const_ili Δημ. September 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2009 με πολύ απλά λόγια: Το Maemo είναι μία "πειραγμένη" έκδοση του Debian GNU/Linux κομμένη και ραμμένη για mobile συσκευές. Maemo, originally named "Internet Tablet OS", is a software platform developed by Nokia for their line of Internet Tablets. και υπάρχει διαθέσιμο από το 2007- μιλάμε για linux, μορφή ανάλογη με το android και το os της apple. To Symbian Os σχεδιάστηκε για κινητά. Το s60, το αποθανόν UIQ, και moap είναι το περιβάλλον χρήστη (δηλαδή μία κατασκευάστρια εταιρία έπαιρνε από άλλον το λειτουργικό, από άλλον το περιβάλλον). ό,τι βλέπουμε εμείς στις οθόνες μας πάνω κάτω. [meaning that developers need to build and maintain multiple incompatible versions of their software if they want to target multiple devices which use the same underlying Symbian OS version. -Το 2008-2009 δημιουργήθηκε ο Symbian Foundation που ανέλαβε να ενώσει όλα τα περιβάλλοντα και να τα αναγάγει ένα με το λειτουργικό και σε ανοιχτό κώδικα, διευκολύνοντας κατασκευαστές και προγραμματιστές εφαρμογών. [complete platform, with one UI and application framework] (θα υπάρχει συμβατότητα με εφαρμογές για προηγούμενες εκδόσεις)-αν θυμάμαι καλά από s60 v3 κ μετά, με μέλη Fujitsu, Huawei, Nokia, Samsung Electronics, Sharp, Sony Ericsson και τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής. [by mid-2010, the complete platform, including source code, will be available to anyone under the Eclipse Public License] οπότε γνώμη μου είναι αν έχω καταλάβει σωστά πως το maemo στοχεύει σε mini- υπολογιστές επιτρέποντας στη nokia να μπει στον χώρο αυτό μπαίνοντας ένα βήμα ακόμη μπροστά από τη microsoft και την apple. Με τις τελευταίες να μπαίνουν στα λημέρια της (smartphones) είναι μάλλον φυσικό. Αν το maemo προχωρήσει αρκετά ίσως μπαίνει σε ακριβές συσκευές που έχουν ικανότητες φορητού υπολογιστή... Παρ' όλα αυτά: η νόκια δηλώνει “We absolutely remain committed to Symbian" διαβάζω παντού πως φαίνεται unfocused "Nokia has already experienced serious growing pains as it tries to evolve from a handset manufacturer into a wireless Internet services company" και το να έχει 2 διαφορετικά λειτουργικά δεν βοηθάει. Τα τελευταία 4 χρόνια έδωσε $430 εκατομμύρια για να αγοράσει εταιρίες τύπου NavTeq, sega κλπ και το όλο πρότζεκτ σταμάτησε για χάρη του Microsoft’s Mail for Exchange. {they can't afford to support two major platforms at a time, so S60 will be fueled by the resources of other companies united in Symbian Foundation.} -Εδώ έχει μερικά χαρακτηριστικά τύπου γιατί maemo http://bit.ly/PyMe -Εδώ γιατί το symbian μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα με το maemo http://bit.ly/7nlCW -Και εδώ ένα άρθρο που αναλύει τον χρονικό ορίζοντα έως και το 2012 και προβλέπει διάφορα για το μέλλον των κινητών λειτουργικών που το βρήκα το πιο ενδιαφέρον από όλα http://bit.ly/4bBR0b αξίζει να το δει κανείς πηγές: wiki, symbian.com nokia.com Φυσικά θα μπορούσε το θέμα να ανήκει σε ξεχωριστή κατηγορία αλλά δεν γνωρίζω πως να το κάνω κ συγγνώμη για το μέγεθος. TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. September 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2009 Αυτό που το διάβασες; Αυτό το είδες; μαρέσει να απαντάω απλά και γι'αυτό ίσως έγινα πολύ απόλυτος και ισοπεδωτικός. σαν διατύπωση δεν στέκει. ελπίζω τέλος το off-topic ε :) Αν το παραγγείλω από το amazon,θα έχει μέσα ελληνικά?Αν όχι,θα μπορώ να τα περάσω? απαντήθηκε λίγο πριν: εδώ και από κάτω TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mantsag1 Δημ. September 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2009 Ναι όντως είναι τραγικό με τις εταιρίες κινητής... Το κινητό τα πάει πολύ καλά έξω έχει απήχηση και γενικά καλές κριτικές. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος επιλέγει μοντέλα και πολιτικές. Εγώ για παράδειγμα παίρνω αυτό το κινητό επειδή έχει το λειτουργικό s60 v5... το ίδιο που έχει και το Ν97 που είναι το πιο ακριβό.- αυτό σημαίνει καλύτερη υποστήριξη και υπέροχες εφαρμογές τύπου iphone όπως να κάνεις upload φωτογραφίες κατευθείαν σε social networks, να βλέπεις σε ένα υπέροχο user interface video από youtube και να έχεις ένα καλό browser με υποστήριξη flash, όλα αυτά σε ένα οικονομικό πακέτο. όσο για την κάμερα, εδώ iphone και android δεν δίνουν κάτι καλύτερο, θα δώσει η νόκια σε μια οικονομική λύση; και για όσους είναι δύσπιστοι... Η νόκια θα καταργήσει σύντομα (επόμενο-α χρόνο) όλες τις εκδόσεις λειτουργικού στα υπάρχοντα κινητά και θα βγάλει το symbian os. αυτό θα διευκολύνει προγραμματιστές και κατασκευαστές και σίγουρα τα οικονομικά της εταιρίας που θα αντιμετωπίσει τιν apple με το iphone os, την microsoft με το windows os, την blackberry κλπ κλπ -τέλος να πω πως αυτό το κινητό είναι η καλύτερη λύση απέναντι στα φθηνά τύπου lg/samsung/sharp κλπ κινητά που ναι μεν είναι touch αλλά παίρνουν μόνο java εφαρμογές. ξέρει κανείς αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επιδότηση σε πλαίσιο/multirama? Δεν κατάλαβα διαβάζοντας το Post αυτό αν κατακρίνεις ή σου αρέσει το κινητό...:confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. September 5, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2009 Nokia 5530 XpressMusic Unboxing [ame=http://www.youtube.com/watch?v=G_xWBPSEfPE]YouTube - nokiAAddict.com - Nokia 5530 XM Unboxing Video - HD[/ame] [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
france Δημ. September 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2009 Είναι ΤΕΛΕΙΟ αυτό το χρωματάκι!Όλα τα βιντεάκια που κάνουνε preview το δείχνουν σε άσπρο-μπλε.Δεν γίνεται να κυκλοφορήσει στην αγορά κιόλας???:mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. September 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2009 Το βρίσκω πολύ καλό για το σχέδιο του, κ καλή τιμή για τα επόμενα 1-2 χρόνια πριν αλλάξουν λίγο τα δεδομένα. Αν μπορεί να περιμένει κανείς πάντα βγαίνει κάτι καλύτερο ή αναβαθμισμένο, θα το πάρω σε άσπρο ή αν αργήσει πολύ, μαύρο. TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mantsag1 Δημ. September 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2009 Το αγόρασα το Σάββατο το απόγευμα απο το Πλαίσιο στο Mall.. 249 ευρώ σε μαύρο - κόκκινο χρώμα... δεν υπήρχε καθόλου σε μπλε - άσπρο.. Είναι πιο μικρό και φαίνεται εκ πρώτης όψεως πιο εύχρηστο απο το 5800.. Λίγο που μπήκα στο internet (myphone.gr)μέσω wifi πήγαινε γρήγορα και ο browser του μου φάνηκε καλός... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boymanos Δημ. September 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2009 Το αγόρασα το Σάββατο το απόγευμα απο το Πλαίσιο στο Mall.. 249 ευρώ σε μαύρο - κόκκινο χρώμα... δεν υπήρχε καθόλου σε μπλε - άσπρο.. Είναι πιο μικρό και φαίνεται εκ πρώτης όψεως πιο εύχρηστο απο το 5800.. Λίγο που μπήκα στο internet (myphone.gr)μέσω wifi πήγαινε γρήγορα και ο browser του μου φάνηκε καλός... και εγω απο χθες ειμαι κατοχος του συγκεκριμεμου κινητου.η μπαταρια δεν εφαρμοζει πολυ καλα,αλλα με λιγο χαρτονακι φτιαχνεται.επισης το πισω καπακι παιζει λιγο,νομιζω προχειροδουλειες για μια εταιρεια σαν την nokia.εξαλλου δεν ειναι και λιγα τα λεφτα για τοση πλαστικουρα.πες μου αν παιζει και το δικο σου καπακι,και καμμια ιδεα πως να το κανουμε να μην παιζει. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maximillian Δημ. September 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2009 Σχετικό άσχετο: αυτές τις μέρες πηγαίνετε να ρωτήσετε σε μαγαζιά Vodafon-Cosmote-Wind για το κινητό για να γελάσετε πολύ με τις απαντήσεις των υπαλλήλων!!!! Οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι εντελώς ανημέρωτοι όσο αφορά την ύπαρξη του...!!!!:lol::lol::lol: εχεις παρα πολυ δικιο....