Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και γιατί να μην το κατεβάσεις; Από πρακτικής πλευράς δε θα έχει καμία διαφορά. Ηθικά τώρα, απ' όσο ξέρω, υποθέτω πως θα είσαι νόμιμη από τη στιγμή που έχεις το αυθεντικό DVD στην κατοχή σου.

Εγώ αυτό θα έκανα, αντί να σπαταλάω το χρόνο μου να βρω τον κάθε υπεύθυνοανευθυνο για ένα DVD...

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να έχει το DVD σε περίπτωση που γίνει κάτι...

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απομονώσεις από μια ταινία μια σκηνή? Σαν φωτογραφία?

Θέλω να κάνω ένα πόστερ αλλά βρίσκω τη φωτογραφία σε πολύ μικρή ανάλυση...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να έχει το DVD σε περίπτωση που γίνει κάτι...

Σαν τι να γίνει δηλαδή;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απομονώσεις από μια ταινία μια σκηνή? Σαν φωτογραφία?

Θέλω να κάνω ένα πόστερ αλλά βρίσκω τη φωτογραφία σε πολύ μικρή ανάλυση...

VLC

How can I take screenshots?

To take a snapshot of the video displayed by VLC, you just need to press the pre-defined snapshot hotkey:

* Windows / Linux / Unix: Ctrl+Alt+S

* Mac OS X: Command+Alt+s

To change it, go to Preferences -> Interface -> Hotkeys settings, check Advanced options, and set Take video snapshot.

You can also take a snaphot via the menu Video -> Snapshot.

To change the snapshot format or directory, go to Preferences -> Video.

Σαν τι να γίνει δηλαδή;

VLC

How can I take screenshots?

To take a snapshot of the video displayed by VLC, you just need to press the pre-defined snapshot hotkey:

* Windows / Linux / Unix: Ctrl+Alt+S

* Mac OS X: Command+Alt+s

To change it, go to Preferences -> Interface -> Hotkeys settings, check Advanced options, and set Take video snapshot.

You can also take a snaphot via the menu Video -> Snapshot.

To change the snapshot format or directory, go to Preferences -> Video.

Ok ευχαριστώ!

Να δω αν θα βγει μεγάλη η εικόνα...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Η εικόνα αν δεν κάνω λάθος εξαρτάται από τις διαστάσεις της εικόνας του video ...

'Οσο για το dvd, η αλήθεια είναι παιδιά, ότι εγώ το πλήρωσα ... και θέλω να το έχω όπως "πρέπει" ..

Γενικότερα μ'αρέσει να έχω αυθεντικά πράγματα, γιατί "έτσι μ' αρέσει" ...

Ξέρω, ότι το διάστημα των 14 ημερών για επιστροφή - αντικαταστάση, το'χω περάσει προ πολλού και δεν έχω ελπίδες για αντικατάσταση του dvd, ωστόσο αύριο τελικά, θα κάνω μια βόλτα από την apple κι ό,τι βγει..

Θα σας κρατήσω updated..

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ναι οκ, σε όλους αρέσουν τα αυθεντικά και αφού το έχεις πληρώσει κιόλας. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τραβιέσαι αφού τη δουλειά σου μπορείς να την κάνεις κι αλλιώς.

Ναι οκ, σε όλους αρέσουν τα αυθεντικά και αφού το έχεις πληρώσει κιόλας. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τραβιέσαι αφού τη δουλειά σου μπορείς να την κάνεις κι αλλιώς.

Επειδή την έψαξα και τη δική σου τη λύση (ως την τελευταία που θα χρησιμοποιούσα ωστόσο ;) ) .. Μου φαίνεται κάπως αδιανόητο να κατεβάσω τόσο μεγάλο αρχείο, ειδικά από τη σύνδεση που έχω εδώ, με τα ζόρια πιάνουμε τα 2mbps ...

+ μετά την αντιγραφή σε dvd ή το πέρασμα σε external drive ... πολύ ταλαιπωρία ακούγεται ειλικρινά...

Μακάρι να μου το αλλάξουν και να γλιτώσω όλη αυτή την ταλαιπωρία ... :)

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Καλημερα

Εχω δυο θεματακια τωρα τελευταια...καταρχας ειμαι σε snow 10.6.2

Οταν κανω retart απο windows (bootcamp) χανονται τα περισσοτερα startup items μου...αρχικα βεβαια εμφανιζονται στο statusbar αλλα οταν παω preferences/login items εχουν εξαφανιστει απο εκει με αποτελεσμα οταν ξανακανω restart να μην εκκινουν...

Το δευτερο ειναι οτι πολλες φορες οταν κανω ενναλαγη της γλωσσας γραφης με cmd-space αργει πολυ η αλλαγη, μεχρι και 10 δευτερα...σαν να κολλαει...

ξερει κανεις κατι γι'αυτα??thanks

Προχτες εγκατεστησα ενα προγραμματακι που λεγεται ExifRenamer. Ειναι για μαζικη μετονομασια φωτογραφιων με βαση ημερομηνια ληψης απο τα Exif data. Ειναι free και πολυ καλο.

