Jump to content

Συνηθισμένες ερωτήσεις για το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)


creation
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο Rumsfeld δεν ήταν ποτέ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Κατά τα άλλα εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Rumsfeld είναι όντως μεγαλομέτοχος της Gilead Sciences (και όχι Gilead Sciens), ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, πόσω μάλλον δε το πρωκτικό (copyrighted).

 

Για το θέμα έχει γράψει πριν κανά μήνα (και βάλε) η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία Ήταν ένα δισέλιδο άρθρο πολύ ενδιαφέρον με όλο το ιστορικό (από τη δεκαετία το 70,όπου είχε γίνει ανάλογο θέμα με ιό.Μάλιστα για να πουλήσουν ενέσιμο αντιικο έκαναν στον τότε πρόεδρο της Αμερικής ένεση με νερό ,για να πείσουν τον κόσμο να αγοράσει .Πολλοί είχαν πεθάνει από το αντιικό που είχαν παρασκευάσει τότε. 'Εγραφε ότι 'οντως ο Rumsfeld κατέχει το 10% επί των πωλήσεων του tamiflu. Αν το βρει κανείς καλό είναι να το δημοσιεύσει ,γιατί η ιστορία είναι deja vu.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συναγερμός πανδημίας χτύπησε και την Ελλάδα:!:

http://www.cosmo.gr/images/flu2.jpg

Στα 201 έφτασαν τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων στη χώρα μας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργαστηρίου Αναφοράς Νοτίου Ελλάδας, που πλέον καθημερινά αποστέλλεται με νέα περιστατικά της γρίπης.

Την Πέμπτη κατεγράφησαν πέντε κρούσματα :

 

1. Κορίτσι, 18 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές της.

 

2. Άνδρα, 33 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του.

 

3. Άνδρα, 53 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του.

 

4. Άνδρα, 20 ετών, Αγγλικής καταγωγής , που ήρθε από την Μ.Βρετανία.

 

5. Κορίτσι, 14 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Μ.Βρετανία.

 

Αβραμόπουλος: "Η γρίπη μπορεί να προσβάλει το 54% του ελληνικού πληθυσμού"

 

Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα, την Πέμπτη (9/7) το πρωί είπε πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη και πως είναι ευθύνη της πολιτείας να κρατά υπό έλεγχο την ροή των κρουσμάτων.

 

Παρ’ όλα αυτά συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς παρατηρείται αύξηση των περιστατικών που έχουν προσβληθεί από τον ιό από άλλους ασθενείς, αν και το ποσοστό που έρχεται από το εξωτερικό ανέρχεται στο 78%.

 

«Η χώρα έχει εισέλθει σε φάση πανδημίας 6α», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι πιθανό, από τη νέα γρίπη να νοσήσει ακόμα και το 33% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα.

 

Αν μάλιστα ο ιός αλλάξει συμπεριφορά και γίνει πιο επιθετικός, ενδέχεται να νοσήσει ακόμα και το 54% του πληθυσμού, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θανάτου από τη νέα γρίπη ακόμα και στην Ελλάδα.

 

«Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και όχι πανικός», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νέα γρίπης.

 

Η περίοδος της πανδημίας αναμένεται να διαρκέσει 12 - 15 μήνες, με ανώτατη διάρκεια τους 24.

 

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, το κλείσιμο σχολείων και υπηρεσιών δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου, όπου εφαρμόστηκε. Γι αυτό, στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί μόνο κατά περίπτωση, εάν παρατηρηθούν πιο σοβαρά συμπτώματα από τη νέα γρίπη.

 

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ανακοινώθηκε ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2009 (η πρώτη δόση) και το Φεβρουάριο του 2010 (η δεύτερη). Το ζήτημα είναι τα εμβόλια να πάρουν έγκαιρα έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων. Το ΥΥΚΑ είναι σε συνεργασία με τις νομαρχίες όλης της χώρας και οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε ειδικούς χώρους, χωρίς πανικό και καθυστερήσεις.

 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες της πτηνοτροφίας (υπάρχει ο φόβος μήπως ο ιός της νέα γρίπης έρθει σε επαφή με τον ιό της γρίπης των πτηνών), οι χρόνιοι πάσχοντες, όσοι είναι άνω των 60 ετών και τέλος, τα παιδιά και οι μαθητές ηλικιών από 1 έτους έως 18 χρόνων.

