Jump to content

TFT ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMES ΚΑΙ DVD ΤΑΙΝΙΕΣ ????????????????

Alkis27
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Gary Kokkin (12 Φεβ. 2004 , 19:17)

Γιατί δεν γράφεις αν εχεις δει από κοντά τι ΤΦΤ χρησιμοποιούν οι ίδιοι επαγγελματίες για φωτό , αφού εσύ ξεκίνησες να λές για μη σωστή απεικόνιση χρωμάτων σε φωτό ? (εγώ ανέφερα ήδη κάποιον που πόσταρε σχετικά .) -Μήπως ξεχνάς την Aplle ? ή εσύ βλέπεις ότι θέλεις ή σε βολεύει ?.

http://www.apple.com/displays/acd23/

Aν ναι, πήγαινε σε διαφημιστικές ή εκδοτικές εταιρίες που χρησιμοποιουν φωτό slides κλπ να δείς !

Τι σχέση εξάλλου έχει αυτό που γράφεις σαν απάντηση με την ερώτηση του Thread 17'' TFT ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMES ΚΑΙ DVD ΤΑΙΝΙΕΣ ? και μας προτείνεις να πάμε σε πανακριβο καθαρά επαγγέλματικό τομέα Αudio Video?

H εταιρία που αναφέρεις είναι ξεπερασμένη ,αφού δεν έχει περάσει ακόμα σε plasma .....Μια βόλτα σε studio δεν βλάπτει ....Oπότε νομίζω τσάπα η διαφήμιση σου ! -Επίσης θα πρότεινα και μια βόλτα σε καταστήματα ηλεκτρικών .Ηδη κυκλοφορούν TV οθόνες ΤFT με παρόμοια χαρακτηριστικά με τις ΤFT για υπολογιστές .Αν δείς διαφορές με CRT ,πες μας να το δούν και άλλοι ! (μόνο που οι πωλησεις τους στις ΕΕ δείχνουν το αντίθετο ....αν δεν υπήρχαν ευχαριστημένοι καταναλωτές)

Επειδή ξέρω τι οθόνες έχουν οι επαγγελματίες, γι΄αυτό και το λέω.

Και επειδή δεν έχω καμία όρεξη να μιλήσω παραπάνω για το θέμα αυτό, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες:

Μια βόλτα σε studios δεν βλάπτει! Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Πήγαινε δες και έλα να μου πεις. :)

Εγώ βγαίνω και λέω αυτό που βλέπω και ξέρω . Εσύ βγες και πες ότι δεν είναι έτσι. Κρίνομαι και εγώ και εσύ.

Όσο για την εταιρία που ανέφερα σαν παράδειγμα για να τεκμηριώσω όσα λέω,είναι μία από τις πολλές που έχουν CRT και ΟΧΙ ΤFT. Όσο για το αν η εταιρία αυτή είναι ξεπερασμένη, αν θέλεις, μπορείς να ρωτήσεις επαγγέλματίες που ξέρουν τι "παίζει", για να μην θεωρηθεί ως διαφήμιση. Απλά σε ενημερώνω (γιατί προφανώς δεν γνωρίζεις) ότι πάρα πολλές από τις διαφημίσεις που βλέπουμε στην ΤV είναι παραγωγή της...

Όσο για το τι σχέση έχει αυτό που γράφω με την ερώτηση του Thread "TFT ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMES ΚΑΙ DVD ΤΑΙΝΙΕΣ", θα επαναλάβω την σκέψη μου:

Αν η άποψή μου δεν σε πείθει (και καλά κάνεις, αφού δεν με ξέρεις), γιατί όλες οι κορυφαίες εταιρίες του χώρου να έχουν CRT οθόνες και να μην έχουν LCD TFT στα Studio τους???

Μήπως τελικα είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες TFT?

Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω?

Μήπως είναι καλύτερες για Video (Games, DVD, ...)?

Νομίζω πως έγινα κατανοητός. ;)

Φιλικά piper1926.

Eνώ πάλι δεν απάντησες στο θέμα που ο ίδιος έθεσες για χρώματα δηλ.

