Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

CoverScout + SongGenie, βρίσκει τα πάντα (σε ελληνική μουσική όχι). Τα βάζεις και καθάρισες.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια,

Αγορασα ενα καινουργιο magic mouse (εχω εναν iMac) γιατι το πρωτο χαλασε. Το εκανα λοιπον pair κανονικα αλλα το μονο που δουλευει ειναι η κινηση του κερσορα και το click. Το scroll και right click δεν μπορω να τ ακανω να δουλεψουν με τιποτα (δοκιμασα reboot 2-3 φορες αλλα ματαια...). Εχει τυχει σε κανεναν αλλον?

Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια,

Αγορασα ενα καινουργιο magic mouse (εχω εναν iMac) γιατι το πρωτο χαλασε. Το εκανα λοιπον pair κανονικα αλλα το μονο που δουλευει ειναι η κινηση του κερσορα και το click. Το scroll και right click δεν μπορω να τ ακανω να δουλεψουν με τιποτα (δοκιμασα reboot 2-3 φορες αλλα ματαια...). Εχει τυχει σε κανεναν αλλον?

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Να υποθέσω ότι αυτά τα features τα έχεις ενεργοποιήσει από το System Preferences ... γιατί αρχικά είναι απενεργοποιημένα ...

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Να υποθέσω ότι αυτά τα features τα έχεις ενεργοποιήσει από το System Preferences ... γιατί αρχικά είναι απενεργοποιημένα ...

Εννοεις μεσα απο το μενου Mouse τις επιλογες που ειναι κατω απο τα One Finger και Two Fingers? Αν ναι τοτε ειναι ολα τικαρισμενα. Υπαρχει κατι αλλο καπου αλλου? Με το πρωτο το αρχικο magic mouse δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. Με το δευτερο τωρα εχω κολλησει για τα καλα... Οχι τιποτα αλλο αλλα χωρις scroll και right click ειναι μισο mouse...

Μπορείς να κατεβάσεις δύο μικρά app το ένα λέγεται magic menu και το άλλο magic prefs, και να ενεργοποιήσεις extra features του ποντικιού από κει ..

btw, ποια έκδοση του OS X έχεις στο iMac?

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

• 3 weeks later...

Χαίρεται,

Έχω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση του κινητού μου, ΝΟΚΙΑ Ε72, με τον υπολογιστή. Ενώ κατέβασα το Nokia Μultimedia Τransfer και η πρώτη επαφή μεταξύ προγράμματος-κινητού ήταν επιτυχής, μέσω bluetooth, μετά δοκίμασα να το συνδέσω και μέσω USB μήπως γίνεται ταχύτερα η μεταφορά δεδομένων και από τότε δεν μπορώ να το συνδέσω. Να σημειώσω πως με το iSync & Bluetooth γίνεται κανονικά συγχρονισμός και browsing της συσκευής.

Κάποια λύση?

Edited by konstantinos7

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

• 1 month later...

Καλημερα σας. Εχω εναν iMac τον οποιο εκτος των αλλων χρησιμοποιω για να μεταφερω βιντεο απο HD camera Sony στον σκληρο δισκο.

Τα βιντεο στην καμερα γραφονται σε φορμα m2ts. Οταν την συνδεω στον mac αυτα γινονται import ως .mov. Το προβλημα ειναι οτι η .mov μορφη βιντεο δεν υποστηριζεται απο παρα πολλους player.

Ψαχνω λοιπον να βρω καποιο προγραμμα που να μπορω να μετατρεψω αυτα τα .mov ή τα αρχικα m2ts σε καποια αλλη μορφη video (π.χ. .mkv ή mp4) χωρις να χασουν την HD ποιοτητα και αναλυση. Γενικα τι παιζει με ολα αυτα τα format? Ποιο ειναι το πιο καταλληλο ωστε να μην χασω καθολου ποιοτητα απο το αρχικο m2ts και να κερδισω σε συμβατοτητα με players?

Τι εχετε να μου προτεινετε?

Ευχαριστω

Edited by asikis

Καλημερα σας. Εχω εναν iMac τον οποιο εκτος των αλλων χρησιμοποιω για να μεταφερω βιντεο απο HD camera Sony στον σκληρο δισκο.

Τα βιντεο στην καμερα γραφονται σε φορμα m2ts. Οταν την συνδεω στον mac αυτα γινονται import ως .mov. Το προβλημα ειναι οτι η .mov μορφη βιντεο δεν υποστηριζεται απο παρα πολλους player.

