Jump to content

Δύο δίσκοι αλλά να φαίνεται ο ένας?

JOHNOLE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω αυτό το πράγμα, εχω τα ΧΡ Proffessional και 2 δίσκους εγκατεστημένους. Υπάρχει τρόπος ώστε μέσα απο τον explorer να φαίνεται μόνο ο ενας και ο άλλος να είναι κρυφός, ξέρει κανείς?

Νομίζω ότι γίνεται αυτό που θέλεις. Πρέπει βέβαια το file system να είναι ntfs. Μετά ο δίσκος θα φαίνεται σαν ένα directory, για το οποίο θα μπορείς να ορίσεις permissions ώστε να το βλέπουν μόνο αυτοί που θέλεις. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για ολόκληρο τον δίσκο βέβαια. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά γίνεται από μέσα από το Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management. Θα διαλέξεις τον δίσκο και θα χρησιμοποιήσεις την επιλογή Change drive letter and paths. Δες τη βοήθεια των windows, λέει τι πρέπει να κάνεις.

Γιατι δεν τους βάζεις σε Raid 0 ? θα έχεις πολύ καλές ταχύτητες.... και θα φένεται σαν ένας....

Motorola MPX220 + 1GB MiniSD Sandisk

http://www.danasoft.com/sig/JiMk.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον JiMk

Γιατι δεν τους βάζεις σε Raid 0 ? θα έχεις πολύ καλές ταχύτητες.... και θα φένεται σαν ένας....

Καμμιά φορά είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς/γράφεις. Πάλι καλά που δεν είπες να βγάλει τον 2ο δίσκο εντελώς.

Είναι δύσκολο να μη λέμε ότι νάναι όταν δεν γνωρίζουμε κάτι?

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Αρχικό Μήνυμα από τον VaradeRo

Καμμιά φορά είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς/γράφεις. Πάλι καλά που δεν είπες να βγάλει τον 2ο δίσκο εντελώς.

Φίλε πρόσεχε πως μιλάς... εγώ μια πρόταση έκανα...... και ξέρω πολυ περισσότερα απο σένα και αμφιβάλω αν ξέρεις τι είναι το raid.....

ωχ... :confused: παίδες ειρήνη εν όλω τω κόσμο. Μην τσακωθείτε και φάει κλειδωμα το thread. Δε λέει... :blink:
I Am The One, Orgasmatron...

Όντως, δε λέει :)

Με RAID 0 (Striping) οι 2 δίσκοι θα φαίνονται ως ένας μεγάλος (π.χ. αν είναι ο ένας 20GB και ο άλλος 40GB θα φαίνεται ως ένας 60GB) και θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Όμως νομίζω πως δεν έψαχνε αυτό ο JOHNOLE αλλά πώς θα έχει τον ένα δίσκο κρυφό (αλλά πάλι να φαίνονται ως 2).

JOHNOLE, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις με το security των NT. Δηλαδή να έχεις τον δίσκο σε NTFS και να ορίσεις permissions για users/groups. Μόνο να έχεις υπόψην σου ότι ο χρήστης που θες να μην έχει πρόσβαση ΔΕΝ πρέπει να είναι στο Administrators group γιατί θα μπορεί να αλλάξει τα permissions.

paravoid......raid0 αν έχει ίδιας χωριτηκότητας σκληρούς δίσκους...... αν έχει 20 και 40... χωριτηκότητα θα είναι το διπλάσιο του μικρότερου....2χ20 δηλαδή...

Δεν έχει καμιά δουλειά το raid. Αυτό που θέλει να κάνει γίνεται μέσα από τα xp και είναι μέσα στις δυνατότητες που προσφέρει το ntfs.

Αρχικό Μήνυμα από τον VaradeRo

Είναι δύσκολο αντι να ειρωνεύεσαι να λές κάτι ουσιαστικό που θα βοηθήσει το φίλο μας;

Αρχικό Μήνυμα από τον JiMk

paravoid......raid0 αν έχει ίδιας χωριτηκότητας σκληρούς δίσκους...... αν έχει 20 και 40... χωριτηκότητα θα είναι το διπλάσιο του μικρότερου....2χ20 δηλαδή...

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο! αφηρημάδα :confused: Και να φανταστείς έχω δουλέψει και RAID 0 (και τώρα χρησιμοποιώ RAID 1 με 2xWD80gb)

Παρολαυτά μπορείς να κάνεις 20+40=60 με RAID controller αν το βάλεις σε spanning mode.

Φίλε πρόσεχε πως μιλάς... εγώ μια πρόταση έκανα...... και ξέρω πολυ περισσότερα απο σένα και αμφιβάλω αν ξέρεις τι είναι το raid.....

Δεν αμφιβάλλω ότι ξέρεις περισσότερα από μένα. Και ναι, ξέρω τι ειναι το raid. Παρόλα αυτά, άλλο πράγμα ρώτησε ο άνθρωπος και άλλο του απάντησες.

Είναι δύσκολο αντι να ειρωνεύεσαι να λές κάτι ουσιαστικό που θα βοηθήσει το φίλο μας

Αν ήξερα την απάντηση, πιθανώς να την έδινα. Προτιμώ γενικά να λέω πράγματα που ξέρω και όχι άσχετα. Και δε νομίζω να ειρωνεύτηκα αυτόν που είχε την απορία.

Over and Out!

:o

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Μιας και εγώ ξεκίνησα την ερώτηση, να διευκρινήσω γιατί βλέπω κάποιες παρεξηγήσεις, οτι δεν με ενδιαφέρει η διαμόρφωση RAID, απλά να μην φαίνεται ο ενας δίσκος.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας!!!

Ισχύει αυτό που σου είπε ο φίλος με τα PowerToys. Αυτή είναι η λύση σ' αυτό που ζητάς.
http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

μια αλλη ερωτηση σχετικα με τα permissions σε ενα PC..μπορεις να απαγορευσεις σε καποιον να χρησιμοποιει το Internet?? και φυσικα δεν εννοω απλα να κρυψω το password..οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη..thanks

Αρχικό Μήνυμα από τον dpetka2001

μια αλλη ερωτηση σχετικα με τα permissions σε ενα PC..μπορεις να απαγορευσεις σε καποιον να χρησιμοποιει το Internet?? και φυσικα δεν εννοω απλα να κρυψω το password..οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη..thanks

Να κάνεις τη σύνδεση "διαθέσιμη μόνο για εμένα" και να βάλεις κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σου (Αν έχεις winXP αυτό)

Αρχικό Μήνυμα από τον astrolabos

Να κάνεις τη σύνδεση "διαθέσιμη μόνο για εμένα" και να βάλεις κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σου (Αν έχεις winXP αυτό)

πως μπορω να την κανω 'διαθεσιμη μονο για εμενα' ?? που υπαρχει αυτη η επιλογη?? για τον κωδικο προσβασης ενταξει αλλα νομιζω με ενδιαφερει το πρωτο..

Αρχικό Μήνυμα από τον dpetka2001

πως μπορω να την κανω 'διαθεσιμη μονο για εμενα' ?? που υπαρχει αυτη η επιλογη?? για τον κωδικο προσβασης ενταξει αλλα νομιζω με ενδιαφερει το πρωτο..

Δεν είμαι μπροστά σε winxp τώρα, αλλά πρέπει να σου δίνει την επιλογή αυτή κατα τη δημιουργία, ή όταν πάς να καλέσεις. θα το δώ και θα ξαναεπανέθω.

Και εκτός των άλλων που αναφέρθηκαν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα "κλειδώματος" τόσο των αρχείων σου, όσο και ολόκληρου του σκληρού δίσκου σου.

Ενα τέτοιο πρόγραμμα που το χρησιμοποιώ και έχω δεί ότι είναι πολύ καλό είναι το PC Security for Windows ver. 5.40.

http://www.tropsoft.com/pcsecurity/index.htm

Το σπάσιμό του κυκλοφορεί στα γνωστά στέκια.

Φιλικά

Γιάννης

Φιλικά

Γιάννης