Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ χρησιμοποιώ το VLC. Κλασσική αξία.

Αλλά μπορείς να εγκαταστήσεις και ένα addon, perian λέγεται και να δουλεύει και στο QuickTime.

Βασικά , δεν θυμάμαι. Το perian επηρεάζει μόνο το QT ή και το VLC..:confused::worry::wacko::confused:

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αλλά μπορείς να εγκαταστήσεις και ένα addon, perian λέγεται και να δουλεύει και στο QuickTime.

Βασικά , δεν θυμάμαι. Το perian επηρεάζει μόνο το QT ή και το VLC..:confused::worry::wacko::confused:

το perian απο οσο ξερω ειναι για υποτιτλους - δεν ειναι codec.

το perian απο οσο ξερω ειναι για υποτιτλους - δεν ειναι codec.

Πιθανώς.. Δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια! Το VLC μου έχει λύσει τα χέρια! Βλέπω τις ταινίες με τους υπότιτλους κατευθείαν! Χωρίς μετατροπές και ιστορίες..:confused:

Ευχαριστώ πολύ. Κατέβασα το VLC. Αλλά στους υπότιτλους μου βγάζει μόνο "?", πολλά ερωτηματικά. Παίζει να έχει πρόβλημα με τη γλώσσα..? Οι υπότιτλοι που έχω είναι ".srt".

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

Να σας ρωτήσω ρε παιδιά...υπάρχει άλλος τρόπος να κλειδώσουμε αρχεία και φακέλους στο mac μας εκτός από το image στο disk utilities? Αυτό φτιάχνει ένα .dmg...εγώ θέλω να φαίνεται το μπλέ το φακελάκι και να πατάς επάνω για να ανοίξει και αυτό να σου ζητάει pass...

Το είχα δει κάπου αλλά δεν το βρίσκω...μόνο το dmg βρίσκω...

Εγω εχω κανει το εξης το οποιο βολευει αρκετους.

Εχω φτιαξει εκτος απο το δικο μου admin account αλλο ενα staff account για ολους τους περαστικους-επισκεπτες-συγγενεις-περιεργους που καθονται στο γραφειο και θελουν να "μπουν λιγο internet" ..:p

Και εχω κλειδωσει δλδ με chmod permissions απο terminal (λογικα γινεται και χωρις καν να μπεις terminal απο το "get info" των φακελων) ολους τους φακελους που εχουν προσωπικα αρχεια. Με εχει βολεψει αρκετα, ουτε extra προγραμματα, ουτε αποθηκευμενοι κωδικοι και usernames σε browsers (καθως μπαινουν σε αλλο account) ουτε προσβαση σε δικα μου multimedia παρα μονο οτι επιλεξω.

Δεν ξερω εαν σε βολευει και για ποιο λογο θελεις κλειδωμα, παντως η διαδικασια που σου περιγραφω ειναι σχετικα απλη και ευχρηστη αν χρησιμοποιουν το macbook/imac etc και αλλα ατομα εκτος εσενα.

Εγω εχω κανει το εξης το οποιο βολευει αρκετους.

Εχω φτιαξει εκτος απο το δικο μου admin account αλλο ενα staff account για ολους τους περαστικους-επισκεπτες-συγγενεις-περιεργους που καθονται στο γραφειο και θελουν να "μπουν λιγο internet" ..:p

Και εχω κλειδωσει δλδ με chmod permissions απο terminal (λογικα γινεται και χωρις καν να μπεις terminal απο το "get info" των φακελων) ολους τους φακελους που εχουν προσωπικα αρχεια. Με εχει βολεψει αρκετα, ουτε extra προγραμματα, ουτε αποθηκευμενοι κωδικοι και usernames σε browsers (καθως μπαινουν σε αλλο account) ουτε προσβαση σε δικα μου multimedia παρα μονο οτι επιλεξω.

Δεν ξερω εαν σε βολευει και για ποιο λογο θελεις κλειδωμα, παντως η διαδικασια που σου περιγραφω ειναι σχετικα απλη και ευχρηστη αν χρησιμοποιουν το macbook/imac etc και αλλα ατομα εκτος εσενα.

Και γω να γλιτώσω τέτοια κοιτάγματα θέλω αλλά μου φαίνεται πολύς μπελάς να κάνω άλλο account με άδειες κλπ...και ο άλλος σου λέει σιγά τι έχεις και πρέπει να αλλάζω profil...