το παρατηρησα κι εγω αυτο....σε οσα μαγαζια μπηκα κι εκανα την εξης ερωτηση "το νοκια 5530 το εχετε σε λευκο-γαλαζιο?", μου ελεγαν "ποιο ειναι αυτο?!".....:lol: μονο σε ενα καταστημα wind το ηξεραν, γιατι το πουλαγαν κιολας (κ μαλιστα στο συγκεκριμενο χρωματακι)...μαλλον θα το χτυπησω κι εγω την τριτη....ελπιζω να κανω σωστη επιλογη...:blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mantsag1 Δημ. September 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2009 και εγω απο χθες ειμαι κατοχος του συγκεκριμεμου κινητου.η μπαταρια δεν εφαρμοζει πολυ καλα,αλλα με λιγο χαρτονακι φτιαχνεται.επισης το πισω καπακι παιζει λιγο,νομιζω προχειροδουλειες για μια εταιρεια σαν την nokia.εξαλλου δεν ειναι και λιγα τα λεφτα για τοση πλαστικουρα.πες μου αν παιζει και το δικο σου καπακι,και καμμια ιδεα πως να το κανουμε να μην παιζει. με την δόνηση ενεργοποιημένη για να αντιδράει στο άγγιγμα σου στην οθόνη το χειροτερευει το παίξιμο του καπακιου... πάντως ΝΑΙ το καπάκι δεν τη πολυπαλευει... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
france Δημ. September 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2009 εχεις παρα πολυ δικιο....το παρατηρησα κι εγω αυτο....σε οσα μαγαζια μπηκα κι εκανα την εξης ερωτηση "το νοκια 5530 το εχετε σε λευκο-γαλαζιο?", μου ελεγαν "ποιο ειναι αυτο?!".....:lol: μονο σε ενα καταστημα wind το ηξεραν, γιατι το πουλαγαν κιολας (κ μαλιστα στο συγκεκριμενο χρωματακι)...μαλλον θα το χτυπησω κι εγω την τριτη....ελπιζω να κανω σωστη επιλογη...:blink: Σε ποιο κατάστημα??/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
milanmaniac Δημ. September 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2009 Το συγκεκριμένο κινητό πιστεύω ότι έχει άθλια ποιότητα κατασκευής. Πολύ πλαστικούρα. Το είδα από κοντά στο πλαίσιο. Καλύτερα δίνεις άλλα 50 ευρώ και παίρνεις το 5800. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mantsag1 Δημ. September 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2009 Το συγκεκριμένο κινητό πιστεύω ότι έχει άθλια ποιότητα κατασκευής. Πολύ πλαστικούρα. Το είδα από κοντά στο πλαίσιο. Καλύτερα δίνεις άλλα 50 ευρώ και παίρνεις το 5800. διαφωνώ φίλε... Και το 5800 είναι το ίδιο πλαστικούρα, ειδικά μετά το Ε51 που έχω το οποίο είναι μεταλλικό και πιο ανθεκτικό ΑΛΛΑ μάντεψε τι πρόβλημα έχει? Τρίζει το πληκτρολόγιο!!! Το 5530 (το έχω 24ώρες τώρα) μπορεί να είναι πλαστικούρα αλλά το βρίσκω συμπαγές.. Θα δείξει τι θα παιχτεί..!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
france Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 Ενμερώθηκα από το κατάστημα Νόκια στο Σύνταγμα ότι το μοναδικό χρώμα που εισάγει η Άλφα Copies είναι το μαύρο-κόκκινο.Επομένως με το άσπρο-μπλε τι παίζει?Πως το έχει η Wind? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 Αν όντως ισχύει πως η alpha copy το φέρνει μόνο σε χρώμα μαύρο-κόκκινο, προφανώς κάνει δική της εισαγωγή (παρα-εισαγωγή) με ότι αυτό συνεπάγεται. [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
france Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 Εστειλα μέιλ στα καταστήματα της Alpha Copy κ μου απάντησε το κατάστημα του Συντάγματος αυτό που σας προανέφερα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 Ενμερώθηκα από το κατάστημα Νόκια στο Σύνταγμα ότι το μοναδικό χρώμα που εισάγει η Άλφα Copies είναι το μαύρο-κόκκινο.Επομένως με το άσπρο-μπλε τι παίζει?Πως το έχει η Wind? και γω πριν κανα μισάωρο πήρα :P μόνο που μου είπε να ξανακοιτάξω σε ένα μήνα μήπως αλλάξει κάτι. TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
france Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 και γω πριν κανα μισάωρο πήρα :P μόνο που μου είπε να ξανακοιτάξω σε ένα μήνα μήπως αλλάξει κάτι. Τι σου είπαν δηλ? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 "Αυτή τη στιγμή διατίθεται μόνο το μαύρο-κόκκινο. (-γνωρίζετε πότε ίσως να υπάρχει διαθέσιμο και το άσπρο;) Μπορείς να ρωτήσεις σε μία εβδομάδα πάλι.{κατάστημα γλυφάδας} Σε ένα μήνα {κατάστημα συντάγματος}. Wind Θεσσαλονίκης (3 κεντρικά καταστ/τα): ~ Δυστυχώς δεν το γνωρίζω το κινητό, ίσως διατίθεται μόνο από συγκεκριμένο δίκτυο. Με την περίπτωση του 5800 τι είχε γίνει; μόνο σε μαύρο το έχω δει τριγύρω.. TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
france Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 Αν έρθει σε ένα μήνα,τότε γιατί εμενα μου είπαν το εξής: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΤΟ 5530 ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΕ BLACK RED,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΑΛΦΑ ΚΟΠΥ. Με εκτίμηση, NOKIA Store ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Νικης 17, Σύνταγμα Tel.: +30 210 3214100 E-mail: syntagma@alphacopy.gr ΥΓ.Σε τι καταστήματα ρωτησες πλην της Wind? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 To 5800 κυκλοφόρησε σε μπλε και κόκκινο από nokia stores και vodafone (πρώτη κυκλοφορία από vodafone σε κόκκινο αν δεν κάνω λάθος). Το μαύρο ήρθε στην αγορά αποκλειστικά από τα Cosmote shops, δεν τα φέρνει η Alpha Copy. Πάντα έτσι γίνεται σε όσα κινητά έχουν διάφορα χρώματα, έρχονται πρώτα σε ένα χρώμα και αργότερα ίσως να έρθουν και άλλα. Μπορεί κάποια άλλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας να φέρει κάποιο άλλο χρώμα αργότερα, όπως έκανε η Cosmote. Επίσης μπορεί να έρθουν τα καλύμματα μόνο και όποιος θέλει παει και αλλάζει αργότερα τα χρώματα. Έτσι έκανα και εγώ στο 5800 που έχω, το αγόρασα μπλε και τώρα το έκανα μαύρο. iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
const_ili Δημ. September 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2009 nokia store εγνατιας, φαλήρου (θεσσαλονίκη), γλυφάδας, συντάγματος. πήρα και την άλφα κόπι κόνσεπτ στορ, αλλά έλειπε μάλλον. Too much fuss for nothing. πείστηκα για το μαύρο. TO CALL OR NOT TO CALL?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maximillian Δημ. September 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2009 κι εγω που ψηνομουν για το λευκο, εχω αρχισει και το σκεφτομαι παρα πολυ...δεν θα μου αρεσε να ανακαλυψω στην πορεια οτι ειναι παραεισαγωγης, αρα μαλλον το ξεχναω αυτο το χρωμα, καλυτερα το μαυρο να εχω και το κεφαλι μου ησυχο...alpha copy ειναι αυτη...καλυτερα να μην μπλεξω με ιστοριες τυπου " κυριε το ιμει σας ανηκει σε κινητο παραεισαγωγης, αρα παρτε δρομο και μην ξαναπατησετε :X"....ασε που πηγα και το ειδα το μαυρο απο κοντα, μου αρεσε πολυ... και κατι αλλο....ειχε καποιος αλλος απο εσας full touch screen κινητο (και εννοω χωρις καθολου πληκτρολογιο)?? γιατι εγω πρωτη φορα θα παρω και εχω λιγους ενδοιασμους οσον αφορα τα μηνυματα...συνηθιζεται ευκολα, η καθε φορα που πας να στειλεις, αναθεματιζεις την ωρα και τη στιγμη που πηρες touch κινητο? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boymanos Δημ. September 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2009 και κατι αλλο....ειχε καποιος αλλος απο εσας full touch screen κινητο (και εννοω χωρις καθολου πληκτρολογιο)?? γιατι εγω πρωτη φορα θα παρω και εχω λιγους ενδοιασμους οσον αφορα τα μηνυματα...συνηθιζεται ευκολα, η καθε φορα που πας να στειλεις, αναθεματιζεις την ωρα και τη στιγμη που πηρες touch κινητο? αν σου αρεσει το πενακι,ειναι πανευκολο να γραψεις το μυνημα.χωρις αυτο θα δυσκολευτεις λιγο.ειναι θεμα συνηθειας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
france Δημ. September 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2009 Πως μπορούμε όμως να μάθουμε αν όντως πρόκειται για παραεισαγωγή?Μηπως επαναλαμβάνεται η ιστορία του 5800 όπου η cosmote μόνο το έφερε σε μαύρο χρώμα? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts