Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το BlackBerry OS

overflow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατί όμως να θες να γράψεις για ΒΒ και όχι για iOS, Android, WP7;

Με ένα γρήγορο search είδα ότι το http://us.blackberry.com/developers/started/ σου δίνει αρκετά resources για να ξεκινήσεις. :)

Giorgos K. | 1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Καλησπερα παιδια.Εχω προβλημα με το docs to go. βρηκα καπου και κατεβασα 50 εφαρμογες για bb9520, αναμεσα στις οποιες ηταν και docs to go premium.Ειπα να το κανω εγκατασταση( τι το ηθελα) .Χαθηκε το παλιο docs to go , και το καινουργιο δεν ανοιγει . Mου βγαζει thiw version of docs to go is imcapatible with this phone software.

Ωπα λεω, βλακεια εκανα.Κανω απεγκατασταση μεσα απο το desktop mamager ,αλλα τιποτα.Να σημειωσω οτι μεσα στον desktop manager φαινεται οτι ειναι εγκατεστημενη και η παλια εκδοση το docs to go,η οποια δεν φαινεται στην συσκευη.Ξερει κανεις τι να κανω για την επαναφερω?

ευχαριστω πολυ.

Ο καιρός γαρ εγγύς

Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες!

Νέο μέλος στο φόρυμ, νέος κάτοχος bb curve 9300 επίσης.:yahoo:

Μου χουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες, όσον αφορά το BIS και το BES!

Αρχικά το BIS μου το έχει ενεργοποιήσει κανονικά η vodafone, έχω bbm, μπένω στο Internet κλπ κλπ.

Αυτό που είχα δει στην cosmote είναι ότι χρεώνανε τα bis πακέτα με 6-7-8-9-10 ευρώ το μήνα, στη vodafone μου είπαν ότι αφου έχω data plan 350mb, απλά μου ενεργοποιούν το BIS δωρεάν και χρησιμοποιώ τα δεδομένα του data plan κανονικά όπως και με όλα τα προηγούμενα smartphones που είχα. Καλά τα λέω μέχρι εδώ;

Πάμε στην ιστορία που με ενδιαφέρει περισσότερο τώρα.

Έχω ρυθμίσει χωρίς κανένα πρόβλημα τα internet emails μου. Gmail, hotmail κλπ κλπ. Έιχα ρυθμίσει και της δουλειάς μου το email, ξεκινόντας τη διαδικασία να ρυθμίσω ένα internet email, μετά διαλέγοντας την επιλογή "Other" εβαζα τα στοιχεία μου, έβρισκε μόνο του ότι είναι της hol το email και ρύθμιζε τους διακομιστές όπως αυτό νόμιζε. Το θέμα είναι ότι βλέπω ότι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά έτσι συν του ότι το χω κάνει delete 3 φορές και κάθε φορά που το κάνω add πάει και βάζει άλλους διακομιστές κάθε φορά :lol: και γενικότερα μια παίρνει emails μια όχι και με έχει κουράσει. :dash:

Έτσι αποφάσισα να το κάνω τo email μέσω BES που δεν είχα καμία ιδέα για το πως γίνεται αυτή η διαδικασία. Πήρα στη vodafone μου λένε να επικοινωνήσω με το ΙΤ της εταιρίας μου. Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι το IT της εταιρίας μας :lol: και κάποιοι ακόμα συνάδελφοι που κανείς τους δεν έχει ασχοληθεί με blackberry.

Γνωρίζει κανείς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από μεριά της εταιρίας; Όταν πάω να ρυθμίσω email από enterprise, Μου ζητάει activation code το οποίο λογικά το παράγει το IT της εταιρίας αφού στηθεί κάποιος enterprise server?

Να σημειώσω τέλος ότι όταν μπαίνω να προσθέσω νέο email sto bb δεν μου έχει πάντα την επιλογή για enterprise email, μπορεί να χρειαστεί να κάνω κανα reset για να την εμφανίσει ή μπενοβγαίνω για να την εμφανίσει!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά, και συγνώμη για το μακροσκελές αύτο ποστ :X

Edit: και μια τελευταία ερώτηση, όταν είσαι συνεδεμένος σε wifi, η ανταλλαγή των email γίνεται μέσω του wifi ή μεσω του 3g?

Edited by gaidouri

Η εταιρια πρεπει να τρέχει BES server λογισμικο (επι πληρωμη) το οποιο θα τις επιτρεψει να εχει policies στα κινητα. Για 1 συσκευη δεν νομιζω να αξιζει.

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για τη διαφορά vodafone/cosmote όπως τα λες είναι.