 

Οι επιδημιολογικές παρατηρήσεις δείχνουν ότι η νέα γρίπη προτιμά άτομα νεαρής ηλικίας. Η κύρια θεραπεία είναι η παραμονή στο σπίτι, η ενυδάτωση του οργανισμού και η χορήγηση αντιπυρετικών. Η θεραπεία με αντιϊκά περιορίζεται μόνο σε περιστατικά με σοβαρή συμπτωματολογία.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «όλοι πρέπει να τηρούμε μέτρα υγιεινής, προκειμένου να προφυλαχτούμε (κατά το δυνατόν) από τον ιό Η1Ν1». ...συνέχεια....

Link to comment
Share on other sites

οκ..εμ....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cry::hunter::protest:

 

Μα βρε συ , δεν τα λέμε για να τρομάξουμε .... τα λέμε για να είμαστε πιο προσεχτικοί!

Εξάλλου αν το δεις ρεαλιστικά , μέρα με την μέρα αυξάνεται ο αριθμός αυτών που νοσούν ... να μην δώσουμε σημασία λες????

Πρέπει να μας "χτυπήσει την πόρτα" για να πάρουμε μέτρα?

Πάντως για να βγαίνει υπουργός και να τα λέει έτσι , (η γνώμη μου είναι) μάλλον έρχονται δύσκολες μέρες!

Πάντως και γω στην αρχή δεν έδωσα πολύ σημασία , αλλά βλέποντας τόσο καιρό πως αυξάνετε ο Ιός αυτός και άρχισαν και οι θάνατοι τώρα ,

.... έχω αρχίσει και γω και φοβάμαι!

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι χθες η Κύπρος είχε περισσότερα. Δώστε τους λίγο χρόνο. :p

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Αβραμόπουλος: "Η γρίπη μπορεί να προσβάλει το 54% του ελληνικού πληθυσμού"

 

Μετάφραση: "Σκάστε τα να πάρετε Tamiflu, να πάρουμε κι εμείς τις μίζες μας από τη φαρμακοβιομηχανία"...

 

Όχι ρε κουφ@λες, δεν ψοφάμε!!!. :lol: :lol: :lol:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Σιγα ρε παιδια με το Tamiflu.Ετσι και αλλιως στις περισσοτερες περιπτωσεις ο ασθενης γινεται καλα με ενυδατωση,αντιπυρετικα και ξαπλα.Μονο σε βαριες περιπτωσεις χρησιμοποιουνται αντιιικα.

Ουσιαστικα απειλουνται μονο οι ακραιες ηλικιακα ομαδες πληθυσμου,δηλαδη βρεφη και ηλικιωμενοι,αντε και αυτοι που εχουν αλλα σοβαρα προβληματα υγειας.

Ολοι οι υπολοιποι αν νοσησουμε θα την βγαλουμε στο σπιτι για καμια 15αρια-20 μερες.

Screw you guys,I'm going home.........
Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν το βλέπω λογικό να νοσήσει πάνω από το 50% του πληθυσμού υπό κανονικές συνθήκες. Αν κάποιος κολλήσει τον ιό και κάτσει σπιτάκι του για όσο χρειάζεται και το ξεπεράσει, δεν πρόκειται να κολλήσει απολύτως κανέναν (άντε το πολύ-πολύ να κινδυνέψουν τα άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος). Για μένα τα προβλήματα θα υπάρξουν από αυτούς που θα κρύψουν από φίλους, γνωστούς, εργασιακό περιβάλλον κλπ, ότι έχουν νοσήσει, ώστε να μην υποστούν τον "ρατσισμό" και την υστερία των υπολοίπων: "Πω-πω αυτός είχε τη νέα γρίπη, μακριά μην κολλήσουμε!...". ;)
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Εμένα ένα μ'ενδιαφερει, οποιος κολλησει παπαλα??:!::worry::cool::p

 

Oχι βεβαια. και στην αγγλια σε τοσα περιστατικα ενα η 2 θανατους ειχε με θυματα με βεβαρημενο παρελθον.

Link to comment
Share on other sites

Στην Αγγλια μονο χτες πεθαναν 15 ατομα απο την γριπη η οποια εχει προσβαλει 10χιλ περιππου ανθρωπους.Μαλλον ειναι αρκετα σοβαρη η κατασταση
Link to comment
Share on other sites

Στην Αγγλια μονο χτες πεθαναν 15 ατομα απο την γριπη η οποια εχει προσβαλει 10χιλ περιππου ανθρωπους.Μαλλον ειναι αρκετα σοβαρη η κατασταση

 

Υπαρχει καποιο λινκ?

