Jump to content

[Symbian^1 (ex S60 5th Ed.)] Tricks & Tips

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο κινητο?Και μετα θα επανελθει απο μονη της η default?

Ναι από το κινητό διέγραψε τα αρχεία με τα fonts, κάνε επανεκκίνηση και θα επανέλθει η εργοστασιακή γραμματοσειρά. Τα αρχεία βρίσκονται στην διαδρομή E:\resource\Fonts

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

• Απαντήσεις 202
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι από το κινητό διέγραψε τα αρχεία με τα fonts, κάνε επανεκκίνηση και θα επανέλθει η εργοστασιακή γραμματοσειρά. Τα αρχεία βρίσκονται στην διαδρομή E:\resource\Fonts
Δεν βρισκω την διαδρομη στο κινητο.Πως παω?
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements

Eπελεξε απο τις ιδιοτητες του x-plore να φαινονται τα κρυφα αρχεια και οι φακελοι του συστηματος. Εαν δεν τα καταφερεις μπορεις να βαλεις την καρτα μνημης σε ενα card reader ειναι το ιδιο.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Eπελεξε απο τις ιδιοτητες του x-plore να φαινονται τα κρυφα αρχεια και οι φακελοι του συστηματος. Εαν δεν τα καταφερεις μπορεις να βαλεις την καρτα μνημης σε ενα card reader ειναι το ιδιο.
ΟΚ τα καταφερα.
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements

• 2 weeks later...
γεια σας.θα ηθελα να ρωτησω,υπαρχει τροπος να κρυψει κανεις φωτογραφιες οπως στο ν82 (φακελος temp) στο τηλ. ν97mini.να σημειωσω οτι δεν εχω παιδεια κομπιουτερα οπως οποι σας στο φορουμ.ευχαριστω.

γεια σας.θα ηθελα να ρωτησω,υπαρχει τροπος να κρυψει κανεις φωτογραφιες οπως στο ν82 (φακελος temp) στο τηλ. ν97mini.να σημειωσω οτι δεν εχω παιδεια κομπιουτερα οπως οποι σας στο φορουμ.ευχαριστω.

Αρχικό μήνυμα από ppiccasso

5. στο Ν82 , ειχαμε το γνωστο κολπο , να εχουμε αορατες απο την εκθεση καποιες φωτο , εαν τις αποθηκευαμε σε εναν φακελλο με το ονομα ΤΕΜΡ. Εδω δεν φαινεται να δουλευει το κολπο

Αρχικό μήνυμα από White_butter_fly

Χρησιμοποιώντας κάποιον browser όπως ο Y-Browser, ή μέσω του υπολογιστή σου με το κινητό συνδεδεμένο σε Mass Storage Mode κάνε τα αρχεία ή τους φακέλους που δε θέλεις να βλέπεις κρυφούς.

• 2 weeks later...
Αρχικό μήνυμα από ppiccasso

5. στο Ν82 , ειχαμε το γνωστο κολπο , να εχουμε αορατες απο την εκθεση καποιες φωτο , εαν τις αποθηκευαμε σε εναν φακελλο με το ονομα ΤΕΜΡ. Εδω δεν φαινεται να δουλευει το κολπο

Αρχικό μήνυμα από White_butter_fly

Χρησιμοποιώντας κάποιον browser όπως ο Y-Browser, ή μέσω του υπολογιστή σου με το κινητό συνδεδεμένο σε Mass Storage Mode κάνε τα αρχεία ή τους φακέλους που δε θέλεις να βλέπεις κρυφούς.

γεια.εχω περασει το x-explore.πως θα μπορουσα να κρυψω καποια φωτογραφια?

• 4 weeks later...

Ρε μάγκες, έχω μια ερώτηση να κάνω και θέλω να μου πείτε πως μπορώ να το λύσω...

Το κινητό μου (nokia 5800 XM) δεν μπορεί να διαβάσει Ελληνικά txt files!!

