Draken Δημοσιεύτηκε February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 9, 2004 Εχω το εξης διλημμα...αγοραζω καινουργιο υπολογιστη και δεν ξερω σε τι να επενδυσω...σε ενα τροφοδοτικο herolchi με προστασια υπερτασης και βραχυκυκλωματος ή σε μια καλη πριζα ασφαλειας σαν και αυτην εδω btw δεν ειναι ακριβως UPS αλλα προστατευει και απο τις στιγμιαιες μειωσεις τασης. Και τελος να ρωτησω κατι...μενω σε μια πολυκατοικια της οποιας τα ηλεκτρικα ειναι %&^%&^%...εκτος απο τις υπερτασεις που μπορουν να καψουν τον υπολογιστη...τι μπορει να προκαλεσει μια υποταση;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα UPS. αν θέλεις να προστατεύσεις πραγματικά τον υπολογιστή σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Θα σου πρότεινα και τα δύο, γιατί κάνουν και τα δύο δουλεία, διαφορετική όμως. Ο σταθεροποιητής τάσης προφυλλάσει κατα κύριο λόγο το τροφορδοτικό από την υπερβολική παροχή ρέυματος, ενώ το τροφοδοτικό φροντίζει για την σωστή διανομή των τάσεων που χρειάζονται τα επιμέρους μέρη του υπολογιστή. Ασυζητητι σου προτείνω να "χώσεις" και στα δύο λεφτα. Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Πράγματι αν έχεις χρήματα για ένα ups μην το σκέφτεσαι, είναι επένδυση.... Ένα τέλειο τροφοδοτικό δεν μπορεί να κάνει πολλά μόνο του... :whistle: Δεν χρειάζεται να είναι τελευταίο μοντέλο, και ένα απλό merlin gerin είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα... ;) Νομίζω εξάλλου ότι οι τιμές του έχουν πέσει αρκετά... Το δικό μου το πήρα 150 ευρώ πριν 2 χρόνια και τελευταί φορά που κοίταξα κόστιζε 100... :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Ena trofodotiko 480watts kai ena ups 500va einai oti prepei.. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 η ups η και τα δυο... ακομα και το ελαχιστο παιξιμο της τασης σου βγαζει τα ματια στην οθονη (κοντεψα να παω ολοκαινουργια οθονη πισω... κι οταν εβαλα ενα δανεικο σταθεροποιητη ειδα το φως μου), μια πτωση θα σου κανει κακο στο δισκο, μια υπερταση θα σου ψησει το μοντεμ συν τα υπολοιπα.. Υποψην οτι σε περιπτωση κεραυνου οι πριζες ασφαλειας δε σε προστατευουν 100%. Α, και η ΔΕΗ δεν καλυπτει ζημιες τετοιου ειδους (ακομα τραβιεται γνωστος μου με καμενα τα μισα του ηλεκτρικα απο κεραυνο, η ΔΕΗ δε δινει φραγκο δεν ειναι δικο της θεμα!) Συγκριτικα με τα λεφτα που θα δωσεις για το συστημα σου (και ολες τις μελλοντικες του αναβαθμισης) αξιζει τον κοπο να το προστατεψεις οσο καλυτερα μπορεις. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 και τα δυο, ειδικα αφου ξερεις τα προβληματα της πολυκατοικιας Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Για να προστατευθεί σωστά ένα μηχάνημα χρειάζεται ups το οποίο όμως να είναι on-line γιατί μόνο σε αυτά το ρεύμα "περνάει" από την μπαταρία και πρακτικά φιλτράρεται οποιαδήποτε διακύμανση. Δυστυχώς αυτά τα ups είναι πολύ ακριβά. Για τα τροφοδοτικά να έχετε υπόψη ότι τα Watt δεν λένε πολλά πράγματα. Ένας σύγχρονος υπολογιστής σπάνια χρειάζεται πάνω από 300Watt. Το θέμα είναι αν το τροφοδοτικό μπορεί πραγματικά να παρέχει αυτή την ισχύ. Γι'αυτό καλό είναι να προτιμάμε τα επώνυμα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristos69 Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (10 Φεβ. 2004 , 00:17) Για να προστατευθεί σωστά