Jump to content

Ψύξη και Θόρυβος θερμοβόρου υπολογιστή

aijivl
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ένα pc με τα εξής χαρακτηριστικα:

asus mobo m4a78e

phenom x4 2.1 ton 810

crossfire apo asus eah4870(θερμοσυσσωρευτές το δεύτερο όνομα τους)

ο μόνος τρόπος να τα κρατήσω όλα αυτά σε χαμηλη θερμοκρασία, είναι 4 ανεμιστηράκια στην υψυλή τάση και ένας μεγαλος πίσω επίσης στην υψηλή τάση.

ήδη όμως μέσα υπάρχουν αλλοι 2 ανεμιστήρες σε κάθε κάρτα γραφικών και ενας του επεξέργαστή

σύνολο 8 ανεμιστήρες

έχω τους πυρήνες στους 60 και τις κάρτες γραφικών επίσης εκεί γύρω

ο θόρυβός όμως είναι πραγματικά ανυπόφορος φίλοι μου

γι αυτό βοηθήστε με δεν ξέρω τι να κάνω?

Πόσα πρέπει να ξοδέψω για να τον κάνω να μπορώ να κοιμηθώ στο ίδιο δωματίο? και τι πρέπει να κάνω ευχαριστώ!

[sIGPIC][/sIGPIC]

1ον) Τι κουτί έχεις?

2ον) Τι ροή υπάρχει?Το έχεις καθαρό από σκόνες και με τακτοποιημένα καλώδια?

30ν) Aν το πρόβλημα είναι στο κουτί, υπολόγισε χρήματα για αγορά άλλου και ίσως κάποιων αθόρυβων ανεμιστήρων

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Έχω ένα βαρύ παλιό chieftec full tower, που μάλλον δεν είναι σχεδιασμένο για ψύξη λόγω των υλικών της..

Μπορείς να μου προτείνεις ας πούμε κάποιο κουτί για να πάρω μια ιδέα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Hint: Όσο πιο μεγάλη διάμετρο έχουν οι ανεμιστήρες σου, τόσο λιγότερο θόρυβο κάνουν επειδή επιτυγχάνουν την ίδια ροή αέρα με μικρότερη ταχύτητα περιστροφής.

1. Ξεσκόνησέ το.

2. Αν έχεις παλιό τροφοδοτικό, πάρε ένα καινούργιο με τον μεγαλύτερο δυνατό ανεμιστήρα. Όσα θεωρούνται αθόρυβα έχουν αφενός μεγάλο ανεμιστήρα, αφετέρου έχουν και inverter που αυξομειώνει τις στροφές ανάλογα με την θερμοκρασία.

3. Δες πιο ανεμιστήρι κάνει τον περισσότερο θόρυβο. Χρησιμοποίησε μια σβήστρα για να ακινητοποιήσεις ένα - ένα τα ανεμιστήρια.

4. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των ανεμιστήρων όσον αφορά τον ήχο. Και 50 να έχεις που δουλεύουν στις 1200rpm είσαι άρχοντας.

5. Το κουτί έχει σημασία. Αν είναι παλιό άλλαξέ το με ένα πχ της Thermaltake που τα έχει μελετημένα σε θέματα απαγωγής θερμότητας (όνομα και πράμα).

6. Αν τον μεγιστο θόρυβο τον κάνουν τα ανεμιστήρια των καρτών γραφικών, δες αν μπορείς να τα αλλάξεις με καινούργια.

7. Μια καλή πρόταση για ψύξη είναι ένας επιτραπέζιος ανεμιστήρας να βαράει πάνω στο ανοιχτό tower. Άσχημο μεν οπτικά, πολύ πρακτικό δε και όχι ιδιαίτερα θορυβώδες δεδομένου ότι θα αφαιρέσεις 5 ανεμιστήρες...

Για μενα η καλυτερη λυση ειναι να παρεις ενα καινουργιο κουτι καποιας καλης εταιριας, αλλα σε καμια περιπτωση μην ξεπερασεις τα 100€ (ειναι εγκλημα). Στην συνεχεια μπορεις να παρεις ενα τροφοδοτικο (εγω ειχα ενα πολυ θορυβωδες και αγορασα αυτο εδω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος αποθεμα θορυβου. deadly silent ) Τελος μπορεις να συνδεσεις ολα ή τα περισσοτερα ανεμηστηρια με ενα διακοπτακι, το οποιο να το ενσωματωσεις στο κουτι ομορφα, και οποτε θεωρεις οτι κανει υπερβολικη ζεστη (πχ καλοκαιρι) να τα ανοιγεις.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Το τροφοδοτικό μου όπως και τα περισσότερα είναι καινούρια και δεν δημιουργούν αυτά το πρόβλημα..

Οι ανεμιστήρες, οι περισσότεροι είναι απο παμπάλαια τροφοδοτικά χιλιοχρησιμοποιημενοι, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό επηρεάζει τόσο πολύ τον ήχο όσο οι στροφές.. Και οι στροφές ειναι πάντα υψηλές για να υπάρχει αποτέλεσμα

Γι αυτό ρωταω αν υπάρχει κουτί (σπεσιαλ αν έχει και πάνω τους ανεμιστήρες) που να μου αποδώσει την ιδια ψύξη 5-6 δηλαδη παλιών ανεμιστηρακων, και αν μπορείτε να μου στείλετε κανενα λινκ να πάρω μια ιδεα τι και πως..

Το κουτί που έχω τώρα είναι απο τα βαριά και χοντρά υλικά που μόνο δεν βοηθανε τελικά...

Ευχαριστώ

[sIGPIC][/sIGPIC]

οι περισσότεροι είναι απο παμπάλαια τροφοδοτικά χιλιοχρησιμοποιημενοι, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό επηρεάζει τόσο πολύ τον ήχο όσο οι στροφές..

Ευχαριστώ

Εμ πες το ντε, οσο ποιο παλιοι οι ανεμιστηρες τοσο περισσοτερος θορυβος! Αυτο συμβαινει γιατι δεν ειναι τοσο καλα ζυγισμενοι τοτε οι ανεμηστηρες! και αν ηταν τοτε εχουν χασει την σταθεροτητα τους! Δοκιμασε να λειτουργησεις τον υπολογιστη και αποσυνεδεσε τα ανεμιστηρια για να δεις τα επιπεδα του φορυβου!

Έχω ένα βαρύ παλιό chieftec full tower, που μάλλον δεν είναι σχεδιασμένο για ψύξη λόγω των υλικών της..

Μπορείς να μου προτείνεις ας πούμε κάποιο κουτί για να πάρω μια ιδέα?

Μπορώ να προτείνω ανεπιφύλακτα το Coolermaster Haf 932.

Όπου και να διαβάσεις στο ίντερνετ, θα ακούσεις τα καλύτερα για αυτό το κουτί που λόγω χώρου προσφέρει απίστευτα χαμηλά ήχο.Έχει τεράστιους ανεμιστήρες που ίσα που ακούγονται.

Για άλλα ανεμηστήρια δεν υπάρχει λόγος με αυτό το κουτί.

Τώρα για το hardware, αν είσαι διατεθειμένος για πας για την απόλυτη ησυχία, υπάρχει και η λύση της υδρόψυξης αν μπορείς να την πληρώσεις και έχεις και το μεράκι να την στήσεις.

Για όποιο θέμα από τα παραπάνω θες βοήθεια, πες μου.

Amazon Fire stick 4k max

Μπορώ να προτείνω ανεπιφύλακτα το Coolermaster Haf 932.

Όπου και να διαβάσεις στο ίντερνετ, θα ακούσεις τα καλύτερα για αυτό το κουτί που λόγω χώρου προσφέρει απίστευτα χαμηλά ήχο.Έχει τεράστιους ανεμιστήρες που ίσα που ακούγονται.

Για άλλα ανεμηστήρια δεν υπάρχει λόγος με αυτό το κουτί.

Τώρα για το hardware, αν είσαι διατεθειμένος για πας για την απόλυτη ησυχία, υπάρχει και η λύση της υδρόψυξης αν μπορείς να την πληρώσεις και έχεις και το μεράκι να την στήσεις.

Για όποιο θέμα από τα παραπάνω θες βοήθεια, πες μου.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σου.. 123 € στο eshop

Δεν με ενδιαφερει ι απόλυτη ησύχια.. Το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να κοιμήθω στο ίδιο δωμάτιο μ'αυτόν (να μην κάνει δηλαδή σαν βαπόρι) και να ψύχει τα υλικά που απ'ότι καταλαβαίνεις βγάζουν από μόνα τους πολύ ζέστη..

Αν με καλύπτει αυτό το κουτί δεν νομίζω να έχω πρόβλημα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σου.. 123 € στο eshop

Δεν με ενδιαφερει ι απόλυτη ησύχια.. Το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να κοιμήθω στο ίδιο δωμάτιο μ'αυτόν (να μην κάνει δηλαδή σαν βαπόρι) και να ψύχει τα υλικά που απ'ότι καταλαβαίνεις βγάζουν από μόνα τους πολύ ζέστη..

Αν με καλύπτει αυτό το κουτί δεν νομίζω να έχω πρόβλημα

Θα του βάλεις και ένα αθόρυβο τροφοδοτικό και μετά θα πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις με το ανεμιστήρι της vga, της cpu και της μητρικής.

Το κουτί δε θα σε απασχολεί και θα έχεις και πολύ καλή κυκλοφορία μέσα λόγω του μεγέθους και των μεγάλων ανεμιστήρων.

Amazon Fire stick 4k max