MadBill Δημοσιεύτηκε April 20, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 20, 2009 Καλησπέρα..Χρόνια πολλά,Χριστός ανέστη.. Είναι λίγο υστερικός ο τίτλος,είναι επειδή έχω σαλτάρει.Που λέτε πήγα να δοκιμάσω ένα προγραμματάκι που κατέβασα για επεξεργασία βίντεο.Μέσα είχε ένα...εχμ...υποπρόγραμμα...για υποβοήθηση της σωστής εκτέλεσης του κύριου προγράμματος...και παρεμπόδιση περιττής ροής ρευστού από το πορτοφόλι μας...Κοινώς cra:X Ασχολούμαι χρόνια με προγράμματα κλπ και για να είμαι ειλικρινής ήταν η πρώτη φορά που δε μου γέμιζε το μάτι ένα τέτοιο...υποπρόγραμμα.Παρόλα αυτά έκανα την μαλ..βλακεία και το έτρεξα.Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα: Μου ανοίγει ένα παραθυράκι με κάτι περίεργα σύμβολα και κάποιες επιλογές.Απ'όσο μπόρεσα να καταλάβω με ρωτούσε τι ήθελα να κάνω.Εγώ καθώς ένιωσα ένα ψιλό σοκ αποφάσισα να το κλείσω από το x.Ξαφνικά μου βγάζει προειδοποίηση το Avast για ιό και καπάκι,σε μαύρο φόντο (!!!) μου βγάζει λίστα με το κλείσιμο των λειτουργιών του,εξαφανίζεται το εικονίδιο του Zone Alarm κι εγώ μένω μ*****ς!Πήγα να τα τρέξω ξανά χειροκίνητα και μου έβγαινε μνμ λάθους και για τα 2 ότι "Δεν ειναι έγκυρες εφαρμογές Win32" :blink::worry: Εκεί έκανα μια κίνηση που μάλλον ήταν ηλίθια,επανεκκίνησα τον υπολογιστή.Φυσικά τπτ δε διορθώθηκε. Είπα μετά να απεγκαταστήσω τα προγράμματα και να τα ξαναβάλω.Χρησιμοποιώντας το Revo Uninstaller δεν κατάφερα να κάνω τπτ.Τα αρχεία του Zone Alarm ήταν δεσμευμένα από κάποια διεργασία την οποία ποτέ δεν μπόρεσα να εντοπίσω ούτε με το Unlocker (προγραμματάκι που αποδεσμεύει αρχεία από διεργασίες που τα χρησιμοποιούν και αναφέρει ποια διεργασία είναι),με αποτέλεσμα ούτε χειροκίνητα αλλά ούτε και κανένα πρόγραμμα να μπορεί να τα σβήσει.Προσπάθησα να ξαναβάλω το Avast και κάποια άλλα antivirus αλλά δεν μπορούσα να εγκαταστήσω κανένα!!Μου έβγαζαν μνμτα λάθους για δικαιώματα πρόσβασης στον υποφάκελο drivers μέσα στον Windows :cry: Δοκίμασα και το stinger της McAfee αλλά δεν έκανε τπτ... Σκέφτηκα να κάνω μια κίνηση να μπω σε safe mode,έστω και χωρίς antivirus μήπως και μπορέσω να κάνω τπτ από εκεί και διαπιστώνω ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ SAFE MODE!!:shock: Μόλις φόρτωνε για Safe mode και έφτανε ακριβώς πρν την οθόνη υποδοχής σταματούσε και έκανε επανεκκίνηση!!:ooch: Σκέφτηκα "Δεν ειναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό" και τα πήρα στο κρανίο.Αποφάσισα να μπω σε Safe Mode όπως και να'χει.Άλλαξα την προεπιλογή για εκκίνηση του υπολογιστή ώστε να ανοίγει αυτόματα σε Safe Mode (ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ ΙΔΕΑ!!! :vava: ) και το μόνο που κατάφερα ήταν να βάλω σε μια λούπα τον υπολογιστή, να κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις και να μην μπορώ να μπω να αλλάξω τη ρύθμιση.... (όσοι γελάσατε είστε καθάρματα!) Οπότε το μονο που είχα να κάνω πια...ήταν να τον κλείσω. Τελικά πήρα το laptop της αδερφής μου και άρχισα να ψάχνω για λύσεις στο ίντερνετ.Κατέληξα να κατεβάσω 2 BART disks,ένα Kaspersky και ένα της Avast (καλύτερο το 2ο).Αυτή τη στιγμή (20/04/09 - 16:28) είμαι στη δουλειά και έχω στο σπίτι τον υπολογιστή με το BART της Avast να τρέχει μπας και καταφέρει να κάνει τίποτα... Γιατί έγραψα το ποστ τώρα...Άσχετα με το αν τελικά βρω άκρη με άυτή τη λύση του BART και για την περίπτωση που τελικά...