αν εχεις δει από κοντά τι ΤΦΤ χρησιμοποιούν οι ίδιοι επαγγελματίες για φωτό ....απαντάς με στυλ "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ"....

Κριμα ! στο δημοτικό το λέγαμε αυτό ....όταν φοβούμασταν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα !

Διαβασε και αυτό το περσινό άρθρο :

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=432952&lngDtrID=252

και αυτo :

http://www1.us.dell.com/content/topics/topic.aspx/global/products/monitors/topics/en/infocenter?c=us&cs=555&l=en&s=biz&~section=003

Mηπως κάποιοι φαίνεται ότι ξέρουν καλύτερα αφού τα παράγουν ?

Πάντως αναρωτιέμαι μήπως εγώ που εχω σχεση με το Mega, Αlter ,την Ελευθεροτυπία , διαφημιστικές-εκδοτικές εταιρίες ,από εταιρία service ηλεκτρονικών κλπ...... δεν βλέπω καλά ! LOL !

Γεια χαρα, μια και πεταγονται πολλα links προς pctech, να επισημανω οτι τα ΙΔΙΑ επιχειρηματα (επαγγελματιες του χωρου κλπ και πολλα ακομα) εχουν ακουστει σε αντιστοιχο thread εδω:

http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=13992&page=3

οπου και φτασαμε αισιως τα 373 posts :P οποτε μη χανετε τα λογια και το χρονο σας. Το πολυ πολυ να σπασετε το ρεκορ μας με 374 posts χωρις κανενα αποτελεσμα.

υγ1. το link θελει γερα νευρα, μη παει κανεις να διαβασει στο χαλαρο :)

υγ2. gary φιλακια

Eνώ πάλι δεν απάντησες στο θέμα που ο ίδιος έθεσες για χρώματα δηλ.

αν εχεις δει από κοντά τι ΤΦΤ χρησιμοποιούν οι ίδιοι επαγγελματίες για φωτό ....

Την άποψή μου την είπα: Δεν χρησιμοποιούν TFT οι εταιρίες του χώρου αυτού.

Και εξέφρασα τον προβληματισμό μου: Μήπως αυτοί ξέρουν κάτι παραπάνω?

Mηπως κάποιοι φαίνεται ότι ξέρουν καλύτερα αφού τα παράγουν ?

Το ότι σταμάτησε μια εταιρία να παράγει CRT από ένα μέγεθος και κάτω, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το έκανε γιατί οι TFT είναι καλύτερες.

Οι TFT είναι καινούριες σε σχέση με τις CRT και είναι λογικό πως το "ψωμί" πλέον για τις εταιρίες είναι εκεί.

Εξάλλου το κόστος παραγωγής CRT είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των TFT και συμφαίρει ξεκάθαρα σε όλες τις εταιρίες να προωθήσουν τις TFT. Καθαρό marketing.

Όσο για το στυλ "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ..." μάλλον απευθύνεται σε σένα:

εγώ που εχω σχεση με το Mega, Αlter ,την Ελευθεροτυπία , διαφημιστικές-εκδοτικές εταιρίες ,από εταιρία service ηλεκτρονικών κλπ......
:lol:

Ean to 8ema einai "Poios exei paei se pio polla studio?"

8a i8ela na po oti ego exo paei kai sta Universal pou eseis den pigate :)

Kai gia na sobareutoume ligo 8a elega oti gia enan aplo xristi nomizo oti exei er8ei pio o kairos na perasei stis TFT...

Opoios 8elei silicon graphics...edo exei kai apo auta...http://www.sgi.com/peripherals/displays/

(gia tin istoria mono ena brika crt...kai i sg tft psifizei)

Eno telos to pote mia etaireia 8a apofasisei oti o eksoplismos tis xreiazete antikatastasi den einai 8ema pou afora to forum...

(Ean i kino diladi krataei ta palia tis crt monitor pou eimai sigouros kanoun mia xara tin douleia tous...den mas polyafora...isos 8a epaize kapoio -mikro-rolo ean i en logo etaireia agoraze aurio neo monitors kai itan kai auta crt)

Έγραψα και πριν ότι το θέμα του topic δεν είναι tft vs crt. Αν έχετε να γράψετε κάτι για αυτό που ρωτάει ο άνθρωπος καλώς. Αλλιώς καλύτερα να σταματήσετε να χτυπιέστε, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στο forum. Απόψεις υπάρχουν υπέρ και των δύο τεχνολογιών, όμως η τάση είναι η αντικατάσταση των crt και πάντως αυτό δεν είναι το topic για να το συζητήσετε ούτε και πρόκειται να βγει άκρη.

