Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

@paok μου φαινονται πολυ καλες τουλαχιστον σε λεπτομερεια. Εχουν ποιοτητα σαν φωτογραφιες, αλλα θα συμφωνησω με τον xteacher παπαδες και δρακους δεν κανει. Απο νοκια νεας γενιας (930 κτλ) ειναι μακραν καλυτερες. Βλεπω ομως μονο manual και οχι αυτοματο, οπως και proshot αντι για μαμα καμερα. Γιατι αυτο?

Επισης ειναι νωρις ακομα για να κρινουμε, ψαξτην λιγο και κανε μας ενα μινι review.

@saleakos ευχαριστουμε για το μινι vs, θα προτιμησω τις 2ες. Δεν μας ειπες ποιες ειναι απο ποιο? :)

@babil φιλε μου καλοριζικο σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου γιατι ξερω ποσο πολυ ηθελες να το παρεις.! ;) Θα προτιμησω το g4 αν και το mx του στεκεται πολυ καλα. Εκει που θα χαθει το παιχνιδι ειναι σε low light.

@sotnem πολυ καλες οι φωτο σου αλλα πιστευω οτι θα ηταν καλο να αναφερουμε αν ειναι επεξεργασμενες η οχι, μιας και οι συγκεκριμενες εχουν επεξεργασθει με snapseed.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μη βιάζεστε. Με άλλη εφαρμογή βγάζει και όχι της Ms. Και για την ιστορία στο αυτόματο βγάζει φοβερές φωτογραφίες.. Εγώ μόνο έτσι βγάζω πλέον στο 930. Σπάνια θα βάλω ρυθμίσεις.

Aν εχει το g4 θα ηταν ιδανικο ενα vs σε αυτοματο. Εκει θα βλεπαμε τι ψαρια πιανει το 950 και τι δουλεια εχει πεσει πανω στο λογισμικο.

----- προσθήκη μηνύματος 82 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

στα ιδια επιπεδα με το g4 το κοβω το λουμια,μπορει και χειροτερο

τραβα και κανενα βιντεακι σε 60 καρε και slow motion συνπαοκτζη.Ειμαστε πολλοι που ενδιαφερομαστε και για το βιντεο

Το video του g4 που το εχω ψαξει παρα πολυ γιατι με ενδιαφερει, δυσκολα το πιανεις. Μακαρι το 950 να ειναι στα ιδια επιπεδα η και καλυτερο.

----- προσθήκη μηνύματος 53 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν τις είδα στον υπολογιστή ακόμα αλλά σε βραδινές πιστεύω ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή συσκευή που μπορεί να τα βάλει με το auto του G4 το βράδυ.

Ακόμα και σε manual με ίδιες ρυθμίσεις στην φώτο με την εκκλησία υστερεί το 950.

Δεν ξέρω αλλά ποιος θα αφήσει το G4 που μου ένα κλικ σου έχει την ιδανική βραδινή για να παιδεύεται να μειώσει θορυβους με γιατροσοφια.

Συμφωνω μαζι σου Κωστα. Το αυτοματο για πολυ κοσμο ειναι μεγαλη υποθεση. Αλλα ακομα δεν εχουμε δει αυτοματες του 950, ειδωμεν. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 53 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

1/4, iso=400

[

Πιο φωτεινη του 950 αισθητα, αλλα χανει σε αρκετα αλλα σημεια. Θα προτιμησω του g4 αν και πιο σκοτεινη.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

To Oppo Find 7 πιστευετε οτι βγαζει καλες φωτογραφιες;

Εξαρταται πως το θετεις φιλε μου και ποια ειναι τα στανταρ σου. Γενικα στο αυτοματο μην περιμενεις πολλα σε βραδυνες αλλα σε ημερησιες ειναι πολυ καλο με εξαιρετικο hdr. Γενικα στην κατηγορια του ναι βγαζει καλες φωτογραφιες, καλυτερες απο το 1+1 που ειχα και τα 2 καποια στιγμη.

----- προσθήκη μηνύματος 111 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

παρολο το μεγαλυτερο διαφραγμα πιο σκοτεινη του G4, αλλα και η διαφορα στο θορυβο μεγαλη.

----- προσθήκη μηνύματος 43 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

καλα εννοειται, αλλα ακομα περιμενω αυτο το ρημαδο 1030 που θα βελτιωνε το 1020 και θα ζουσαμε εποχες 808..

και παλι δεν θα ειχε xenon...επισημα δεν εχει ανακοινωθει αλλα το παιζουν με 50αρα καμερα. 808 και 1020 δεν νομιζω παντως να ξαναβγουν.

Edited by demon2411

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

και παλι δεν θα ειχε xenon...επισημα δεν εχει ανακοινωθει αλλα το παιζουν με 50αρα καμερα. 808 και 1020 δεν νομιζω παντως να ξαναβγουν.

ενταξει για το xenon δε με ενδιαφερει και τοσο, απο οταν ειδα το S5 περισυ καταλαβα οτι μπορεις να εχεις και δυνατα led, Και να φτανει σχεδον σε επιπεδα xenon, το ατιμο εκανα μερα το θεμα σε αποσταση 2-3 μετρων ανετα.

Απο την αλλη με Led εχεις σιγουρα μικροτερο παχος αλλα και φακο οπου κακα τα ψεματα τεινει να ειναι πιο σημαντικος απο το φλας. Καποτε ημουν φανατικος του xenon, αλλα απο τοτε εχω χρειαστει πιο πολλες φορες φακο.

Οσο για το 950, δεν εχω καταλαβει φιλε paok γιατι τραβας με αλλο app? Ειναι καλυτερο ή απλα ετυχε? Ρωταω γιατι δεν εχω επαφη με wp ακομα περα απο κατι λιγα που εχω δει..Παντως αναμεσα στις 2 τελευταιες, ας ειναι πιο φωτεινη του 950, εγω προτιμω του G4.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Παιδιά είμαι πολύ άσχετος από φωτογραφίες και θέλω να κάνω μια ερώτηση... Το optical image stabilization σε ένα κινητό (πχ lg g4) βοηθάει να μην βγαίνουν οι φωτογραφίες κουνημενες ή μόνο τα βίντεο?

Παιδιά είμαι πολύ άσχετος από φωτογραφίες και θέλω να κάνω μια ερώτηση... Το optical image stabilization σε ένα κινητό (πχ lg g4) βοηθάει να μην βγαίνουν οι φωτογραφίες κουνημενες ή μόνο τα βίντεο?

και τα 2.. και βοηθαει στο να ειναι ο θορυβος σε χαμηλα επιπεδα. Μην περιμενεις βεβαια αν εχεις παρκισον να τη σκαπουλαρεις..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Nokia Lumia 1020 - auto

Δεν ξέρω (και δεν νομίζω) να αποδίδονται αυτά τα χρώματα με συνδυασμό λεπτομέρειας και auto με άλλη συσκευή.

22813288164_d3377dffbe_b.jpgNokia Lumia 1020 auto by keras, on Flickr

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

1/4, iso=400

Τhanks..

Ενταξει σε καλο δρομο ειναι..αν και ειπες οτι σε manual το g4 πανω απο 300iso εχει θορυβο, η φωτο του 950 δε με χαλαει.

Ναι "παιζει" με τα curves διαφορετικα ,ανεβαζει τα σκοτεινα παραπανω , εχει και λιγο fringing που το g4 δεν εχει πουθενα..αλλα στη μεγαλη αναλυση το περιμενα χειροτερο. Παλι καλα..

Raw δινει? Kαι το κλειστρο? Παλι 1/4" ειδα..

και τα 2.. και βοηθαει στο να ειναι ο θορυβος σε χαμηλα επιπεδα. Μην περιμενεις βεβαια αν εχεις παρκισον να τη σκαπουλαρεις..

Βοηθαει μεν και στα δυο αλλα στο θορυβο δεν κανει τιποτα.

Αν επιλεγει το κινητο -ελεω οιs- μικροτερο iso και μεγαλυτερο κλειστρο ειναι αλλο θεμα.

Αυτο μπορω να το κανω χειροκινητα και μονος μου ακουμπωντας το καπου. Το αν θελω να πιασω ακινητο ανθρωπο απεναντι μου θα πρεπει να τον "μαρμαρωσω" καπως για 1/4 - 1/2 - 1sec αν εχετε τετοιες βλεψεις, που δεν μπορει να γινει με οποιοδηποτε ois.

Nokia Lumia 1020 - auto

Δεν ξέρω (και δεν νομίζω) να αποδίδονται αυτά τα χρώματα με συνδυασμό λεπτομέρειας και auto με άλλη συσκευή.

Περι λεπτομερειας τα εχουμε δει τα αποτελεσματα παρα πολλες σελιδες πισω. Δε με πειθει πλεον.

Στα 30φευγα mpx κατι μπορει να γινει γιατι ετσι ειναι τα mpx. Οσο περισσοτερα εχεις τοση περισσοτερη λεπτομερεια παιρνεις στο ιδιο καδρο. Αλλα θα πρεπει να αποδιδουν κιολας και να εχεις καλο snr αλλιως γυριζει μπουμερανγκ.Κοινως μονο για πολυ χαμηλα iso.

Τα χρωματα αν και εισαι σε pureview που διαφοροποειται ελαφρως απο τη μεγαλη εκδοση ,αμφιβαλλω οτι ειναι το μονο. Βασικα χωρις να ειναι κακο..δεν χρειαζεται προμοταρισμα. Γερασε, και ως παλιο κινητο αναγκαστικα θα βγει καλυτερος sensoras.

Edited by xteacher

Επειδη βλεπω οτι εισαστε γνωστες θελω μια βοηθεια. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να τραβαμε φωτογραφιες; Να προτιμαμε το auto-focus ή να εστιαζουμε παντα μονοι μας; Επισης, πως γινεται να εστιασουμε σε ενα σημειο, και να τραβηξουμε καποιο αλλο το οποιο θα φαινεται πιο θολο;

Τελος, στο κινητο που εχω ( oppo 7a ) υπαρχει η επιλογη tap shutter. Με το που ακουμπας καπου στην οθονη για να κανει focus, τραβαει αυτοματα και φωτογραφια. Δε ξερω αν προλαβαινει να κανει τελειο focus, αλλα ισως ετσι να μην βγαινουν τοσο τρεμαμενες οι φωτογραφιες. Αξιζει;

το να τραβας στο αυτοματο ειναι παντα καλο οταν δεν ξερεις τι κανει καθε ρυθμιση. Απο εκει και περα δεν ειναι κακο να αρχισεις να ψαχνεσαι ειτε μονος σου, πχ με μια ρυθμιση μονο και ολες τις αλλες σταθερες, οταν την αλλαζεις να δεις τι επιπτωσεις εχεις. Πχ να παιζεις με το Iso και να τις ριξεις στο pc να τις τσεκαρεις, σε απογευματινες κυριως ή με την εκθεση ημερα με μεγαλες αντιθεσεις στο φως κτλ κτλ.

Οσο για το να κανεις ενα σημειο θολο, εμενα πχ τα κινητα που εχω δοκιμασει εχουν τετοια λειτουργια απο μονα τους, για κοντινα θεματα οπου θολωνουν το φοντο. Μια SLR ψηφιακη το κανει φυσικα πολυ πιο σωστα και ανετα. Αλλα αν εχεις 2 μακρινα αντικειμενα, δεν ξερω πως θα το πετυχεις..νομιζω δυσκολα αν οχι ακατορθωτο.

Για το tap shutter που λες, εγω προτιμω το αργο και σωστο focus παρα το γρηγορο αν δεν το κανει καλα. απλα θες πιο σταθερο χερι. Βεβαια και στο γρηγορο αν δεν ειναι πολυ καλο δε θα εχεις τοσο καθαρη εικονα. Τελος, αυτος ειναι ο λογος που μαρεσαν τα σονυ, καθως ειχαν κουμπι καμερας οπου το πατημα μεχρι τη μεση κλειδωνε την εστιαση και το υπολοιπο πατημα εβγαζε φωτο, ετσι μπορουσες να παιξεις και με εστιασεις κτλ.

Γενικα πρεπει να δεις στο ιντερνετ τι κανει το Iso, Η εκθεση και ο χρονος κλειστρου (που σε λιγα κινητα μπορεις να τον πειραξεις). Επισης πρεπει να μαθεις να τραβας φωτο με κλειστο το φλας, καθως πχ αν βγεις στο μπαλκονι σου να βγαλεις μια βραδινη και το εχεις αυτοματο, θα αναψει φλας χωρις να προσφερει τιποτα, ισα ισα χαλαει το αποτελεσμα. Το φλας ειναι μονο για κοντινα θεματα οπου μπορει να τα φωτισει.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τhanks..

Ενταξει σε καλο δρομο ειναι..αν και ειπες οτι σε manual το g4 πανω απο 300iso εχει θορυβο, η φωτο του 950 δε με χαλαει.

Ναι "παιζει" με τα curves διαφορετικα ,ανεβαζει τα σκοτεινα παραπανω , εχει και λιγο fringing που το g4 δεν εχει πουθενα..αλλα στη μεγαλη αναλυση το περιμενα χειροτερο. Παλι καλα..

Raw δινει? Kαι το κλειστρο? Παλι 1/4" ειδα..

Βοηθαει μεν και στα δυο αλλα στο θορυβο δεν κανει τιποτα.

Αν επιλεγει το κινητο -ελεω οιs- μικροτερο iso και μεγαλυτερο κλειστρο ειναι αλλο θεμα.

Αυτο μπορω να το κανω χειροκινητα και μονος μου ακουμπωντας το καπου. Το αν θελω να πιασω ακινητο ανθρωπο απεναντι μου θα πρεπει να τον "μαρμαρωσω" καπως για 1/4 - 1/2 - 1sec αν εχετε τετοιες βλεψεις, που δεν μπορει να γινει με οποιοδηποτε ois.

Σωστα. αρκει να σου δινει χρονο κλειστρου ή αν τον κατεβαζει οταν βαζεις χαμηλα το Iso.. Σιγουρα παντως το Ois βοηθαει στο τελικο αποτελεσμα σε μια οριακη περιπτωση που ενα αλλο θα ειχε ενα μετριο αποτελεσμα.

Όχι εντάξει από ελαφρύ κούνημα θέλω να γλυτώσω :-P. Κυρίως σε εσωτερικούς χώρους με λίγο φως έχω θέμα όπου το φλας χαλάει την φώτο. Ευχαριστώ πολύ!

Οταν βαζεις χαμηλο iso το κλειστρο θα πρεπει να μεγαλωσει οχι να κατεβει , για την ιδια παντα συνολικη εκθεση.

200iso me 1/10" ειναι το ιδιο με 100iso και 1/5" απο πλευρας εκθεσης αλλα αμφιβαλλω αν σας ικανοποιησει οποιοδηποτε αποτελεσμα οταν φωτογραφιζετε ανθρωπους.

(σιγουρα το 1/10 εχει περισσοτερες πιθανοτητες βεβαια..και παντα μιλαω χωρις φλας για να μη πεταχτει κανενας με 1020/808/κ ζουμ/κλπ)

Οταν βαζεις χαμηλο iso το κλειστρο θα πρεπει να μεγαλωσει οχι να κατεβει , για την ιδια παντα συνολικη εκθεση.

200iso me 1/10" ειναι το ιδιο με 100iso και 1/5" απο πλευρας εκθεσης αλλα αμφιβαλλω αν σας ικανοποιησει οποιοδηποτε αποτελεσμα οταν φωτογραφιζετε ανθρωπους.

(σιγουρα το 1/10 εχει περισσοτερες πιθανοτητες βεβαια..και παντα μιλαω χωρις φλας για να μη πεταχτει κανενας με 1020/808/κ ζουμ/κλπ)

εννοουσα να κατεβει ο χρονος, το ιδιο πραγμα δηλαδη.

Το video του g4 που το εχω ψαξει παρα πολυ γιατι με ενδιαφερει, δυσκολα το πιανεις. Μακαρι το 950 να ειναι στα ιδια επιπεδα η και καλυτερο.

το g4 δεν εχει 60 fps και το slow motion ειναι σε χαμηλη αναλυση,επισης το ois δεν ειναι και το καλυτερο...αρα,πως δυσκολα το πιανεις?

το g4 δεν εχει 60 fps και το slow motion ειναι σε χαμηλη αναλυση,επισης το ois δεν ειναι και το καλυτερο...αρα,πως δυσκολα το πιανεις?

Σοβαρα δεν εχει βιντεο στα 60 ή 120fps εστω στα 720p?

