Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το BlackBerry OS

overflow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποια έκδοση έχει το τηλέφωνό σου; Μπορείς να το δεις στο options->about.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Καλή σας μέρα και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό site!

Είμαι καινούργιος χρήστης και πρόσφατα αγόρασα ένα bb 8520(τα σπάει). Σκέφτομαι να ενεργοποιήσω την BIS άλλα ακόμα φαίνεται να μην με ενοχλεί η απουσία αυτού το προγράμματος. Κυρίως ενδιαφέρομαι 1)για γρήγορη πλοήγηση μέσω Wifi μιας που όπου βρίσκομαι έχω πρόσβαση λόγω δουλειάς, 2)για μία καλή ποιότητα λογισμικού και κατασκευής, 3) δυνατότητα ανάγνωσης αρχείων τύπου office και 4) καλή χρήση επαφών!

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι τι χάνω με την απουσία της BIS αφού ένα email κυρίως διαχειρίζομαι, οι γνωστοί μου δεν έχουν bb για να χρησιμοποιώ το messanger και άλλες εφαρμογές όπως facebook κ.ο.κ. δεν με πολυαφορούν ?

Είναι δηλαδή καλή επιλογή συσκευής για τις ανάγκες μου χωρίς BIS ή πρέπει να ενεργοποιήσω την BIS ώστε να έχω πολλά άλλα συν(τα οποία θα τα χρησιμοποιήσω άμεσα??).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις συμβουλές σας!!!:)

BIS= ιντερνετ για blackberry. Aν και εχω σοβαρες υποψιες οτι η wind εχει κλειδωσει τα streaming videos, το youtube δηλαδη, οποτε μονο μεσω wifi. Δεν γνωριζω τι κανουν οι αλλες εταιρειες.

Mε το bis θα εχεις παντα on και real time εκτος του email, τα εξης: facebook,twitter,msn,google talk,yahoo messenger και λοιπες social βλακειουλες. Απο εκει και περα αναλογα τις εφαρμογες που θελεις να χρησιμοποιησεις οπως πχ το shazam, google maps, εφαρμογες για τον καιρο κλ. Στην ουσια χανεις την εμπειρια ενος "smartphone" δοκιμασε το για ενα μηνα και κρινεις μονος σου.

Οσον αφορα τον messenger κοιτα εδω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=282628 ;)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Απλά πιστεύω πως υπάρχει μια σύγχυση σε αρκετούς νέους χρήστες για το τι μπορεί να κάνει μία συσκευή bb με ή χωρίς BIS. Απλά έχω δει σε αρκετές συζητήσεις να λένε ότι τα bb είναι άχρηστα χωρίς αυτή την υπηρεσία!

Πάντως βλέπω ότι και μόνο με το Wifi τα πάντα τρέχουν τέλεια και κάνω αρκετά πράγματα, όπως δηλαδή χρησιμοποιώ και το pc μου!

ακριβως αυτη η συγχυση με εκανε να δοκιμασω τα bb :lol:. Τσεκαρε μονο οι υπηρεσιες δεδομενων να ειναι απενεργοποιημενες μην τυχον στραβωσει κατι και χρεωθεις.(αυτο μονο οταν δεν χρησιμοποιεις wifi) Edited by trexed

bb_chris, για τη χρήση που περιγράφεις δε χρειάζεσαι BIS πρόγραμμα. Ούτως ή άλλως δε χρησιμοποιείς τις εξειδικευμένες δυνατότητες του Blackberry (push mail, εφαρμογές, συμπίεση), οπότε δεν υπάρχει λόγος να χρεωθείς για κάτι που δε θα χρησιμοποιήσεις. Τα blackberry είναι άχρηστα χωρίς το BIS μόνο εάν σε ενδιαφέρουν και τα περισσότερα που προσφέρει από ένα άλλο smartphone - αυτά που είδες σε συζητήσεις ήταν προφανώς απαντήσεις σε άτομα που ζητούσαν πράγματα που μόνο το BIS προσφέρει (πχ το τυπικό "δε λειτουργεί το facebook" ή "δε μπορώ να σετάρω e-mail account").

Th|eF

καλημέρα, είδα οτι με την τελευταία έκδοση του Blackberry Express Server, υποστηρίζεται πλέον Google Apps email εκτός από Exchange/Domino - https://tools.google.com/dlpage/appsconnector

Σκεφτομαι να εγκαταστησω Windows server 2008 και Blackberry Express Server 5.0.2 στο Amazon EC2 για το προσωπικό μου email, ωστε να εχω message/contacts/calendar syncing, καθως το κοστος θα ειναι αρκετα χαμηλο και ηδη το email μου ειναι σε Google Apps Premium.

Εχει εγκαταστησει καποιος φίλος εδώ Blackberry Express Server με Google Apps Connector; πως πήγε;

Berry fan? Join BerryUser.com

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κι εγώ ένας ευτυχής κάτοχος ενός Blackberry Bold 9700. Το έχω περίπου 10 μέρες κ έχω στήσει κανονικά τα mail μου επάνω, όπως επίσης και το GPS με τo Google maps.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το Calendar που έχει ενσωματωμένο το 9700. Καταχωρώ κανονικά τις εργασίες και μου τις υπενθυμίζει μια χαρά. Γίνεται όμως σε κάθε εργασία να επιλέγω μία επαφή ώστε να καταγράφονται στο Activity Log όλες οι εργασίες για την συγκεκριμένη επαφή; Δηλαδή κάτι σαν τα email που πατώντας activity log εμφανίζει όλο το ιστορικό. Αν δεν γίνεται κάτι τέτοιο με το calendar υπάρχει κάποια εφαρμογή που μου προτείνετε;

Σε αλλα σημεια εχει σημα το 9700 η μονο στο συγκεκριμενο σημειο παρατηρειται το προβλημα?

Proud to be Blackberry addict...

Devices: Main device: iPhone 11 Pro Max, 2nd devices: iPhone SE (1st gen), BlackBerry Passport

Eternal love: Blackberry 9700, NOKIA N900

Tώρα βέβαια δεν είναι απορία μόνο για Blackberry, αλλά είπα να την βάλω εδώ.

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνονται forward τα μηνύματα σε άλλο τηλέφωνο, όπως γίνεται με τις κλήσεις; Εχω δύο συσκευές, έχω κάνει call forward στη μια αλλά θα ήθελα να έρχονται και τα μηνύματα στην ίδια.

Γιώργος

Galaxy s9+

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεία.

Έχω στα χέρια μου ένα BlackBerry 8700 του κουνιάδου μου και του έκανα την τελευταία αναβάθμιση (Vodafone).

Το πρόβλημά μου είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι ζητάει να αλλάξεις τον κοδικό της συσκευής και δεν σε αφήνει να ξαναβάλεις παλιότερο.

Δοκίμασα από τις ρυθμίσεις να το απενεργοποιήσω να μου ζητάει κοδικό αλλά η επιλογή αυτή έχει ένα λουκέτο δίπλα και δεν με αφήνει να το αλλάξω.

Τι κάνουμε?

Σας ευχαριστώ.

iPhone 4s (9.3.5)

End of Time unfortunately :(

Τον κωδικό κλειδώματος πληκτρολογίου εννοείς?

Ποιο OS φοράς?

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ...

Τον κωδικό κλειδώματος πληκτρολογίου εννοείς?

Ποιο OS φοράς?

Της συσκευής εννοώ (μόλις ανοίγεις το κινητό σου ζητάει το pin της sim και μετά τον κωδικό της συσκευής. Αυτό μετά από κάποια λεπτά ξανακλειδώνεται και το ξ αναζητάει να το βάλεις για να ξεκλειδώσεις το κινητό και να συνεχίζεις να το δουλεύεις. Προφανώς να είναι το ίδιο με το κλείδωμα πληκτρολογίου.

koita me dosane ena kinito 8700 katevasa ena programma kai tora doulevei k d zita kanena kodiko,

http://www.mts.com.ua/rus/blackberry8700.php

alla to sait einai rosiko vres kanena roso na sto kanei autoi einai pantou))))))))

Έχει 2 αρχεία.... Πιό από τα 2 να κατεβάσω?

78.9 Mb Драйвера для BlackBerry® 8700g

94.7 Mb Драйвера для BlackBerry® Desktop Software 4.6.

Συγκεκριμένα μου συμβαίνει αυτό που βρήκα στο παρακάτω site, αν διαβάσετε στην παράγραφο 6.

http://www.wireless.att.com/support_static_files/KB/KB81265.html

http://www.wireless.att.com/support_static_files/KB/PATTLNK_4262007_165-8300_4.2.2_Settings_Options_SecurityOptions_GeneralSettings_Password_field.jpg

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία βέβαια εμένα δίπλα στην επιλογή Enabled του Password, έχει ένα λουκετάκι.

Edited by sotiriod

iPhone 4s (9.3.5)

End of Time unfortunately :(

• 2 weeks later...

καλημερα σε ολους,

απεκτησα ενα ΒΒ Bold 9780. μπορω να το χρησιμοποιησω αυτονομα (χωρις συνδεδεμενη εξωτερικη συσκευη) ως κανονικο GPS, οπως εκανα δηλαδη με ενα καλο νοκια και ταξιδευα ανετα σε ευρωπη και αμερικη, οχι μεσω δικτυου κινητης ή wifi, παρα μονο με το δικο του GPS και βεβαια δωρεαν?

ευχαριστω πολυ, αναμενω με αγωνια.

Καλημέρα, δυστυχώς δε γίνεται αυτό. Το GPS λειτουργεί μεν αυτόνομα σαν δέκτης, αλλά οι χάρτες στα blackberry δεν είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή, τους κατεβάζει κατά τη διάρκεις της πλοήγησης. Οπότε χρειάζεται κάποιο πακέτο δεδομένων για να μπορεί να κατεβάσει.

Th|eF

καλησπέρα παιδιά...σήμερα παρέλαβα τον λογαριασμό τηλεφωνίας απο voda και παρατήρησα καθημερινές χρεώσεις απο blackberry.net οι οποίες έχουν και διάρκεια 23+ ώρες...

το σύνολο που καλούμαι να πληρώσω είναι 5 ευρώ, δεν είναι τίποτα αλλά σκεφτείτε οτι δεν ενεργοποίησα ακόμα το BIS...(οι χρεώσεις είναι απο 29/11 εώς 30/12..συνεχόμενες 24ωρης διάρκειας ή με διακοπή 16 + 8 κτλ...μάλλον σε κάποιο ενδεχόμενο restart να κόβεται και να συνεχίζει...με χρέωσεις 0,01-0,05 mb... :O)

Τι πρέπει να απενεργοποιήσω στη συσκευή μου για να σταματήσει η χρέωση;

Edited by bestfalcon16

Καλημέρα, δυστυχώς δε γίνεται αυτό. Το GPS λειτουργεί μεν αυτόνομα σαν δέκτης, αλλά οι χάρτες στα blackberry δεν είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή, τους κατεβάζει κατά τη διάρκεις της πλοήγησης. Οπότε χρειάζεται κάποιο πακέτο δεδομένων για να μπορεί να κατεβάσει.

ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

και για να κλεισω το θεμα, δηλαδη δεν υπαρχουν καπου επισημοι η οχι και τοσο επισημοι χαρτες (οπως πχ ovi - nokia.gr) που τους κατεβαζω, τους εγκαθιστω στο κινητο μου και ολα καλα?

σ ευχαριστω για τον χρονο σου

καλησπέρα παιδιά...σήμερα παρέλαβα τον λογαριασμό τηλεφωνίας απο voda και παρατήρησα καθημερινές χρεώσεις απο blackberry.net οι οποίες έχουν και διάρκεια 23+ ώρες...

το σύνολο που καλούμαι να πληρώσω είναι 5 ευρώ, δεν είναι τίποτα αλλά σκεφτείτε οτι δεν ενεργοποίησα ακόμα το BIS...(οι χρεώσεις είναι απο 29/11 εώς 30/12..συνεχόμενες 24ωρης διάρκειας ή με διακοπή 16 + 8 κτλ...μάλλον σε κάποιο ενδεχόμενο restart να κόβεται και να συνεχίζει...με χρέωσεις 0,01-0,05 mb... :O)

Τι πρέπει να απενεργοποιήσω στη συσκευή μου για να σταματήσει η χρέωση;

για να σταματησουν αυτες οι χρεωσεις να πας σε ενα καταστημα voda και να κανεις φραγη στο wap :)

ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

και για να κλεισω το θεμα, δηλαδη δεν υπαρχουν καπου επισημοι η οχι και τοσο επισημοι χαρτες (οπως πχ ovi - nokia.gr) που τους κατεβαζω, τους εγκαθιστω στο κινητο μου και ολα καλα?

σ ευχαριστω για τον χρονο σου

Δυστυχώς όχι. Όλες οι λύσεις που υπάρχουν καθώς και αυτές που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και δεν υπάρχουν πλέον, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο - οι χάρτες κατεβαίνουν real time.

Th|eF

φινα. το ξεκαθαρισα. αρα μου ειναι αχρηστο το bold 9780.

1. ποσω μπορω να το πουλησω λες ως δευτερο χερι και που, το γρηγοροτερο?

2. ενα HTC touch ή desire κ ενα iphone 4 εχουν αυτη τη δυνατοτητα δωρεαν πλοηγησης παγκοσμια?

υσ. εχω παθει πλακα με τις πληροφοριες που διαβαζω. εδω και 10 ημερες που μου ειπανε γι αυτο το σαητ ειναι λες και ανοιξα νεα πορτα στη ζωη μου... απιθανο!!

το 9780 το εχω προμηθευτει απο μαλλον μη αξιοπιστη πηγη ως προς την προελευση του (οριτζιναλ παρ ολα αυτα). ειναι δυνατον να εχω προβλημα εαν βαλω την σιμ μου μεσα, με την εννοια να μπλεξω? εχω κανει ολα τα hard reset που εχω διαβασει στα φορουμ του ΒΒ. ειναι λογικη η απορια μου ενα ΙΜΕΙ οτι μπορει να δινει στιγμα στο κεντρο κινητης τηλεφωνιας και οτι συνδεεται με το αρχικο νουμερο κινητου και αρα εαν μπει αλλο οτι εντοπιζεται ως αριθμος (οχι GPS)?

Edited by thief
Συνεχόμενα μηνύματα - παρακαλώ να χρησιμοποιείς την "τροποποίηση" κάτω από το αρχικό μήνυμα

Το 9780 αν ειναι σε αριστη κατασταση μπορεις να το δωσεις και 400 ευρω ευκολα

Τα Blackberry αναγνωριζονται απο το PIN. Αν το κινητο ειναι κλεμμενο και εχει δηλωθει η κλοπη μπορουνε να σε εντοπισουνε. Δεν γνωριζω αν σε κυνηγανε απλως γνωριζω οτι μπορουνε να στο απενεργοποιησουνε

Αν πρωταρχικη σου αναγκη απο ενα κινητο ειναι το free gps και η αποθηκευση χαρτων στο κινητο τοτε η επιλογη σου πρεπει να ειναι Νοκια και Ovi maps

Το 9780 αν ειναι σε αριστη κατασταση μπορεις να το δωσεις και 400 ευρω ευκολα

Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Κινητό χωρίς χαρτιά και χωρίς καθαρό ESN και ειδικά blackberry δεν υπάρχει περίπτωση να το δώσει 400€! Όταν μάλιστα το ίδιο καινούριο πωλείται 450€!! http://www.expansys.com.gr/rimreg-blackberry-9780-bold-black-205264/

Παιδια, θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω ενα ΒΒ το οποιο αγορασα απο Αμερική. Ειναι ξεκλειδωμενο και το χρησιμοποιώ κανονικά, αλλα πως μπορω να του βαλω λογισμικο για να εχει το μενου στα ελληνικα και να γραφω ελληνικα?? Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια εκ των προτερων!!!

Απο το ΟΣ 5 και μετα ΟΛΑ εχουν Ελληνικα, αρκει να ειναι Multilanguage το λογισμικο που θα περασεις!

Καλησπέρα σε όλους...

Έχω ένα 9000 και μέχρι να έρθει από την Αμερική στέγνωσε η μπαταρία και τώρα μου κάνει το γνωστό που αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι σε ρυθμό 10111 (όπου 1 ανάβει, όπου 0 σβήνει) και δεν ανοίγει το κινητό με την καμία...

Το ίδιο μου κάνει και όταν φορτίζω και όταν το συνδέω με USB με ή χωρίς την μπαταρία για το γνωστό κόλπο με τον loader που by the way σε εμένα δεν εμφανίζει ποτέ το "unknown usb"!!!!

Έχω δοκιμάσει με όλους σχεδόν τους DM (4.5, 4.6, 4.7,5.0,6.0) σε XP & Windows 7!!!

Μια βοήθεια ρε παιδιά γιατί είναι κρίμα... Είναι σε άριστη κατάσταση και το λυπάμαι...

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το BlackBerry OS