Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

περα απο το ηθικό ζήτημα και το νομικό, αν αγοράσω μια φορα το snow leopard και το περάσω στα 2 mac που έχω θα υπάρχει πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις; είναι σαν τα windows που μια αγορασμένη κόπια αντιστοιχεί και σ'ένα update λόγω serial number?

[ f i l i p p o s ]

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

κανενα θεμα, οπως ηταν ως τωρα.

υπαρχει καμμια εφαρμογη

ωστε να βλεπω στην menubar τεταρτη 19...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Θέλω να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι και χαζή αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω.

Το Snow Leopard είναι για χρήστες Leopard. Αν εγώ πάρω το Snow Leopard και κάποια στιγμή θελήσω να κάνω restore, θα χρειαστώ ΚΑΙ το DVD του Leopard ή θα αρκεί του Snow Leopard?

Υποθέτω εννοείς restore στο Snow Leopard και αν θα χρειάζεται να έχεις μαζί σου (ή προεγκατεστημένο) το Leopard. H απάντηση είναι όχι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το DVD του Snow Leopard. Διάβασε όμως και αυτό:

περα απο το ηθικό ζήτημα και το νομικό, αν αγοράσω μια φορα το snow leopard και το περάσω στα 2 mac που έχω θα υπάρχει πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις; είναι σαν τα windows που μια αγορασμένη κόπια αντιστοιχεί και σ'ένα update λόγω serial number?

Όλα τα προγράμματα της Apple (συμπεριλαμβανομένου και όλων των εκδόσεων του OS X) είτε δεν έχουν καν serial (βλέπε OS X) είτε έχουν αλλά δεν τον καταχωρούν (βλέπε iWork). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

- μπορείς να αγοράσεις το single user και να το βάλεις σε όσους υπολογιστές θες

- το family pack και να το βάλεις σε όσους υπολογιστές θες

- το family pack και να το βάλεις σε 5 υπολογιστές που δεν είναι μέσα στο ίδιο σπιτικό

- να αγοράσεις ένα iWork serial και να ενεργοποιήσεις με αυτό όσα trials θες

- να αγοράσεις ένα iWork με το serial του και να το εγκαταστήσεις σε όλους τους υπολογιστές που θες

- να αγοράσεις το Snow για 29 $ αν και δεν έχεις leopard και να το εγκαταστήσεις κανονικά

Βέβαια, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα ήσουν παράνομος.

Με άλλα λόγια, η Apple δεν ελέγχει τι εγκαταστάσεις κάνει κάποιος, ούτε κρατάει κάπου serials κλπ. Επαφίεται στην καλή μας θέληση και πίστη.

Ειδικά για το λειτουργικό πάντως, γιατί να τη νοιάξει; Δεν περιμένει να βγάλει τα λεφτά της από αυτό, από τα μηχανήματα τα βγάζει.

Καλά βασικά αν η Rainbow φερθεί σαν σοβαρή αντιπρόσωπος (λέμε τώρα...) και δε φέρει το λειτουργικό που στο εξωτερικό θα πωλείται 29$, σε καμιά τιμή κοντά στα 100€, εννοείται πως θα το αγοράσω.

Και έτσι και αλλιώς έχω όλα τα CD του Tiger και του Leopard, απλά το είχα σαν απορία μιας και το Snow Leopard απαιτεί το Leopard.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

δεν γινεται clean install;

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Καλά βασικά αν η Rainbow φερθεί σαν σοβαρή αντιπρόσωπος (λέμε τώρα...) και δε φέρει το λειτουργικό που στο εξωτερικό θα πωλείται 29$, σε καμιά τιμή κοντά στα 100€, εννοείται πως θα το αγοράσω.

Και έτσι και αλλιώς έχω όλα τα CD του Tiger και του Leopard, απλά το είχα σαν απορία μιας και το Snow Leopard απαιτεί το Leopard.

Χμ... η αντιπροσωπεία της Apple δεν είναι πια η Rainbow... ειναι η Unisystems ή αλλιώς ο Ομιλος της InfoQuest:D

Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε του ρούχα του αλλιώς ;)

Αν δεν αποδείξουν πως είναι διαφορετικοί από τη Rainbow την οποία αγόρασαν, εγώ τους θεωρώ ίδιους. Δε λέει κάτι το όνομα, η συμπεριφορά στον καταναλωτή είναι που μετράει :)

Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε του ρούχα του αλλιώς ;)

Αν δεν αποδείξουν πως είναι διαφορετικοί από τη Rainbow την οποία αγόρασαν, εγώ τους θεωρώ ίδιους. Δε λέει κάτι το όνομα, η συμπεριφορά στον καταναλωτή είναι που μετράει :)

μη βιαζεσαι... ας δουμε τι εχουν να παρουσιασουν!

