Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Καλημέρα :)

Δεν νομίζω ότι στο συγκριτικό είχαν γίνει λαθάκια (όχι φυσικά ότι με πειραζει που το λες έτσι, απλά διευκρινίζω) .

Απλώς είχα ανεβάσει τις 38αρες για σύγκριση, θεωρώντας ότι αυτές είναι οι καλύτερες για το σκοπό αυτό. Το οποίο τελικά είναι ένα θέμα, διότι πολλοί παίρνουν το 1020 για τα "41" (38)mp camera με τον καλό φακο, όπου θεωρώ ότι τρώνε απογοήτευση αν διαβάσουν π.χ. "ανέβασε τις 5αρες γιατί οι 38αρες δεν είναι τόσο καλές γιατί δεν είναι pureview".

Εγώ πάντως τις 38αρες τις βλεπω στον υπολογιστή μου ίδιας ποιότητας (απόδοση χρωμάτων κλπ) με τις 5αρες, εκτός αν δεν κάνει κάτι καλά η οθόνη μου.

Και αυτές θέλω να κρατήσω για να έχω καλή ανάλυση όταν θα τις βλεπω π.χ. στην tv ή οπου άλλου, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πραγματα.

Και στην ουσία αδιαφορώ για τις 5αρες γιατί στο μέλλον τα mp μπορεί να πάνε στο Θεό... απλά είναι καλές και "γλυκουλες" οπως αναφέρθηκε και για το 5s με πολύ καλή απόδοση του pureview βεβαια, αν ήθελα κινητό με 5mp camera θα είχα πιθανόν και άλλες επιλογές.

Το συμπέρασμα για την καλύτερη απόδοση του 1020 έναντι οποιουδήποτε άλλου που έχω δοκιμάσει (τα περισσότερα τα εχω παρει και δοκιμασει) τουλάχιστον, παραμένει σαφώς.

Ίσως δεν θυμάμαι καλά αλλά είχε γίνει κάποιο λάθος με το ανέβασμα και χάλασε η ποιότητα. Λάθος θυμάμαι?

Υ.Γ. Κι εγώ τις 38αρες κρατάω. Δεν ειναι καλύτερες από τις 5αρες????

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τηλεφωνο χωρις οπτικο σταθεροποιητη δεν μπορει να βγαλει νυχτερινη φωτογραφια...ΤΕΛΟΣ.

Πάψε βρε, με το 808 μπορώ σου λέω.

Μακάρι να είχε και Ois φυσικά.

Πάψε βρε, με το 808 μπορώ σου λέω.

Μακάρι να είχε και Ois φυσικά.

Δεν μπορεις handheld...για τι ταχυτητες μιλαμε?

Δεν ειναι οι καλύτερες δυνατές για το 1020 (για το oppo δεν ξέρω). Οι καλύτερες ρυθμίσεις θα ήταν να βάλεις το xenon να καθαρίσει την μπουγάδα....

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μα δεν αδίκησα τον kerras μιας και μιλάω για δική σου κωλοτουμπα.

Είπα πως στην αρχή που έγιναν καποια λαθάκια, εσυ πήρες το συγκριτικό του kerras ως ευαγγέλιο για να αποδείξεις την ανωτερότητα του zoom. Όταν ο καπνός διαλύθηκε και ο φίλος kerras έγραψε το τελικό του συμπέρασμα που ηταν ότι το 1020 υπερτερεί, εσυ έκανες κωλοτουμπα και τον "ξέχασες".....;)

Αυτο.

Εδω κανεις το λαθος. Δεν ηθελα να αποδειξω την ανωτεροτητα του ζουμ,απλα οτι και τα δυο κοντραρονται στα ισα κατ εμε,με μια ανωτεροτητα του 1020 οκ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ (νομιζω οι προσφατες τουμπες με δικαιωνουν,εγω καμια τουμπα δεν εκανα..ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΜ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ)και δεν ειναι το ζουμ ενα μπρικι οπως καποιοι ειπαν. Εγω στο συγκριτικο ειδα και απ τα δυο μετα την διορθωση (που αφορουσε το ανεβασμα νομιζω), ωραιο αποτελεσμα. Κοινως,δεν με εκανε να πω... πουλαω το δικο μου (μπρικι) για το αλλο (σουπερ ουαου). Πιστευω γινομαι κατανοητος πλεον

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Εδω κανεις το λαθος. Δεν ηθελα να αποδειξω την ανωτεροτητα του ζουμ,απλα οτι και τα δυο κοντραρονται στα ισα κατ εμε,με μια ανωτεροτητα του 1020 οκ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ (νομιζω οι προσφατες τουμπες με δικαιωνουν,εγω καμια τουμπα δεν εκανα..ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΜ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ)και δεν ειναι το ζουμ ενα μπρικι οπως καποιοι ειπαν. Εγω στο συγκριτικο ειδα και απ τα δυο μετα την διορθωση (που αφορουσε το ανεβασμα νομιζω), ωραιο αποτελεσμα. Κοινως,δεν με εκανε να πω... πουλαω το δικο μου (μπρικι) για το αλλο (σουπερ ουαου). Πιστευω γινομαι κατανοητος πλεον

Μα δεν σου είπε κανένας να αλλάξεις συσκευή. Εκατό φορές το είπαμε.

Ευτυχώς έστω και τώρα αναγνώρισες την ανωτερότητα του 1020.....;)

Οριακα ναι. Χωρις να αξιζει κατ εμε τοσο ντορο ομως οτι παιζει μονο του μπαλα. Σε σημειο εμμονης δλδ. Και ηρθε το συγκριτικο να αποδειξει οτι κ τα δυο ειναι κορυφη στο ειδος τους. Δηλαδη αν ειχα φερραρι δεν θα την πουλουσα για την λαμπο. Κραταω την φερραρι με λιγους ιππους κατω. Ε και? Tι θα πει αυτο? οτι εχω lada? (παραδειγμα φερνω - σεβαστο αμαξι και σκυλι) γιατι ετσι παρουσιαστηκε η συγκριση ζουμ - 1020 απο ορισμενους. Δεν ειπε κανεις να το πουλησω,το ξερω.Παραδειγμα φερνω,επειδη λες στο τελος πως παραδεχτηκα την ανωτεροτητα. Την παραδεχτηκα,αλλα στα πλαισια κορυφης,και οχι ΕΓΩ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Κ ΕΣΥ ΜΠΡΙΚΙ,ελα μωρε αχρηστο το ζουμ,ελα μωρε ποιο ξενον,ελα μωρε ειναι βαρυ,ελα μωρε ειναι δεν ξερω τι αλλο, κ κρινοντας διαφορετικα παντα αναλογα ποιο κινητο εχω αυτον τον μηνα,με καταλαβες τωρα ? Λιγο να ειμαστε αντικειμενικοι,μπας και μπορεσει κανενας ανθρωπος να βγαλει αντικειμενικη αποψη,να αγορασει το κινητο που θελει. Αστο,δεν θα συμφωνησουμε,και το αστειο ειναι πως εγω αναγνωριζω αξιες,αλλα αντιληπτος δεν γινομαι...ισως αν αλλαζα αποψεις ανα 1 μηνα να με εκτιμουσατε περισσοτερο..ποιος ξερει. Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

"While these shortfalls may be the norm for smartphone cameras, that reality is changing. The aforementioned Lumia 1020 continues to set the high bar for low-light photography, but other contenders like Sony’s Xperia Z2 and HTC’s One M8 are also noteworthy contenders in this space. The iPhone isn’t the worst we’ve seen in low light, but it’s also far from the best."

Φωτογραφιες απο την καμερα του iPhone 6 και συγκριση με το 1020

http://pocketnow.com/2014/09/25/iphone-6-camera-samples

Έλα paok, μια με το χέρι και μια στημένο το 808, ψιλοπρόχειρες, πίσω από τζαμαρία.

Με χέρι στο αυτόματο:

http://i60.tinypic.com/25aklqa.jpg

Στημένο, με ρυθμίσεις δικές μου (iso 50):

http://i60.tinypic.com/2vv6tdd.jpg

Έλα paok, μια με το χέρι και μια στημένο το 808, ψιλοπρόχειρες, πίσω από τζαμαρία.

Με χέρι στο αυτόματο:

http://i60.tinypic.com/25aklqa.jpg

Στημένο, με ρυθμίσεις δικές μου (iso 50):

http://i60.tinypic.com/2vv6tdd.jpg

ΩΡΑΙΟΣ! ! !

galaxy Κ zoom - white

Με χέρι στο αυτόματο:

Δεν ειναι κουνημενη...αλλα εχεις θορυβο ρε συναδελφε.

Δεν ειναι κουνημενη...αλλα εχεις θορυβο ρε συναδελφε.

800 iso έβαλε, λες να μην είχα θόρυβο? Εϊπαμε μακάρι να είχαμε ois, αλλά βρες μου άλλο με 800 iso, με λιγότερο θόρυβο και καλύτερη φωτογραφία χωρίς ois που να βγάζει όχι απλά αξιοπρεπή, αλλά καλή φωτογραφία.

Φίλε paok σε βλέπω να γυρνάς στο 1020 περιμένοντας το διάδοχο και επειδή ξενέρωσες με το android...
- There is no place like 127.0.0.1 -

Φίλε paok σε βλέπω να γυρνάς στο 1020 περιμένοντας το διάδοχο και επειδή ξενέρωσες με το android...

Ασε που έλειψε απο το σχετικό θέμα (φωτογραφίες απο Lumia).......;)

Oppo 7a vs Nokia 1020

Και στις δύο συσκευές, έγινε Hard reset και πήρα φωτογραφίες με ΟΛΑ stock και αυτόματα.

Stock camera στο Oppo (13ΜΡ) και stock camera στο 1020 (5ΜΡ), δηλαδή όπως αγοράζουμε τη συσκευή.

Δεν χρησιμοποίησα Nokia camera, διότι είναι έξτρα εφαρμογή, όπως θα μπορούσα αντίστοιχα να χρησιμοποιήσω και έξτρα εφαρμογή στο Oppo, ή άλλη rom που μπορεί να βελτιώνει την απόδοση.

Οι πρώτες είναι του Oppo 7a και οι δεύτερες του Nokia 1020:

15174695107_9c1e28357a_z.jpg

15174783348_06256e2e0a_z.jpg

15361214215_c5b1b987cf_z.jpg

15338315486_5540177723_z.jpg

Full zoom:

15360876492_20fc4b2d36_z.jpg

15361326315_29ff43fea8_z.jpg

15174756388_8964abc3e6_z.jpg

15338288766_b609d44559_z.jpg

Συνέχεια...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Συνέχεια...

Οι πρώτες του Oppo οι δεύτερες του 1020:

15174598149_703574ec65_z.jpg

15358130621_1e71f503c7_z.jpg

15174408799_781e1df1bb_z.jpg

15361321135_7a222da275_z.jpg

15174735447_41ba53f4e4_z.jpg

15174764907_2135cca499_z.jpg

15360929912_804f79affe_z.jpg

15360974322_a32aa6a283_z.jpg

Για όποιον θέλει, βρίσκονται στο dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z2v45pkgj4ybdxx/AAAOoMr3Zu381DEZkxKudhAja?dl=0

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Νομιζω ειδικα στο δευτερο συγκριτικο,το oppo ειναι αρκετα καλυτερο σε λεπτομερια, καθαροτητα κτλ. Βασικα μονο στο ζουμ τα πηγε καλυτερα το 1020. Πως ετσι? Με αλλαγη ρυθμισεων στα mp του 1020 θα εχουμε αλλο αποτελεσμα Κωσταντινε?

galaxy Κ zoom - white

Για όσους δεν πρόσεξαν οι πρώτες είναι του oppo.. και η διαφορά υπερ του 1020 είναι εμφανής. Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε pc και βλέπω τις φωτογραφίες από το τάμπλετ.

Μπράβο keras για άλλη μια φορά!

Πλακα κανεις? Μηπως δεν προσεξες καλα εσυ? Οι πρωτες ειναι πεντακαθαρες και οι δευτερες ατονες και ορισμενες σκοτεινες. Εγω θα ελεγα πως οι πρωτες ειναι του 1020, αλλα αιφνιδιαστηκα να ειμαι ειλικρινης. Ε τωρα οκ,αλλα μαλλον λεμε οτι θελουμε. .Μονο με τον φοινικα ειναι καλυτερη η δευτερη,αλλα πιστευω πως η ακριβης απεικονηση του τοπιου ειναι η πρωτη του oppo. Θα ηθελα πολυ να μας εξηγησεις που βλεπεις ακριβως την εμφανη ανωτεροτητα του 1020? Δες τα και σε pc.. Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Ας κάνει κάποιος crop σε 100% μέγεθος να δείξει τις διαφορές.. γιατί από το τάμπλετ μου είναι δύσκολο. Στο τάμπλετ πάντως τις περισσότερες τις είδα σε 100% μέγεθος.

Θεωρω δεν τα αξιολογησες σωστα,παντος περιμενα να ειναι αντιστροφα οι φωτο να ειμαι ειλικρινης,με εξεπληξε πολυ θετικα το oppo. Τωρα οκ σε φλας , ζουμκτλ δεν εχει τυχη,αλλα στις υπολοιπες συνθηκες του συγκριτικου τα πηγε περιφημα. Τωρα δεν ξερω μηπως παιχτηκε παλι κατι με τον τροπο που ανεβηκαν οι φωτο, αναλυση κτλ. Οτι ειδα,αυτο λεω. Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Για ποιο λόγο να μην χρησιμοποιήσεις Nokia Camera???

