εχανε η μοτο αν αφηνε ελευθερο τον bootloader?????:confused:Δεν μπορεις να εχεις ελευθερο το droid και το milestone να ειναι κλειδωμενο.Αμα το ηξερα θα ειχα κανει υπομονη και θα περιμενα το nexus η ακομα και το desire που εχει και τρομερη τιμη.Ας ελπισουμε να μπορεσει κανεις να το σπασει γιατι δυσκολα να το αφησει η μοτο

γιατι εχασε πελατες?

δεν αγορασαμε με τις σαπιες ελπιδες αλα droid ?

το droid το ξεκλειδωσε για να εχουν και οι αμερικανοι mt τελος...

στην ευρωπη δεν εχει σκοπο να ανοιξει το κουτι της πανδωρας και αυτη ειναι η πολιτικη της χρονια τωρα....

απλα ευχομαστε με κανενα μη ξενερωμενο developer να ασχοληθει

και να ασχοληθει ομως θελει kernel (a.k.a drivers) παλι foul...

τι να πω ευχομαι και ελπιζω...

παρολο που πηρα nexus το μοτο μου φαινετε πιο ολοκληρομενο τηλεφωνο....

Mη ξεχάσεις όταν το ξαναβάλεις στη θέση του να δώσεις permissions rw-r--r--

ευχαριστω φιλε kalaga ;) δε μου λες? βολευει το root explorer; το ειχα αλλα δεν προλαβα να το δουλεψω καλα καλα και αναγκαστικα επρεπε να κανω φλασ τη ρομ του κινητου.. (οταν μου ειχε κολλησει και δεν ηξερα τι να κανω..) επισης μπορεις να μου πεις την ακριβη τοποθεσια των tiwlan.ini kai wpa_supplicant.conf για να ειμαι σιγουρος οτι ειμαι σωστος? /system/etc/wifi/tiwlan.ini και /etc/wifi/wpa_supplicant.conf ;

Edited by takkaros

ευχαριστω φιλε kalaga, δε μου λες? βολευει το root explorer; το ειχα αλλα δεν προλαβα να το δουλεψω καλα καλα και αναγκαστικα επρεπε να κανω φλασ τη ρομ του κινητου.. (οταν μου ειχε κολλησει και δεν ηξερα τι να κανω..)

Θελω να βγαλω την gallery του 2.0.1 αφου η 2.1 δουλευει τελεια και βρηκα αυτο για το droid

adb shell

$ su

# mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock4 /system

# /path/to/busybox mv /system/app/Gallery.apk /system/app/Gallery.bak

# sync

# exit

$ exit

Το εχει δοκιμασει κανεις η πρεπει να αλλαξω κατι στον κωδικα?

@kalagas

συμφωνω απολυτως πως γενικα ειναι καλο να διαβαζεις το thread καθως αναφερονται λεπτομεριες που μπορει να μην θεωρω εγω σημαντικες αλλα να θεωρει ο x. Απλα υπαρχουν καποιες πληροφοριες που πρεπει να ειναι ευκολως προσβασιμες.

π.χ. εγω αρχικα ηρθα στο thread (το οποιο ειχα ξαναδει μολις ειχε βγει το milestone στο expansys) για να δω αν εσεις οι guru ξερετε κατι παραπανω οσο αφορα την επισημη κυκλοφορια στην Ελλαδα.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου. :cool:

@bomber21

Η λιστα που ανεφερα ηταν απλα παραδειγματα. Σιγουρα η μπαταρια ειναι κατι το σχετικο, κυριως λογω χρησης ή firmware. Απο την αλλη μπορει να βγει μια γενικη εικονα.

Π.χ. για το Ν80 που ειχα σκοπο να αγορασω παλιοτερα κανεις δεν ειχε να πει καλο λογο για τη μπαταρια αν και σιγουρα υπηρχαν χρηστες που ελεγαν οτι "νταξ' κραταει".

Βεβαια το forum φερει γενικα εναν ανεπισημο χαρακτηρα που μαζι με ενα disclaimer τυπου "οι παρακατω πληροφοριες δεν ειναι 100% εγγυημενες ή αποτελουν εκτιμησεις των χρηστων" δε νομιζω να υπηρχε προβλημα να αναφερθει ενα εκτιμωμενο battery life ή αλλα αμφιλεγομενα θεματα.

Κατι τελευταιο οσο αφορα το rooting :

Απ' οτι καταλαβα κυριως το πειραζεις μεσω του Android SDK απο το pc. Γενικα λοιπον μπορεις να περασεις οτι θες ασχετως με το πως λειτουργει το κινητο?

Δηλαδη εστω οτι εχει τη super κλειδωμενη επισημη ROM 2.666 που δεν υποστηριζει rooting. Μπορεις να περασεις κατευθειαν οποια ROM θελεις ή υπαρχει περιπτωση να μη σε αφηνει και να παιρνει μονο νεοτερη επισημη εκδοση.

Ετσι π.χ. ηταν το psp της sony, custom firmware μπαιναν μονο σε συγκεκριμενα επισημα firmwares που ειχαν την "τρυπα". Εν τελει μπλεκανε με service batteries που καναν το psp να φορτωνει σε bootloader mode και διαφορα μυστηρια.

Ψυλλοι στα αχυρα ουσιαστικα η ερωτηση μου, εφοσον πρακτικα δε θα με επηρεασει στην αγορα του κινητου, απλα συζητηση να γινεται. :p

Θελω να βγαλω την gallery του 2.0.1 αφου η 2.1 δουλευει τελεια και βρηκα αυτο για το droid

adb shell

$ su

# mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock4 /system

# /path/to/busybox mv /system/app/Gallery.apk /system/app/Gallery.bak

# sync

# exit

$ exit

Το εχει δοκιμασει κανεις η πρεπει να αλλαξω κατι στον κωδικα?

απ'οτι ξερω ειναι mtdblock6 για ευρωπαικα κινητα..

επισης σερφαροντας βρηκα οτι μπορει να γινει fullsreen to iGO

FOR FULL SCREEN, MOTOROLA DROID + MOTOROLA MILESTONE

Unzip the contents inside the folder where you may have the Android SDK

http://www.megaupload.com/?d=Q9D9CX9A

Run the following commands:

adb push sys.txt data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt

adb push data.gro data/data/com.navngo.igo.javaclient/data.gro

adb push FrutigerNextCom-Regular.ttf data/data/com.navngo.igo.javaclient/FrutigerNextCom-Regular.ttf

adb push FrutigerOTS.ttf data/data/com.navngo.igo.javaclient/FrutigerOTS.ttf

Edited by takkaros