Δε κατεβαινει ο χρονος...ο παρονομαστης του κλασματος κατεβαινει. Ο χρονος αυξανει.

εχεις δικιο, λαθος διατυπωση. Εγγραφα βιαστικα. μου κολλησε επειδη μικραινω το κλασμα οτι μικραινει ο χρονος, καμια σχεση φυσικα, απλα κολλησα.

@Babil με γεια το G4! :) Πάντως είναι συγκρίσιμα τα αποτελέσματα με το MX4 που είναι επίσης μια αξιόλογη κάμερα.

@Paok. Στις φωτογραφίες θα έλεγα το 950 (ίσως έχει καλύτερο σταθεροποιητή από G4?). Δείχνει περισσότερα στοιχεία της φωτογραφίας κι ας έχει πιο πολύ θόρυβο. Αρνητικό για εμένα είναι η αυξημένη όξυνση (προσωπικά γούστα), αλλά στις βραδυνές έχει νόημα για βελτίωση της ποιότητας. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@keras. Όπως λέγαμε σχετικά με το 1020, καλώς η κακώς είναι η μόνη κάμερα που συνδυάζει τα περισσότερα (πλην οπτικό ζουμ), δηλαδή μεγάλο αισθητήρα, ξένο, σταθεροποιητή, υψηλή ανάλυση και λειτουργία υπερδειγματοληψίας PureView. Μακάρι να έβγαινε διάδοχος με μεγαλύτερο αισθητήρα για να πιάνει καλά και τις μεγάλες φωτογραφίες και να ήταν και πιο γρήγορο, αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο από M$...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Αυξημενη οξυνση δε θα το ελεγα.

Υποθετω το συγκρινεις με το "διπλανο" g4 και οχι καποια αλλη συσκευη που μπορει να σου αρεσει/εχεις.

Το μονο που ενοχλει τα περισσοτερα ατομα εδω απο ο,τι καταλαβα -για να μη πω ολα- ειναι ο θορυβος επειδη τονισε τα σκοτεινα περισσοτερο απο το g4.

Σαν επιλογη θα πρεπει να επιλεξετε αναμεσα στη φωτεινοτητα στα σκοτεινα ή στο θορυβο που αυτος παραγει.

Και στον ιδιο σενσορα να ειχαμε το αποτελεσμα σε μια απο τις δυο επιλογες μπορεις να κινηθεις μονο.

Προφανως σε εναν ιδεατο σενσορα δεν εχεις καθολου θορυβο και ειναι και το επιθυμητο..αλλα παραμενει ιδεατος. Ακομα και σε επιπεδα τελευταιας γενιας full frame θα εχεις (ασχετα αν ειναι σε τελειως αλλα επιπεδα απο οτι σε κινητα).

Τα 60 fps ερχονται πανευκολα με ενα απλο root, και το slow motion ειναι σε συνηθες αναλυση (υποτιθεται 720p αλλα δεν ειναι τοσο) οπως σε ολα τα κινητα. (πλην iphone 120fps και μερικα αλλα)

Το ois ειναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ που εχω πιασει ποτε σε κινητο. Απορω που τα βασιζεις αυτο...

Ενα κινητο κρινεται για το video που τραβαει απο το 1080 και απο το 4k κατα ποσο εχει ποιοτητα, artifacts, judders (σπασιματα-ομαλοτητα κινησης), bitrate και φυσικα μετα ερχεται και ο ηχος. Δεν κρινεται απο τα 60 fps στα οποια θα εχεις αναγκαστικα μειωμενη ποιοτητα εικονας, ουτε απο το slow motion. Αυτα τα 2 ειναι extra features που εχουν τα συγχρονα κινητα.

Μεχρι στιγμης στον τομεα video recording απο τα καλυτερα ηταν τα samsung.

Edited by demon2411

Τα 60 fps ερχονται πανευκολα με ενα απλο root, και το slow motion ειναι σε χαμηλη αναλυση οπως σε ολα τα κινητα.

Το ois ειναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ που εχω πιασει ποτε σε κινητο. Απορω που τα βασιζεις αυτο...

τα 720Ρ και τα 1080Ρ ειναι χαμηλη αναλυση?

Όχι εντάξει από ελαφρύ κούνημα θέλω να γλυτώσω :-P. Κυρίως σε εσωτερικούς χώρους με λίγο φως έχω θέμα όπου το φλας χαλάει την φώτο. Ευχαριστώ πολύ!

Το καλο με το g4 σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ανεβαζει το iso στο θεο και με το πολυ καλο noise reduction που εχει παιρνεις μια αξιοπρεπεστατη φωτο χωρις φλας.

τα 720Ρ και τα 1080Ρ ειναι χαμηλη αναλυση?

Το διορθωνα οταν εκανες παραθεση Νικο.

Το καλο με το g4 σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ανεβαζει το iso στο θεο και με το πολυ καλο noise reduction που εχει παιρνεις μια αξιοπρεπεστατη φωτο χωρις φλας.

Το διορθωσα πριν κανεις παραθεση Νικο

α ειπα και εγω. Γιατι εχω μερικες αποριες για το edge. Στο Ζ3 οταν εγγραφα slow motion ηταν στα 120fps. Εδω ειναι στα 60?

Επισης οταν γραφω σε γρηγορη κινηση, δηλαδη timelapse, δε μου εχει καπου να διαλεξω πως θα γραφει, ενω στο σονυ διαλεγω εγω ποσα καρε θα παιρνει ανα ποσο χρονο, σε τι αναλυση κτλ. Εδω απλα τραβας ενα βιντεο και το παει x8 απο ο,τι καταλαβα. Αν και ρωταω σε λαθος νημα, ειστε πιο ψαγμενοι εδω, υπαρχει καποιος τροπος για ρυθμιση ή καμια αξιολογη εφαρμογη? Γενικα μαρεσει να χρησιμοποιω τις μαμισιες.

α ειπα και εγω. Γιατι εχω μερικες αποριες για το edge. Στο Ζ3 οταν εγγραφα slow motion ηταν στα 120fps. Εδω ειναι στα 60?

Επισης οταν γραφω σε γρηγορη κινηση, δηλαδη timelapse, δε μου εχει καπου να διαλεξω πως θα γραφει, ενω στο σονυ διαλεγω εγω ποσα καρε θα παιρνει ανα ποσο χρονο, σε τι αναλυση κτλ. Εδω απλα τραβας ενα βιντεο και το παει x8 απο ο,τι καταλαβα. Αν και ρωταω σε λαθος νημα, ειστε πιο ψαγμενοι εδω, υπαρχει καποιος τροπος για ρυθμιση ή καμια αξιολογη εφαρμογη? Γενικα μαρεσει να χρησιμοποιω τις μαμισιες.

Τραβας με το edge στα 120 fps αλλα διαβασε το παρακατω

"For slow motion, Samsung opts to use a 48 Mbps video bit rate while keeping all other video and audio settings identical at a 720p resolution with a 120 fps frame rate. Unfortunately, Samsung seems to be running into either a self-imposed limit or some other limitation at the hardware level like camera output bandwidth, ISP processing limits, or encode block limits. The result is that slow motion video ends up looking more like 480p than 720p video"

Επισης στο z3 ειχες και ηχο στο slow motion και μπορουσες να διαλεξεις και σε ποιο σημειο του video θα το πας αργα η γρηγορα. Αυτο ηταν ενα πολυ καλο feature που ειχε το z3...

Τραβας με το edge στα 120 fps αλλα διαβασε το παρακατω

"For slow motion, Samsung opts to use a 48 Mbps video bit rate while keeping all other video and audio settings identical at a 720p resolution with a 120 fps frame rate. Unfortunately, Samsung seems to be running into either a self-imposed limit or some other limitation at the hardware level like camera output bandwidth, ISP processing limits, or encode block limits. The result is that slow motion video ends up looking more like 480p than 720p video"

Επισης στο z3 ειχες και ηχο στο slow motion και μπορουσες να διαλεξεις και σε ποιο σημειο του video θα το πας αργα η γρηγορα. Αυτο ηταν ενα πολυ καλο feature που ειχε το z3...