Για BES καλά τα λέει ο narta, απλώς πλέον υπάρχει και το BES express που είναι δωρεάν και υστερεί σε κάποιες λεπτομέρειες που δεν νομίζω να σε ενδιαφέρουν.

Όταν είσαι σε wifi, τότε όλα τα δεδομένα δρομολογούνται μέσω wifi αυτόματα.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

ξεκινόντας τη διαδικασία να ρυθμίσω ένα internet email, μετά διαλέγοντας την επιλογή "Other" εβαζα τα στοιχεία μου, έβρισκε μόνο του ότι είναι της hol το email και ρύθμιζε τους διακομιστές όπως αυτό νόμιζε

το BIS δεν ρυθμίζει τα email accounts όπως νομίζει. έχει εναν αλγόριθμο που δοκιμάζει διάφορα common names για email servers (πχ imap.yourisp.gr κτλ). αν απαντήσει επιτυχώς τότε σετάρει εκεί και τέλος. αν θέλεις να βάλεις χειροκίνητα τις ρυθμίσεις τότε βάλε λάθος password στο setup του email για να σου δώσει την επιλογή να βάλεις χειροκίνητα τις ρυθμίσεις. Παρεπιπτόντως πλέον η HOL έχει διακομιστές των Windows Live Mail - msnmsp (hotmail κτλ) και δεν νομίζω ότι έχεις επιλογή για κάτι διαφορετικό από αυτό (imap ή pop για παράδειγμα).

παιδια εχω μια πολυ σημαντικη απορια.. αγορασα ενα παλαιο και ομορφο blackberry 7290 γιατι ηθελα πολυ να εγληματιστω με λιγα χρηματα.. το πηρα απο αγγλια και ειναι ξεκλειδωτο (κανονικα vodafone ηταν) και εβαλα μια ΣΙΜ της κοσμοτε και ολα μια χαρα.. τωρα ΟΜΩΣ.... θελω να περασω ελληνικο πληκτρολογιο χωρις να με νοιαζει το μενου που ειναι αγγλικο..λοιπον βρηκα αναβαθμιση απο την blackberry για το 7290 με ελληνικα και μαλιστα απο την κοσμοτε.. μπορει να γινει αραγε αυτο το update? ξερω την διαδικασια ολη αλλα φοβαμαι για επιπλοκη γιατι ειναι της vodafone κανονηκα.. και 2ον φοβαμαι μην ξανακλειδωσει με το νεο λειτουργικο και τοτε δε ξερω τι θα κανω..(αν και εχω ενα κωδικο περασμενο και ισως ειναι αυτος που θα το ξεκλειδωσει το 7290 παλι στο Enterprise Activation) παρακαλω ας με βοηθησουν οι γνωστες το BlackBerry OS.
iphone 4,iphone 3gs,Nokia Lumia 710, iPad 2,LG Optimus 2x,Motorola Atrix 4G + Lapdock,LG Optimus One p500,LG GW620,Samsung Galaxy i5500,Nokia5800xm,LG ks20,Nokia N71,Nokia 6600,Nokia 7210,BlackBerry7290..

Εάν είναι ξεκλείδωτο, δεν ξανακλειδώνει με software upgrade. Κάνεις τη διαδικασία αναβάθμισης και με το σβήσιμο του αρχείου "vendor.xml" προσπερνάς το θέμα διαφοράς έκδοσης (cosmote/vodafone).

Θα σε παρακαλέσω κάθε ερώτηση να γίνεται σε ένα μόνο θέμα και όχι σε διαφορετικά. Ευχαριστώ :)

Th|eF

ευχαριστω παρα πολυ! i try!!!
iphone 4,iphone 3gs,Nokia Lumia 710, iPad 2,LG Optimus 2x,Motorola Atrix 4G + Lapdock,LG Optimus One p500,LG GW620,Samsung Galaxy i5500,Nokia5800xm,LG ks20,Nokia N71,Nokia 6600,Nokia 7210,BlackBerry7290..

Μπορεις να κανεις και update παλι την συσκευη θα γινει επαναφορα

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapavlak

/Users/georgesfakianakis/Downloads/281wupg.png

Χθες δεν είχα καθόλου πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του BIS. Σήμερα δουλεύει κανονικά!ρώτησα και άλλους συνδρομητές του ίδιου παρόχου και κανένας δεν είχε πρόβλημα!Συνέβη σε κανέναν κάτι παρόμοιο??

Εγω με Vodafone, είχα όντως πρόβλημα χτες το απογεύμα Κυριακής. Δεν κατάλαβα για πόση/ες ώρες ήμουν εκτός bis. Το κατάλαβα κάποια στιγμή και μετα απο ένα restart άρχισε να φτιάχνει σιγά σιγά.