ένα μηχάνημα χρειάζεται ups το οποίο όμως να είναι on-line γιατί μόνο σε αυτά το ρεύμα "περνάει" από την μπαταρία και πρακτικά φιλτράρεται οποιαδήποτε διακύμανση. Δυστυχώς αυτά τα ups είναι πολύ ακριβά. αυτά τα UPS λέγονται line interactive και εκτος απο αυτονομία λίγων λεπτών σε περίπτωση διακοπής ρευματος προσφέρουν και σταθεροποίηση της τάσης. και δεν είναι πολύ ακριβά. προσφάτως πηρα ενα με 80 ευρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (10 Φεβ. 2004 , 00:17) Για να προστατευθεί σωστά ένα μηχάνημα χρειάζεται ups το οποίο όμως να είναι on-line γιατί μόνο σε αυτά το ρεύμα "περνάει" από την μπαταρία και πρακτικά φιλτράρεται οποιαδήποτε διακύμανση. Δυστυχώς αυτά τα ups είναι πολύ ακριβά. ...αλλά αν έχεις εντελώς τρελό ρεύμα (έχω στη δουλειά) επιβάλλονται! Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (10 Φεβ. 2004 , 00:17) Για τα τροφοδοτικά να έχετε υπόψη ότι τα Watt δεν λένε πολλά πράγματα. Ένας σύγχρονος υπολογιστής σπάνια χρειάζεται πάνω από 300Watt. Το θέμα είναι αν το τροφοδοτικό μπορεί πραγματικά να παρέχει αυτή την ισχύ. Γι'αυτό καλό είναι να προτιμάμε τα επώνυμα. Μου θύμισες τώρα ένα ωραίο τεστάκι που είχαν κάνει στου Θωμά το μαγαζί... Λίγο μπαγιάτικο πλέον, αλλά πολύ αναλυτικό και χρήσιμο... Όποιος ενδιαφέρεται ας δει όλο το τεστ, αλλά ειδικά το πινακάκι εδώ. 500άρι PSU βγάζει 426W και άλλο από 520W ονομαστικά είναι 446W!! Όσο για την κατανάλωση του PC, ένα ωραίο πινακάκι εδώ. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 (10 Φεβ. 2004 , 00:43) ...και δεν είναι πολύ ακριβά. προσφάτως πηρα ενα με 80 ευρω. Τι μάρκα είναι?? :confused: Και πόσα VA? Το μικρότερο της MGE (500VA) έχει πάνω από 150... Πάντως άλλο on-line άλλο line interactive. Είναι μια σκάλα πιο κάτω... Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Καλά ρε παιδιά τροφοδοτικό 480βατ δεν είναι υπερβολικό για ένα μέσο υπολογιστή; Τι λέμε τώρα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
palaboul156 Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Draken ( 9 Φεβ. 2004 , 20:49) εκτος απο τις υπερτασεις που μπορουν να καψουν τον υπολογιστη...τι μπορει να προκαλεσει μια υποταση;;; Θα ακουστει ενα... τζζζζζζζτ.τζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζτ τζζζζζζζζζζζζζζζζζζτ τζζζζζζζζζζζζζζζζζζ τζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζτ, και μετα ενα πουφ η παφ.. (αναλογα με την φαντασια του καθενα) και αμεσως μετα θα βρωμισει ολο το δωματιο καμμενο μεταλλο καθως και λιγη ψαραγορα!!! Θα σου εχει σκασει ασφαλεια καθως επισης υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σκασει και πυκνωτης. Μονο του ενα τροφοδοτικο δεν κανει τιποτα οπως σου προειπαν. Καλο θα ηταν λοιπον να παρεις και ενα ups με 2 πριζες.. για οθονη και κεντρικη μοναδα.. Αυτα ειχα να πω, Καλη σου μερα!!! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6408ktinos.jpg Η ζωη αρχιζει μετα την ασφαλτο... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xpuser Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Eξαρτάται απο πολλά πράγματα αν είναι υπερβολικό ή όχι. Πρώτα από όλα τι θα συνδέσεις πάνω του. Εσύ μπορείς να θέλεις να συνδέσεις πχ θερμάστρα! ΠΑίζει ρόλο το τροφοδοτικό, ο υπολογιστής, αν θα συνδέσεις οθόνη κτλ Αν πάει κάποιος στο site της APC (http://www.apc.com) έχει αναλυτικό οδηγό που σε βοηθάει ανάλογα με τις ανάγκες σου να επιλέξεις ups Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Draken Δημ. February 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για αυτο δεν ειναι ups αλλα προστατευει απο υποτασεις;;; Ευχαριστω εκ των προτερων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Draken (10 Φεβ. 2004 , 17:05) Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για αυτο δεν ειναι ups αλλα προστατευει απο υποτασεις;;; Ευχαριστω εκ των προτερων... Αυτόν ακριβώς το σταθεροποιητή τάσης πήρα από το Πλαίσιο πριν από κανένα μήνα. Έχασα τον υπολογιστή μου λίγο πριν τα Χριστούγεννα από υπέρταση και έτρεχα σε όλες τις διακοπές (τελικά πήρα άλλο...). Ναι, προστατεύει κανονικά απο υποτάσεις και υπερτάσεις. Αν είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή η τάση διακόπτει την τροφοδοσία. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι στο πίσω μέρος οι πρίζες του είναι για υπολογιστές μόνο (σαν αυτές στο πίσω μέρος ένα τροφοδοτικό), και επειδή ήθελα να συνδέσω επιπλέον συσκευές (π.χ. εκτυπωτή) χρειάστηκα extra μετατροπέα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Draken Δημ. February 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος palaboul156 (10 Φεβ. 2004 , 12:20) Θα ακουστει ενα... τζζζζζζζτ.τζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζτ τζζζζζζζζζζζζζζζζζζτ τζζζζζζζζζζζζζζζζζζ τζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζτ, και μετα ενα πουφ η παφ.. (αναλογα με την φαντασια του καθενα) και αμεσως μετα θα βρωμισει ολο το δωματιο καμμενο μεταλλο καθως και λιγη ψαραγορα!!! Θα σου εχει σκασει ασφαλεια καθως επισης υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σκασει και πυκνωτης. Μονο του ενα τροφοδοτικο δεν κανει τιποτα οπως σου προειπαν. Καλο θα ηταν λοιπον να παρεις και ενα ups με 2 πριζες.. για οθονη και κεντρικη μοναδα.. Αυτα ειχα να πω, Καλη σου μερα!!! Μπορω να πω οτι η απαντηση σου ηταν κατατοπιστικοτατη :) Μια αλλη ερωτηση σχετικα με τροφοδοσια τωρα (ξερω,ξερω πολυ περιεργος ειμαι :) ) πηρα τελικα ενα Herolchi 350w και αναρωτιεμαι το αν θα ειναι αρκετο για τον πισι μου... Athlon64 3000+, 512 Corsair, WD JD 80gb, Gigabyte 9600pro 128mb, Pioneer 120s (μελοντικα και ενα DVDR) και ενα ταπεινο modemακι της crypto Μηπως επρεπε να παρω το 450αρι...ειμαι υπερβολικος ε;;; γ&^% τις ανασφαλειες μου :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Draken (11 Φεβ. 2004 , 01:20) Μπορω να πω οτι η απαντηση σου ηταν κατατοπιστικοτατη :) Μια αλλη ερωτηση σχετικα με τροφοδοσια τωρα (ξερω,ξερω πολυ περιεργος ειμαι :) ) πηρα τελικα ενα Herolchi 350w και αναρωτιεμαι το αν θα ειναι αρκετο για τον πισι μου... Athlon64 3000+, 512 Corsair, WD JD 80gb, Gigabyte 9600pro 128mb, Pioneer 120s (μελοντικα και ενα DVDR) και ενα ταπεινο modemακι της crypto Μηπως επρεπε να παρω το 450αρι...ειμαι υπερβολικος ε;;; γ&^% τις ανασφαλειες μου :D Τα υπερβολικά βατ δεν έβλαψαν ποτέ κανένα... τα ευρώ που κοστίζουν τα βατ έβλαψαν... :p Εγώ έχω δυο drive,1 σκληρό, Gforce4ti, athlon 1.2 kai aρκετές κάρτες και 300άρι τροφοδοτικό και είμαι μια χαρά δυομησι χρόνια τώρα... :worry: Πάρε και κατάλαβε... :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Draken (11 Φεβ. 2004 , 01:20) Μηπως επρεπε να παρω το 450αρι...