Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Επειδή βρισκω πολύ χρήσιμη και εξαιρετικη την επιλογή που έχουν τα zoom που σου δίνουν time stamp στο κάτω μέρος της φωτο, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια εφαρμογή κάμερας στο 1020 που να κάνει το ίδιο πράγμα;
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδή βρισκω πολύ χρήσιμη και εξαιρετικη την επιλογή που έχουν τα zoom που σου δίνουν time stamp στο κάτω μέρος της φωτο, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια εφαρμογή κάμερας στο 1020 που να κάνει το ίδιο πράγμα;

Μπα δυσκολα...δεν πιστευω να υπαρχει κατι τετοιο.

Μπα δυσκολα...δεν πιστευω να υπαρχει κατι τετοιο.

Υπάρχει αλλά δε θυμάμαι τώρα. Κάποιο παιδί το πε πριν κάτι μέρες.

- There is no place like 127.0.0.1 -

Εβαλα τις φωτο που ανεβασα στο dropbox:

https://www.dropbox.com/sh/rykf7xjez7ka2py/AAAvKrzFIvTH5PHwlGu8f2U4a?dl=0

Ειναι οι φωτο και των δυο κινητων ελπιζω σε πληρη αναλυση :)

Επειδη εγινε απο το κινητο, παρακαλω ας επιβεβαιωσει καποιος οτι ειναι οκ που εχει υπολογιστη :)

Το imgur δεν ανεβαζει με τπτ τις 38αρες απο το 1020. Δεν ξερω γιατι...

Με καλυψε σχεδον σε ολα ο @navi55. Να γραψω και γω τα δικα μου σχολια.

Καλυτερα χρωματα το 1020.Καλυτερο white balance to 1020.Το zoom σε καποιες φωτο εχει μια ταση προς κιτρινο.

Σαφως καλυτερο dynamic range to 1020.Η φωτο με το αλογο ειναι χαρακτηριστικη .Δυσκολη φωτογραφια που βγαινει σωστα μονο με HDR. Το μπροστινο μερος ειναι σκιερο ενω πισω εχει εντονο φως απο τον ηλιο. Το zoom για να βγαλει σωστα τις σκιες αναγκαστηκε να δωσει φωτισμο με αποτελεσμα η φωτογραφια να βγει overxposed. Αντιθετα το 1020 εχει εξισορροπησει background και foreground.

Επισης στις φωτο του zoom υπαρχει θορυβος στον ουρανο...πραγμα αδικαιολογητο για ημερησια φωτο.

Το φλας του zoom ειναι πιο δυνατο...η αντιστοιχη του 1020 εχει yellow tint.Καλυτερα χρωματα εδω για το zoom.

Σχετικα με την αναλυση των φωτο...τα εγραψα πιο πριν.

Σε γενικες γραμες , το 1020 φαινεται να υπερτερει σχεδον σε ολους τους τομεις.

Εαν μαλιστα ειχες ανεβασει τις PureView...η διαφορα υπερ του 1020 θα ηταν καταλυτικη.

Ευχαριστως να τις ανεβασω αν σε εξυπηρετουν οι 5αρες. Θεωρησα οτι θα ηταν πιο χρησιμες οι υψηλης αναλυσης.

Εγω θα ελεγα οτι περισσοτερες απο οσες αναφερεις εχει χειριστει καλυτερα το zoom με πιο φυσικα χρωματα.

Ειδικα γι αυτη με το αλογο πιστευω, και οπως το ειδα live, οτι το 1020 σκοτεινιασε πολυ τη σκια ενω δεν ηταν ετσι.

Οπως επισης και στις ζουμαρισμενες φωτο κερδιζει το zoom, που νομιζω ειναι αποδεκτο ουτως η αλλως..

Ομως δεν ειμαι σιγουρος για τα ανωτερω, οτι ειδα στο κινητο, δεν τις ειδα σε υπολογιστη... Οποτε μπορει να εχω λαθος εντυπωση...

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Κρατήστε εσείς τα 1020, εμείς είμαστε μια χαρά μ αυτό που έχουμε. :)
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ευχαριστως να τις ανεβασω αν σε εξυπηρετουν οι 5αρες. Θεωρησα οτι θα ηταν πιο χρησιμες οι υψηλης αναλυσης.

Μα το pureview κάνει δουλειά στα 5mp (στο 1020, στο 808 έχει και 8mp). Οι 38άρες (και 41 στο 808) είναι πολύ καλές λόγω φακού, αλλά είναι όπως βγαίνουν, χωρίς pureview μεσολάβηση.

Όλοι μια χαρά είναι με αυτό που έχουν. Κουβέντα κάνουμε.

Edited by Moralas

Εγω θα ελεγα οτι περισσοτερες απο οσες αναφερεις εχει χειριστει καλυτερα το zoom.

Ειδικα γι αυτη με το αλογο πιστευω, και οπως το ειδα live, οτι το 1020 σκοτεινιασε πολυ τη σκια ενω δεν ηταν ετσι.

Οπως επισης και στις ζουμαρισμενες φωτο κερδιζει το zoom, που νομιζω ειναι αποδεκτο ουτως η αλλως..

Αυτο που ειπε ο @moralas. Αν μπορεις ανεβασε τις 5αρες.

Στη φωτο με το αλογο δεν εχεις δικιο.Η φωτο απο το zoom ειναι καθαρα overxposed.Ναι μεν εβγαλε σωστα τις σκιες αλλα πισω ο ουρανος και ο τοιχος ειναι καμενος.Δες πως εχει βγαλει το 1020 τον ουρανο και τον τοιχο.

Κανένας με 930 δεν υπάρχει να δούμε και πως βγάζουν οι 20αρες κάμερες με Pure view αλλά με διπλό led μόνο και χωρίς xenon;

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Μα ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν σας είπε κανένας να αλλάξετε συσκευή...;)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Με καλυψε σχεδον σε ολα ο @navi55. Να γραψω και γω τα δικα μου σχολια.

Καλυτερα χρωματα το 1020.Καλυτερο white balance to 1020.Το zoom σε καποιες φωτο εχει μια ταση προς κιτρινο.

Σαφως καλυτερο dynamic range to 1020.Η φωτο με το αλογο ειναι χαρακτηριστικη .Δυσκολη φωτογραφια που βγαινει σωστα μονο με HDR. Το μπροστινο μερος ειναι σκιερο ενω πισω εχει εντονο φως απο τον ηλιο. Το zoom για να βγαλει σωστα τις σκιες αναγκαστηκε να δωσει φωτισμο με αποτελεσμα η φωτογραφια να βγει overxposed. Αντιθετα το 1020 εχει εξισορροπησει background και foreground.

Επισης στις φωτο του zoom υπαρχει θορυβος στον ουρανο...πραγμα αδικαιολογητο για ημερησια φωτο.

Το φλας του zoom ειναι πιο δυνατο...η αντιστοιχη του 1020 εχει yellow tint.Καλυτερα χρωματα εδω για το zoom.

Σχετικα με την αναλυση των φωτο...τα εγραψα πιο πριν.

Σε γενικες γραμες , το 1020 φαινεται να υπερτερει σχεδον σε ολους τους τομεις.

Εαν μαλιστα ειχες ανεβασει τις PureView...η διαφορα υπερ του 1020 θα ηταν καταλυτικη.

την ρομπιτικη φραση καλυτερο ταδε το 1020, την εκανες copy paste?? Γιατι αλλιως θα παθουν κατι οι τενοντες ρε Κωστη! :lol: :lol: Παλι καλα που δεν εβγαλες και το καταφανεστατο χαλια φλας οτι ειναι σουπερ,γιατι δεν γλιτωνα ρε φιλε την αυτοκτονια,σου μιλαω μπεσα!! χαχαχα!! (φιλικα ετσι?? πες την μου κ εσυ κανενα προβλημα)!!

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

την ρομπιτικη φραση καλυτερο ταδε το 1020, την εκανες copy paste?? Γιατι αλλιως θα παθουν κατι οι τενοντες ρε Κωστη! :lol: :lol: Παλι καλα που δεν εβγαλες και το καταφανεστατο χαλια φλας οτι ειναι σουπερ,γιατι δεν γλιτωνα ρε φιλε την αυτοκτονια,σου μιλαω μπεσα!! χαχαχα!! (φιλικα ετσι?? πες την μου κ εσυ κανενα προβλημα)!!

Μην το ψάχνεις. Γιατί σε απασχολεί?

Εμένα καθόλου όταν σε διακοπές Πάσχα και Καλοκαιριού τράβηξα 700 φωτογραφίες οι οποίες όταν τις πέρασα στο MacBook στο iPhoto και πατούσα την αυτόματη διόρθωση δεν έβρισκαν τίποτα να διορθώσουν.

Το ίδιο και στο Photoshop.

Και όλα αυτά μ ένα πάτημα, δεν χρειάστηκε ποτέ να πάρω δεύτερη φωτο γιατί δεν μου άρεσε η πρώτη.

Αν ήθελα περισσότερα θα αγόραζα μια Sony και θα το ξεκινούσα το διάβασμα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Οχι οτι δεν περιμενα την απαντηση αυτη απο τον Κωστα,γι αυτο αλλωστε και δεν με τσαντισε κατι σημερα,αντιθετως γελασα με το τοσο προβλεψιμο! :lol:

Εγω ειδα οτι και τα 2 κινητα ειναι χερι χερι στην πρωτια,την μοιραζονται,δεν ειδα πουθενα το 1020 να ξεφευγει και να ειναι ετη φωτος μακρια,κατι το οποιο εχει υποθει παρα πολυ εδω,και ειδα επισης ενα κινητο οπως το ζουμ το 4αρι στην προκειμενη περιπτωση που εχει και 25 mp διαφορα απο το 1020 να το κοντραρει στα ισα. Τωρα ολα τα υπολοιπα ειναι λογια εντυπωσιασμου!

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Οχι οτι δεν περιμενα την απαντηση αυτη απο τον Κωστα,γι αυτο αλλωστε και δεν με τσαντισε κατι σημερα,αντιθετως γελασα με το τοσο προβλεψιμο! :lol:

Εγω ειδα οτι και τα 2 κινητα ειναι χερι χερι στην πρωτια,την μοιραζονται,δεν ειδα πουθενα το 1020 να ξεφευγει και να ειναι ετη φωτος μακρια,κατι το οποιο εχει υποθει παρα πολυ εδω,και ειδα επισης ενα κινητο οπως το ζουμ το 4αρι στην προκειμενη περιπτωση που εχει και 25 mp διαφορα απο το 1020 να το κοντραρει στα ισα. Τωρα ολα τα υπολοιπα ειναι λογια εντυπωσιασμου!

Λογια εντυπωσιασμου????

Κια εγω και ο @navi55 τις ιδιες επισημανσεις καναμε σχετικα με τα δυο κινητα.

Λες και οι δυο να κανουμε λαθος? Δε νομιζω.

Μην το ψάχνεις. Γιατί σε απασχολεί?

Εμένα καθόλου όταν σε διακοπές Πάσχα και Καλοκαιριού τράβηξα 700 φωτογραφίες οι οποίες όταν τις πέρασα στο MacBook στο iPhoto και πατούσα την αυτόματη διόρθωση δεν έβρισκαν τίποτα να διορθώσουν.

Το ίδιο και στο Photoshop.

Και όλα αυτά μ ένα πάτημα, δεν χρειάστηκε ποτέ να πάρω δεύτερη φωτο γιατί δεν μου άρεσε η πρώτη.

Αν ήθελα περισσότερα θα αγόραζα μια Sony και θα το ξεκινούσα το διάβασμα.

Το θέμα είναι να αποφεύγονται τελείως οι επεξεργασίες μέσω προγραμμάτων. Επίσης σοβαρή επεξεργασία και αυτόματη επιλογή διόρθωσης δεν συμβαδίζουν. Τα καλύτερα αποτελέσματα πραγματοποιούνται με χειροκίνητες ρυθμίσεις και χειροκίνητη επεξεργασία με εργαλεία πχ μέσω photoshop κλπ.

Αν έχεις να πεις κάτι το οποίο αφορά τον τίτλο του θέματος μπορείς να το κάνεις. Μέχρι στιγμής δεν σε έχω δει να έχεις δώσει κάποια απάντηση που να δείχνει ότι έχεις και πολλή εμπειρία με το θέμα..

Το έχω αναφέρει ήδη ότι οι προσωπικές αντιπαραθέσεις απαγορεύονται οπότε σταμάτα να γίνεσαι εριστικός. Αν έχεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα μπορείς να το αναφέρεις.

Μηπως το Phototag που απαντησε ενα παιδι στο νημα των εφαρμογων; Η κατι αλλο;

Ναι αυτό. Δε το χω δοκιμάσει όμως.

- There is no place like 127.0.0.1 -

Η δική μου γνώμη είναι ότι το οπτικό zoom δεν αρκεί για να θεωρηθεί ισάξιο (στη φωτογραφία) ένα κινητό που παρουσιάζει αδικαιολόγητο θόρυβο σε φωτογραφίες μάλιστα μέρας. Edited by navi55

Σεβαστη η αποψη σου,αλλα δεν κρινω απο το ζουμ. Κρινω με βαση αυτο που ειδα, κ δεν βλεπω τεραστιες διαφορες για δυο κινητα που τα χωριζουν 25 mpixels..

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Navi55 μου εσβησες ενα ποστ που ηταν αρκετα σημαντικο. Επαναλαμβανω! Απαντησα και ειμαι ακριβως στην ουσια του θεματος! Ρωτατε ποιο κινητο βγαζει καλυτερες φωτο. Απαντησα, και τα δυο! Παντα βαση του συγκριτικου που ειδαμε!

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Την συγκεκριμένη απάντηση την έχεις δώσει πολλές φορές. Από εκεί και έπειτα εφόσον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια βασικά πράγματα για να τα συγκρίνεις μην μπαίνεις στον κόπο να κάνεις και αντιπαράθεση. Πριν ανέβουν οι πραγματικές αναλύσεις των φωτογραφιών χλεύαζες το 1020 για θόρυβο κάτι το οποίο όχι απλά δεν φαινόταν στις αρχικές φωτογραφίες, αλλά στις πραγματικές αναλύσεις η πραγματική αλήθεια φάνηκε! Να σου θυμίσω τι είχες γράψει:

2) Σωστα τα λες με το φλας,αλλα καλως η κακως η δουλεια του ειναι για να αποτυπωνει την εικονα με ζωντανια,και ας εχει τα μαξιλαρια στην ακρη καμμενα. Εμενα με νοιαζει που δεν βλεπω καθολου θορυβο,ενω στο 1020...πηρα ντεπον σε ολες τις φωτο :lol:

Φαντάζομαι στις πραγματικές αναλύσεις θα πήρες ξανά ντεπόν βλέποντας το ακριβώς αντίθετο.

Προφανώς προσπαθείς να τρολλάρεις. Οποιοδήποτε άλλο προκλητικό post κάνεις θα διαγράφεται χωρίς ενημέρωση, διότι στις τελευταίες σελίδες γράφεις συνεχώς προκαλώντας χωρίς καμία ουσία επί του θέματος. Το ότι γράφεις σε κάθε post ότι "οι φωτογραφίες είναι καλές" και από εκεί και έπειτα γράφεις και ένα σωρό σχόλια εκτός θέματος, δεν σε δικαιολογούν.

Τέλος η συγκεκριμένη συζήτηση. Συνεχίζουμε στο θέμα μας γιατί με έχεις κουράσει υπερβολικά, όπως και τα υπόλοιπα μέλη.

Για 41 mega pixels περιμενα κατι το πολυ εντυπωσιακο. Να σου εξηγησω ομως τι εννοω και δεν (μπορεις) να καταλαβεις (ή δεν θες,ισως αυτο) το πρωτο ζουμ με 16 ή το Κ με τα 20 megapixels, το κοντραρει στα ισα το 1020 για μενα που δεν ειμαι φωτογραφος,αλλα ελευθερος επαγγελματιας - εμπορος και το θελω για προσωπικη χρηση ,και σαν υποψηφιος αγοραστης,αν ημουν,θα παρεβλεπα το γεγονος του λιγο παραπανω βαρους, για να εχω και οπτικο ζουμ αλλα και πολυ καλες φωτογραφιες. Ολα αυτα με 21 και 25 megapixels ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο το 1020,που οκ σαφως με την αναλυση οι φωτο εδειξαν πολυ καλυτερες,αλλα για τα διπλασια megapixels δεν αξιζει τον τοσο ΝΤΟΡΟ που γινεται σε σχεση με το ζουμ. Συνεχιζω λοιπον να τα θεωρω ισαξια για ακριβως αυτον τον λογο (ανιση συγκριση 16 με 41 που και παλι το πρωτο ειναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ)

Ειμαι παντα στο θεμα οπως βλεπεις, οπως κ εσυ! εγω τα βγαζω ισαξια,και εσυ προωθεις το 1020! κανενα προβλημα, συνεχιζουμε! Κι εσυ με κουρασες οποτε δεν εχω σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου αλλη φορα..!