Έχουν αναφερθεί προβλήματα για χθες. Προσωπικά δεν παρατήρησα κάτι. Η συσκευή δύσκολο να έχει κάποια βλάβη, παρατήρησέ την τις επόμενες μέρες και θα δεις.

Th|eF

Έχουν αναφερθεί προβλήματα για χθες. Προσωπικά δεν παρατήρησα κάτι. Η συσκευή δύσκολο να έχει κάποια βλάβη, παρατήρησέ την τις επόμενες μέρες και θα δεις.

δεν ειναι θεμα συσκευης ειχε η vodafone προβλημα

/Users/georgesfakianakis/Downloads/281wupg.png

• 3 weeks later...

Δωρεάν εφαρμογές, συνολικής αξίας 100 ευρώ, σε όλους τους χρήστες Blackberry που επηρεάστηκαν από την πρόσφατη βλάβη (RIM) στα συστήματά της, ανακοίνωσε η καναδική Research In Motion.

Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να κατεβάσουν δωρεάν app από το ηλεκτρονικό κατάστημα Blackberry App World.

H προσφορά ισχύει από τις 19 Οκτωβρίου για τέσσερις εβδομάδες.

Πάντως, αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν στο Reuters ότι παραμένουν δύσπιστοι για το κατά πόσο η RIM θα μπορέσει να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν κινητά Blackberry.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πως, που, πότε θα γίνει? Ας ανοίξουμε τόπικ με το ποια εφαρμογή αξίζει να πάρουμε... Τίποτα σε navigation έχουμε??

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

Την είδηση την διάβασα στο reuters αλλά το σχετικό δελτίο τύπου υπάρχει κι εδω

Πολύ καλή κίνηση και άκρως διπλωματική για τους πελάτες της. Σιγά μην έκανε ποτέ κάτι τέτοιο η Apple. Αιοσθανομαι πολύ ικανοποιημένος ως πελάτης οταν μου δειχνουν οτι με υπολογίζουν.

+1 στη RIM απο εμένα

Edited by Rookie1
[sIGPIC][/sIGPIC]

+1 κι εγώ φυσικά!

Το λινκ που έβαλες δεν ανοίγει γιατί έχει μέσα την απαγορευμένη λέξη :lol::lol: Στο παρακάτω που είναι και το επίσημο θα βρείτε και κάποιες από τις δωρεάν εφαρμογές!!!

http://press.rim.com/release.jsp?id=5214

Ξεχωρίζω της ...

• Bejeweled - Electronic Arts

• Photo Editor Ultimate - Ice Cold Apps

• Shazam Encore - Shazam

• Vlingo Plus: Virtual Assistant - Vlingo

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

για bes και εταιρικους πελατες εχει δωρεαν υπηρεσιες για ενα μηνα οπως τεχνικη υποστηριξη.πως ξερουμε οτι δικαιουμαστε δωρεαν εφαρμογες?αυτο ειναι που με καιει πιο πολυ απο το ποιες εφαρμογες θα κατεβασω

για bes και εταιρικους πελατες εχει δωρεαν υπηρεσιες για ενα μηνα οπως τεχνικη υποστηριξη.πως ξερουμε οτι δικαιουμαστε δωρεαν εφαρμογες?αυτο ειναι που με καιει πιο πολυ απο το ποιες εφαρμογες θα κατεβασω

Τι εννοείς πως ξέρεις? Είναι δωρεάν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους χρήστες, και απλά μπαίνεις AppWorld και κατεβάζεις αυτές που αναφέρει στην ανακοίνωση της η RIM.

Έχω την παραπάνω απορία. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η αδερφή μου έχει ένα 9000, το οποίο λειτουργούσε ανέκαθεν με Vodafone CU. Το τηλέφωνο, εφόσον ρύθμιζες το APN, έμπαινε κανονικά στο internet από τον browser και όλες οι 3rd party apps (πχ WhatsApp) λειτουργούσαν κανονικότατα, ακόμα και το official Twitter client.

Πρόσφατα άλλαξε σε What's Up και το παραπάνω πλέον δεν υφίσταται. Κυκλοφορούν στο ιντερνετ κάτι SB που επιτρέπουν να μπαίνεις με APN, τα οποία και δοκίμασα, αλλά τζίφος. Για να το πω απλά, με Vodafone κάρτα ο Browser λειτουργούσε, ενώ με Cosmote όχι. Ξέρει κάποιος τι φταίει; Δοκίμασα να περάσω τα Service Books του δικού μου τηλεφώνου, που έχω BIS, αλλά και πάλι τίποτα, ενώ με τη VF λειτουργούσε.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το BlackBerry OS