Επειδή την έψαξα και τη δική σου τη λύση (ως την τελευταία που θα χρησιμοποιούσα ωστόσο ;) ) .. Μου φαίνεται κάπως αδιανόητο να κατεβάσω τόσο μεγάλο αρχείο, ειδικά από τη σύνδεση που έχω εδώ, με τα ζόρια πιάνουμε τα 2mbps ...

+ μετά την αντιγραφή σε dvd ή το πέρασμα σε external drive ... πολύ ταλαιπωρία ακούγεται ειλικρινά...

Μακάρι να μου το αλλάξουν και να γλιτώσω όλη αυτή την ταλαιπωρία ... :)

πήγα στην apple χτες (στο Liverpool) και μίλησα με κάποιον από τους πωλητές.. Δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν .. μου είπανε να απευθυνθώ στο sales department, κτλ.

Τελικά σήμερα το πρωί, έκανα ένα search και βρήκα τη φόρμα που είχα κάνει αίτηση για το dvd.. Είχε ένα email επικοινωνίας σε περίπτωση προβλημάτων και τα σχετικά..

Έγραψα ένα email εξηγώντας τι ακριβώς έχει συμβεί .. και το έστειλα ...έλαβα ένα αυτόματο μήνυμα απάντησης ότι μπορεί να κάνουν μέχρι και 5 εργάσιμες να απαντήσουν.. κι εκεί πραγματικά .. αγχώθηκα.. σε σημείο που αποθήκευσα σε bookmark την φόρμα αίτησης του Snow Leopard, γιατί έχει deadline μέχρι τις 26.12.09.

Τελικά μετά από 2-3 ώρες το πολύ είχα λάβει απάντηση από το τμήμα εξυπηρέτησης ..

A replacement has been raised on your behalf, please allow 2 days for the replacement product to be dispatched and another 3 weeks for receipt.

Ελπίζω αυτή τη φορά να έρθει σε ικανοποιητική κατάσταση .. και η εξωτερική συσκευασία άθικτη και το dvd ακέραιο...!

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Καλημερα

Εχω δυο θεματακια τωρα τελευταια...καταρχας ειμαι σε snow 10.6.2

Οταν κανω retart απο windows (bootcamp) χανονται τα περισσοτερα startup items μου...αρχικα βεβαια εμφανιζονται στο statusbar αλλα οταν παω preferences/login items εχουν εξαφανιστει απο εκει με αποτελεσμα οταν ξανακανω restart να μην εκκινουν...

Το δευτερο ειναι οτι πολλες φορες οταν κανω ενναλαγη της γλωσσας γραφης με cmd-space αργει πολυ η αλλαγη, μεχρι και 10 δευτερα...σαν να κολλαει...

ξερει κανεις κατι γι'αυτα??thanks

κανεις δεν ξερει???:(

Σήμερα ανακάλυψα την λειτουργία του Ctrl+Alt+Command+8 .. (είναι εφικτό κι από το Universal Access)

μετατρέπει τα πάντα σε "αρνητικό" φόντο. σε δωμάτιο χωρίς φωτισμό ξεκουράζει τα μάτια ..

Δεν το ήξερα, οφείλω να ομολογήσω, κι ενθουσιάστηκα πάρα πολύ!! :lol:

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Σήμερα ανακάλυψα την λειτουργία του Ctrl+Alt+Command+8 .. (είναι εφικτό κι από το Universal Access)

μετατρέπει τα πάντα σε "αρνητικό" φόντο. σε δωμάτιο χωρίς φωτισμό ξεκουράζει τα μάτια ..

Δεν το ήξερα, οφείλω να ομολογήσω, κι ενθουσιάστηκα πάρα πολύ!! :lol:

:blink::blink::blink::blink::blink:

Εντυπωσιακό...!!!!!!!

Το δοκίμασα και παίζει, επιτέλους χωρίς να αναγκαζόμαστε να βάζουμε το cocoaspell http://www.gomac.gr/2009/06/snow-leopard.html :)
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Το δοκίμασα και παίζει, επιτέλους χωρίς να αναγκαζόμαστε να βάζουμε το cocoaspell http://www.gomac.gr/2009/06/snow-leopard.html :)

Όσοι ακολουθήσετε το πιο πάνω link, διαβάστε, εκτός απ' τ' άρθρο και τα σχόλια. Εκεί θα βρείτε οδηγίες, για το πως θα εγκαταστήσετε το λεξικό που υπάρχει σαν «add on» στο firefox, ώστε να έχετε ταυτόχρονη ορθογραφική διόρθωση σε αγγλικό ΚΑΙ ελληνικό κείμενο.

Βασίλης

Ας μου πει κάποιος ολόκληρη τη διαδρομή του library...

Κάτι κάνω λάθος...Είναι ένα

σκληρός δίσκος->System->Library->spelling που εμένα έχει 2 αρχεία pl_PL.dic και pl_PL.aff

και ένα

σκληρός δίσκος->Library->spelling που δεν έχει τίποτα μέσα...

Βγάζετε το cocco πριν??

Βγάλε κόκο, άχρηστο είναι.

Η διαδρομή είναι /Library/Spelling

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Βγάλε κόκο, άχρηστο είναι.

Η διαδρομή είναι /Library/Spelling

Ναι αλλά σε ποιά ακριβώς διαδρομή?Εκεί που έχει και τα άλλα αρχεία που έγραψα πιο πάνω?

Οκ το βρήκα...στα places...sorry για την ασχετοσύνη... :)

για οσους δυσκολευοσαστε υπαρχει και ετοιμο σε πακετακι εδω...το hellenic localization δεν δουλευει βεβαια σε snow ακομα...ελπιζω συντομα να βγει...

Καλη Χρονια σε ολους!!!

Καλημερα

Θελω να δοκιμασω να περασω τα windows 7 στο mac μου με bootcamp...ποια εκδοση ειναι πιο ελαφρια και καλυτερη ??

Καλημερα και Καλη Χρονια σε ολους!

Ψαχνω να βρω καποιο προγραμμα για ευκολη αντιγραφη ταινων dvd (οπως ηταν το cloneDVD σε Windows). εννοω ταινιες dvd απο video club κτλ που εχουν καποιο κλειδωμα. Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε Mac? Αν ναι τοτε ας μου στειλει καποιος pm με πληροφοριες γιατι εχω φαει τον τοπο και δεν εχω βρει τιποτα...

Thanks

Καλημερα και Καλη Χρονια σε ολους!

Ψαχνω να βρω καποιο προγραμμα για ευκολη αντιγραφη ταινων dvd (οπως ηταν το cloneDVD σε Windows). εννοω ταινιες dvd απο video club κτλ που εχουν καποιο κλειδωμα. Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε Mac? Αν ναι τοτε ας μου στειλει καποιος pm με πληροφοριες γιατι εχω φαει τον τοπο και δεν εχω βρει τιποτα...

Thanks

Δεν νομίζω πως χρειάζεται pm...

Για το θέμα της ανάγνωσης, χρησιμοποιώ το RipIt.

Στη συνέχεια, το DVD2one (μοιάζει πολύ με το CloneDVD).

Βασίλης

Δεν νομίζω πως χρειάζεται pm...

Για το θέμα της ανάγνωσης, χρησιμοποιώ το RipIt.

Στη συνέχεια, το DVD2one (μοιάζει πολύ με το CloneDVD).

Πολύ χρήσιμα Βασίλη. :rolleyes:

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

Καλημερα,

Σκεφτομαι ν'αγορασω (οταν γινει διαθεσιμο στο Πλαισιο) αυτο εδω

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Apple-Macbook-Pro-Mc118Gr-A-APCMBMBPRNH5.htm

Επειδη βλεπω οτι (αν δεν εχει γινει τυπογραφικο λαθος) ερχεται με τη 10.5 εκδοση του OS και η χρηση που θα κανω στο μηχανημα απαιτει τη 10.6 (snow leopard), σκεφτομαι ν'αγορασω και το upgrade cd:

http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Operating-System/Apple-Mac-OSX-Snow-Leopard-Upgrade-MC223Z-A.htm

Η συγκεκριμενη αναβαθμιση πως ακριβως γινεται ?? Θελω να πω, γινεται ξηλωμα του OS 10.5 και εγκατασταση του απο την αρχη της 10.6 (βλεπε π.χ. απο Windows XP σε Windows 7) η μπορει να κανει το λεγομενο "Upgrade" ?

Καλημερα,

Σκεφτομαι ν'αγορασω (οταν γινει διαθεσιμο στο Πλαισιο) αυτο εδω

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Apple-Macbook-Pro-Mc118Gr-A-APCMBMBPRNH5.htm

Επειδη βλεπω οτι (αν δεν εχει γινει τυπογραφικο λαθος) ερχεται με τη 10.5 εκδοση του OS και η χρηση που θα κανω στο μηχανημα απαιτει τη 10.6 (snow leopard), σκεφτομαι ν'αγορασω και το upgrade cd:

http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Operating-System/Apple-Mac-OSX-Snow-Leopard-Upgrade-MC223Z-A.htm

Η συγκεκριμενη αναβαθμιση πως ακριβως γινεται ?? Θελω να πω, γινεται ξηλωμα του OS 10.5 και εγκατασταση του απο την αρχη της 10.6 (βλεπε π.χ. απο Windows XP σε Windows 7) η μπορει να κανει το λεγομενο "Upgrade" ?

Μαλλον λαθος εχουν κανει φιλε μου. Με την 10.6 θα το παρεις.:D

Μαλλον λαθος εχουν κανει φιλε μου. Με την 10.6 θα το παρεις.:D

:) καλυτερα να ειναι ετσι, πως το ξερεις ομως ??