Link to comment
Share on other sites

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_6607.html

Μαλλον θα εννοει συνολικα απο την αρχη 14 θανατοι μου ακουγεται υπερβολικο μονο χτες να ειχε τοσους θανατους....Ωραια διατυπωση

Link to comment
Share on other sites

 

Εγω αλλο καταλαβαινω απο το "Number of swine flu cases in the UK doubles in two days - bringing total number of deaths in London to five and 14 in the UK" "Officials have now confirmed five deaths in London and 14 deaths in the UK. Britain now has the third highest number of confirmed cases in the world, behind Mexico and the US."

http://www.thelondonpaper.com/thelondonpaper/news/london-days-away-from-swine-flu-epidemic

Οτι συνολο εχουν πεθανει 14 ατομα σε ολo τo UK μεχρι στιγμης.

Δεν ξερω βεβαια ποσο σοβαρη ειναι η εφημεριδα που το βρηκα αλλα φανταζομαι δεν θα επαιζε με κατι τετοιο.

Εντιτ γιατι δεν ειχα δει αυτο που προσθεσες.Συμφωνω οτι προσπαθει να δημιουργήσει εντυπωσεις το "τρωκτικό" .

Link to comment
Share on other sites

To ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου το ίδιο με την εποχιακή γρίπη, οπότε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία, όσο και αν σκούζουν τα ΜΜΕ. Αν μεταλαχθεί 2-3 φορές, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα. Μην ανησυχείτε.

Προσέχετε τα βασικά (πλύσιμο χέρια, όχι χέρια στο στόμα κλπ.) και τα υπόλοιπα είναι θέμα τύχης.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

σιγά ρε παιδιά..πιο πολλοί πεθαίνουν απο την κοινή γρίπη...η ουσία ειναι να πουλήσουμε κανένα φαρμακάκι,να κάνουμε μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης και πάει λέγοντας...το μόνο που σου κάνει ο Η1Ν1 είναι (στην αρχή τουλάχιστον0 να σου δίνει και 5 ολόκληρα λεπτά δημοσιότητας όλα δικά σου...κοινή γριπούλα είναι

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Link to comment
Share on other sites

Εγω ετυχε να ακουσω καποιον ειδικο στο ραδιοφωνο δεν θυμαμαι ποιο ηταν αλλα αυτο που υποστηριξε ειναι οτι στη γριππη αυτη ειναι πιο ισχυρα τα συμπτωματα και το κυριοτερο μεταδιδεται πολυ πιο ευκολα απο την κοινη γριππη....
Link to comment
Share on other sites

Εμένα ένα μ'ενδιαφερει, οποιος κολλησει παπαλα??:!::worry::cool::p

 

Συνήθως, όχι.

 

Εγω ετυχε να ακουσω καποιον ειδικο στο ραδιοφωνο δεν θυμαμαι ποιο ηταν αλλα αυτο που υποστηριξε ειναι οτι στη γριππη αυτη ειναι πιο ισχυρα τα συμπτωματα και το κυριοτερο μεταδιδεται πολυ πιο ευκολα απο την κοινη γριππη....

 

Τα συμπτώματα είναι όντως πιο ισχυρά από την κοινή γρίππη, αλλά η μεταδοτικότητα είναι περίπου η ίδια. Η ουσία είναι αυτό που είπε ο murex. Είναι και θέμα τύχης, έφτασα Αθήνα από Νέα Υόρκη με πτήση που βρέθηκαν κρούσματα (και απ' όσο ξέρω είμαι εντάξει :p).

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχόμενο παράτασης των θερινών διακοπών για τα σχολεία μέχρι την προμήθεια εμβολίων για τη «νόσο των χοίρων;

Το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών διακοπών φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, μέχρι και την προμήθεια της πρώτης δόσης εμβολίων για τη «νόσο των χοίρων».

Μέσα στα μέτρα για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης Α» που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, στην... πρόσφατη συνέντευξη του Δ.Αβραμόπουλου, ήταν και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων και μεγάλων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 8 εκατ. δόσεις του εμβολίου θα παραληφθούν από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο, υπό την προϋπόθεση ότι οι κλινικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως. Η παραγγελία έχει γίνει σε τρεις εταιρείες που παρασκευάζουν το εμβόλιο.(http://www.newsblog.gr)

Link to comment
Share on other sites

λογικο ηταν να εχουμε αρκετα κρουσματα. τα περισσοτερα ειναι τουριστες.

ευτυχως ολα ειναι ηπια μεχρι στιγμης.

Link to comment
Share on other sites

Καλα τωρα που θα παω 3η Λυκειου τους ηρθε:lol:.Περα απο την πλακα, καλυτερα να γινει ετσι αν δεν υπαρχει αλλη λυση.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...