Προεγκατεστημένη εφαρμογή του κατασκευαστή είναι ενώ ξέρουμε ότι το η MS Camera δεν εκμεταλλεύεται στο 100% τις δυνατότητες του 1020... Απλή σημείωση....

Powerd by OnePlus 7 Pro

Έχουμε και λέμε..

Πρώτη φωτογραφία κάντε ζουμ στα φύλλα σε οποιοδήποτε σημείο. Σε κάποια άλλα σημεία στο βάθος της φωτογραφίας φαίνεται να είναι λίγο πιο θωλό το 1020 αλλά είναι θέμα εστίασης.

Δεύτερη φωτογραφία. Εντάξει δε νομίζω ότι πρέπει να μιλήσω εδώ. Το oppo έχει σαφώς χειρότερο white balance καθώς επίσης καμμένα σημεία (τραπέζι, σκεπή)

Τρίτη φωτογραφία. Εδώ μπορώ να πω το oppo τα πήγε καλύτερα και μου έκανε εντύπωση!

Τέταρτη. Το oppo χάνει σε λεπτομέρεια και έχει πάλι πολλά καμμένα σημεία (ταμπέλες κλπ).

Δεύτερο post.

Πρώτη φωτογραφία. Το 1020 έχει χειρότερο wb εδώ αλλά η λεπτομέρεια είναι πολύ ανώτερη. Βασικά εδώ το oppo μου δίνει και λίγο την αίσθηση ότι είναι out of focus.

Δεύτερη. Αρκετός θόρυβος το oppo και φυσικά λιγότερη λεπτομέρεια.

Τρίτη. Εδώ το oppo έχει πάλι καλύτερο wb. Το 1020 μπλεδίζει λίγο..

Τέταρτη. Άναψε το φλας του οππο και ότι πιάσει ο φακός. Λεπτομέρεια ανύπαρκτη και η μισή φωτογραφία καμμένη. Το 1020 διατήρησε σωστή αναλογία χρωμάτων σε όλα τα σημεία.

Υγ. όντως η στοκ εφαρμογή δεν είναι και ότι καλύτερο στο 1020.

Για ποιο λόγο να μην χρησιμοποιήσεις Nokia Camera???

Προεγκατεστημένη εφαρμογή του κατασκευαστή είναι ενώ ξέρουμε ότι το η MS Camera δεν εκμεταλλεύεται στο 100% τις δυνατότητες του 1020... Απλή σημείωση....

Ακριβώς. Άλλωστε το 1020 έχει προεπιλεγμένη εφαρμογη την Nokia camera.....;) Τώρα είναι σαν να έβαλες κάποιον να παίξει μπάσκετ με δεμένα χέρια. Κωστα (kerras) κάνε ένα σωστό συγκριτικό και αν μπορείς κατέβασε την καλύτερη εφαρμογή στο oppo.

Ένας φίλος μου θέλει νεα συσκευή (android) και ενδιαφέρεται για την camera. Του πρότεινα το Μ8 αλλά δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει. Βάλε και αυτο στο συγκριτικό......:lol:

----- προσθήκη μηνύματος 108 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολυ ενδιαφερον το συγκριτικο....για να τις δουμε προσεκτικα.

Κώστα, θα έκανες ποτε συγκριτικό με την εφαρμογή της Ms αντι της Nokia camera??? Με ξαφνιάζεις αδερφέ.

Edited by montoya_42

Ακριβώς. Άλλωστε το 1020 έχει προεπιλεγμένη εφαρμογη την Nokia camera.....;) Τώρα είναι σαν να έβαλες κάποιον να παίξει μπάσκετ με δεμένα χέρια. Κωστα (kerras) κάνε ένα σωστό συγκριτικό και αν μπορείς κατέβασε την καλύτερη εφαρμογή στο oppo.

Ένας φίλος μου θέλει νεα συσκευή (android) και ενδιαφέρεται για την camera. Του πρότεινα το Μ8 αλλά δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει. Βάλε και αυτο στο συγκριτικό......:lol:

----- προσθήκη μηνύματος 108 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κώστα, θα έκανες ποτε συγκριτικό με την εφαρμογή της Ms αντι της Nokia camera??? Με ξαφνιάζεις αδερφέ.

Οχι...η εφαρμογη της Microsoft ειναι για τα σκυλια.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...