Jump to content

εξωτερικος σκληρος προβλημα

spessartite
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιοδια εχω ενα σκληρο δισκο απο λαπτοπ hp compaq 6175s ειναι σατα οπου τον εχω βαλει σε κουτακι για να γινει εξωτερικος εχει γουιν τα παντα και ειναι συνδεδεμενοσ σε ενα σταθερο πσ απο θυρα usb το προβλημα μου ειναι πως τον κανο να μπουταρι απο αυτον τον σκληρο το συστιμα μου ωστε να μπο στην οθονη λες και ηταν το λαπτοπ μου και απο το μπιοσ εχω δοκιμασει αλλα τιποτε και απο το μενου esc που εχει το σταθερο μου πσ ωστε να επιλεξω δισκο τον επιλεγω αλλα με βαζει παντα με τον σκληρο που εχω κανονικα

τι να κανω ρε παιδια?????? πλζζζζζζ

το συστημα το αλλο ειναι και αυτο hp pavilion που τον εχω βαλει

παιοδια εχω ενα σκληρο δισκο απο λαπτοπ hp compaq 6175s ειναι σατα οπου τον εχω βαλει σε κουτακι για να γινει εξωτερικος εχει γουιν τα παντα και ειναι συνδεδεμενοσ σε ενα σταθερο πσ απο θυρα usb το προβλημα μου ειναι πως τον κανο να μπουταρι απο αυτον τον σκληρο το συστιμα μου ωστε να μπο στην οθονη λες και ηταν το λαπτοπ μου και απο το μπιοσ εχω δοκιμασει αλλα τιποτε και απο το μενου esc που εχει το σταθερο μου πσ ωστε να επιλεξω δισκο τον επιλεγω αλλα με βαζει παντα με τον σκληρο που εχω κανονικα

τι να κανω ρε παιδια?????? πλζζζζζζ

το συστημα το αλλο ειναι και αυτο hp pavilion που τον εχω βαλει

Να μην το ξεκινησεις απο τον εξωτερικο δισκο γιατι θα αρχισει να ψαχνει οδηγους κλπ για τις συσκευες που θα βρει και πιθανον να σου ζητησει να ενεργοποιησεις παλι (στα ΧΡ το ζηταγαν αν αλλαζες πολλες συσκευες).Ολα αυτα αν ξεκινησει γιατι υπαρχει και πιθανοτητα να μην ξεκινησει καθολου .

Γνωμη μου.

Να μην το ξεκινησεις απο τον εξωτερικο δισκο γιατι θα αρχισει να ψαχνει οδηγους κλπ για τις συσκευες που θα βρει και πιθανον να σου ζητησει να ενεργοποιησεις παλι (στα ΧΡ το ζηταγαν αν αλλαζες πολλες συσκευες).Ολα αυτα αν ξεκινησει γιατι υπαρχει και πιθανοτητα να μην ξεκινησει καθολου .

Γνωμη μου.

Όντως, ειδικά τα "φυσιολογικά" windows δεν θα ξεκινήσουν από USB...

Read The F...ing Manual First

Όντως, ειδικά τα "φυσιολογικά" windows δεν θα ξεκινήσουν από USB...

Μα είναι αλανιάρικα τα windows που έχει πάνω:whistle::whistle: παρόλα αυτα τον επιλέγω όταν κάνει boot το μηχάνημα με βάζει για λίγο στην αρχή μου λέει ξέρεις το μαύρο παράθυρο που λέει οταν τα windows δεν κλείσουν σωστά κανονική εκκίνηση ασφαλή λειτουργία και ρέστα πατάω πάνε να φορτώσουν και και ξαφνικά κόβεται και με πετάει στον κύριο δίσκο που εχω με τα windows έλεγα με αυτόν τον τρόπο μήπως και μπορούσα να δω στην οθόνη αυτη το περιβάλλον εργασίας του λαπτοπ μου και μπορέσω ετσι και σώσω κάποιες συνομιλίες στο yahoo messenger που ειναι σημαντικές αν δεν γίνεται να μπω ετσι πως μπορώ να βρω τις συνομιλίες που εχουν αποθηκευθεί σε αυτον τον σκληρό αφου τουλάχιστον τον βλέπω σαν εξωτερικό???

Μα είναι αλανιάρικα τα windows που έχει πάνω:whistle::whistle: παρόλα αυτα τον επιλέγω όταν κάνει boot το μηχάνημα με βάζει για λίγο στην αρχή μου λέει ξέρεις το μαύρο παράθυρο που λέει οταν τα windows δεν κλείσουν σωστά κανονική εκκίνηση ασφαλή λειτουργία και ρέστα πατάω πάνε να φορτώσουν και και ξαφνικά κόβεται και με πετάει στον κύριο δίσκο που εχω με τα windows έλεγα με αυτόν τον τρόπο μήπως και μπορούσα να δω στην οθόνη αυτη το περιβάλλον εργασίας του λαπτοπ μου και μπορέσω ετσι και σώσω κάποιες συνομιλίες στο yahoo messenger που ειναι σημαντικές αν δεν γίνεται να μπω ετσι πως μπορώ να βρω τις συνομιλίες που εχουν αποθηκευθεί σε αυτον τον σκληρό αφου τουλάχιστον τον βλέπω σαν εξωτερικό???

Δοκιμασε τοτε να απενεργοποιησεις τον εσωτερικο δισκο.

Τα Windows δεν είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν από εξωτερικό μέσο. Αν και είναι δυνατόν να εγκατασταθούν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο θα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην απόκριση του συστήματος. Ο λόγος είναι ότι ο εξωτερικός δίσκος (είτε είναι SATA είτε δεν είναι) δεν μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τον εξωτερικό και γι'αυτό δεν φταίει ο δίσκος αλλά το "πρωτόκολλο" USB.

Στην περίπτωσή σου είναι ακόμα πιο δύσκολο έως αδύνατο να μπουτάρει το PC από τον εξωτ.δίσκο γιατί αυτός προέρχεται από το laptop έχοντας λειτουργικό σύστημα που "κουβαλάει" τους drivers των συσκευών του laptop και όχι του PC. Για τον ίδιο λόγο θα ήταν αμφίβολο αν μπορεί να κάνει boot το PC ακόμα και αν του βάλουμε εσωτερικό δίσκο που θα έχουμε βγάλει από άλλο PC, διαφορετικής σύνθεσης.

Αφού τουλάχιστον διαβάζεται ως εξωτερικός κάνε αναζήτηση για .dat αρχεία (Yahoo log files) αφού εκεί αποθηκεύονται αυτά που ψάχνεις. Το πρόγραμμα Yahoo Chat Archive Recovery ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει ανάκτηση των περιεχομένων των αρχείων αυτών (συνομιλίες, μηνύματα κτλ.)