γενικα μου φαινεται πολυ μαπα ο τροπος που τραβας slow motion ή timelapse εδω. Βεβαια ειναι πιο ευκολος για τον αμπαλο οπου θα πατησει ενα κουμπι και τελος, αλλα ναι στο Ζ3 ειχα πολλες επιλογες στα καρε και αναλυση, και ειχα και ηχο. Επισης επειδη επρεπε να το αποθηκευσεις εκεινη τη στιγμη, σου κρατουσε το original βιντεο και μπορουσες να το επεξεργαστεις μετα να δημιουργησεις αλλο σημειο. Τελος παντων, αρα δηλαδη καταληγουμε οτι στο edge δεν εχει επιλογη για ταχυτητα κτλ?

Απλα τραβας και τελος. Ευτυχως που μας εδωσε γρηγορη εσωτερικη μνημη..απορω γιατι.

γενικα μου φαινεται πολυ μαπα ο τροπος που τραβας slow motion ή timelapse εδω. Βεβαια ειναι πιο ευκολος για τον αμπαλο οπου θα πατησει ενα κουμπι και τελος, αλλα ναι στο Ζ3 ειχα πολλες επιλογες στα καρε και αναλυση, και ειχα και ηχο. Επισης επειδη επρεπε να το αποθηκευσεις εκεινη τη στιγμη, σου κρατουσε το original βιντεο και μπορουσες να το επεξεργαστεις μετα να δημιουργησεις αλλο σημειο. Τελος παντων, αρα δηλαδη καταληγουμε οτι στο edge δεν εχει επιλογη για ταχυτητα κτλ?

Απλα τραβας και τελος. Ευτυχως που μας εδωσε γρηγορη εσωτερικη μνημη..απορω γιατι.

Δυστυχως ναι. Ετσι ειναι τα πραγματα. Στο z3 το slow motion ηταν πολυ καλο, σε εμας οχι και τοσο.

Στο lg Επιλογη για ταχυτητα εχεις αφου τραβηξεις το video, στην αναπαραγωγη διαλεγεις πως θα το δεις. default εχει 1/8

----- προσθήκη μηνύματος 46 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

μάγκες έχει σημερα προσφορά στο Play Store την φοβερή εφαρμογή Manual Camera!

Την εβαλα στο G4 και ειναι ΦΟΒΕΡΗ!

Την εβαλα χτες και δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα...παλι το κλειστρο στα 0.7.

μάγκες έχει σημερα προσφορά στο Play Store την φοβερή εφαρμογή Manual Camera!

Την εβαλα στο G4 και ειναι ΦΟΒΕΡΗ!

Τι παραπάνω προσφέρει η εφαρμογή απο τη στοκ κάμερα της συσκευής;

......................

Περι λεπτομερειας τα εχουμε δει τα αποτελεσματα παρα πολλες σελιδες πισω. Δε με πειθει πλεον.

Στα 30φευγα mpx κατι μπορει να γινει γιατι ετσι ειναι τα mpx. Οσο περισσοτερα εχεις τοση περισσοτερη λεπτομερεια παιρνεις στο ιδιο καδρο. Αλλα θα πρεπει να αποδιδουν κιολας και να εχεις καλο snr αλλιως γυριζει μπουμερανγκ.Κοινως μονο για πολυ χαμηλα iso.

Τα χρωματα αν και εισαι σε pureview που διαφοροποειται ελαφρως απο τη μεγαλη εκδοση ,αμφιβαλλω οτι ειναι το μονο. Βασικα χωρις να ειναι κακο..δεν χρειαζεται προμοταρισμα. Γερασε, και ως παλιο κινητο αναγκαστικα θα βγει καλυτερος sensoras.

Να σου πω την αλήθεια, ποσώς με ενδιαφέρει αν σε πείθει ή όχι η λεπτομέρεια του 1020, αυτό δίνουν τα mpx του είτε είναι πολλά είτε είναι λίγα, αυτό το κάδρο δίνει σε Pureview, γι' αυτό βγάζει και καλές φωτο για εμένα.

Δεν "προμοτάρω" το 1020, απλά αυτό έχω μιας και το έχω κρίνει ως καλύτερο, με αυτό βγάζω και απο αυτό φυσικά ανεβάζω κάποια φωτο που μου αρέσει και την βρίσκω αξιόλογη, όταν βγει ή αν έχει βγει καλύτερος σένσορας πες μας τη γνώμη σου να την ακούσουμε και όχι θεωρίες, αλλά βασικά ανέβασε καμία φωτογραφία να τη δούμε..

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...