ειμαι υπερβολικος ε;;; γ&^% τις ανασφαλειες μου :D Ναι, μάλλον είσαι υπερβολικός. Αρκεί να σου πω ότι στο μηχάνημα μου (Ρ4 2,53) είχα 5 κάρτες pci, την agp και 6 συσκευές 5 1/4 κάποια στιγμή. Όλες οι ενδείξεις στο asus probe ήταν μια χαρά με ένα 300άρι που έχω (επώνυμο είναι αλλά δε θυμάμαι τι :p ). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2004 egw 8a sou proteina ena kalo trofodotiko kai enan antaptora o opoios se periptosh diakophs reumatos h apotomhs allaghs ths tash prostateuh thn hlektronikh suskeuh kai oi pi8anothtes na kaei einai apiroelaxtistes. eixa to idio problhma kai egw kai apo thn hmera pou ebala ena kalo trofodotiko kai phra auton ton antoptora den exw kanena problhma. o antaptoras kostizei gurw sta 30-40 eurw an 8umamai kala... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. February 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mikem4600 (10 Φεβ. 2004 , 19:00) Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι στο πίσω μέρος οι πρίζες του είναι για υπολογιστές μόνο (σαν αυτές στο πίσω μέρος ένα τροφοδοτικό), και επειδή ήθελα να συνδέσω επιπλέον συσκευές (π.χ. εκτυπωτή) χρειάστηκα extra μετατροπέα. Τι ακριβώς μετατροπέας είναι αυτός? Χρειάζομαι και γω οπωσδήποτε έναν. Πως / που να τον ζητήσω? :o Thanks Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. February 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2006 Παιδια για εναν υπολογιστη που βρισκεται σε νησι ,οπου συχνα πεφτει το ρευμα ή κανει κατι "αναβοσβηματα" τι χρειαζομαστε? Σταθεροποιητη ή ups? Εχετε κατι να προτεινετε? Ευχαριστω! ps Ο υπολογιστης ειναι ενας P4 και εχει μια 19αρα crt οθονη + inkjet εκτυπωτη.. Εχει φτιαχτει απο την info quest. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. February 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2006 UPS οπωσδήποτε. Σε προστατεύει και από την διακοπή και από τα ανεβοκατεβάσματα της τάσης. Ο σταθεροποιητής κάνει μόνο το δεύτερο. Εγώ έιχα πάρει το προηγούμενο μοντέλο από αυτό και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Εκεί που έμενα στη Θεσσαλονίκη είχε κακό δίκτυο και είχε συχνά ανεβοκατεβάσματα τάσης. Είχα κάψει 2 σκληρούς έτσι. Με το ups σώθηκα. Επίσης από τότε που το πήρα και για όσο έμενα εκεί έκανε 3 διακοπές και ποτέ μα ποτέ δε με απογοήτευσε. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. February 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2006 Και μια και το συζητάμε. Εχω ένα ups αλλά όχι line interactive. Εδώ έχουμε συχνά πτώσεις τάσης. Κάποιες φορές με προστατευει, άλλες όχι. Να το αλλάξω σε ένα Line interactive; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. February 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2006 Και μια και το συζητάμε. Εχω ένα ups αλλά όχι line interactive. Εδώ έχουμε συχνά πτώσεις τάσης. Κάποιες φορές με προστατευει, άλλες όχι. Να το αλλάξω σε ένα Line interactive;Ακριβώς. Αν μπορείς κάνε το. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. February 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2006 Ακριβώς. Αν μπορείς κάνε το. Οκ Ευχαριστώ. Κάτι άλλο. Κάποια ups έχουν avr (vοltage regulator) κάποια όχι. Είναι απαραίτητο ή όχι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts