Jump to content

Καταγγελίες προς τη wind

tzehos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

επειδη απο τη βιασυνη σου να απαντησεις, προφανως δεν εχεις διαβασει τιποτα απο αυτα που γραφω.

1) Δεν ανεφερα πουθενα οτι μπηκα καταλαθος στο ιντερνετ. Το ιντερνετ το χρησιμοποιουσα για να τσεκαρω καποια εμαιλ ή να κοιτω τις παραγγελιες στο site μου. Τα 55 mb προεκυψαν οχι απο το ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ οπως φανταζεσαι, καθως 55 ΜΒ ειναι 55 ΜΒ πως να το κανουμε, τεραστιος ογκος δεδομενων και φυσικα εν ετοι 2010 ακομα κι αν δεν εχεις καποιο πακετο που οφειλα να εχω σαν πολυ ψαγμενος συνδρομητης, ειναι απολυτως φυσιολογικο να χρεωνεται 450 ευρω :X:X:X:X:X, αλλα απο το γεγονος οτι το κινητο δεν εκοβε αυτοματα τη συνδεση και συνεχιζε να στελνει και να παιρνει δεδομενα. Δε κατηγορησα τη Wind γι αυτο.

το κινητο παρ ολα αυτα δεν κοβει ποτε την συνδεση αλλα να σε ενημερωσω πως καθε εταιρια εχει την υπηρεσια fraud δηλαδη την φραγη σε περιπτωση υπερογκης χρεωσης. Βεβαια θα πρεπει να σταματησεις να κανεις χρηση ωστε να μπορεσει να "μπει" η φραγη.

2)Ελπιζω να μη διαφημιζεις το site της wind ετσι?? Πραγματικα νομιζω οτι αστειευεσαι τωρα... το site τους ειναι οτι χειροτερο εχω αντικρυσει σε υποτιθεμενη σοβαρη εταιρεια αυτου του βεληνεκους. Επι ωρες εψαχνα να βρω ποιο ειναι το $%%#$# νουμερο που στελνω για να μαθω το υπολοιπο μου...Για να μην αναφερω το γεγονος καθε ποτε σκαει η βαση τους και δε παιζει καθολου...

Γιατι? Εννοεις οτι η cosmote εχει καλο site? Απαισιο και αν θελεις ειναι κατα πολυ χειροτερο απο καθε αλλη εταιρια! Επισης γιατι δεν σου αρεσει? Εχει εκτεταμενη χρηση flash και μπορεις να βρεις ακομα και παλιες αναφορες σε υπηρεσιες που δεν ειναι εμπορικα διαθεσιμες!

3) Ανεφερα πολυ ξεκαθαρα οτι εχω συμβολαιο και 2 φορες μαλιστα...απο κι και περα αν καταλαβαινεις τα αντιθετα δε μπορω να σε βοηθησω...

Μα δεν ειπα πως δεν εχεις συμβολαιο! Ειπα που στηριζεις το οτι η καρτα ειναι φνητοτερη? γιατι ειπες:

Παντως πραγματικα μολις τελειωσει το συμβολαιο θα το ξαναγυρισω σε καρτοκινητο.

Οπως λεει κι ενας φιλος μου δε ειναι δυνατον οι πιτσιρικαδες με τα καρτοκινητα να μιλανε τσαμπα και να τσεκουρωνει αυτους που επιλεγουν συμβολαιο.

4)Ξερω πολυ καλα τι λεω οταν τα καρτοκινητα μιλανε τσαμπα, και τα συμβολαια τα πετσοκοβουν...ξεχασες να προσθεσεις κατι φορους κινητης τηλεφωνιας κι αλλα τετοια κερατιατικα...

ΛΑΘΟΣ προσθεσα σε ολα τους φορυς!

Αυτες ακριβως ειναι οι χρεωσεις που σου εχω γραψει! Μπορεις να μετρησεις και μονος σου!

5)Τελειωνοντας κι αν θες ας παρεξηγηθω εγω πιστευω πως οι χρεωσεις χωρις πακετο οπως μας ειπες, αλλα για τον καθε απλο πολιτη που θα χρειαστει μερικες φορες να μπει στο ιντερνετ, ειναι εξευτελιστικα απαραδεκτες!

Ακομα και το μερικες φορες οπως το λες σου εχω λυση και για αυτο!

α) προγραμμα με ενσωματωμενο ογκο δεδομενων

β) αγορα πακετου δεδομενων (40ΜΒ με 2 ευρω ειναι πολλα?)

γ) κινητο με wi fi για το "μερικες φορες"

(οποιος δεν θελει να ζημωσει 10 μερες κοσκινιζει"

ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑΞΕ ΧΩΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ: 420 x 150 pixels και 16,3 KB.

• Απαντήσεις 228
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Teof είσαι ο ίδιος που έλεγες και στον άλλο φίλο ότι έπρεπε να πληρώσει τα 450 ευρώ πριν μερικές μέρες, έτσι; Δεν μπήκα τότε στη διαδικασία να απαντήσω, γιατί είχα ήδη γράψει αυτά που ήθελα και ήταν σχετικά με το θέμα και δεν ήθελα να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση χωρίς λόγο, όμως επειδή βλέπω και επαναλαμβάνεις την ίδια γραμμή, μάλλον θα πρέπει να το κάνω.

1) Το ότι οι χρεώσεις είναι γνωστές, δεν συμαίνει αυτόματα πως είναι και νόμιμες. Ο καθένας στους καταλόγους και τα συμβόλαιά του μπορεί να γράφει ότι όρους θέλει, γιατί μέχρι να παρουσιαστεί πραγματικά θέμα, πολύ σπάνια ελέγχονται. Ούτε καν τα καταστατικά των ίδιων των επιχειρήσεων δεν ελέγχονται. Το αν αυτοί είναι νόμιμοι ή καταχρηστικοί, θα το πει το δικαστήριο, όταν και εφόσον φτάσει το θέμα εκεί.

2) Οι διάφορες επιχειρήσεις πολλές φορές στα συμβόλαιά τους με τους πελάτες βάζουν όρους ενώ γνωρίζουν πως δεν θα σταθούν νομικά (όπως συμβαίνει πολλές φορές στους όρους των εγγυήσεων, όπου οι μισοί γράφουν κυριολεκτικά ότι τους έρθει στο μυαλό), με την προσδοκία πως θα δείξουν τον όρο στον πελάτη όταν παρουσιαστεί το θέμα, και αυτός αφού δεν ξέρει,θα σκεφτεί πως αφού ήταν μαμάκας έλληνας και υπέγραψε, είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει, ακόμα και αν φαίνεται παράλογο ή ανηθικο το να το κάνει.

3) Το παράδειγμα με τις τράπεζες που έφερες είναι το πλέον άκυρο, γιατί αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν και συγκεκριμένες ρυθμίσεις που καθορίζουν τι επιτόκια μπορούν να ζητήσουν. Αν ξαφνικά μια τράπεζα πει ότι ανεβάζει το επιτόκιο δανεισμού της στο 60%, ακόμα και αν εσύ είσαι μαμάκας και υπογράψεις, πάλι δεν θα έχει πολύ νόημα, γιατί κανένα δικαστήριο δεν θα αποφανθεί πως ο τόκος αυτός είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

4) Τα καρτοκινητά συμφαίρουν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε συμβόλαιο. Με 2 νούμερα, ένα vodafone CU με unlimited από 10 ευρώ ανανέωση και ένα F2G2, αυτή τη στιγή εκμηδενήζεις οποιοδήποτε συμβόλαιο, και δεν πληρώνεις και για χρόνο που δεν χρησιμοποιείς. Και δεν σε κρατάει και κανένας αν θες να φύγεις.

Για να το τελειώνουμε:

Ναι, ο φίλος έπρεπε να προσέχει περισσότερο, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να αποφύγει την ταλαιπορία.

Όχι, το ότι η wind χρεώνει 100000Ε το GB αν δεν έχεις προπληρωμένο χρόνο, δεν συνεπάγεται πως πραγματικά μπορεί να τα απαιτήσει στο δικαστήριο, αν εγώ καταλάθως για το χ-ψ λόγο, επειδή είμαι μαμάκας ή επειδή νόμιζα ότι είχα συνδεθεί με wireless ενώ πάτησα λάθος κουμπί και συνδέθηκα με 3g κατέβασα το avatar από το κινητό μου. Υπάρχουν νόμοι γι αυτά τα θέματα που προστατεύουν από αυθαίρετες και δυσανάλογες απαιτήσεις. Δυστηχώς έχω κάποια χρονάκια από τότε που έδινα αστικό και εμπορικό και δεν τους θυμάμαι, όμως αν ρωτήσεις κάποιο δικηγόρο θα σε διαφωτήσει.

Αυτό δεν σημαίνει πως το δικαστήριο οποσδήποτε θα κρίνει πως είναι παράλογο από τη wind να ζητάει 450 ευρώ για 55mb, όμως τη στιγμή που έχει προγράμματα προπληρωμένης χρήσης με 5 ευρώ τα 40mb, είναι αρκετά πιθανό να το κάνει, ή να τους ζητήσει να μειώσουν το τίμημα σε κάποιο πολύ πιο λογικό ποσό, 60-80 ευρώ πχ.