Έχω βάλει κάποια txt αρχεία στο φάκελο "Others" και τα ανοίγω από τη "Διαχείρ.αρχ", αλλά τα βγάζει σε κάτι ακαταλαβίστικα γράμματα και δεν βγάζω νόημα!!

Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό..??????

Συγγνώμη αν postara σε λάθος μέρος... :/

Καλημέρα.

Αποθηκεύεις το αρχείο txt με κωδικοποιήση utf-8?Αν όχι δοκίμασε το και ενημέρωσε μας.

Καλημέρα.

Αποθηκεύεις το αρχείο txt με κωδικοποιήση utf-8?Αν όχι δοκίμασε το και ενημέρωσε μας.

...Πως αποθηκεύω ένα txt αρχείο σε utf-8 ???

:blink:

Υποθέτω πως έχεις windows. Το ανοίγεις με το κλασικό το notepad.

-Δεξί κλικ επάνω στο αρχείο.

-Ανοιγμα με...

-Επιλέγεις απο λίστα το Notepad (σημειωματάριο)

-Το κάνεις Αποθήκευση ως...

Απο το πλαίσιο διαλόγου που θα δεις επιλέγεις:

-Αποθηκευση ως: "Ολα τα αρχεία"

-Και κωδικοποίηση UTF-8

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Γεια σας παιδιά! Έκανα αλλαγή γραμματοσειράς σε nokia 5800. Ομολογώ ότι μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα αλλά προκύπτουν δύο λάθη! Όταν ανοίγω το κινητό και μου ζητάει το pin τα νούμερα στα κουμπιά δεν εμφανίζονται (να ξέρεις τι πατας, αν και τα εχω αποστηθίσει!) και επίσης όταν το βάζω στο αθόρυβο αντί για το κλασσικό εικονίδιο μου εμφανίζει ενα ορθογώνιο κουτάκι!

Σχετικά με τα κουμπιά όταν πατάς να πάρεις τηλέφωνο με νούμερο κι οχι απο το κατάλογο εκεί εμφανίζονται κανονικά!

Δοκίμασα και με άλλο θέμα και πάλι το ίδιο!

Για τους αριθμούς στο πληκτρολόγιο δεν εχω απάντηση, αλλά για το εικονίδιο του αθόρυβου είναι λογικό να βγάζει κουτάκια ή οτιδήποτε αλλο διότι η εν λόγω γραμματοσειρα δεν περιέχει το χαρακτήρα αυτό, δηλαδή τη νότα. Δεν μπορείς να κανείς κάτι εσυ, εκτός και αν ασχολείσαι με γραμματοσειρες ώστε να προσθέσεις εσυ το χαρακτήρα αυτό.

Βέβαια αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

Για τους αριθμούς στο πληκτρολόγιο δεν εχω απάντηση, αλλά για το εικονίδιο του αθόρυβου είναι λογικό να βγάζει κουτάκια ή οτιδήποτε αλλο διότι η εν λόγω γραμματοσειρα δεν περιέχει το χαρακτήρα αυτό, δηλαδή τη νότα. Δεν μπορείς να κανείς κάτι εσυ, εκτός και αν ασχολείσαι με γραμματοσειρες ώστε να προσθέσεις εσυ το χαρακτήρα αυτό.

Βέβαια αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα.

αμα προκεται για γνωστη εφαρμογη δεν ηποστηριζει ελληνικα και γιαυτο προκηπτουν αρκετα προβληματα ωπος τα κουτακια

:ninja:

• 2 weeks later...
επειδή έκανα format στην κάρτα μνήμης :( και τώρα δε μ'αφήνει να ξαναεγκαταστήσω κάποιες εφαρμογές που ήθελα. δοκίμασα κάθε είδους restore, reinstall :s Που κρατάει το κινητό το log με τις εγκατεστημένες εφαρμογές για να το σβήσω;

Mαλλον ειναι ο C:/private/10202dce. Καλυτερα να κανεις hard format και στην συσκευη και να τα περασεις ολα απο την αρχη. Μην επαναφερεις προηγουμενο backup γιατι ετσι θα περασεις ξανα τα σκουπιδια που ειχες στο C.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

• 5 months later...