Ψαχνω λοιπον να βρω καποιο προγραμμα που να μπορω να μετατρεψω αυτα τα .mov ή τα αρχικα m2ts σε καποια αλλη μορφη video (π.χ. .mkv ή mp4) χωρις να χασουν την HD ποιοτητα και αναλυση. Γενικα τι παιζει με ολα αυτα τα format? Ποιο ειναι το πιο καταλληλο ωστε να μην χασω καθολου ποιοτητα απο το αρχικο m2ts και να κερδισω σε συμβατοτητα με players?

Τι εχετε να μου προτεινετε?

Ευχαριστω

Μπορείς να δοκιμάσεις το Handbrake που είναι δωρεάν.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Μπορείς να δοκιμάσεις το Handbrake που είναι δωρεάν.

Το handbrake το δουλεύω και εγώ. Εαν δηλαδή τα hd project's απο την κάμερά μας τα δουλέψουμε με το handbrake και τα κάνουμε mpg4 θα διατηρήσουν την hd ανάλυση; Και θα μπορούν να παίξουν για παράδειγμα και στο ps3;

BRAZILEIROS - Hellas

Video-Sakis :respect:

Το handbrake το δουλεύω και εγώ. Εαν δηλαδή τα hd project's απο την κάμερά μας τα δουλέψουμε με το handbrake και τα κάνουμε mpg4 θα διατηρήσουν την hd ανάλυση; Και θα μπορούν να παίξουν για παράδειγμα και στο ps3;

"Ευχαριστώ για την αμεσότατη απάντηση" σε μια τόσο δύσκολη επιστημονική ερώτηση.

BRAZILEIROS - Hellas

Video-Sakis :respect:

"Ευχαριστώ για την αμεσότατη απάντηση" σε μια τόσο δύσκολη επιστημονική ερώτηση.

Δεν ξέρω την απάντηση γιατί δεν έχω HD camera αλλά ξέρω ότι το Handbrake είναι η πιο συνηθισμένη λύση για μετατροπές από mov σε mp4 στο MacOS X και γι' αυτό το λόγο το πρότεινα. Και εν πάση περιπτώσει από τη στιγμή που είναι δωρεάν και το έχεις ήδη μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις αν κάνει αυτά που ζητάς αντί να έχεις την απαίτηση να σου απαντήσει κάποιος σε ένα forum.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν πάρω macbook από Αγγλία τι δεν θα μπορώ να κάνω σε σχέση με το αν το πάρω από Ελλάδα?

δεν θα εχεις σιγουρα ελληνικο πληκτρολογιο

και δεν ξερω τι παιζει με το καθεστως εγγυησης

θεωρητικα εισαι καλυμενος αλλα ακουγονται διαφορα

Είναι το ίδιο και το αυτό. Η ελληνική υποστήριξη έιναι ενσωματωμένη στο Macosx πλέον οπότε δεν θα σου λείπει κάτι. Αν το παρεις από την Ελλάδα έχεις την επιλογή να πάρεις την ελληνική έκδοση που ουσιαστικά απλά έχει τυπωμένα στο πληκτρολόγιο και τα ελληνικά εκτός από τα αγγλικά γράμματα.
... and Justice for ... ALL ...

Είναι το ίδιο και το αυτό. Η ελληνική υποστήριξη έιναι ενσωματωμένη στο Macosx πλέον οπότε δεν θα σου λείπει κάτι. Αν το παρεις από την Ελλάδα έχεις την επιλογή να πάρεις την ελληνική έκδοση που ουσιαστικά απλά έχει τυπωμένα στο πληκτρολόγιο και τα ελληνικά εκτός από τα αγγλικά γράμματα.

Ναι ε?Το σκέφτομαι πάντως πολύ σοβαρά,γιατί μπορώ να το πάρω 300 ευρω φθηνότερα.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μετατροπέα του βύσματος της πρίζας από τριπολικό (που έχουν στην Αγγλία) σε διπολικό που έχουμε εδώ.
... and Justice for ... ALL ...

Καλησπέρα!

Προσπαθώ να γράψω κάτι dvds με το toast και ενώ στο παρελθόν δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, τώρα πρέπει να βάλω και υπότιτλους οι οποίοι δεν περνάνε στο τελικό dvd.. Το έψαξα στο google χωρίς να βρώ κάποια λύση.. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να τους ενσωματώσω που να δουλεύει? Δοκίμασα το submerge αλλά μετατρέπει τους υπότιτλους σε ακαταλαβίστικα σύμβολα..

:(

• 4 weeks later...

παιδια θελω την βοηθεια σας σε καποια θεματα.

λοιπον εχω ενα imac 20 του 08

ειχα παρει το δειγμα απο το πλαισιο και μεσα ειχε μονο το cd software update.

πως μπορω να περασω τα καινουρια leopard???δεν τα εχω αλλα θα ψαξω μηπως και τα βρω καπου.

επισης πως μπορω να το κλειδωσω ωστε μολις ανοιγει να ζηταει κωδικο.

και τελος,το imovie δεν μου δουλευει εδω και καιρο.μολις το ανοιγα crashare και μου ζητουσε η να κανει επανεκιννηση το προγραμμα η να κλεισει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

λοιπον εχω ενα imac 20 του 08

ειχα παρει το δειγμα απο το πλαισιο και μεσα ειχε μονο το cd software update.

πως μπορω να περασω τα καινουρια leopard???δεν τα εχω αλλα θα ψαξω μηπως και τα βρω καπου.

Φίλε κλασσική περίπτωση καινούριας εγκατάστασης στο λειτουργικό. Θα σου πρότεινα αν δεν έχεις ιδιαιτερες γνώσεις ή δεν έχεις χρονο να διαβάσεις τους οδηγούς για μην χάσεις και σημαντικά αρχεία να πας σε κάποιο service για apple. Θα σου περάσουν τα snow leopard και θα μεταφέρουν τα παλιά σου αρχεία (κανα 100αρι).

Αλλιώς πρέπει να δοκιμάσεις Time Machine για backup (ώστε να μην χάσεις αρχεία) και να το πας σε τεχνικό να σου περάσει το νέο λογισμικό

Αν δεν έχεις το cd με snow θα πρέπει να το αγοράσεις δεν γίνεται διαφορετικά

Edited by DemetreKre

Καλησπέρα

Το θέμα μου είναι ότι θέλω να βάλω να παίζει και δεξί κλικ στο ποντίκι. Βάζω αριστερά πρωτεύων κουμπί, δεξιά δευτερεύον κουμπί και μετά κλείνω τις προτιμήσεις συστήματος. Όταν το ξανανοίξω μου το έχει επαναφέρει εκεί που ήταν δηλαδή στο expose γραφείο. Και δεξί κλικ δεν παίζει.

Εκεί είναι το θέμα μου.

Μπες σε safe boot και ρυθμισετ απο εκει και μετα κανε απλα ενα restart

(safe boot>restart πατημενω το shift μεχρι να σου βγει μια μπαρα απο κατω αν εχεις 10.6+,αν εχεις 10.5 η 10.4 μεχρι να βγει το παραθυρo που logaris και να γραφει safe boot με κοκκινα γραμματα)

επισης πως μπορω να το κλειδωσω ωστε μολις ανοιγει να ζηταει κωδικο.

και τελος,το imovie δεν μου δουλευει εδω και καιρο.μολις το ανοιγα crashare και μου ζητουσε η να κανει επανεκιννηση το προγραμμα η να κλεισει.

Για να ζηταει κωδικο οταν bootaris ετσι??

(system preference>account> ανοιγεις το λουκετο>πανω απο τα συμβολα + και - εχεις ενα σπιτακι το διαλεγεις και δεξια σου λεει πως να μπαινεις,αν εχει το ονομα σου μπαινει αυτοματα αρα πρεπει να το απενεργοπισεις)

Τωρα οσο για το imovie εχεις τιποτα μεσα η ειναι αδειο???

Γιατι αν ειναι αδειο βγαλε το imovie.plist (com.apple.imovie.plist)

ειναι στα preference του user

Αν εχεις το cd software update αρα το mac σου εχει 10.5...(Leopard) Τιο μονο που εχεις να κανεις τοτε ειναι να βαλεις το cd software update και να το τρεξεις και θα σου κανει install to snow leopard(10.6)

Παντως να ζητησεις τα instalation cd απο το μαγαζι γιατι μπορει να σου χρειαστουν στο μελλον (install application,verify and repair disk-permition,re-intsall,format και για το imovie αν χρειαστει να το εγκαταστησεις παλι)

Edited by cht
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"