Είναι προφανές ότι οι εταιρίες επίτηδες αφήνουν εκτεθημένο τον πελάτη στο θέμα του internet, και πίστεψέ με είναι πολύ εύκολο κάποιος που έχει προπληρωμένο internet 150mb πχ καταλάθως να κατεβάσει 200 και να του ζητάνε να πληρώσει 10 + 450 ευρώ, και δεν είναι 1 και 2 που το έχουν πάθει. Θα ήταν πολύ εύκολο να βάλουν μηχανισμούς ελέγχου για τέτεια θέματα, αλλά δεν το έχουν κάνει. Γι αυτό σταμάτα να παίζεις τον κολητό των εταιριών και να λες πράγματα του τύπου "ας πρόσεχες". Όχι, δεν είναι σε θέση όλοι να προσέχουν τα πάντα γύρω τους όλη την ώρα, γιατί κάποιοι επίτηδιοι τους στήνουν παγίδες γύρω γύρω. Γι αυτό υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια, και γι αυτό συνήθως πέρνουν το μέρος του καταναλωτή.

Υ.Γ. παρ'όλα αυτά, να πω εδώ πως πράγματι η wind δεν έχει μονοπόλιο σ'αυτή τη συμπεριφορά, και οι 3 εταιρίες είναι απαράδεκτες σε αυτό το θέμα. Δεν σημαίνει όμως πως επειδή και οι 3 είναι απατεώνες, πρέπει εμείς να βαφτίσουμε την απάτη "σωστή εμπορική πρακτική" και να τα ρίχνουμε στο θύμα όταν την πατάει, γιατί είναι πολύ εύκολο αύριο να γίνουμε κι εμείς θύματα...

Η δική μου γνώμη για τους φίλους που την πάτησαν, μην πληρώσετε αν δεν χρειάζεστε το νούμερο. Δεν νομίζω τόσα χρήματα να είναι απαιτητά στο δικαστήριο, και πιθανότατα θα το ξέρουν και οι ίδιες οι εταιρίες, ή τουλάχιστον οι δικηγόροι τους, και δεν θα φτάσει το θέμα εκεί. Αν χρειάζεστε το νούμερο ή / και θέλετε να συνεχίσετε να συνεργάζεστε με την εταιρία, προτείνετέ τους κάποιο συμβιβασμό σε κάποιο λογικό ποσό. Αλλά επειδή δεν είμαι δικηγόρος, καλού κακού ζητήστε και τη γνώμη κάποιου ειδικού...

Favorites : Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson P800, Eten G500+, Sony Ericsson K750i, Nokia N82, LeEco Le 2

Current : Xiaomi Redmi Note 8 pro

Λοιπον.... Για να βαλουμε καποια πραγματα στην θεση τους. Η αγνοια σου πανω σε πακετα και υπηρεσιες δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν! KAI η wind εχει πακετα Internet με 40mb, 120mb, 300mb κλπ με 4-8-14 ευρω χρεωση αντιστοιχα που βεβαια ειναι η μονη εταιρια που μαζι με σταθερη τηλεφωνια μπορει να σου δωσει 50% εκπτωση στο πακετο. Δηλαδη να παρεις το πακετο των 120ΜΒ με 4 ευρω ή ακομα καλυτερο το πακετο των 5GB με 14 ευρω! Το κανει αυτο η vodafone? Δεν νομιζω! Πως ειναι καλυτερη τοτε? Η vodafone δεν χρεωνει δηλαδη εισοδο οταν μπαινεις στο vodafone live? πες μου που το ειδες αυτο!!! ΦΥΣΙΚΑ και χρεωνει κατι τετοιο. Το σωστο ειναι αν θελεις να βοηθησεις τον bluetang30 ειναι να πεις πως μπορει να βαλει πακετο Internet στην γραμμη του και φυσικα προγραμμα ωστε να ελεγχει τον ογκο! Το χρεος φυσικα δεν διαγραφεται και φυσιολογικοτατο το βρισκω! Το λαθος δεν μπορω να το καταλαβω! Λες καταλαθος πατησα το κουμπι και μπηκα στο ιντερνετ μια φορα, δυο φορες, τρεις φορες! Οταν φτανεις να εχεις διαχειριστει τα 55 ΜΒ ε τοτε σορρυ αλλα ειναι ανοητος αν καποιος πει "κατα λαθος". Σιγουρα ειναι λαθος αλλα οχι φυσικα της εταιριας!

Οσο αφορα τωρα για την χρεωση και το τι μπορεις να κανεις ειναι απλο!!! ΟΛΕΣ οι εταιριες εχουν ιδια χρεωση ανα KB αν δεν εχεις προπληρωμενο ογκο. ΕΚΤΟΣ απο αυτο σε καθε περιπτωση φταιει ο πελατης και ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα με την εταιρια! Οταν φιλε μου χρησιμοποιουσες τον ιντερνετ γιατι δεν εκανες τον κοπο να ψαξεις τις χρεωσεις η τον κοπο να βαλεις πακετο παρα μονο οταν χρεωθηκες? Ο τιμοκαταλογος υπαρχει! 3 κλικ ειναι απο το site http://www.wind.com.gr/ConDows/00001718_OtherCharges_GR_2008.pdf

0,0065ευρω/ΚΒ

0,0065χ1024=6,656ευρω/ΜΒ

55ΜΒχ6,656ευρω=366,08 ευρω!

Απλες πραξεις!

Δεν φταιει η εταιρια που δεν ζητησες να ενημερωθεις η για το οτι δεν φροντισες να ενημερωθεις! Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις απλα εναν διακανονισμο η να εκδοσεις πιστωτικη καρτα ωστε να κανεις με δοσεις τον λογαριασμο σου! Σιγουρα παντως δεν φταιει η wind και η καθε wind. Το θεμα να το γυρισεις σε συμβολαιο το βρισκω παιδιαστικο κατα την γνωμη μου απο τον οποιοδηποτε το ακουω, διοτι το συμβολαιο οπως πολλοι θα συμφωνουν εχει πολυ φτηνοτερες χρεωσεις, οσο αφορα τωρα τον φοβο σου για τους λογαριασμους μπορεις πολυ απλα να τα υπολογιζεις μονος σου τα κοστη των υπηρεσιων και φυσικα να ρωτας πριν κανεις χρηση οποιασδηποτε υπηρεσιας. Ειναι σαν να κανεις τηλεφωνηματα στο εξωτερικο και ξαφνικα ερχεται μεγαλος λογαριασμος και λες "α! δεν ηξερα!" ε τοτε ας ρωταγες! πολυ απλα! Οσο για το τσεκουρωνουν το συμβολαιο που το ειδες? τα 100 λεπτα στην καρτα κοστιζουν 35,4ευρω+12%=39,64ευρω περιπου ενω στο συμβολαιο τα 100 λεπτα κοστιζουν 16,52+12%=18,502 ευρω! 21,128 ευρω διαφορα!!!!!!!! πως ισχυριζεσαι οτι ειναι φτηνοτερο το καρτοκινητο?

Τελιωνοντας επισης για να μην παρεξηγηθω δεν λεω πως οι χρεωσεις ειναι μεγαλες η μικρες. Λεω πως δεν μπορεις να κατηγορεις οτι δεν ηξερες! Ειναι σαν να παιρνεις ενα δανειο απο τραπεζα και ανακαλυπτεις αφου υπογραφεις οτι εχει 80% επιτοκιο! Δεν λεω αν ειναι μεγαλο η οχι αλλα εχω την επιλογη να το κανω η οχι!

Εννοώ ότι πολλοί συνδρομητές , έλεγαν ότι σε χρεώνει σαν ''εισιτήριο'' κάθε φορά που συνδέεσαι με το internet.. Άσχετα με το σε ποια σελίδα θα μπεις.. Αυτό εννοώ.. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις στη wind για φουσκωμένους λογαριασμούς από τη χρήση internet και χωρίς να περάσουν το όριο..

Δεν έχω τίποτα φιλε μου ούτε με τη wind ούτε υπερασπίζομαι τη Vodafone.. Απλά παρακολουθώ το forum και διαβάζω διάφορα.. Δεν είναι τυχαίο αν δεις στο topic του myphone που όσοι το έχουν με wind , βγάζουν απενεργοποιούν τελείως το GPRS επειδή σε χρεώνει ακόμα και στις προσπάθειες που κάνει το κινητό να συνδεθεί με το internet, ακόμα κι αν είναι αποτυχημένες και δεν μπεις τελικα στο ίντερνετ !!!!!!!!!!!!!!!! Το θέμα είναι σοβαρό..

το συμβολαιο δεν σε δεσμευει για 12 μηνες?

οπως και να χει δε μπορω να επιστρεψω την επιδοτηση γιατι δεν εχω παρει, απλα μου εχουν κανει καποια εκπτωση στο παγιο.

Όχι.. Όποτε θες κάνεις διακοπή του συμβολαίου σου, πλγρώνοντας μόνο το ποσό απόσβεσης από την επιδότηση που σου έδωσαν στην αρχή.. Αν είσαι μετά από τον 5ο,6ο μήνα το ποσό δεν είναι και τόσο μεγάλο.. Παίζει ρόλο δηλαδή τι έκπτωση σου έκαναν στη συσκευή από την αρχική της τιμή σαν ''επιδότηση''.. Αν είσαι σε πρόγραμμα κάτω των 40 ευρώ το ποσό δεν είναι μεγάλο.

Το θέμα κλειδώνεται μέχρι να ηρεμήσετε μερικοί...
http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...