Παιδια μπορω να βρω τα εικονιδια του μενου του 5800

Φιαχνω ενα θεμα για σειρα 40 και θελω να βαλω τα εικονιδια του 5800, ή του Ν97, η και του Ν8....

Παρακαλω τα φωτα σας, και θα σας εκθεσω την δημιουργεια μου...

Κατέβασε από το παρακάτω link το σετ των εικονιδίων OVI.

Είναι διανυσματικά γραφικά οπότε θα χρειαστείς και ένα προγραμματάκι επεξεργασίας διανυσματικών γραφικών όπως το Adobe Illustrator ή το freeware Inkscape.

http://www.tehkseven.net/news/resources/500-free-vector-svg-nokia-touch-ovi-style-icons/

• 7 months later...
Σχετικα με τις γραμματοσειρες... Σ εμενα η καρτα δεν ειχε φακελο fonts και ετσι τον δημιουργησα... Αν τον διαγράψω μαζι με τα αρχεια θα επανελθει η αρχικη γραμματοσειρα;:)

Σχετικα με τις γραμματοσειρες... Σ εμενα η καρτα δεν ειχε φακελο fonts και ετσι τον δημιουργησα... Αν τον διαγράψω μαζι με τα αρχεια θα επανελθει η αρχικη γραμματοσειρα;:)

Καλημέρα.

Ναι αν σβήσεις τον φάκελο fonts από την κάρτα μνήμης θα επανέλθει η κανονική γραμματοσειρά.

Θενξ Stendor! Τελικά πέρασα την Arial... Το κλασσικό μειονέκτημα αυτών των γραμματοσειρών το τετραγωνάκι στο ημερολόγιο και το σύμβολο του αθορύβου.... Κατά τ' άλλα πανέμορφη!:DΕίχα περάσει την bold αλλά ήταν epic fail επιλογή...Πολύ μεγάλη γραμματοσειρά...:lol:

Θενξ Stendor! Τελικά πέρασα την Arial... Το κλασσικό μειονέκτημα αυτών των γραμματοσειρών το τετραγωνάκι στο ημερολόγιο και το σύμβολο του αθορύβου.... Κατά τ' άλλα πανέμορφη!:DΕίχα περάσει την bold αλλά ήταν epic fail επιλογή...Πολύ μεγάλη γραμματοσειρά...:lol:

Για δοκίμασε τον παρακάτω τρόπο που είχε δημοσιεύσει ο χρήστης @rosegrave για το πως μπορείς να προσθέσεις τα σύμβολα που λείπουν, http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2790563#post2790563

Ευχαριστώ stendor, αλλά μιλάει για το μέγεθος της γραμματοσειράς... Το θέμα είναι πώς θα προσθέσουμε τα εικονίδια που λείπουν;:)

Με το πρόγραμμα που αναφέρεται στο link που σου έδωσα μπορείς να το προσθέσεις και σύμβολα.

• 1 month later...

Το συγκεκριμένο ''κόλπο'' αναφέρθηκε το topic του Ν8, αλλά λειτουργεί και στο S^1!:)

Για να κρατήσετε κρυφά τα αρχεία που θέλετε (εικόνες, βίντεο) απο την έκθεση, μπείτε στην διαχείρηση αρχείων, και δημιουργείστε έναν φάκελο με όνομα _PAlbTN . Μέσα στον φάκελο βάλτε τα αρχεία που θέλετε!:)Σε περίπτωση που έχετε αρχεία μέσα και ξαφνικά σας τον εξαφανίσει από την διαχείρηση, μπείτε με τον X-plore (κατέβασμα από εδώ ---> http://www.lonelycatgames.com/?app=xplore ) , επιλέξτε να φαίνονται και οι κρυφοί φάκελοι, και έτσι θα έχετε ξανά πρόσβαση!:)