Εγω παντως θα ελεγα στον φιλο που ρωτησε να περασει οπωσδηποτε σε TFT και αυτο γιατι μπροστα στην υγεια των ματιων μας μια μικρη πτωση στην αποδοση ειναι το λιγοτερο!!! (και σιγα την πτωση δλδ! μου φαινεται ολοι αετοματηδες γιναμε εδω περα και μπορουμε να διακρινουμε και τις παραμικρες λεπτομεριες) :blink:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alkis27 (10 Φεβ. 2004 , 22:45)

Ξεκάθαρα πράγματα : Υπάρχει αυτή τη στιγμή TFT 17" ή 19" ακόμα καλύτερα που να μην παρουσιάζει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα με νέα games (Doom clones FPS κτλ..) αλλά και DVD ταινίες , δηλαδή να έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα ή και καλύτερη στους τομείς αυτούς ??

Νομίζω πως η ερώτηση του φίλου είναι ξεκάθαρη!

Όπως επίσης και η απάντηση που του έδωσα.

Τώρα περί "αετομάτηδων", το αφήνω ασχολίαστο.

Ο καθένας μας κρίνεται για όσα λέει :!:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος zoltrix (13 Φεβ. 2004 , 09:13)

Γεια χαρα, μια και πεταγονται πολλα links προς pctech, να επισημανω οτι τα ΙΔΙΑ επιχειρηματα (επαγγελματιες του χωρου κλπ και πολλα ακομα) εχουν ακουστει σε αντιστοιχο thread εδω:

http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=13992&page=3

οπου και φτασαμε αισιως τα 373 posts :P οποτε μη χανετε τα λογια και το χρονο σας. Το πολυ πολυ να σπασετε το ρεκορ μας με 374 posts χωρις κανενα αποτελεσμα.

υγ1. το link θελει γερα νευρα, μη παει κανεις να διαβασει στο χαλαρο :)

υγ2. gary φιλακια

Mονο που εσύ προσωπικά γνωρίζεις τι σχέση έχω με τον χώρο !

(ή θες να πούμε και στον "speedex" να σου γράψει και δώ σχετικά,ότι πρέπει να προσπαθείς να ελέγχεις κάτι αν ισχύει ,προτού πείς την γνώμη σου ? -Χωρίς παρεξήγηση είδα το σχετικό post.. )

Τώρα αν κάποιοι δεν απαντούν για το ζητούμενο του thread ,επειδή δεν εχουν εμπειρίες ή θίγονται για δικούς τους λόγους (μάλλον οικονομικούς) ,ανέφερα ήδη ότι μια βόλτα στα καταστήματα δεν βλάπτει να δουν απο κοντά τι "βολεύει" τον καθένα ! -Εγώ την δική μου άποψη με τις οθόνες που διαθέτω τις ανέφερα πριν...

@ MAX POWER στα θυγατρικά Universal studio της Ισπανίας στην Βαρκελώνη έχω πάει το 2001 ....άρχιζαν τότε να αντικαθιστούν τις CRT με Plasma....

Από άρθρο του PC Μagazine (Φεβρουάριος 2004):