Όσο υπάρχουν αντιπρόσωποι και όχι Apple, μην περιμένεις να δεις πολλά πράγματα. Ειλικρινά περιμένεις να δεις φυσιολογικές τιμές, διαθεσιμότητα και service να αλλάζουν απλά αλλάζοντας το όνομα του αντιπροσώπου;

Όσο υπάρχουν αντιπρόσωποι και όχι Apple, μην περιμένεις να δεις πολλά πράγματα. Ειλικρινά περιμένεις να δεις φυσιολογικές τιμές, διαθεσιμότητα και service να αλλάζουν απλά αλλάζοντας το όνομα του αντιπροσώπου;

Απο θεμα τιμων θα δω αυτά που δυστυχώς προσφέρει αυτη η χωρα και ολοι οι αντιπρόσωποι ή μη πουλάνε εδω και χρόνια... (βλεπε htc, nokia κλπ) Τωρα για service και support επιφυλάσσομαι...

δεν γινεται clean install;

Και clean install γίνεται και upgrade γίνεται και όλα. ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το απαιτεί το Leopard, όχι στο μηχάνημα :)

(Για τις τιμές, νομίζω ότι θα είναι φυσιλογικές, και περιμένω κάτι του στυλ 29Ε + ΦΠΑ. Με την ευκαιρία, αν κάποιος αγόρασε mac μετά τις 8 Ιουνίου του 2009 μπορεί να πάρει το Snow πληρώνοντας μόνο ένα μικρό κόστος μεταφορικών κλπ. Ήδη το έκανα και έχω λάβει απάντηση πως μόλις κυκλοφορήσει θα το λάβω. Πληροφορίες εδώ: http://www.apple.com/euro/macosx/uptodate/)

Δεν κυκλοφόρησε. Όποιος ψάχνει όμως, βρίσκει :)

αααα ok ετσι και εγω βρισκω...αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποια ειναι και αν ειναι η τελικη εκδοση...παιζει κανα link εστω με pm??:D

Υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπουμε τα διαγραμμένα αρχεία στο Trash με βάση την ημερομηνία διαγραφής τους;

Δεν μπορώ να πιστέψω πως το Leopard έχει μία τόσο σοβαρή έλλειψη...:(

Linux myphone υπογραφή.jpeg

Και clean install γίνεται και upgrade γίνεται και όλα. ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το απαιτεί το Leopard, όχι στο μηχάνημα :)

(Για τις τιμές, νομίζω ότι θα είναι φυσιλογικές, και περιμένω κάτι του στυλ 29Ε + ΦΠΑ. Με την ευκαιρία, αν κάποιος αγόρασε mac μετά τις 8 Ιουνίου του 2009 μπορεί να πάρει το Snow πληρώνοντας μόνο ένα μικρό κόστος μεταφορικών κλπ. Ήδη το έκανα και έχω λάβει απάντηση πως μόλις κυκλοφορήσει θα το λάβω. Πληροφορίες εδώ: http://www.apple.com/euro/macosx/uptodate/)

Να σε ρωτίσω κάτι, στο γράμμα που στέλνεις βάζεις μέσα αυτό που σου λέει να εκτυπώσεις που έχει το programme reference και την απόδειξη αγοράς ε? Δεν θελει τιποτα άλλο που να μην πρόσεξα?

Να σε ρωτίσω κάτι, στο γράμμα που στέλνεις βάζεις μέσα αυτό που σου λέει να εκτυπώσεις που έχει το programme reference και την απόδειξη αγοράς ε? Δεν θελει τιποτα άλλο που να μην πρόσεξα?

Όχι. Εγώ έβαλα και φωτοτυπία της εγγύησης αλλά δεν νομίζω να χρειαζόταν.

υπαρχει τροπος να επιλεξω να μη γραφω συνεχεια το password μου οταν εχω καποιο software update γιατι βαριεμαι??

καπου στο accounts, δεν συνισταται, καλυτερα ευθκολο password...

με τους υπότιτλους σε ταινιες υπάρχει πρόγραμμα για να ερθουν ακριβως;

μονο στο movist εχει επιλογή +- .5 sec, τιποτα καλυτερο;

υπαρχει τροπος να επιλεξω να μη γραφω συνεχεια το password μου οταν εχω καποιο software update γιατι βαριεμαι??

Όχι, δεν υπάρχει (αλλά πόσο συχνά κι εσύ το γράφεις πια! :))

με τους υπότιτλους σε ταινιες υπάρχει πρόγραμμα για να ερθουν ακριβως;

μονο στο movist εχει επιλογή +- .5 sec, τιποτα καλυτερο;

Το VLC έχει offset, το Plex έχει ρύθμιση από +10 μέχρι -10 sec σε βήματα του 0.1 sec, και το Submerge κάτι αντίστοιχο.

Συνήθως πάντως αυτό σημαίνει ότι έχεις τους λάθος υπότιτλους.

VLC ξεχνα το, το μονο που μου κανει σπασιματα,

ευχαριστω για τα αλλα...

το iDVD το δοκίμασες;

το iDVD το δοκίμασες;

Το δοκίμασα αλλα θέλει απίστευτες ωρες για να τελειώσει !!!!!!

Δοκίμασα και το VisualHub αλλά πάλι η ποιότητα δεν είναι καθόλου καλή .