* εχεις ενα αμαξι με 70 αλογα και ενας αλλος με 120 στα ιδια κιλα και μεγεθος. Σε ευθεια 0-100 ερχονται 10 φορες σχεδον κοντα, αντε το 120αρι να περναει λιγο. Πανηγυριζεις για την επιτυχια σου αυτη?? Τελικα πως αξιολογεις κ τα 2 αμαξια? Εγω θα ελεγα ισαξια κ τα 2,αφου το μικρακι καταφερνει να σε κοντραρει. Δες το ετσι να καταλαβεις την ουσια για την οποια μιλαω...θελει λιγο βαθυτερη σκεψη αυτο που λεω,ενω εσεις εδω το εχετε παρει οπαδικα, και εγωιστικα να επιβαλλετε μια αποψη και οταν βλεπω τετοια χανω λιγο τον ελεγχο και ισως γινομαι κ εγω τα ιδια,αλλα ΤΩΡΑ ελπιζω να καταλαβες τι στο καλο προσπαθω να ΑΝΑΔΕΙΞΩ τοοοοοοοοσο καιρο για αυτον που θα μπει εδω μεσα και θα κατσει με το καφεδακι του ή λουφαρωντας στην δουλεια, ή στην παραλια κτλ να διαβασει το ριμαδοποστ και θα θελει να καταλαβει ουσιαστικα που διαφερουν αυτα τα κινητα γιατι ισως αυριο θα θελει να παει απο το Χ μαγαζι να το αγορασει!!!!!

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Η δική μου γνώμη είναι ότι το οπτικό zoom δεν αρκεί για να θεωρηθεί ισάξιο (στη φωτογραφία) ένα κινητό που παρουσιάζει αδικαιολόγητο θόρυβο σε φωτογραφίες μάλιστα μέρας.

Το οπτικο ζουμ ειναι απλα μια λειτουργια, δεν εχει να κανει με την ποιοτητα της εικονας. ;)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

@user_pixon12 Αν νομίζεις ότι με αυτά που λες είσαι γνώστης των φωτογραφιών δεν θα σου την χαλάσω.. μπορείς να ζήσεις στο όνειρό σου. Αν δεν ξέρεις για ποιον λόγο η nokia έβαλε τόσα mp και δημιούργησε την τεχνολογία pureview τότε τζάμπα "συζητάμε". Από τα επιχειρήματά σου φαίνεται τι γνωρίζεις και τι όχι.

Όσο για το ότι προωθώ το 1020 επειδή μιλάω αντικειμενικά και με επιχειρήματα τι να πω! Αρκετά ανέκδοτα ακούσαμε πιστεύω. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως θέλει.

Επίσης να σου θυμίσω ότι δεν είσαι εδώ για να μου κάνεις υποδείξεις για την ροή συζήτησης του forum και το αν εγώ γίνομαι εγώ κουραστικός. :down:

Για 41 mega pixels περιμενα κατι το πολυ εντυπωσιακο. Να σου εξηγησω ομως τι εννοω και δεν (μπορεις) να καταλαβεις (ή δεν θες,ισως αυτο) το πρωτο ζουμ με 16 ή το Κ με τα 20 megapixels, το κοντραρει στα ισα το 1020 για μενα που δεν ειμαι φωτογραφος,αλλα ελευθερος επαγγελματιας - εμπορος και το θελω για προσωπικη χρηση ,και σαν υποψηφιος αγοραστης,αν ημουν,θα παρεβλεπα το γεγονος του λιγο παραπανω βαρους, για να εχω και οπτικο ζουμ αλλα και πολυ καλες φωτογραφιες. Ολα αυτα με 21 και 25 megapixels ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο το 1020,που οκ σαφως με την αναλυση οι φωτο εδειξαν πολυ καλυτερες,αλλα για τα διπλασια megapixels δεν αξιζει τον τοσο ΝΤΟΡΟ που γινεται σε σχεση με το ζουμ. Συνεχιζω λοιπον να τα θεωρω ισαξια για ακριβως αυτον τον λογο (ανιση συγκριση 16 με 41 που και παλι το πρωτο ειναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ)

Καλά τα MP συγκρίνεις εσύ?:X

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...