σνιφ σνιφ...δεν...σνιφ..θέλω να μου πείτε αν έχω δίκιο που πιστεύω ότι είναι ιός και όχι κάποιο άλλο πρόβλημα λογισμικού ή υλικού, και αν έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση από αυτήν που σκέφτηκα.Θέλω να αποφύγω το format,ας μην είναι σας παρακαλώ από τα πρώτα που θα μου προτείνετε.Έχω απίστευτη υπομονή για να δοκιμάσω ότι και αν έχετε στο μυαλό σας. Όποιος άντεξε και το διάβασε μπράβο του και ευχαριστώ εκ των προτέρων...:bow: :shifty: try again... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostinelascool Δημ. April 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2009 ΜΑΛΛΟΝ ΙΟΣ Εγώ 2 λύσεις σου προτείνω! 1) Να ανοίξεις το pc σου με ένα Live cd π.χ το ubuntu και να σβήσεις το "υποπρόγραμμα" από >πίνακα ελέγχου>προγράμματα και δυνατότητες... 2) Να πάρεις έναν σκληρό με εγκατεστημένα windows και να τον κάνεις Master αφού πρώτα κάνεις αυτόν που έχεις slave και να κάνεις το ίδιο που ανέφερα προηγουμένος ΑΡΧΙΚΑ,για καλό και για κακό κάνε ένα backup όλα τα αρχεία σου μήπως και καταλήξεις στο φορμάτ.. %$@#@#%^:worry:&*@#$%^&* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MadBill Δημ. April 20, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2009 Μα δεν το εγκατέστησα και εννοείται ότι το έσβησα με shredder αμέσως...Δεν ξέρω τι αλλαγές έφερε στο σύστημα για να μπορέσω να το επαναφέρω :( και η επαναφορά συστήματος δε λειτούργησε και από τα νεύρα μου έσβησα όλα τα σημεία επαναφοράς. Αυτό με τον σκληρό το σκέφτηκα και ούτως ή άλλως με το BART Disk μπορώ να το κάνω άνετα,καθώς μπορώ και έχω κανονικά πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή για μεταφορά,διαγραφή κλπ.Απλά πρέπει να αγοράσω έναν... :shifty: try again... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostinelascool Δημ. April 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2009 Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο εκτός από.....FORMAT %$@#@#%^:worry:&*@#$%^&* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MadBill Δημ. April 20, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2009 :scared:ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :shock::heat: Format? :dash: ....όχι :protest:..... :shifty: try again... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostinelascool Δημ. April 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2009 Καλή Προσπάθεια τότε:) %$@#@#%^:worry:&*@#$%^&* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MadBill Δημ. April 20, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2009 Ε καλά θα το κάνω το format απλά το έβαλα σκοπό να το διορθώσω πρώτα :p για να είμαι άνετος ότι όλα είναι ok... Καμία άλλη πρόταση μήπως.....? :shifty: try again... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MadBill Δημ. April 21, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2009 Μέσα από το BART διαπίστωσα ότι μου διέλυσε και το Spybot S&D που είχα εγκατεστημένο..ΕΛΕΟΣ...πού μπορώ να βρω ρε σεις κάτι?Το πρόβλημά μου είναι πώς στο pc λόγω ύπαρξης κ άλλου χρήστη εκτός από μένα είχα βάλει κωδικό και προστασία για τα αρχεία μέσα από τις ρυθμίσεις των προφίλ και τώρα δεν μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε ότι αρχείο είχα μέσα στους φακέλους του προφίλ μου...Και αυτά με καίνει περισσότερο :( :shifty: try again... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. April 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2009 How to recover from a corrupted registry that prevents Windows XP from starting Ελπίζω να είχες ενεργοποιημένο το system restore, γιατί διαφορετικά κλάψτα. How to take ownership of a file or a folder in Windows XP Αν δεν παίξει κάνε αυτό που σου είπαν και οι παραπάνω και προσευχήσου. Δοκίμασε το παραπάνω και άλλη φορά όταν βάζεις ραγισμένα προγράμματα, δοκίμασε τα πρώτα σε ένα virtual machine!!!:) http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MadBill Δημ. April 21, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2009 Ελπιζω να μου φανούν χρήσιμα για να πάψει και η αδερφή μου να με βρίζει που της παίρνω το laptop.χεχ...Ευχαριστώ και..θα ενημερώσω :) :shifty: try again... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2009 τι φορμάτ και βλακίες... βγάλε τον hdd βάλε τον σε ένα άλλο πισί ως usb (ένα κουτί κάνει 10-15ε) και κάνε τον σκαν. ΜΗΝ πνήγεστε σε μια κουταλιά νερό. φορμάτ κάνουμε μόνο όταν θέλουμε να αλλάξουμε το file system. δεν είναι 1999 αλλά 2009. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MadBill Δημ. April 23, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2009 Φίλε Alexkass τελικά το χρειαζόταν το φορμάτ.Ευτυχώς είχα 4 partitions,από τα οποία το ένα ήταν πολύ μικρό σε σχέση με τα υπόλοιπα,25Gb για τραγούδια.Το άδειασα μέσω του BART με ένα στικάκι και εγκατέστησα εκεί τα windows. Πληροφοριακά,στην εκκίνηση δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει άλλο εγκατεστημένο λειτουργικό,δε με βάζει δλδ να επιλέξω από πού να κάνει εκκίνηση. Απ'όσο κατάλαβα δεν υπηρχε περίπτωση να το σώσω το σύστημα γιατί και τα antivirus δεν έβρισκαν τίποτα απολύτως. Και σκέψου ότι έκανα boot από cd, δε φόρτωνε τίποτα από σκληρούς για να πεις ότι ο ιός έκρυβε τις βρωμιές του :p Τεσπα,όλα καλά.Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν :) Το μόνο που ΜΕ ΚΑΙΕΙ είναι να βρω το όνομα αυτού του malware και τι ακριβώς προκαλεί..Μήπως να ξανακατεβάσω το πρόγραμμα? :p :shifty: try again... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. April 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2009 @Alexkass Διαβάζεις τι γράφεις; Λες στον άλλο να πληρώσει για να πάρει εξωτερική θήκη για να μην κάνει format; Είναι τόσο φοβερό να κάνει κανείς format; Προσωπικά έχω να κάνω τρία χρόνια, αλλά όταν χρειάζεται δεν το σκέφτομαι. Δυστυχώς τα Windows απαιτούν την προσοχή του χρήστη, αλλιώς μεταβάλλουν τον υπολογιστή σε σκουπιδότοπο. Και τα σκουπίδια είναι πιο εύκολο να τα κάψεις όταν μαζευτούν πολλά μαζί, παρά να τα μαζέψεις. Ειδικά αν δεν είσαι σκουπιδιάρης. @MadBill Αυτό που πρέπει να μάθεις από αυτό που έπαθες, είναι να μην αφήνεις την ασφάλεια του υπολογιστή σου σε τρίτους (=avast,zonealarm,etc) αλλά να την κρατάς εσύ ο ίδιος. Αν ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ λίγο τι κάνεις, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να έχεις πρόβλημα. Τα προγράμματα που έχεις απλά σε βοηθάνε σε αυτό. Αν δεν τα βοηθάς κι εσύ, την πατάς. Το να βρεις το όνομα του malware δεν έχει σημασία, μπορεί να μην ήταν ένα, αλλά και ένα να ήταν θα το βρεις με 200 διαφορετικά ονόματα ανάλογα την εταιρεία antivirus. case closed. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts