Jump to content

στιγμιαία κολήματα σε XP

xristos69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω φρεσκοεγκατεστημένα τα Ελληνικά XP σε καινούριο pc και πολυ συχνά το αριστερο και δεξι κλικ του ποντικιού σταματά να ανταποκρίνεται για 4-5 δευτερόλεπτα και παγώνει ο υπολογιστής.Αυτο συμβαίνει οταν διαχειρίζομαι παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας και οχι στα μενου κάποιου προγράμματος.

Το ποντίκι ειναι μια χαρα και μάλιστα το δοκίμασα και στην USB και στην θυρα του ποντικιού.

Έκανα επίσεις και ενα memory test που δεν έδειξε προβλημα μνήμης.

Κάτι άλλο που μπορεί να φταίει? κάποια ρύθμιση στην motherboard ισως?

Τα Windows έχουν το SP1 ;

Πήγαινε να δεις και το Task Manager άμα σου χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή τον επεξεργαστή.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tpelek ( 5 Φεβ. 2004 , 12:36)

Τα Windows έχουν το SP1 ;

Πήγαινε να δεις και το Task Manager άμα σου χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή τον επεξεργαστή.

δεν εχω το SP1 πως θα το κατεβάσω? (δεν εχω γνησια XP) ;)

ο επεξεργαστής χρησιμοποιήται για 0-5% οποτε δεν νομίζω να υπάρχει απο εκει πρόβλημα.

Αν δεν είναι γνήσια ΜΗΝ το κατευάσεις απο το site της microsoft γιατί θα σου κλειδώσει το λειτουργικό.

Πάει το πρώτο.

Πάμε στο δευτερο... τι υπολογιστή έχεις? cpu,ram,mam:), ktl ktl, μήπως είναι μικρός για τα ΧΡ γιαυτό ρωτάω:)

Επίσης... έχεις το office εγκατεστημένο? Αν ναι πια εκδοση?

Εμένα μου έβγαλε παρόμοιο πρόβλημα με το office 2003.

+

(είμαι αγράμματος και υπογράφω με σταυρό)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 ( 5 Φεβ. 2004 , 12:45)

δεν εχω το SP1 πως θα το κατεβάσω? (δεν εχω γνησια XP) ;)

ο επεξεργαστής χρησιμοποιήται για 0-5% οποτε δεν νομίζω να υπάρχει απο εκει πρόβλημα.

Σαν πρώτη λύση σου προτείνω να απενεργοποιήσεις το indexing service, που θα το βρεις στην καρτέλα services δίνοντας msconfig στο Run (Εκτέλεση).

Αν δεν έχεις γνήσια ΧP, θα έχεις πρόβλημα να βάλεις το SPμόνο σε περίπτωση που έχεις βάλει τον κωδικο FCKGW- κλπ...

Πάντως είναι >100ΜΒ το SP. Δεν είναι για κατέβασμα (εκτός αν έχεις DSL). Όλοι το χουν, πες σε κάποιον να στο δώσει. Είναι απαραίτητο να το βάλεις.

P.S. Υπάρχουν πρόγράμματα που αλλάζουν τον κωδικό των XP χωρίς να κάνεις επανεγκατάσταση (δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν)

HTC Desire Root User

An thes sou stenlw programa pou allazeis to key twn windows, kai sou dinei kai mono tou kwdikous pou douleuoun me to sp1...

To xrisimopoiw egw kai doulevei...

Parepiptontws exei brei kanenas to sp2 beta na to katebasw??? psaxnw alla den to briskw... Kykloforei pantws i beta ekdosi kai tin thelw...