Έτσι έλεγα απλά αν γίνεται να κλειδώνει ένα φακελάκι...το έκανα τελικά με .dmg μέχρι να βρω αυτό που εννοώ...να πατάς φακελάκι και να σου ανοίγει παράθυρο να βάλεις κωδικό...

Ευχαριστώ πάντως! :)

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

παιδεια καλησπερα και απο εμενα.

εχω ενα macbook pro και εχω εγκατεστημενο το parallels για να τρεχω και windows 7 που τα εχω βαλει μεσα και mac λογισμικο.

Εχω δει αυτα τα 2 προγραμματα :

τα εχει δοκιμασει κανενας να μας πει εντυπωσεις και αν αξιζει να το εγκαταστησεις και να απαλλαγεις απο το parallels?

γιατι η αληθεια ειναι πως και αργει να φορτωσει το parallels αλλα και πως ρουφαει την μνημη και τον επεξεργαστη.....

Αν αυτα τα προγραμματα τρεχουν παιχνιδια και προγραμματα win χωρις να χρειαζεται να εχεις win τοτε τι το καλυτερο!!!!

Edited by supermario

παιδεια καλησπερα και απο εμενα.

εχω ενα macbook pro και εχω εγκατεστημενο το parallels για να τρεχω και windows 7 που τα εχω βαλει μεσα και mac λογισμικο.

Εχω δει αυτα τα 2 προγραμματα :

τα εχει δοκιμασει κανενας να μας πει εντυπωσεις και αν αξιζει να το εγκαταστησεις και να απαλλαγεις απο το parallels?

γιατι η αληθεια ειναι πως και αργει να φορτωσει το parallels αλλα και πως ρουφαει την μνημη και τον επεξεργαστη.....

Αν αυτα τα προγραμματα τρεχουν παιχνιδια και προγραμματα win χωρις να χρειαζεται να εχεις win τοτε τι το καλυτερο!!!!

γιατι δεν βαζεις τα windows με bootcamp??

ξεχασα να σου πω οτι καλο θα ηταν να βαζεις τα links τουλαχιστον σε κωδικα...ειδικα απο site σαν και αυτο...φιλικα..

Edited by kospilot1

γιατι δεν βαζεις τα windows με bootcamp??

ξεχασα να σου πω οτι καλο θα ηταν να βαζεις τα links τουλαχιστον σε κωδικα...ειδικα απο site σαν και αυτο...φιλικα..

εχω εγκατεστημένα τα win7 και με bootcamp ωστε οταν ξεκιναει ο υπολογιστης να διαλεγεις λογισμικο (mac ή win7) και εχω εγκατεστημενο και το paralles ωστε να τρεχουν και τα 2 ταυτοχρονα.

Απλα η σκέψη μου ήταν πως αν ενα απο τα παραπανω προγραμματα κανουν δουλεια δεν χρειαζονται τα win καθόλου να τα εχεις μεσα στον σκληρό σου...

Απλα οποιο προγραμμα ή παιχνιδι θες απλα το τρέχεις!!!

Ερώτηση :

Κάνω sharing το ethernet μέσω wi-fi (μιας και εδώ που είμαι δεν έχουμε modem, κτλ) για να το δίνω σε iphone και σε ένα netbook (με xp) που έχω για τους φιλοξενούμενους .. χιχιχι .. αλλά το'χω χωρίς security key για το μικρό (έχω δοκιμάσει κάμποσες φορές και δεν μπορεί να συνδεθεί όταν βάζω κωδικό) .. ποιο τύπο security key πρέπει να βάλω για να συνδέονται και το iphone και το netbook χωρίς προβλήματα, ξέρετε;;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Εξαρτάται απο το τι είδος κωδικό θέλεις να βάλεις ...

Για λόγους ασφάλειας σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον 16bit (κωδικό στη μορφή που έχουν τα περισσότερα router)

δηλαδή νούμερα με τη μορφή χχχχ χχχχ χχχχ χχχχ (δηλαδή τέσσερις τετράδες αριθμών) και ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ,

βάλε λοιπόν WPA ή WPA2 PSK (θα σου πρότεινα κυρίως το πρώτο γιατί "τρώει" λιγότερα resources και έχει μεγαλύτερη "λίστα" συμβατότητας με παλιό εξοπλισμό, μεγαλύτερη βέβαια ασφάλεια προσφέρει το δεύτερο).

Απλά μην ξεχάσεις να σημειώσεις κάπου τον κωδικό ;)

Σε καμία περίπτωση μη βάλεις WEP, "σπάει" μέσα σε λίγα λεπτά με software που κυκλοφορεί ευρέως ...

Ελπίζω να βοήθησα ...

Edited by dbekia

Εξαρτάται απο το τι είδος κωδικό θέλεις να βάλεις ...

Για λόγους ασφάλειας σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον 16bit (κωδικό στη μορφή που έχουν τα περισσότερα router)

δηλαδή νούμερα με τη μορφή χχχχ χχχχ χχχχ χχχχ (δηλαδή τέσσερις τετράδες αριθμών) και ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ,

βάλε λοιπόν WPA ή WPA2 PSK (θα σου πρότεινα κυρίως το πρώτο γιατί "τρώει" λιγότερα resources και έχει μεγαλύτερη "λίστα" συμβατότητας με παλιό εξοπλισμό, μεγαλύτερη βέβαια ασφάλεια προσφέρει το δεύτερο).

Απλά μην ξεχάσεις να σημειώσεις κάπου τον κωδικό ;)

Σε καμία περίπτωση μη βάλεις WEP, "σπάει" μέσα σε λίγα λεπτά με software που κυκλοφορεί ευρέως ...

Ελπίζω να βοήθησα ...

λοιπόν μπήκα στα settings του mac (γιατί όπως είπα και πριν, εδώ εμείς δεν έχουμε router) .. αλλά δεν έχει 16bit security code .. έχει μόνο wep 40bit & 128 bit.. άρα αυτό που λες δεν ισχύει για το 16.

το iphone μου δουλεύει κανονικά .. αλλά το netbook δεν λέει να συνεργαστεί ..!!

γιατί;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

λοιπόν μπήκα στα settings του mac (γιατί όπως είπα και πριν, εδώ εμείς δεν έχουμε router) .. αλλά δεν έχει 16bit security code .. έχει μόνο wep 40bit & 128 bit.. άρα αυτό που λες δεν ισχύει για το 16.

Κοίταξε, 16 δεκαεξαδικά ψηφία/χαρακτήρες (όπως π.χ. είναι οι αριθμοί απο 0 ... 9) δεν είναι 16bit είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ... ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ bit (εδώ κολλούσε το τουλάχιστον που έγραψα πριν και σε μπέρδεψε) ... αλλά τέλος πάντων, μάλλον τσάμπα σε μπέρδεψα πριν, ξεχασέ τα όλα (συγνώμη κιόλας) ...

Στο θέμα μας τώρα.

Μάλιστα ... κατάλαβα ... είχα στο μυαλό μου την "Windows πλευρά" του θέματος, βλέπεις αυτά :dizzy: συμβαίνουν πολύ συχνά όταν είσαι καθημερινά και επι μονίμου βάσεως "διχασμένος" ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς κόσμους (Windows και OS X) ...

Λοιπόν, διορθώνω ... σε αυτή την περίπτωση (αφού δεν υπάρχει WPA και WPA2 στο mac), ΕΣΥ χρησιμοποίησε 128bit WEP encryption που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσεις κωδικό με 13 χαρακτήρες.

το iphone μου δουλεύει κανονικά .. αλλά το netbook δεν λέει να συνεργαστεί ..!!

γιατί;

Απλά γιατί internet sharing από OS X σε Windows (και τούμπαλιν φυσικά) δεν είναι και το πλέον hassle free θέμα λόγω κυρίως του ότι χειρίζονται διαφορετικά τo θέμα ασφάλεια & κρυπτογράφηση ...

Λοιπόν, επι του πρακτέου τώρα και σχετικά με την "ασυμφωνία χαρακτήρων" :p (OS X και Windows) που πρόσφατα βίωσες κι εσύ απο πρώτο χέρι ... για να μην κάθομαι να στα γράφω εγώ βήμα προς βήμα (η αλήθεια είναι ότι το πρωί δεν έχω και πολύ χρόνο), σου 'χω σχεδόν έτοιμη λύση "σκονάκι", απλά αγνόησε το κομμάτι του UMTS (αυτός διαμοιράζει cellular 3G internet connection αλλά δεν έχει σημασία) και ακολούθησε κατά γράμμα ότι λέει το "guide" :happy:

"Here you go miss" :bow:...

Αν η "περιπέτεια" έχει αίσιο τέλος (είμαι σίγουρος ότι θα έχει, αλλά λέμε τώρα ... υπάρχει και ο καταραμένος ο Murphy βλέπεις :lol:) "ρίξε" μια ενημέρωση για να ξέρουν κι άλλοι στο μέλλον ...