Όπως είναι γνωστό, οι σημερινές οθόνες LCD παράγουν βάθος χρώματος σχεδόν παρόμοιο με αυτό που παράγουν τα καλύτερα, από πλευράς ποιότητας και τεχνολογίας, monitors καθοδικού σωλήνα (CRT). Μέσα στο 2004 αναμένονται LCD monitors (και LCD τηλεοράσεις) που θα παρέχουν μεγαλύτερο χρωματικό εύρος (gamut) κατά 35-45%. Η επιτυχία αυτής της τεχνολογίας οφείλεται στην αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού οπισθίου φωτός με κόκκινα, πράσινα και μπλε LEDs (Light Emitting Diodes), των οποίων η χρωματική μίξη έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός περισσότερο "ζωντανού" λευκού οπίσθιου φωτισμού, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερο χρωματικό εύρος. Η αναλλοίωτη διπλάσια φωτεινότητα , ο "ζωντανος" χρωματικός κορεσμός, η ακρίβεια στη χρωματική απόδοση, η διπλάσια διάρκεια ζωής (περί τις 50.000 ώρες) και η χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον αποτελούν μερικά από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα εργασίας εκατομμυρίων χρηστών στον κόσμο, όπως είναι οι φωτογράφοι και οι σχεδιαστές, αλλά και οι απλοί χρήστες που επιθυμούν ρεαλιστικό χρώμα από την LCD οθόνη τους. Στο δεύτερο μισό του 2004 οι NEC και Mitsubishi σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν το πρώτο monitor τεχνολογίας LED backlighting στην αγορά. Την ίδια περίοδο, επίσης, σύμφωνα με αναλυτές, οι πωλήσεις των LCD monitors θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των CRT monitors κατά 1-5%, ενώ θα αυξηθούν κατά 400%! Περισσότερα για την τεχνολογία LED backlighting θα βρείτε στο αρχείο PDF:

http://www.lumileds.com/newsandevents/releases/March_19_2002_Mitsu_PR.pdf

Η είδηση είναι λίγο παλιά ....και θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο προιόν πως και αν φτάσει στην αγορά...(οι σημερινές ΤFT ουσιαστικά δεν έχουν εξέλιξη από τέλη 2002-3,και ας διαφημίζονται και τώρα διάφορα κυκλώματα σαν τεχνολογίες )

Συμπληρώνω :

-Αλλοι κατασκευαστές (Eizo) δοκίμαζαν μέχρι αρχές του 2003, 2πλό S-IPS panel. Για όσους ξέρουν από τεχνολογία tft , καταλαβαίνουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της οθόνης και την απεικόνισή της. Δυστυχώς λόγο κόστους εγκαταλείφτηκε....

-Aλλοι κατασκευαστές (Panasonic,Pioneer,NEC) κινούνται τώρα να προσαρμόσουν την σωστή απεικόνιση / κατανάλωση ρεύματος σε < 40'' oθόνες plasma (σε λογική τιμή).

Τα 15'' LCD monitor (το 65% των συνολικών πωλήσεων) έχουν ήδη περάσει τα 17'' CRT σε πωλήσεις από μέσα 2003.

Περισσότερα από : http://www.digitimes.com/310.asp

(για παλαιότερες ειδήσεις log in )

-Eνώνεται η Pioneer και η Nec στον τομέα της απεικόνισης με οθόνες πλάσματος και γεννιέται ένας νέος βιομηχανικός κολοσσός. Οι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν προς το παρόν να λανσάρουν τα προιόντα τους με ξεχωριστή επωνυμία. Η εξαγορά είναι σε φάση σχεδιασμών και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2004

http://www.satexpo.it/news-new.php/1?c=27592

-Οι συνολικές πωλήσεις των Flat panels θα περάσουν τις CRTs το 2004 ,σύμφωνα με έρευνα...

http://news.com.com/2102-1041_3-5161666.html?tag=st.util.print

• 4 months later...
OXI egw apanthsa pantws eseis sinexiste na lete auto pou nomizete ta matia mou emena lene alliws ektos kai an 8elei na parei o filos kamia panakrinh TFT tote isws na einai paromoia me thn CRT.Stis times omws pou einai twra h kales CRT den prokeite na brei TFT oute sto onoiro tou pou na antapokrinete se mia kalh CRT.Twra pali an den exei pronlhma me fraga as paei mia bolta apo ta magazia kai as deis tis akribes,an kai me tis -ousties pou pezoun ekei mallon den 8a dei kai polla ;) Egw eida se ena filo mou mia eizo 17 pou 8ewreite kai apo tis kales analogos kai DEN me ikanopoihse.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Υποθέτω ότι κατά λάθος απάντησες εδώ. Το topic κλειδώνεται, ας συνεχιστεί η συζήτηση για τις οθόνες TFT εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=35352

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...