κοιταξε μηπως εχει προβλημα το τροφοδοτικο, μετα η cpu και μετα καρτα γραφικων (drivers klp). Γενικα το κανουν καποιες φορες τα XP αυτο αλλα οχι οσο συχνα το λες. Το προβλημα αυτο μπορει να προερχεται απο πολλες μεριες... Υπηρχε ενα προγραμματακι που το ετρεχες και μετα εβαζες το SP χωρις προβληματα ;) Θα προσπαθησω να το βρω και να στο στειλω οποτε μπορεις να κατεβασεις και το SP απο την microsoft και να το βαλεις. Ισως φταιει και αυτο. Τα XP χωρις SP δεν υποστηριζουν usb2.0

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NV_ORTON ( 5 Φεβ. 2004 , 14:48)

Αν δεν είναι γνήσια ΜΗΝ το κατευάσεις απο το site της microsoft γιατί θα σου κλειδώσει το λειτουργικό.

auto einai sigouro?

exw xp se 2 pc sto spiti kai 2 sth doulia kanena den einai gnhsio kai omws den mou exoun kleidwsh kanena. kai kanw ola ta update kanonika

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 ( 5 Φεβ. 2004 , 12:35)

Εχω φρεσκοεγκατεστημένα τα Ελληνικά XP σε καινούριο pc και πολυ συχνά το αριστερο και δεξι κλικ του ποντικιού σταματά να ανταποκρίνεται για 4-5 δευτερόλεπτα και παγώνει ο υπολογιστής.Αυτο συμβαίνει οταν διαχειρίζομαι παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας και οχι στα μενου κάποιου προγράμματος.

Το ποντίκι ειναι μια χαρα και μάλιστα το δοκίμασα και στην USB και στην θυρα του ποντικιού.

Έκανα επίσεις και ενα memory test που δεν έδειξε προβλημα μνήμης.

Κάτι άλλο που μπορεί να φταίει? κάποια ρύθμιση στην motherboard ισως?

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί κάνοντας δεξί κλικ ανοίγεις ένα μενού (shell) στο οποίο υπάρχουν συντομεύσεις για διάφορα προγράμματα.

Πχ. winzip, antivirus, image editor...κτλ.

Έχεις εγκατάστήσει κάποιο προγραμμα που έχει βάλει ένα shortcut στο δεξί κλικ μενού και το φορτώνει για να είναι έτοιμο να τρέξει, εξού και η καθυστέρηση.

Δες τη λίστα η αν έχεις ενα capture προγραμμα βάλτην εδώ να την δουμε.

Αν το βρείς μόνο σου και το απεγκαταστήσεις θα δεις οτι το μενού δεν καθυστερεί.

Θυμήσου τι εγκατέστησες τελευταίο και σου παρουσιάστηκε το πρόβλημα

:)

Eίχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα μόλις πρωτοαγόρασα το PC. Ούτε με φορματ λύθηκε. Το άφησα έτσι και σταμάτησε μετά από 2-3 μήνες μόνο του.

Μη φοβάσαι, άστο και θα φτιάξει από μόνο του! :)

Εμένα παρουσιάζονται κολλήματα μέχρι και ενός λεπτού, κυρίως όταν εναλλάσσομαι μεταξύ παραθύρων πατώντας πάνω στο κουμπί του κάθε παράθυρου στην task bar.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Και εγω εχω κατι περιεργα κοληματα στο pc ειδικα στο increadmail xe....και εκανα back up....στον δευτερο σκληρο που εχω......και περιμενω την δευτερα να ερθει ενας φιλαρακος να μου κανει format...και να ξαναφορτωσει τα xp.....δυο βδομαδες τωρα μου εχουν σπασει τα νευρα..... :mad:

Ειναι η τριτη φορα σε διαστημα ενος χρονου.....! :cry:

Πριν τα xp....ειχα τα milenium.....και δεν ειχα κανενα προβλημα.....(δεν ξερω ισως να κανω εγω καμμια μ@λ@κι@) :blink:

Φίλε kukukali ελπίζω να μην υποννοείς ότι μπορεί τα millenium να είναι πιο σταθερά από τα XP! :) Ίσως να υπάρχει κάποια ψιλο-ασυμβατότητα του software ή hardware σου με τα XP...

@t300: ενός λεπτού?? Και δεν σου σπάει τα νεύρα? Έχεις ψαχτεί καθόλου για πιθανά αίτια?

to idio problhma to eixe kai enas filos mou...

lush: format[/] ;) oti allo kai na kaneis den nomizw na ftiaksei kai an ftiaksei mporei na krathsei gia ligo kai ustera apo 1-2 restart na ksanarxisei. an exeis xrono sou sunistw format sigouro alla kai xronoboro

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lospsi ( 8 Φεβ. 2004 , 20:41)

to idio problhma to eixe kai enas filos mou...

lush: format[/] ;) oti allo kai na kaneis den nomizw na ftiaksei kai an ftiaksei mporei na krathsei gia ligo kai ustera apo 1-2 restart na ksanarxisei. an exeis xrono sou sunistw format sigouro alla kai xronoboro

oταν ερχεσαι απο φορματ και εγκατασταση των windows δεν ξανακάνεις φορματ και εγκατασταση των windows καπάκι.