Edited by dbekia

Υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει ένδειξη

οπτική ή ακουστική για την αλλαγή γλώσσας ή σε

ποια γλώσσα γράφουμε;

Οπτική πέρα από το σημαιάκι και το όνομα πάνω στην

menu bar κάτι μεγαλύτερο.

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

7 μέρες για να αγοράσετε προγράμματα αξίας 240$ μόνο 20$!!!!!

Γρήγορα στο macheist !!!! :)

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

ποια γλώσσα γράφουμε;

Γίνεται με το:

Universal Access->Voice Over

αλλά θέλω να απενεργοποιήσω όλα τα άλλα

που μιλάει πλην της αλλαγής γλώσσας και του Caps,

υπάρχει τρόπος;

Edited by nikosxeng3

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

ποια γλώσσα γράφουμε;

Αν όταν πατήσεις cmmand και μετά κρατήσεις πατημένη την spacebar για την αλλαγή γλώσσας θα σου βγάλει ένα παραθυράκι. :)

Είναι το μόνο που έχω εντοπίσει εγώ... :confused:

Ναι εντάξει αυτό

με το VoiceOver στο universal access

έχεις και ηχητικό

αλλά και για πολλά άλλα τα οποία δεν μπόρεσα απενεργοποιησω όλα.

καμια εισηγηση παιδια πως να μεταφερω ηχο και εικονα του mac book pro σε high definition tv;

το mac book pro 17 εχει mini display port και η τηλεοραση μου hdmi και vga...

δεν θελω ομως να χρησιμοποιησω την εισοδο vga της τηλεορασης...

καμια εισηγηση παιδια πως να μεταφερω ηχο και εικονα του mac book pro σε high definition tv;

Εδώ μπορείς να πάρεις μία ιδέα για το τι θέλεις να κάνεις!:)

:google:

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Για τον ήχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλώδιο με διπλή απόληξη 3.5mm. Για εικόνα έχουν αρχίσει και φτιάχνουν τρίτοι κατασκευαστές αντάπτορα από mini display port σε hdmi γύρω στα 25 ευρώ κοστίζει αυτό... Το παρήγγειλα και εγώ για το δικό μου.

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

ΠΩΣ μπορω να μεταφερω σελιδοδεικτες κτλ απο το μοζιλα που εχω στα παραθυρα στο μακ?? το mozabackup δεν υπαρχει για μακ δυστηχως,,,

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

ΠΩΣ μπορω να μεταφερω σελιδοδεικτες κτλ απο το μοζιλα που εχω στα παραθυρα στο μακ?? το mozabackup δεν υπαρχει για μακ δυστηχως,,,

Γινε λιγο πιο σαφης...:)

Apple iPhone 14 Pro Max

Γινε λιγο πιο σαφης...:)
οκ:)

Yπαρχει για τα windows το προγραμμα mozbackup το οποιο αποθηκευει σε αρχειο ολες τις ρυθμισεις,σελιδοδεικτες που εχεις στο firefox και ετσι μπορεις να τις μεταφερεις(η να επαναφερεις μετα απο φορματ) σε οποιο υπολογιστη με windows θες. Τι γινεται αν εγω θελω να περασω ολα αυτα που εχω στο firefox απο εναν υπολογιστη με windows σε εναν mac?

Το mozbackup δεν εχει βγει ακομη για os x.

παραπανω με το "παραθυρα" εννοουσα τα windows :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

οκ:)

Yπαρχει για τα windows το προγραμμα mozbackup το οποιο αποθηκευει σε αρχειο ολες τις ρυθμισεις,σελιδοδεικτες που εχεις στο firefox και ετσι μπορεις να τις μεταφερεις(η να επαναφερεις μετα απο φορματ) σε οποιο υπολογιστη με windows θες. Τι γινεται αν εγω θελω να περασω ολα αυτα που εχω στο firefox απο εναν υπολογιστη με windows σε εναν mac?

Το mozbackup δεν εχει βγει ακομη για os x.

παραπανω με το "παραθυρα" εννοουσα τα windows :p

Καλο το "παραθυρα":pΑλλα,φοβαμαι πως δεν ξερω να σου απαντησω!Και η απαντηση,ενδιαφερει και μενα...!Και επισης θελω να ρωτησω,πως γινεται να παταμε με το ποντικι με δεξι κλικ,οπως στα windows,σε μια σελιδα και να μπορουμε να την ανοιξουμε σαν νεα καρτελα,ενω ημαστε σε αλλη?

Apple iPhone 14 Pro Max