Εγω απο την στιγμή που φόρτωσαν για πρώτη φορά τα windows αυτο το πρόβλημα έχω.

Αυτο που είπε ο φίλος t300

"Εμένα παρουσιάζονται κολλήματα μέχρι και ενός λεπτού, κυρίως όταν εναλλάσσομαι μεταξύ παραθύρων πατώντας πάνω στο κουμπί του κάθε παράθυρου στην task bar"

Σε μένα οχι ενος λεπτού αλλά 3-4 δευτερολέπτων. Καλύτερα να ηταν ενος λεπτου,θα εκανα και καμια αλλη δουλειά μεχρι να ανοιξει το παράθυρο :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος csk4023 ( 8 Φεβ. 2004 , 19:11)

Φίλε kukukali ελπίζω να μην υποννοείς ότι μπορεί τα millenium να είναι πιο σταθερά από τα XP! :) Ίσως να υπάρχει κάποια ψιλο-ασυμβατότητα του software ή hardware σου με τα XP...

Δεν λεω αυτο ......αλλα τα millenium τα ειχα για 1 1/2 χρονο και δεν ειχα καθολου προβλημα......Με τα xp ειναι η 3 φορα.....βεβαια τα προγραμματα που εχω ειναι παρα πολυ περισοτερα απο πριν ....αλλα ειναι λογικο αυτο που συμβαινει...?και ολα ξεκινησαν ξαφνικα χωρις να υπαρχει καποιος εμφανης λογος...τουλαχιστον σε μενα.....θα του κανω σημερα format να τελειωνω....! :mad:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 ( 9 Φεβ. 2004 , 00:00)

Σε μένα οχι ενος λεπτού αλλά 3-4 δευτερολέπτων. Καλύτερα να ηταν ενος λεπτου,θα εκανα και καμια αλλη δουλειά μεχρι να ανοιξει το παράθυρο :p

Κι εγώ προσπαθώ να διαβάσω καμιά εφημερίδα μέχρι να "ξεκολήσουν" :p

Ψιλοψάχτηκα αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη για το τι φταίει. Πάντως τον 1ο χρόνο δούλευαν άψογα. Μετά κάπου το χάλασαν. Ίσως να γέμισε σκουπίδια η registry (μπορεί να οφείλεται σε αυτό; ) από διάφορες εγκαταστάσεις - απεγκαταστάσεις. (σε λογικό ρυθμό βέβαια)

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

οταν φορτώνεις με προγραμματα το pc φυσικό ειναι καποια στιγμη να προκείψουν διάφορα προβλήματα και η μονη λύση να ειναι το format.

Όταν όμως,οπως εγω, έχεις καινουριο pc της κουτας με αφορμάριστο δίσκο και περνάς τα XP και χωρίς να βάλεις κάποιο επιπλέον πρόγραμμα αρχίζουν τα κολλήματα στην task bar , τότε τι να υποθέσεις οτι φταίει?.....Ε????....

• 1 year later...
Όταν όμως,οπως εγω, έχεις καινουριο pc της κουτας με αφορμάριστο δίσκο και περνάς τα XP και χωρίς να βάλεις κάποιο επιπλέον πρόγραμμα αρχίζουν τα κολλήματα στην task bar , τότε τι να υποθέσεις οτι φταίει?.....Ε????....

exo kani 3 format kai sinexizi to @^&%$#@$%$# na kolai :w00t:

den antexo allo :cry:

Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

exo kani 3 format kai sinexizi to @^&%$#@$%$# na kolai :w00t:

den antexo allo :cry:

Οταν συνεχιζει να κανει κολληματα μετα απο φορματ το προβλημα ειναι σε drivers ή hardaware ή τροφοδοτικο.Πρεπει να τα ελεγξεις ενα ενα

Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών